Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

24.04.17
16:25

И по темата за плочки като от списания, копирам едно мнение от дневника на ISB което мисля е много точно.

казано от ISB на 28.03.17, 16:04:

“Всеки изглежда добре временно. Човек трябва да се движи, за да се чувства добре. 90% от хората нямат нужда да тренират нон-стоп и да правят мускули, а да си оправят стойката, например. Целите са много подвеждащо нещо. Повечето от нас не осъзнават, че физиката от списанията си има цена и някой ден тялото ще си спомни всяко едно нещо, което си му причинил. Важното е да си здрав от здравословна гледна точка. Останалото са детски мечти.”

BBD

24.04.17
16:54

Стига,бе хора,аз тук надушвам лисицата и гроздето.Няма как да ми кажете,че плочките на корема са нездравословно нещо,в инфинитив тялото е с изразени коремни мускули.Имах проблеми с кръста,откакто се насочих към работа за преса почти не ме е болял.поне трето мнение,в което чета, че тялото щяло да плати заради борбата за плочки,когато постигаш резултати постепенно и умерено само си помагаш освен за визията, а и за здраво и стабилно стоящо тяло.Няма начин,да повярвам в това,не местни капацитети да ми го твърдят, ами и на Арнолд няма да повярвам.

BBD

24.04.17
16:54

Стига,бе хора,аз тук надушвам лисицата и гроздето.Няма как да ми кажете,че плочките на корема са нездравословно нещо,в инфинитив тялото е с изразени коремни мускули.Имах проблеми с кръста,откакто се насочих към работа за преса почти не ме е болял.поне трето мнение,в което чета, че тялото щяло да плати заради борбата за плочки,когато постигаш резултати постепенно и умерено само си помагаш освен за визията, а и за здраво и стабилно стоящо тяло.Няма начин,да повярвам в това,не местни капацитети да ми го твърдят, ами и на Арнолд няма да повярвам.А добрата визия е една много силна предпоставка за добро психическо здраве.

Мнението беше редактирано от BBD на 24.04.17 17:03.

24.04.17
20:23

Аз всеки път казвам че здравословни проблеми да чукна на дърво нямам, изцяло са ми естетически и свързани с егото подбудите да спортувам и да се стремя към по- стройна физика. И съм доволен че е така де, имам например двама колеги, на които докторите им казали че ако не отслабнат ще умрат. Единия, който е по- младия и явно още му се живее отслабна, другия бил казал: “да не ям и да не пия? че закво да живея тогава!?” и после нещо зачезна, не знам какво стана с него.

Понеже (за щастие, пак казвам) на мен не ми е въпрос на живот и смърт и е за мое си лично удовлетворение, мога да си позволя да си правя експерименти 🙂 Когато се уморя или се уверя че по моя начин не става, ако все още държа на пустите плочки, ще потърся експертна помощ. Чувал съм (от един от гурутата ми), че когато ученика е готов, чак и само тогава ще се появи учителя.

24.04.17
20:52

24.04.2017 - понеделник (понеделник ами, какъв друг ден за започване на “този път ще се променя наистина” тип твърдо решение 😄 )

Дефицит за деня: 2,797 Ккал
Общо дефицит:  2,797 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- бягане 5 км
- 300 лицеви сс 500 крънча

И дневната забавна история. Защо не бива да се шегуваме, дори и съвсем добронамерено със злополуките на другите. Един колега ми се оплака сутринта че в събота след като се разделихме с колелата, бил паднал доста зле от съвсем безобидна ситуация, добре че била каската, защото доста силни звездички му се привидяли при удара и после имал чувството че нещо не помни съвсем ясно цялата ситуация. Пошегувах се че ще го спирам да кара колело с мен, защото преди време пък си беше изкълчил крака от абсолютно абсурдна ситуация - прекрачвайки докато носи колелото една педя ниска оградка на паркинг.

Посмяхме се малко за негова сметка и бях забравил вече историята като тръгнах да се прибирам след работа. Но това прибиране се оказа доста вълнуващо. Първо се разминах на сантиметри когато един мангал тръгна и се включи в движението с бус, без мигач, без никаква подсказка че ще тръгва от паркирало състояние на булевард, но аз внимавах и успях да кривна и да го избегна. Едно кръстовище по- нататък обаче още отчасти под влияние на случката как ми се размина на косъм, а и нещо се бях разсеял и докато правех малко спорен ляв завой отсреща ми изскочи един друг велосипедист, един с кола ми бипна да внимавам, аз вдигнах ръка да му махна за извинение в същия момент и понеже задната спирачка нещо не ми е съвсем в ред и трябва да стисна с всички 4 пръста до ръкохватката за да задейства и не държа добре кормилото с единствената си ръка и така зрелищно се сурнах на асфалта от никаква ситуация...

