24.06.17
11:45
Работи с всеки, занимавам се с всякакви хора, някои в откровено трагично състояние в началото постигат такива неща, за които половината в цветущо здраве и сили си мечтаят.
Но ти не си тренирал никой систематично, че да можеш да го оцениш критически.
Така е, не съм тренирал никой в смисъла на физически тренировки, но съм обучавал, научил на занаят и съм им дал хляба в ръцете на десетки хора, та съм се сблъсквал с различни хора и темпераменти и съм забелязал че което работи при едни, при други не работи никак и си иска малко (или много) по- друг подход.
И тук изобщо не говоря за програми, протоколи или други такива неща, а за подход.
Мнението беше редактирано от Димо на 24.06.17 12:01.
24.06.17
17:18
казано от James Hinks на 23.06.17, 12:36:
Когато се появи “напрежението” в кръста, което е следствие от лег пресата, вече е късно да му мислиш как е.
А клека се учи, тоест се възстановява като умение, много бързо.
Ако не се товари като муле на лег пресата, няма да се появи и напрежение 🙂 Напълно достатъчни са едни 120кг. дискове . и различни позиции на избутване , за да се почувстваш натоварен. Контузии могат да се появят поради неправилно изпълнение на всяко едно движение от ежедневието 🙂
събота 24.06.2017
ден 6/180
Храна: 2,530 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- 3.5 км бягане
- двайсетина дължини плуване
- час фитнес
~ 1,218 Kкал
Дефицит за деня: 958
Общо дефицит: 9111
Храната доста, хапнах доста плодове следобед, че и малко сладолед. В Тракия е малко като на село - има узрели плодни дръвчета и ако ти се обикаля, можеш да се нахраниш безплатно с плодове.
Колелото до работа и обратно, и утре също съм на работа. Бягането в обедната почивка в сянката на фабриката с приятен хладен вятър, когато не е насрещен. Плуването след работа да се охладя малко, ама се замотах и едва половин час имах преди да затворят. С ужасната ми техника на плуване сигурно съм изгорил двойно, трицепсите ми станаха на камък, не знам защо точно те. Фитнеса гръб:
- набиране средно тесен полу- успореден хват 5@20, 10х1@40, 4х5@20
- сумо тяга 5х3 120
- скрипец много серии
- сератуси на горен скрипец
Мнението беше редактирано от Димо на 25.06.17 01:19.
25.06.17
01:20
казано от Димо на 25.06.17, 01:13:
С ужасната ми техника на плуване сигурно съм изгорил двойно, трицепсите ми станаха на камък, не знам защо точно те.
Ужасната техника на плуване, на бруст ли ти е? :>
Даже не знам дали има име моето плуване - мисля че му казват “жабешката”. Ръцете гребат настрани, краката ритат назад заедно и едновременно със загребването с ръцете , а главата е над водата 😄
Сега се загледах в грамажите на храната, която съм изял. Погълнал съм над 5 килограма храна днес. Добре че съм на диета да се въздържам 😄
25.06.17
01:34
Изненадваш ме!
Останал съм с впечатление, че си начетен човек и гледаш да изпипваш нещата и да ги правиш както трябва. : )
Обърни внимание на дишането.
25.06.17
01:40
И преди някъде си го говорихме,ама така плуват немските туристки със сламени шапки.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.06.17 01:57.
казано от ME4O_TURIST на 24.06.17, 17:18:
казано от James Hinks на 23.06.17, 12:36:
Когато се появи “напрежението” в кръста, което е следствие от лег пресата, вече е късно да му мислиш как е.
А клека се учи, тоест се възстановява като умение, много бързо.Ако не се товари като муле на лег пресата, няма да се появи и напрежение Напълно достатъчни са едни 120кг. дискове . и различни позиции на избутване , за да се почувстваш натоварен. Контузии могат да се появят поради неправилно изпълнение на всяко едно движение от ежедневието
Така е, най-голямата травма в кръста откакто тренирам си докарах именно на лег пресата с товарене, колкото краката държат, но кръста не беше стабилен тогава, но видиш ли и аз мога да бутам над 150кг. Бях пропуснала обаче да тренирам корем и кръст за известно време, което е от голямо значение за стабилност във всяко едно упражнение. Вместо Димо да избягва да товари кръста, трябва да го тенира и засили. Аз за кръст правя румънска тяга и добро утро, а също така и повдиганията на крака от вис укрепват доста коремния пояс. И ако при low bar усеща напрежение в кръста при килограми, с които не усеща,че товари краката, значи техниката куца или коремния пояс е доста слаб. А когато дадена област е слаба, не трябва да се отбягва, а да се тренира и засили.
