Повдигане на дъмбели от лег 5-ци тежко

Прескочи до:

20.07.17
10:04

казано от Атила Тяговеца на 20.07.17, 09:23:

казано от Brown Bomber на 20.07.17, 09:06:

казано от Атила Тяговеца на 19.07.17, 18:23:

Може само да ми кажете като хвата ми е като са флайс но вдигам директно нагоре, повече ли влизат ръцете и рамото?

Относно не съм тиин, не че не ми се иска да съм на 20г
Правя с дъмбели 2х25кг загревка 20-30 повторения - основни 2х34кг дъмбели 5-10ки
Лег чиста лежанка 150 - 5ца

Силен лег... по симката предполагам на около 85кг ЛТ.

95кг съм за жалост нещо ми тежи

Изживявам се като фото теглилка...

Е нормално е нещо да ти тежи. Как си на другите основни движения?

20.07.17
10:29

казано от James Hinks на 19.07.17, 14:21:

Много дървени философи има и не ми се занимава. По-добре да ги оставя да четат Любо Иванов, да четат руски ББ ала-бала и Брет Контрерас избирателно.

Какво философско има в това като правиш едно упражнение да се опитваш съзнателно да ползваш мускулите, които се опитваш да тренираш вместо на всяка цена да преместиш една тежест във време-пространството?

Carbohydrate

20.07.17
10:38

казано от Димо на 20.07.17, 10:29:

Много дървени философи има и не ми се занимава. По-добре да ги оставя да четат Любо Иванов, да четат руски ББ ала-бала и Брет Контрерас избирателно.

Какво философско има в това като правиш едно упражнение да се опитваш съзнателно да ползваш мускулите, които се опитваш да тренираш вместо на всяка цена да преместиш една тежест във време-пространството?

едното е трениране, а другото е състезателно движение: като пример - можеш да се набираш правилно с тежест, за да хипертрофираш мускулите, а набирането за бройки с тежест, не изискват чисто изпълнение т.к. там имаме дгуги тънкости))), където не е важно толкова правилното изпълнение...и тук на форума присъстват точно така трениращи - за бройки и тежест и всичко пречупват през тази гледна точка просто
п.П. и забравят, че трениране на отделен мускул правилно, само може да увеличи количеството и качеството

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.07.17 10:42.

За*би ти тая работа с тренирането целенасочено за хипертрофия с идеална техника и мускулен контрол - преди 2 години тренирах 1 месец с треньор, заради проблеми със сухожилията и програмата беше типично билдърска, но тренирах цяло тяло в 3 дена в седмицата. Набиранията - СТ, без тежест, с паузи, деадхенг, 3 секунди негативна, клека и той така - 10-ки, с 3 секунди негативна, раменната преса с дъмбели и тя така, лежанката, тягата и тя така. Абсолютно идеална техника, под надзора на добър треньор, яко напомпване, мускула постоянно под напрежение, ала бала.

За 1 месец заприличах на do-you-event-lift-bro.

Айде кажи на коя от снимките тренирам с перфектна билдърска техника и изпълнение и на коя от снимките тренирам с “чийт” и недотам перфектно изпълнение:

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.07.17 11:04.

20.07.17
11:11

Няма как това сравнение да е показателно за каквото и да било. На лявата си отпуснат, на дясната си стегнат. На лявата си с 3 години по- малък тренировъчен стаж от тази в дясно. Ако имаше начин да покажеш снимка след 3 години трениране с перфектна техника, тогава можеше да има сравнение. 🙂

Но аз дори не претендирам че не трябва да се чийтва. Чийта си има място в тренировките.

А конкретно на ОП-а какво ще препоръчаш за оплакването му че му се напомпват рамото и трицепса от упражнение за гърди? Да го приеме за нормално или да пробва да си оправи техниката и да се опитва да вдига за гърди всъщност с гърдите?

20.07.17
11:11

Бахти ,къде ти се качил татуса!!!

Carbohydrate

20.07.17
11:13

не става въпрос за това, а за следното - да тренираш за гърди, значи да правиш такива упражнения и техника, че да се натоварват в най-голяма степен мускулите на гърдите и само те. НО за лега, като движение са необходими още 4 мускулни групи и също така свой начин...нали за увеличаване на количество и качество на лега, се прави: упражнение за развитие на рамене, триципси, гърба, или аз бъркам. Сега, да се върнем към гърдите. При трениране само за увеличаване на гръдния мускул, не е необходимо да правиш лег с големи килограми ( което се вижда от съфорумници, при лег 150 има по-малки от моите гърди, например)
П.П. Но, ако развива гръдния мускул( пиша за автора на темата), то резултата в лега може да се покачи и е 100% сигурно и той го е усетил вече 🙂

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.07.17 11:55.

