Аз бих добавила към по-горните съвети и негативни набирания 🙂 Аз лично не съм следвала прогресия, надявам се на чудо 😄 Шегувам се! Надявам се с развиване на гръбните си мускули да се увеличат и броя набирания собствено тегло.
Да, да, негативните набирания също! Прогресията на Цацулин точно с тях започва 🙂
Благодаря за идеите, дами! Досега се рових да чета какво са негативно и хоризонтално набиране и прогресия на Цацулин. Първите две ги разбрах, а за последното не намерих нещо конкретно (имам предвид точен протокол с бройки повторения на определени движения) черно на бяло, а по-скоро теорията, че с честа и редовна практика се постига прогрес. И аз така си мисля, че ще станат нещата - често и редовно, но не знам как ще го реализирам това често и редовно с плановете си да ходя в залата 2 пъти седмично. Според мен с 2 пъти седмично нищо няма да стане и трябва да намеря начин за по-често практикуване. Нямам взможност за лост у дома, за съжаление. Единственото, което ми хрумва е да си взема ластик и да се опитвам да ходя още 2-3 пъти на едни близки лостове, където да практикувам само асистирано набиране. Негативните и хоризонталните остават за залата. Сложна работа...Между другото, намерих тази статия, която добре обобщава всички съвети 🙂
Четвъртък, 22.06.2017
Движение:
- Разходка: 6км
Храна:
- кисело мляко с банан, овесени ядки, какао и малко бебешко пюре от сини сливи; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- постни лозови сарми с плънка от ориз и моркови; домат; череши; 1/2 авокадо
- малко череши + 2 кайсии
- скумрия на скара; 2 сарми от горните; домат с малко зехтин; едни крекери от спелта (Зидо); таратор; череши - пълен ужас е тази вечеря
Вода:
- Около 1л
Добавки:
? (Не мога да си спомня дали си взех витамините и омега 3); Mg
- За отбелязване е, че имам хубава мускулна на задните бедра и приятна на прасците, а тази на горна част още не е отминала. Иначе днешното движение хич не е много, а ми се струваше, че съм изминала десетки километри - жега и най-скапаните тротоари в цяла София.
- На вечеря бях лакома, което не ми харесва.
Петък, 23.06.2017
Движение:
- Сутринта: Разходка 7км
- Следобяд: Разходка към 10км
Храна:
- банан със сусамов тахан и какао; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- огретен от картофи с мляко и сирене; малко чедар и някакво твърдо сирене; домат; ябълка
- капучино
- огретен от картофи с мляко и сирене; домат; таратор; череши
Вода:
- Малко над 2л
Добавки:
- Мултивитамин на Now; Омега 3 Now; Mg Now
- Нищо интересно за отбелязване. Жега и много ходене. Имам още мускулна на задни бедра и прасци. Все още не съм си измислила схема за набиранията. Тъпо ми е, че тъкмо си създадох някаква рутина тук и трябва да летя на обратно, където ще трябва да се нагаждам наново, т.е. връщам се към старото ежедневие и нещата трябва да са съобразени с него.
Мнението беше редактирано от Роси на 23.06.17 23:07.
Събота, 24.06.2017
Движение:
- Трен
- Кратка разходка
Храна:
- Roobar
- пълнозърнесто хлебче; пушена сьомга; маслини; домат; авокадо; череши; 20г черен шоколад
- 1/2 кофичка котидж сирене с 1/2 пакет крекери Зидо
- пъстърва на скара; домат; маслини; череши
- На рожден ден: домат с бяло сирене; 1/2 пълнена гъба със сирене; парче торта; чаша бяло вино
Вода:
- Към 2л
Добавки:
- Мултивитамин, Омега 3, Мг - Now
Трен:
- ставни ротации
раменни преси (стоеж) - 12@2х6кг; 7, 7@2х8кг
набиране (успореден хват) - 9, 9,@20кг; 2@10кг; 5@20кг
кофи - 7, 6, 6@10кг
хоризонтален скрипец - 12@15кг; 10@20кг; 6, 6@25кг
планк - 3х до отказ
странични наведи@10кг - 3х10 на страна
- 20 минути пътека (5 - бягане + 15 ходене под наклон)
- стреч
- Вчера хич не бях в кондиция и затова не съм доволна от тренировката. Нещо ми имаше на кръвното и всичко ми се въртеше. Нямах и сила. Постарах се, но не усетих нещата така както трябва. Отказах се и да тичам на пътечката. Затова само ходене под наклон.
- Храната ми се получи много добре, но вечерта бях на рожден ден на приятелка и нямаше как да не я уважа с торта и малко от нещата, които беше подготвила.
Мнението беше редактирано от Роси на 25.06.17 22:35.
Неделя, 25.06.2017
Движение:
- Ходене 7-8км
Храна:
- кисело мляко с праскова и овесени ядки; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- сьомгова пъстърва в картофено-сметанов сос; шопска салата; 20г черен шоколад*
- Roobar
- Навън: жътварска салата + омлет с гъби, сирене и някакво филе
- ябълка
Вода:
- Към 2л
Добавки:
- Мултивитамин Now; Omega 3 Now; Мg Now
- Днес се чудих дали следобяд да не ида до залата, но до обяд се скапах от жега, тъй като водих дребосъчка на опера за бебета, а се оказа, че маршрутът на трамвая е сменен и трябваше да се ходи в жегата с две раници - една с бебе и една с неща за бебе 🙂 Хубавото беше, че после минах през “София диша” и си взех две интересни нещица. Видях и на живо произведенията на една жена, която се занимава с керамика и следя от доста време онлайн и се уверих и сега, че са у-ни-кал-ни. Утре, живот и здраве, зала.
Понеделник, 26.06.2017
Движение:
- Трен
- Разходка около 5км
Храна:
- Roobar; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- 3 оризовки с пушена сьомга; маслини; топка моцарела; 25г черен шоколад; череши
- 1/2 кофичка котидж сирене с череши
- салата от зеле, домати кервиз; печена чушка; сирене; таратор; 1/2 кутийка крекери “Зидо”; череши
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Mg Now
Трен:
- ставни ротации
клек - 15@щанга; 10, 10@щанга + 5кг
тяга с прави крака - 10, 10, 8@щанга
напади - 5@2х6кг; 12, 12@2х8кг
аддуктор - 15@18кг; 10, 12@22.5кг
коремни преси лакът-коляно - 2х40
пръсти към пети - 2х40
- 15 минути бягане на пътека
- стреч
- Днешната тренировка се получи добре. Доволна съм от клека. Позволих си да добавя тежест, защото 15те повторения с щанга ги направих сравнително леко. Тягата с прави крака също добре ме натовари, но все още ми е рано за добавена тежест там. Неприятното усещане в кръста днес го нямаше 🙂 Осмиците на нападите малко ми тежаха, но ги избутах. Не исках да завършвам с аддуктор, а с бедрено сгъване, но машината беше заета и затова избрах аддуктора. Като цяло съм доволна 🙂
Вторник, 27.06.2017
Движение:
- Разходка 4-5км
- 3 А + 3 Б; малко упражнения за мобилност
Храна:
- кисело мляко с овесени ядки и череши; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- праскова
- 8-10бр суши; 20г черен шоколад*; череши
- Roobar; малко череши
- банан; 4 малки крекера
- 1/2 авокадо; топка моцарела; домат; 1 филия пълнозърнест хляб; череши
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Мултивитамин Now; Omega 3 Now
- Днес съм с мускулна треска на Д, бедра и аддуктори. Мисля, че вчерашната тренировка е била ползотворна 🙂
- Не си хресвам храната днес. Усетих, че си дояждам по едно време - щип от тук и от там.