25.06.17
02:30
Добре де,аз вдигане крака от вис,abdominal,навеждания в страни с дискове,усукване с щанга правя почти всеки ден.
В момента си седя на дивана и вече пия вино, а кръста ме боли ужасно.
От 17 години работя полу приведен,как да си стабилизирам кръста като е прецакан.
Всеки Божи ден правя упражнения за стабилизиране на пояса и ефекта клони към нула,отнесено към болките в кръста.
25.06.17
03:23
Барт,
Хем искам да ти кажа да правиш рОмънска тяга, хем не искам, щото ако не я правиш както трябва, нещата по-зле ще станат. А конвенционална, забрави, докато не станеш шампион на циганската.
С тези усуквания, повдигания на крака, наклони, реално не натоварваш директно задната верига. И още нещо, ако едно упражнение може да се прави прав, прави го прав, а не седнал.
Не исках да ти отговарям в чужд дневник, ама тъй стана ся.
25.06.17
07:47
всичко зависи от това, каква ти е травмата на кръста...дали е в следствие на прищипан и възпален нерв, дискове, прешлени....във всички случаи прешлените трябва да се разтягат (да се увеличава разстоянието между тях, като и да се изгражда мускулен корсет на кръста, корема и т.н. НО, профилактиката и здравословното трениране изключват хамалското товарене на щангите....Има и друго нещо...тренирайки, ние поддържаме мускулите в тонус, спрем ли да тренираме и почват болежките...за това, не трябва да се спира)
Лично за себе си, почвам да засилвам пресата, защото чувствам дисбаланс и то огромен...да, клека натоварва и пресата, но не достатъчно, спрямо натоварването на мускулите на кръста. От такова натоварване, мускулите на гърба и кръста опъват прешлените като лък, вследствие на което, прешлените заемат позиция с докосване в едната им част, ако дисковете са амортизирани.....когато коремните мускули не могат да уравновесят такова едностранно опъване, то се превръща в хронично положение)), като при мен, явно))
П.П. скоро намерих едно видео, с помощта на което си премахнах болката в прешлените, където си слагаме щангата за клек...май бяха 6,7 шийни прешлени, където преминават вече в гръдни прешлени....Отдавна ме мъчеше болката, но нищо не помагаше от това което знаех, като упражнения...чувствах, че трябва там да се разтегне, но как)))....ако е интересно, ще пусна видеото...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 25.06.17 07:50.
25.06.17
08:02
И ся- защо се наливаш като жаден с 2-3 литра кола?!? Не е като да не знаеш ефекта на безалкохолните с подсладител, особено в големи количества.
казано от Димо на 25.06.17, 01:33:
Сега се загледах в грамажите на храната, която съм изял. Погълнал съм над 5 килограма храна днес. Добре че съм на диета да се въздържам
Гледам , че за същият ден с 5-те кила храна , си писал и 958 кк дефицит . Не знам как ги смяташ тия неща , но няма начин да си в дефицит при толкова храна . Гледам също така , че си писал в активността плуването . Можеш спокойно да го махнеш от тренировките . По начина по който описваш своето плуване , не си изгорил повече калории , от разходка в парка зяпайки младите майки с количките .
Има прикачен скрийншот с всичката храна описана по грамове и калории, може да я прегледаш и да кажеш някъде ако бъркам.
Според теб колко калории съм изгорил на 92 кг за деня с описаните активности?
25.06.17
10:45
Избра лош момент да започнеш да плуваш,докато се опитваме да намалим мазнините.
25.06.17
10:49
А пък според мен, точно заради описанието, е изгорил бая калории. : )
25.06.17
11:42
казано от Gogo на 25.06.17, 03:23:
Барт,
Хем искам да ти кажа да правиш рОмънска тяга, хем не искам, щото ако не я правиш както трябва, нещата по-зле ще станат. А конвенционална, забрави, докато не станеш шампион на циганската.С тези усуквания, повдигания на крака, наклони, реално не натоварваш директно задната верига. И още нещо, ако едно упражнение може да се прави прав, прави го прав, а не седнал.
Не исках да ти отговарям в чужд дневник, ама тъй стана ся.
С Димо така и така сме се разбрали лятото да ме хлъзне да ям един сладолед с него, та ш се отбия през този Авангард да ми покажете.
