30.06.17
18:53
Я, Ямбол.
Към “Бушидо” ли тренираш ММА (макар и на заден план за лятото)? 🙂
30.06.17
20:07
Колко пъти правиш cheat day в седмицата или в месеца?
Да, към Бушидо тренирам.
казано от Strong girl на 30.06.17, 20:07:
Колко пъти правиш cheat day в седмицата или в месеца?
Колкото се може по-малко. Сега се събраха 3 дни с чийт мийлове и малко кофти, ама както каза Димо, трябва и за душата 😄 Но на първо място си остава правилното хранене, защото виждам че има огромна разлика при трениране +правилно хранене.
Попринцип гледам в събота/неделя да правя 1 чийт мийл, но когато нямам нужда го пропускам.
казано от Димо на 30.06.17, 17:59:
Само да вдигаш железа е скучна работа, нали трябва да има и за душата малко Духа е по- важната и по- силна компонента от тялото.
Абсолютно си прав, изобщо не обичам да вдигам щанги, предпочитам повече кардио/ММА тренировка/ като цяло повече движение от вдигането на щанги.
Ама продължавам да си ги тренирам. Повече тренировки с по-малко приказки 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.06.17 20:32.
Днес храната - 40гр оризовки, 50г фъст масло, 80г кебапче, 100г пилешко филе, 100г кисело мляко
917 калории, 58п, 56 в, 49м
Още 1 хранене до края на деня
Отпаднаха ми плановете за жалост... поне ям здравословно днес 😄
П.с - нетренировъчен ден ми е днес
П.с - вечерята - около 200г. агнешко с 100г картофи
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 01.07.17 18:58.
Днес. Реших че ще правя гърди 😄 😄
Храната
2 дози протеин - 1 сутринта и 1 след тренировка
70г извара 70г шунка 3 яйца - закуска
140г ориз със зеленчуци, 200г пил.бутче печено - обяд
2 праскови, 1 кайсия, 1 малка круша - следобедна закуска 😄
вечеря - супа топчета
Калориите са 1200,144п, 46в, 36м
*В сметките не съм вкл. плодовете(домързя ме да ги изтегля) и супата(не знам хранителните и стойности)
Тренировката:
4 серии лицеви, 4 серии лег, 4 серии кофи(много бях изморен и много бяха трудни), 3 серии кросоувър, 3 серии пекдек
Храната:
2 дози протеин - 1 сутрин, 1 след тренировка
40г оризовки с 50г фъст. масло и 40г. извара - закуската
500г пилешко, 20 г пърж. картофи, 50 г маслини, 1 кисела краставичка - Това за обяд и вечеря общо
Следобед - 100г малини и 160г банан
1927 калории, 184 п, 102 в, 92 м
Малко прекалих днес, като пилешкото може да е малко повече, защото не го ядох вкъщи и не можах да го изтегля. Плодовете също са повечко, но в тия жеги няма как 😄 Даже до края на деня може да изям още 100г ананас. Поне не съм ял боклуци 😄
Тренировка за гръб:
4х набиране (мога най много 5 на серия за сега 😄 )
Долен скрипец за гръб х4
Горен скрипец х4
Мечка х4
Гребане х3
Малко корем -молитва и повдигане на крака от вис в суперсерии х3
казано от Боян Д. на 03.07.17, 20:17:
Погледна ли програмата “римски легионер”?
Разбира се, погледнах я. Не че и да я гледам разбирам нещо, ама доколкото съм се убедил от форума ми я препоръчва доста опитен човек 🙂
Обаче реших, че най вероятно ще започна да я правя когато започна отново редовно ММА, защото тогава мога по-често да ходя до стадиона, където ще имам възможности да изпълнявам някой от упражненията, които не мога във фитнеса 🙂 И все пак не знам какво ще ми скимне, може и доста по-рано, но със сигурност ще я започна, защото именно издръжливостта ми куца.
