Кето

Прескочи до:

20.05.17
21:11

Здравейте,

Аз съм момиче на 21г, 167см, 55кг. Последните месеци нещо бях объркала изчисленията при хранитeлния режим и качих около 3кг. Преди около 10 дни реших да мина на кето диета като целта ми е основно да изчистя корема и паласките. Та за тези има няма 10 дни свалих 2кг като предимно ям мазни меса, яйца и в ограничени количества млечни продукти като сирене и кашкавал. И салати - маруля и краставици предимно.Калориите ми са около 1600 (в дефицит съм). Не ги разбирам много нещата и затова ви питам дали този режим става и дали ще махна гадния корем  😁😁 Може да звучи смешно, но се усещам че съм отслабнала като цяло (и кантарът и дрехите го показват), ама коремът си стои. Зная, че там най-трудно се сваля, ама все пак. Взех си л карнитин и пия преди претировки, които са 3 пъти в седмицата - функционален тренинг. Чудя се дали да не започна да бягам на стадиона примерно в дните, в които не тренирам? Приемам всякакви съвети. Благодаря 🙂

Темата беше редактирана от Fit Girl на 23.05.17 22:57.

Kristiyan Olegov

21.05.17
09:35

Не ти препоръчвам Кето диета , ефекта наистина е уау , но временно и с цената на объркване на хормонния баланс . Може да се правят нули или по-добре дни близки до нули , но в никакъв случай не трябва да продължава диетата без въглехидрат за повече време има много други начини , които ще бъдат , хем по здравословни , хем по-сполучливи за по дълъг период от време , но и по-дълготрайни  .

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 21.05.17 09:35.

21.05.17
09:55

казано от Kristiyan Olegov на 21.05.17, 09:35:

Не ти препоръчвам Кето диета , ефекта наистина е уау , но временно и с цената на объркване на хормонния баланс . Може да се правят нули или по-добре дни близки до нули , но в никакъв случай не трябва да продължава диетата без въглехидрат за повече време има много други начини , които ще бъдат , хем по здравословни , хем по-сполучливи за по дълъг период от време , но и по-дълготрайни  .

Ами спрях се на кето, защото с другите режими не ми се получаваха нещата. Изчислявах калории и макроси, спазвах ги, но винаги бях гладна и често надхвърлях калориите и затова най-вероятно качих. С кетото съм добре за сега, знам че не трябва да го спазвам продължително време, мисля да го правя около 2 месеца, пък после равномерно. А нули и кето не са ли почти еднакви. Смисъл въглехидрата е в минимални количества? А и да ви питам за синефрина, ще ми помогле ли приемът му, че обмислям да си закупя?

Dizzy

21.05.17
10:36

Бързият начален резултат се дължи на рязкото обезводняване. Получава се винаги в началото на диета с орязани въглехидрати.

Според мен e излишен приемът на Л карнитин и Синефрин, а бягането не е съвместимо с този начин на хранене. Рискуваш да ти причернее, да те спасяват.....

В момента ти е доста ниско теглото за твоята височина и с отслабването рискуваш хормонални проблеми, които след това се оправат много, много трудно. Ако паднеш на 51 кг. отиваш в графата Поднормено тегло, което си е болестно състояние. Откажи се от свалянето.

Кетогенният режим е чудесен вариант за хора, които действително имат нужда от сериозно намаляване на процента мазнини. Такава необходимост в този конкретен случаи не виждам. А и този ник ,,fat girl,, нещо...

Bart Simpson

21.05.17
10:53

Ниско-въглехидратната диета има подобни резултати без да има опасност да си навредиш,а мазните меса определено не са отговора.
Има далеч по-подходящи храни като авокадо,ядки,маслини,сирена,извари.
Дори и да накараш тялото ти да разгражда наличните мазнини,мазните меса пак казвам-не са отговор.
Да поддържаш тялото си в кетоза е свързано с много внимание,опасности,негативни резултати-които може вообще да не са свързани с теглото.
За мен в тяоят случей НВД и най-добрия подход.
Както прочете по-горе-fat girl-при 57кг определено не е менталната нагласа,която ще ти донесе резултати.

21.05.17
11:01

казано от Dizzy на 21.05.17, 10:36:

Бързият начален резултат се дължи на рязкото обезводняване. Получава се винаги в началото на диета с орязани въглехидрати.