Сряда, 28.06.2017
Движение:
- Трен
Храна:
- пълнозърнести спагети с масло и сирене; йогурт; череши; 20г черен шоколад
- roobar; праскова
- филе от скумрия на скара; салата от домат, печена чушка и червен лук; таратор; череши
+ 2-3 лъжички пасирана праскова; 1-2 парченца авокадо (дояждане на бебешки истории)
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Мултивитамин Now; Omega 3 Now; Mg Now; MSM
Трен:
- ставни ротации
вертикален скрипец (подхват) - 15@15кг; 12@20кг; 5@25кг; 8@20кг
лежанка - 15@щанга; 10, 10@щанга + 2.5кг
едностранно гребане с дъмбел - 12@8кг; 7, 6@10кг
раменна преса с дъмбели - 8, 6, 7@2х8кг
планк - 3х до отказ (втория път - 1мин; третия път - 53сек)
- 15 минути бягане на пътека
- стреч
- Доволна съм от днешната тренировка. Имам малко напредък от предния път 🙂 На лежанката само щангата вече ми беше лекичка и затова добавих две дискчета по 1.25кг. На гребането осмиците също ми идваха леко. Днес правих скрипец с подхват и малко си напасвах тежестта. Засега оставам на 20кг. С 25кг техниката куца много и усещам всичко в ръцете. Може да пробвам следващия път с по-малко повторения на 25кг.
- Не знам каква ще е следващата ми тренировка, защото утре пътувам обратно за Германия. Малко съм и притеснена за полета с малката :( Дано всичко мине гладко, пък после ще мисля какво и как да струвам 🙂
От четвъртък съм в Констанц и още не мога да свикна със старото ново ежедневие. Един месец с помощ забравих какво е да гледаш бебе сам, а да не говорим, че междувременно това бебе започна и да пълзи бързо и навсякъде. Отделно температурната разлика май си каза думата и главата ми не може да се намести. Все пак намерих време за малко раздвижване и давам бърз отчет за последните дни. Храната е на ниво с изключение на тази вечер - вечеряхме навън с приятели - пица и сладолед.
Петък, 30.06.2017
- Бягане: 5км за 31 минути
- Бавно е, но се чувствах доста по-добре отколкото преди 2 месеца, когато тепърва се връщах към тичането. Мисля, че направих добре, че посещавах залата така редовно последните две седмици. Не съм онзи парцал, който бях 🙂
Събота, 1.07.2017
- Почивен. Само разходка 8км.
Неделя, 2.07.2017
- 3х планк до отказ; 2х40 пръсти към пети; 2х15 падане от страничен планк
- Бягане с количка: 6.15км за 40 минути
- Реших най-накрая да се пробвам с количката. Да, по-различно е и по-трудничко, но като цяло съм доволна. Мислех, че ще съм по-бавна 🙂 Ще се наложи да тичам така, ако искам да се раздвижвам достатъчно често.
Понеделник, 3.07.2017
- 3 А + 3 Б; упражнения за мобилност
- Разходка: Общо 14км (По обяд 9км и вечерта още 5км)
- Днес реших да почивам от спортни дейности, защото не се бях наспала. До обяд бях абсолютен дроб. Нито кафе, нито нищо не ми помогна. За утре планирам зала. Проектът “набирания” е все още само в главата ми, но се надявам скоро да измисля как да го реализирам.
Вторник, 4.07.2017
Движение:
- Трен
Храна:
- палачинка от 2 яйца, банан и кокосови стърготини в кокосово масло; купа плодова салата (ананас, пъпеш, манго, банан)
- варено яйце; 1/2 авокадо; маслини; сирене; 2 филии ръжено-овесен хляб
- кварк с рожков и малини
- патладжан на фурна с пармезан и моцарела; йогурт 3.8%; 4 кайсии
+ кафе с бадемово мляко (пих го до обяд)
Вода:
- Малко над 1л
Добавки:
- Мg, MSM
Трен:
- ставни ротации + клекове СТ
преден клек с дъмбели - 15@2х6кг; 11, 11@2х8кг
тяга с прави крака - 10, 10, 11@щанга
бедрено разгъване - 15@20кг; 10, 11@25кг
плие - 15@12кг; 12, 12@14кг
прасец на стъпало - 11, 6, 11@2х6кг
повдигане на крака от стенд - 15, 15, 12
странични наведи - 2х10@10кг на страна
- стреч
- Доволна съм от днешната тренировка. Добре се получи, макар и да нямам кой знае какъв напредък от предния път. Ок, имам, но малък. Увеличих тежестта на преден клек, защото с шестиците ми идва лек. На бедреното разгъване също. При упражнението за прасец имах проблем с равновесието.
- Прекарах почти целия ден въргаляйки се по бански с малката на една поляна. Голям кеф 🙂 По-интересното е, че малко по-нагоре от поляната видях, че има фитнес площадка и познайте какво има там? Лост, успоредка и дори уред за хоризонтални набирания или по-точно набирания от наклон, ако мога така да ги нарека. Освен тях има и стенд + пейка за коремни преси и такава за хиперекстензии. Най-хубавото е, че площадката се намира наблизо и е по маршрута ми за тичане 🙂 Мисля, че проектът “набирания” скоро ще бъде започнат 🙂
Сряда, 5.07.2017
Движение:
- Само разходки общо 6-7км
Храна:
- крем от 1/2 авокадо, кварк, какао, мед
- омлет от 2 яйца и масло; маслини; 2 моркова; филия ръжено-овесен пълнозърнест хляб; шепа къпини и малини
- череши; 1 кайсия; 3 парчета сирене
- пуешко в марината от горчица, масло и зехтин; кафяв ориз; домат с босилек и зехтин; череши
+ кафе с бадемово мляко (подсладено) и 4-5 мини оризови вафли (бебешки)
Добавки:
- Мултивитамин Now; Омега 3 Now; Mg Now
Вода:
- Към 1л
- Днес мислех да тичам, но се отказах заради сериозна мускулна треска. На долна част, ясно от какво. Но вчера, да си призная, тази фитнес площадка не само я разгледах, но и изпробвах. Не записах тук какво съм правила, защото го счетох за супер мини и не особено натоварваща тренировка, но явно съм доста слабичка щом днес съм като дръвце и в горната част. Затова си записвам какво горе-долу правих: 1 опит за негативно набиране; 8 лицеви опори от наклон; 5-6 хоризонтални набирания; 3 кофички; 15 повдигания на краката от стенд. Това беше, а днес гръб, рамене и гръдни мускули са с треска. Голям срам.
- Чудя се дали храната не ми е малко множко за ден, в който се въргалях основно на полянка под дърво. Имам и разходки за приспиване, но не са кой знае колко.
Четвъртък, 6.07.2017
Движение:
1) Бягане с количка: 4.94км за 30:58 минути
2) Трен на площадката:
- Негативни набирания: 1, 1, 1
- Лицеви опори от наклон: 8, 7, 7
- Хоризонтални набирания: 4, 3, 4
- Кофи: 4, 3, 4
- Повдигане на краката от стенд: 12, 12
3) Разходка около 5км
Храна:
- палачинка от 2 яйца, овесени ядки, кокосови стърготини с 2 ч.л. лешников тахан; малко малини и къпини
- салата от пълнозърнести спелтови макарони и риба тон с малко зехтин; ябълка
- банан; Roobar (50g); 3 резена сирене
- 14 броя суши; зелена салата; пъпеш
Вода:
- Малко над 1.5л
Добавки:
- Now Daily Vits; Omega 3; Mg; MSM
- Днес в 7.20 отпраших с количката 🙂 Това даже е късно, тъй като събуждането ми започна от 5.30 😟Много съм доволна от тичането. По-добре от предния път и беше много приятно. Може и да е, защото малко промених маршрута, за да приключвам при фитнес площадката. След тичането - раздвижване на нея 🙂 Това, което мога да споделя сега е, че негативните набирания са отвратителни. Четох, че спускането надолу трябва да е бавно и контролирано и от там идва цялата трудност. Друго си е да се пуснеш като чувал с картофи 😄 Хоризонталните ги усещам доста добре в гърба. Кофите едвам ги добутвам така, но това е единственото движение, което научих да правя без помощ и даже още се чудя как след такава голяма пауза успявам и толкова да направя. Прикачам снимки от площадката и гледката в обратна посока 🙂 На едната снимка се вижда уредът за хоризонтални набирания. Колкото по-надолу по дъгата са ръцете, толкова по-трудно е. Аз ги правя за момента малко след средата по посока надолу.
