29.05.17
15:34
Здравейте съфорумници, нов съм във форума, но съм изчел доста неща преди да си направя регистрация
Започнах фитнес преди 2 години, когато бях 90кг и бях 1.70 висок, сами може да си представите какво кюфте. В началото бях сериозен, но по късно се отпуснах и ходех ей така, колкото да се каже че тренирам. Миналото лято се бях надъхал пак за малко и започнах малко по сериозно 2-3 месеца.
След това се поотпуснах, и ето ме сега. На 16 съм
1.83-4см. съм висок, около 80-81кг. Започнах мма преди 2 месеца и заебах фитнеса, защото не ми остава време, но пък и честно казано фитнесът ми е малко скучен
Тренировките по мма са доста интензивни и са около 2 часа
Не бих казал, че съм дебел, но искам да изчистя още оставащите мазнотии и да оформя колкото се може повече. Затова, лятото, когато имам повече време, ще комбинирам ММА с фитнес, като най вероятно програмата ми ще се състои от горна и долна част само с базови упражнения.
Започвам дневника за да мога да си следя прогреса, храната (имам проблеми най-вече с нея - доста ми е трудно да не ям сладко, макар че последните 1-2 седмици се справям), а и да чувам мненията ви както за тренировките ми, така и за храната ми. Приемам всякакви критики 🙂
Относно силовите постижения - когато бях се надъхал лятото, дигах лег около 80-85кг, 6 пъти. 90 съм ги дигал 4 пъти, за другите упражнения като тяги и т.н. в момента не мога да си спомня, но бях доста по слаб. 😄
Темата беше редактирана от Нейт Диаз на 29.05.17 15:39.
Храната ми днес:
Изпих като станах 1 кафе щото много ми се спеше 😄
Сутринта към 10: Франзела с шунка и пържени картофи ( знам, доста е вредно но се оспах след дългата почивка и нямах време да си направя нищо за училище. Мноооооого рядко се случва да ям вредни неща по училище, попринцип си правя някакъв сандвич, който не е най-оптималния вариант, но е доста по добре от закуските мисля)
На обяд - пилешка пържола и салата от краставици и домати
Ще хапна малко плодове, а по късно ще добавя и какво съм вечерял
след хубава тренировка по мма - вечерях маслинки, сирене и кашкавал по малко, защото след тренировка не ми се яде и хапвам съвсем леко.
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 29.05.17 22:25.
29.05.17
18:43
Здравей и добре дошъл при нас.
Надявам се дневникът да ти е от полза. 🙂 Успех!
Здравей и добре дошъл при нас.
Надявам се дневникът да ти е от полза. Успех!
Аз също се надявам, и искрено се надявам да ми казвате къде греша 😄
Пак съм аз 😄
Днеска силова тренировчица, крака.
Като цяло гледах да не си давам много зор, тъй като не искам много да си вдървявам краката от щангите и дигам леко.
Загрях 5 минутки бягане и още толкова загряване на тазите
Първо 5-6 серии клека, по 12 10 и 8 повторения
3-4 серии тяга с прави крака
3 серии лег преса
Като цяло това беше, не много тежка тренировка , но пък съм доволен поизпотих се
Храненето за днес:
8:40 - сандвич с салам и кашкавал, банан
11 - още един сандвич (сандвичите са от по 1 филия) изядох и 1 шоколадов бонбон защото имаше рожденничка 😄
15 - печено пилешко филе и малко лютеница
19 - 3-4 печени кюфтета , 2 яйца и малко салата домати и краставици
Та имам един въпрос - добра идея ли е да заменя двата сандвича на училище (понякога е само един, зависи дали съм много гладен) с примерно 4-5 оризовки и нещо друго с тях?
Добра идея ли е също хапването на фъстъчено масло при чистене?
A да, още 1 въпросче - лошо ли е вечер ако хапвам малко плодове, защото съм чел, че не е добре приема на въглехидрати след определен час? Просто в тези часове ми се прияжда много сладко, а за да не ям вредните захарни изделия хапвам плодове, не много, около 100-200г понякога малко повече (най вече череши сега и кайсии)
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.05.17 20:12.
30.05.17
20:21
Да, може да ядеш оризовки вместо хляб, но добави към тях и източник на протеин. Хапвай и салати.