Храната:
Мисля, че доста добре.
2 дози протеин, едната сутринта преди бягането(с прясно мляко) и едната след силовата(вода).
Закуска - 40г. оризовки, 200г извара, 50г. шунка от бут
Обяд - краставица,170г кюфтета, 70г зелени маслини
Всичко до тук е 1347 кал, 118 п, 78 в, 59м.
План: Следобед може да хапна нещо ако огладнея( 1 банан).За вечеря - печена скумрия.
Тренировката:
Двуразова 😄
Сутринта след дозата протеин - 1км за 5:31 мин
7-8 спринтчета по 100-150 м ( почивам си, докато се връщам за същата дистанция)
малко суперсерии от кофи и набирания
разтягане
Силовата - бицепс и трицепс, упражненията
френско - бицепсово сгъване прав ( суперсерия х4) , Бицепсово сгъване с дъмбели - повдигане на щанга от лег с тесен хват (суперсерия х4). И по още 2 упражнения пак в суперсерии, но не им знам имената 😄
Вчера ми донесоха един мнооого вкусен домашен мед от кориандър 😄 За първи път да ми хареса вкуса на меда. Сега трябва само да му намеря приложение в храненето ми 😄
Днес нетренировъчен, много малко движение, като цяло добре си починах
Храната:
-добре, малко по-високовъглехидратна закуска
20мин след ставане - доза протеин
350г мляко с ориз - закуска
200г свинско с 1 краставица - обяд
150г скумрия, 8 скилидки чесън - вечеря
Калориите са 911, 105п, 1в, 57м. Не съм сметнал зеленчуците
*Не съм смятал също и млякото с ориз, защото не знам хранителните му стойности(За жалост имаше захар, майка беше го направила преди да и кажа да не слага)
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 05.07.17 19:53.
казано от Нейт Диаз на 05.07.17, 19:53:
... 8 скилидки чесън - вечеря
Ехааа... Е тва е ! Направо не знам как ги ядеш толкова много. Аз обичам и ям чесън амаа.. Ти направо ме уби 🙂 Аз ако прекаля с чесън ми става кофти на стомаха.
Вчера беше последната доза протеин....
Храната:
Закуска - мляко с ориз 140г.
Обяд - 200г риба тон от консерва + салата със зеле и краставици
За десерт - 200г джанки
След силовата - 50г сурово кашу
Вечеря - 200г печено свинско, 150г варени гъби
Калориите са 1124, 112п, 29в, 58м.
*Не са включени закуската и салатата от обяд към калориите. До края на деня може да хапна още малко джанки или кайсии.
Тренировката:
Гърди(нарочно пропуснах деня за крака заради глезена, но следващия вече няма да го пропусна.
5х лег, 4х кофи,4х дъмбели- горен лег, 3х пекдек, 3х кросоувър
рамо - 4х раменна преса, 3х повдигане на дъмбели за предно рамо
Пак забравих тъпия пулоyвър 😄
Сега ще търся стевия, някой ако има насоки къде продават да казва 😄 Така поне ще мога да ям доста повече сладки неща без да се притеснявам толкова за калориите 😄 А и намерих отлична закуска в лицето на млякото с ориз, ако нямаше захар мисля че щеше да е идеално 😄
@Crixus - Братле, нищо не са тия 8 скилидки чесън, далеч повече мога да изям 😄 На мен не ми се отразява зле на стомаха, но пък ям рядко, основно с риба. И вечер. 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 06.07.17 20:53.
казано от Нейт Диаз на 06.07.17, 20:51:
Тренировката:
Гърди(нарочно пропуснах деня за крака заради глезена, но следващия вече няма да го пропусна.