Според мен e излишен приемът на Л карнитин и Синефрин, а бягането не е съвместимо с този начин на хранене. Рискуваш да ти причернее, да те спасяват.....

В момента ти е доста ниско теглото за твоята височина и с отслабването рискуваш хормонални проблеми, които след това се оправат много, много трудно. Ако паднеш на 51 кг. отиваш в графата Поднормено тегло, което си е болестно състояние. Откажи се от свалянето.

Кетогенният режим е чудесен вариант за хора, които действително имат нужда от сериозно намаляване на процента мазнини. Такава необходимост в този конкретен случаи не виждам. А и този ник ,,fat girl,, нещо...

Ника е fit girl by the way 😁 Ами може да съм 55кг, но както ви казах имам коремче и като цяло не ми харесва как изглеждам в момента. От тук идва проблемът и идеята за отслабването. Супер каша ми е в главата и просто не знам какво да правя 😁

21.05.17
11:01

А и този ник ,,fat girl,, нещо...

фИт 🙂

21.05.17
11:03

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 10:53:

Ниско-въглехидратната диета има подобни резултати без да има опасност да си навредиш,а мазните меса определено не са отговора.
Има далеч по-подходящи храни като авокадо,ядки,маслини,сирена,извари.
Дори и да накараш тялото ти да разгражда наличнитемазнини,мазните меса пак казвам-не са отговор.
Да поддържаш тялото си в кетоза е свързано с много внимание,опасности,негативни резултати-които може вообще да не са свързани с теглото.
За мен в тяоят случей НВД и най-добрия подход.
Както прочете по-горе-fat girl-при 57кг определено не е менталната нагласа,която ще ти донесе резултати.

Ами кето и НВД не са ли почти сходни. Смисъл минимални въглехидрати. Ще почета още, но наистина мнението ви би ми помогало много 😊

Bart Simpson

21.05.17
11:07

Дааааа,извинявам се за грешката ми,дам фит гърл е точната нагласа.
Глупава грешка,но те-случва се.
За да си в кето въглена е нула и клонящ към нула, а при НВД имаш един определен процент в диетата си, което е и разликата, защото тялото ти не е в кетоза и няма рискове за общото ти състояние,а за мен очакваните резултати са едни исъщи.

Dizzy

21.05.17
11:07

казано от Димо на 21.05.17, 11:01:

фИт

Оп, моя грешка 🙂

Bart Simpson

21.05.17
11:09

казано от Dizzy на 21.05.17, 11:07:

казано от Димо на 21.05.17, 11:01:

фИт

Оп, моя грешка

Че и аз, както ти вярвам сляпо и аз я подкарах за ник-а
:-)

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:10.

Dizzy

21.05.17
11:11

За корема опитай с това упражнение, ако не ти е попадало до сега:
https://www.bb-team.org/exercise/3577_vakuumki-za-pribirane-na-korema

Dizzy

21.05.17
11:13

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 11:09:

Че и аз, както ти вярвам сляпо и аз я подкарах за ник-а
:-)

Четеме квото искаме, хахаха 😄 Сигурно е изучавано от психологията.

Bart Simpson

21.05.17
11:19

Виж,Fit,зарежи ги тези драстични диети,спорт,интензивно ежедневие,малко калориен минус,ведро настроение,без хляб,газирано,захар.За три четири месеца ще си във форма.Няколко килограма те делят от плоския корем.Не е нещо,което да те тормози.
Вакуумките, Дизи,са за дълбоките коремни мускули и диафрагмата,за прибиране на разширен корем,тя едва ли има такъв проблем,просто малко мазничко я дели от плоския корем.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:20.

21.05.17
11:23

Напоследък тенденцията във форума, под всяка тема да е пълно с неинформирани мнения, направо стряска. Към авторката, може би не е лоша идея да почетеш малко повече преди да се спреш на кето диета. Ако все пак държиш да са форумни постове - @Solomon Kane е писал доста по темата, можеш да потърсиш из архивите.

Ето цитат от него:
“... Има различни видове кето-диети: циклична, стандартна, целева в зависимост как се приемат въглехидратите; трябва да се прави разлика между това да влезеш в кетоза и да поддържаш кетоза. Самата диета е много сложна и изисква много авто-регулация и познания за храненето защото дори ако прекалиш с белтъчините можеш да се изкараш от кетоза, ако ядеш по-малко от необходимото ще загубиш мускулна маса, ако прекалиш с мазнините ще натрупаш подкожни мазнини, ако не ядеш достатъчно ще си като парцал - без никаква енергия и най-важното - ако не улучиш количеството на въглехидратите, излизаш от кетоза. “

Мнението беше редактирано от Splash на 21.05.17 16:43.