Да, фъстъчено масло може да се яде в периоди на сваляне на тегло, но не прекалявай с него (и като цяло с фъстъци).
И да, ако ти се преяде сладко, може да хапваш плодове вечер, стига да се чувстваш добре.
Като цяло гледах да не си давам много зор, тъй като не искам много да си вдървявам краката от щангите и дигам леко.
Toва няма много логика в него. Съветвам те да прегледаш дневниците на CarnalK/ погледни кръговите му тренировки/, на Узурпатора също дневника го виж от 6тата, 7та страница натам. И двамата са се занимавали с бойни спортове и споделят допълн. си физ. подготовка, която е изготвена от един доста голям разбирач по ДФП и СФП - във форума се пише James Hinks.
Да, може да ядеш оризовки вместо хляб, но добави към тях и източник на протеин. Хапвай и салати.
Да, фъстъчено масло може да се яде в периоди на сваляне на тегло, но не прекалявай с него (и като цяло с фъстъци).
И да, ако ти се преяде сладко, може да хапваш плодове вечер, стига да се чувстваш добре.
Благодаря ти много за помощта 🙂 Относно салатките - гледам да ги хапвам, наистина обаче трябва повечко зеленчуци май май, честно казано не са ми много любими ама се налага 😄
Toва няма много логика в него. Съветвам те да прегледаш дневниците на CarnalK/ погледни кръговите му тренировки/, на Узурпатора също дневника го виж от 6тата, 7та страница натам. И двамата са се занимавали с бойни спортове и споделят допълн. си физ. подготовка, която е изготвена от един доста голям разбирач по ДФП и СФП - във форума се пише James Hinks.
Благодаря ти за съвета и на теб! Ще прегледам дневниците колкото се може по-скоро, така или иначе щях да прочета повечко как точно да съчетая бойните спортове с фитнес, просто сега не ми е наложително защото рядко ми остава време за фитнес и чакам да свърша училище 🙂
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.05.17 20:29.
Продължаваме 😄
Сутрин към 9 - сандвич с салам и кашкавал
Към 11 - банан
Към 14;20 - 3-4 кюфтета и малко лютеница
Към 17 - 50г кашу
От 19 - 21 - ММА тренировка
21:30 - Месо и съвсем малко картофи
след това малко ягодки за десерт
Пих малко кола преди вечеря и затова сега съм малко разочарован.. около 3-400 мл. ... Попринцип рядко правя тази грешка и нямам проблем с безалкохолното, ама нещо се подлъгах защото уж беше зиро (*без захар*) и дори и не вярвам на тия глупости, защото дори и ако няма захар знам колко е вредна...
Друго отрицателно - пак не можах да вкарам зеленчуци в храненията, но ще се опитвам повече тези дни. Също ще намеря начин и да заменя сандвича сутринта. 🙂 Поне 1 положително нещо - продължавам без да ям сладкооо йей 😄
Здравейте 😄 Значи, реших че се пак нищо няма да ми стане ако малко ми видите мазнотиите, и за да си следя прогреса, а и вие да разберете долу-горе в какво положение съм, да прикача 4-5 снимки. Въпреки че имам доста мазно съм доволен, мисля да свалям още 1-2 месеца и след това да пробвам да качвам само мускулна маса 😄 По късно днес ще кача и храната.
P.S. Тия дни ще си взема мерки за да си следя прогреса и там 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 01.06.17 17:11.
яденето днеска
08:30—салам с шунка и кашкавал
10;30 - банан
14 - пилешко филе със салатка домати и краставици
16 - чаша прясно мляко домашно
19-21:30 - тренировка ММА, една от най тежките откакто тренирам
22 - пилешко бутче и ягодки за десерт
знам че има голям промеждутък между храненията в 14 и 22, но нямаше как просто да хапна..
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 01.06.17 22:08.
хапването за днес...
8 30 - сандвич с яйце и извара
10 30 - 50г сурово кашу
14 - пилешко бутче и малко извара
15:30 - 16:30 тренировка: 5х лег, 5х гребане с щанга, 5х раммена преса, 5х горен скрипец, 3х бицепсово сгъване на щанга, 3х с дъмбела зад врата за трицепс, не съм сигурен как се казва упражнението
16:50 - 1 банан
По късно малко ягоди
20:20 - вечеря - 3 яйца, таратор, маслини
Много съм доволен днес от тренировката 🙂
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 02.06.17 20:37.