Мнението беше редактирано от Роси на 06.07.17 23:15.
Роси негативните ще стават по-”лесни” с времето. Слагам в кавички, защото не е точно лесни думата, но ще успяваш да пускаш по-бавно постепенно, но и гърба ти ще заздравява с това. Не пренебрегвай негативните (не само при набиранията, но и при други упражнения), те според мен са доста важни. Права си - най-лесно е да се изсипем като чувал с картофи 😂 за което не ни трябва грам усилие. А за хоризонталните - да, никой не казва че са лесни, те постепенно ще се увеличават, както и позицията ти на уреда ще се променя 🙂
Мнението беше редактирано от Sanya на 07.07.17 09:32.
Санче, няма да ги зарежа аз негативните. Само се жалвам, че съм слабачка 🙂 Нали трябва все някакво усилие да положа, за да се набера и аз 🙂
Петък, 7.07.2017
Движение:
1) Бягане с количка 4.94км за 31:19 минути
2) Трен на площадката:
- Лицеви опори от наклон - 10, 6, 7
- Хоризонтални набирания - 6, 5, 4
- Негативни набирания - 1, 1, 1
- Кофи - 3, 3, 3
Храна:
- омлет от 2 яйца; 1/2 авокадо; 2 тънки резена тиролски шпек; филия ръжено-овесен пълнозърнест хляб; извара с малини и рожков; ред тъмен шоколад с лешници
- 2 квадратчета чийзкейк с 1/2 чаша кафе
- парче телешко; 2 швабски равиоли; салати
- пъпеш
Вода:
- 2л
Добавки:
Mg Now
- Днес пак бягах с количката, но беше по-късно и бях изморена. Къде от вчера, къде от недоспиване заради растящ зъб. Все пак беше добре, но ми беше жега. Между 9.00 и 10.00 сутринта, а напичаше. След тичането тренирах пак на площадката, въпреки че много се чудих дали да не пропусна, защото раменете, гърдите и гърбът ми от два дена насам са яко сковани от мускулна. Все пак реших да се разпиша, а утре да почивам от зала, където мислех да тренирам горна част. Надявам се в неделя да успея.
- Тъй като се прибрахме късничко и беше някакво време нито за закуска, нито за обяд, а по обяд щяхме да сме на път, реших да ям по-обилно. Нещо като закуско-обяд. Добре се напапах и се надявах да мога да пропусна следобедната закуска, но в 16.00 си бях гладна. Бяхме на лятно парти от фирмата, в която работя и имаше, разбира се, кафе със сладкиши следобяда. Вечеряхме също там, но успях що-годе да си нагодя здравословен вариант 🙂 Иначе целия следобяд бяхме на въздух в едно стопанство за ябълково вино. Размотавахме се насам-натам с малката и затова не липсва движение и в тази част на деня. Много приятно си изкарахме сред природата 🙂
Събота, 8.07.2017
Движение:
- 3 А + 1 Б; малко упражнения за мобилност
- Кратка разходка
Храна:
- кварк с овесени ядки, няколко печени бадема, 2 мариновани сушени домата и лъжичка мед; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- 2 филии пълнозърнест ръжено-овесен хляб с моцарела и ягоди; 1/2 авокадо; 3 резена сирене; 20г черен шоколад
- пъпеш + тиролски шпек
- хлебче със стафиди; парче сладкиш с кайсии; 2 мини вафли
- сьомга на фурна в марината от мед и горчица; печени картофи със зехтин и розмарин; салата от домат и краставица със зехтин
+ много череши и няколко кайсии
Вода:
- Под 1л
Добавки:
- Now Daily Vits; Now Omega 3; Now Mg
- Днешният ден е много крив и тъп. Щом стигнах до тъпкане от нерви значи е така. Отдавна не ми се беше случвало и си мислех, че вече съм над тези неща, но явно не съм. Пак съм недоспала, а мрънкането на малката просто ме изкарва от релси. А тя е само бебе?! Не знам какво ще правя по-нататък. Сериозно съм се притеснила дали няма да стана родител-цербер от тези дето хич не харесвам. Просто съм едно кълбо нерви. Чудя се дали и тя не го усеща и затова да скърца постоянно. Както и да е. Въпросът е, че ми падна пердето и се ръгнах в две пекарни и си взех по нещо все едно така мога да си “сдъвча” и “глътна” яда!? Отбелязвам, за да си знам. Чудех се дали да не спра кафето, ако то случайно ме прави по-напрегната, но пия по едно и с това недоспиване, ако и него спра, не знам как ще оцелявам. И разходката ни не беше разходка. Цял ден чакахме да поотмине жегата, защото просто не се диша. Накрая излезнахме и заваля пороен дъжд с град. Прибирахме се сто часа скачайки от сушинка на сушинка. Това е за днес - мрънкащ пост.
Неделя, 9.07.2017
Движение:
1) Трен на площадката:
- негативни набирания - 1, 1, 1, 1, 1
- лицеви опори от наклон - 9, 8, 8, 8
- хоризонтални набирания - 4, 4, 5, 5
- кофи на успоредка - 4, 3, 4, 3
- повдигане на краката от стенд - 10, 15, 10
- висене на лост - 2х до отказ
2) Бягане: 1.92км за 11 минути
Храна:
- банан с лешников тахан; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- зелена салата със зехтин и моцарела; 4 резена сирене; филия пълнозърнест ръжено-овесен хляб; шепа череши; 2 плочки черен шоколад
- Roobar (30g); кварк с 2 резена тиролски шпек и лъжичка мед
- капоната; филия пълнозърнест хляб от спелта; 2 варени яйца; пъпеш; малко печена соя
+ палачинка от елдено брашно; палачинка от овесени трици и рожков (готвих и ги опитах)
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Now Mg
- Предната нощ беше най-кошмарната досега. Май имам 3 часа сън. Днес исках да ходя в залата, но я отписах, защото имаше и за готвене и просто нямаше как да смогна с всичко. Привечер, обаче, отидохме семейно на площадката и си направих редовните упражнения за там. Навръщане решихме да тичаме. Този път половинката беше с количката 🙂 Много добре се получи и добре, че въпреки умората отидох да се раздвижа. Подейства ми освежаващо. Нямам напредък, но всичко с времето си. За утре си мислех да тренирам горна част в залата, но много се чудя дали да не е долна. Изобщо чудя се сега като ходя на тази площадка дали да не оставя за залата само упражнения за долна част и евентуално някоя раменна преса и скрипец за горна? Ще помисля...
10.07.17
09:49
Нищо не пречи да опиташ и да прецениш дали ще ти е окей. На теория е възможно да се получи добре.
