06/01/2017
Сутринта ме домързя да ходя до парка , раздвижих у нас на терасата.
5@2, 10@1 обръщане раменна преса 2@44
Максимални бройки от обръщане и раменна преса 2@36- 15 повторения.
После реших,че ще направя и вечерна тренировка,но от 7 до 20:30 няма как да стане.
През деня : 3 протеинови бара на Clif, 3 банана. Вечерта 1 тава баница и буркан ягодово сладко. С чувството на изпълнен граждански дълг ви казвам ” Лека нощ”.
06/08/2017
За време
- 50 набирания
- 800 метра
- 21 тръстъра 2@25
- 800 метра
- 21 тръстъра 2@25
- 800 метра
- 50 набирания
26 минути, Набиранията стриктни изпънат като струна .
06/13/2017
Станах в 04:15 и просто не успях да открия о една причина да тренирам.
Работа от 7 до 5 беше спокойно и лежерно.
Тренировка от 7 до 8 вечерта
5@1 минута дясна,1 минута лява,1 минута почивка обръщане-Пуш преса. Пудовка 44 кг. Не се пуска почива се горе.
Станаха около 10 повторения за всяка минута.
Същия протокол,но с пудовка 36 и един суинг+един снач. Излязоха около 8-10 за минута.
4@ 30/30 работа почивка на упражнение:
- набирания - 11
- кофи халки - 15
- гоблет клек @ 44 - 12
- Суинг @ 44 - 15
Това са бройките на всеки първи кръг. При гоблет клека пидовката е само на ръце, не се опира в тялото.
06-17-2017
30-20-10
Обръщане тласкане 2@44
Набиране
Между пресите и Набиранията по 5 силови халки.
Около 30 минути.
21-15-9
ХСПУ
Кофи халки
Лицеви опори
Бях блокирал вече - 15 минути
5@
50 Дабъла
5 колелца за корем с прави крака
3@500 през минута.
Ок, моята теза е, че ако се разцепваш от тренировки по-Животинския начин може да си чист и да ядеш на свинка. Не вярвам във фитнес индустрията,не харесвам лицата от списанията. За мен плочките са страничния ефект . Вярвам,че тренировкара те подготвя да се справяш в живота:
- да избуташ закъсала кола зимата
- да пренесеш торбите до 8 етаж
- да си пример на децата си
- да си енергичен и да печелиш повече пари
- да пребиеш гадния мангал който обира за 35 път мазара ти
- да посещаваш по - малко лекаря
- да доживееш да си видиш правнуците
Под ядене визирам здраво домаш о ядене, плодове,зеленчуци. Нямам предвид фаст фудове и боклуци като Орео...е опитвам се 🙂
44 години, стаж над 20, Лас Вегас, работя по 60 часа на седмица-водопроводчик.
Ето започвам пътя към плочките по моя начин 🙂 Качвам две снимки след 2 чинии супа топчета,пакет ХрусХрус и няколко вафли Ная 🙂
Снимките са от тази вечер 🙂
Моята теза пък е, че както и да тренираш, трябва да се храниш качествено и не прекалено много. Лакомията не се “изтренира” и рано или късно дава своите негативни последствия.
ПП: Да не би Уолмарт да продават вече вафли ная? ☺
“Лакомия “- нормално хранене с преобладаващо домашна храна 🙂.
Не, има някакви полулегални българо-арменски магазини.
Ще видим какво ще излезе от експеримента.търся си мотивация 🙂
Мнението беше редактирано от ISB на 19.06.17 08:01.
19.06.17
09:40
казано от ISB на 19.06.17, 07:45:
Ето започвам пътя към плочките по моя начин
Иво, не е честно - аз бих се радвал ако след 6 месеца съм на твоята стартова позиция 😄
казано от ISB на 19.06.17, 07:45:
- да си пример на децата си
- да посещаваш по - малко лекаря
- да доживееш да си видиш правнуците
Иво, ей тези трите са ключови според мен! 🙂
06-19-2017
Мотивирано се събудих в 03:30 тази сутрин, трябваше да изпреваря жегата.
