Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.06.17
11:07

Ми като си намалил дестилатите,ще се разболяваш...

01.06.17
11:12

казано от nervak на 01.06.17, 11:07:

Ми като си намалил дестилатите,ще се разболяваш...

Топло ми е вече за дестилати, а и никога не съм бил някакъв пияч  . Разболявам се често , защото имунитетът ми е слаб. Преди не бях така, ама на 27 изкарах една ” приятна” варицела. От тогава съм супер кекав спрямо всякви грипове, вируси и прочие.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.06.17 11:12.

01.06.17
12:18

Ванка, качеството на храната е много важно.
Все пак имаме Макро и Микронутриенти. . .а много добре знаем на кое се обръща по-голямо внимание 🙂 Затова е пълно с добре изглеждащи отвън хора, а здравето им никакво го няма.
Преди време бях вечно болен, всеки вирус ме хващаше, а сега да не чуе дявола само спорадично и то еднодневно.

01.06.17
18:34

казано от Иван П. на 01.06.17, 12:18:

Ванка, качеството на храната е много важно.
Все пак имаме Макро и Микронутриенти. . .а много добре знаем на кое се обръща по-голямо внимание  Затова е пълно с добре изглеждащи отвън хора, а здравето им никакво го няма.
Преди време бях вечно болен, всеки вирус ме хващаше, а сега да не чуе дявола само спорадично и то еднодневно.

Напълно съм съгласен,че некачествената храна е голям фактор. Лично аз, обаче, въпреки че се храня с доста калорични храни понякога, не бих казал че се храня баш с боклуци. Почти не ям полуфабрикати. Обикновенно дори и бързите въглехидрати ми са домашно приготвени. Купува се и се готви с продукти по бдс, био продукти и домашни продукти, които стандарти не знам до колко се спазват, но считам, че са по-качествени от разните полуфабрикати. Колбаси не ям. Иначе в България понятието здравословен начин на живот е напълно невъзможно. Във въздуха по пловдивско има най-много прахови частичи от цяла Европа. Ежедневно дишаме по задръстванията катран и разни други изпарнеия. Във водата я уран, я други непреработени твърди частици, месото е пълно с изкуствени “набухватели” и т.н. За човек, които живее в една градска среда, здравословният живот е жив мираж, без да се залъгваме. Дори нямам вяра, че доста по-скъпите био продукти, които взимам напоследък, наистина са “био” . Сестра ми донякъде има допир до сертифицирани био производители и ме убеждава,че наистина всичко се отглежда както му си е реда, без торове, отрови и прочие, но все още не ми се вярва напълно.
А всичко това в съвкупност влияе на здравословното състояние на човек.

01.06.17
22:09

Да ти кажа за урана във водата-няма такъв.

Мнението беше редактирано от nervak на 01.06.17 22:09.

01.06.17
23:46

казано от nervak на 01.06.17, 22:09:

Да ти кажа за урана във водата-няма такъв.

То, че има-има, особено в Първомайско 🙂 . Не е обаче в опасни за здравето количества и форми. Още повече, че с влизането в ЕС се промениха доста от стандартите за много неща и от там донякъде се ескалира цялата работа. Споменаването на урана бе по -скоро с тон с “модата” напоследък. При нас водата, обаче уран може и да няма, ама е пълна с варовик, което може да не ме доведе до светене на зелено в тъмното, ама за бъбреците...

02.06.17
01:31

казано от Иван Марков на 01.06.17, 18:34:

Дори нямам вяра, че доста по-скъпите био продукти, които взимам напоследък, наистина са “био” . Сестра ми донякъде има допир до сертифицирани био производители и ме убеждава,че наистина всичко се отглежда както му си е реда, без торове, отрови и прочие, но все още не ми се вярва напълно.

Може да съм го разказвал, но на едната ми колежка сестра ѝ живеят в Лондон и е луда на тема био, органик и т.н. Купува само и единствено био и органик и там както се означават тези храни, напитки, дрехи - всичко. И се оплаквала как нейната кошница е 8 пъти по- скъпа от на пакистанките кошниците с храна за същите дни, щото онези взимат най- евтиното. Ама нали поне полезни храни само купува тази мацка, детето им и то само такава храна яде и пие, прежалва парите.

Нещеш ли обаче, му се появява някакъв проблем - не помня клиничната картина, но те много се шашкат, обикалят доктори, изследвания, луди търченета и пари и накрая какво излиза - детето е направило алергична реакция срещу консерванти и някакви други неща, които уж нямат място в био-мио храната с която само и единствено го хранят. И то не тук, на периферията на ЕУ, ами на пъпа на Англия, където нормативите и законите се спазват значително по- строго. Та хубаво е да се опитваш да си храниш децата с по- добра храна, ама ето че и с пари и с желание и пак не се получава, щото гаранция в тоя живот няма :(

02.06.17
10:31

казано от Иван Марков на 01.06.17, 23:46:

То, че има-има, особено в Първомайско. Не е обаче в опасни за здравето количества и форми. .

