26.02.06
14:26
Здравейте,на 18г съм и според мен съм се поразвил доста добре,но имам един малък проблем :lol: Става дума за гърдите.Развити са,но много по-силно от външната страна.И изглеждат все едно хлътват навътре,ако ме разбирате :) Периферията им е добра,но в средата не ми харесват,искам и там да ги развия добре(да направя маса).Дайте съвет,какво тренирате за това място.Хвата ли сменяте или нещо друго.Тренирам ги два пъти в седмицата.
26.02.06
14:51
Виж долната тема :wink:
Иначе да.. по-тесен хват, и лицевите също, гледай да допреш палците.
няма упражнения за вътрешна част на гърдите. Каквото и да правиш, широкият гръден мускул се товари по цялата си дължина, няма начин да се акцентира в/у отделни части
[quote author=“schudler”]Виж долната тема :wink:
Иначе да.. по-тесен хват, и лицевите също, гледай да допреш палците.
Коя тема имаш предвид - тая ли ? “Гръден кош - проблеми?” Ако става дума за тая,то тя не ми върши работа
И наистина смятам да тенирам с по-тесен хват.Надявам се да има някакъв ефект :wink:
Като искаш толкова маса ги прави един път в седмицата. Почивката е голямо нещо Трябва да се възстановяват
Аз имам маса :) и то доста.Попитах нещо за вътрешната част,но няма значение.А на мен много добре ми действа когато тренирам два дни в седмицата.Мерси все пак :wink:
Аз имам маса :) и то доста.Попитах нещо за вътрешната част,но няма значение.А на мен много добре ми действа когато тренирам два дни в седмицата.Мерси все пак :wink:
ти му говориш... всяко упражнение за гърди напряга целия гръден мускул Ако качваш мускулна маса в мускула ще е разпределена навсякъде...
айде бе!!!сериозно ли няма как да се акцентира в/у различните части?ми тесният хват за какво е,а флайса,а дъмбелите???
недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула
Да, само че такъв мускул - наречен “вътрешна част на гърдите” няма, съответно няма как да акцентираш на него. Виж в някой атлас по анатомия, ако не вярваш.
Да, само че такъв мускул - наречен “вътрешна част на гърдите” няма, съответно няма как да акцентираш на него. Виж в някой атлас по анатомия, ако не вярваш.
е от теб не го очаквах тоя отговор!как да няма начин да се акцентира в/у коя и да е ЧАСТ на гръдният мускул,както можеш да акцентираш на долна средна и горна така може и на вътрешна,да няма такъв мускул “вътрешна част на гърдите” но има такава част на гърдите и може да се акцентира на нея
Нещата, които пиша никога не са неверни. Пиша само неща, за които съм сигурен, че са така.
Но отдавна съм се отказал да споря и обяснявам по - форумия загубена кауза е :lol: Има си литература, който иска - да чете.
Ето като начало - посочи ми в http://www.exrx.net/Lists/MMale.html (това е онлайн анатомичен атлас) къде е тая “вътрешна част” на гърдите? Като я намериш, цъкни на нея, и автоматично ще ти се покажат съответните упражнения ;)
28.02.06
17:15
е от теб не го очаквах тоя отговор!как да няма начин да се акцентира в/у коя и да е ЧАСТ на гръдният мускул,както можеш да акцентираш на долна средна и горна така може и на вътрешна,да няма такъв мускул “вътрешна част на гърдите” но има такава част на гърдите и може да се акцентира на нея
В подкрепа на Петко да добавя, че също няма средна, горна и долна част. Има просто горна глава и долна глава(на главния гръден мускул - Major Pectoralis).
Сега някой, ако може да обясни как може да се акцентира на различни части на глава на мускул?
ми по вашата логика трябва да се прави само обикновена лежанка пък квото ген покаже!Само едно ще ви попитам:защо правите повдигания от наклон
28.02.06
17:34
За горната глава на главния гръден мускул.
28.02.06
17:37
При обратен наклон се минимизира още повече натоварването върху горната глава и се пренася върху долната...
Прочети хубаво поста на Палпатин. :wink:
аз много добре чета постовете и съм чел доста книжки относно материята когато повечето тук за били в детската градина,но не говоря само от това какво съм прочел,а и от практика с което малко тук могат да се похвалят и от това което съм наблудавал докато съм експериментирал съм останал с доста по-различно мнение от някои неща които съм чел.не съм казвал в постовете си че гръдният мускул е изграден от няколко други,казах че може да се акцентира и аз го мога,при мен става,това че не искате да приемете съвет си е ваша работа.понякога само с четене мускули не се ваят!!!
28.02.06
17:53
Ок. Съгласен съм. Обясни ми тогава как/защо/по какъв начин точно се получава акцентирането и поради какви причини?
за целта ще трябва да направиш следното нещо:престави си че имаш щанга в ръката и изпълни движението което правиш при повдигане от лег с широк хват.след това сменяме щангата с дъмбел и испълняваш движението което се прави при флайс.и при двете движения пристите на другата ти ръчичка са на “канала” м/у гърдите.направи го и ми кажи каква е разликата м/у 2-те движения.
