Съвет за гърдите

26.02.06
14:26

Здравейте,на 18г съм и според мен съм се поразвил доста добре,но имам един малък проблем  :lol:  Става дума за гърдите.Развити са,но много по-силно от външната страна.И изглеждат все едно хлътват навътре,ако ме разбирате :) Периферията им е добра,но в средата не ми харесват,искам и там да ги развия добре(да направя маса).Дайте съвет,какво тренирате за това място.Хвата ли сменяте или нещо друго.Тренирам ги два пъти в седмицата.

SC

26.02.06
14:51

Виж долната тема :wink:
Иначе да.. по-тесен хват, и лицевите също, гледай да допреш палците.

26.02.06
16:04

няма упражнения за вътрешна част на гърдите. Каквото и да правиш, широкият гръден мускул се товари по цялата си дължина, няма начин да се акцентира в/у отделни части

26.02.06
16:22

[quote author=“schudler”]Виж долната тема :wink:
Иначе да.. по-тесен хват, и лицевите също, гледай да допреш палците.

Коя тема имаш предвид - тая ли ? “Гръден кош - проблеми?” Ако става дума за тая,то тя не ми върши работа
И наистина смятам да тенирам с по-тесен хват.Надявам се да има някакъв ефект  :wink:

26.02.06
20:58

Като искаш толкова маса ги прави един път в седмицата. Почивката е голямо нещо Трябва да се възстановяват

27.02.06
22:44

[quote author=“elemeNt”]Като искаш толкова маса ги прави един път в седмицата. Почивката е голямо нещо Трябва да се възстановяват

Аз имам маса :) и то доста.Попитах нещо за вътрешната част,но няма значение.А на мен много добре ми действа когато тренирам два дни в седмицата.Мерси все пак  :wink:

28.02.06
11:35

[quote author=“baihu”][quote author=“elemeNt”]Като искаш толкова маса ги прави един път в седмицата. Почивката е голямо нещо Трябва да се възстановяват

Аз имам маса :) и то доста.Попитах нещо за вътрешната част,но няма значение.А на мен много добре ми действа когато тренирам два дни в седмицата.Мерси все пак  :wink:

ти му говориш... всяко упражнение за гърди напряга целия гръден мускул Ако качваш мускулна маса в мускула ще е разпределена навсякъде...

28.02.06
13:39

[quote author=“SGK”]няма упражнения за вътрешна част на гърдите. Каквото и да правиш, широкият гръден мускул се товари по цялата си дължина, няма начин да се акцентира в/у отделни части

айде бе!!!сериозно ли няма как да се акцентира в/у различните части?ми тесният хват за какво е,а флайса,а дъмбелите???
недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула

28.02.06
14:27

[quote author=“Static”]недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула

Да, само че такъв мускул - наречен “вътрешна част на гърдите” няма, съответно няма как да акцентираш на него. Виж в някой атлас по анатомия, ако не вярваш.

28.02.06
14:44

[quote author=”Петко К”][quote author=“Static”]недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула

Да, само че такъв мускул - наречен “вътрешна част на гърдите” няма, съответно няма как да акцентираш на него. Виж в някой атлас по анатомия, ако не вярваш.

е от теб не го очаквах тоя отговор!как да няма начин да се акцентира в/у коя и да е ЧАСТ на гръдният мускул,както можеш да акцентираш на долна средна и горна така може и на вътрешна,да няма такъв мускул “вътрешна част на гърдите”  но има такава част на гърдите и може да се акцентира на нея

28.02.06
14:57

Нещата, които пиша никога не са неверни. Пиша само неща, за които съм сигурен, че са така.
Но отдавна съм се отказал да споря и обяснявам по - форумия загубена кауза е  :lol: Има си литература, който иска - да чете.
Ето като начало - посочи ми в http://www.exrx.net/Lists/MMale.html (това е онлайн анатомичен атлас) къде е тая “вътрешна част” на гърдите? Като я намериш, цъкни на нея, и автоматично ще ти се покажат съответните упражнения ;)

28.02.06
17:15

[quote author=“Static”][quote author=”Петко К”][quote author=“Static”]недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула

е от теб не го очаквах тоя отговор!как да няма начин да се акцентира в/у коя и да е ЧАСТ на гръдният мускул,както можеш да акцентираш на долна средна и горна така може и на вътрешна,да няма такъв мускул “вътрешна част на гърдите”  но има такава част на гърдите и може да се акцентира на нея

В подкрепа на Петко да добавя, че също няма средна, горна и долна част. Има просто горна глава и долна глава(на главния гръден мускул - Major Pectoralis).
Сега някой, ако може да обясни как може да се акцентира на различни части на глава на мускул?