Събудих се, закусах.... и ме удари 1 мисъл, следователно и си задавам въпроса тук :P Тъй като няма как да ходя на фитнес всеки ден, мисля поне за сега програмата ми да е на горна-долна част. Обаче, въпроса е - ще изостанат ли много краката, ако правя долна само веднъж седмично, тъй като постоянно ги натоварвам на тренировки( най - вече с бягане ) а горната си я правя 2 пъти в седмично? 🙂 По-късно днес ще кача храната, която съм хапнал 🙂
Ето и храната днес
10:30 - оризовки с извара
14 - кюфтета и салата с домати и краставици
17 - 1 парче баница (беше безплатна в парка по случай празник на града, и бях доста гладен)
20 - боб с месо
Направих 1 домашен кекс с овесени ядки,банани, яйца и малко стафиди и хапнах малко и от него
Почивен ден, но направих 3 рунда бой в сянка, като между секи рунд лицеви опори
храната днес
станах в 10 😄
11 - спагети карбонара ( cheat meal)
12:50 - 14:00 - силова тренировка 5х набирания, 5х кофички, 5х раменна преса с дъбели от седеж, 5х гребане с щанга този път с надхват, 3х френско, 3х чукове за бицепс
14:40 - 150г ориз с зеленчуци и извара
19:30 - прясно зеле с месо ( манджичка) и след това 1 банан
Май ми се получиха доста въглехидрати днеска...
Все още остава въпроса от преди 2-3 поста, ако някой още ме чете 😄
04.06.17
21:52
По въпроса: колко пък да бягаш и да ги натоварваш? Надали са някакви спринтови дисциплини.
Според мен не бягай от втора тренировка за крака, но си я обвържи с другия спорт, ако той ти е приоритет. 🙂
По въпроса: колко пък да бягаш и да ги натоварваш? Надали са някакви спринтови дисциплини.
Според мен не бягай от втора тренировка за крака, но си я обвържи с другия спорт, ако той ти е приоритет.
Да права си, не ги натоварвам чак толкова, но просто след крака (примерно ако ги правя вторник) следващите 3 дена ми е много по-трудно да бягам (и без това още имам проблеми с въздуха и издръжливостта) ама пък ще стискам зъби, не съм лиглъо 😄
Храната днесс
10 - оризовки, извара, яйце
13/14 - ориз със зеленчуци и сатленки ( не трябваше да ги ям тия сатленки ама...)
16:00 - малко лостове
17:30 - 50г бадем
19 - 20 - 10мин бягане, тренировката беше следната - 8 суперсерии от клек, обръщане+бутане, и още едно упражнение с изтласкване на щанга напред, наподобяващо удари, между упражненията без почивка, между суперсериите минута и половина почивка
21 - печено агнешко, салата от домати и краставици, малко домашно сирене
до края на деня ще хапна малко кайсийки
Някой би ли изразил мнение дали долу горе се справям с храната и къде бъркам :-) Иначе, за сега дневника ми помага доста - успявам да одържа глада към сладко най вече 😄
успявам да удържа глада към сладко, най-вече
Мнението беше редактирано от Боян на 05.06.17 22:40.
05.06.17
23:25
Бояне, така и така се направи на грамар наци, поне да беше дал отговор на момчето, а?
Към автора - последното ти меню е доста добре, има тук таме кусури, но като цяло нещата са ОК.
Боянски, тук съм за да си следя постиженията свързани със спорта, а не нивото на грамотността, което показвам другаде, и повярвай ми справям се повече от добре, не мисля че тук е най-точното място да коментираш правописа ми. 🙂
@Херцог трън Благодаря за мнението 🙂 Ще се старая още повече и се надявам все по-малко кусури да има 😄
Храната днес.. не съм много доволен..