Пак ти казвам,че няма-едвам измерих нещо под MDA….14г с това се занимавам,а не опасни “форми” на урана не познавам.

02.06.17
12:24

казано от nervak на 02.06.17, 10:31:

казано от Иван Марков на 01.06.17, 23:46:

То, че има-има, особено в Първомайско. Не е обаче в опасни за здравето количества и форми. .

Пак ти казвам,че няма-едвам измерих нещо под MDA….14г с това се занимавам,а не опасни “форми” на урана не познавам.

Имах предвид не обогатен уран, доколкото съм се интересувал има някакви допустими минимални количества, които се приемат за безопасни за човешкото здраве. Но аз съм лаик, чул-подучул нещо отнякъде. Щом се занимаваш с това приемам,че си прав 🙂 

Вчера около 200-300 кк. дефит. Храната хаотична, както и денят. Поработих и сутринта и следобед и късна вечер, че и  до малките часове изкарах. Предните два дни си барах ...... по цял ден, така че няма какво да се оплаквам. Важното е резултатът от труда да е положителен. Тренировка днес няма. Сутринта бяхме на прегелед. Следобед ще сме на друг, а между двата прегледа трябваше да си довърша нещата от вчера. Успях да мина и през лидъл, че ми свърши йогурта. Видях някакви наденички с бекон. Едни такива малки и симпатични. Като ги зърнах , веднага ми изплува мисълта в главата - ей това сега е за цвърчене на скарата. С цялата тая прелюдия искам да кажа, че ще обядвам наденички с бекон и кашкавал. Това е !

03.06.17
13:55

И днес не можах да тренирам. Сутринта карах  майка ми и баба ми на гробищата. След това карах жена ми да пазарува някакви дрехи. Взехме си и машина за сладолед( ей ся  вече си еб....... мам.... та..). После местихме нещата от стария офис в новия. Не ми се напускаше стария офис/ най - вече заради локацията/, но имаше голяма нужда от ремонт, който наемодателят не иска да покрие и не иска да приспадне от наема. Твърдо отказа и да го продаде, така че се наложи да се сменя. Как да е. Прехвърлихме повечето от нещата - другите оставихме за друг ден.

Вчера на прегледа лекаря каза, че детето е значително по-добре и за сега няма нужда за прием в болница. Другата седмица сме отново на преглед и се надявам окончателно да се е оздравяло и да спираме антибитиците. От радост, че детето е добре, казах на жената да ми направи една салатка и да ми изпече една тарелка от тези кюфтенца с бекон и кашкавал . Отворих си една бутилка ризлинг. И салатката си изядах и тарелката си опуках и ризлинга си изпих. После минах на метакса и изядох и половин кило локум покрай метаксата. От понеделник малко по-сериозно вече.

05.06.17
15:00

Тренировка:

Първи трисет:
1. Обръщане от земя - 6,4,3,4 х 1 х 60кг.
2. Преден клек - 6,4,3,4 х 1 х 60кг.
3. Военна преса - 6,4,3,4 х 1 х 60кг.

Втори трисет:

1. Тяга - 3,3,3 х 140кг.
2. Бедрено разгъване - 8,8,8
4 Негативно раменно разтваряне - 8,8,6 х 7кг./ на ръка/

Не можах да си изпълня плана изцяло, че се появи, да го нарека, един със съмнителна хигиена и ме отказа да тренирам. Дам, може и фитнеса да се наложи да сменя.

Днес изнервящ и неползотворен ден. Изобщо не ми хареса, като за начало на седмицата.
Уж ще затягам малко нещата с храната(нали е понеделник), та ще видим. Навън е много жега и за съжаление се налага да намалям ходенето пеша, че от топлото ми става лошо.
Храната тези дни. Шоколадовото суфле бе уникално. Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 05.06.17 15:03.

06.06.17
08:05

Храната вчера, след около 18 часа фаст:

1. Пилешко бутче на фурна.
2. 400 грама пилешко фрикасе, 70 грама б. хляб, домат и краставица.
3. Кофичка кисело мляко.

Около 1000кк. дефицит. Осеземо гладен останах.
Днес мислих да тренирам, но го оставих за утре. Изтече ми картата и в момента се чудя дали да я подновявам или да плащам на тренировка и да разгледам и другите фитнеси. Та днес е ден за размисъл. Обмислям също и една идея да мина на две тринировки кръгови/ двусети/трисети във фитнеса и 1-2 тренировки лостове/ открито. Даже доста подходящ ми се струва този вариант за момента, а и не съм тренирал до сега по този начин. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.06.17 08:06.

07.06.17
09:02

Храната вчера:
1. 3 яйца на фурна, един домат, 200 грама варен ориз с 200 грама кисело мляко.
2. 250 грама свинска кълцана наденица, 3 филийкки бял хляб, малко домашна лютеница, парче домашна бишкотена торта.

