Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:
Bart Simpson

09.08.17
14:28

Черните са си черни и наистина по изкуствен или естествен начин са изостанали в сръвнение с бялата раса.
Спор за това не може да има.
За човешки права имат си равни на нашите,това е важно,равноправието пред закона и Господ е на лице,но че са по тъпи,неграмотни,безамбиционни (в мнозинството си).
Дадох по-горе и важен за мен пример,единственния, доказал се черен учен е Нийл деГрас Тайсън и това е.

09.08.17
14:33

Сравнение*
безамбиционни?
За Тайсън съм готов да сложа 1 бира бас, че ако не го въртяха по Дискавъри нямаше да знаеш за него.
П.С. не се заяждам, ма кат лепкаш такава дебела и крайна критика, вгледай се в третото си око.

09.08.17
14:47

казано от nervak на 09.08.17, 13:43:

казано от Любомир Ламбрев на 09.08.17, 13:40:

?? Овцете са си полезни и дори бих казал вкусни животни

А умни)))))))))))))

Сега, ако съм сериозен, факт е, че средният черен не блести с особен интелект 🙂 В същото време е факт и че има хиляди негри по-умни от мен/надявам се, че поне не са милиони, дейба, щото всъщност по субективни причини имам високо мнение за себе си 😄/

Bart Simpson

09.08.17
16:09

казано от Guy Fawkes на 09.08.17, 14:33:

Сравнение*
безамбиционни?
За Тайсън съм готов да сложа 1 бира бас, че ако не го въртяха по Дискавъри нямаше да знаеш за него.
П.С. не се заяждам, ма кат лепкаш такава дебела и крайна критика, вгледай се в третото си око.

Майна,само висят на социялни помощи и гледат какво и как да завлекът и да минат лесно през живота,уважавам хуманизма ти.
Никой не казва,че трябва да ги горим или,че искам,или че бих го подкрепил.
Най-добрия приятел на синът ми в градината е черен,няма грижа.
Просто изтъквам факти.
Нийл деГрас Тайсън ми е познат от преди Дискавъри,но това не е темата на разговора.
Аз съм религиозен човек и хуманист.
Не ги мразя или каквято и да е форма на неприазън,просто фактите са факти.
Изброй ми петима вечики черни хора извън спорта.
И без Опра и Мартин Лутър Кинг.
Само музика и бягане това е.
Някой откривател,учен,мореплавател.........нещо?
П.п.не знам защо вообще се намесих тук,моите идеи са со мои,не убеждавам никого да вярва в това, а пък с черни да си губя последния ден на морето-Ц.
Хайде до скоро,ще пиша когато се върна в реалния свят.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.08.17 16:12.

ДЕ

09.08.17
16:25

То така и така стана егати спама в дневника на Димо, та ...............
По повод разразилата се дискусия, одеве ей така се зачетох за различните раси какви спортове им се отдавали и защо. Чета някаква статия от миналата година с аргументи, коя раса защо е силна в еди какво си, та така ,та иначе и накрая какво да видя, “специалиста” -
някакъв бивш учен от БАН, сега пенсионер, казва: “Ето затова в щангите никога няма да видите представители на монголоидната раса”. Не, че не била подходяща за този спорт, сравнено с европеидната -  а, че нямало такива представители. Бре казвам си, та то последните години баш тея мачкат наред. Отварям аз статистиката за последните световни първенства и олимпиади и какво виждам - то всички медали почти обрани от китайците. Имаше и доста корейци. Тук таме някой руснак и т.н. Та понеже статията бе дълга, не се върнах да я чета, нямаше смисъл след тази небивалица и пълно противоречие на истината. То и за другите неща може явно да говори пълни глупости.

09.08.17
16:51

казано от Bart Simpson на 09.08.17, 14:23:

казано от doni dimitrov на 09.08.17, 10:57:

И как негрите ни превъзхождат физически?
Най тежките спортове ,са височиния алпинизъм и скалното катерене.Няма много негри там.

Грешиш,брат,има големи катерачи,черни.