Като ми мина адреналина започна да ме боли дясното коляно и установих че бая гадно съм го ожулил и доста боли, но това не ме спря да си избягам петте километра, които си бях наумил като стигна вкъщи. Не знам дали заради мегавъглехидратното зареждане или заради дългата почивка и свежия въздух, но въпреки качените 6 килограма бях като неуморния. Добро темпо, а дори не се задъхах. За сметка на това сина ми имах чувството че ще си издиша дробовете, толкова шумно правеше 3-2 😄 Хлапето показа дух де, дори спринтирахме на финала. И каза, че ще дойде да бяга маратона в неделя.

Мнението беше редактирано от Димо на 24.04.17 20:56.

24.04.17
22:28

Сега,аз съм също лакома свиня ,козунаци, баклавички,филии с буци краве масло и сладко,локум,баници.....торти...плюс любов към традиционни тежки софри, с ракии ,вина и екстри на скара..пити...между другото,откакто намалих пиенето взех да се разболявам,та става въпрос за сваляне на килограми при налична лакомия и лъвски апетит...
Тук съм около стоте на извращения с щанги ,пудовки и малко бокс ,плюс посочения по-горе хранителен режим.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 24.04.17 22:30.

24.04.17
22:33

тук 20 кг надолу,с извращения с бягане по пресечен, терен, жужуцо и калистеника,плюс описания вече хранителен режим....

24.04.17
22:44

Има някой моменти в храненето при самото започване на свалянето,за които не ми се дрънка сега .Е имам и школовка от едно време...по принцип престанах да си правя експерименти с това качване и сваляне,заради почудата на околните, при всяка промяна и неудобството от нужда на различни размери дрехи.
Освен това смятам ,че на години вече, кила не ми трябват и се стремя към идеала сухо старче...Поздрави

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 24.04.17 22:46.

25.04.17
01:37

И аз мисля че втората визия е по- естетична и се стремя към нея, първата си я имам 🙂

Сподели за началото на режима с храната когато намериш желание, моля.

Мнението беше редактирано от Димо на 25.04.17 01:37.

BBD

25.04.17
01:45

Ш ай некой после да ми каже, че не е яко да имаш плочки,скоро по екраните и моите.

25.04.17
09:18

казано от Димо на 24.04.17, 20:23:

Чувал съм (от един от гурутата ми), че когато ученика е готов, чак и само тогава ще се появи учителя.

Това е едно от любимите ми оправдания. Особено подхожда на хората от типа кон с капаци.

Пиша за последно тук и по тази тема:
1. Осланяш се на изцяло грешна методика. Да, калорийния дефицит работи в някакви граници, но ти достигаш до теоретични резултати, които си остават теоретични и очевидно не почиват на верни сметки при теб. Първо и най-очевидно бъркаш в приемната част, второ и явно не очевидно, бъркаш в разходната част, при това грешката е толкова голяма, че обръща уравнението.
2. Не отчиташ или може би не знаеш, че индивидуалната реакция към определени храни и видове натоварвания може да варира силно.
3. Игнорираш останалите механизми на тялото, а те са много по-силни от +/- на калориите.
4. Самото понятие тренировка при теб също е размито. В момента единствената такава, поне ако я спазваш, е беговата за дистанция. Всичко останало е активност със съмнителен резултат върху цялостния план. Ако беше тежко затлъстял щеше да върши някаква(подчертано някаква, а не добра) работа, но ти не си и имаш съвсем други цели и виждания.
5. Освен да броиш калории, всичко останало, което изисква някаква теоретична подготовка ти бяга, не знаеш, слушал си прекалено много неверни, но повтаряни многократно неща и за съжаление си мислиш, че те са верни и са ти достатъчни като теоретична основа на заниманията.

Па за тоя дето Арнолд да му кажел за плочките - четете с малко мислене върху прочетеното. То съвсем ясно е написано кое е опасното и това съвсем не са видимите плочки.

BBD

25.04.17
10:18

Една групичка хора сте се събрали и си дъчете темите от сто години,аз колкото повече седя тук толкова по-малко смисъл намирам,да седя в някакво виртуално подобие на старчески дом.Вие сте комете с капаци,защото това, което правите си е ваша работа,при всяко едно несъглсие с вас, всички реагирате по абсолютно един и същ начин,за мен и за вас общуването ни беше едно голямо неудоволствие.За да избегнем взаимните си чувства желая ви приятен ден и се махам от тук с 300.

казано от BBD на 25.04.17, 10:18:

Една групичка хора сте се събрали и си дъчете темите от сто години,аз колкото повече седя тук толкова по-малко смисъл намирам,да седя в някакво виртуално подобие на старчески дом.Вие сте комете с капаци,защото това, което правите си е ваша работа,при всяко едно несъглсие с вас, всички реагирате по абсолютно един и същ начин,за мен и за вас общуването ни беше едно голямо неудоволствие.За да избегнем взаимните си чувства желая ви приятен ден и се махам от тук с 300.