От 04:30 до 05:00
- 5 тръстъра 2@36
- 10 набирания
- 20 лицеви с пляскане
- 20 американски
- 30 суинга над глава 1@36
- 10 обръщания 2@36
- 20 кофи халки
- 7 набирания надхват
- 4 набирания подхват
- 5 набирания успореден хват
- 7 ХСПУ
- 8 кофи на халки
- 30 метра Борцови отскоци
- 10 американски
- 4@30 совалки
- 10 изхвърляния на ръка @ 36
- 5 изхвърляния 2@36
- 5 раменни преси 2@36
- 5 обръщания 2@36
- 20 бърпи
- 30 метра Борцови отскоци
- 10 американски
- 4@30 совалка
- 10 лицеви с пляскане
- 10 набирания
- 10 обръщания 2@36
- 10 преси 2@36
- 4@30 совалка
19:00 минути, пулс след 186, 3 минути след това 125
Първото хранене е в 11 часа, 50 грама фъстъци, от тогава до 2:30: пакетче ХрусХрус, протеинов бар,1/2 ананас,2 банана. 4 литра вода,1 литър кокосова вода .
Една седмица без тренировки, от Понеделник така се разработих, че не мога да се спра. За 72 часа има не повече от 10 часа сън. При 44 градуса всичко що не е поддържано сдава багажа.
Толкова в горещо,че не става за ядене. Първите ми хранения са след 6-7 вечерта основно салати и хляб. Освен скариди никакво месо.
Тази сутрин:
Началото на всеки 2 минути за 20 минути
- 5 набирания
- 10 суинга @28
- 15 бърпи
- 20 скока въже
Общо 10 кръга.
Втора тренировка в събота:
60 секунди,45 секунди,30 секунди,15 секунди работа :
- бърпи
- набиране
- клек
- лицеви опори
Без почивка , при отказ се остава в позицията на упражнението.
06/25/2017
1.”Ламята”
Пудовка 36,двойни превъртания при скоковете и гърди до лоста.
Време 24 минути.
Умишлено правих двойни превъртания защото търсих висока интензивност.
2. Табата спринтове.
4 и 7 ги пропуснах поради премаляване.
06-26-2017
1.5@през 60 секунди
- 10 изхвурляния на ръка @ 36
- 10 бърпи
Бърпитата с много висок отскок
2.100 суинга за време с 44 пудовка, разбити на 50-30-20
07/27/2017
След работа дежурнара аеробика.
First Round
Burpees x 60 seconds
Pull-ups x 60 seconds
Squats x 60 seconds
Pushups x 60 seconds
Second Round
Burpees x 45 seconds
Pull-ups x 45 seconds
Squats x 45 seconds
Pushups x 45 seconds
Third Round
Burpees x 30 seconds
Pull-ups x 30 seconds
Squats x 30 seconds
Pushups x 30 seconds
Fourth Round
Burpees x 15 seconds
Pull-ups x 15 seconds
Squats x 15 seconds
Pushups x 15 seconds
Без почивки и раздишвания, при отказ оставаш в позиция на упражнението.
За бърпити дадох 30 на първото и тотално сдухах, Набиранията бяха по 10-11навсякъде като след това увисвах на лоста , клековете от 60 до 20, лицевите около 30-20.
После около 5 минути общо изометрии които ме смачкаха много.
Детето прави с мен първата част и ме сдуха тотално като започна да прави лицеви и набирания на една ръка. Ма аз го счупих на бърпити.
Храната: 200 свинско, 1 протеинов бар, 2 банана, пилешка супа с пърленка и 100 кашкавал.
Сега ще има диня.
6 литра вода , 2 литра кокосова вода.
06-28-2018
Някаква силова:
5@5
Обръщане пудовки 2@44
Набиране + 15
3@5
Раменни преси седнал с разтворени крака 2@25
Набиране +15
5@5
Изхвърляне 1@44
Кофи халки + 25
3@5
Ренегадско 2@35
Кофи халки +25
Финал: 100 борцово въртене 2@15
Втора тренировка
- бутане на колата 3@20-30 метра
Колата е около 2,5 тона.
Храната : една салата айсберг, 4 домата, голямо парче диня,едно яйце на око, остатък от сандвич с кашкавал,сладолед.
