Не отслабвам, но защо?!

28.04.17
18:37

Здравейте,
във форума има доста такива теми, но реших да пусна и моята само защото не срещнах проблема си никъде.
Аз съм жена на 25 и не мога да отслабна. Тежа 57 кг. и съм висока 154 см. Искам да стана около 50 кг. Правя всякакви опити вече цяла година. Миналото лято бях на хранителен режим с леки тренировки + доста кардио - не помогна правих го 2 месеца и не мръднах. Зимата правих само кардио, качих СЛЕД празниците когато бях отпуска, макар че не спрях да тренирам. Сега през пролетта отново пробвах хранителен режим основан предимно на протеини и тренировки у дома всеки ден по 30 мин. - преси, клекове, джъмпингджак, даже йога. Пак не помогна. Отчаях се съвсем. Тогава ми похвалиха някаква си диета - 12 дневна. Който попитам  за нея всеки я хвали и казва, че е свалил много, а аз съм на ден 7 и не съм мръднала и грам. Заедно с диетата правя упражнения у дома, после 30 минути разходка после фитнес и пак разходка. Отделно на всеки 2 дена правя средно 3-4 часа ходене. Не само супер стриктно спазвам диетата, не само тренирам, но и въпреки, че диетата позволява някои калорични неща аз не ги ям - тоест ограничавам и калорите, не просто видовете храни. Пия само вода, кафе и чай без никаква захар. Мисля че вече съвсем се отчаях като прекарах 2 дена на краставици и моркови, а единствения ефект беше съвсем лека умора и сънливост, дори не бях толкова гладна, въпреки това пак си тренирах. Също така смятам, че трябва да отбележа, че от както започнах да ставам заради работата си в 5 и 30 качих още 3 килограма въпреки всички режими и спорт. Вече не знам какво да правя :(

28.04.17
19:08

Като за начало трябва да започнеш да мислиш трезво и аналитично 🙂

Мнението беше редактирано от Станимир на 28.04.17 19:08.

28.04.17
23:34

Ако всичко което казваш е вярно бих ти препоръчал да си направиш едни изследвания и  да се консултираш с лекар.

29.04.17
02:15

казано от Галя Василева на 28.04.17, 18:37:

тоест ограничавам и калорите(

То без да ограничаваш калориите няма как да стане. За да свалиш 7 кг., ще трябва да си на стабилен (поне 400-500 ккал.) калориен дефицит поне няколко месеца, а не няколко дни.

BBD

29.04.17
02:25

Има едно интересно предаване по Дискавъри,някои от вас може и да са го гледали,а именно “голи и уплашени”.
Направи ми впечатление когато на края на сериите,понеже сещате се там е зверски глад,показват кой колко е отслабнал.Във всяка серия участват мъж и жена.Мъжът винаги отслабва много по-голям процент отколкото жената.Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.Според мен женският организъм е много по-склонен към трупане на запас с оглед на това,че е устроен да изхранва още един организъм.Смятам,че просто трябва да се запасиш с търпение.Аз бих казъл,че ако в определен период от време ядеш каквото си ядеш по принцип, но в точно определен час,винаги по едно и също време ще го успокоиш това тяло и ще разбере,че няма нужда да се запасява.

Здравей!

Объркана си, гладуваш, тормозиш тялото си.
Защо не прочетеш това ръководство, което може би ще ти даде повече яснота?

Не се хвърляй на диети от типа “10-дневна”, “12-дневна”, “90-дневна”, “чай и ябълки”.

29.04.17
12:09

Не отслабваш, защото не си в калориен дефицит най- вероятно.

Първо опиши точно какво си яла в последните 3 дни например - вид, грамаж, и после кажи по колко и какво си тренирала.

И опиши какво представлява тази 12- дневна диета.

На тези твои приятелки, на които е дала резултат се дължи най- вероятно че са спрели да ядат обикновените боклуци, с които се изхранват нормално.

За някой, който не познава добре тялото си и няма голям опит с храната си, най- лесно се отслабва като се броят калории. Знаеш ли как става, правила ли си го?

И малко оф-топик, но “Голи и уплашени” и аз го гледам с интерес. Защо мъжете винаги свалят повече - много просто, те са по- тежки и с повече мускули, нуждата им от калории е по- голяма дори само да лежат и да се местят от сянка на сянка, а иначе храната си я делят по равно, дори съм виждал да дават повечето на жените. Отделно работата, която извършват - мъжете секат и мъкнат клони за колиба, жените през това време сплитат лико за въжета или газят в плитката вода и се оглеждат за морски охлюви 🙂 Нормално е едните да изразходват повече енергия от другите. И имаше една статия за ефективността на организма - в една от сериите пича прави всичко, ловува, строи, поддържа огъня, а мацката е мързеланка и по цяяял ден се препича на плажа и само се върти от кълка на кълка. Съответно пича си намира/хваща някакви неща за ядене, но на мързеланка почти нищо не дава и онази просто си гладува. На 21-вия ден мъжа е свалил 13 кг, мацката едва 2-3.

29.04.17
12:32

казано от BBD на 29.04.17, 02:25:

Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.

Не повече? Че това малко ли е? Ако жена тежи 50 кг., то 10% са 5 кг. За три седмици! Повечето препоръки за здравословно сваляне са не повече от половин, до максимум 1 кг. седмично. 10% от теглото за това време са доста екстремно сваляне и напълно се връзва с приема от 1000 калории.
А че на жените (в общия случай) им трябват по-малко калории от мъжете е ясно, съответно и ще свалят по-бавно, при еднакъв калориен прием. Това едва ли е изненада за някого. Даже при калориите, при които повечето мъже свалят, много жени ще качват кг.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.04.17 12:34.

BBD

29.04.17
12:44

казано от Петко К на 29.04.17, 12:32:

казано от BBD на 29.04.17, 02:25:

Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.

Не повече? Че това малко ли е? Ако жена тежи 50 кг., то 10% са 5 кг. За три седмици! Повечето препоръки за здравословно сваляне са не повече от половин, до максимум 1 кг. седмично. 10% от теглото за това време са доста екстремно сваляне и напълно се връзва с приема от 1000 калории.
А че на жените (в общия случай) им трябват по-малко калории от мъжете е ясно, съответно и ще свалят по-бавно, при еднакъв калориен прием. Това едва ли е изненада за някого. Даже при калориите, при които повечето мъже свалят, много жени ще качват кг.

разбирам,че е екстремно сваляне,но го отбелязах на фона на това,че мъжете свалят до 20%.Разбирам, че е също нездравословно,приведох го като пример за това,че дори и личните ми наблюдения сочат,че при жените се случва по-бавно.

Мнението беше редактирано от BBD на 29.04.17 12:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1