Твърде жалко, че ще ни лишиш от богатия си опит на поддържане на кетоза с бира и лекуване на проблеми с кръста с коремни преси. Ц, ц, ц.

Помисли малко откъде идва несъгласието с теб и реакциите 🙂

За триене

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 25.04.17 10:45.

25.04.17
10:45

Чукча не читатель, Чукча — писатель 🙂 Иначе в интернет вятърни мелници колкото искаш, а полза от борбата с тях няма. Ако някой може да извлече полза от изписаното, чудесно, ако не здраве. Димо извинявай за спама.

Е, ти пък много се впрягаш за малко бъзик 🙂

Извинявай, ако съм те засегнал. Жив и здрав!

п.с. докато напиша поста и те му изтрили мнението на BBD

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.04.17 10:48.

25.04.17
12:16

казано от James Hinks на 25.04.17, 09:18:

казано от Димо на 24.04.17, 20:23:

Чувал съм (от един от гурутата ми), че когато ученика е готов, чак и само тогава ще се появи учителя.

Това е едно от любимите ми оправдания. Особено подхожда на хората от типа кон с капаци.
Това по моите стандарти е всъщност много практична и политически коректна позиция. Насила хубост не става. Или поне нито за ученика, нито за учителя ще е приятен или полезен процеса.

Пиша за последно тук и по тази тема:
Първо да кажа, че времето и усилията, които отделяш да даваш съвети от богатата си практика и познания по темата във форума сами по себе си са достатъчни за уважение, а лично аз съм пък специално благодарен за вниманието, което ми отделяш, макар и да ти се струва, че пренебрегвам съветите ти и си правя каквото си искам. И второ да кажа, че все пак ще коментирам думите ти, макар че като си казал че няма да пишеш повече по темата тук не е много възпитано, но пък и да не кажа нищо, сякаш си пропускам думите ти покрай ушите ми се вижда съвсем невъзпитано.

1. Осланяш се на изцяло грешна методика. Да, калорийния дефицит работи в някакви граници, но ти достигаш до теоретични резултати, които си остават теоретични и очевидно не почиват на верни сметки при теб. Първо и най-очевидно бъркаш в приемната част, второ и явно не очевидно, бъркаш в разходната част, при това грешката е толкова голяма, че обръща уравнението.
Тегля и меря почти всичко, което ям или пия. До подробност като млякото в кафето сутрин и маслини на бройка. Разходната част също си я смятам сравнително стриктно. И по апликейшън (майфитнеспал/найкрънплюс) колкото ги дава, и по пулсомер и слагам по- ниската стойност. Не ми се вярва изобщо да бъркам, а камо ли чак пък толкова много че да обърне уравнението...

2. Не отчиташ или може би не знаеш, че индивидуалната реакция към определени храни и видове натоварвания може да варира силно.
Зная че различните организми реагират различно към определени храни. За себе си съм установил, че въглехидратите (дори и прости като ориз, картофи, овес, да не говорим за сладко или тесто) ми се лепят много и затова се опитвам изцяло да ги избягвам. Не винаги успявам, уви. Смятам, че и млечните не ми влияят много добре и ги избягвам също, освен киселото мляко - много обичам и е с ОК макроси. Може би има и други храни, които не ми се отразяват добре, но не ги знам. Или подходящи натоварвания за всеки отделен човек. Как се установява това не знам - с някакви изследвания ли, с опитно око и продължително наблюдение ли, не знам.

3. Игнорираш останалите механизми на тялото, а те са много по-силни от +/- на калориите.
Не ги игнорирам, може би не ги познавам съвсем. Например за съня знам че не е добре че спя по 4 часа на денонощие, но уви, по толкова успявам да отделя и все си повтарям, че трябва да спя по повече. Установил съм по емпиричен път че като съм нервен озверявам за храна и то основно джънк. Когато съм щастлив или спокоен, нямам такива проблеми.

4. Самото понятие тренировка при теб също е размито. В момента единствената такава, поне ако я спазваш, е беговата за дистанция. Всичко останало е активност със съмнителен резултат върху цялостния план. Ако беше тежко затлъстял щеше да върши някаква(подчертано някаква, а не добра) работа, но ти не си и имаш съвсем други цели и виждания.

Добре, ако взема първия бро-сплит, който някой от класиците на бодибилдинга е разписал, това ще е структурирана и изпипана тренировка, вярваш ли че ще ми се отрази по много по- различен начин?
Тренировките си гледам да са с висока интензивност. Аз от година поне не съм писал какво точно и как тренирам. Ще започна да ги разписвам за нагледност.
Целта ми е да изглеждам добре. Вярвам, че ако смъкна десетина килограма мазно с наличната си мускулатура ще изглеждам напълно задоволително за моите си виждания и амбиции.