29.06.17
07:43
Бутане на кола е страхотно...един път зимата беше сняг,тренирах с алпинистите правихме крос и после бутане на кола,но дистанцията беше около два км мисля един управлява двама бутаме
Та фука сняг, минаваме покрай фитнеса един пич излиза от залата гледа и вика..’‘момчета закъсали сте дайте да помогна’‘..’‘не бе тренираме остави’‘- отговарям оня не вярва... ‘’не не ще помогна’’ включи се и той бутаме си оня и той, да ама шофьора не пали колата ние си бутаме и не мислим да спираме,пича бута бута по едно време хвърли кърпата спря и замислено ни гледаше как се отдалечаваме...Поздрави
Вчера пробвах да направя 1000 суинга, стигнах 500 за 35 минути.
Скучно и отнемащо време занимание, приляга повече на някой студент докато учи за сесия.
Може и да е Ок, но не е за мен засега, като се пенсионирам ще го пробвам.
Храната: ананас,салата айсберг и домати, 7 оризовки, парче сьомга и същата салата , 2 протеинови бара.
Мнението беше редактирано от ISB на 30.06.17 15:33.
казано от doni dimitrov на 29.06.17, 07:43:
Бутане на кола е страхотно...
Добавяме и дърпане на каруца и покриваме цялото тяло, че и плочки сигурно ще има 🙂
30.06.17
15:46
няма шега ,един алпинист дърпаше колата си из целия град,тва лятото по обяд в жега като сега,точно впрегнат в нея ...
казано от doni dimitrov на 30.06.17, 15:46:
няма шега ,един алпинист дърпаше колата си из целия град,тва лятото по обяд в жега като сега,точно впрегнат в нея ...
А как дърпате? т.е. с какво се впрягате да дърпате?
30.06.17
17:36
беше измислил някаква система от въжета с която се впрягаше в колата...алпинистите са много изобретателни във физическата подготовка,преди винаги когато решах че съм в страхотна форма отивах да тренирам с тях и установявах че съм мекотело и мърша...все пак алпинизма лично за мен ,е най тежкия спорт изобщо...
06-30-2017
5@ без почивки:
- 10 бърпи+70 метра+10 лицеви с пляскане+връщане с леко бягане
- 10 лицеви+70 метра+10 скока колене гърди
Това е една комбинация, върти се 5 пъти, време : 14 минути
казано от Димо на 30.06.17, 16:28:
казано от doni dimitrov на 30.06.17, 15:46:
А как дърпате? т.е. с какво се впрягате да дърпате?
Има различни колани направени специално за това, аз бутам колата или шейна, не тегля. Предполагам алпинистите го правят с много по-голям обем с оглед дпецификата на спорта им. Лично аз предпочитам бързи отсечки с шейнара в комбинация с нещо друго.
Ако все пак държиш да теглиш виж стронгмените те дърпат камиони.
07-04-2017
10@
- спринт баир 90 метра
- 10 Суинг 1@36 кг
13 минути
4@
- 2 набирания 1 ръка
- 3 раменни преси седнал 1@36кг
07-04-2017
1.5@
- 50 дабъла
- 5 колфлце за корем с прави крака
2.10@1
- набиране една ръка
- лицеви опори една ръка
3.30@5 през 10 сек.кофи халки
Храната: 1 пържена филия,зелена салата,диня. Ще има и повече все още е 2 след обед.
07-05-2017
21@1 през 15 секунди
- обръщане-раменна преса 2@44
21@1 през 15 секунди
- набиране с успореден хват + 36
Общо време 19 минути, 2 минути преход докато наглася пудовката в раницата.
При тласкането си спазих протокола, при набиранията след 12 повторение качих почивките на 20 секунди.
07/06/2017
21@1 през 15 секунди
- изхвърляне от земя със смяна на ръцете пудовка @44
21@1 през 15 секунди
- кофи халки @44
Време на интервалите 16 минути, бутане ми дай. Вчера на Набиранията блокирах, днес на кофите леко, имам усещането, че и двете пудовки да сложа пак ще си ги правя.
Мнението беше редактирано от ISB на 07.07.17 02:29.
Ко ми липсва, липсват ми тестените закуски и еспресото, то няма Та няма.
Ей сега бях в СтарПъкз и си поръчвам тройно еспресо, след дежурните въпроси и учудване как не искам шоколад,захар сметана и бонбони с него ,отивам до колата предусещайки удоволствието и гледам как ЖинътаЗадЩанда ми сипала ХамериКанско къФе, щях да я убия...
