16.09.14
16:31
Тренирам краката от около 5-6 месеца, като вече виждам сериозен напредък откъм маса и релеф. Но като се гледам в огледалото ми се струва, че т,нар. “капка” (вътрешната глава на бедрото, която се намира над коляното) ми изостава. Т.е. останалите глави вървят по добре. Та искам да Ви попитам какви упражнения да правя, че да наблегна именно върху тази глава? Благодаря!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.09.14 16:58.
16.09.14
16:52
Полуклекове, 3/4 клекове, бедрено разгъване на един крак, клек на 1 крак, все упражнения които товарят доста коленете.
Съветвам те да не се опитваш да разделяш упражненията за мускулите си на глави, особенно краката! Повечето хора дори не смеят да разделят упражненията и за отделните мускули на краката. Аз съм практикувал изолиращи техники и да ти кажа нямах голям прогрес. Ако сега виждаш подобрения защо да издребняваш? Пък и как изобщо разбра, дали тази глава изостава или просто такива са пропорциите на мускула ти?
Щом ги тренираш само от 5- 6 месеца, то не трябва да мислиш за детайлите. Изхожда се от общото към частното.
Не може да строиш основите на къща, и в същото време да слагаш пердетата, мебелите и тн. Надявам се ме разбираш на къде бия.
Тренирай краката с базовите упражнения, току виж “капката” на бедрото може да се е развила след годинка, примерно.
От около седмица тренирам по системата клек в 20 повторения. Тая зима ще се разбия от клекове, пък ще видим какво ще излезе.
17.09.14
15:45
Ако искаш да акцентираш върху капката, то прави клековете пълни, но без пружинации и без задника да опира в петите. За да насочиш максимално натоварването в тази част на краката, гърба ти трябва да е изправен през цялото време. За целта те съветвам да смениш стандартния клек с преден клек, при който държиш щангата отпред на раменете. Естествено ще трябва да понамалиш и тежестта малко.
Различните глави не могат да бъдат удряни изолирано, винаги целите мускули се натоварват, но е факт, че различни начини на изпълнение на дадено движение дават приоритет към определени глави.
Капката директно се развива с клек в широк стоеж (малко по-широк от широчината на рамената), като палците сочат ‘’навън’’ (в диагонал).
А клек с тесен стоеж удря главно външната част на бедрата.
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 18.09.14 10:05.
18.09.14
13:48
казано от Атанас Иванов на 16.09.14, 16:52:
Полуклекове, 3/4 клекове, бедрено разгъване на един крак, клек на 1 крак, все упражнения които товарят доста коленете.
А ти ли ще му купиш после нови?! Що не си счупите главите първо самички, пък после да давате такива гениални съвети?
18.09.14
18:45
Ако точно това те интересува - бедрена екстензия с пръстите навън. Но по-добре я зарежи тази работа.
18.09.14
21:07
Целта беше да обясня, че няма смисъл да се прецакват коленете за сметка на развита “капка”. Излгежда имам проблеми с изразяването.
18.09.14
21:15
А, така може :D Дам, не сме се доразбрали ;) Тая работа не е като оная работа :D
Поздрави :P
Да , подкрепям горното мнение. Доста просто ,ала доста ефективно . Като под каране да се подразбира всеки ден , по възможност мин.по 10-15 км. Казвам го от личен опит . :)
25.04.17
13:08
Нападите са доста комлексни. Помагат и за капката
Може да пробваш с клек на смит машина, като изнесеш краката по-напред и сложиш подложка отпред предната част на стъпалото да е повдигната.