21.05.17
11:24

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 11:19:

Виж,Fit,зарежи ги тези драстични диети,спорт,интензивно ежедневие,малко калориен минус,ведро настроение,без хляб,газирано,захар.За три четири месеца ще си във форма.Няколко килограма те делят от плоския корем.Не е нещо,което да те тормози.
Вакуумките, Дизи,са за дълбоките коремни мускули и диафрагмата,за прибиране на разширен корем,тя едва ли има такъв проблем,просто малко мазничко я дели от плоския корем.

Много мило прозвуча, ама си ме тормози и това е 😁 Наистина се хвърлям в някакви крайности. Ограничавам се, ама май попрекалявам в това. Проблемът при мен е че без мога, с малко не 😃 Ще видя какво ще измисля и как ще продължа, че от това кето съм като парцал 😁 А от синефрина ме отказвате така ли?

Bart Simpson

21.05.17
11:33

Ами и за мен е излишно.
Получаването на каквито и да са резултати започват от главата.
С когото и където да съм говорил, няма човек,който да не е получил резултати когато се успокои и пообмисли хубаво нещата.
Крайностите са грозни винаги,както казваше мояъ баща:
Дозата прави от отровата -лекарство и от лекарството-отрова.
Не претендирам да съм мъдър като него,но се развивам в тази насока.
Забелязала ли си,че хората изглеждат много по-красиви и лъчезарни когато са щастливи.Особенно в твоят случей, когато нямаш 30кг за сваляне трябва да гледаш на това като на хоби-постигането на по-добра физическа форма.
От колко време си на кето-хранене,ако си навъртяла вече поне две седмици не би трябвало да си като парцал,предполага си да се ведра от прихода на енергия-следствие от доставяне на повече такава от разграждане на мазнини.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:38.

21.05.17
11:40

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 11:33:

Ами и за мен е излишно.
Получаването на каквито и да са резултати започват от главата.
С когото и където да съм говорил, няма човек,който да не е получил резултати когато се успокои и пообмисли хубаво нещата.
Крайностите са грозни винаги,както казваше мояъ баща:
Дозата прави от отровата -лекарство и от лекарството-отрова.
Не претендирам да съм мъдър като него,но се развивам в тази насока.
Забелязала ли си,че хората изглеждат много по-красиви и лъчезарни когато са щастливи.Особенно в твоят случей, когато нямаш 30кг за сваляне трябва да гледаш на това като на хоби-постигането на по-добра физическа форма.

Има нещо вярно че всичко идва от главата, ама трудно се осъзнава 😁 Миналото лято бях отслабнала доста, но с много лишения. Аз си се харесвах, но хората около мен казваха че съм страшна и изглеждам измъчена.  Сега като съм си навила, че имам корем и това е. Пак отивам към крайности, а не трябва. Благодаря за съветите 😊

Bart Simpson

21.05.17
11:44

Осъзнаването на проблема е половината път от решаването му.
И ако имаш плосък корем и хлътнали очи със синки  няма как да се харесваш.
Споко и напред,успех ти желая.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:45.

21.05.17
11:59

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 11:44:

Осъзнаването на проблема е половината път от решаването му.
И ако имаш плосък корем и хлътнали очи със синки  няма как да се харесваш.
Споко и напред,успех ти желая.

Благодаря ти, точно това имах нужда да чуя. Че има хора, които критикуват точно килограмите ми, а аз го взимам много присърце. Важното е аз да се чувставам добре. Странно е, че го казвам, но не знам дали наистина го осъзнавам 😁

21.05.17
12:53

По-скоро от НВД ще ти се обърка хормонналният баланс, отколкото от кето диетата... причините за това са много. Най-малкото на организма не му трябват въглехидрати за да работи, на него са му предостатъчни мазнините и белтъчините. Поради ниският прием на плодове трябва да приемаш някакви витамини допълнително за да нямаш проблеми. Иначе ако започнеш кето ще имаш много повече енергия, чувството на глад ще намалее и т.н. много са плюсовете и съм сигурен че има статия във форума за тях. Плюсовете със сигурност са повече, недейте да плашите момичето. Стига да се спазва стриктно, не да се почва днеска и след два дена да издеш една вафла....