Да бе, чел съм и съм чувал за опитите на тялото да трупа мазнини като изолация ако постоянно е потопено в студена вода, (което за мен има логика - да видим тюлените и моржовете например, те без огромното количество лой за изолация просто ще умрат от хипотермия), но от друга страна, без да съм ги заглеждал специално, щото нали не е моя спорт това, но не ми е правило впечатление плувците, които съм виждал да са много мазни или да имат проблем с плочките. Даже напротив - всички спасителчета на плажа са в доста добра форма доколкото съм ги заглеждал, а те не може да не плуват. Бърз сърч в гугъла потвърждава впечатлението ми че генерално плувците не изглеждат като да имат проблем с подкожните мазнини.
Ся някой пак може да каже: ама ти гледаш професионалисти и сравняваш с нормални хора. И ще са прави, но за мен гледам хора, които по цял ден са във водата и това не ги е спряло да имат отлични тела. Ако бай Генчо, спасителя на басейна в село Спанчевци също плува и е омазнен, според то не е защото не е професионалист, ами според мен причината са петте бири с 15 кифтета и пържени картофки със сирене които изяжда и изпива покрай басейна, а не механизмите, които тялото му използва за да го пази от студената вода.
казано от Queen Cobra на 25.06.17, 08:02:
И ся- защо се наливаш като жаден с 2-3 литра кола?!? Не е като да не знаеш ефекта на безалкохолните с подсладител, особено в големи количества.
Знам, ама ми трябва кофеин, както и нещо сладко за нервите. Пак по- добре от 3-4 сладоледа или вафли (щото там някъде успявам да се спра)
25.06.17
11:57
Този разговор вече съм го водил веднъж,това бяха и моите доводи.
Но сега когато спрях да плувам,макар,че в океана плувам с неупрен виждам,че тялото ми се освобождава от мазнините като не важни за него.
Със сигурност и режима спомага,но както съм казвал много пъти -не съм променил кой знае колко много.
Обаче усетих,че ми коства по-голямо усилие да се държа над водата без мазната шамандура.
Според мен си по- стриктен в режима. Сега не ми се търси, но съм чел, че при плувните ултра-маратони е нормално да стопиш десетина килограма мазно за 24 часа или колкото там беше това преплуване на езеро или залив ли беше в Австралия ако правилно си спомням. И затова плувците зорлем се омазнявали яко преди плуване, щото иначе като свърши горивото и свършваш и с плуването.
25.06.17
12:07
казано от Димо на 25.06.17, 12:01:
Според мен си по- стриктен в режима. Сега не ми се търси, но съм чел, че при плувните ултра-маратони е нормално да стопиш десетина килограма мазно за 24 часа или колкото там беше това преплуване на езеро или залив ли беше в Австралия ако правилно си спомням. И затова плувците зорлем се омазнявали яко преди плуване, щото иначе като свърши горивото и свършваш и с плуването.
Точно с Dizzy сме го говорили това.Но свалянето е дехидратация,не мазно,няма как да свалиш десет кг мазно.Никога не съм бил в ултра маратон.
Не знам човек, не може да е само дехидратация. Чел съм, че средно губят по 10-15 кила, дори и като зареждат с глюкоза, ако е само вода, няма ли да умрат от дехидратация?
25.06.17
12:43
В маратоните,в които съм участвал аз,момчетата и момичетат пият захарен сироп,писал съм го и преди.
Пилот от Ф1 за едно състезание губи до 7кг,в каските имат сламки със сокове разни.
Както и да е де, аз скоро плувни ултрамаратони едва ли ще заплувам, то за бягане не знам дали някога ще се престраша ултрамаратон да пробвам...
Но да, и според мен като Гого, с кофтито ми техника и задържането над водата на мускули според мен хабя повече енергия отколкото някой, който има техника и го прави по правилния начин. И приятели, които са отлични плувци като ме гледат как плувам и са ми казвали че то така е много трудно както аз го правя и те не биха издържали колкото мен да плуват така 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 25.06.17 12:45.
25.06.17
12:45
Спасителите на плажа са разни социално слаби момчета, изкарали курс за спасител, за да им плащат, докато са на плаж.
А пък до това, че като ходиш всеки ден да плуваш по един час, тялото ще почне да трупа слой мас, айде няма нужда...
25.06.17
12:49
Аха, 10 кила мазнини са.....фафли и бисквити 😄 И трап бар закачен на врата... 😄 То и пилотите от Ф1 губят по 4-5кг на състезание час и половина. Мазнини, разбира се.
Ти бая трябва да си плувал за да се изказваш така категорично и бая трябва да ги разбираш мазнините като цяло.