5. Освен да броиш калории, всичко останало, което изисква някаква теоретична подготовка ти бяга, не знаеш, слушал си прекалено много неверни, но повтаряни многократно неща и за съжаление си мислиш, че те са верни и са ти достатъчни като теоретична основа на заниманията.

Тук ме хвана, наистина твърдо вярвам че разковничето е в броенето и баланса на калории и се уповавам на него.

То съвсем ясно е написано кое е опасното и това съвсем не са видимите плочки.
Не знам, не съм видял нито един здравословен негатив досега от тренировките или храненето си. Чувствам се супер, изследванията ми са чук.

Мнението беше редактирано от Димо на 25.04.17 12:21.

25.04.17
12:19

Гледам лятото идва, температурите се качват, плочките се показват и страстите и те ескалират. 😄

Момчета (и момичета) всичко, което помага да поддържа интереса и мотивацията в спорта е добре дошло според мен.

25.04.17
14:49

Нищо от това, което искам да кажа не си разбрал.

25.04.17
15:56

Виждам и аз че нещо комуникацията ни куца. Дали не е от формата на комуникация. Откога се каня да мина през залата току- виж наживо по- добре се разберем 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 25.04.17 16:05.

25.04.17
20:24

25.04.2017 - вторник
Дефицит за деня: 2,338 Ккал
Общо дефицит:  5135 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- фитнес
- 300 лицеви сс 500 крънча

Да разпиша фитнеса, докато не съм го забравил:

гръб+корем
мъртва тяга 3х3@110; 5х1@130
т-бар 3х3@90
набирания 10;8;5;3@15
мечка 3х3@90
коремни от обратен наклон 5;10;10@35 в ръце над главата

общо с обличане, събличане, суетене за дискове и вериги, чакане за уреди и да ми прескачат щангата в препълнената зала - 55 мин.

Извинявай, ако си обяснявал вече - този дефицит от 2300 ккал, как го смяташ - от калорийния си баланс вадиш само “неизядените” калории, или към това добавяш и изгорените си калории от тренировките?

Ако просто си орязъл 2300 ккал от баланса си, това е страшно голям дефицит - аз най-много 2-3 дни да изкарам така и после бих крашнал със страшна сила 😄

26.04.17
09:48

При моите 90+ кг (92 тази сутрин) БМР*1.2 (за по цял ден работа пред компютър) ми е 2230 Ккал.

Допълнително имам разход от активности 1049 Ккал (колело, фитнес, етц) и съм изял 941 Ккал храна (50мл мляко в кафето сутринта, обяд 25 маслини, 300 гр моркови, 200 гр червено цвекло и вечеря след фитнеса 2 пилешки пържоли от бут и 700 гр кисело зеле.)

Събирам калориите, които горя в ежедневието с тези от активностите за деня 2230 + 1049 = 3279 и вадя храната 3279 - 941 = 2338 и това го смятам за дневен дефицит. Всичко това става супер лесно с майфитнеспала - той автоматично ми ги смята.

Аз и друг път съм казвал, че явно има и хора и хора и при мен яденето или неяденето не ми се отразява на физическото състояние значително. Дори като не ям се чувствам в приповдигнато настроение, по- концентриран, по- работоспособен, по- надъхан ако щеш. Нито крашвам, нито ме боли глава или корема да ме свива, нищо такова. Силовата ми издръжливост или както се казва пада, това съм го пробвал. Например ако обикновено правя 8 повторения лег с обратен наклон с дадена тежест с резерв за още 1-2 измъчени, ако съм на ниски въглехидрати и ниски калории от няколко дни може и да се затисна на третата серия на петото повторение. Просто изведнъж силата ми свършва. След минута почивка лягам и си правя серията. Също и като давам кръв ако съм бил на ниски въглехидрати и калории от дни ми трябват поне 5 минути да мога да стана, понякога и повече, много бавно ми се възстановява нормалното кръвно, докато на нормални въглехидрати и калории ставам след минута примерно. Иначе бягам 20 километра на гладно и не огладнявам след това. Големия ми син например, ако не яде точно преди бягане/тренировка, не може да изкара 5 км или един нормален фитнес половин час. И веднага след тренировка е гладен като вълк.

Ужас 😄 На 940 ккал не мога да си представя да тренирам по 2 пъти на ден, че и да съм в добро настроение 😄

Аз на толкова ниски калории бих избягвал такива продължителни натоварвания и дълги серии, а бих натискал изцяло за сила - субмаксимални тежести за 1-2 повторения в не голям обем и кратки тренировки.