Отвориха БГ магазин- кисело мляко на Маджаров 5$, то да милееш за родното ма 5$ за кофичка мляко малко солено ми излиза.
Собственика се оплакваше,че Арменците и Руснаците си подкрепяли техните пък ние несме него.
Опитах се да му обясня,че в техните магазини има от пиле мляко включително и от БГ пиле, а в неговия вафли,лютеница и Маджаров и допълнително трябва да ходя по други магазини за да си довърша пазара.
Не ме разбра каза,че не съм Патриот и не подкрепям българщината.
Хахха еее не съм явно 🙂СрамотЪ!!
За пореден път си казах да не контактувам с българи.
Мнението беше редактирано от ISB на 07.07.17 07:12.
08.07.17
17:45
казано от ISB на 07.07.17, 07:11:
Ей сега бях в СтарПъкз и си поръчвам тройно еспресо, след дежурните въпроси и учудване как не искам шоколад,захар сметана и бонбони с него ,отивам до колата предусещайки удоволствието и гледам как ЖинътаЗадЩанда ми сипала ХамериКанско къФе, щях да я убия...
Отвориха БГ магазин- кисело мляко на Маджаров 5$, то да милееш за родното ма 5$ за кофичка мляко малко солено ми излиза.
Собственика се оплакваше,че Арменците и Руснаците си подкрепяли техните пък ние несме него.
Опитах се да му обясня,че в техните магазини има от пиле мляко включително и от БГ пиле, а в неговия вафли,лютеница и Маджаров и допълнително трябва да ходя по други магазини за да си довърша пазара.
Хахха еее не съм явно СрамотЪ!!
За пореден път си казах да не контактувам с българи.
Може да си квасите мляко, ако не си се сетил досега 😄 А това с българите в чужбина е златно правило.
казано от Joe Musashi на 08.07.17, 17:45:
казано от ISB на 07.07.17, 07:11:
Хахха еее не съм явно СрамотЪ!!
За пореден път си казах да не контактувам с българи.Може да си квасите мляко, ако не си се сетил досега А това с българите в чужбина е златно правило.
Да квасиш с Маджаров? Иво знае по-добре. 🙂
08.07.17
18:01
Никъде не съм казал да кваси с Маджаров, а по принцип. Малко ти ъп-нахме дневника с излишно съдържание, чичка, ама ще прощаваш.
Абе мислих си го, след това се отказах от тази идея. Опита да пренеса нещо което не му е мястото тука....не мисля,че си заслужава нервите,времето и усилието. Има неща които трябва да приемеш ,че ги няма и да забравиш за тях. Отделно е, че шовинистичната идея как целия свят си умира за нашето мляко е пълна дивотия. Никой не е чувал за България и този вкус никой не го приема . Сега ще ми опонира някой за Японците,но никой не знае те какво правят и продават. И това ,че представяли БГ млякото пред света...е някакъв трик за политиците и успокоение за псевдо патриотите,също като мита за Джордж Атанасов и мита,че българският език ще стане официален език в Чикаго. Няма такова нещо. Всъщност киселото мляко и бялото сирене се продават под имената :
- Greek Yogurt
- Greek Feta Cheese
Незнам как и защо,но гърците не правят нищо в тази насока. По скоро е маркетингов трик защото всичко от Средиземноморието се продава много добре.
07-08-2017
10@1 през 15 секунди
- обръщане тласкане - изхвърляне-Тръстър 2@36
21@1 през 15 секунди
- силови на халки
Време около 15 минути, първото комбо беше ОК, всяко движение от земя, без тръстъра разбира се.
Силовите ги правих на ниско и за да имам подем натисках много с корема така,че след 12-14 имах крампи и драми. Изкарах последните бройки протоколно за обема.
Иво, аз в Швеция си квася със суха закваска на Елби - пратиха ми я от София. Киселото мляко става страхотно, а самата закваска има трайност няколко месеца, а дори след изтичане на срока на годност продължихме да квасим с нея до изчепрване на количеството.
Имат фирмен магазин някъде в Младост 4.