Доколкото разбирам, когато си на площадката, ще сте семейно, а това си е голям плюс. 🙂
Понеделник 10.07.2017
Движение:
1) Разходки: 5км + 6km
2) Трен вкъщи:
- 4х10 клек@2х7кг
- 3х10 хип тръст СТ
- 3х10 едностранно гребане с дъмбел@7кг
- 2х планк до отказ
Храна:
- 2 палачинки от овесени трици с крем от кварк, кокосово масло, какао и мед
- капоната; 1 варено яйце; 4 резена сирене; 3 оризови вафли; плочка черен шоколад
- 2 палачинки от овесени трици с крем от кварк, кокосово масло, какао и мед
- 1/2 авокадо; котидж сирене; 1 и 1/2 елдени тортили; резен сирене; череши
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Daily Vits Nowö Omega 3 Now; Mg Now
- Сутринта не успях да стана по-рано за зала и затова преди обяд направих кратка домашна тренировка. За първи път правя хип тръст и го усетих добре в задните бедра. Със собствено тегло става, но не си го представям с тежест. Затова засега така ще е. За опора използвах дивана. От вчерашната тренировка на площадката пак съм скована в раменете, гърдите и гърба. За утре планирам все пак зала.
- Вчера се пробвах да правя едни тортили от елдено брашно, но не ми се получиха хубави. Исках да ги използвам за едно буритос, но много се чупят при навиване. Затова си взех купешки, а тези ще ям на части с още нещо.
Вторник 11.07.2017
Движение:г
1) Трен в залата:
- клек - 10, 10, 10, 10@щанга + 5кг
- тяга с прави крака - 10, 10, 10@щанга
- напади - 10, 10, 10@2х8кг
- бедрено сгъване - 10, 10@20кг; 5@25кг
- руско извиване - 3х20@8кг
- коремни преси лакът-коляно - 30, 30
- стреч
2) Разходка 7км
Храна:
- палачинка от 2 яйца, кокосови стърготини, спелтови ядки, кокосово масло с 2-3 ч.л. бадемов тахан; малини; кафе с бадемово мляко и лъжичка Мусковадо
- 2 тортили (пшеничени) с пълнеж от пилешко и авокадо; 2 плочки черен шоколад
- Roobar; кварк
- капоната; 2 филии пълнозърнест хляб от спелта; котидж; 2 резена сирене; 1 кайсия. Доядох си с: 2 резена сирене, малко малини и кайсия.
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Daily Vits Now; Omega 3 Now; Mg Now
- Днес най-накрая стигнах до залата. Клекът се получи добре. На тягата с прави крака май скоро ще мога да добавя малко тежест. Много ми харесва как ми натоварва задните бедра 🙂 Мускулната започна още следобяд. При нападите забелязвам, че хватът ми е слаб и по-скоро това ме изморява. На бедреното сгъване не можах да си намеря точната позиция и тежест. Като цяло съм доволна как се получи тренировката. Отидох доста заспала, а свърших сравнително бързо.
Сряда, 12.07.2017
Движение:г
1) Бягане с количка: 4.95км за 31:22 минути
2) Тренировка на площадката:
- Лицеви опори от наклон: 10, 8, 8
- Хоризонтални набирания: 5, 5, 5, 5
- Кофи: 5, 5, 5
3) Разходка 7км
Храна:
- каша от просо, овче сирене, маринован сушен домат и лъжичка мед; кафе с бадемово мляко и малко Мусковадо
- 1/2 авокадо; 2 варени яйца; 4 оризовки; салата от домат и краставица със зехтин; малини
- 25г печени бадеми; шепа малини, боровинки и къпини
- сладък картоф на фурна с кокосово масло; пушено тофу; маслини; зелена салата; 2 резена сирене; череши (много)
+ 2 парченца шоколад от рожков
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Mg Now
- Тичането днес ми беше малко трудничко. Поозорих се, но си завърших започнатото, а и не е кой знае колко зле като време. На площадката малката ми даваше малко зор и трябваше да съм експедитивна. Виждам напредък при кофичките 🙂 Негативни не успях да направя, защото беше валяло и лостът беше мокър. Опитах, но се пързаляше.
- Усещам, че не се наядох добре днес, освен на закуска. Все с нещо искам да допълня, но се спирам, защото тръгна ли, мога да си допълвам до следващото хранене. Или количеството ми е малко, или нещо липсва. За пореден път се убеждавам, че с ядки и плод се засищам за кратко. Вечерята беше някаква много глупава и скалъпена, защото нямах време за готвене. Утре ще гледам да е по-добре положението.
- Утре мисля да почивам. Евентуално малко упражнения за мобилност, защото съм дърво. Забравих да напиша, че от вчерашната тренировка в залата имам мускулна на Д, задни и предни бедра. Утре, предполагам, че пак ще съм скована в горната част. Затова засега мисля за мобилност, но може да се разходя и до площадката, за да си изпрактикувам набиранията 🙂
Четвъртък, 13.07.2017
Движение:
1) Упражнения за мобилност + масаж с фоумролер
- Негативни набирания: 1, 1, 1, 1
- Лицеви опори от наклон: 10, 8, 8, 6
- Хоризонтални набирания: 8, 5, 5, 5
- Кофи: 5, 4, 4
Храна:
- йогурт със спелтови ядки, плод (малини, къпини и боровинки), какао, няколко бадема и лъжичка мед
- пушена пъстърва; басмати; 1/2 авокадо; 1 домат с малко зехтин; ред шоколад от рожков
- 5 бебешки сухара от спелта
- крем от кварк, малини и рожков
- салата от кус-кус (кус-кус, домат, чушка, овче сирене, сушени смокини, зехтин и подправки); 3 резена сирене; 1 варено яйце с извара (Topfen); 2 сушени смокини; пъпеш; шоколад от рожков; банан...последният да затвори вратата
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Now Daily Vits; Omega 3 2g; Mg Citrate 40mg
- Сутринта направих много добре, че се раздвижих с упражненията за мобилност. След мачкането с ролера вече бях като нова 🙂 След обяд ходих с малката на плаж на полянката, а преди това наминах през площадката, за да си направя упражненията. При лицевите и хоризонталните започнах с малко по-висок наклон и затова бройките на първите серии са повече. Последната серия на лицевите беше на най-ниската позиция на дъгата. Щом мога 6 оставам там занапред 🙂
- Пак не съм доволна от храната. Утре увеличавам порциите и закуската ще е по-стабилна. Днес реших да е лека, защото уж почивен ден, но не става така. На обяд също нещо не ми беше достатъчно. По-бързо огладнях сякаш. Затова нагънах бебешки сухар - не си бях приготвила следобедна закуска за плажа. И накрая вечерта вече исках да ям каквото има и стана манджа с грозде. Не ми харесва така!
Мнението беше редактирано от Роси на 13.07.17 23:36.