5х лег, 4х кофи,4х дъмбели- горен лег, 3х пекдек, 3х кросоувър
рамо - 4х раменна преса, 3х повдигане на дъмбели за предно рамо
Пак забравих тъпия пулоyвър
С тази раменна преса и кофи, тренировката си е направо бутаща за горна част на тялото. Защо правиш сплит, тренирай си базовите, прави кръгови с базови, нали искаш да почваш римския легионер - докато почнеш мма-а, си тренирай базовите, кръгови, сега си начинаещ и прогресията ти е най-линейна, използвай го.
Сега ще търся стевия, някой ако има насоки къде продават да казва
По интернет има течна стевия, има сайтове, можеш да си поръчаш. За Ямбол не знам.
Мнението беше редактирано от Боян на 06.07.17 21:02.
06.07.17
21:12
Провери в по-добре заредените аптеки. Би трябвало да има - напоследък си се среща все по-често. 🙂 Препоръчвам да гледаш за течна.
Разгледай и тези.
Ако ти допадне, понеже не на всеки се харесва, определено ще ти е от голяма полза. 🙂
Благодаря ви! Утре ще разпитам по аптеките, прочетох някъде в нета, че можело да има и в Била, а тя ми е близо, така че първо ще отида там. В краен случай ще поръчам от интернет.
@Боян Около 20тина дена правих упражнения с горна и долна част, обаче усещам, че на места техниката ми куца, като се дължи на това, че преди не съм правил базови, а правех само разни машини и т.н. Идеята ми беше сега да направя 1-2-3 седмици сплитове, като да вкарвам и базовите упражнения за да им уча максимално техниката. А идеята да ги вкарвам в сплитове е, че поне ще се натоварвам малко повече, защото когато ги правех без други упражнения, имаше дни в които техниката ми, примерно на мъртвата тяга и гребането, куцаше много и усещах че правех тренировка, с която буквално нищо не правя 😄 Та надявам се да си схванал къде ми е логиката, ако въобще има нещо логично в това което казвам, защото честно казано се лутам между програмите 😄
Продължавам 😄
Храната:
Закуска - 50г оризовки, 50г шунка от бут, 50г зелени маслини, 30г фъст. масло
Обяд - 200г пилешко, салата със зеле и моркови
Следобед - 160г банан, 50г фъстъци
До тук - 1256 кал, 81п, 86в, 62м
*Не съм смятал салатата
малко е протеина, но предполагам до края на деня ще е добре, защото:
План за вечеря: Прясно зеле със месо(манджа)
Тренировка:
Силова - 4х набиране, 4х долен скрипец, 4х горен, 4х мъртва тяга, 4х гребане с щанга, по упражнение за задно рамо и за трапец
Днес почивен ден, слаба воля и малко омазах храната..
Храната:
Основните бяха добре - закуска - оризовки с извара
обяд - пилешко с печ. картофи
Следобед - 100гр. фъстъци
вечеря- боб с месо
Имах обаче 1-2 междинни, 1то беше вафла, а другото сладолед. Затова не съм смятал калории, защото са повечко със сигурност 😄
Толкова не ми се е ядяло сладко никога през живота ми 😄 А мислех, че вече съм го позабравил 😄 Както и да е. След консултация днес с Вероника(на която отново много благодаря) и намирането на стевия в града ми, утре като изляза ще си купя 😄 Предполагам,че стевията ще ми се окаже голям помощник още повече да намаля сладкото 🙂
Днес отново нетренировъчен, изскочи ми 1 ходене до Бургас и адски много разходки там. Както винаги чуден град 🙂
Храната:
Сутринта - 3 оризовки с 70г извара и 50г. наденица
Обяд - Свинска пържола, домати, краставици, зеле, моркови, 1 питка, 1 лъжица лютеница(беше най-здравословната порция, която можех да избера на фона на вредните вкусотии 😄)
Вечеря - около 100г. пъстърма, шопска салата
Калории - не съм смятал, тъй като не съм теглил нищо, освен закуската.
Мисля, че трябва да са окей долу-горе.
Харесах си 1 тренировъчен комплекс, тия дни може да започна да го изпълнявам 😄
Много горещо бе..