Bart Simpson

21.05.17
13:17

Уважавам правото ти на мнение,но категорично няма да се съглася с теб по няколко точки:
-Отражение върху хормоналния баланс
-Тялото няма нужда от въглехидрати
И нека уточним разликата между-да работи и да работи правилно,защото и на онзи във филма “Седем” дето беше на глюкоза му работеше организма..........

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 13:21.

с цената на объркване на хормонния баланс .

Конкретизирай?

И ти, ако обичаш :

-как ще си навреди?
-защо не са отговора мазните меса?

От колко време си на кето-хранене,ако си навъртяла вече поне две седмици не би трябвало да си като парцал,предполага си да се ведра от прихода на енергия-следствие от доставяне на повече такава от разграждане на мазнини.

Това са глупости. Енергията дошла от разграждане на мазнини просто допълва баланса.

Закон за запазване на енергията. Гимназиален курс по физика.

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 13:17:

Уважавам правото ти на мнение,но категорично няма да се съглася с теб по няколко точки:
И нека уточним разликата между-да работи и да работи правилно,защото и на онзи във филма “Седем” дето беше на глюкоза му работеше организма..........

Доколкото разбирам смяташ, че кетото ще повлияе на хормоналния баланс негативно.

Тоест имам 2 питания :

-Как ще повлияе?
-Защо тялото има нужда от въглехидрати?

Благодаря.

21.05.17
14:24

Няма да коментирам кето/нвд и който и да е режим, защото за едни едно работи за други друго. Трябва да си познаваш тялото, да имаш ясна цел, как тренираш, какво работиш и т.н. Сън/стрес>храна>тренировка>хр. добавки в тоя ред са нещата. Личен пример - аз и на 200гр въглехидрат, от които 50-60гр захар пак свалям, тъй че... не е черно и бяло.

Помисли за силови тренировки. Може да звучи странно и тъпо, но с кардио не се сваля или поне не се сваля това което трябва. Кардиото е за напреднали атлети със стаж и цепят калорията на две под 12% подкожни мазнини. На начинаещ или човек с над 20% подкожни кардио не му трябва на този етап. ХИИТ е различно. Поинтересувай се повече за силовите тренировки и хиита това ми е съвета, другите неща си трябва време и познаване на тялото, не става за 1,2,3 месеца.

П.П. Тъй като си озаглавила темата кето - според данните, които си дала, знанията които показваш според мен това не е твоя начин на хранене, опитай РБД - 120-130гр В, дори 150; 80-100гр протеин или малко повече, останалото мазнини. Младо момиче си, наблягай на плодове, зеленчуци, овесени ядки, ориз, макарони, картофи, яйца и т.н. изключи пържено, сладкиши, бисквитки, алкохол твърд, гледай до 12 да си лягаш, въобще такива елементарни неща, които навсякъде ги пише, без да изпадаш в крайности и нещата ще си дойдат на място.

Мнението беше редактирано от aleks на 21.05.17 14:32.

21.05.17
15:19

казано от aleks на 21.05.17, 14:24:

Няма да коментирам кето/нвд и който и да е режим, защото за едни едно работи за други друго. Трябва да си познаваш тялото, да имаш ясна цел, как тренираш, какво работиш и т.н. Сън/стрес>храна>тренировка>хр. добавки в тоя ред са нещата. Личен пример - аз и на 200гр въглехидрат, от които 50-60гр захар пак свалям, тъй че... не е черно и бяло.

Помисли за силови тренировки. Може да звучи странно и тъпо, но с кардио не се сваля или поне не се сваля това което трябва. Кардиото е за напреднали атлети със стаж и цепят калорията на две под 12% подкожни мазнини. На начинаещ или човек с над 20% подкожни кардио не му трябва на този етап. ХИИТ е различно. Поинтересувай се повече за силовите тренировки и хиита това ми е съвета, другите неща си трябва време и познаване на тялото, не става за 1,2,3 месеца.

П.П. Тъй като си озаглавила темата кето - според данните, които си дала, знанията които показваш според мен това не е твоя начин на хранене, опитай РБД - 120-130гр В, дори 150; 80-100гр протеин или малко повече, останалото мазнини. Младо момиче си, наблягай на плодове, зеленчуци, овесени ядки, ориз, макарони, картофи, яйца и т.н. изключи пържено, сладкиши, бисквитки, алкохол твърд, гледай до 12 да си лягаш, въобще такива елементарни неща, които навсякъде ги пише, без да изпадаш в крайности и нещата ще си дойдат на място.

