казано от Alexander Krastev на 21.06.17, 15:28:
И аз съм така, от работата на компютър раменете ми са пронирани, че и лека кифоза имам, ама нея с тягата съм я поизправил малко
Това не е от компютъра, това е от таралежите под мишниците. 🙂
казано от James Hinks на 21.06.17, 15:15:
казано от Димо на 21.06.17, 14:47:
казано от Bart Simpson на 21.06.17, 12:05:
Какво означава пронирани рамена?
Една и съща стойка заемаме като позираме в стремежа си да ни се виждат бицепсите и да отворим малко перките
Тц, един и същ проблем с раменния пояс имате.
Според мен грешиш, аз така и не ти изпратих снимка в нормално отпуснато състояние с идеята че като се видим ще имаш по- добър и обективен поглед да прецениш.
едит: даже сега се видях на снимките на началното състояние за чалънджа - има ме и в отпуснато и в стегнато състояние една до друга и може да се види добре разликата.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81659/#p-1270100
казано от Boby_ на 21.06.17, 16:22:
И аз съм така, от работата на компютър раменете ми са пронирани, че и лека кифоза имам, ама нея с тягата съм я поизправил малко
Това не е от компютъра, това е от таралежите под мишниците.
Именно, при мен поне съм сигурен че е точно от това 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 21.06.17 16:36.
Иначе пронирани за ръце е завъртяни с дланта гледаща надолу, супинирани е с дланта нагоре. Пронирани рамене - наведени напред.
21.06.17
16:37
казано от Boby_ на 21.06.17, 16:22:
Това не е от компютъра, това е от таралежите под мишниците.
😄 😄 😄
21.06.17
17:23
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 21:23:
Втората част от днешното “горене”:
Късен крос:
4км-24мин.
Първият километър ми беше малко тегав,боляха ме краката,но след това......чудо.
Белия ми дроб излезе с една голяма лопата и като Загреба въздух.......
6-та икономична,бавно към средно темпо.
Нито едно спиране.
Замислих се когато плувам как се справям,задавам задача на тялото и го оставам да си действа.
Никога не съм бил добър в бягането,но е много приятно,ще увеличавам постепенно до осем километра,после темпото.
хубава загрявка ходене бягане стартове 20 тина минути
една миля с хубаво колкото може по-бързо темпо
засичаш време
засичаш среден пулс
това за определяне на тренировъчни зонибягането ти трябва да е структурирано за да има ефект поздрави...
21.06.17
23:00
казано от doni dimitrov на 21.06.17, 17:23:
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 21:23:
Втората част от днешното “горене”:
Късен крос:
4км-24мин.
Първият километър ми беше малко тегав,боляха ме краката,но след това......чудо.
Белия ми дроб излезе с една голяма лопата и като Загреба въздух.......
6-та икономична,бавно към средно темпо.
Нито едно спиране.
Замислих се когато плувам как се справям,задавам задача на тялото и го оставам да си действа.
Никога не съм бил добър в бягането,но е много приятно,ще увеличавам постепенно до осем километра,после темпото.
хубава загрявка ходене бягане стартове 20 тина минути
една миля с хубаво колкото може по-бързо темпо
засичаш време
засичаш среден пулс
това за определяне на тренировъчни зонибягането ти трябва да е структурирано за да има ефект поздрави...
Благодаря,получих доста съвети за бягането,ще тествам всичко.
21.06.17
23:15
казано от James Hinks на 21.06.17, 15:15:
казано от Димо на 21.06.17, 14:47:
Една и съща стойка заемаме като позираме в стремежа си да ни се виждат бицепсите и да отворим малко перките
Тц, един и същ проблем с раменния пояс имате.
Аз не знам за какво говорите и какъв е проблема с раменния ми пояс,бихте ли ми казали?
Сашо съдейки по една снимка, която бях постнал и в желанието си да ми се виждат бицепсите и перките и да изглеждам максимално масивен и широката ми горна част да създава впечатлението за още по- тънка талия, си бях завъртял раменете, на което му се казва пронирана позиция и което ако си стоят така раменете в отпусната естествена стойка, явно е показател за проблем с раменния пояс, и сега вижда че и ти си се снимал така (според мен воден от същите съображения като мен) и смята че и двамата имаме проблем с раменете, което според мен не е така. Просто имаме доста още да учим за позирането. И да поработим над формата си де.
