Личен въпрос - добавки!

20.07.17
00:30

Здравейте на всички! От много време чета публикации и теми във форума, но никога не съм се престрашавал да пиша. Ще се опитам да бъда кратък и изчерпателен, за да не губя времето на никого.

Тренирам от около 2 години по-активно, преди това само от време на време и не толкова посветено. Храненето ми беше тотална каша, от началото на 2017 съм на нисковъглехидратна диета и имам напредък. Миналата година започнах да приемам добавки, никога до преди това не бях, след това спрях за около месец-два и тази година поднових, ето какво приемам и как:

таблетки, капсули, хапчета, както ви е удобно 🙂
- протеин - преди и след тренировка
- BCAA - преди и след тренировка
- л карнитин - преди тренировка
- л аргинин - 3 таблетки преди и 3 след тренировка
- л лизин - 2 таблетки преди и 2 таблетки след тренировка
- л орнитин - 3 таблетки преди и 3 таблетки след тренировка
- кофеин 200мг - преди тренировка
- цла - 2 таблетки на ден
- tribx90 - 3 таблетки преди и 3 таблетки след тренировка
- dhea - 1 таблетка преди и 1 таблетка след тренировка
- креатин - след тренировка
- глутамин - след тренировка
- витамин Ц - веднъж дневно
- д аспарагинова киселина - сутрин на гладно
- ZMA - 3 таблетки преди сън

Общо взето е това. Преди тренирах на сплит, от скоро ми хрумна идеята да тренирам всеки мускул в отделен ден, вместо да ги комбинирам и се чувствам добре.
Тренирам 5 дни в седмицата 81 кг съм и съм 173 см, изгорих доста мазнини, но има още какво да горя.

И въпросът ми е следния: Как да кача мускулна маса, докато горя мазнини? Да, знам, много е трудно, не е невъзможно, изчел съм много теми, просто ми се иска някой, който е по-компетентен и опитен да каже къде греша, дали приемам прекалено много неща като добавки или не са достатъчно, ако има още нещо, което да приема не бих отказал, за сега се чувствам добре, но бих казал, че не градя мускул. Моля ви, не ме нападайте, всичко, което правя е изцяло моя разработка на принципа- проба-грешка, иска ми се някой, лично за мен, както чете всичко, което съм написал да ми каже: пич, това и това не ти е както трябва, да направиш еди какво си. Наясно съм с идеята, че няма магическа пръчка и се иска постоянство и труд не само в залата, но и в кухнята, повярвайте, старая се колкото мога с моята работа, но съм сигурен, че бъркам някъде. Дано не съм ви отегчил до болка и се надявам да не бъдете много критични и груби в коментарите.
Благодаря на всички предварително и успех на всички! 🙂))

Темата беше редактирана от Svetoslav Mechev на 20.07.17 00:31.

20.07.17
00:48

Ако махнеш 2/3 от добавките, резултатът ще е същия.

Иван

20.07.17
08:52

Опиши как тренираш, как се храниш, спиш ли достатъчно? Една-две твои реални седмици, като начало, ще са добре.

20.07.17
09:18

Щом е личен въпросът, ние какви сме, че да ти се месим? 😄

Мнението беше редактирано от Станимир на 20.07.17 09:19.

Привет Светославе,

Нека отметнем въпроса за добавките като за начало. По принцип може да имаш специфични причини за приема на някои от тях, но ако тези специфични причини са чисто и просто с цел подпомагане на покачването на мускулната маса и изгарянето на мазнини, то по-голямата част от това, което приемаш, е крайно ненужно.

От изброените, най-голяма практическа полза може да имаш от протеина, кофеина, витамин Ц и ЗМА. Всичко останало или има нищожна ефективност, или е редно да се приема за съвсем различни цели от спортните. Не пречи да продължиш да приемаш всичко, но на твое място бих си спестил едно 100-150 лв. 🙂

За съжаление информацията за тренировките ти и храненето е твърде оскъдна, а точно те са ключът към успеха.

Как да правиш мускули докато чистиш излишни мазнини? Освен ако тепърва не започваш да тренираш - трудно.

Не е невъзможно, но така нещата стават още по-бавно от иначе бавното покачване на мускулна маса. Няма как да ти начертая точен план, който да следваш, но реално нещата се свеждат до ротация на калориите, които приемаш на дневна или седмична база.

Leangains  е хранителен режим, който се стреми да постигне именно това. Може да тестваш с него.

23.07.17
21:03

Много благодаря на всички за отделеното време! Съжалявам, че отговарям с такова закъснение, но работя доста и почти нямам време да влизам във форума.
Няма да навлизам в детайли, ще обясня грубо как тренирам към днешна дата:
Понеделник - бицепс, трицепс
Вторник - Гърди
Сряда - Рамо
Четвъртък - Крака
Петък - Гръб
Събота и Неделя - почивка
Освен оформяне и покачване на мускулна маса имам непреодолимата нужда да вдигам все по-тежко и може би трнировките ми са базирани на това, за това процедирам по следният начин: загравям с около 12-14 повторения с малки килограми и след това започвам да покачвам килограмите като повторенията намалят, съответно 10, 8, 6, когато стигна до 6 повторения не се стремя да направя така изветното 1RM, или иначе казано да вдигна колкото мога само веднъж, а правя следното, добавям по 2,5 кг и отново правя 6 повторения и продължавам да добавям килограми, докато не мога да направя 6, тогава спирам. Може би веднъж в месеца гоня максимална тежест за 1 повторение, но зависи как се чувстам. След всяка тренировка в дните Понеделник, Вторник и Сряда правя 15 мин кардио, което включва редуване на крос със спринт (HIIT) и във всеки един от дните правя разновидност от коремни преси в комбинация с планк. В общи линии е това. Храненето ми се гради от въглехидрати за закуска и след това предимно протеин и зеленчуци, като веднъж в седмицата правя “мръсен ден”, в който ям всичко и точно след този ден правя един ден, в който не ям никакви въглехидрати и се стремя да приемам достатъчно количество вода през цялата седмица. Относно суплементите, които приемам, усещам полза от някои, а други приемам от скоро и нямам наблюдения. Не пия кафе, за това кофеина, в комбинация с л-карнитина ми помагат доста с горенето по време на тренировка, от аргинина съм много доволен, по-добро напомпване и намаляване на общите мазнини, глутаминът ми помага за по-добро и бързо възстановяване, много рядко (почти никога) не получавам крампи и понеже работата ми е тежко-физическа приемането му, според мен е задължително, преди да започна да приемам глутамин не можех да си събера тялото на следващият ден след тренировка, сега усещам резултатите от тренировката от предишния ден, но се чувствам във форма и готов за нова тренировка. Останалите неща, които приемам са предимно с цел да покача нивата на тестостерон и да стимулирам хормона на растежа, това е. Сам се уча, сам съм си опитно зайче, но понякога човек има нужда от добър и професионален съвет от човек, който е минал по този път и има достатъчно опит и резултати налице. Благодаря още веднъж!

Мнението беше редактирано от Svetoslav Mechev на 23.07.17 21:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1