25.06.17
13:41
казано от ME4O_TURIST на 24.06.17, 17:18:
Ако не се товари като муле на лег пресата, няма да се появи и напрежение Напълно достатъчни са едни 120кг. дискове . и различни позиции на избутване , за да се почувстваш натоварен. Контузии могат да се появят поради неправилно изпълнение на всяко едно движение от ежедневието
120 кила при 45 градуса наклон са грубо около 85 кила по оста на лег-пресата. При положение, че там и движението е половинчато, въпросът е какъв е изобщо смисълът? По-добре прави някакъв получетвърт клек с детските килограми, повече файда ще е.
25.06.17
13:45
И болид от Ф1 съм карал.
Колко часа трябва да съм плувал и колко % трябва да са ми мазнините, за да притежавам здрав разум и рационално мислене, че да не пиша/предполагам абсурдни неща? 🙂 За един прЕател питам.
А колко трябва да си прост и арогантен за да изопачаваш думите на другите само и само да се направиш на остроумен? За същия тоя преател питам.
казано от Димо на 25.06.17, 12:31:
Не знам човек, не може да е само дехидратация. Чел съм, че средно губят по 10-15 кила, дори и като зареждат с глюкоза, ако е само вода, няма ли да умрат от дехидратация?
Къде тук твърдя че е само мазно изгореното? И като цяло, защо ти се струва невъзможно да се горят килограми мазно с много плуване? Плуването гори средно между 650 и 1000 Ккал/ час. Какъв е проблема да изгориш енергия за 5 кила мазно ако плуваш 40 часа? И ти (дето си де да знам колко кила, но сигурно 2 пъти повече от нормален плувец) но дори и ти, ако изгубиш 15 кила вода, ейтака, само да си стоиш на горещото и да дишаш тежко и да не пиеш вода, дали ще можеш да си стоиш на краката изобщо?
25.06.17
14:14
казано от Carbohydrate на 25.06.17, 07:47:
П.П. скоро намерих едно видео, с помощта на което си премахнах болката в прешлените, където си слагаме щангата за клек...май бяха 6,7 шийни прешлени, където преминават вече в гръдни прешлени....Отдавна ме мъчеше болката, но нищо не помагаше от това което знаех, като упражнения...чувствах, че трябва там да се разтегне, но как)))....ако е интересно, ще пусна видеото...
Извинявам се за спама, но може ли да пуснеш видеото?
Дори на лични, за да не спамим темата на момчето, на което се извинявам пак за нахалството. (нека модератор изтрие след това въпроса ми, ако се налага)
25.06.17
14:43
казано от Димо на 25.06.17, 14:00:
А колко трябва да си прост и арогантен за да изопачаваш думите на другите само и само да се направиш на остроумен? За същия тоя преател питам.
казано от Димо на 25.06.17, 12:31:
Къде тук твърдя че е само мазно изгореното? И като цяло, защо ти се струва невъзможно да се горят килограми мазно с много плуване? Плуването гори средно между 650 и 1000 Ккал/ час. Какъв е проблема да изгориш енергия за 5 кила мазно ако плуваш 40 часа? И ти (дето си де да знам колко кила, но сигурно 2 пъти повече от нормален плувец) но дори и ти, ако изгубиш 15 кила вода, ейтака, само да си стоиш на горещото и да дишаш тежко и да не пиеш вода, дали ще можеш да си стоиш на краката изобщо?
казано от Димо на 25.06.17, 12:01:
Не знам, чуек, не знам. Категорично изопачаване.
Но нали си издръжлив (както си споменал вече), защо не направиш един ултра-маратон да извадиш плочките скорострелно?
А аз ничий думи не изопачавам, то не е и нужно. След Dead-Squat бара, който е наречен така по обясними причини (жокИр - ® ). И че го наричат така, защото комбинира ефектите на упражненията клек и тяга в едно (като всеки трап бар всъщност де) според начина на изпълнение. Нещо, което....всъщност го пише на страницата на въпросния дедскуот бар в т-нейшън магазина. А Джим Уендлър прави клек с уреда (както си писал на предната страница) точно колкото аз съм космонаФт.....а аз май не бях.
Или иначе казано - както отбеляза подигравателно вече няколко пъти, аз съм един fat fuck, но тъжното е, че този фет фък има повече логика и повече дори не особено задълбочени познания по физиология и биохимия от теб, който си аха, на границата на плочките 🙂
Ти си на принципа “Ти му говориш, а оно рупа ли, рупа” - 100 човека ти казаха някакви неща, Сашо също (явно и аз съм от клакьорите, ама нещо ми се бавят плащанията по ИБАН-а за норматива лайкове, които съм нацъкал, та май ще трябва да ходя с мутри да си ги събирам от Пловдив...), но ти не си мръднал и на йота настрани от разбиранията си.