На ниски калории не ти трябва допълнителен кортизол, ама ти си знаеш де 🙂

Ако мислиш, че си по-умен от тялото си (което е претърпяло някакви си известно количество милиони години еволюция, за да се оформят процесите в него) си на път за една грандиозна и неприятна изненада. Това, което му причиняваш се нарича “оцеляване”. Рано или късно бумерангът се връща 🙂

26.04.17
10:20

Аз твърдо вярвам в еволюцията. И че различните хора са еволюирали различно.

А не е ли отсъствието на глад или понижаване на енергичността или каквито и да било други негативни симптоми или сигнали всъщност доста добра подсказка от същото това еволюирало тяло че всъщност начина, по който се храня и тренирам е ОК?

А не е ли неконролируемия глад по време на празници сигнал за точно обратното? Или това, че все се стремиш към някаква заветна визия, която ти убягва? Вчера Сашо ти написа, че подходът ти е неправилен, спрямо целите, които си си поставил.

Може да си късметлия с много добра генетика и да не усещаш веднага ефектите от подобен начин на хранене и трениране, но Херцогът е прав, че не можеш да избягаш от универсалните закономерности.

26.04.17
10:37

Прпблемът с преяждането, препиването и останалите прекалявания е психически, но е трудно да имаш балансирана психика в динамично ежедневие.

От друга страна точно в условия на мултитаск лесно се игнорорат субективни усещания като глад и моментна слабост. О, да живее кафето!

В дългосрочен план обаче, мебнлично ме успокоява практическия експириънс на съфорумници, които с покачване на калориите, си запазват добрите резултати. В крайна сметка не мисля,че някой с плочки или без иска да си изживее остатъка от живота на 900ккал или нвд.

Мнението беше редактирано от БПН на 26.04.17 10:37.

26.04.17
10:39

казано от Димо на 26.04.17, 10:20:

А не е ли отсъствието на глад или понижаване на енергичността или каквито и да било други негативни симптоми или сигнали всъщност доста добра подсказка от същото това еволюирало тяло че всъщност начина, по който се храня и тренирам е ОК?

Димо, извинявай за намесата.
Да оставим бумеранг-ефекта настрана, но не знам дали начина на живот, който водиш (моите адмирации за старанието и всекидневните усилия), можеш да го поддържаш дългосрочно. Това е супер много време, прекарано в тренировки. Това са супер малко калории в някои дни. Това са гости, които биват измъчвани да тренират с теб. 😄 Целият ти живот е структуриран около постигането на плочките. Това е страшно много енергия, бе човек! 🙂

Иначе това, че не изпитваш глад, съвсем не значи, че всичко е ОК. (Силно се надявам, че при теб е.)
И болезненослабите хора (хората с анорексия) подтискат чувството за глад, но това не значи, че всичко е ОК.

26.04.17
10:41

@Сашо:

Аз вярвам че е изцяло психологически при мен проблема с яденето. Обичам да ям. Обичам храната. Както някои к*рви обичат да се шибат повече от нормалните жени, без да имат потребност, или както пушачите обичат да пушат без организма им да се нуждае от това, или както алкохолиците обичат да пият алкохол без от еволюционна гледна точка да им е нужно, както комарджиите обичат хазарта... Според мен така си набавям допълнителни хормони на щастието когато ми липсват 😄 Когато съм най- тъжен или депресиран или стресиран, най- много ми се яде и то въглехидрати (предполагам за хормони на щастието).

едит: Кроспостнал съм с Надя:

казано от БПН на 26.04.17, 10:37:

Прпблемът с преяждането, препиването и останалите прекалявания е психически,

Мнението беше редактирано от Димо на 26.04.17 10:44.

Тънката разлика между примерите, които си изредил и храненето е точно, че еволюционно някак си хората са имали нужда от храна 😄 Алкохол, цигари, харарт, секс за удоволствие, това са все неща, без които човек може да си живее здраво и щастливо ( е*ати щастливия живот ще е без зегс 😄 ). Но без храна - ц.

26.04.17
10:47

казано от БПН на 26.04.17, 10:37:

В дългосрочен план обаче, мебнлично ме успокоява практическия експириънс на съфорумници, които с покачване на калориите, си запазват добрите резултати. В крайна сметка не мисля,че някой с плочки или без иска да си изживее остатъка от живота на 900ккал или нвд.

Аз и преди съм го казвал, че се надявам и искам да стигна до физическата форма, която да ми харесва и тогава да си влезна в режим на поддържане.