Около 500 кк. дефицит. Ограничих се  и хапнах само  малко торта. Беше много вкусна. С лек крем и бишкоти.
Разсъждавах каква да е схемата и окончателно се спрях на два дни седмично тренировки с тежести и един - два тренировка на лостове. Мисля единия ден да правя кръгове построени по следния начин:
1. Лег/полулег  с дъмбели.
2. Тяга.
3. Военна преса.
4. Преден клек.
5. Полулег/лег  с дъмбели.
6. Мечка/хоризонтални набирания или някакво гребане.
7. Раменно разтваряне с дъ,бели/скрипец/машина.
8.Бедрено разгъване.
Около 3-4 кръга с по 30-90 сек. почивки между тях. Не знам дали ще издържа на толкова обем и може би ще отпадната някои от упражненията, но това ще стане ясно от другата седмица, когато практически ще видя как ми се отразяват така структурирани кръговете. Другата тренировка смятам да са си класическите за мен двусети лег/набирани. Относно лостовете- не смятам да правя нещо специално. Ще си правя най-обикновени набирания, кофички и лицеви опори, Да видим какво ще излезе от цялата работа. Дали ще се потроша и дали най-накрая ще сваля. Това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 07.06.17 09:05.

08.06.17
09:50

Днес направих два двусета лег/набирания и един машини/скрипци. Направо щях да пукна по едно време. Не, че тренирах много тежко, интензитетно или интензивно.Напротив- тренирах  с най-леките тежести от доста време насам и с много накъсани времево двусети. От вчера вечерта имам страшна мигрена. Принципно така ми се получава като 3-4 последователни дни остана без секс. В случая обаче не е от това. Вчера вечерта за един час ходих три пъти да пикая, а аз ходя толкова за целия ден. Днес във фитнеса още при първия напън ме изби на пот. Ама не пот от натоварване или жега, а една такава нездравослована и студена. Устата ми е една суха, а не съм и жаден. Главата продъжава да ме цепи, като през ноща се будих на няколко пъти от силно главоболие. Сега пих един аналгин, дано да ме поотпусне.

1. Кофичка кисело мляко с доза протеин, диня.
2. 180 гр. скумрия на скара, 200 гр.картофи с кашкавал и сирене на фурна, две препекани филийки бях хляб с масло, череши.

Около 500кк. дефицит. Въпреки всичко апетит не ми липсваше.
Вчера идваха да прекрават нет, ама нещо не можаха да се оправят и като цяло сложни били нещата с този доставчик дето ползвахме в стария офис. Ходих при тези дето съм вкъщи, но пакета нет без телевизия не ме устройва като цена. Сега ще проверя и още един доставчик, какви условия ще предложи и трябва да се прекарва вече. Общо взето е това.
Определено с дълги дрехи изглеждам “фиданка” и по-добре от по тениска.

09.06.17
09:10

Храната вчера :

1. Доза протеин с 300 мл. био мляко.
2. Три яйца на фурна, две принцеси с кашкавал.
3. 450 грама фасул със свинска наденица/100 грама наденицата/ , 150 грама бял хляб.

По моите сметки съм в лек дефицит.
Тази сутрин стълбички - около 700 изкачване и 700 слизане. После малко тичане( ама наистина малко, само докато се прибера).
Сега след душа се чувствам супер освежен. Почти винаги, когато започвам деня с някаква физическа активност се енергизирам за останалата част от него. Тези дни нямам някакви по-важни работи, да не кажа даже никакви, но по офиса си има некви дребни неща. Общо взето е това.

10.06.17
08:43

1. 450 грама боб със свинска наденица/ 350/100гр./ 150 грама домашен хляб.
2. 150 грама свинско каре на фурна, 100 грама домашен хляб, 200 грама картофи на фурна.
3. Череши.

Отново в лек дефицит. Вчера бая сериозно си изхаках лакътя в ръба на секцията, та днес набиранията и кофичките си остават под въпрос.
Детето иска разходка навън. Жената иска да пера пътеки . Баща ми иска да къртя една мазилка , а аз планирам цял ден да се излежавам.

11.06.17
14:17

Храната вчера, след около 16 часа фаст:

1. 170 грама свинско каре на фурна, 100 грама домашен хляб.
2. 150 грама пилешки гърди, 250 грама варен бял ориз, 200 грама кисело мляко.
3. Сандвич/150 грама домашен хляб, 100 грама пилешки гърди, към 100 грама сирене и кашкавал общо/
4. Малко череши.