Петък, 14.07.2017
Движение:
1) Трен в залата
- преден клек с дъмбели - 10, 10, 10, 10@2х8кг;
- тяга с прави крака - 12@щанга; 10, 10@щанга + 2.5кг
- бедрено разгъване - 12@25кг; 10, 8@30кг
- плие - 14@14кг; 12, 12@16кг
- повдигане на крака от стенд - 2х15
- странични наведи - 2х10@10кг на страна
- стреч
2) Разходки: 7км и 4км
Храна:
- банан със сусамов тахан и какао; кафе с бадемово мляко и Мусковадо
- пуешка наденичка (непредвидена)
- пушена пъстърва; басмати; салата (домат, 1/2 авокадо, маслини, зехтин); 2 плочки черен шоколад; ягоди
- кварк със спелтови ядки, мариновани сушени домати, маслини, няколко бадема и лъжичка мед
- пилешка пържола на скара; по лъжица от: хумус, айвар, кус-кус салата; зелена салата; лъжица картофена салата; парче плосък хляб
- 4 резена сирене + череши
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Now Daily Vits; Omega 3 2g; Now Mg Citrate 400mg; Now MSM 1g
- Днес валеше сутринта и тъй като имах възможност за зала, отидох. Иначе я бях планирала за утре. Доволна съм как се получи. Предния клек искам вече да го правя с щанга, но тъй като реших спонтанно да ходя днес в залата, не се бях подготвила с хвата. Искам да изгледам 1-2 филмчета. Иначе и с дъмбелие добре се натоварих. Тежестта си ми е ок. На тягата с прави крака добавих малко (2.5кг), тъй като с щангата вече мога без проблем да правя над 10 повторения. Ок ми беше. Не знам дали вече се бях изморила или наистина усещах, че е малко по-тежко. Все пак и хватът ми е хлабав. На бедреното сгъване също качих тежестта. На плието също. Общо взето имам някакъв напредък 🙂
- От храната съм по-доволна от предните дни, въпреки че не се получи така както искам, а именно 4 хранения. Отделно се опитвам да преценя коя закуска колко време ме държи сита, а днес не ми се получи, защото между закуската и обяда ходих на пазар и там на щанда за месо ми дадоха една пуешка наденичка, която нямаше какво да правя освен да изям 🙂 Вечерта бях на лятно парти във фирмата на мъжа ми и тъй като давах вечеря на малката, му казах той да ми избере нещо за ядене. Добре се беше справил, изглеждаше и много като количество, но като се прибрах бях гладна. Мисля, че е защото нямаше нещо по-засищащо, сиреч мазно, а само пилешка пържола и салатки + малко хляб. Иначе беше много вкусно 🙂 Затова като се прибрах реших, че ще е най-добре да доям със сирене. Не знам дали не трябваше просто да си седя гладна и толкова, но какво да се прави. Не искам оък и да седя гладна и после да се нахвърля на всичко.
Събота, 15.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.94км за 31:31 минути
- Лицеви опори: 8, 7, 8
- Хоризонтални набирания: 6, 5, 6, 6
- Кофи: 6, 5, 5
3) Разходка: Около 8км
Храна:
- пюре ор праскова с овесени ядки и бадемов тахан; кафе с бадемово мляко и 1 ч.л. Демерара
- голяма зелена салата с пуешко на скара
- капучино
- манго капрезе (рукола, манго, моцарела, зехтин, оцет); 2 филии хляб (смесени брашна) със Сан Даниеле; 2 плочки черен шоколад; пъпеш
+ малко череши
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Не си спомням взимах ли или не
- Вчера си изпълних намисленото да тичам сутринта. Беше супер спокойно и приятно, защото беше събота. Самото тичане се получи ок. Не съм се напъвала или бързала, но и накрая не бях супер скапана, така че бива. Финиширах на площадката и там си направих упражненията. При всички имам лек напредък с по 1-2 повторения, освен на негативните набирания. Ох, ужасни са! Там имам и друг проблем - мазоли. Откакто ги правя ми се появиха и ме наболяват доста още щом се хвана за лоста. С ръкавици мисля, че ще е по-неудобно - ще се пързалям, но може все пак да пробвам, за да се уверя.
- Храната е ок, според мен. Закуската ми беше базирана на следобедната закуска на Маги от предния ден (общо взето мразя да хвърлям храна, а напоследък покрай захранването й ми се налага :() - пасирана праскова с овесени ядки и бадемов тахан. Само добавих още 1-2 ч.л. от тахана, защото на нея й слагам по 1/2. Засити ме доста. До към 13.30 - 14.00 не бях гладна, а закусих към 10.00. Обяснявам си го със съчетанието овесени ядки + тахан. Често съм закусвала ябълка/банан с тахан и сякаш по-бързо огладнявам. Обядвахме навън и беше сравнително късно - към 15.30. Затова следобедна закуска нямам, а направо вечеря към 21.00. Малко голяма пауза, но така се получи, а и не изпитах кой знае какъв глад до тогава.
Мнението беше редактирано от Роси на 17.07.17 23:14.
Неделя, 16.07.2017
Движение:
Тренировка на площадката:
- Негативни набирания: 1, 1, 1, 1, 1
- Лицеви опори: 8, 7, 7, 7
- Хоризонтални набирания: 5, 6, 6, 6
- Кофи: 5, 4, 4
Храна:
- Няма да я описвам, за да не стане много дълъг постът. Всичко си беше ок.
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- ?
- До 13.00 готвене, после плаж, а след него - площадка. Този път кофичките са най-слаби. Негативни направих 5 броя, но забелязахме, че много се клатя слизайки надолу. Много ми е трудно да се фиксирам, а не знам и нужно ли е? Накрая се сетих, че не съм сама и могат да ме снимат. Да се видя и аз отстрани какво правя и какво не. Качвам двете видеа - на кофи и на хоризонтални. За кофите се чудя дали не трябва да слизам по-надолу?
Понеделник, 17.07.2017
Движение:
1) Домашна тренировка:
- 5х: 10 планк към лицева + 10 скачащи клека
- 3х планк до отказ
2) Разходка 1: 8км
3) Разходка 2: 8км
Храна:
- банан със спелтови ядки, сусамов тахан и какао; кафе с бадемово мляко и Демерара
- телешки кюфтенца с таханов сос; варени картофи; домат; 3 плочки черен шоколад
- 3 оризовки с кварк; Roobar (30g)
- омлет от 2 яйца и масло; филия хляб (смесен); маслини; 4 резена сирене; краставица; репи; купичка череши; 3 кайсии
+ 2/3 банан (непредвиден); чаша ябълково вино (все пак имам 10л в хладилника, а е доста освежаващо)
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Now Daily Vits; Now Omega 3 2g; Now Mg Citrate 400mg
- Понеделник сутрин ходя на кафе за родители и затова няма как да вмъкна нито зала, нито тичане. Затова и миналата седмица, и тази правя домашна тренировка. Така май ще си и остане. Иначе през деня имах доста ангажименти и затова навъртях висок километраж.
Кофичките са ти добре и на тази дълбочина според мен. Стигаш до 90градуса, ако можеш и искаш пусни и по-надолу, но само ако е комфортно и не усещам неразположение в раменете например. Според мен ако си стегнеш ядрото и моментът с клатенето ще се оправи. Иначе на мен ми се струват добре кофите 🙂
Саня, колкото и да си стягам ядрото пак се клатя :( Нещо не правя като хората. Ще снимам и негативните.
Вторник, 18.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.97 за 31:58 минути
- Лицеви опори: 8, 9, 9, 8
- Хоризонтални набирания: 8, 7, 7, 6
- Кофи: 6, 6, 6, 6
Храна:
- палачинка (2 яйца, кокосово брашно, рожков, кокосови стърготини, кокосово масло - страхотна комбинация) с малко лешников тахан; шепа малини; кафе с бадемово мляко и ч.л.
Демерара.
- телешки кюфтенца с таханов сос; 1/2 домат; 5 оризовки; ябълка
- кварк с 2 сушени смокини, маслини, 2 мариновани домата и няколко бадема; 2 плочки черен шоколад (няма как да мине ден без шоколад....)
- кълцано пуешко с подправки; басмати; 1 голям домат с босилек и малко зехтин; 1/2 праскова; 5 кайсии (май прекалих)
+ чаша ябълково вино
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Днес си мислех, че тичам бързо, пък то какво излезе накрая. Нищо. Иначе на площадката виждам напредък при всичко освен при негативните. Днес ги пробвах и с ръкавици - не ме болят мазолите, но пък хватът е по-кофти. Няма угодия. Както и да е. Продължавам и толкова.
- Към движението имам и разходка 5-7км, но е накъсана и затова не я отбелязвам. Цял ден бях на полянка под дърво с малката. Само дето не се излежавах, а пълзях и се плациках в един бебешки басейн.