Ами до скоро тренирах силово, но май не е моето нещо. Не знам тренировъчната програма или хранителният режим ми бяха грешни (а и двете ми бяха съставени от “треньор”), но резултатът не ми хареса. И смешно да ви звучи краката ми се наляха и станага някак набити, а това не е търсен ефект. РБД пробвах, но както обясних не ми се получи. Спазвах макросите, но просто бях нон стоп гладна, защото как да се заситя с овесени ядки без нищо или пилешко с шепа кафяв ориз 😀😀 Кетото май ми се отразява по-добре, защото мазнините май ме засищат повече. Вече повече от 10 дни карам, но умората си я има. И гладът за сладко 😂😂

21.05.17
18:06

Ами до скоро тренирах силово, но май не е моето нещо. Не знам тренировъчната програма или хранителният режим ми бяха грешни (а и двете ми бяха съставени от “треньор”), но резултатът не ми хареса. И смешно да ви звучи краката ми се наляха и станага някак набити, а това не е търсен ефект.

Можеш ли да споделиш какво разбираш под “тренирах силово”? Нормално е когато се тренира мускулът по твое обяснение да се “налее и набие”, малко лаишко обяснение - мускулът се пълни с кръв и с хранителни вещества, за да се защити, нали му създаваш стрес. Това състояние трае определено време, период, в който мускулът се опитва да се възстанови. Това е просто “напомпване”, нито има мускулен растеж, нито нервната система се активира. Питай някой колега (ако си студентка) дали не прави малко лостове преди дискотеката 🙂 Честно казано на твоя ръст и килограми едва ли краката ти са прекалено развити, ама туй пак е вечната, клиширана тема - краката ще ми станат огромни, ами няма да ти станат. За да сваляш мазнини трябва да имаш мускулна маса, тя е активната тъкан, която гори калории, мастната тъкан не е особено активна, въпреки че си изпълнява много важни функции и си трябва.

РБД пробвах, но както обясних не ми се получи. Спазвах макросите, но просто бях нон стоп гладна, защото как да се заситя с овесени ядки без нищо или пилешко с шепа кафяв ориз.

Х*я докрая и душата в рая не става. Нормално е като си в калориен дефицит тялото ти да се възмущава, демек глад, понякога непреодолим, ако изтраеш 4-5 дена без да чийтваш гладът ще премине, свиква се. Искаш резултати, трябва усилие, лесно няма. Да овесени ядки без нищо няма как да те засити, ама кой те кара така да ядеш. Има празни храни - зеле, краставици, марули, айсберг и др. не сме тревопасни (някои хора се опитват де) имаме само един стомах и въглехидратите от тези храни просто не ги усвояваме, но стомахът се пълни. Нещо друго, ами 50гр суров ориз, в който има около 30-35гр въглехидрати, ами то в една вафла има повече захар, само че този ориз всеки знае че се вари в съотношение 3:1, 1 част ориз, 3 части вода, класическия български бисерен ориз, не някакви там ориз за суши, муши и не знам си какво. Е 50гр ориз си е 200гр порция, ако е и със зеленчуци грамажът се увеличава, добави едни 200гр пилешко филе на тиган, малко зеле/краставица и си имаш гигатнска порция, в която няма почти мазнини и от към макроси е 30гр. въгл. 40гр. протеин, няма и 300ккал, тоест едно нищо а се наяждаш (това за РБД, на НВД не става 😄)

Кетото май ми се отразява по-добре, защото мазнините май ме засищат повече. Вече повече от 10 дни карам, но умората си я има. И гладът за сладко.

Май не си на кето 🙂 идеята на кетонната диета е да вкараш организма в кетоза, процес който настъпва минимум след 20-25 дни. Твоят режим е обикновено НВД, а НВД се прави от културисти 2-3 седмици преди състезание, те тия режими откъде мислиш идват. Само дето културистите, за да запазят мускула вземат и различни медикаменти, отделно и други медикаменти да не им умре метаболизма, и зареждат, не са на нули постоянно и т.н.