Отново в сферата на лекия дефиците. Вчера водих детето в парка и потренирах малко на лостовете. Лакътят ме опъваше, но направих няколко серии набирания/вертикални и хоризонтални/ , кофички и лицеви опори на успоредка. След това се хванах да бера череши, даже се качих и на дървото да си припомня детството. Добре, че не го обърнах с корените, какъвто съм тюлен.Тази година черешата даде доста плод и повечето ще си замине, тъй като берем по 1-2 килограма максимум на ден, колкото да има за ядене и за малко сладко и сок.
Сутринта прах и пътека и килим . От търкането с четката, имах чувството, че все едно съм във фитнеса и тренирам гръб и рамо.
Жената напоследък много ми вдига нервите и ако не бях беден, грозноват и антисоциален особняк, сигурно щях да си хвана любовница. Общо взето е това.
Домашен черешов пай:

12.06.17
09:05

Тренировка:

Три кръга от :

1. Полулег с дъмбели  - 6,6,6 х 36кг./на ръка/
2. Широка тяга - 3,3,3 х 110кг.
3. Военна преса - 5,5,5 х 50кг.
4. Преден клек - 4,4,3 х 50кг.
5. Лег с дъмбели - 6,6,8 х 36кг./ на ръка/
6. Мечка - 8х50кг.,8,8 х 60кг.
7. Странично разтваряне на машина -8,8,8
8. Бедрено разгъване - 8,8,8

Между първия и втория кръг почивка колкото да сложа 10-та на мечката. Между втория и третия кръг 40 сек. почивка. Много уморени гръб, рамена и крака. Предполагам е от прането и интервалното на велото вчера. На някои упражнения трябва да увелича тежестите, на някои да ги намаля. Ще ми се да вдигна и броя на кръговете с поне още един. За сега обаче това е положението. Жехата също много ме мори. Доста задух е залата, въпреки че тренирам сутринта.

Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Свинско със зеле и ориз, три филии пълнозърнест хляб(купен), 180 грама домашен черешов пай.
2. 600 грама пилешка супа(с ориз вместо фиде), 80 грама  солети.

Около 200-300кк дефицит.
Отново сме понеделник. Да видим как ще тръгне седмицата...

Мнението беше редактирано от I`M на 12.06.17 11:24.

13.06.17
09:07

Храната вчера:

1. Доза протеин с прясно мляко.
2. 500 грама пилешка супа, кфичка кисело мляко с малко домашно ягодово желе.
3. 220 грама хляб и 100 грама кашкавал(на принцеси) салата от домати и краставици(с олио), две пържени яйца.

Отново се изкарвам в лек дефицит.
Днес 20 минути качване и слизане по стълби плюс 10 минути бягане за финал.
Имам няколко лични ангажимента и най-вероятно днес няма да работя. Поне по план. Общо взето е това.

14.06.17
09:00

1. 300 грама свинско шишчета чушка и лук, 120 грама домашен хляб, лютеница”домашна”
2. 3 пържени яйца, домати с оцет и олио, 130 грама домашен хляб.
3. Череши.

Около 200кк. дефицит.

Днес ден без кардио и без тренировка. Почивка така да се каже.  По план имам да привърша някои работи и да подхвана други, та сега трябва да се оправям и да я подхващам от някъде.

15.06.17
10:11

Тренировка:

1.Лег с висящи тежести - 8х50кг.,8,8,8,8,8,8 х80кг.
2. Набирания надхват - 5СТ, 4,3,5,4х15кг.,5СТ
3. Горни гърди на скрипец- 8,8,8,8
4. Набирания с упоредни длани - 4,3,4,3
5. Полулег на машина - 8,8,8,8

Гледам тези дни клипчета в тубата с по - нетипични и интересни за мен упражнения. На лега използвах  вериги, с помоща на които окачих по две 15 -ки от всяка страна.От една страна  80-сет кила леки като перце, но от друга много усилия ми костваше стабилизираното на лоста. Като работа и натоварване на гърдите - много добре ги усетих. Хареса ми. Определено ще го пробвам отново. Набиранията вели. Като цяло вече ми е прекалено топло за по-сериозни тренировки. На скрипеца пробвах нещо подпбно, като кросоувър, ама не баш.

Храната след около 18 часа фаст:
1. Микс от задушени зеленчуци със 150 гр. свинско каре,100 грама домашен хляб.
2. 500 грама леща, 100 грама домашен хляб, домати и краставици с олио, 120 грама халва.
Около 200кк. дефицит. С храната се движих горе-долу добре, до момента в , който жената пожела да й отворя консервата с халвата.
Днес окъснявам с работните задължение, та се стягам и излитам ( до колкото е  физически възможно да излети един морж де).

Мнението беше редактирано от I`M на 15.06.17 10:12.

16.06.17
09:41

Храната вчера:

1. 40 грама протеин с 300мл. био мляко и банан.
2. Телешки ребра с картофи на фурна, домати, краставици и олио, 120 грама домашен хляб.
3. 500 грама леща, 700 грама домашен сладолед( мляко, белтъци, шоколад и малко захар),50 грама метакса.
4. 5 принцеси с кашкавал и кайма, 100 грама халва,

Вчера уж само щях да  опитам домашния слодолед и изядох 700 грама. Хвана ме за гърлото и си сипах един коняк(метаксата за мен  си е един вид коняк), после принцески, халвичка и отидох на 2000кк. излишък.