Сряда, 19.07.2017
Движение:
1) Тренировка в залата:
- клек - 10, 10, 10@щанга + 5кг
- тяга с прави крака - 10, 10, 10@щанга + 2.5кг
- напади - 10, 10, 10@2х9кг
- бедрено сгъване - 12@20кг; 7, 8@25кг
- коремни преси лакът-коляно - 2х50
- коремни преси пръсти към пети - 2х40
- стреч
2) Разходка 4-5км
Храна:
- палачинка (2 яйца, кокосово брашно, рожков, кокосови стърготини, кокосово масло); йогурт с къпини и боровинки; 2 плочки черен шоколад; кафе с бадемово мляко и ч.л. Демерара.
- кълцано пуешко с подправки; малко басмати; 1/2 авокадо; 3 чери домата; праскова
- кварк (с висока масленост); Roobar (50g)
- зелена салата със зехтин; филия и 1/2 (големи и дебели) пълнозърнест хляб от спелта; сирене (доста); малко Сан Даниеле; череши
+ чаша ябълково вино
Вода:
- Към 1л
Добавки:
- Днес много ми се спи и съм изморена. Не съм доволна от тренировката. Бях ужасно заспала и всичко ми тежеше. Не отебелязах и никакъв напредък. Нападите ги правих с 9кг просто, защото осмиците бяха заети. Клекът ми се получи нормален от третата серия. Изобщо...Не съм доволна, но това е положението. Снощи си легнах малко по-късно и ми излезе през носа с буденето през нощта.
- Явно, защото съм недоспала ме мъчи и глад. След вечеря можех да ям още доста, но си повтарям, че не искам и няма да се освинвам пак. Друго за отбелязване е, че ядох доста млечни днес - в три от храненията присъстват, а се стремя уж към две максимум.
Четвъртък, 20.07.2017
Движение:
- Само упражнения за мобилност сутринта и малко разпръснати през деня
Храна:
Ох, дано да мога да я опиша....
- банан със спелтови ядки, сусамов тахан и какао;
- свинско (буквално 4-5 парченца) с някакъв сос и картофи; 3-4 маслини; 2 плочки черен шоколад; май имаше и плод
- крем от 1/2 авокадо, кварк, рожков, банан, няколко бадема; 3-4 сушени смокини
- голяма дебела филия пълнозърнест хляб от спелта с кварк
- пак 1-2 плочки черен шоколад
- огромен Виенски шницел с печени картофи. Понеже още бях гладна: ябълков щрудел с топка ванилов сладолед
- малко къпини и шепа печени бадеми
Вода:
- Към 2л
Добавки:
- Now Daily Vits; Now Omega 3 2g;
- Какво да кажа за вчера...Може би това се нарича зареждащ ден? Беше планиран да е почивен, но не и зареждащ 🙂 Пак не се бях насапала и бях страшно изморена. През целия ден ме гонеше ужасен глад. Може ли след огромен шницел с картофи да си пак гладен? За пореден път се уверявам, че природата си знае работата. Като си гладен и усещаш умора, по-добре яж малко повече, а не да се натрупва и накрая да се тъпчеш цял ден с какво ли не. От сряда съм така и тогава си казвах, че не трябва да се тъпча. То, че не трябва, не трябва, но можех да хапна повече. С това ядене вчера, ако се и бях наспала тази нощ, днес щях да съм като нова, но уви - не пак. И все пак съм по-добре, но не достатъчно отпочинала. Сутринта тичах и бях на площадката, но за това - по-късно. Иначе имах мускулна на задната верига от сряда. Не кой знае каква, но все пак. Трябва да отбележа и, че е хубаво да правя упражнения за мобилност по-често, защото се чувствам много вдървена. За съжаление не виждам как ще стане.
Петък, 21.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.91 за 30:27 минути
- Негативни набирания: не
- Лицеви опори: 10, 8, 9
- Хоризонтални набирания: 8, 6, 7
- Кофи: 6, 5, 5
Храна:
- 2 малки праскови с лешников тахан; кафе с бадемово мляко и 1 ч.л. Демерара (всъщност кафето го пих до обяд...)
- голяма филия пълнозърнест хляб от спелта с пастет от 1/2 авокадо и 1 варено яйце; 1 домат с босилек и зехтин; 3-4 маслини; 2 плочки черен шоколад
- бъркоч от кварк, просо, пюре от круша и рапично олио (всичко без кварка беше следобедната закуска на малката, но тя не я пожела и затова я допълних до моя следобедна)
- Навън: сьомгова пъстърва с маслен сос, ориз и задушени броколи с бадеми (страхотно беше яденето)
+ чаша ябълково вино
Вода:
- 1л
Добавки:
- Както писах по-горе, ако освен яденето вчера имах и качествен сън, днес щях да съм пушка. Бях си отпочинала, но не съвсем и това ядене вчера все едно ми тежеше. Все пак доста добро време на тичането. Тракерът ми казва, че всъщност ми е най-доброто до момента по тази отсечка. На площадката, обаче, ми беше много тежко. Вижда се, че желанието ми за негативни липсваше изцяло. Останалите упражнения ги направих набързо и кръгом към вкъщи. И все пак след раздвижването се чувствах доста освежена 🙂 От днешната храна също съм доволна. Вечерята може би беше повече като порция, но пък беше вкусна и не толкова кофти комбинация от макронутриенти 🙂
Събота, 22.07.2017
Движение:
– Само малко разходка и колело
Храна:
- Не ми се напряга да си спомня, но беше добре до вечерта, когато от лакомия изядох банан, малко шоколад и 3 ч.л. бадемов тахан.
Вода:
- Максимум 1л :(
Добавки:
- Забравих ги.
Неделя, 23.07.2017
Движение:
1) Тренировка в залата:
- преден клек - 9, 8, 9, 9@щанга
- румънска тяга - 10@щанга; 10@щанга + 2.5кг; 10@щанга + 5кг
- плие - 20, 20@16кг; 15@18кг
- абдуктор - 15@25кг; 15@30кг; 10@35кг
- повдигане на краката от стенд - 2х15кг
- странични наведи - 3х10@10кг на страна
2) Хвърчене на метла из вкъщи (яко чистене)
Храна:
- палачинка от 2 яйца, кокосово брашно, рожков, кокосово масло - намазана със смес от бебешко ябълково пюре с 2 ч.л. лешников тахан; кафе с бадемово мляко и ч.л. Демерара
- супа от печени домати с препълнена лъжичка сметана; филия пълнозърнест хляб от спелта; 1 варено яйце; 1/2 авокадо; 2 плочки черен шоколад; праскова
- бъркоч от бебешко пюре от праскова и ябълка, малко спелтови ядки и кварк
- пилешко бутче на фурна; сладък картоф с кокосово масло на фурна; зелена салата; череши
Вода:
- 1.5л
Добавки:
- Забравих ги.
- Днес се добрах до залата най-накрая. Опитах предния клек с щанга, но хич не ми се получи. Първите две серии с кръстосан хват - уЖаст. Вторите две - с успореден - по-добре, но едната китка не държи много. Сега попаднах на статията на Маргарита в сайта и мисля да я прочета преди да съм се пречукала в залата. Останалите упражнения се получиха добре. Даже доста добре като за такова трагично начало. Реших да правя румънска тяга, която отдавна не бях правила, и доста добре я усетих в Дто. След нея беше планирано бедрено разгъване, но в неделя сутрин много хора имаха нужда от точно тази машина и затова минах направо към плието. Там увеличих тежестта и се натоварих по-добре. След него машината за разгъване все още беше заета и затова реших да отида на абдуктора. 35кг ги нацелих от третата серия. След коремните се разтегнах добре. Доволна съм как се получиха нещата след предния клек 🙂
Мнението беше редактирано от Роси на 23.07.17 23:03.