Аз мисля ти обясних защо се чувстваш като парцал, както сама си определила, но ти дали ме разбираш е друг въпрос, най-вероятно не. Да го кажа в рамките на едно изречение. На първо място се чувстваш зле, защото си в калориен дефицит, на второ място, защото не ядеш въглехидрати. Ако ме питаш мен си на грешен път, в дългосрочен план не виждам нищо здравословно. Почети повече по тези теми, информирай се и може би сама ще можеш да си изведеш изводи за себе си, не е лесно, но си струва.

21.05.17
18:21

Можеш ли да споделиш какво разбираш под “тренирах силово”?

Ами яко клякане с 30 кг, + почти каквото се сетиш за крака 2 пъти седмично, а другите 2 дни - горна част - упражнения за бицепс, трицепс, гръб гърди и т.н.

Аз мисля ти обясних защо се чувстваш като парцал, както сама си определила, но ти дали ме разбираш е друг въпрос, най-вероятно не. Да го кажа в рамките на едно изречение. На първо място се чувстваш зле, защото си в калориен дефицит, на второ място, защото не ядеш въглехидрати. Ако ме питаш мен си на грешен път, в дългосрочен план не виждам нищо здравословно. Почети повече по тези теми, информирай се и може би сама ще можеш да си изведеш изводи за себе си, не е лесно, но си струва.

Благодаря ти много за подробните обяснения, както сам предполагаш рабрах нещата, ама горе-долу 😄 Определено ще си вадя изводи за напред. То е ясно, че това е режим, който се спазва месец-два. То аз от един грешен път отивам на друг 😄 Ще видим до къде ще я докарам...

21.05.17
18:27

казано от Fit Girl на 21.05.17, 18:21:

Ами яко клякане с 30 кг, + почти каквото се сетиш за крака 2 пъти седмично, а другите 2 дни - горна част - упражнения за бицепс, трицепс, гръб гърди и т.н.

Хич не звучи като силово трениране..

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 21.05.17 18:27.

Kristiyan Olegov

21.05.17
20:38

На въпроса как ще си навреди отговарям. Човешкия организъм е устроен да приема и 3те макронутриента при лишаването му за дълъг период от време води до забавяне на метаболизма при нормализиране на храненето организма се старае да задържи веществата които не са му били доставяни за дълъг период и се получава така наречения йо йо ефект ако диетата не бъде направена както трябва. Също така при жените подобни диети водят до проблеми с цикъла. Относно мазни меса не са одачен прием за кето диета те съдържат транс мазнини, които и без въглехидрат се усвояват и натрупват като мазнини. По добре опитай ниско въглехидрятна добре балансирана и изчислена. Или се обърни към спициалист.

Освен че пусна ала-бали някакви, не отговори на въпроса. КОИ хормони объркват точно и КАК?

А относно трансмазнините - говориш Г Л У П О С Т И. Трансмазнините са ОСНОВНО растителни. Съдържат се и в животински продукти, но в малки количества, в животинската мазнина конкретно - до 5-7% (дори 7 е малко либерално, клонят към долната граница). Освен това трансмазнините са НЕНАСИТЕНИ, а животинските мазнини - основно НАСИТЕНИ. Моля те, преди да говориш, опитай поне мъничко да се образоваш.

Все пак има и животински транс мазнини - например CLA е транс мазнина, НО - тя е един вид изключение и химичната й структура я прави и транс мазнина, и не-транс мазнина едновременно.

Да не говорим, че искам да ми обясниш - как ако си на калориен дефицит и освен това си на кето диета ще складираш мазнини? Как става тоя номер?

21.05.17
21:45

казано от SimplySatisfying на 21.05.17, 18:27:

казано от Fit Girl на 21.05.17, 18:21:

Хич не звучи като силово трениране..

А какво според теб е 😀😀 Да размятам 100кг щанги ли. Еми сори не е моето нещо..

21.05.17
21:50

казано от Херцог Трън на 21.05.17, 21:15:

Освен че пусна ала-бали някакви, не отговори на въпроса. КОИ хормони объркват точно и КАК?

А относно трансмазнините - говориш Г Л У П О С Т И. Трансмазнините са ОСНОВНО растителни. Съдържат се и в животински продукти, но в малки количества, в животинската мазнина конкретно - до 5-7% (дори 7 е малко либерално, клонят към долната граница). Освен това трансмазнините са НЕНАСИТЕНИ, а животинските мазнини - основно НАСИТЕНИ. Моля те, преди да говориш, опитай поне мъничко да се образоваш.

Все пак има и животински транс мазнини - например CLA е транс мазнина, НО - тя е един вид изключение и химичната й структура я прави и транс мазнина, и не-транс мазнина едновременно.