Днес смятах да правя стълбички ама, по случай вчерашното угощение,  реших да се наградя с друго. Първо направих 20 минути ходене по равно. После се изкачвах по доста сериозни наклони около 30 минути. За финал направих 10 спринта при лек до слреден наклон. Спринтовете не съм гледал времена и разстояние. Просто тичах с всички сили до отказ. Между спринтовете по 30 сек. вървене. Теренът - глинено/пръстова настилка с  неравности за да можеш да стъпиш накриво, с тук там трева за  да се подхлъзнеш и доста камъни за да се спънеш. Някъде след петия “спринт” взе да ме боли далака/черния дроб или жлъчката( не знам точно какво беше, интересът ми към анатомията винаги се е свеждал само до някои определени части от женското тяло и от там ми са бедни познанията за всичко друго). Въпреки, че по едно време на “спринтовета” си повтарях “бах мама му , ще пукна”, след тях се чувствах доста добре.
Миналия при пазравуне ми попадна в полезрението бутилка ХИБИКИ и първоначално доста се въодушевих, после взех да се чудя дали не идва някъде от района на Фукошима. Тази мисъл бързо я разсеях, но се сетих за най-голямата спирачка - в момента финансовото ми състояния не позволява закупуването на бутилка уиски за 20 кинта, камо ли за 100. Та ХИБИКИ-то друг път надявам се. Напоследък забелязвам една тенденция - отделям повече услия за писане, от колкото за трениране.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.06.17 09:42.

17.06.17
09:33

Храната вчера, след около 22 часа фаст:
1. 300 грама телешки джлонан на фурна, 250 грама ръжен хляб, 250 грама домашно шоколадово суфле с 100 грама сладолед, домати и краставици, 3 чаши бяло вино(виното на Тодоров -мисля, че беше мускат-свежо и приятно ароматно).

Даже май съм и в лек дефицит. Вчера имахме гости и така с храната... Хубав мухабет си направихме, а и като не бях ял цял ден, даже и калориите останаха отрицателни, макар и с малко. Днес пък съм навън, тоест пици, сладолед и т.н. Малко съм наддал последните две седмици, но пък не съм някакъв баш дебелак и честно казано предпочитам си тази форма, пред малко по -добра, но с цената на много лишения, вкл. и от социалния живот.
Днес, предполагам от спринтовете вчера, всичко ме боли - най-вече бедра и корем. Уж трябва днес кофички и набирания, но ще видим. Това е.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.06.17 09:34.

19.06.17
09:17

Тренировката:

Три кръга от:

1. Полулег с дъмбели - 8,8,8 х 36кг./на ръка/
2. Тясна тяха - 3,2,1 х 120кг.
3. Военна преса -5,5,5 х 40кг.
4. Преден клек -3,3,3 х40кг.
5. Лег с дъмбели - 8,8,8 х 36 кг./на ръка/
6. Мечка -8,8,8 х 55кг,
7. Раменно разтваряне на машина -6,6,6
8. Бедреното разгъване - 6,6,6

К`во беше това чудо днес не знам. Явно се надцених или по-точно е да се каже подцених спринтовете по наклон. Днес не просто все още имам мускулна треска на краката, но едвам ходя. Не знам причината-щото правя за първи път спринтове от годинини насам и/или защото в неделя изкарах пълен фаст и не се възстанових, но такава мускулна треска с болка в краката не помня да съм имал. Щях да се затисна с 40 кг. на преден клек. Тягата не мога да я отлепя. На бедреното разгъване правих с 2 плочки и не можах да докарам до 8-ци. Едвам се качих по стълбите .

Храната вчера - няма. След пиците, сачовете, сладоледите и софлетата в събота,реших в неделя да пропусна храненето. Осен всичко отгоре, цяла нощ ме цепи яко главата. Сега ще се оправям и ще се заклащам към работа.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.06.17 09:18.

20.06.17
09:13

Храната вчера, след около 36 часа фаст:

1. Доза протеин с 300мл. мляко и един банан, една праскова.
2. 350 грама ориз с 200 грама кисело мляко, 250 грама пилешки бут.
3. 100 грама хляб с 100 грама гъши пастет.
4. 1,5 килограма диня, 2 палачинки( едната с домашно слако от ягоди, другата с нукрема- по една супена лъжица и на двете)

Около 600кк. излишък. Като за след 36 часа фаст бива. Жената вечерта вика ядат ми се палачинки. Аз щото ми съм на диета й казах няма да ти направя. Не се съобразих обаче с факта, че вкъщи не аз готвя, а тя. Та планът ми пропадна и палачинки си хапнах.

Днес по план трябваше да направя едни стълбички, ама след мъките във фитнеса вчера, сутринта изобщо не си и помислих за стълбички.Мисля да компенсирам с повече ходене .