26.04.17
11:06

казано от Елена на 26.04.17, 10:39:

Да оставим бумеранг-ефекта настрана, но не знам дали начина на живот, който водиш (моите адмирации за старанието и всекидневните усилия), можеш да го поддържаш дългосрочно. Това е супер много време, прекарано в тренировки. Това са супер малко калории в някои дни. Това са гости, които биват измъчвани да тренират с теб.  Целият ти живот е структуриран около постигането на плочките. Това е страшно много енергия, бе човек!

Не е чак толкова много време. Ако не ходя с колелото на работа, час и половина ми отнема пътуването с рейса, а всъщност губя и повече време, защото трябва да съм по- рано на спирката и сутрин и вечер и да го чакам, той не е точен като японски влак. А ако натискам педалите и ми се кара, ходенето и връщане на работа ми е час, час и 10 минути в зависимост от светофарите. Фитнеса си ми е нормален фитнес или бокс или бягане. Фитнеса ми е половин един час с ходенето, бокса в залата е 1 час с 10 минути отиване или връщане, иначе бокса на чувал ми е половин час (6 рунда). Бягането вече зависи от километрите, нормално е под или около половин час. 300-те лицеви с коремните ги правя в серии за около час, но си ги правя или вкъщи пред телевизора във времето, което прекарвам със семейството (иначе само ще лежа на дивана и пак ще дзяпаме телевизор и ще си говорим), или през деня в офиса. Значи освен колоезденето (което даже ми спестява време), и заниманията със собствено тегло, които съчетавам, на ден отделям специално за спортуване по средно половин до 1 час. 1 час е точно 5% от денонощието. Като най- често този 1 час ми е съчетано с време с (част) от семейството - като бягаме или ходим на бокс или фитнес си говорим с хлапетата, все им измислям активности в които да се включват с мен. Иначе като сме вкъщи много често те са по компютерите и таблетите в тяхната си стая.

И не, не съм карал гостите си да тренират с мен 😄 За конкретния случай, който съм споменавал, Тео казал че има да бяга тази вечер, но Калина искаше да дойдат вкъщи да се видим. Аз предложих да ги комбинираме нещата - пак да дойдат, но аз и Тео да бягаме и да си лафим в парка, а жените да пият кафета и да гледат бебета вкъщи. После се прибрахме и прекарахме още време с тях. Така хем той и аз си правим тренировката, хем ще се видим.

Аз пък не мога да се начудя на млади хора - неженени, деца нямат, работят от 8 до 5 и като почнат да ми въздишат: Оф, ми иска ми се, ама все няма как да тренирам, все нямам време...

Че съм се амбицирал да изкарам плочки, да, амбицирал съм се.

26.04.17
11:24

казано от Alexander Krastev на 26.04.17, 10:44:

Тънката разлика между примерите, които си изредил и храненето е точно, че еволюционно някак си хората са имали нужда от храна  Алкохол, цигари, харарт, секс за удоволствие, това са все неща, без които човек може да си живее здраво и щастливо ( е*ати щастливия живот ще е без зегс  ). Но без храна - ц.

В поезде в одном купе едут священник и бизнесмен. Бизнесмен сразу открыл ноутбук, начал работать с документами. Священник посмотрел на него, подумал, потом говорит:
— Сын мой, а не прогуляться ли нам до вагона-ресторана, посмотреть, что в меню?
— Нет, батюшка, не голоден я.
Священник идёт в ресторан один. Через час возвращается довольный и улыбающийся, в руке несёт бутылку дорогого коньяка.
— Сын мой, а не отведать ли нам этого пятизвёздочного напитка?
— Нет, батюшка, простите, не пью.
Священник наливает себе полстакана коньяку, смакуя, медленно выпивает. Вытирает губы, выходит в коридор. Через пятнадцать минут заходит обратно.
— Сын мой, через одно купе от нас две молодые миряночки едут. Может быть, заглянем к ним в гости, побеседуем о высоком?
— Нет, батюшка, я женат, да и с документами мне работать надо.
Священник берёт со стола бутылку коньяка, выходит. Возвращается уже под утро, довольный, как мартовский кот. Бизнесмен, который всё это время работал, поднимает на него глаза.
— Скажите, святой отец, как же так? Я вот не пью, не курю, блюду свой моральный облик. Работаю как вол. Неужели я неправильно живу?
Священник вздыхает.
— Правильно, сын мой. Но Зря…