Понеделник, 24.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.40км за 28:06 минути
- Лицеви опори: 10, 9, 9, 7
- Хоризонтални набирания: 7, 5, 5, 5
- Кофи: 6, 6, 6, 5
3) Тичане с количка: 1.90км за 12:05 минути
4) Разходка с количка: 12.3км
Храна:
- йогурт с кварк, банан, смлени сусам и ленено семе, какао; кафе с бадемово мляко и ч.л. Демерара
- “лодка” от авокадо: 1/2 авокадо + смес от телешка кайма, малко сладък картоф, кисела краставичка, ябълка и подправки и сос от 1 с.л. йогурт и горчица; 2 оризовки; 1 домат; 2 плочки черен шоколад
- flap jack с малко кварк; 2 сушени кайсии
- остатъка от сместа от кайма за авокадото; пълна до ръба купа със супа от печени домати и 2 ч.л. сметана; филия пълнозърнест хляб от спелта; банан
+ няколко чаени лъжички бебешко пюре от круша и ябълка; 5-6 череши
* може да ям пъпеш по-късно и/или да пия чаша ябълково вино
Вода:
- Около 1.5л
Добавки:
- Едвам се събрах да ида сутринта да тичам, но трябваше да го направя, защото утре няма да мога. Предната нощ през два часа са ме будили, а и аз вече не мога да заспивам лесно, защото все съм напрегната и си мисля как ей сега ще ме събудят. Ужасно е! Както и да е. По същество: Тъй като днес имах хиляда неща за вършене реших малко да съкратя маршрута на тичането, което значи, че направих само едно кръгче на асфалтираната алея (по принцип правя 2) и после продължих към площадката, но малко по-обиколно. Валеше и не правих негативни. Затова пък от останалите движения направих по 4 серии. Доволна съм как се натоварих. Мускулната вече е налице. Отделно имам мускулна на краката и Дто от вчерашната тренировка, така че съм дръвце и половина. Връщането от площадката до вкъщи го направих пак с тичане, а не както обикновено - пеш. Мисля, че така стана добре, макар и малко разкъсано. Върнах се половин час по-рано. Друго, което искам да отбележа е, че ме наболяват китките. Справка - постът от вчера. Сега чакам гости и затова ще си легна по всяка вероятност късно, със сигурност няма и да спя, но утре няма да тренирам, така че се надявам да не е толкова тежко положението.
Мнението беше редактирано от Роси на 26.07.17 11:24.
Вторник, 25.07.2017
Движение:
1) Разходка с количка: 5км
2) 50 напада реверанс + 30 клека с бебе 8кг на гърба
3) Разходка с количка: 4км
4) Тичане: 2.21км за 12:53 минути
5) Тренировка на площадката:
- Хоризонтални набирания: 7, 7, 7
- Негативни набирания: 1, 1, 1, 1, 1, 1
- Кофи: 7, 7, 8
6) Тичане: 1.98км за 10:58 минути
Храна:
- каша от просо, овче сирене, няколко бадема, 1 ч.л. мед; кафе с бадемово мляко и ч.л. Демерара
- омлет от 2 яйца; 4 оризовки; чушка; 2 плочки черен шоколад; праскова
- flap jack с малко извара; 2-3 резена сирене
- кесадии с боб, гауда и печена чушка; чаша ябълково вино
+ 20-25 естонски бонбона....
Вода:
Към 2л
Добавки:
- Mg Citrate 400mg
- Вчера все пак тренирах, защото половинката прояви желание след работа с малката тичахме до площадката, гърчихме се там и после пак тичане на обратно. Наблегнах на негативните, защото предните два пъти ги порпуснах. Все още го мразя това упражнение, но мисля, че има някакво подобрение откъм контрол върху спускането. Може и да си въобразявам. На хоризонталните напредвам - май се получава напредък с по едно повторение на седмица. Общо взето съм доволна при положение, че се очертаваше много скапан ден.
- Не знам какво да кажа за храната. Просто не знам за кой път се убеждавам, че като не съм се наспала (ама много не съм се наспала) всяко сладко нещо може да ме изкуши. Едно да хапна и влизам в серия. Затова такива неща вкъщи изобщо не се купуват. Поне да не са ми пред очите. Приятелката на брат ми е естонка и ни донесе много естонски бонбони. Айде да пробвам този, айде още един. По обяд бях толкова скапана, че направо си ги взех и си ядох на поразия. Както и да е. Искам да кажа, че при липса на сън и наличие на умора, явно тялото си търси бърз начин за набавяне на енергия. Кой е най-бързият начин - бързите въглехидрати. Знам го, пиша го, и пак се случва. Но истината е, че не знам какво да правя иначе в такива моменти. Толкова ми е мудно и все тая, че просто си се тъпча вместо да помисля за момент няма ли друг начин да се справя със ситуацията.
казано от Роси на 26.07.17, 11:42:
- Не знам какво да кажа за храната. Просто не знам за кой път се убеждавам, че като не съм се наспала (ама много не съм се наспала) всяко сладко нещо може да ме изкуши. Едно да хапна и влизам в серия. Затова такива неща вкъщи изобщо не се купуват. Поне да не са ми пред очите. Приятелката на брат ми е естонка и ни донесе много естонски бонбони. Айде да пробвам този, айде още един. По обяд бях толкова скапана, че направо си ги взех и си ядох на поразия. Както и да е. Искам да кажа, че при липса на сън и наличие на умора, явно тялото си търси бърз начин за набавяне на енергия. Кой е най-бързият начин - бързите въглехидрати. Знам го, пиша го, и пак се случва. Но истината е, че не знам какво да правя иначе в такива моменти. Толкова ми е мудно и все тая, че просто си се тъпча вместо да помисля за момент няма ли друг начин да се справя със ситуацията.
Абсолютно същия съм и аз. Едно от противодействията, които съм намерил е аспартамени енергийни напитки - редбули, монстъри, кокакола зиро, и разбира се много кафета.
И при мен е така, това което ми помага е кофеин+пауър нап (за 15-20 мин.) в този ред. Иначе си имам енерджи джар в офиса с ядки, сушени плодове и прибягвам до него ако се наложи.
Мнението беше редактирано от Splash на 26.07.17 12:35.
Димо, Splash, мерси за идеите. Не съм по енергийните напитки - едно, че не ги харесвам на вкус и второ, че съставът им е под всякаква критика. Само кафето става, но него гледам да държа в граници (само сутрин). От идеята с ядки и сушени плодове вече се възползвах в сряда, когато пак бях парцал. Принципно имам вкъщи запаси, но не ми идва на акъла да заредя с тях (особено, ако пред очите ми се мотаят бонбони 🙂). Ще гледам да ги сложа на по-видно място 🙂
Не писах една седмица, защото не ми остана време. Все не стигам до компютъра, а имам няколко неща, които искам да запиша в дневника като лични коментари и размисли. Първо, да се върна на ужасната умора от миналата седмица. Недоспиването ясно, че има пръст в тази работа, но има и нещо друго, което според мен играе роля. Последният път, когато се чувствах пак така като парцал също имаше резки смени на температурата. Така беше и миналата седмица. Изведнъж от жега 28-30 градуса стана 15 градуса с дъжд. Последният път, когато бях така, беше при прибирането ми от България (жега - 35 градуса) в Германия, където беше около 20, облачно и валежно. Мисля, че резките температурни разлики хич не ми понасят или просто не знам как да се справя с тях. Исках и още неща да си запиша, но нещо не ми идват на ум сега. Затова кратък отчет на тренировката от вчера.