10 - сандвич с яйце и извара
14 - пилешко бутче, салата от марули и краставици, малко домашно сирене
17 - фреш от портокали и ябълки 500мл - адски много въглехидрати вкарах тук, поне така мисля( знам че целите плодове са по добре, но бях навън и исках да се разхладя)
19-21 - ММА тренировка - много добра се получи
21:40 - мусака с кисело мляко
Не съм много доволен днес от храната, ама продължаваме напред 😄
06.06.17
22:04
Първото хранене ако го направиш на бъркани яйца, а 3тото стане на минерална вода и си кажи речи перфектен.
Първото хранене ако го направиш на бъркани яйца, а 3тото стане на минерална вода и си кажи речи перфектен.
Благодаря за съвета! Минералната вода си я има, просто не я пиша, а фрешът се случва мноооооого рядко(Даже може би не съм пил от година). Първото ядене ми е малко трудно да го заменя с бъркани яйца, тъй като съм на училище от рано сутринта и нямам много време да си ги направя, но пък свърша ли училище ще си правя бъркани яйчица 😄 А от догодина на училище - задължително с кутии за храна, никакви сандвичи повече 😄
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 06.06.17 22:14.
06.06.17
22:22
Бъркани яйца отнемат буквално 10 минути (зависи от котлона общо взето), може би дори по-малко.
Бъркани яйца отнемат буквално 10 минути (зависи от котлона общо взето), може би дори по-малко.
Да наистина не отнемат много време, но попринцип ставам късно и нямам много време докато отида на училище. Но все пак тези дни ще си купя кутии за храна и ще пробвам да си правя бъркани яйца 🙂
Ето я и храната за днес
8/9 - сандвич с извара и яйце
12;20 - 50-60г. фъстъци
13-14:20 - тренировка 5х лег, 5х гребане с щанга, 5х раменна преса, 5х набирания, 3х бицепс, 3х трицепс
15: - пилешко филе и салата от домати,краставици и малко домашно сирене
малко череши
20 - печено пиле , малко чеснов сос
До края на деня може да хапна 1-2 прасковки 😄
Тези дни - 1. Трябва да си купя везничка и да меря колко грама ям от всичко
2. Да започна да си пиша килограмите на силовата, за да гледам имам ли прогрес и там 🙂
3. Ще гледам абсолютно изцяло да премахна хляба от закуската
Продължаваме и днес 😄
10 - сандвич с извара и яйце
14;30 - печено пиле, салата от марули и краставици
15 - кафе с мляко
17 - ягоди
19-20:30 - крака - 5х клек, 5х тяга с прави крака, 5х прасец от седеж, корем
21:10 - печено агнешко, малко домати и краставици
14 - 4 кюфтета , шопска салата ( с домашно сирене)
15 - 16;10 - 5х набирания, 5х кофички, 5х гребане с щанга с надхват, 5х раменни преси с дъмбели, 3х бицепс, 3х трицепс
16:20 - 60г бадеми
19-21:30 - мма тренировка
22:10 - пилешка супа
ягоди
Днеска добре - особенно тренировките 🙂
Днес почивка. Трябваше да правя крака, обаче не ми е добре кръста и ги оставих за утре.
Храната - не съм доволен, направих чийт мийл който не беше планиран, но бях далече от вкъщи и нямаше какво да ям
10 - бъркани яйца с извара
14 - бургер от аладин фуудс - чийт мийла
15 - 100г стафиди - пак доста калории
20 - грах с месо
21 - малко ягоди
ии така.. днес е много възможно да съм в калориен излишък, даже съм почти сигурен ама... От утре си продължаваме с нормалното хранене 😄
таа ето ме и днес ;д
10 - бъркани яйца с извара
14 - пилешко бутче, салата домати и краставици
15 - 16 - 5х клек, 5х тяга с прави крака , 3х прасец прав
19 - тиквено семе 50г
20 - пилешко бутче, салата домата и краставици
Днес от храната съм доволен, обаче не и от тренировката. Май пак трябваше да почина защото имах болки в кръста, пробвах да правя мъртва тяга но не можех да го натоварвам много, затова правих с прави крака. Като цяло и при клека не кляках с максимума, затова слаба тренировчица.
И 2 въпроса относно 1 добавка - AMIX Amino Whey Gold / 180 Tabs. Не слагам линк, за да не е реклама.