28.02.06
17:32

ми по вашата логика трябва да се прави само обикновена лежанка пък квото ген покаже!Само едно ще ви попитам:защо правите повдигания от наклон

28.02.06
17:34

[quote author=“Static”]ми по вашата логика трябва да се прави само обикновена лежанка пък квото ген покаже!Само едно ще ви попитам:защо правите повдигания от наклон

За горната глава на главния гръден мускул.

28.02.06
17:35

а от обратен наклон

28.02.06
17:37

[quote author=“Static”]а от обратен наклон

При обратен наклон се минимизира още повече натоварването върху горната глава и се пренася върху долната...

28.02.06
17:38

[quote author=“Static”]ми по вашата логика трябва да се прави само обикновена лежанка пък квото ген покаже!Само едно ще ви попитам:защо правите повдигания от наклон

Прочети хубаво поста на Палпатин. :wink:

28.02.06
17:49

аз много добре чета постовете и съм чел доста книжки относно материята когато повечето тук за били в детската градина,но не говоря само от това какво съм прочел,а и от практика с което малко тук могат да се похвалят и от това което съм наблудавал докато съм експериментирал съм останал с доста по-различно мнение от някои неща които съм чел.не съм казвал в постовете си че гръдният мускул е изграден от няколко други,казах че може да се акцентира и аз го мога,при мен става,това че не искате да приемете съвет си е ваша работа.понякога само с четене мускули не се ваят!!!

28.02.06
17:53

Ок. Съгласен съм. Обясни ми тогава как/защо/по какъв начин точно се получава акцентирането и поради какви причини?

28.02.06
19:44

[quote author=”Палпатин”]Ок. Съгласен съм. Обясни ми тогава как/защо/по какъв начин точно се получава акцентирането и поради какви причини?

за целта ще трябва да направиш следното нещо:престави си че имаш щанга в ръката и изпълни движението което правиш при повдигане от лег с широк хват.след това сменяме щангата с дъмбел и испълняваш движението което се прави при флайс.и при двете движения пристите на другата ти ръчичка са на “канала” м/у гърдите.направи го и ми кажи каква е разликата м/у 2-те движения.

28.02.06
20:12

Аз ще ти кажа - и при двете се съкращава целия гръден мускул. Давал съм точно това за пример в една от десетките други теми, където се обсъждаше това, само че за доказателство на противоположното ;). При всички движения участват ЦЕЛИТЕ мускулни влакна и се съкращава целия мускул. При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. Не само вътрешната част. А ако видиш какъв е принципа на работа на мускулните влакна, сам ще разбереш защо не става тоя номер с вътрешната част.

Всъщност,  за какво спорим? Аз лично си спомням поне 3 абсолютно същите теми, в които съм вземал участие и съм обяснявал абсолютно същото. След месец пак някой ще пусне същата и пак ще се води този спор. На мен лично ми омръзна.
Но който иска да си прави упражнения за несъществуващ мускул, моля, това си е негово право. К’во значение има тук какво казва анатомията и физиологията?

28.02.06
20:14

static,батка, разликата е, че флайсът принадлежи към т.нар “стреч упражнение” при които имаш по-голяма флексия на мускулните влакна. Това няма нищо общо с “вътрешните гърди”, които не съществуват. Погледни точка 3 от подписа ми.
Мускулът се товари еднакво по цялата дължина на влакното, това съм го повтарял хиляди пъти, има сто тона литература по въпроса.

[quote author=”Петко К”]Аз ще ти кажа - и при двете се съкращава целия гръден мускул. Давал съм точно това за пример в една от десетките други теми, където се обсъждаше това, само че за доказателство на противоположното ;). При всички движения участват ЦЕЛИТЕ мускулни влакна и се съкращава целия мускул. При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. Не само вътрешната част. А ако видиш какъв е принципа на работа на мускулните влакна, сам ще разбереш защо не става тоя номер с вътрешната част.