Неделя, 30.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.40км за 26:25 минути
- Лицеви опори: 10, 9, 9
- Хоризонтални набирания: 8, 6, 6
- Кофи: 7, 7, 7
3) Тичане с количка: 1.90км за 11:55 минути
4) Разходка: Около 5-6 км
- Добро раздвижване се получи вчера. В събота почивах, а в петък бях в залата и явно тази по-дълга почивка от тичане ми се е отразила добре. Отново подобряване на времето на дългия маршрут 🙂 На площадката също бях по-добре от последния път. Напредък при всички движения общо взето. Смо негативните все ме морят, но няма как. Днес пак ходих да тичам, но не беше така добре. По-късно ще пиша за това.
Ако ти трябва нещо бързо да те вдигне, няколко какаови зърна, 2-3 макадамии и лъжичка мед действат почти мигновено, без неприятния ефект на енвргийните напитки върху нервната система. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.17 17:05.
Марги, мерси за идеята. Добавям я на хладилника, за да ми е пред очите при следващия подобен момент 🙂
Понеделник, 31.07.2017
Движение:
1) Тичане с количка: 4.40км за 27:49 минути
- Негативни набирания: 1, 1, 1
- Лицеви опори: 10, 10, 8
- Хоризонтални набирания: 6, 5, 5
3) Разходка: 5км
Храна:
- йогурт с кварк, кама, малини, няколко бадема и рожков; кафе с бадемово мляко и малко Мусковадо
- 4 кесадии (2 тортили с пастет от боб, настърган ементал и печена чушка, слепени на тиган); 1 домат с малко зехтин; ред черен шоколад; 4 кайсии
- банан с 3 ч.л. лешников тахан + няколко ч.л. пасирана праскова с просо и бадемов тахан (бебешко ядене)
- 2 варени яйца с крема сирене; 4 оризовки със същото крема сирене; тиквички и домат на фурна с поръска от магданоз и пармезан; диня с парче сирене
+ чаша ябълково вино
Вода:
- Към 2л
Добавки:
- Now Daily Vits; Now Omega 3; Now Mg Citrate 400mg; MSM 2g
- През нощта не спах добре, а и вчера все пак беше доста активен ден. Това си каза думата днес. По-бавничко тичане и по-кратка тренировка на площадката. Връщането го направих пеш.
- Храната ми не е цветуща, но имаме да дояждаме разни неща и гледам да ги разкарам по-бързо 🙂
- Последно, но не и по важност. Днес Маги става на девет месеца. Няма да говоря за емоциите и т.н., през които минах и все още минавам. Това е ясно. Исках да запиша някои неща за възстановяването след бременността. Забине (жената, при която ходих преди и след раждането) все повтаря “Девет месеца бременност, девет месеца възстановяване”. Аз все си мислех “Да бе да. Като съм се движила и спортувала и съм водила здравословен начин на живот едва ли ще ми отнеме толкова време”. Да, ама не и тя се оказа права. Имах моменти, в които си мислех, че вече съм готова за повече натоварване, но всеки път това се опровергаваше. Едва сега, когато вече повече от месец тренирам по-сериозно (разбирайте, че тичам и гледам да скалъпя две зали седмично), мога да кажа, че се чувствам наистина възстановена и в добра физическа форма. Коремът, който общо взето не вярвах, че ще се свие, се сви. И това по-сериозно свиване стана преди около месец. Започвам да виждам и малко по-изчистено тяло в огледалото. Знам, че тези неща сигурно се дължат и на по-сериозното трениране в тези последни седмици, но истината е, че за такова преди това хич не бях готова. И след тези локуми да напиша това, което всъщност искам да запомня, а именно, че за всичко си има време. Нещата не стават насила и трябва търпение. Бременността и раждането са едно наистина сериозно физическо изпитание и няма как от днес за утре да си върна старата форма. И това не значи нито да се заседявам, нито да се натискам да тренирам сериозно и да се чувствам тъпо, ако не успявам. Трябва умереност - както в тренировките, така и в почивката. А това, за което съм благодарна е, че все някак намирам воля и време да тренирам, защото много майки не успяват по една или друга причина.
Вторник, 1.08.2017
Движение:
1) Тренировка в залата:
- ставни ротации + загряване на китки
- преден клек - 10, 6, 10, 11@щанга
- румънска тяга - 10, 10, 10@щанга + 5кг
- бедрено разгъване - 10, 10, 10@30кг
- плие - 12, 15, 15@18кг
- повдигане на краката от стенд - 3х15
- руско извиване с топка 7кг - 3х20
- стреч
2) Разходка: 3.4км
Храна:
- палачинка от 2 яйца, 2 с.л. кокосово брашно, рожков, кокосово масло - намазана с 2-3 ч.л. лешников тахан; малко малини и френско грозде; кафе с бадемово мляко и малко Мусковадо
- 4 кесадии (2 тортили с пастет от боб, настърган ементал и печена чушка, слепени на тиган и разрязани на четвъртинки); 1 варено яйце; 2-3 малки краставички; няколко маслини; ред черен шоколад; 3 кайсии
- крем от извара, 1/2 авокадо, 2 бразилски ореха; рожков, банан, кокосови стърготини
- парче пица с блат от кайма; 1 домат с босилек и малко зехтин; няколко маслини; 3 оризовки
+ чаша ябълково вино и 1 праскова (непредвидена)
Вода:
- 1.5л
Добавки:
- Днес бях в залата в 7.00. Просто нямаше смисъл да се опитвам да спя до по-късно. Въпреки, че отидох много заспала, мисля, че се получи доста добра тренировка. Този път добре си раздвижих китките преди предния клек. Глезени и колене - също, но наблегнах на китките като правих и упражнението от статията на Марги. Мисля, че затова нещата почти се получиха. Казвам “почти”, тъй като първите две серии не бяха особено успешни откъм хват, но пък вторите две - да, и видях, че щангата всъщност не ми тежи толкова. Все още, обаче, не искам да добавям тежест. Нека изчистя напълно техниката. Румънската тяга пак я усетих добре. Останалите движения няма какво да ги коментирам. След като се разтегнах реших да пробвам лоста в залата. Направих едно криво негативно набиране и установих, че лостът на площадката е прекалено дебел. Този в залата е доста по-удобен. Но няма как - ще си ходя на площадката, защото ми е много удобно от организационна гледна точка.
Сряда, 2.08.2017
Движение:
1) Разходка: 6км
2) 3 А + 3 Б, последвани от упражнения за мобилност
3) Разходка: 8км
Храна:
- йогурт с кварк, кама, праскова, какао, овесени ядки; кафе с бадемово мляко и 1 ч.л. Мусковадо
- 2 филии хляб със слънчогледови семки с маслинова паста; 2 варени яйца; 1 домат; 2 реда шоколад; 3 кайсии
- крем от 1/2 банан, по-малко от 1/2 авокадо, 2 с.л. кварк, 2 бразилски ореха; рожков, кокосови стърготини
- нектарина и малко манго (непредвидени)
- парче пица с блат от кайма; зелена салата със зехтин; нектарина
+ чаша ябълково вино
Вода:
- Към 1.5л
Добавки:
- Вчера ми беше ден за почивка. Така си го бях предвидила, защото предните три бяха тренировъчни, а и имах ангажимент сутринта, когато по принцип гледам да тренирам. Все пак се събра доста ходене, а и успях да направя доста добро раздвижване за мобилност 🙂 От тренировката в залата нямах мускулна, което ми се стори странно. Общо взето вече и от упражненията на площадката все по-рядко получавам мускулна или като имам е доста по-лека отколкото беше първоначално.
- Може би храната за нетренировъчен ден ми е повечко. Вторият ред шоколад беше изяден от яд. Просто имаше голямо мрънкане и реване вчера и много се ядосах :(