НАКЪДЕ ДА СЪМ НАПИСАЛ ЧЕ НЯМА

Barberian

09.08.17
17:10

Специално в щангите, в 21 век не е до раси, а до възможности и правилна химиотерапия 😄 Сега нямаме шампиони по щанги защото федерацията няма ресурс. Химията която не се хваща е скъпа- това е истината. Още като бях дете им даваха едни шишенца под строй. Не знам дали е било забранено, но някой го осигуряваше, а по комунизма нямаше спонсори. Сега момчетата вдигат с щангетки с криви подметки и се осакатяват , а треньорите дават от себе си за да помогнат защото пари никой не дава.

Bart Simpson

09.08.17
18:08

казано от doni dimitrov на 09.08.17, 16:51:

казано от Bart Simpson на 09.08.17, 14:23:

казано от doni dimitrov на 09.08.17, 10:57:

И как негрите ни превъзхождат физически?
Най тежките спортове ,са височиния алпинизъм и скалното катерене.Няма много негри там.

Грешиш,брат,има големи катерачи,черни.

НАКЪДЕ ДА СЪМ НАПИСАЛ ЧЕ НЯМА

Ми пише-няма много негри там.....

Carbohydrate

09.08.17
18:46

няма негри плувци обаче)))))

09.08.17
19:06

Понеже нямат генетика, нужна за да станат плувци и катерачи, така ли?
“Слушам и не вярвам на очите си!”

09.08.17
19:06

Има, но са рядкост.  Всичко опира до селекцията, която се прави още от ранна детска възраст.
Юсейн Болт има перфектна структура за плуване, ама Ямайка нямат школи и традиция за този спорт. Може би само Китай прави изключение, тия напират във всеки възможен спорт, навремето нямаше кьорав китаец в плуването, а сега вадят някакви мутанти като Ян Сун и  16 годишното  момиче чудо

09.08.17
19:15

Доста хора тук дълбоко бъркат социалните фактори с генетичните. Всъщност това е и основният проблем на расизма като концепция. 🙂

Carbohydrate

09.08.17
19:18

казано от Ice Mountain на 09.08.17, 19:06:

Има, но са рядкост.  Всичко опира до селекцията, която се прави още от ранна детска възраст.
Юсейн Болт има перфектна структура за плуване, ама Ямайка нямат школи и традиция за този спорт. Може би само Китай прави изключение, тия напират във всеки възможен спорт, навремето нямаше кьорав китаец в плуването, а сега вадят някакви мутанти като Ян Сун и  16 годишното  момиче чудо

поредният всезнайко))) ами няма нищо общо с това)))...просто е - мускулите им тежат повече...и е чисто физиологически това

09.08.17
19:24

това да си 2 метра висок с 2 метра размах на ръцете  не знам какво общо има с мускулите? Ако ставаше с мускули така всяко джудже дето е  170 см  високо щеше да мачка

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 09.08.17 19:29.

Carbohydrate

09.08.17
19:41

казано от Ice Mountain на 09.08.17, 19:24:

това да си 2 метра висок с 2 метра размах на ръцете  не знам какво общо има с мускулите? Ако ставаше с мускули така всяко джудже дето е  170 см  високо щеше да мачка

!

09.08.17
19:46

казано от Carbohydrate на 09.08.17, 18:46:

Има...при това първенци .

Carbohydrate

09.08.17
20:08

казано от nervak на 09.08.17, 19:46:

казано от Carbohydrate на 09.08.17, 18:46:

Има...при това първенци .

ми, то и ти тренираш движения но никога няма да си сред първите...това не е обида....от физиологията не можеш да избягаш...може да изпилиш някои неща, но до толкова)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.08.17 20:09.

Bart Simpson

09.08.17
20:11

казано от Boby_ на 09.08.17, 19:15:

Доста хора тук дълбоко бъркат социалните фактори с генетичните. Всъщност това е и основният проблем на расизма като концепция.

Генетиката на определена раса се постила на социялните фактори.
Среда -бит-нужди-еволюция........

Gogo

09.08.17
20:53

Предполагам, новата тема, в която ще бъдат изместени последните няколко страници с мнения от дневника, ще се казва “Негрите, през погледа на бб-тийм”.

Иначе яко, щом няма негър откривател-мореплавател - не ми ги хвали! : Д

казано от Bart Simpson на 09.08.17, 20:11:

Доста хора тук дълбоко бъркат социалните фактори с генетичните. Всъщност това е и основният проблем на расизма като концепция.