Та, така 🙂 Поздрави от оня с многото мазнини 🙂
25.06.17
14:49
казано от Bart Simpson на 25.06.17, 11:57:
... в океана плувам с неопрен
...
Обаче усетих, че ми коства по-голямо усилие да се държа над водата без мазната шамандура.
С неопрен не виждам как би ти коствало някакво усилие да се задържиш над водата, като ще ти е трудно изобщо да потънеш с него. Вероятно плуваш с къс или тънък, или и двете, но във всички случаи, той спомага да се задържаш по-лесно над водата. Аз например, ако трябва да слагам дебелия си неопрен, слагам 12 кг тежести, за да стана с неутрална плаваемост.
Ако махнем на страна неопрена, нормално е, като махнеш мазгата, да загубиш голяма част от положителната си плаваемост.
По закона на Архимед, олекваш с толкова, колкото тежи изместената вода от тялото ти. Мазнините имат по-малка плътност и тежат по-малко от мускулите, но пък си имат своя обем. Оттам идва и по-голямата положителна плаваемост.
Мнението беше редактирано от Gogo на 25.06.17 14:50.
Това за 10-те килограма мазно че качват преди плувен маратон не ми се търси, но съм го чел/видял в надежден (айде, за мен) източник.
Ма моля ти са ся, не са прави на обиден, аз намекнах че държанието ти е просташко и арогантно, но ти се хвана за това, че казах че тежиш 2 пъти повече от нормален плувец. Така ли е или не е така, тежиш ли или не? И го казах във връзка с това, че 15 килограма загуба в проценти на един плувец с неговото ЛТ, ако го принесем към твоето ЛТ ще е още по- зле работата, реалистично ли ти се вижда да е само вода и няма ли да умреш наистина?
Кои са тези 100 човека и какво ми казаха? Че бъркам? В какво? Защото не тренирам като теб и защото е вредно за мен и тялото ми ще ми го върне в даден момент? Аз те питах последния път дали смяташ че ти тренираш и третираш тялото си по- добре от мен, нищо не каза тогава.
И къде е акъла ти в конкретната дискусия? Какво трябваше да науча от теб? Говорихме дали е ОК да плуваш ако искаш плочки, след като има данни че може би тялото се опитва да изгради преграда срещу студената вода. Какво ми каза ти по въпроса?
25.06.17
15:28
казано от NightCrawler на 25.06.17, 14:14:
казано от Carbohydrate на 25.06.17, 07:47:
Извинявам се за спама, но може ли да пуснеш видеото?
Дори на лични, за да не спамим темата на момчето, на което се извинявам пак за нахалството. (нека модератор изтрие след това въпроса ми, ако се налага)
много хубаво е обяснено....внимавайте с кръста да е прилепнал за пода...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 25.06.17 15:29.
Джим Уендлър ми е през оная работа какво казва, какво имам аз общо и какво имам да деля с Джими 😄 В целите ли, в ценностите ли в кое? Ползвах го само да покажа на този, който ми го цитира (някво тъпо изказване в стил “Истинските жени не носят сутиени” wtf?!?) че не можело да се нарича клякане ако не ти е щангата на врата. Е, извинете липсата ми на правилна терминология, аз нито мога, нито искам да влизам в такива спорове (кляка ли или дед-кляка Джими, има ли клек в на Клоков клека на смит машина и т.н.) За моите цели и нужди и желания това е толкова незначимо и пренебрежително, че не ако не го разбираш, не знам как иначе да ти го обясня.
Ама майната му на конкретните дед-клекове или както там се казват, единственото заради което питах за тоя трап бар е защото не съм го ползвал и ми се струваше добра идея да клякам с него, защото мога да си държа тялото право, което за мен и моите усещания докато тренирам е важно. Аз виждам че си темпераментен и доста над средно интелигентното млад мъж, и съм сигурен че си със добро сърце, та затова съм си сдържал хапливите отговори на много от включванията ти, но ти май го приемаш за зелена светлина че можеш да си ги пляскаш каквито си искаш, а то не е така, нека се придържаме към добрия тон и конструктивния диалог.
А не правя ултрамаратони, само и единствено защото не мога. Това е от смислените ти включвания.
25.06.17
18:40
Да и аз за пилотите от Ф1като казах,че имат сламки, през тях тече разтопена мас нали?