Днеска - храната добре, пих една енергийна напитка, което се случва рядко, ама много ми се спеше нещо.
Тренировката - добре се получи.
Храната:
Закуска - 150г извара и 30г оризовки
Обяд - ок. 150г. пиле и ок. 50г. картофено пюре
Междинни - 1 енерг. напитка - 250мл. и 50г сурово кашу
До тук стойностите: 990 кал, 108п, 82в, 34м.
*Може да има малки отклонения, защото на обяд не си теглих храната, но със сигурност е някъде около тези грамажи.
План за вечеря: Мусака
Тренировката:
Ръце правих: Суперсерии от : 4х френско - набиране с подхват;
4х вдигане от лег с тесен хват - бицепсово сгъване на щанга прав
4х горен скрипец за трицепс - бицепсово сгъване седнал
4х въже - бицепсово сгъване от горен скрипец(не съм сигурен за името на упражнението)
Корем - 1 минута планк, 1 суперсерия от подвигане на крака от лег(така го пиша, не знам как точно се нарича) и коремни преси
Днес много бързах, защото ми излезе спешна работа, и тренировката за корем се получи кажи-речи смешна. Утре пак ще правя с краката.
Забелязвам, че въпреки въртенето около долу-горе едни и същи килограми, пак имам нужда от нова дупка на колана 😄
Днес си купих стевия, ще си направя мляко с ориз за утре. И по темата, едно бързо въпросче, млякото с ориз добра идея ли е за закуска? Поне на мен така ми се струва, защото си набавям въглехидрати и малко протеин.
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 10.07.17 16:55.
Днес попринцип трябваше да правя крака, обаче се получи нетренировъчен, защото цял ден басейнче 😄 Нищо, и утре е ден.
Храната:
закуска - 100г пилешко филе
50г сурово кашу и 400г праскови - през деня
613 калории, 42п, 55 в, 21м
Доста оскъдна храна, но не исках да ям джънкове от бара на басейна.
План за вечеря: Леща 😄
Тренировка - няма.
11.07.17
20:08
Добави нещо (яйца/месо) към лещата и ще се получи. 🙂
Храната:
закуска - мляко с ориз
обяд - 150г пилешко филе 1 краставица
междинни - 1 краставица, 150г извара
вечеря - месо, печени картофи
Калории: Не съм смятал, защото не съм теглил закуската и вечерята. Мисля че са окей.
Тренировката:
Гърди- 5х лег, 4х полулег, 4х обратен лег, 4х пекдек, 3х раменна преса
Днес отидох с такова желание да правя крака, ама имаше много хора във фитнеса и за стойката за клек трябваше да чакам поне 20 мин. и реших, че ще направя 1 бързи гърди.
Утре- крака.
Снощи много зле сънят - 4 часа, направо не знам как отидох на фитнес, че и си кляках с максимума(който, като се замисля не е максимум, защото просто не можех повече заради глезена). Доволен съм от тренировката, напрежение в глезена има съвсем малко все още и леко надигам дясната пета. Кляках с 60кг и не исках да се напъвам повече, но си мисля че само да ми отшуми болката и 80 мога да ги клекна спокойно 4-6 пъти 😄
Храната:
Закуска - 70г извара, 40г оризовки, 60г фъст. масло
Обяд - 200г пил. гърди, 1 краставица, 1 домат
Калориите са 963, 93 п, 46в, 41м без зеленчуците
План: ??междинно - 50г ядки или малко плодове??
Вечеря - печено заешко 😄
Храната мисля, че е окей днес.
Тренировката:
5-6 серии клек, 4х тяга с прави крака, 4х бедрено разгъване, 3х прасец- седнал, 3х прасец - прав (Прасеца го правих на машини)
Нещо започнах да смъквам и килограми, 74.6 показваше днес кантара.
Тия дни може да поръчам 1 креатинче 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 13.07.17 15:48.
Едно бързо въпросче.