Дарвин прави лупинги в гроба след това изказване 😄

Bart Simpson

09.08.17
21:21

Майни,верно си губя времето,чесно.

Bart Simpson

09.08.17
21:28

Гог,пич,като те засяга”черната”тема обори я,не метай некакави хвърковати фрази.
Обикновенно това го правят хора като мен,които не могат да се обосноват.
Дайте ми пример за някакъв белег оставен върху човечеството от човек от тази раса..........

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.08.17 21:29.

Bart Simpson

09.08.17
21:29

казано от Херцог Трън на 09.08.17, 21:11:

казано от Bart Simpson на 09.08.17, 20:11:

Дарвин прави лупинги в гроба след това изказване

На Дарвин отдавна му се вие свят от теб.

Gogo

09.08.17
21:38

казано от Bart Simpson на 09.08.17, 21:28:

Гог,пич,като те засяга”черната”тема обори я,не метай некакави хвърковати фрази.
Обикновенно това го правят хора като мен,които не могат да се обосноват.
Дайте ми пример за някакъв белег оставен върху човечеството от човек от тази раса..........

През оная ми е черната тема. :>
Просто ми правят впечатления някои разсъждения и изводи. Обадих се най-вече, щото някак очаквам да виждам нещо по същество в тоя дневник, а именно, нещо от автора му. :]

Bart Simpson

09.08.17
21:40

По същество,автора е доста активен и ммението ти от преди малко не предполага подобно очакване,а бе насочено точно към темата за черните.
Не ми ги хвали е много точно казано-паразити са.
П.п.ако имаш поглед над малко по-развити общества ще видиш как ги издържат,в нашета микро-култура(българската)се наблюдава същия ефект.
Ако ми защитава някой черните напъплили по пътищата и болниците построени и отвоювани от нашите баби и дядовци значи защитава и правото на нашите родни цигани,които ни излагат по света с БГ лични карти  наричащи се БЪЛГАРИ.
Фуск излизам от тази тема защото откачам,завета на Левски -за единна и обща България е неприложим в днешната международна атмосфера.
П.п.2кине ми се сърцето само като си помисля,че на “черния” континент умират дечица от глад.
Имам си и аз вътрешна борба.
На проповедника с картечницата и на кървавия диамант съм ревал като малко дете,пука ми за съдбите на хората,но мразя постъпките на мнозинството.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.08.17 22:04.

09.08.17
22:25

Тук сме се събрали само преуспели горди арийци 😄 Газим и унижаваме вселената с 20-годишни Голфчета с газова уредба

Bart Simpson

10.08.17
00:44

Е сега и на екология ако го зачекнем........телешко ядеш ли,знаеш ли колко метан отделя една крава на ден????????
Нито съм горд,нито ариец.
Нето българин,нито папуанец,нито......не знам какъв съм вече.
Не е нужно да се отъждествяваш като някакъв за да имаш мнение.
Светът е толкова объркан,че е трудно да заемеш твърда позиция по някой етнически въпрос без да стимулираш вълна от мнения.
Всяка божикравичка и мравка и всяко мърдащо нещо има място под слънцето.
Всичко,което казах е плод на размисли и лични възгледи.
Не се мятам.в темата ей така.
Размищлявал и чел съм и съм общувал достатъчно за да мога да имам позиция.
В заключение-не мразя и не се разграничавам от никой друг под слънцето,просто има малко по-умни хора и малко по-бързи.
Генетичната обосновка на различните раси и дала резултати през поколенията.

10.08.17
14:07

Сериозен шит сторм се е заформил тук от един- два примера за човешка глупост и суеверия.

И разбира се, както е нормално за 2017, са се намерили някои, които да се обидят на расова или етническа основа. Да кажа и аз моето виждане: Расизма е нещо кофти. Но е нещо съвсем реално. И белите са расисти, и черните са расисти, и жълтите са расисти, и латиносте, и червените. Според мен е заложено в човешката природа - да те е грижа повече за тези с по- близко ДНК и да си подозрителен и враждебно настроен към чужденци (защото и те поставят грижата за близкото си ДНК пред грижата за твоето). Така сме си предавали гените и тази политика ни е помагала да оцелеем, съответно е заложена дълбоко в начина ни на мислене и после се е прехвърлила в културата и обществата ни.