Мнението беше редактирано от Димо на 22.06.17 08:13.
22.06.17
10:57
Не, ОК са ви раменете отвсекъде, немате грижи.
22.06.17
11:01
казано от James Hinks на 22.06.17, 10:57:
Не, ОК са ви раменете отвсекъде, немате грижи.
ТАва да са ни грижите,Димас,кога сме най-зле е така да сме.
22.06.17
11:21
22/6
Тренировка-крака:
Абсолютно същата, само на смит-седеж за прасци сложих още десет кг.
Общо-5#10+110кг.
Усещам ги много добре прасците.
Понеже дисковете в раницата ми са 2#5кг
Единия го увих с кърпата ми за фитнес,голямо дрънчане,дрънчаха вчера докато бягах към залата.
Храна:
Закуска:
3 яйца със сирене-150гр и спанак-60грама суров.
Обяд-2 ципури-филетирани-400гр
Задушен карфиол-200грама+10мл зехтин общо за карфиола и рибата.
Вечеря-орехи сурови-100гр.
Малко ще ми е отгоре храната,но ще върна малко защото тонуса ми спада и съм бавен в залата,въпреки,че днес завърших двата кръга за точно един час.
Заедно с бягането до и от залата-600 калории.
Денят ми ще е копие на вчерашният очаквам общ разход -4600 калории
Общо храна-1950 калории.
Бира-една,едничка без ищах.
Случи се нещо, което генерално разбърка програмата и плановете ми и затова ще е малко не както трябва храната,но ще продължи седмица и дотогава вярвам,че ще съм съумял да се върна в някакво русло.
Поздрави на компанията.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.06.17 11:33.
22.06.17
11:30
Някое плодче няма ли да хапнеш?
22.06.17
11:35
казано от Gogo на 22.06.17, 11:30:
Някое плодче няма ли да хапнеш?
Не,днес ще пропусна.Имах ден с доста плодове.
22.06.17
21:55
Намерила съм ти рецепта за хлебче:
23.06.17
01:40
Dizzy,звяр си,обичам те.
Отговора на един въпрос ми бяга обачя.
Ако намаля млякото и производните,печените и смляни черупки от яйца опция ли са за набавяне на калций?
Едно време баба ми Мими даваше на кокошките на село така счукани черупки от яйца за калций. Не бях се замислял да се ползва за човек...
23.06.17
02:18
Четох го,че се пекът и се мелят на прах,ама не амея преди да получа някое мнение от тук......хахахаххах......на кокошките......баба Мими.....хахайайайай,луд си.
23.06.17
02:18
Четох го,че се пекът и се мелят на прах,ама не смея преди да получа някое мнение от тук......хахахаххах......на кокошките......баба Мими.....хахайайайай,луд си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 02:18.
23.06.17
02:22
То па един келепир от калция в млякото... Кажи речи, същият, като от смлените черупки от яйца. Калцият от тях, наиш кога ше дойде у теб...
Не знам защо ще спираш млечните храни, не знам и какво ти е отношението към таханите, но калций в сусамовия тахан има. То и не приемаш кой знае какво количество белтъчини, та чак толкоз по мое мнение не си умрял да се притесняваш за калция. Но пък има и други ползи от сусамовия тахан, та ако не ти бърка плановете и ти понася на вкус, това ти предлагам аз.
23.06.17
02:27
Това е изключително разпространен продукт около мен.
Инрересно,ще го разгледам като опция,благодаря ти.
Аз много обичам да туплам хумусче,ама те нали тр да топя още.
Ама, ш, както казва Димас,заглеждат си ме и мен вече,въпреки плехата глава.
Въпрос:
Имам една професионална машина тип блендер,но оборотите са като от F1,прави лешници на олио,майтап няма.
Суров сусам също и на вкус го кара на тахан,дали да не си взема едно килце суров сусам?
А да ти кажа за млечните не съм много убеден,но всеки, който чисти мазнини споменава,че е намалил млеко-производните,а на мен да скоро ми бяха доста солиден процент от дневния прием на храни.