Ако реша да започна 5х5, има ли някакъв начин да я изпълнявам 4 пъти на седмица? Като примерно почивката която е 2 дена( например събота и неделя) е само 1 ден?
Супер ден днеска, ей 😄
Храната:
180г свинско от врат, 50г оризовки, 100г извара
1 сладолед - беше междинен и почерпах 1 момиче и нямаше как да не си взема 😄
Тренировката:
5-6 серии набирания(много слаби бяха днес), 4 серии горен скрипец, 4 серии мъртва тяга, 4 серии гребане с щанга
Мислех си, че проблема с недостиг на време не може да се влоши повече, а аз взех че си намерих приятелка 😄
Не съм вечерял днес, ще вида може да хапна нещо леко но не съм гладен.
1 сладолед - беше междинен и почерпах 1 момиче и нямаше как да не си взема
Има гадже, няма диета 😄
Мислех си, че проблема с недостиг на време не може да се влоши повече, а аз взех че си намерих приятелка
Споко, сега ще започне и недостига на пари 😄 . Шегувам се, жив и здрав 🙂
15.07.17
08:14
Айде, айде то щото няма,вариант момичето да издържа приятелят си😄
До автора -Честито много да се обичате 😄 а гаджето, не е оправдание за липсата на време всичко е до желание 🙂
Храната:
50г оризовки, 60г. фъст масло - закуска
200г пил. гърди - обяд
150г. кюфтета и малко салата от домати и краставици - вечеря
Не съм смятал калории 😄 Нямах време, защото се прибрах преди малко, а и честно казано ме мързи 😄 Мисля че са наред
Тренировката:
Ръце. Много зле. Бях закусил 30-40 мин преди тренировка и ми беше тежко, едвам едвам изкарах тренировката
Правих нещо подобно - 4х набиране с подхват в суперсерия с 4х въже, 4х лицеви опори с тесен хват тип триъгълник в суперсерия с 4х бицепсово сгъване с дъмбели.
След това не помня вече какво правих но ги докарах още 2 суперсерии
Направо не знам как не повърнах на тая тренировка 😄
Днес се сетих много късно, че на нито една тренировка не съм правил корем тази седмица 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 15.07.17 21:56.
Нетренировъчен ден. Реших, че за закуска ще ударя 1 чийт мийл. И едно изненадващо ходене до Стара Загора 😄
Храната:
Закуска - 4 гофрети с течен шоколад
Обяд - 200г кюфтета, краставица
Вечеря - Грах с месо(манджа)
Не съм смятал калориите заради закуската.
Вчера - 17.07.2017г.
Храната:
Нямам напълно спомени, на обяд беше пилешка пържола, сутринта мисля 2 яйца, вечеря не помня. Имаше малко джънк - съвсем малко чипс.
Тренировката:
Набирания, гребане, горен скрипец, мъртва тяга, обръщания+изтласквания
Днес - 18.07.2017г.
Храната:
Закуската - 30г фъст. масло, 30г оризовки, пилешко месо
Обяд - Пилешко месо, краставица, 1 малка буца домашно сирене
Вечеря - Свинска пържола
Имаше пак малко джънк - пуканки.
Тренировката:
Лег, кофи, полулег,кросоувър, задно рамо, трапец
Тия дни покрай приятелката малко се поотпуснах и на места имаше джънк. От тренировка не съм бягал, оставя ми време. Храната мисля че до 1-2 дена ще си е нормална.
20.7.2017г.
Храната:
Закуска - оризовки с извара
Обяд - пилешко бутче
Вечеря - някаква наденица, салата от домати и краставици
Много диня
Тренировката:
Клек, бедрено разгъване, тяга с прави крака, прасец прав, корем(Миналата тренировка пак бях правел, но забравех да го впиша)
21.07.17
00:12
Само от любопитство, понеже беше споменал-смяташ ли да започващ 5х5?