От друга страна и за себе си вярвам а и на децата си винаги съм казвал да се поитват да съдят хората по делата и отношението им. Имам и съм имал приятели негри, цигани, турци, латиноси. На дъщеря ми едната приятелка е циганка, на сина ми единия беше циганин, друг сега е турчин. И пак съм си леко расист, не защото вярвам че определено ДНК е формиращо за това, какъв човек ще стане, ами основно, защото даден етнос/раса си върви с народопсихологията. Която също не е 100% гаранция какъв човек ще стане, но си е съществен фактор в общия случай.

Който иска да спори, първо да ми каже дали си пуска децата в циганската махала, при положение че не познава всички цигани, а може да има и други етноси там, и всеки един отделен човек трябва да се разглежда като отделен индивид с всичките си качества и недостатъци и за него да се съди индивидуално. Ако на някой честния отговор не е “да, пускам ги без да се притеснявам, там има много личности, за които те сами трябва да си създадат мнение и може би ще ги обогатят чрез общуването си с тях”, хич да не ми се обажда и да ми обяснява колко е непредубеден и колко не се поддава на стереотипи и как грам не е расист.

ДЕ

10.08.17
14:26

То има и различни видове разисъм и национализъм /много често даже се бъркат двете понятия, защото например някой казва, че е расист и мрази циганите......но те не са от друга раса, а са от европеидната- т. нар.тъмен клон, т.е. само са друг етнос на бялата раса......макар да знаем как изглеждат дравидите в Индия, но пък и расата не се определя основно от цвета на кожата, а други антропологични черти/. Та, единият вид расизъм се изразява по-скоро не само в омраза или неприязън, а формира в съзнанието ти мнение, че тази или онази раса е по-долу от твоята в много отношения. Хитлеровият национализъм е бил същия, т.е. независимо дали си и бял, не си ли германец, значи си по-долу физически, умствено и т.н. от немците. Другият пък расизъм се изразява не толкова, че мислиш да си над съответния индивид, а просто го мразиш заради нещо, най-вече предразсъдъци и не искаш контакт с такива като него. Например мразиш евреите, но те нито изглеждат различно от теб, нито са по-тъпи, бедни, необразовани и др. Е, естествено има и такъв, в които присъстват и двата елемента.
Като цяло, в БГ и други подобни държави от региона, а и не само,  още си вилнеят предразсъдъците по отношение на определени раси и етноси.
Ето едно интересно и комедийно бих казал виждане на един блогър /нещо и той го даваше недоволен покрай протестите/, на което все пак доста се смях, като го четох първия път. http://mglishev.blog.bg/zabavlenie/2014/04/01/mitove-i-legendi-na-bylgarskite-patreoti-pokazalec.1252919
Все пак, май е редно да поспрем с този спор и да започнем да четем за плочки :-)

10.08.17
16:15

Ето правилата на един друг форум, който чета. Не е на фитнес тема, но въпреки това мисля че можем да ползваме част от тях, с идеята да се получи по-добра дискусия на даден въпрос.

Мнението беше редактирано от Splash на 10.08.17 16:24.

10.08.17
17:04

Това са правила от друг форум, за други хора, от различни реалности. Нашия форум си има правила и те са си достатъчно добри по моето скромно мнение. Истина е че виждам сравнително често (макар и леко в повечето случаи) да се нарушават (аз също го правя понякога). Има си ръководство на форума, има си модератори, които решават къде е границата между свобода на изразяване и слободия. Ако е много либерално, форума ще се изроди и посещаемостта и полезността му ще спаднат, но ако пък е прекалено строго модерирането, ефекта ще е пак такъв.

Относно Уикипедия като надежден източник, колкото и да изглежда като оксиморон, ще ти цитирам един линк по темата от самата Уикипедия.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reliability_of_Wikipedia

Хич и да не четеш самата статия (щото нали Уикипедия според теб не е надежден източник), в края ѝ има 248 външни връзки, които са по темата, можеш да ги прегледаш всички ако имаш време и желание да си съставиш по- пълно мнение, за мен аз съм си решил на базата на няколкото изследвания, които съм прочел, че Уикипедия е не по- лош източник на информация от която и да е друга енциклопедия по света.

А ти не каза, пускаш ли децата си в циганската махала?