26.04.17
11:31

Човече какво е това хранене- моркови ,цвекло,  няколко маслини ,пилешко ,като на анорексична манекенка..Излишно си вкарваш тялото в режим на оцеляване,свалянето няма да стане със самобичуване и това с броенето е абсурд зарежи го.
Организма ти трябва да заработи ефективно..ЕФЕКТИВНО ГОРЕНЕ НА КАЛОРИИ ,което се постига с подходящи тренировки, бавно, постепенно и с дозирано напъване,което за човек искащ просто да изглежда прилично ,не да гони някакви състезателни цели ,трябва да бъде супер приятно занимание.Писал съм го и преди ..аз например когато искам да свалям бягам.
Как се сваля с бягане..много просто-като се поддържа висока скорост и същевременно си под аеробно-анаеробния праг,а колкото ти е по-висок прага на аеробно анаеробна издържливост,толкова по-ефективно ти е тялото.Да имам закалка от едно време ,но и понасям много добре този тип натоварване за разлика от щангите.
Може и само с колоездене ,или във фитнеса ,където ти харесва,но просто основата ти е сбъркана. Всички се опитаха да ти го обяснят,но явно си мъжкар със собствено мнение по всички световни проблеми ,в което няма нищо лошо и ако си и достатъчно упорит ,ще се научиш по трудния начин ..Поздрави

26.04.17
11:56

Ти изразходваш 3279, а ядеш 941.
Тогава  къде идват тези 2338 ккал недостиг? Само последния пример- имаш дни с по-голям недостиг.

Ако са от мазнини, то значи трябва да гориш по 1 кг мазнини (съвсем приблизително 7000 +/- ккал) за 2-3 дена. С това темпо за месец ще сваляш 10-15 кг. Не следя постоянно какъв дефицит изчисляваш, кога го зануляваш и пр, но всъщност сваляш ли си тези 10-15 кг за месец ?

26.04.17
12:14

казано от Елена на 26.04.17, 10:39:

казано от Димо на 26.04.17, 10:20:

...
Иначе това, че не изпитваш глад, съвсем не значи, че всичко е ОК. (Силно се надявам, че при теб е.)
И болезненослабите хора (хората с анорексия) подтискат чувството за глад, но това не значи, че всичко е ОК.

Изобщо няма база за сравнение според мен с анорексиците. Аз съм гледал филми за страдащи от анорексия. И при тях проблема е психологически, но в посока, че се виждат дебели, когато те по всички стандарти са под здравословното тегло и телосложение. Моята си преценка, че трябва да сваля мазнини е съвсем обективна според мен. 92 кг на 175 см съм. Над 20-тина процента мазно според зависи как ги меря. Съвсем нормално е да искам да съм на 10-12% примерно или не е? Даже мисля че в здравословен план това е още по- добре? Дотук разликите със себевъзприятието.

Иначе съм виждал и наживо анорексички (мъже май не съм), те милите едва дишат и ходят, бавно посягат да си вземат кафенцето и минералната водичка от масата, говорят бавно, дори очите си местят бавно, изследванията им са зле, разболяват се постоянно... Нищо общо няма с мен. Имам енергия да тренирам по 2-3 часа на ден че и много повече, но повече време и възможност нямам. Ходя по- бързо от младежите в офиса, надбягвам младежите в клуба по бокс, налага ми се да взимам отговорни и скъпи решения всеки ден на работа. Шибам всеки ден, само да има кога и какво 😄 Онзи ден нещо споменавахме едно приятелче дето ме открехна навремето за НВД и как ми разправяше че ако ми се шиба, значи не правя НВД-то както трябва, а жена ми се хили и вика: ти по тоя критерий никоя диета не правиш както трябва 😄

Не знам как изобщо може да правиш сравнения с анорексиците, може би просто по интернета нещата са малко лишени от контекст, който ме познава наживо, никога не би му хрумнало да направи с мен и “анорексик” смислено изречение. Но не си първата от форума, която се притеснява за мен че съм анорексик. К’ъв анорексик бе братче, аз по- скоро мога да мина за квинтесенцията на епикурееца и хедониста 😄 Но и вярвам че с воля и стремеж към личностно усъвършенстване може да се получи движение в правилната посока.

26.04.17
12:27

казано от Alexander Krastev на 26.04.17, 10:44:

Тънката разлика между примерите, които си изредил и храненето е точно, че еволюционно някак си хората са имали нужда от храна  Алкохол, цигари, харарт, секс за удоволствие, това са все неща, без които човек може да си живее здраво и щастливо ( е*ати щастливия живот ще е без зегс  ). Но без храна - ц.

Разбира се че без храна не може. Аз не съм спрял храната (като на един приятел сестра му се беше увлякла по някви гурута - ама истински такива - от Индия - дето проповядват как може да събираш прана от изгрева на слънцето и пробва да го кара и тя така, та се наложи в болница на системи с глюкоза да я сложат след едисикой ден като припаднала от изтощение), ограничил съм храната временно. И то до научно доказано здравословно ниво  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10204826

Аз зная и мога да разчитам сигналите на тялото си. Зная, когато съм жаден и пия вода. Зная кога ми се спи и какво трябва да направя за да задоволя нуждите си. С яденето е по- различно, преяждам защото обичам да го правя, доставя ми удоволствие, иначе физиологически глад не изпитвам, дори и да не ям цял ден.