И още нещо,Гого,днес една кутийка малинки,малииии,напращели и ме викат,по име............. И се детих за ехидното ти-плодче днес няма ли?
И викам,нема,Гого,нема плодче днес,ама утре шси гигръмна малинките.
Днес почти 5000 калорои,20км и от горе.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 02:35.
23.06.17
02:33
Предвид, че сусамовият тахан се приготвя от печена суровина с олио, да, ако можеш да си го направиш ти, от суров такъв, ползите ще са по-големи. Ама гледай наистина този блендер да го направи леш. : Д
Виж, ако стане, да си направя и аз. Имам един нутрибулит : Д дето за нищо не ползвам, поне за това ако върши работа...
23.06.17
02:35
Ама аз съм си правил за хумус,нали ти казвам,същия вкъс,само структурно ми беше мисълта дали излизам от идеята.не ми се става да го снимам,че съм по гръб.
С по дрът дизайн ама същото
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 02:39.
23.06.17
02:40
Структурно си по-добре от идеята със суров. Правиш си на порцийки за седмицата примерно, да не се застоява много, след като си го смлял. Ся тъкмо докато ти пиша, си лежа и топкам един банан във фъстъчено масло. : Д
п.с.: и викаш... заглеждат те вече, а?! : ДДДД
Мнението беше редактирано от Gogo на 23.06.17 02:46.
23.06.17
02:46
Знаере ли защо има ефект при мен,аз практически не съм се отказал от много неща,само хляб и бира, ни фъстъци ми липсват,ни захар,ни банани.
Аз риба си обичам и плодове това си и ям.
Бях се насвинил заради бирата и мазни мезаци,сега като я няма бирката няма и мазните мезенца,еле па в комбинация.
За едно бяхте всички прави,всичко е в храната.
Ядеш малко, тренираш за колкото имаш сила и смях много трябва щото предизвиква съкращения в абдоминалната обласр и хоп-плочки.
Банан във фъстъчено масло в........ Колко е сега в БГ-3 часа сутринта,ба не мога а го ям това нещо.Гог,брат,благодаря ри за идеите,лека, че утре много ш тичам,мятам се ма.шест километра
23.06.17
02:48
казано от Gogo на 23.06.17, 02:40:
Структурно си по-добре от идеята със суров. Правиш си на порцийки за седмицата примерно, да не се застоява много, след като си го смлял. Ся тъкмо докато ти пиша, си лежа и топкам един банан във фъстъчено масло. : Д
п.с.: и викаш... заглеждат те вече, а?! : ДДДД
М чи къ.
23.06.17
11:39
23/06
Тренировка-почивен ден
Крос-6км
Денят е от тип-pit stop
Девет часа сън,непробуден.
Правейки закуска на дребния не уцелих нито един шкаф от първия път и оставих млякото във фурната.
Мислех вообще да пропусна дневника днес,но и тези дни са важни от гледна точка на пътя.
Храна:
Закуска няма.
Обяд-пилешко филе-400гр
Моцарела-125гр
Коприва-80гр-сурова
Вечеря-
Свински джолан с боб на фурна.
Ще го измеря зготвен.
Плодове-
3 круши-около 500гр
Една краставица-280гр с малко зехтин,копър и оцетче.
Бирите ще са двечки.
Следобед ще имам възможност да отида до залата и знам, че ще съм изкушен от идеята,но няма да го направя.
Миналата седмица откраднах една такава възможност и си излязох от релсите,определено не се чувствах положително.
Днес-pit stop-гориво, гуми и релакс.
Снимката за Гого,щото не ми дава да ям плодчета,ама аз си обичам,пък и до декември имам още време,хахахах
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 11:40.
23.06.17
11:50
С тия плодчета и до другия декември няма да стане работата 🙂.
Да те питам нещо от “професионално” естество. Мисля да си взема нов тиган, дълбок, 28-30см в диаметър. Почти 7-8 години съм ползвал един чугунен на ЛеКрусе, но вече не съм на газ а на индукция. Можеш ли да ми препоръчаш качествен тиган, който да се разбира със стъклокерамичен плот.