1. Има ли някаква опасност от алергична реакция ? *имам алергия към пеницилин, и по-точно го получих от оспамокс (знам, че няма нищо общо с антибиотик и, че е хр. добавка, но все пак е хапче и малко ме е страх)
2. Евентуално ако някой ги е ползвал тези или други добавки на марката, ако може да даде мнение 🙂 Ще ги взимам най-вече за възстановяване, като на сайта пише и че помага за изгаряне на мазнини и трупане на мускулна маса, макар че не ми се вярва много за цената му. (24 лева за 180таблетки)
12.06.17
12:21
И 2 въпроса относно 1 добавка - AMIX Amino Whey Gold / 180 Tabs. Не слагам линк, за да не е реклама.
1. Има ли някаква опасност от алергична реакция ? *имам алергия към пеницилин, и по-точно го получих от оспамокс (знам, че няма нищо общо с антибиотик и, че е хр. добавка, но все пак е хапче и малко ме е страх)
2. Евентуално ако някой ги е ползвал тези или други добавки на марката, ако може да даде мнение Ще ги взимам най-вече за възстановяване, като на сайта пише и че помага за изгаряне на мазнини и трупане на мускулна маса, макар че не ми се вярва много за цената му. (24 лева за 180таблетки)
Привет! 🙂
По точка 1, освен ако в продукта има пеницилин, значи няма от какво да се притесняваш. Поне аз нямам информация, а и не мисля, че има нещо общо.
Съветът ми е обаче да се насочиш към друг продукт. По-добре дай още 10-15 лв. и си вземи 900 грама Scitec Whey Professional. При таблетките получаваш 180 грама протеин, при протеиновата пудра - към 650-700. 🙂
Окей, ще ги погледна - само да попитам, по колко дози (така като чета 1 доза = 25г) трябва да пия на ден? В 1 сайт пишат от 2 до 4 дози на ден според телесното тегло, ама..
12.06.17
13:51
Наскоро публикувахме блог именно по тази тема, може да му хвърлиш едно око. 🙂
Наскоро публикувахме блог именно по тази тема, може да му хвърлиш едно око.
Благодаря ти, ще го погледна! 🙂
Днеска храната
12 - 50г печено кашу
14;30 - пилешко бутче с салата от домати и краставици, малко картофи печени
15;20 - 16;20 - фитнес - 5х лег ,5х набирания, 5х раменна преса, 5х гребане с подхват, 3х бицепс, 3х трицепс
17;00 - 500м за загрявка бягане, 7-8 спринтчета по 100 м.
19 - 50г тиквено семе
21;30 - 3-4 кюфтета, таратор
Днес мисля че храната е добре, само май ядките ми дойдоха в повече, ако има и другаде грешки бих се радвал да ги чуя 😄
12.06.17
22:10
Респект!!!
@Nightcrawler Това ирония ли трябваше да е? 😄
Храната днес
14 - свинска пържола
15 -банан
19-21 - мма тренировка
21:20 - леща
Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 13.06.17 21:28.
Здрастии, пак дойде време да пиша днешните подвизи 😄
Хранатаа -
8 - сандвич с шунка и кашкавал
14 - ориз с месо
15;20 - 16;20 - 5х клек, 5х тяга с прави крака 3х прасец прав и корем също правих
Още ме боли кръста и не исках да правя мъртва тяга, на другата тренировка вече трябва да съм ок.
17 - 50 г кашу сурово
18 - 1 ябълка ( 300г)
20;20 - пилешко бутче, салата с домати и краставици
Доволен съм какво показва кантара - 76 килограма. Май още малко и ще се налага да качвам може би 😄
Събота ще отида до някоя голяма верига да си купя 1 кухненска везна, защото през седмицата излизам, тренирам и ходя на училище и затова не ми остава време 🙂
Също тези дни ще поръчам протеина, който ми препоръчаха малко по-нагоре в дневника ми, благодаря много на съфорумника 🙂
15.06.17
10:32
@Nightcrawler Това ирония ли трябваше да е?...
Стига де, защо като напиша “респект” в нечии дневник, веднага се смята за ирония? :(
Конкретно се впечатлих от това
...17;00 - 500м за загрявка бягане, 7-8 спринтчета по 100 м.
19 - 50г тиквено семе...
аз ако избягам километър и 300 близо, и изям 50 г. тиквено семе ще припадна от глад.
Откъде взимаш този пауър, човек???