98 килограма. Трябваха ми цели 5 месеца за да сваля от 105 до 93 и само три седмици за да кача от 93 до 98 :(

Мнението беше редактирано от I`M на 20.06.17 09:16.

21.06.17
14:33

Храната вчера, след около 29 часа фаст:ю

1. 250 грама свинско с лук и чушка на фурна(шишчета), 100 грама ръжен хляб, малко лютеница.
2. 180 грама синско  шишче, 1 кг. диня, 3 обикновени бисквити.

Около 300кк. дефицит. Уж малко ядох, а калориите много.
Сутринта не ходих да правя кардио. Мързеше ме. Викам си после ще походя, но като излезнох и видях каква жега е си извадих колата от гаража и хич не съжалявам за това. Минах и през 2-3 магазина да си харесаме нещо за вечеря, че се чудихме какво да ядем. В крайна сметка се спряхме на пъстърва. Аз риба принципно не харесвам и рядко ям, но се стремя от време на време да хапвам. Честно казано пъстървата ми допада и една от малкото риби, които не ям с неудоволствие. Другата такава риба е сьомгата, но на мен ми идва доста скъпа.
Иначе колата с черен цвят, освен че се цапа супер бързо, а и й трябват само 4-5 мнути на слънце за да се превърне в сауна.
После ще е хубаво май да се кача за 30-40 минути на велото, та да отчета поне някакво движение днес.
Два несполучливи опита за странична поза гръб. Имам още доста да чистя, ама честно казано нямам никаква амбиция в момента, а може би и воля. Интересното е, че задната глава на трицепса ми седи супер издута, а аз грам не тренирам ръце пряко.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.06.17 14:34.

22.06.17
10:00

Тренировка:

1. Лег с висящи тежести - загряващи; 6,8,8,8 х90кг.
2. Набирания подхват - 5СТ, 5,5х15кг.,5СТ.
3. Бутана на т -лост над глава + г. гърди на машина - 6,8,8 +6,8,8
4. В. скрипец широк хват - 8,8,8,8

Добре беше до загряващите на лега. След това ми стана много топло, взех да се потя и изгубих всякакво желание за каквото и да е напъване. Не ми е непознато това усещане. Лятото по-трудно тренирам, то не че през другото време ми е лесно.

1. 300 грама смес от картофи, яйца и сирене(мързелива мусака- както му казва жена ми) 50 грама кашкавалена извара.
2. 250 грама пъстърва на фурна, 250 грама задушени зеленчуци, 200 грама домашен хляб, три бисквитки с шоколадови парченца.

Около 600кк. дефицит.  Миналия ден зърнах в Лидъл кашаквалена извара и си взех. Едно време, там преди сто лета, майка ми ми носеше от някаква мандра кашкавалена извара, кято беше адски вкусна. Даже имаше парченца хубав “мазен” кашквал в нея. Та с тоя спомен потопих лъжицата в кофичката с извара от лидъла, след което последва само една намусена физиономия и звук “бляя” с изплезване от моя страна. Отврат. Нищо общо с изварата от “едно време”(дееба станал съм като говорител от митнг на бсп) . Сега разбирам защо толкова много хора взимат извара, като са на диета- то като хапнах две супени лъжици и ми се отщя да ям каквото й да е. Така или иначе има срок на годност само три дни след отварянето и ще я мъча да я ям, подлъган от малкото калории и неприятното чувство на вина, когато се хвръля храна. Щя кажа на жената да я обърка с червен пипер и сирене, та да видим. С това приключвам одата за изварата от едно време. Вчера направих 1 час вело( 30 монотонно, 10 интервално и още 20 монотонно) и  днес отново усещам треска в краката. Сега следва жега и ангажименти.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.06.17 10:01.

22.06.17
10:46

Ако изварата е тази, от серията Родна стряха значи е с 1% масленост. Което ще рече че е обезмаслена със сигурност 😄 Аз бих я подправила със зехтин, сминдух, пипер, малко сол и сух копър. Ако добавиш и нарязани на ситно краставички и дори малко кисело мляко ще стане нещо като сух таратор 🙂

22.06.17
11:19

казано от Sanya на 22.06.17, 10:46:

Ако изварата е тази, от серията Родна стряха значи е с 1% масленост. Което ще рече че е обезмаслена със сигурност  Аз бих я подправила със зехтин, сминдух, пипер, малко сол и сух копър. Ако добавиш и нарязани на ситно краставички и дори малко кисело мляко ще стане нещо като сух таратор

Да, същата е. За зехтин не се бях сетил. Мерси!

23.06.17
10:10

Храната вчера:

1. Доза протеин с 300 мл. прясно мляко, една курабийка с шоколадови парченца.
2. 200 грама извара с подправки и кисело мляко и домат.
3. 500 грама канелони с пълнеж от сирене, кашкавал и домати, 20 грама шоколад, банан,една курабийка с шоколадови парченца.