Иван

12.08.17
07:09

казано от Splash на 10.08.17, 16:15:

Ето правилата на един друг форум, който чета. Не е на фитнес тема, но въпреки това мисля че можем да ползваме част от тях, с идеята да се получи по-добра дискусия на даден въпрос.

Без да съм краен, но и аз мисля, че подобни теми, като актуалната, въобще нямат място в платформа като bb-team. Хора, кипящи в казана на расизма, също нямат място тук, според мен.
Самата идея, че определяш някого по външни белези, те прави нулев за мен т.е не съществуваш.

Мнението беше редактирано от Иван на 12.08.17 07:12.

12.08.17
09:10

Респективно да чакаш привилегии на база външни белези е допустимо? И без да си краен зачеркваш хора с различно от твоето мнение 😄
Много деликатни станаха хората. 
“Скоро няма да мога и да се самоиронизирам, щот някой друг ще се обиди”

12.08.17
09:52

казано от Иван на 12.08.17, 07:09:

Самата идея, че определяш някого по външни белези, те прави нулев за мен т.е не съществуваш.

Ми оди се пЕри тогава...какво се чувстваш длъжен да защитаваш тъмнозелените...апропо те няма да ти простят,какъвто си нежен...)))

12.08.17
12:08

Ванка, ти не каза водиш ли жената и детето на разходка в циганската махала?

Bart Simpson

12.08.17
12:22

Хахахах,много ви обичам и ми бяхте залипсвали,много е яко да проследиш как един пример води до война.

Dizzy

12.08.17
14:55

И аз до вчера си мислех че не съм расист, докато не си опънах хавлията на плажа. Оглеждам се и кво да видя, до мен цяла тумба. Започнах да си повтарям наум: “И те са хора, не съм расист, нищо няма да стане, и те са хора, не съм расист, нищо няма да стане...” Тръгнах да влизам във водата, гледам и те натам. Викам си:
“Багажът ми ще оцелее” После усещам как тръгвам да плувам настрани щото ме е гнус....
Човек не знае какъв е и на какви стереотипи робува съзнателно или не докато не му се наложи да сподели личното си пространство с въпросните люде.

Barberian

12.08.17
15:07

Избягваме ги, но проблема не е в цвета на кожата. Те са гласоподаватели и никой не иска да ги интегрира, защото ще го махнат от власт. Ако тези хора са образовани ще живеят по- добре и в един момент ще осъзнаят, че не е лошо да се къпеш 🙂 Ние правим обратно, оставихме ги да си правят каквото си искат. Размножават се като въшки, деца раждат деца и вземат сериозни суми помощи. Защо да искат да работят и да се интегрират? Чакам при нотариус и тя идва и казва да сме побързали, че била с дете. Толкова нахални са станали вече. Скоро разбрах, че стотици организации се грижат за тях. Адвокати обикалят в гетата и ги съветват. Те затова вече се чувстват много велики. Ако набиеш някой веднага е расизъм, а те като нападат деца с мотики?
Едно време циганин като вдигнеше ръка, полицията правеше махалата на нищо. Имаха страх и респект.
Пак повтарям, не е до цвета на кожата. Всеки ден подстригвам чернокожи, но са интегрирани, съответно къпани🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 12.08.17 15:11.

Gogo

12.08.17
15:38

Не е до цвета на кожата, ама един ако вдигнел ръка и цялата ма’ала на сапун? : Д

Какво значи, че не били интегрирани? Във всеки вход имаше по един мангал. И беше все по първите етажи, да не се катери нагоре. Продадоха си къщята и се върнаха, където са израснали. То е като затворник. Все си търси условията на собствената си килия.

Във всеки клас имаше по един мангал. И във всяко поделение по един. Нашият се казваше Бонго и беше много изпълнителен.

Ше ги интегрираме... Вместо да им се наливат пари и да им плащаме сметките, да се инвестира в големи затвори от тип трудови лагери. Равни права за всички, щото и те са хора. И като престъпи закона - там, да си издължи дължимото.

Мнението беше редактирано от Gogo на 12.08.17 15:53.

12.08.17
15:47

Абе, мангали, цигани, роми (не съм сигурен вече как е коректно да се наричат), ама и тримата мургави продавачи на царевица на плажа имат завидни плочки!!
За всеки случай си взех една консерва сладка царевица, знае ли човек...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1