Иво, и си прав, и не си съвсем прав. И тук, както навсякъде, точна информация имат тези, които се интересуват. Greek yoghurt-a и Greek feta-та ги помня още от Карфура на Палма де Майорка и Spar-а на Махон през 2002-3 г. Това е масовото им название за супермаркетите, защото, както казваш, малко хора могат да посочат България на карата, но пък всички знаят къде е Гърция. 🙂
Когато бяхме във Виена, на семинара ма Дейвид Улф, му дадохме няколко сухи закваски на Елби (да ни пита човек защо още ги промотираме 🙂 ), и реакцията му към обяснението ни че това е продукт, който може да се намери само в БГ, беше: “I know that this is the reason for Bulgarian people’s longevity”. 🙂
Много добре знаеше за какво става дума и не спомена дори Гърция и Средиземноморието.
Та, който се интересува - знае.
Единственото друго място където сме яли продукт със същия вкус беше биволския curd в Шри Ланка, където не използват закваска - пресичат го на въздуха, където живеят бактериите. Ха! После, няча нужда да ти казвам къде го отнесохме за справка, но по самолетите не бяхме успяли да съхраним достатъчно гадинки за да се развъдят. 🙂
Та, тук си прав - всяко нещо (повечето, не всички) - на мястото си. 🙂 В китайския хербализъм го има този принцип - че много растения имат най-силни качества на едно определено местообитание. Иначе са хубави, но не лечебни.
казано от Margi на 09.07.17, 18:14:
В китайския хербализъм го има този принцип - че много растения имат най-силни качества на едно определено местообитание. Иначе са хубави, но не лечебни.
Марги, винарите това отдавна са го открили и са развили до нещо, граничещо с наука, знанието за това какви условия са нужни, за да придобие гроздето определени качества. 🙂
Колкото до различните млека, (поне в Швеция) това, което се продава като гръцки йогурт, няма много общо с нашето - по-креместо е. Далеч по-близък е турският йогурт, макар и не съвсем същият.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.17 18:36.
казано от Boby_ на 09.07.17, 18:25:
Марги, винарите това отдавна са го открили и са развили до нещо, граничещо с наука, знанието за това какви условия са нужни, за да придобие гроздето определени качества.
.
Китайския хербализъм е малко по-страр от винарството като наука. Да - наука. В която има знания, които съвременната наука сега започва да разбира и доказва. Но това е тема, която не ми се започва.
Написах всичко това заради Иво, защото знам че би му било и интересно, не за да убеждавам някого в нещо. 🙂
казано от Boby_ на 09.07.17, 18:12:
Имат фирмен магазин някъде в Младост 4.
Иво, знаеш ли къде е това чудо и за какво говори този човек?
Извинявай, Боби, закачката е към Иво, няма нищо общо с теб. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.17 18:51.
казано от Margi на 09.07.17, 18:43:
казано от Boby_ на 09.07.17, 18:25:
Марги, винарите това отдавна са го открили и са развили до нещо, граничещо с наука, знанието за това какви условия са нужни, за да придобие гроздето определени качества.
.Китайския хербализъм е малко по-страр от винарството като наука. Да - наука. В която има знания, които съвременната наука сега започва да разбира и доказва. Но това е тема, която не ми се започва.
Написах всичко това заради Иво, защото знам че би му било и интересно, не за да убеждавам някого в нещо.
Бая дърт ще да е този китайски хербализъм, за да е по-стар от винарството, датиращо от най-малко 4100 години преди новата ера (датировка на най-старата известна организирана винарна на територията на съвременна Армения) - 2000 години преди първата китайска династия, която дори не е била и точно китайска.
А е наука толкова, колкото и йогата. 2000, 3000, 4000 години налучкване с проби и грешки без системен подход не прави нищо наука, само дава някакъв набор от полезни знания, примесени с доста суеверия и наивни заблуди, прикрити в мистика. Недей използва така свободно този термин.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.17 19:46.
Благодаря, идеята ми е в друга посока. Фокусиран съм много силно в 5 неща. Там влагам цялата си енергия и емоция, опитвам се да чета, да се развивам, посещавам лекции в щатския колеж имам поставени цели и маркери за следващите 10 години. От там всичко за мен трябва да не ме кара да се замислям или тревожа или да предизвиква негативни емоции,просто да си го купя. За това се и отказах да квася и да се занимавам с това. Нямам енергията да го мисля и ще стане ли няма ли, нямам време.
Дано съм успял да го обясня 🙂