Около 500кк. дефицит. Вече в няколко източника проверявам и във всичките канелоните ги дават почти еднакви калории, които на мен ми се виждат малко за този тип ястие. Дори и в сайта с рецептата ги дават около 120-130кк. за 100 грама което ми се вижда малко.

Вчера един час ходене + 30 минути вело ( 20 монотонно с високо темпо и 10 интервално). Сутринта уж щях да бягам, ама ме домързя и се качих на велото отново за 30 минути( 15 монотонно с малко по-високо темпо и 15 мин интервално). Общо взето е това.

23.06.17
11:27

казано от Иван Марков на 23.06.17, 10:10:

Вече в няколко източника проверявам и във всичките канелоните ги дават почти еднакви калории, които на мен ми се виждат малко за този тип ястие. Дори и в сайта с рецептата ги дават около 120-130кк. за 100 грама което ми се вижда малко.

Ако са от магазина, би трябвало да си пише на опаковката, а ако са домашно правени, още по- сигурно - знаеш какво има сложено вътре и грамажа на готовото ястие, после като си претеглиш чинията, гледаш процента от общото и знаеш колко калории си изял.

24.06.17
12:47

Храната вчера, след около 20 часа фаст:

1. 3 бъркани яйца с масло и 50 грама шунка, домати и краставици, 100 грама извара с подправки и кисело мляко, 150 грама хляб, бисквитка с шоколадови парченца.
2. 350 грама руло от пилешки гърди и пълнеж от кашкавал и топено сирене, с някакъв вкусен сос, 60 грама домашен хляб, 300 грама пудинг кремче.

Около 200кк. дефицит. Вчера денят отново бе гарниран с доста ходене в жегата и въртене на велото. Жената така ги бе приготвила пилешките гърди, че нямаше и помен от характерната им сухота. Бяха крехки и сочни, без да бъдат мазни. Днес ще ми готви пица, шоколадово суфле и домашен сладолед. Вечерта пък сигурно ще ми донесат микици и баклава.
Сутринта се подготвих да водя детето в парка - то да си играе, а аз да потренирам на лостовете. Бях забравил обаче, че днес са калиничките и беше някакъв “ужас” , та се отказах. Минах само през магазина да купя яйца, мляко, масло и шоколад - основни съставки за суфлето и сладоледа. В крайна сметка направих 50-60 набирания на лозата. Желязото бе доста дебело и неудобно, но пък на сянка. Следобед смятам да повъртя на велото и да направя някоя и друга лицева с детето на гърба. Общо взето е това.

25.06.17
11:04

Храната вчера :
1,2 кг. домашна пица, 4 големи мекици, 600 грама домашно шоколадово суфле, 1,5 кг. сладолед, литър кола, 4 вафли, половин килограм слънчоглед, половин бутилка бяло плодово вино( освен грозде имаше и ябълков аромат)

От фастовете ли или от режима напоследък, но корема ми се е свил много. Хапнах  800 грама пица с литър кола и 4 вафли  на едно ядене и ми стана много тежко на корема. Жената чак се учуди, че от такова количество храна ми стана толкова тежкко.
Иначе чудно нещо са това зареждащите дни. Сутринта като се събудих и се погледнах- едно красиво и атлетично тяло, чак ми идваше да си посегна, но жена ми ме изпревари. Следобед обаче вече бях придобил формата и изражението на собственик на капанче на морето, в което се продават долнопробни кебабчета, които ежедневно се опитват от собственика съпровожданни и от няколко литра биричка. Целият ми “сексапил” можеше да се опише само с две думи, които биха се зародили в главата на всяка видяла ме в озни момент жена, а именно - “шикавия чичко”
Физическа активност- сутринта набирания, следобед 4-5 серии по 8 повторения лицеви с детето на гърба , около 15 серии бърпита с по 4,6,7,8 повторения и почивки от 10,20,30 и 40 сек., няколко набирания. Малката тежи 22 килограма, а като ми легне на гърба , ми става доста по-трудно изправянето, колкото от лицеви с 20-кг диск. Докато се чудих какво още упражнение да измисля се сетих за нещо, което баща ми правеше на шише домашарка. Само, че отново не можах да се отлепя както и преди. Не знам как се казва и дали има изобщо такова упражнение, но общо взето е така - сядаш на пода с изпънати крака. Слагаш ръцета до бедрата/хълбоците  си вдигаш тялото с ръцете във въздуха, като краката остават изпънати напред. Аз не мога да  се отлепя. А баща ми, който тогава беше над 30 и над 100 кила, не само, че се вдигаше, но се вдигаше  само на пръстите на ръцете( тоест държеше цялото тяло от над 100 кила  във въздуха само на пръстите на ръцете). Не знам някой от по-сериозно спортуващите дали е пробвал такова нещо, но аз като дете не можах и сега като се сетих пак грам не можах( аз пробвам на длани, на пръсти не съм си и помислям) и се дразня. Сега ще се разтърся по тубата да видя нещо - предполагам, че е някакво гимнастическо движение. Баща ми откъде му е хрумнало да го пробва едно време и идея си нямам- тъй като грам не се е занимал със спорт, освен  футбол като дете( като се замисля  е най-вероятно в казармата да го е научил). Още ме е яд, че не се отлепих вчера. Днес отново ще пробвам.
Може би ще попълвам дневника по-рядко през летния период, тъй като в тази жега грам не ми се тренира, а и не искам да изпусна възможността да се тъпча със сладолед през летния сезон и общо взето няма да има какво толкова да описвам в сферата на спортната тематика.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.06.17 11:07.