Всъщност,  за какво спорим? Аз лично си спомням поне 3 абсолютно същите теми, в които съм вземал участие и съм обяснявал абсолютно същото. След месец пак някой ще пусне същата и пак ще се води този спор. На мен лично ми омръзна.
Но който иска да си прави упражнения за несъществуващ мускул, моля, това си е негово право. К’во значение има тук какво казва анатомията и физиологията?

Петко, и сто пъти да го обясняваш народът ще си вярва, че с флайса прави вътрешни гърди, а с концентричното - връх... Не знам кой им набива тези глупости в главата...

28.02.06
20:21

ОФФ: Готин подпис ;) Ще взема и аз да си направя нещо като FAQ в подписа, за да не обяснявам едни и същи неща  :lol:

28.02.06
20:26

[quote author=”Петко К”] При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. ?

е точно това искам да ви кажа цял ден

28.02.06
20:27

[quote author=“Static”][quote author=”Петко К”] При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. ?

е точно това искам да ви кажа цял ден

ти се опитваш да ни кажеш обратното цял ден  :)

28.02.06
20:34

имаше един пост който ми казваше да съм бил чел по внимателно постовете,а вие през цялото време не сте ми чели постовете.кога съм казал че има отделен мускул вътрешни гърди :roll: ,кога съм казал че може да се тренира само тази част :roll: ,май “акцентира” не ви е ясна думичка,а именно:акцентира-обръща се по-голямо внимание.според мен и това което съм усетил в прктиката си ,флайс,лег с тесен хват(но не трицепсов лег),а дори и кофичките,акцентират вътрешната част на гърдите

28.02.06
20:41

това се опитваме да ти обясним. За да има акцент, трябва да има отделен мускул, самостоятелна анатомична единица, по друг начин казано. Както има 2 глави на бицепса и можеш да акцентираш в/у една от тях (друг е въпросът доколко има смисъл).
Но тъй като няма “вътрешни гърди”, както сам се съгласи, то няма как да се акцентира в/у тази част. Разбери, че не можеш да натоварваш мускула повече в единия край, от колкото в другия, защото влакната се товарят еднакво по цялата дълзина. Все едно си представи, че дърпаш ластик. Напрежението в ластика е по цялата дължина, както и да го дръпнеш.

[quote author=“Static”][quote author=“SGK”]няма упражнения за вътрешна част на гърдите. Каквото и да правиш, широкият гръден мускул се товари по цялата си дължина, няма начин да се акцентира в/у отделни части

айде бе!!!сериозно ли няма как да се акцентира в/у различните части?ми тесният хват за какво е,а флайса,а дъмбелите???
недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула

тесният хват натоварва повече трицепса отколкото  рамото, това е разликата. Другото са твои фантазии

03.03.06
04:06

Аз пък изглежда имам генетично по-малки гърди.Имате ли някаква идея как да оборя гена???На кои упражнения да наблягам???По колко серий и повторения?Нещо специфично да кажете...

JI

03.03.06
12:54

ами от личен опит ти казвам малко по тесен от обикновения хват около 4 санта по навътре помага МНОГО
пробвах видях ....
който не ми вярва негова си работа при мене това действа

03.03.06
17:46

Отностно 1 точка от подписа на SGK…
Кажи някоя дума и на редакторите на сайта тогава http://www.bb-team.org/exercise/000056.php

03.03.06
18:25

[quote author=“Andriqn”]Отностно 1 точка от подписа на SGK…
Кажи някоя дума и на редакторите на сайта тогава http://www.bb-team.org/exercise/000056.php

Той им е казал вече ;)

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13743

03.03.06
18:37

[quote author=“JiVk0”]ами от личен опит ти казвам малко по тесен от обикновения хват около 4 санта по навътре помага МНОГО
пробвах видях ....
който не ми вярва негова си работа при мене това действа

На мен това ми го каза и треньора,но явно той не разбира толкова много :) Шегувам се,всеки има право на мнение,но да се твърди с такава убеденост ...... Оставяйте и други хора да имат мнение.  :wink:

03.03.06
18:43

[quote author=”Петко К”][quote author=“Andriqn”]Отностно 1 точка от подписа на SGK…

Той им е казал вече ;)

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13743

:lol:  :lol:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1