Да не говорим, че искам да ми обясниш - как ако си на калориен дефицит и освен това си на кето диета ще складираш мазнини? Как става тоя номер?

Колкото повече чета, толкова повече се обърквам 😀😀 По принцип гледам да си набавям мазнините от където мога, осъзнавам че сигурно не са най-подходящите източници. Както казах ям месо, сирена, кашкавали. Май така ще продължа, ще видим резултата какъв ще е

Bart Simpson

22.05.17
01:02

казано от Херцог Трън на 21.05.17, 14:03:

с цената на объркване на хормонния баланс .

Конкретизирай?

И ти, ако обичаш :

-как ще си навреди?
-защо не са отговора мазните меса?

Това са глупости. Енергията дошла от разграждане на мазнини просто допълва баланса.

Закон за запазване на енергията. Гимназиален курс по физика.

казано от Bart Simpson на 21.05.17, 13:17:

Доколкото разбирам смяташ, че кетото ще повлияе на хормоналния баланс негативно.

Тоест имам 2 питания :

-Как ще повлияе?
-Защо тялото има нужда от въглехидрати?

Благодаря.

Адски съм скапан и имах ужасен ден,но прочети отново,казах,че не съм съгласен, че ще има някакъв отзвук за хорманалния и вътрешен свят,чети малко по-усърднооооооооо.ок?
Казах,че не съм съгласен с това твърдение, а не го защитавам.
И, Трън,моля те,за въглехидратите,ефективността на мозъка е коренно различна с и без тях.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 02:44.

Kristiyan Olegov

22.05.17
07:29

Първо за мазните меса казах вече защо не са подходящи, второ пробвали ли сте диетата тя знаете и трето енергията от мазнини и въглехидрати е коренно различна. При лишване напълно на организма от въглехидрат той работи добре известно време след това започва да се усеща липсата на какъвто и да е въглехидрат, спад в енергията, не добре функциониране на мозъка и т.н.

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 22.05.17 07:29.

Dizzy

22.05.17
08:29

Още ли се дъвче тая тема.....
Не прочетохте ли, че и каквото да напишете, fit girl ще продължи да сваля килограми както си знае. Манията за плосък като дъска корем бие здравия разум отвсякъде.

Кристияне, по това, което пишеш личи, че не си добре запознат с кетогенния режим. Включването ти е неуместно.

Kristiyan Olegov

22.05.17
09:05

По кое  мислиш, че не съм запознат?

Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 22.05.17 09:13.

22.05.17
09:43

казано от Dizzy на 22.05.17, 08:29:

Не прочетохте ли, че и каквото да напишете, fit girl ще продължи да сваля килограми както си знае. Манията за плосък като дъска корем бие здравия разум отвсякъде.

Кристияне, по това, което пишеш личи, че не си добре запознат с кетогенния режим. Включването ти е неуместно.

За момента продължавам по същия начин, защото не съм наясно как стоят нещата с другите режеми именно затова помолих за мнения. Не съм казала, че ще го карам без въглехидрати до живот.

Мнението беше редактирано от Fit Girl на 23.05.17 23:12.

Bart Simpson

22.05.17
10:16

Дизи, знам,че ти си на кеъо-диета,но и аз съм категоричен,че мозъка функционира различно с и без въглени

Dizzy

22.05.17
10:32

казано от Bart Simpson на 22.05.17, 10:16:

Дизи, знам,че ти си на кеъо-диета,но и аз съм категоричен,че мозъка функционира различно с и без въглени

Факт, но това не бива да омаловажава предимствата на режима, нито да спре някой да се възползва, когато има нужда.

Fit girl, така както си прочела отгоре-отгоре за този тип хранене, попрочети малко и за РБД и спри с дефицита. Кетогенния режим е сериозна работа. Ниското ти тегло също.

Bart Simpson

22.05.17
10:40

Дам,съгласен съм,че има неуспорими предимства и дава бързи резултати.За мен е необходим и допустим само когато теглото застрашава здравето и добруването на индивида.

Dizzy

22.05.17
10:46

казано от Bart Simpson на 22.05.17, 10:40:

Дам,съгласен съм,че има неуспорими предимства и дава бързи резултати.За мен е необходим и допустим само когато теглото застрашава здравето и добруването на индивида.

Точно така е, благодаря ти че го обобщи толкова точно и ясно 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1