20.07.17
11:26

Сравнения тип “моите с твоите” са безмислени. Ти може да тренираш прасци изолиращо, три пъти седмично с “перфектна техника”, а аз (или някой си) да не съм ги тренирал никога и да са ми по-големи и оформени от твоите, съгласен си ли?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 20.07.17 11:27.

Carbohydrate

20.07.17
11:36

казано от Brown Bomber на 20.07.17, 11:26:

Сравнения тип “моите с твоите” са безмислени. Ти може да тренираш прасци изолиращо, три пъти седмично с “перфектна техника”, а аз (или някой си) да не съм ги тренирал никога и да са ми по-големи и оформени от твоите, съгласен си ли?

какви прасци? темата е за гърди!

20.07.17
11:43

казано от nervak на 20.07.17, 11:11:

Бахти ,къде ти се качил татуса!!!

Гледната точка е доста по- ниска и на едната раменете са смъкнати или поне отпуснати, на другата са вдигнати.

20.07.17
11:48

казано от Carbohydrate на 20.07.17, 11:36:

казано от Brown Bomber на 20.07.17, 11:26:

какви прасци? темата е за гърди!

Имаш малки прасци ли 🙂 ?

казано от Димо на 20.07.17, 11:11:

Няма как това сравнение да е показателно за каквото и да било. На лявата си отпуснат, на дясната си стегнат. На лявата си с 3 години по- малък тренировъчен стаж от тази в дясно. Ако имаше начин да покажеш снимка след 3 години трениране с перфектна техника, тогава можеше да има сравнение.

Ами не е съвсем така - преди това пак си блъсках силово и изглеждах по-добре 🙂 Тези са точно от периода, преди да почна “билдърски” тренировки :

ДЕ

20.07.17
13:18

Александър, аз нещо не разбрах, защото много мнения и намеци се насъбраха и май се пообърках. За покачването на силата е ясно, но казваш, че тренирайки силово, а не по “билдърски”, резултатите във визията са ти били по-добри, така ли?

Мнението беше редактирано от Деян на 20.07.17 13:21.

20.07.17
13:48

И на тези си с флексия и стегнат. Не вярвам че за 1 месец пак трениране, просто по малко по- различен начин може да минеш от нацепен до медуза и пак обратно 😄

Но както и да е, то затова е форум - всеки да си каже какво мисли и да сподели своя опит.

казано от Daffy Duck на 20.07.17, 13:18:

Александър, аз нещо не разбрах, защото много мнения и намеци се насъбраха и май се пообърках. За покачването на силата е ясно, но казваш, че тренирайки силово, а не по “билдърски”, резултатите във визията са ти били по-добри, така ли?

Да. Без концентриране върху това дали бутам само с гърдите или трицепса, дали при тягата изолирам глутеуса или задното бедро и т.н.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.07.17 13:52.

Carbohydrate

20.07.17
14:34

сега, за да не говорим празни приказки, някои хора правят лежанка с широк хват, даже има такива при трибойците...тези хора разчитат на силните си гърди...има и други, които залагат на трицепса и гърба, те имат по-тесен хват....
Съвсем нормално е, ако правиш с по-широк хват, то ще имаш прогрес точно в гърдите, където те работят точно в тази амплитуда повече ( при по широкия хват, лактите не могат да бъдат прибрани към тялото, където е силен трицепса и гърба)...мисля, че това е всичко, което исках да напиша и кой разбрал, разбрал)

20.07.17
15:08

казано от Carbohydrate на 20.07.17, 14:34:

сега, за да не говорим празни приказки, някои хора правят лежанка с широк хват, даже има такива при трибойците...тези хора разчитат на силните си гърди...има и други, които залагат на трицепса и гърба, те имат по-тесен хват....

Сега, за да не говорим празни приказки, почваме пак с празните приказки. Широчината на хвата не чак толкова определяща за разпределението на натоварването.

20.07.17
15:12

казано от Димо на 20.07.17, 10:29:

Нищо философско няма. И нищо практическо също.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1