25.06.17
12:08

L-sit се казва упражнението и на мен също не ми е лесно.

Иначе хапването ти го бива 🙂

25.06.17
12:13

Аз го знам от йогата като Bramcharyasana и си има цака, не е толкова до сила. На пръсти и аз не го мога.

25.06.17
12:15

Да, точно това е . Благодаря!

Иначе точно така, като на клипа се вдигаше на пръсти баща ми , само дето беше над 100 кила с бая корем.

Едит- за разлика от клипа, баща ми сядаше на земята  с цялото си тегло и от там се вдигаше, а на клипа човека почва от “висящо” положение и само отлепя петите, тоест не се вдига от мъртвата точка.Общо взето това упражнение имах предвид и ще го мъча тези дни.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.06.17 12:23.

17.07.17
15:00

Не съм писал скоро, защото съм в почивка. Близо месец не съм тренирал и от месец съм средно на 6-7 хиляди кк на ден. Повечето от калориите ми идват от въглехидрати и то бързи. Вчера например за закуска хапнах 5-6 мекици с кофичка кисело мляко и 6 кроасана с шоколад; на обяд ядох пилешка пържола и 4-5 филии намазани с течен шоколад, вечерята беше  една голяма пица, 1кг. сладолед  и  няколко нектарини. Общо взето еждневно храната ми е от типа на описаната по-горе . 102 кг.  съм в момента и като мина 105, смятам да започвам отново фитнеса и да мина на режим, поне докато сваля до 94-95 кила. Иначе се чувствам екстра - хич не ми се пази режим и хич не ми се тренира. Общо взето излиза, че без тренировки  качвам по кило на седмица, което при това ядене дето го правя  - хич не е зле. Имам още 2-3 седмици докато мина 105 кг.

25.07.17
14:14

След епичен чийт месец, ще почвам отново режим и подновявам тренировките. Хубаво ми е така, но килограмите взеха да ми тежат - взеха да се обаждат болежки в колената, кръста и глезените. Взех да вдигам и кръвно и трябва да се взема в ръце. От утре започвам тренировките -смятам да са кръгове и/или двусети трисети, като за начало.
Храната вчера след около 18 часа фаст:

1. Броколи със сирене, кашкавал и мляко на фурна, 200 грама домашна питка с яйце и сирене.
2. Диня, банан и некрарина.

Ще се опитам да приемам повечето си нутриенти от разстителни източници или поне ще се опитам да има дни в седмицата без месо. Целта ми е до началото на декмври да сваля едоно 10-12кила, за да мога по празниците да има къде да кача 10-12 кила, тъй като най-вероятно ще спра да тренирам и да пазя режим тогава.

Формата в момента:

Мнението беше редактирано от I`M на 25.07.17 14:16.

25.07.17
16:18

Човече, ти си ми идол, официално.

26.07.17
09:13

казано от БПН на 25.07.17, 16:18:

Човече, ти си ми идол, официално.

Ти сигурно ще си една от малкото, която идоализира дебел чичко, ако не и единствената 🙂

Тренировката днес:

три кръга от:

1. Полулег  с дъмбели - 8х 22,24,26кг./на ръка/
2. Тясна тяга - 3,3,3 х 120кг.
3. Военна преса  - 5,5,5 х 40кг.
4. Преден клек - 5,5,5 х 40кг.
5. Лег с дъмбели - 8,8,8 х 30кг.

Викам си като за встъпителна тренировка ще направя едни “постни” кръгове с леки тежести, ама дори и така ми се стопиха лагерите и след третия кръг едвам дишах. Полулега с дъмбели го правя с успоредни длани и допряни един в друг дъмбели-като напомпване по време на уражнението -добре го усещам. Трудно се тренира в тази жега, особено с моята непоносимост към жега.

Храна  след около 16 часа фаст:

1. Три яйца пържени с шунка и сирене, малко диня и една нектарина.
2. Броколи с яйца, сирене и мляко на фурна, една филийка хляб и един банан.

Вчера заспах в около три и днес станах в 7 за фитнеса та, ми е малко криво - не толкова че ми спи, колкото ми тежат очите. Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 26.07.17 09:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1