23.06.17
11:58
Ще станееееее,ще стане и хоро ще играе.
23.06.17
12:01
казано от Splash на 23.06.17, 11:58:
Да те питам нещо от “професионално” естество. Мисля да си взема нов тиган, дълбок, 28-30см в диаметър. Почти 7-8 години съм ползвал един чугунен на ЛеКрусе, но вече не съм на газ а на индукция. Можеш ли да ми препоръчаш качествен тиган, който да се разбира със стъклокерамичен плот.
Тъй като керамиката не може да развива температура нужна за поне приемливо готвене е хубаво какъвто и да е тигана да е с двойно дъно,за да може веднъж достигайки необходима температура да я задържа.Двойните дъна имат балот от въздук,който спомага за това,а скъпите имат керамичен пясък в този балон,та веднъж загреят ли се готвят по инерция.
Индукционните котлони са керамични,но керамичните домашни не са индукционни.
Индукционните котлони работят на принципа на микровелето и са доста сложни и специфична техника,не вярвам твоят да е индукционнен.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 12:03.
Ако имаш идея за конкретна марка/клас/вид тиган, можеш да споделиш. Не съм специалист, но тези котлони загряват самия тиган, като въздействат на метала в него. Керамиката е почти студена при готвене, примерно като си направя яйцата и махна тигана, мога да си сложа ръката на нея без да се изгоря.
Мнението беше редактирано от Splash на 23.06.17 12:21.
23.06.17
12:23
Индукционния котлон не може да загрее ако върху него няма определена повърхност,твоят загрява ли без да има тиган или ненджера на него?
Индукционните котлони работят само с определени дъна.
Опитай дали загрява без тиган и ако -не,значи е индукционен.
Тогава ще ти кажа за тигани.
Не загрява без тиган, изключва се. Работи само с желязо, стомана и алуминий.
23.06.17
12:28
казано от Splash на 23.06.17, 12:26:
Не загрява без тиган, изключва се. Работи само с желязо, стомана и алуминий.
Значи е наистина индукция,не знам защо си пръснал толкова пари.
Ekber-с троино занитена дръжка-вечни,ще си доволен.
Не беше кой знае каква цената спрямо аналогичните електрически, а и аз съм добър в хващането на промоции в амазон. Ekber ако ми изпратиш линк от къде мога да го поръчам и какъв вид ще съм ти благодарен. Тиган това ли имаш предвид ?
Мнението беше редактирано от Splash на 23.06.17 12:38.
23.06.17
12:44
Точно.
Не знам как да качвам линк,но мисля,че са доста разпространени и всички дистрибутори трябва да ги имат.
23.06.17
12:51
казано от Splash на 23.06.17, 12:46:
Мерси, поръчах си. 30 и 24 см.
Малко е специфично готвенето на такава повърхност,но схванеш ли как се получавят нещата ще си доволен.
При хубаво керамично покритие нищо не залепва.
При този тип,гол метал,трябва да загрееш тигана много добре и да не докосваш месото или рибата,докато не се отлепи само,това разбира се ако готвиш с малко мазнина.
Но ще говорим за това,когато пристигнат,надявам се да са тояа,което търсиш.
Дай ми един пример за,това което готвиш на тиган.
30-ката ще ти дойде голяма,не знам дали ще легне хубаво на котлона.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 12:56.
Месо в момента не готвя, риба доста рядко на тиган (мирише и предпочитам на фурна или на грила отвън). Ползвам мазнина - кокосова, краве масло или зехтин от авокадо. Основно на тиган правя кърита, ризото, паста, омлети, гъби, зеленчуци. Имам 28см който пасва, 30-ката ще я тествам като дойде, ако е голяма ще я сменя.
Мнението беше редактирано от Splash на 23.06.17 13:03.
23.06.17
13:05
Значи е твоят тиган,но пак ти казвам когато сложиш нещо на този тиган не го насилваш с разбъркване,чакаш само да отлепи иначе ставя кашиляк.Ако първият път не се получи не се ядосвай.
Много е яко,аз на дребния готвя с него,но не е зехтин,зехтин е само когато е маслинова мазнина.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 13:09.