26.04.17
13:53

казано от doni dimitrov на 26.04.17, 11:31:

Човече какво е това хранене- моркови ,цвекло,  няколко маслини ,пилешко ,като на анорексична манекенка..Излишно си вкарваш тялото в режим на оцеляване,свалянето няма да стане със самобичуване и това с броенето е абсурд зарежи го.

Това съм имал под ръка в офиса, аз по принцип гледам да не обядвам, но от много и черни кафета ми пристърга нещо на корема вчера. И ако искаш да си около 800 Ккал на ден, опциите да ядеш например манжи в стола или кроасани от лавката са силно ограничени.

Пробвал съм човек, пробвал съм да си ям “чисто” и горе- долу на сметнатия по общовалидните формули с коефициент за трениране “3-5 тренировки на седмица” и трениране фитнесче полека без да си причинявам стрес и кортизол. Не можех да се усмихвам нормално, щото обема на бузите ми нямаше накъде да отиде повече в лицето 😄

После почнах да вдигам интензивността и обема на тренировките и да режа калориите и нещата почнаха да се получават. От година вече открих и майфитнеспала и концепцията му и начина за смятане на калории дотолкова ми хареса и ми пасна на мен, че свалих двайсетина килограма за около година, като силата не ми намаля много, от което съдя че съм си запазил мускулите.

С’я, постоянно наистина ми се повтаря как се правят нещата с “правилните” тренировки и “правилното хранене” за мен, но нито някой ми ги каза конкретно кои са те за мен, нито ми каза колко ще струва да ми се направи за да мога да си преценя дали ми се дават толкова пари, нито ми каза: “давам гаранция, ако след едисиколко време не си извадил плочки по моя начин, ще ти върна парите.”

Най- близкото до това е Сашо/Джеймс, който каза че цената на “тайното ръкостискане” е бутилка сингъл малц и ми дава понякога съвсем конкретни съвети, понякога по- общи и принципни, които уви, явно аз не мога да разбера, за което мога да съжалявам. В тази връзка, ще помоля всички 9 души, които са харесали последното му мнение в което ми описва принципните ми грешки и правилните насоки, да ми преразкажат със свои думи какво са разбрали те (трябва да разбираш нещо за да го харесваш, нали?) и току- виж от преразказа им аз съм схванал поне част от препоръките на Сашо (който каза, че нищо не съм разбрал)

Иначе, те форумите са за това - да си говорим. Аз съм готов да изслушам всеки и вярвам че  човек може да открие и мъдрост в думите на безумците, както и глупост в думите на мъдреците.

Относно твоя начин за сваляне - с бягане - бягам, как да не бягам. По 40-50 км на месец ми се събират.

26.04.17
14:09

казано от Queen Cobra на 26.04.17, 11:56:

Ти изразходваш 3279, а ядеш 941.
Тогава  къде идват тези 2338 ккал недостиг? Само последния пример- имаш дни с по-голям недостиг.

Питаш как се получава цифрата 2338 или откъде попълвам нуждите си от толкова енергия? Защото ако е първото, вече казах: 3279-741=2338. Ако е второто, надявам се да идват от мазнините по паласките 😄

Дните с по- голям недостиг са следствие на повече и по- интензивни тренировки.

казано от Queen Cobra на 26.04.17, 11:56:

Ако са от мазнини, то значи трябва да гориш по 1 кг мазнини (съвсем приблизително 7000 +/- ккал) за 2-3 дена. С това темпо за месец ще сваляш 10-15 кг. Не следя постоянно какъв дефицит изчисляваш, кога го зануляваш и пр, но всъщност сваляш ли си тези 10-15 кг за месец ?

По 7900 Ккал за килограм мазно ги смятам. И не всички дни успявам да докарам такъв дефицит, имам и дни в които съм даже на плюс (социални събития с ядене и пиене, приятелски излизания, жената е правила баница, нещо на работа е било инфарктно и съм нападнал шоколадите на колежките и т.н. - не съм съвсем робот, а и както казах обожавам да ям...) Последния път като започнах да броя калории преди 2 месеца бях докарал 33000 Ккал дефицит или към 4 килограма мазно че трябва да съм свалил за месец, месец и нещо. Уви, на кантар бяха едва около 2 кг, макар и визуално според мен да се бях поизчистил доста повече - усещах вени по корема, които преди не съм знаел че съществуват. Може да съм качил мръвка, кой знае. Обиколките и те не бяха мръднали много, даже на бедрата почти никак, но това може да се обясни с това, че почна активния сезон за каране на велосипед. Пиех и креатин, ако е важно, може да съм задържал вода в мускулите. Ще си взема калипер най- накрая да си меря подкожните мазнини и да знам кое къде отива. 😄

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1