Съвети как да отслабна?

30.07.17
20:54

Здравейте,
Нова съм тук и бих искала да ви помоля за съвет.
На 15 съм (почти), висока съм 165см и тежа 84кг. От малка съм била пълна и то много. Миналата година почнах да се занимавам с това как да отслабна. В началото бях 98 кг. Една приятелка ми препоръча 90 дневната и с нея свалих 14 кг, но сега съм в нещо ката застой. Искам да сваля излишните килограми, не съм си наумила определено число, просто искам да махна корема и да си стегна тялото.
Ходя на фитнес 3 пъти седмично. Имам изготвен фитнес режим, който спазвам.
Та идеята ми е, ако имате някакви съвети или да ми препоръчате някой хранителен режим.
Благодаря предварително.

30.07.17
21:39

Можеш да започнеш да си броиш калориите 🙂

30.07.17
21:54

казано от Кирил Цачев на 30.07.17, 21:39:

Можеш да започнеш да си броиш калориите

Честно казано, точно това не искам да правя, защото според мен това е вманиачяване.😅

Dizzy

30.07.17
22:07

90 дневната диета е доста небалансирана. Поне си свикнала на дисциплинарно хранене - закуска, обяд, вечеря.

Следващата работа е да се научиш да подбираш храната си-качество и количество. Не трябва да гладуваш, а само да изключиш захар, газирани напитки, тестени, трансмазнини (маргарин, олио).
Напиши два три дена какво ти е било менюто (ама честно) и ще ти предложим корекции.

30.07.17
22:08

Пробвай още една 90-дневна за още 15 кила или просто мисли позитивно ако не желаеш да се вманиачаваш.

30.07.17
22:34

казано от Dizzy на 30.07.17, 22:07:

90 дневната диета е доста небалансирана. Поне си свикнала на дисциплинарно хранене - закуска, обяд, вечеря.

Следващата работа е да се научиш да подбираш храната си-качество и количество. Не трябва да гладуваш, а само да изключиш захар, газирани напитки, тестени, трансмазнини (маргарин, олио).
Напиши два три дена какво ти е било менюто (ама честно) и ще ти предложим корекции.

За 3 дни няма да мога защото не помня, но вчера беше следното:
Закусих домат с 2 варени яйца и малко кашкавал. Закусих късно така че може и да се нарече обяд... Вечерята ми беше яхния/манджа  (не знам как се води😅) от зелен боб с малко кисело мляко.
А днес:
Закусих препечена филия със сирене и домат. А за обяд ядох нескуик ( по принцип не ям зърнени закуски, но нямаше нищо друго във вкъщи, а на село магазина не работи в Неделя и нямах друг избор)
Не съм вечеряла защото не бях гладна.
Но по принцим гледам да избягвам сладко и тестено. Газирано не пия. Избягвам солта (почти ну ползвам, по принцип не обичам солено). Наблягам на белтъчини, плодове и зеленчуци, но от 2-3 месеца не мърдам...

30.07.17
22:35

казано от Димо на 30.07.17, 22:08:

Пробвай още една 90-дневна за още 15 кила или просто мисли позитивно ако не желаеш да се вманиачаваш.

Мисля това да направя, но трябва да минат 3 месеца, за да я почна пак. Към края на Август ще я почна.

30.07.17
22:49

Пробвай през тези три месеца да се храниш през три,четири часа. Три основни(в които задължително да имаш източник на протеин) и две междинни хранения(парче-две плод и шепа сурови орехи или бадем,лешник)
Махни я тази филия сутрин и не пропускай хранения.
Много вода и планиране на храненето е в полза на лесното спазване на такава схема според мен.
Помага и това ядейки да оставяш винаги по малко от порциите. И хранене в по-малки съдове 🙂
Прочети за равномерно балансирана диета (РБД) има хубава статия в сайта.
Успех!

30.07.17
23:57

казано от Веси на 30.07.17, 22:49:

Пробвай през тези три месеца да се храниш през три,четири ча7са. Три основни(в които задължително да имаш източник на протеин) и две междинни хранения(парче-две плод и шепа сурови орехи или бадем,лешник)
Махни я тази филия сутрин и не пропускай хранения.
Много вода и планиране на храненето е в полза на лесното спазване на такава схема според мен.
Помага и това ядейки да оставяш винаги по малко от порциите. И хранене в по-малки съдове
Прочети за равномерно балансирана диета (РБД) има хубава статия в сайта.
Успех!

Благодаря за съвета, ама ако може някой да ми обясни какво представлява РБД, прочетох статията, ама не разбрах какво точно представлява😅

Мнението беше редактирано от Simona Kamenova на 30.07.17 23:57.

Не бих искал да те разочаровам, но при описаният начин на хранене малко по-горе (има-няма 500 ккал за деня), допълнително отслабване просто няма как да стане.

Организмът ти гладува изключително много в момента, не само за енергия, но и за жизненоважни хранителни вещества.

Решението е цялостна промяна в начина на хранене. Количествата храна са последното нещо, за което трябва да се мисли на този етап.

За съжаление в една форумна тема няма как да се опише всичко. Съветът ми е да започнеш от това ръководство за начинаещи и да продължиш с останалите статии в раздел хранене.

31.07.17
21:12

казано от Тихомир Велев на 31.07.17, 12:06:

Не бих искал да те разочаровам, но при описаният начин на хранене малко по-горе (има-няма 500 ккал за деня), допълнително отслабване просто няма как да стане.

Организмът ти гладува изключително много в момента, не само за енергия, но и за жизненоважни хранителни вещества.

Решението е цялостна промяна в начина на хранене. Количествата храна са последното нещо, за което трябва да се мисли на този етап.

За съжаление в една форумна тема няма как да се опише всичко. Съветът ми е да започнеш от това ръководство за начинаещи и да продължиш с останалите статии в раздел хранене.

Благодаря. Ще го разгледам.

Мнението беше редактирано от Simona Kamenova на 31.07.17 21:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1