И да, честито със закъснение за гаджето, да сте живи и здрави и много да се обичате! 🙂
Благодаря ти!
Да, за сега мисля около 1 август да я започвам, нов месец - ново начало 😄 Защото за тия сплитове чета много лоши работи като цяло, въпреки че познавам много хора които тренират по този начин, но щом се пише толкова против тях явно има нещо грешно 😄
21.07.17
12:01
казано от Нейт Диаз на 21.07.17, 10:23:
Защото за тия сплитове чета много лоши работи като цяло, въпреки че познавам много хора които тренират по този начин, но щом се пише толкова против тях явно има нещо грешно
Aз също съм чел “много лоши” работи за тях, но познавам няколко души, които тренират по такива сплитове и изглеждат страхотно.Не съм достатъчно начетен по темата, в режим на проба - грешка съм, но според мен всичко (колкото и изтъркано да звучи) е адски индивидуално в тренировките с тежести.
От една седмица съм на сплит, но нямам време да си описвам в дневника, въпреки че съм приятно изненадан от някои промени в личните ми мерки дори за такъв кратък период.
Но най-добре да се консултираш с някой, който разбира от форума, вкл. за 5х5 или каквато и да е рутина, ако нещата не стават както искаш.
Стискам палци и с интерес ще следя прогреса ти, ако започнеш гореспоменатата програма.
Да прав си, и аз това имах предвид - че познавам хора, които тренират от адски много време само и единствено на сплитове, и изглеждат прекрасно. Предполагам обаче разликата в силата ще е по-осезаема. Но както казваш, май всичко си е доста индивидуално.
21.07.17
13:45
Ако трябва да съм честен, нямам нищо против да не мога да вдигам два пъти и половина личното си тегло на мъртва тяга например, но да изглеждам като някой от тези, които и двамата имаме предвид.В крайна сметка, крановете и прочие товароподемни машини са измислени отдавна. 🙂)))
21.07.17
14:02
казано от Нейт Диаз на 21.07.17, 12:59:
Но както казваш, май всичко си е доста индивидуално.
Нищо индивидуално няма. Въпрос на време и качества са различните начини на трениране.
Храната:
Основните бяха добре:
закуска: оризовки и извара
Обяд : 200г пил. гърди + 300г печени картофи
Вечеря: Омлет + Шунка
Обаче имаше едни междинни глупости - пуканки и сладолед, ‘щото ходих на лятно кино 😄
Тренировката:
Бицепс и трицепс
Събота и неделя - почивни дни. Храната - не особено добра, бях първо на море(Сарафово) а след това и на бар тук Ямбол 😄
24.7.2017г.
Храната:
Закуска - 40г оризовки, извара
Обяд - около 200г пил. гърди, половин краставица
Междинни - 1 праскова, 3 малки кочана царевица
Вечеря - по план - Манджа с месо и картофи
Тренировката:
Гръб и рамо - набирания, горен скрипец, гребане с щанга, хиперекстензии, обръщания + раменна преса
Днес храната може да се каже супер, нещо съм изгубил мотивация последните няколко дни, ама ще се оправя 😄
Храната:
Закуска - 40г оризовки, около 60г. фъст. масло, около 100г шунка
След тренировка - 1 банан
Обяд - 200г пил. гърди, краставица; за десерт - диня
План: Следобед - мисля да си направя бъркани яйца със сирене
Вечеря - Пилешка супа
Тренировката:
Клек, бедрено разгъване, лег преса, прасец седнал
Не знам колко заспал съм бил на тренировката, щом забравих да правя тяга, а попринцип ми е най-приятното упражнение когато правя крака 😄 Не знам дали съм писал скоро килограмите - около 73кг. съм. В началото на дневника бях 78-9 доколкото помня.
Крайно време е да си записвам килограмите на тренировките, все се каня ама. 😄 Планирам вече и по-често да хапвам нещо следобед, защото ако искам да качвам май ще ми е нужно 😄