28.04.17
18:37
Здравейте,
във форума има доста такива теми, но реших да пусна и моята само защото не срещнах проблема си никъде.
Аз съм жена на 25 и не мога да отслабна. Тежа 57 кг. и съм висока 154 см. Искам да стана около 50 кг. Правя всякакви опити вече цяла година. Миналото лято бях на хранителен режим с леки тренировки + доста кардио - не помогна правих го 2 месеца и не мръднах. Зимата правих само кардио, качих СЛЕД празниците когато бях отпуска, макар че не спрях да тренирам. Сега през пролетта отново пробвах хранителен режим основан предимно на протеини и тренировки у дома всеки ден по 30 мин. - преси, клекове, джъмпингджак, даже йога. Пак не помогна. Отчаях се съвсем. Тогава ми похвалиха някаква си диета - 12 дневна. Който попитам за нея всеки я хвали и казва, че е свалил много, а аз съм на ден 7 и не съм мръднала и грам. Заедно с диетата правя упражнения у дома, после 30 минути разходка после фитнес и пак разходка. Отделно на всеки 2 дена правя средно 3-4 часа ходене. Не само супер стриктно спазвам диетата, не само тренирам, но и въпреки, че диетата позволява някои калорични неща аз не ги ям - тоест ограничавам и калорите, не просто видовете храни. Пия само вода, кафе и чай без никаква захар. Мисля че вече съвсем се отчаях като прекарах 2 дена на краставици и моркови, а единствения ефект беше съвсем лека умора и сънливост, дори не бях толкова гладна, въпреки това пак си тренирах. Също така смятам, че трябва да отбележа, че от както започнах да ставам заради работата си в 5 и 30 качих още 3 килограма въпреки всички режими и спорт. Вече не знам какво да правя :(
Като за начало трябва да започнеш да мислиш трезво и аналитично 🙂
Мнението беше редактирано от Станимир на 28.04.17 19:08.
28.04.17
23:34
Ако всичко което казваш е вярно бих ти препоръчал да си направиш едни изследвания и да се консултираш с лекар.
казано от Галя Василева на 28.04.17, 18:37:
тоест ограничавам и калорите(
То без да ограничаваш калориите няма как да стане. За да свалиш 7 кг., ще трябва да си на стабилен (поне 400-500 ккал.) калориен дефицит поне няколко месеца, а не няколко дни.
29.04.17
02:25
Има едно интересно предаване по Дискавъри,някои от вас може и да са го гледали,а именно “голи и уплашени”.
Направи ми впечатление когато на края на сериите,понеже сещате се там е зверски глад,показват кой колко е отслабнал.Във всяка серия участват мъж и жена.Мъжът винаги отслабва много по-голям процент отколкото жената.Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.Според мен женският организъм е много по-склонен към трупане на запас с оглед на това,че е устроен да изхранва още един организъм.Смятам,че просто трябва да се запасиш с търпение.Аз бих казъл,че ако в определен период от време ядеш каквото си ядеш по принцип, но в точно определен час,винаги по едно и също време ще го успокоиш това тяло и ще разбере,че няма нужда да се запасява.
29.04.17
10:27
Здравей!
Объркана си, гладуваш, тормозиш тялото си.
Защо не прочетеш това ръководство, което може би ще ти даде повече яснота?
Не се хвърляй на диети от типа “10-дневна”, “12-дневна”, “90-дневна”, “чай и ябълки”.
Не отслабваш, защото не си в калориен дефицит най- вероятно.
Първо опиши точно какво си яла в последните 3 дни например - вид, грамаж, и после кажи по колко и какво си тренирала.
И опиши какво представлява тази 12- дневна диета.
На тези твои приятелки, на които е дала резултат се дължи най- вероятно че са спрели да ядат обикновените боклуци, с които се изхранват нормално.
За някой, който не познава добре тялото си и няма голям опит с храната си, най- лесно се отслабва като се броят калории. Знаеш ли как става, правила ли си го?
И малко оф-топик, но “Голи и уплашени” и аз го гледам с интерес. Защо мъжете винаги свалят повече - много просто, те са по- тежки и с повече мускули, нуждата им от калории е по- голяма дори само да лежат и да се местят от сянка на сянка, а иначе храната си я делят по равно, дори съм виждал да дават повечето на жените. Отделно работата, която извършват - мъжете секат и мъкнат клони за колиба, жените през това време сплитат лико за въжета или газят в плитката вода и се оглеждат за морски охлюви 🙂 Нормално е едните да изразходват повече енергия от другите. И имаше една статия за ефективността на организма - в една от сериите пича прави всичко, ловува, строи, поддържа огъня, а мацката е мързеланка и по цяяял ден се препича на плажа и само се върти от кълка на кълка. Съответно пича си намира/хваща някакви неща за ядене, но на мързеланка почти нищо не дава и онази просто си гладува. На 21-вия ден мъжа е свалил 13 кг, мацката едва 2-3.
казано от BBD на 29.04.17, 02:25:
Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.
Не повече? Че това малко ли е? Ако жена тежи 50 кг., то 10% са 5 кг. За три седмици! Повечето препоръки за здравословно сваляне са не повече от половин, до максимум 1 кг. седмично. 10% от теглото за това време са доста екстремно сваляне и напълно се връзва с приема от 1000 калории.
А че на жените (в общия случай) им трябват по-малко калории от мъжете е ясно, съответно и ще свалят по-бавно, при еднакъв калориен прием. Това едва ли е изненада за някого. Даже при калориите, при които повечето мъже свалят, много жени ще качват кг.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.04.17 12:34.
29.04.17
12:44
казано от Петко К на 29.04.17, 12:32:
казано от BBD на 29.04.17, 02:25:
Има някои случеи след прием на не повече от 1000 калории за 21 дена жената да е свалила не повече от 10% от теглото си.
Не повече? Че това малко ли е? Ако жена тежи 50 кг., то 10% са 5 кг. За три седмици! Повечето препоръки за здравословно сваляне са не повече от половин, до максимум 1 кг. седмично. 10% от теглото за това време са доста екстремно сваляне и напълно се връзва с приема от 1000 калории.
А че на жените (в общия случай) им трябват по-малко калории от мъжете е ясно, съответно и ще свалят по-бавно, при еднакъв калориен прием. Това едва ли е изненада за някого. Даже при калориите, при които повечето мъже свалят, много жени ще качват кг.
разбирам,че е екстремно сваляне,но го отбелязах на фона на това,че мъжете свалят до 20%.Разбирам, че е също нездравословно,приведох го като пример за това,че дори и личните ми наблюдения сочат,че при жените се случва по-бавно.
Мнението беше редактирано от BBD на 29.04.17 12:47.