Аз ще ти кажа - и при двете се съкращава целия гръден мускул. Давал съм точно това за пример в една от десетките други теми, където се обсъждаше това, само че за доказателство на противоположното ;). При всички движения участват ЦЕЛИТЕ мускулни влакна и се съкращава целия мускул. При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. Не само вътрешната част. А ако видиш какъв е принципа на работа на мускулните влакна, сам ще разбереш защо не става тоя номер с вътрешната част.
Всъщност, за какво спорим? Аз лично си спомням поне 3 абсолютно същите теми, в които съм вземал участие и съм обяснявал абсолютно същото. След месец пак някой ще пусне същата и пак ще се води този спор. На мен лично ми омръзна.
Но който иска да си прави упражнения за несъществуващ мускул, моля, това си е негово право. К’во значение има тук какво казва анатомията и физиологията?
static,батка, разликата е, че флайсът принадлежи към т.нар “стреч упражнение” при които имаш по-голяма флексия на мускулните влакна. Това няма нищо общо с “вътрешните гърди”, които не съществуват. Погледни точка 3 от подписа ми.
Мускулът се товари еднакво по цялата дължина на влакното, това съм го повтарял хиляди пъти, има сто тона литература по въпроса.
[quote author=”Петко К”]Аз ще ти кажа - и при двете се съкращава целия гръден мускул. Давал съм точно това за пример в една от десетките други теми, където се обсъждаше това, само че за доказателство на противоположното ;). При всички движения участват ЦЕЛИТЕ мускулни влакна и се съкращава целия мускул. При някои движения повече, при други по - слабо. Но ключовата дума е ЦЕЛИЯ. Не само вътрешната част. А ако видиш какъв е принципа на работа на мускулните влакна, сам ще разбереш защо не става тоя номер с вътрешната част.
Всъщност, за какво спорим? Аз лично си спомням поне 3 абсолютно същите теми, в които съм вземал участие и съм обяснявал абсолютно същото. След месец пак някой ще пусне същата и пак ще се води този спор. На мен лично ми омръзна.
Но който иска да си прави упражнения за несъществуващ мускул, моля, това си е негово право. К’во значение има тук какво казва анатомията и физиологията?
Петко, и сто пъти да го обясняваш народът ще си вярва, че с флайса прави вътрешни гърди, а с концентричното - връх... Не знам кой им набива тези глупости в главата...
ОФФ: Готин подпис ;) Ще взема и аз да си направя нещо като FAQ в подписа, за да не обяснявам едни и същи неща :lol:
е точно това искам да ви кажа цял ден
е точно това искам да ви кажа цял ден
ти се опитваш да ни кажеш обратното цял ден :)
имаше един пост който ми казваше да съм бил чел по внимателно постовете,а вие през цялото време не сте ми чели постовете.кога съм казал че има отделен мускул вътрешни гърди :roll: ,кога съм казал че може да се тренира само тази част :roll: ,май “акцентира” не ви е ясна думичка,а именно:акцентира-обръща се по-голямо внимание.според мен и това което съм усетил в прктиката си ,флайс,лег с тесен хват(но не трицепсов лег),а дори и кофичките,акцентират вътрешната част на гърдите
това се опитваме да ти обясним. За да има акцент, трябва да има отделен мускул, самостоятелна анатомична единица, по друг начин казано. Както има 2 глави на бицепса и можеш да акцентираш в/у една от тях (друг е въпросът доколко има смисъл).
Но тъй като няма “вътрешни гърди”, както сам се съгласи, то няма как да се акцентира в/у тази част. Разбери, че не можеш да натоварваш мускула повече в единия край, от колкото в другия, защото влакната се товарят еднакво по цялата дълзина. Все едно си представи, че дърпаш ластик. Напрежението в ластика е по цялата дължина, както и да го дръпнеш.
[quote author=“Static”][quote author=“SGK”]няма упражнения за вътрешна част на гърдите. Каквото и да правиш, широкият гръден мускул се товари по цялата си дължина, няма начин да се акцентира в/у отделни части
айде бе!!!сериозно ли няма как да се акцентира в/у различните части?ми тесният хват за какво е,а флайса,а дъмбелите???
недей да говориш глупости,толкова упражнения има за гърди и всички са за различни части на мускула
тесният хват натоварва повече трицепса отколкото рамото, това е разликата. Другото са твои фантазии
Аз пък изглежда имам генетично по-малки гърди.Имате ли някаква идея как да оборя гена???На кои упражнения да наблягам???По колко серий и повторения?Нещо специфично да кажете...
03.03.06
12:54
ами от личен опит ти казвам малко по тесен от обикновения хват около 4 санта по навътре помага МНОГО
пробвах видях ....
който не ми вярва негова си работа при мене това действа
Отностно 1 точка от подписа на SGK…
Кажи някоя дума и на редакторите на сайта тогава http://www.bb-team.org/exercise/000056.php
[quote author=“Andriqn”]Отностно 1 точка от подписа на SGK…
Кажи някоя дума и на редакторите на сайта тогава http://www.bb-team.org/exercise/000056.php
Той им е казал вече ;)
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13743
[quote author=“JiVk0”]ами от личен опит ти казвам малко по тесен от обикновения хват около 4 санта по навътре помага МНОГО
пробвах видях ....
който не ми вярва негова си работа при мене това действа
На мен това ми го каза и треньора,но явно той не разбира толкова много :) Шегувам се,всеки има право на мнение,но да се твърди с такава убеденост ...... Оставяйте и други хора да имат мнение. :wink: