Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

16.04.17
20:44

Христос Воскресе, мили хора!
Бъдете здрави, усмихнати и с очи отворени за доброто в дните ви!

14.04.2017

Сън: 6:15ч. (0:22 - 6:37)

Тренировка: Metabolic Conditioning for Fat Loss - Фаза 1, Ден 2
Загрявка: 15 мин. интервално на пътеката до 15 км/ч
Накрая: Скачане на въже 3х3-4 мин. с крънчове с топка - 3х10.

Храна:
- 15г кокосово масло, 3 бразилски ореха;
Тренировка
- 2 ДМ-ски протеинови бара;
- 150г лефер на скара, краставица;
- 250г обезмаслена извара, 30г тиквени семки;
- Голяма пъстърва на скара, аспержи печени със зехтин;
- Прясно печени лешници... доста...

Късно отидох на тренировка, защото малкия спеше и не ми се искаше да го будим и да го влачим с нас, та трябваше да изчакам Дани и тогава да отида аз. После цял ден насам - натам, пазаруване, шетане. Имах планове да си полегна следобед, но не ми се спеше и така си и останах...

15.04.2017

Сън: 0:00 ч., т.е. грам не съм си лягала (а не съм и сядала).

Тренировка: Няма (освен ако месенето на козунаци не се брои)

Храна:
- Печени лешници - неизвестно количество, но не повече от 100 грама за цялата нощ;
- 250г обезмаслена извара;
- 100-120г пилешко филе на грил, домат, краставица, люта паста със зехтин;
- 150г котидж;
- 200-250г пилешко филе на грил, зелета салата с кисело мляко, люта паста със зехтин.

Цялата нощ месих козунаци 😜 Луда жена, а?
Обаче станаха разкошни! Всичките са с различни плънки, има и с кокосово тесто (маслото и захарта са кокосови и в плънките им слагам кокос + други неща).
Курабийки също направих в леко промишлено количество, но ще нося и на колегите, и на нашите.
И яйчицата си боядисах по следобедно време. Момчетата уж щяха да рисуват, та им оставих сума ти едноцветни, ама нещо се скатаха.
Бях все едно съм заредена с кашон Дюрасели - организирана, експедитивна, супер нахилена и позитивна 😊 Някъде към 8 вечерта изведнъж се уморих и краката много ме заболяха, защото, като се замисля, едиственото ми сядане за повече от 4-5 минути беше докато обядвах. Така че вечерях и се трупясах изключително удовлетворена 😴

16.04.2017

Сън: 9:50ч. (22:02 - 7:52) А, а 😉

Тренировка: Няма.

Храна:
- 4 белтъка, 1 пъдпъдъче яйце, 1/4 голям козунак, 2-3 курабийки;
- 2 белтъка с 1/2 жълтък;
- 4 белтъка, 1 пъдпъдъче яйце, салата (домат, краставица, пресен лук), 2 голеееееми парчета козунак, малко парченце баница (отчупи се нещастно, докато я местех в една кутия);
- Класика: Агнешко, зелена салата, козунак, много козунак, курабийки, вино 😋😋😋

Чудесен празничен ден!
Като започнем с това, че сутринта се качих на кантара, за да видя как влизам в козуначената серия, а той показа невероятните 52.5 кг! Качих се и на по-умния кантар - и той толкова рече 😲 Ми, зарадвах се, много! Спокойно мога да се накозунача за цяла година напред 😍 
Наобяд се видяхме с нашите и баба ми навън, в един парк. Наборихме се с яйчица и много приятно се разходихме. Времето беше с нас и ни даде 2-3 слънчеви и сухи часа. Бяхме точно между два облака - черни и святкащи, а при нас - мир и спокойствие 🌞
Без суетенето и многочасовото засядане на трапези, успяхме да се видим и да си поприказваме много по-пълноценно  ❤️️

После почивчица и лек обяд (като изключим козунака) вкъщи.
Сега агънцето - багънцето тъкмо хваща коричка и четириракото пази пред фурната 🐶

Мнението беше редактирано от Светлето на 19.04.17 17:24.

19.04.17
19:52

17.04.2017

Сън: 6:02 ч. (1:12 - 7:14)

Тренировка:  Жалък опит за Metabolic Conditioning for Fat Loss - Фаза 1, Ден 1.
Не можах да отида в залата рано, че дребния спа до късно и като се класирах малко след 11:00 ч., всичкия преял с козунак народ от близките 2-3 квартала, гузно се беше изсипал там, и повече от половината за първи път стъпваха във фитнес.
Енергия и настроение имах много! Направих 17 минути спринтове, до 17 км/ч., чупих гипса и се опитах да потренирам. Първите две упражнения (А1 и А2) някак си ги направих с много добро темпо, но после положението тонално се прецака. То тежестите ли не ми взимаха, то хватката на скрипеца ли не ми разкачаха, то степа ли не ми местиха... Чашата преля, когато на втората серия руски степ ъп, някакъв застана на 20 см. пред мен да сгъва за бицепс, а не е като да нямаше къде да се мръдне. Абе ще го ритна за милиметри, а той не се сеща да се подмести! Теглих му една и присто си тръгнах, че щях да се ядосам, пък не исках да си развалям празника.

Храна:
“Тренировка”
- 6-7 белтъка, половин козунак;
- 6-7 белтъка, доста парчета козунак;
- 2 парчета баница, 350г биволско кисело мляко, 6! филии със свинска мас и шарена сол (печени), 250г обезмаслена извара, 6-7 парчета козунак, 10-15 курабийки...

Не съм сигурна какво точно се случи с моя метаболизъм тези дни (явно въглехидратките са го позабързали), но имах зверски апетит, супер много енергия и нито ми ставаше тежко, нито се подувах, и си имах преса...
Дани ме гледаше като изкопаемо.

Последен почивен ден. Почивен, почивен - колко да е почивен 🙂 Ходихме на пазар,
в късния следобяд имахме гости, после да сготвя за през седмицата...
Все пак, беше приятно и нетоварващо. Единственото неприятно е, че кучо нещо е облизал навън, раздразнил си е стомахчето и от неделя се разповръща.

18.04.2017

Сън: 4:40 ч. (1:51 - 6:31)

Тренировка: Няма.

Храна:  Обратно в релси!
- 2 белтъка, 250г обезмаслена извара, 3 големки парчета козунак;
- 200г пуешко филе с горчица и табаско, зелена салата с краставица, 5 маслини, 1 белтък;
- 200г котидж, 30г тиквени семки;
- 300г сьомгова пъстърва, 350г аспержи, 1 с.л. зехтин.

Първи ден на работа след 6 дни почивка...
Сутринта водихме хайванчето на доктор. Надупчиха му бутчетата. Гладната диета ние му я наложихме от предния ден, ама доФтора рече да е и жадна :( Добре, че не е жега!
Горкото, вечерта се гушна до мен, сложи си главичката в скута ми и така жално ме гледа...

19.04.2017

Сън: 5:33 ч. (0:13 - 5:46)

Тренировка: Metabolic Conditioning for Fat Loss - Фаза 1, Ден 1
Ще я прикача по-късно
Супер тренировка! Стегнато, експедитивно, че имах ограничение във времето. Не добавих нищо от себе си за финал, но ще го преживея. Имах сила наполовина, колкото онзи ден, но пък беше спокойно и си направих всичко както трябва.

Храна:
- 10г кокосово масло, 2 бразилски ореха;
Тренировка
- 1 ДМ-ски и 1 някакъв друг (350ккал) протеинови барове;
- 200г пуешко филе с горчица и табаско, 60г пълнозърнести макарони, айсберг, краставица, 1 белтък;
- 250г обезмаслена извара, 20-ина г тиквени семки;
- Омлет (4 белтъка, 30г суджук, 80г кашкавалена извара, кокосово масло), връзка аспержи на фурна със зехтин, мъъъъничко фъстъчено масло.

Сутринта се качих на кантара: 56.5 кг. Доста добре, предвид изядената предните дни храна!
Явно е вярно това, дето баба ми го разправяше, че който прави великденските козунаци,
не му се лепят, колкото и да изяде. Хахаха 🙂
Извън шегата, откокто не тренирам силово, се чувствам доста по-лека и пъргава. Краката ми не тежат толкова и не са перманентно напомпани.

Ама и време е навън... Кучи студ, дъжд, вятър... Как ще се прибирам не знам...

Хайде, после ще дописвам, ако не заспя 🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 21.04.17 20:26.

22.04.17
00:51

20.04.2017

Сън: 6:01ч (0:17 - 6:18)

Тренировка: Няма

Храна:
- Омлет (3 яйца, 1 белтък, 30г суджук, чушка);
- 200г пуешко филе, 60г пълнозърнести макарони, салата (краставица, домат, чушка);
- Сандвич (филия протеинов хляб, 50г ементал);
- 220г сьомга, краставица, фъстъчено масло - много.

Егаси времето! Почти загинах от студ, въпреки чорапогащника под дънките... 🌨🌬⛄

21.04.2017

Сън: 5:46ч (0:22 - 6:08)

Тренировка: Metabolic Conditioning for Fat Loss - Фаза 1, Ден 2
За загрявка: 15 мин интервали до 15 км/ч
Биваше тренировчицата. Даже, като за първи ден МЦ си беше екстра 🙂 В залата беше спокойно и успявах да си спазвам темпото и почивките. Нещо имам чувството, че не се натоварвам достатъчно. Уж се изморявам, но не съвсем, ама ще се правя, че не забелязвам засега 🙂
Отново нямах време за нещо допълнително накрая.

Храна:
- 5г кокосово масло, 2 какаови зърна;
Тренировка
- Доза и 1/2 протеин, 5 ръжени кръгчета Местемахер, 75г рачел от тиква;
- 2 консерви риба тон, 60г пълнозърнести макарони, салата (краставица, домат, чушка);
- Филия протеинов Местемахер с 30г фъстъчено масло;
- 350г сьомга, салата (айсберг, краставица), печени лешници, фъстъчено масло, 2 вафли със слънчогледов тахан

Взехме си отпуск с Дани, за да вършим цял куп административни задачи. Основното - да запишем наследника в първи клас. В три училища подадохме заявления, пък ще видим. В най-близкото до нас го раздаваха много важни и интересни и леко ме изнервиха. Иначе всички други неща отметнахме с лекота, че успяхме и да понапазаруваме 🙂

След като кучето оповръща декоративните възглавнички на дивана и аз ги изхвърлих,
сега няма от какво да си “сглобява” гнездо и онзи ден сутринта го намерих така (кацнал на един диван):

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.04.17 00:53.

01.05.17
00:16

Нещо не ми се получи публикуването...

Мнението беше редактирано от Светлето на 01.05.17 00:21.

01.05.17
00:19

Куку 😜
Стринка ви е още жива. Някак си...

Сън:
22.04.2017 6:47 hrs 1:02 - 7:49
23.04.2017 6:35 hrs 1:25 - 8:00
24.04.2017 4:53 hrs 0:57 - 5:50
25.04.2017 5:58 hrs 0:14 - 6:12
26.04.2017 5:09 hrs 0:42 - 5:51
27.04.2017 4:28 hrs 1:38 - 6:06
28.04.2017 5:02 hrs 0:54 - 5:56
29.04.2017 7:43 hrs 1:18 - 9:01
30.04.2017 7:09 hrs 0:30 - 7:39

Тренировки:
Тенирах на 24-ти, 26-ти и 28-ми. Прикачам ги.
На 28-ми започнах Фаза 2 💪
В началото на седмицата треньорчето дето ме затисна ме пита защо тренирам по-различно от обикновено. Заговорихме се за програмата ми - откъде е, каква е концепцията и т.н., и в петък го гледам: Copy - Paste на неговия контингент

Храна:
Ключовата дума тук е много: Много хубава, но и много като количество.
Въвеждала съм в МФП само планираното, а някъде и това не съм... Просто нямах време. Всеки ден обаче имаше и извънредни неща, най-вече много фъстъчено масло (с Дани опукваме по буркан и повече на ден), а в петък 2/3 буркан (т.е. към 200г) лешников тахан някак си изчезна безследно 🙄
Вчера и днес обаче всичко е под контрол 😉

За днес:
- Печен сандвич (филия протеинов хляб, 70г полумаслен кашкавал, чушка);
- 200г кашкавалена извара на тиган (открих как да я пека без да се разпада!), 50г суджук, домат, чушка;
- 250г обезмаслена извара, 120г малини;
- 250г сьомгова пъстърва, салата (спанак, рукола, краставица, авокадо, лимон);
- Около 20-ина г. тиквени семки между другите хранения.

Беше леко кошмарна седмица. Изключително работно изцеждаща. Ситуацията с колегата ми започва да граничи с абсурда 😡 Не мога да разбера дали наистина изфирясва (той е доста възрастен) или успешно се преструва. Нищо добро няма да излезе, ако не се вземат някакви мерки, т.е. аз да сложа картите на масата и да поискам промяна. Това обаче ще означава още работа за мен, без гаранция, че ще си струва... Иначе е въпрос на време, малко време, нещата здраво да се оплескат...
Вчера и днес - реанимация. Пазарувахме, ходихме до Икеа, малко домашна работа...
И пак стана 100 часА!

Мнението беше редактирано от Светлето на 01.05.17 00:20.

01.05.17
17:53

01.05.2017
Честит първи май! И въобще честит май! 🌞  Най-прекрасният месец в годината  ❤️️ 

Аз, като една работна кобила, си го чествам празника на трудещите се 😉

Сън: 6:06 (1:01 - 7:07) Ама съм ги нагласила часовете 😜

Тренировка: Прикачена е
За загрявка: 17 мин. интервално, до 17 км/ч.
На тази Петерсън лег преса, докато уцеля позицията и ритъма на краката (пръсти - пети), 50 кила бая ме озориха. Срам и резил 😜
То и като цяло повечето упражнения не съм ги правила никога, та докато се нацеля, тежистите са съвсем символични. Щях да напиша, че се надявам да тръгнат нагоре, ама едва ли - докато ги хвана, ще трябва да минавам на следващата фаза.
Упражнението за предмишница го замениш с такова за корем, ще ме прощава г-н Поликуин 😉

Храна:
- 25г суджук;
Тренировка в 11:00ч
- 250г пълнозърнеста баница с домашни кори и сирене, 250г обезмаслена извара;
- Заешки дроб на тиган;
- Вечеря в индийски ресторант (т.е. много, много храна), но без десерт 🍛
- 200г шведска бадемова торта.

Много съм продуктивна днес 😊
Сутринта правих баница, че им се ядеше на момчетата, след това на тренировка, а след нея до магазина да напълня раницата, после голямото готвене за седмицата (пуешко, заешко, сладки картофи)... Май и други неща правих сутринта, ама не си спомням  какви бяха 🤔
Отиваме сега с една тумба приятели да се подлютим, поне аз де...

Значи, за трети и последен път (в течение но повече от 10 години) давам шанс на ресторант “Тадж Махал”! Как се подлъгах по колежките ми, не знам!!! Тандурито беше приготвено неясно кога и ни го сервираха притоплено (явно в МВ, защото беше неравномерно).  Вкуса на всичките ястия, беше супер посредствен и нямащ нищо общо с истинската индийска кухня. Но най-кофти е пост-ефекта при Дани - много жестоко разстроен стомах ☹ 
Харесвам много индийската храна. Имала съм удоволствието да ям доста истински, напълно автентични индийски мнджички, приготвени от истински индийски майстор готвач и знам какво е. Това, в Тадж Махал не се доближава дори!!!

Мнението беше редактирано от Светлето на 02.05.17 10:19.

07.05.17
09:15

След като снощи, в полузаспало състояние направих страшната глупост да си изключа служебния компютър, вместо просто да се разкача от него и сега не мога да си довърша отчетите, реших да използвам времето за по-приятно занимание a.k.a. ББ-тийм дневника ми.

Сън:
02.05.2017 7:32 hrs 22:49 - 6:21                
03.05.2017 5:06 hrs 00:55 - 6:01
04.05.2017 5:10 hrs 00:26 - 5:36
05.05.2017 5:06 hrs 00:50 - 5:56
06.05.2017 8:50 hrs 23:57 - 8:47
07.05.2017 7:01 hrs 00:11 - 7:12

Тренировки:
На 03.05.2017 и 05.05.2017 - прикачени.
Биваха тренировчиците, особено петъчната си ме поизпоти, въпреки смешните наглед тежести. Старая се да спазвам зададеното тепо и точните амплитуди и затова тежестите са символични. Единствено не винаги успявам да спазвам почивките, защото докато си намеря и сглобя тежестите (в нашата зала е супер разхвърляно), или пък докато чакам някой да си довърши серията на уреда, който ми трябва, или когато пиклата в мен се обади, минават повече от 60 секунди.

Храна:
Без боклуци, но е страшно много :(
Вечер ми пада пердето и омитам де що видя (най-вече фъстъчено масло, но също така и ядки, сирене, суджук, извара, семки), а не е като да съм гладувала през деня... Умората и напрежението си казват думата.
През почивните дни всичко е под контрол, но през седмицата става мазало. Трябва да взема да си въвеждам пак стриктно в МФП, а и тук за да виждам какви ги върша.
Ако мога да удържам положението на около 2000 ккал. ще е супер!

Седмицата беше кратка, но пък за сметка на това тежка 🙂
В петък вече бях на ръба на... всичко (вкл. унищожаване на служебна техника и убийство). Не знам как се удържах, наистина!
През нощта му ударих егати съня, а в събота сутринта станах подпухнала като втасала питка и така си останах целия ден.
Дългия уикенд и той е запълнен със задачи от-до, но поне една част от тях са приятни: кинце вчера, вечер с приятели днес, кулинарен ден (ще меся вкусотии), тренировка и маникюр утре... А между тях трябва да сместя чистене, пране, гладене, миене на баня, подреждане, пазаруване, готвене за седмицата, довършване на тъпите отчети (за кето трябва да отида и до офиса, да си пусна компютъра, защото съм една голяма бяла птица, нали...).
Една приятелка съвсем сериозно подизира, че съм на някакви медикаменти, защото вижда какво ми е ежедневието и не може да си обясни как успявам не просто да съм жива, а и винаги да съм нахилена и в настроение 🙂

Аааа, след вторите междинни резултати водя по тревировъчни точки във фирменото състезание. Похвал!

Ииии, спечелих си тениска от Bb-team. Изфук!

Пожелавам прекрасен ден на всички!

Мнението беше редактирано от Светлето на 07.05.17 09:19.

22.06.17
18:34

Залипсвали сте ми откато не съм писала, но с времето нещо хич не се разбираме... Обаче си поставих за цел да спя по около 6 часа на денонощие и това изисква жертви :(

Ама ей на, днес отметнах доста служебни задачи и остана малко време да резюмирам изминалите два месеца.

Тренировките:
Продължавам по “Metabolic conditioning for fat loss” на Чарлз Поликуин. Вече съм на фаза 5.
Програмата е доста приятна и има потенциал, ако не се скатава човек (като мен напоследък). Все пак, имам усещането, че съм качила някаква относителна сила, макар, че не съм правила тежки опити скоро.
Получаваха ми се много хубави осмици тяга с 90кг, което силно ме изненада, а също и осмици клек с бавно спускане (5 сек.) и задържане (2-3 сек.) с 45 кг.
Набиранията са ми традиционно зле, основно с ластика (7-14 кг съпротивление). 3-4 хубави и пълни правя със собствени сили, но дотам. 

Странно ми е... Според някакви хора се разбивам от тренировки, а според мен го раздавам твърде лежерно. Истината може би е някъде по средата, но ми се иска да се раздавам още мааааалко повече.

Следващото си струва да бъде отбелязано с друг цвят:
Ходих на йога и ми хареса!
Три пъти съм опитвала през годините досега (преди изобщо да започна да тренирам) и нещо не се разбирахме, но този път се получи.
Като цяло не е нещо за което бих отделила време да ходя, но в офиса направиха класове веднъж седмично и това идеално ме устройва 🙂

Храната:
Много е! Общо взето е хубава с изключение на половин до 1 силно мръсен ден седмично, но е много...
Като малките деца съм - логвам си в МФП само предвиденото меню. Ежедневните изстъпления и допълнения не фигурират никъде, освен върху паласките и шкембето ми.
А “Fat loss” елемента от програмата ми би бил 100% налице, ако бях на мааааалко дефицит, или поне на хипотетичния ми неутрален баланс. 

Формата:
Далеч от представите ми за лятна такава.
Около 56.5 - 57 кг.
Обаче и съпружеското тяло има вина! Първо, той ми напълни главата с глупостите за 1 чийт хранене седмично. Хубаво, ама той може да мине само с 1 хранене, а аз се увличам.
И второ - така ме харесвал повече, отколкото като бях по-слабичка. И на мен толкова ми трябваше 🙂

Малко материал за онагледяване прилагам, но моля, извинете ми грозните снимки. Нямам идея как се ползват филтри и т.н. екстри и не ходя с грим на тренировка. Извън залата изглеждам малко по-човешки, мисля 🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.06.17 18:44.

01.08.17
19:40

Хелоу силни хора 🙂

Хайде да драсна два - три реда първоавгустовски, с пожеланието да ми се случва по-често 🙂

Юли месец мина и замина, а с него и двуседмичната отпуска и моренцето.

Тренировките:
До 10-ти юли карах по “Metabolic Conditioning for Fat Loss” на Поликуин. Стигнах до Фаза-6.

На морето се раздвижвах през ден сутрин (редувахме се с Дани): 5.5 - 6 км бягане, след това набирания, лицеви, клекове, бърпита и каквито ми идваха на ум упражнения със собствено тегло. Също така ходих три пъти на йога класове на плажа.
Чувствах се повече от прекрасно!!! Тичането не го усещах направо. Частта от крайбрежната алея на Албена, водеща към нищото извън комплекса е толкова прекрасна! Така и не направих снимки като хората, защото трябваше да спирам и т.н., но повярвайте ми, прекрасно място е! Лоста, плажа... Толкова приятно... до към 6:30 - 7:00ч. сутрин. После изпълзяват руснаците и тези, които са решили, че ще влязат във форма за отпуската през самата отпуска 🙂
Йогата биваше също.

След отпуската имах седмица без тренировки поради разни организационни причини, а след това започнах една програма Дърпащи - Бутащи с по четири варианта на двата типа тренировки, които се редуват.
Целта е... де да знам... Да се раздвижвам най-вече.

Храната:
На морето беше много, много... Твърде много! Дани се притесни по едно време 🙂
Но, нито се подувах, нито ми ставаше тежко, нито задържах вода или изпитвах някакъв дискомфорт. Хапвах колкото и каквото ми се ядеше.
Като се прибрахме обаче, нещата рязко се промениха. Въпреки, че нямаше вече количества и джънк, още на втория ден започнаха обичайните подувания и водни задръжки.

Формта
Тегло: 57 кг.
Ами не съм нацепена, пресата не се “чете” съвсем ясно, но се чувствам прекрасно. Смятам, че изглеждам по-женствена и с по-меки черти и в лицето и на други стратегически места 🙂  Пък и на 36, вече не би трябвало да ми е чак такъв приоритет нацепването 🙂
Половинката ме намира също за по-привлекателна така.

Няколко снимки: 🙂 (моя милост, местата на които тренирах и тримата ми мъжове). На едната бутах каквито филтри намерих, че бях червена като домат по време на тренировка 🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 02.08.17 15:03.

02.08.17
15:16

01.08.2017

Сънчо: 6:14 ч.

Раздвижване (уж кардио):
Интервали на пътека до 16 км/ч - 15 мин.
Ходене на максимален наклон с 6 - 6.5 км/ч - 15 мин. (излезе ми душицата)
Набирания с подхват - 4х2;
Колелце от колене - 3х15;
Разтягане

Хапване:
(Раздвижване)
- 2 протеинови бара от ДМ;
- 200г пилешко с индийски подправки, 70г червен ориз, домат, краставица, чушка;
- Zero bar;
- Cheat meal (много сирена, мезета, чабати, вино, сладолед, бисквити) на женско събиране в приятелка до среднощ.

Добавки:
BCAA по време на тренировката.

Хубав ден беше - и работата спореше, и се повеселихме вечерта  🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 02.08.17 15:21.

03.08.17
18:16

02.08.2017

Съчно: 3:27 ч.

Тренировка: Нъцки

Храна:
- Печен сандвич (протеинов хляб, 20г пуешки салам, 50г полумаслен кашкавал);
- 500г кефир с доза протеин;
- 20-ина г тиквени семки, 3 резенчета пуешки салам;
- Рибай стек (270г), домат, краставица, люти чушлета, чаена лъжичка фъстъчено масло.
1679 ККал.

Добавки: Orange Triad, Рибено масло (доста дълго време не бях пила нищо).

Събудих се в 6:30 съвсем сама и учудващо свежа и концентрирана бях през целия ден, въпреки недоспиването и алкохола 🙂
Супер подпухнала от солта, с шкембе като на бременната ми приятелка, но ще го преживея 🙂
Вечерта успях да си легна навреме, което ми спести едни 4-5000 калории от боклуци. Аз доволен!

03.08.2017

Сънчо: 6:44 ч.

Раздвижване (отново кардио!):
Интервали на пътека до 15 км/ч - 15 мин;
Ходене на максимален наклон с 5.5 - 6.5 км/ч - 15 мин;
Няколко набирания с успореден хват... примерно 8 общо;
Lower Ab Cable Crunch : 3х20@15

Манджа:
(Раздвижване)
- Протеинова палачинко-питка (40г трици, 20г стафиди, 30г протеин, 5 белтъка, канела);
- Fit Spo вафлена курабийка;
- Телешки стек (270г), домат, краставица, люти чушлета.
- 6 гофрети с течен шоколад, “Чудо”, 3 препечени филии с кашкавал и салам 🤐

Добавки: ВСАА по време на тренировка, Orange Triad, Рибено масло

Защото снощи зарязах куп задачи за да си легна, сутринта закъснях за залата и реших да не осакатявам тренировката с тежести, а вместо това правих пак кардио. То добре, че така стана, защото и без това малкото ми време в залата беше прекъсвато от телефона няколко пъти (след пауза на отчаяние, отново пуснах обява за човек, който да ни помага с малкия, която този път е предизвикала приличен интерес).

За четвърти пореден ден обядвам едно и също. Днес вече ми се повръщаше от масала и ориз! Ама пък не съм готвила поне за обяд през изминалите дни... Няма угдодия 🙂

А, да! И искам да е петък 🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.08.17 20:55.

05.08.17
21:27

04.08.2017

Сънчо: 4:45ч.

Тренировка: Дърпаща-2
10 мин. подтичване на пътеката;
Чупене на гипс;
1. Странична мъртва тяга (куфарче): 8*20, 3х5*30;
2. Хоризонтално набиране с повдигнати крака: 8, 7, 6;
3. Мечка: 3х12*15
СС 4+5:
4. Бедрено сгъване с топка: 15, 15, 12;
5. Пул даун с прави ръце: 3х12*35;
6. Страничен планк  обратен флайс: 3х12*2;
СС 7+8+9:
7. Повдигане на краката, коленете и таза от вис: 12, 10, 10;
8. Коремни преси върху топка с дъмбел: 15*7, 2х15*9;
9. Суинг с пудовка до вертикала: 15*16, 2х15*20.

Още 10-ина разпокъсани набирания на лоста в офиса следобед.

Храна:
(Тренировка)
- Протеинова палачинко-питка (40г трици, 20г стафиди, 30г протеин, 5 белтъка, канела);
- 200 г. пилешко филе на грил, домат, краставица, 100г ръжен хляб Stone bread;
- 250г обезмаслена извара Пилос, 35г бразилски орехи;
- Омлет (3 яйца, 2 белтъка, спанак от консерва), сос 4 сирена, салата (домат, краставица, лук, 60г козе сирене);
- 10-12 големи сини сливи, 2 филии протеинов хляб с дебел слой фъстъчено масло, 3 филии бял хляб с течен шоколад.

05.08.2017

Сънчо: 5:01ч.

Раздвижване: Няма

Храна:
- Курабийка с шам фъстък;
- 160г калмари с малко олио, домат, краставица, маслини, половин кебапче, 2 сини сливи, 12-15 смокини;
- “Домашна” лимонада от сладкарница “Неделя”;
- 250г нискомаслена извара Пилос, 200г котдиж;
- 290г телешки дроб на скара, сос 4 сирена, кетчуп, люти чушки, рукола, краставица;
- Половин кило сладолед.

Цял ден в движение по жегата - пазаруване и по задачи. Единственото ми сядане без да правя нищо беше, докато бях на педикюр, където почти заспах 😴
От вчера вечерта до сега имах 3 срещи с детегледачки и чак не мога да повярвам, но 2 от тях са съвсем подходящи! Йей!

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.08.17 23:08.

11.08.17
18:21

Леле, колко много има за отчитане!
Ама беше отчетна седмица и за към Кораба майка, който е с предимство, и... така 🙂

06.08.2017
Сън: 7:05 ч.

Раздвижване: Разходка до Черни връх

Храна:
- Омлет (3 яйца, 50г полумаслен кашкавал, 30г пуешки салам);
- Сандвич (2 филии протеинов хляб, 100г пушена сьомга), 4 големи сливи;
- Фит Спо вафлена курабийка;
- Почти 1 литър гаспачо;
- Голяма пица + 2 парчета от Доминос, 500г сладолед;
- Май имаше и някакви филии с течен шоколад, но не съм ги записала (защо ли!)

Изгорях като животно! Намазах мъжете, пазих кучето, което почти пририта нагоре по пистата, заради жегата и тъпата си муцуна, но за себе си не се погрижих. Сефте 🙂

07.08.2017
Сън: 5:16ч.

Тренировка: Бутаща 3
10 минути на пътеката монотонно бягане
Чупене на гипс
1. Пуш преса: 1х10*20, 1х8*25, 3х5*30;
2. БГ клек: 3х15*12кг пудовка
3. Повдигане на дъмбели от тилен лег от мост: 3х12*10кг дъмбели;
4. Гоблет клек за 1 и 1/2 повторения със задържане: 3х8*12кг пудовка;
СС 5+6
5. Силово разтваряне в страни с дъмбели, с редуване: 3х8*6кг на ръка;
6. Страничен напад с дъмбели: 3х12*12кг на крак;
СС 7+8
7. Skull Crusher на опора (лост): 3х10;
8. Бърпита: 3х10

Беше “малко” предизвикателство да тренирам толкова изгоряла, затова не си давах много зор.

Ей сега ще си допиша, само да драсна едно договорче 🙂
... Ииии, договрчетата станаха 4… Петък е все пак. Към края на работния ден. Мдаммм...

Дописвам си (не съвсем след малко)

Храна:
(Тренировка)
- 2 ДМ-ски протеинови бара;
- 200г пилешко със средиземноморски подправки, 100г Stone bread 80% ръж, домат, краставица, чушка;
- Доза и малко протеин, 30г Линдт 99% какао;
- Вечерята не съм си я записала и “услужливо” не мога да си я спомня, което значи, че не са били добре нещата...

Мнението беше редактирано от Светлето на 12.08.17 20:44.

13.08.17
00:31

08.08.2017
Сън: 04:25 ч.

Тренировка: Нъцки

Манджа:
- Печен сандвич (филия протеинов хляб, 25г пуешки салам, 50г полумаслен кашкавал);
- 200 г пилешко, салата (домат, краставица, чушка), 200г сладък картоф;
- 250г обезмаслена извара Пилос, 200г смокини;
- 160г мариновани калмари, салата (домати, краставици, чушки, лук, мслини);
- 30г пуешки салам.

09.08.2017
Сън: 6:31

Тренировка: Дърпаща-3
Обичайната загрявка
1. Мъртва тяга: 10*50, 8*60, 5*70, 3*80, 3*90;
2. Негативно набиране с широк надхват: 3х3;
3. Гребане с една ръка с лост, странично, без опора: 10*10 кг, 2х10*15 кг.;
СС 4+5
4. Повдигане на таза с 1 крак на опора: 3х15 на крак;
5. Гребане на хоризонтален скрипец: 3х12*30 кг;
6. Ренегатски обратен флайс: 2х10*3кг на ръка
СС 7+8+9
7. Обръщане от вис: 10*20, 10*30
8. Подаване на топка крака-ръце: 2х10
9. Jack knife с топка: 2х12

Храна:
(Тренировка)
- 200г пилешко, салата, 300-400г смокини;
- Доза и протеин, 30г Линдт 99% какао;
- 220г телешки дроб на скара, салата (домат, краставица, чушки, лук, маслини), 2 лъжички фъстъчено масло с 50% протеин.

10.08.2017
Сън: 6:36 ч.

Тренировка: Бутаща-4
Обичайната загрявка;
1. Клек: 10*30, 8*40, 2х5*50
2. Клек за 1 и 1/2 повторение: 2х5*30;
3. Наклонена лежанка: 3х10*20;
СС 4+5
4. Арнолд преси от стоеж: 10*14кг общо, 2х10*12кг общо;
5. Напади с щанга: 3х10 на крак * 30кг.;
СС 6+7
6. Диагонално разтваряне с дъмбел (рамо): 3х12*6кг на ръка;
7. Сумо клек от дефицит: 3х15*16кг пудовка;
СС 8+9
8. Лицеви опори: 10, 10, 8;
9. Повдитане на краката на пейка: 3х15.

Супер кашкавалена тренировка! Имах чувсвото, е се гъна като плужек.

Хам-хум:
Храна:
(Тренировка)
- 200г пилешко, салата, 3 ръжени крекера от Икеа, 100г смокини;
- 200г котидж, 50г маслини;
- Свинска вратна пържола, малко дроб, обичайната напоследък салата с маслини

11.08.2017
Сън: 6:15 ч.

Хапване:
- Доза и малко протеин;
- “Питка” на тиган (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 100г спанак от консерва, 200г пилешко печено), краставица;
- Диви круши (много!), сини сливи;
- Фит спо вафлена курабийка;
- 250г извара, 70г чоризо, салата;
- Куп боклуци....

Зациклих се, което обяснява вчерашната липса на кондиция в тренировката.

12.08.2017
Сън: 5:57

Манджа:
- 250г обезмаслена извара;
- Салата с риба тон навън, малко миди;
- 250г обезмаслена извара, много диви круши, сини сливи, кофа сладолед;
- 220г сьомга филе, салата Айсберг и др. с авокадо, още една кофа сладолед.
- 2 филии протеинов хляб с фъстъчено масло, 1 цяла! икейска бадемова торта.

Цял ден насам-натам.
Купихме и раница за бъдещия първокласник 🙂

Мнението беше редактирано от Светлето на 14.08.17 00:10.

14.08.17
00:06

13.08.2017
Сън: 6:38ч.

Тренировка: Дърпащи-4
Загрявка (10 мин. тичане + чупене на гипса)
1. Хоризонтално набиране с 1 ръка, протягане и завъртане: 6, 10, 10 на ръка;
2. Румънска тяга на 1 крак с дъмбели: 3х10*25
3 Гребане с щанга от наклон в подхват: 12*30, 2х12*35;
4. Хип тръст: 10*50, 10*70, 12*70;
5. Face pull на скрипец: 12*25, 2х12*27;
6. Гребане с кабел от страничен планк: 12*15, 2х12*20 на ръка;
СС 7+8+9
7. “Копие” върху топка: 3х12;
8. Туист от тилен лег с топка: 3х10 на всяка страна;
9. Руски туист с тежест: 8*15, 9*15, 10*15 на всяка страна.

Хапване:
1. [Към 12:30] Сандвич (филия протеинов хляб, 30г полумаслен кашкавал, 30г пуешки салам);
(Тренировка)
2. Доза и половина протеин, около половин килограм горски круши;
3. Пица от Доминос - доооста диетичен вариант си сглобих, много съм доволна! 🙂 + 250г обезмаслена извара Пилос.

Е*аси “почивния” ден!
От 5684235589 задачи не ми остана време да омажа храната и сега си лягам, за да не поправя тази несправедливост 🙂

О! И пак се сетих за ученическите раници (нали вчера обикаляхме да търсим). 300 лв за първолашка раничка как ви се струват?!?! Тия хора съвсем са откачили! Намерихме и на по-нормални цени, но това 150-200-275-295 лв за нищо ги нямат...

Мнението беше редактирано от Светлето на 14.08.17 00:11.

Е, в какви магазини разглеждате?
Виж на Ташев, има подходящи за училище модели, за макс 100 лв. И ще изкара доста време. 🙂
Даже моделът ABC boys/girls е 85 лв.

14.08.17
09:45

Оооооо, Светле и Вие сте на вълна раница за ученик.
Не ми говори .... днес и ние ще обикаляме с тая цел, но аз съм се насочила към конкретна марка и долу-горе модел, който е между 89 и 100 лв. Повече не давам хахахаха ....

Dizzy

14.08.17
10:15

Най-здравата раничка, която съм имала е от Била. Събирах точки за нея - diedora. Обаче, на един ученик, предполагам, ще му се стори адски скучна и нарочно няма да я пази, за да му вземете друга. Те децата гледат да е забавна и шаренка :-) Бих заложила на нещо евтино от Декатлон, капси, мапси, стикери, лепенки и догодина пак. Поздрави, Светле!

Bart Simpson

14.08.17
10:32

Моят син ползва samsonite.
Не знам как съм им цените в БГ,но раницата е качествена,удобна и я купих доста евтино.

14.08.17
10:40

Аз съм фен на Dakine 🙂

14.08.17
11:58

За първолашките раници предварително знаех, че е най-добре да са с твърдо (пластмасово) дъно, за да могат да стоят стабилно на земята, сами те да са по-твърди  и с максимално улеснен достъп, за да се пъхат лесно учебниците и да не се подгъват крайчетата, т.е. да са нещо като кутия. Също да имат анатомичен, дишащ гръб, и да са леки.
С тези препоръки тръгнахме из магазини и книжарници... Лудост, лудост!!!
Карахме го да пъха тетрадки и книжки по раниците, да ги отваря и зятваря, са си ги слага и сваля...
В интерес на истината, най-скъпите раници не бяха най-удобните според нас с дечко 🙂
Накрая, намерихме чудесна раница за 102 лв. Оказа се сръбска, на марката Belmil. Чудесна изработка, видимо качествени материали, в сравнение с други, водоустойчива, с голям капак с клипс, големи и плътни джобове за вода, много светлоотразителни елементи и най-вече една от най-леките, които гледахме 🙂
Мисията беше успешна!

14.08.17
23:38

14.08.2017
Сън: 6:27ч.

Хапване:
- Печен сандвич (филия протеинов хляб, 25г пуешки салам, 60г полумаслен кашкавал);
- 250г (изпечено) филе от лефер, салата (домат, краставица, бейби чушки, 50г маслини);
- 20-ина гр. тиквени семки;
- 200-220г пъстърва, салата (домат, краставица, чушка, лук, 60-70г авокадо), фъстъчено масло (разбърках буркана и гребах, гребах, гребах... не знам колко).
Иначе добре 🙂

Дезертирах по-рано от работа за да прекарам време с новата детегледачка и младежа.
Много са ми смесени чувствата... Дано всичко е наред!

Бели ми се изгорялото от Витоша и съм като крастава малко 🙂

Моя много мила приятелка, сериозно се е заела да навлиза във фитнес индустрията. Чете, образова се, направи си влог. Записала е курс при Менно Хенселманс... Иииии, вече я залива хейта... Казах и аз, предупредих я... Ама е млада, надъхана, наивна и идеалистка още. Дано удържи и успее в начинанието си 🙂

Да взема да си лягам, преди да нагъна някаква излишна храна...
Рони, Рони... С онази статия за нощното похапване, как ми опъна тънката струна 🙂

Ще гледам да не я скъсам. 😄
Защо така, често ли ти се случва?

16.08.17
17:45

казано от Вероника Налбатска на 15.08.17, 18:27:

Ще гледам да не я скъсам.
Защо така, често ли ти се случва?

Честичко се случва напоследък 🙂
Причините са идентифицирани по принцип и уж работя по отстраняването им, но успеха е променлив засега 🙄
Основно стрес (имам си едни кахъри, дето са ми стъпили на гърдите и много, много тежат) и претовареното ежедневие.
Тотално съм се самопрецакала, като съм вдигнала твърде високо летвата и на моите собствени очаквания от себе си и на очакванията на околните. Правя много, непрестанно върша нещо, нямам минута свободно време, а все имам усещането, че не е достатъчно. Хората около мен са приели за даденост, че зная, помня и правя всичко, и си го искат това всичкото, пък батериите ми взеха все по-често да падат, а като ги зареждам, зареждам до дупка с каквото ми видят очите 😜 
Горното да не се приема за мрънкане. Не обичам да мрънкам, пък и сама съм си го надробила, сама ще си го сърбам. Решения има, трябва ми само смелост да ги приложа 😉

16.08.17
19:43

15.08.2017
Сън: 5:54 ч.

Тегло: 56.6 кг

Тренировка: Бутаща-1
Чупене на гипс
Загряващо комплексче: 2 х 10 румънска тяга, 10 гребане, 10 обръщане с пълен клек, 8 тръстера, 10 клек с щанга, 10 добро утро * с 20 кг лост
1. Преса с еднастранно натоварен лост: 3х10*лоста+5кг;
2. БГ клек, предно и едностранно натоварен на НЕработещия крак: 3х12*12кг пудовка;
СС 3+4
3. Лицеви опори в/у дъмбели, краката в/у топка: 10-10-9
4. Руски step up: 3х12*20 кг за всеки крак;
СС 5+6
5. Високо изтегляне с дъмбели: 3х12*16;
6. Клек + обратни напади: 3х8*16;
СС 7+8
7. Трицепсово разгъване с дъмбел над глава от седеж на пода: 3х12*6
8. Фермерска разходка на пръсти с различни тежести: 3х50-60 стъпки * 8+15 кг.

Народа беше решил да прави кардио и дори имаше опашка за пътеките. А пък си загрях лостчето 🙂
Нищо от упражненията не ми тежеше особено, по-скоро ми бяха досадни многото повторения, но се припотих стабилно. То и в залата е задух де.
Приятно се раздвижих, без да се уморявам 🙂

Храна:
- Кафе с 10г кокосово масло (да живее електрическия миксер за фрапе!!!);
(Тренировка)
- Протеинова палачинко-питка (40г трици, 20г стафиди, 30г протеин, 5 белтъка, канела) - лесно за приготвяне, лесно за носене и ръфане по път и най-вече вкуснооо 😉 ;
- 200г пуешки кюфтета с лук и магданоз, огромна салата (домати, краставици, чушки), 300г горски круши 😍 ;
- Фит Спо вафлена курабийка;
- 350г (изпечено т.) филе от лефер, голяяяма салата (домати, краставици чушки, лук) с 50-60г маслини;
- 2-3 чаени лъжички фъстъчено масло.

Не ми се ядеше сладко, ама то от толкова риба нямах място 😉

Хахаха, на обяд една незапозната с моите “особености” колежка посегна на протеина ми. Докато гледах как резенчето пуешко изчезва си представих как я набучвам с вилицата 😂 Моите дружки знаят, че Светлето doesn’t share food (за справка Джоуи от “Приятели”), освен ако не обяви, че има излишна и не ме закачат, но другите... Добре, че не бях много гладна 😜

Новата детегледачка продължава да ми е леко неприятна. Твърде фамилиарна, сервилна и клюкарка. Такива най не ги обичам...

16.08.2017
Сън: 6:36 ч.

Храна:
- Печен сандвич (протеинов хляб, 30г пуешки салам, 40г полумаслен кашкавал);
- 200г пуешки кюфтета, 60г пълнозърнести макарони, голяма салата;
- 250г обезмаслена извара Пилос, 400г сливи;
- 300г. телешки стек, салата с маслини, чаша (или две) безалкохолно Шардоне (само 25 ккал/100г.!!!)
- Фъстъчено масло... някакво количество... 8-10 вилици (не знам защо си мисля, че като греба с вилица ям по-малко, а това въобще не е така 😉 )

Този път телешките стекове станаха мо-зък! Нищо по-различно от обичайното не съм правила (по 3-4 минутки на страна и после морска сол и черен пипер), ама май наистина си е до месо...

За първи път пия такова чудо - безалкохолно вино! Много е странно... Мирише на вино, а на вкус е като сок, ама не точно... Не е зле обаче. Поне това, което взех.
Следващата седмица ще се събираме вкъщи и реших да поглезя бременната част от компанията, но първо трябваше да пробвам какво ще дам на гостите си 😉

Мнението беше редактирано от Светлето на 17.08.17 17:38.

17.08.17
19:44

17.08.2017
Сън: 5:31ч.

Тегло: 56.2 кг. Бих казала, че бива 🙂

Раздвижване: Нещо като нищо
Загрявка: 5 минутки на пътечката, чупене на гипс, едно загряващо комплексче с 20 кг лост
1. Набирания в подхват: 3, 3, 2, 5 (последното с ластик);
СС 2+3
2. Задно бедро на машина с бавна негативна част (6-10 секунди): 3х10*30;
3. Гребане с дъмбел: 3х10*15;
СС 4+5
4. Хип екстензии с акцент глутеус: 3х15;
5. Гребане на скрипец с широк хват и лакти встрани: 3х12*20;
6. Гребане с 1 ръка и ротация на долен скрипец: 3х12*25;
СС 7+8+9
7. Lower Ab Cable Crunch: 2х12*20;
8. Търкаляне на топка от планк: 2х10 във всяка посока;
9. Squat thrust с дъмбели: 2х10*20

Сутринта се успах с 45 минути, супер много закъснях за залата, съкратих си тичането и загрявката, претупах набиранията...
Тъкмо се инсталирах за тяга, заредих си лоста, подготвих си тежести са сериите, сложих си цвичките, намазах си ръцете с магнезий... и момичето от бара ми каза, че не мога да правя тяга, защото били дошли майстори да поправят пода на първия етаж...
По дяволите!
На горния етаж естествено беше лудница и набързичко направих каквото там правих.

Манджаре:
- 10г кокосово масло в кафето;
(Раздвижване)
- Протеинова палачинко-питка;
- 200г пуешки кюфтаци (свършиха!), 40г пълнозърнести макарони, гранде салата, 450-500г смокини;
- 200г котидж с 50г маслинки;
- 220г (изпечено т.) телешки дроб на скара, салата с маслини, барбекю сос без калории 😉 , пълна чаша “вино”;
- Ъммм: около 250-300г сладолед (толкова беше изостанал във фризера), 2 бр. “Чудо”, 10-ина фурми със 100-ина г. козе сирене, няколко вилици фъстъчено масло за затапване.

Мнението беше редактирано от Светлето на 18.08.17 16:38.

18.08.17
17:05

18.08.2017
Сън: 5:17ч.

Тегло: 56.5 кг

Храна:
- Филия протеинов хляб с 30г фъстъчено масло;
- 190г (изпечено т.), голяяяяма салата с 50г маслини;
- 250г обезмаслена извара Пилос, 350-400г круши;
- 250г. телешки дроб на скара, салата с маслини, барбекю сос 0 калории, “вино”;
- Мааааалко сладолед.
Това беше! Точка! 🤐🤐🤐

Като цяло нищо особено за отбелязване.
Прилична мускулна треска съм си докарала на корема, ама той това заслужава само 🙂

Сравнително спокойна беше седмицата в работата. Отметнах някои задачи, които чакаха от доста време и съм изключително доволна 📝
Всичко е наред и с пробата “Манту” на синковеца, че предишния път като му правихме минах през някакъв ад. Тогавашният сблъсък със закостенели малоумници още ми държи влага, а минаха 7 години!

Планът за довечера е да си легна рано, защото утре ни чака Мусала 🌄

Мнението беше редактирано от Светлето на 21.08.17 16:50.

21.08.17
18:00

19.08.2017
Сън: 4:47 часа

Тренировка: Баир будала на връх Мусала (само 32422 крачки 😉 )

Храна:
- Кафе с 15г кокосово масло;
- 2 DM-ски протеинови бара (на опашката за лифта);
- Фит Спо вафлена курабийка (на хижа Мусала);
- Сандвич (2 филии протеинов хляб, 100г пушена сьомга), краставица (пак на хижа Мусала, но в обратната посока);
- 100-ина г овче кисело мляко, 10-ина сини сливи (на обратната опашка за лифта);
- Сандвич (2 филии протеинов хляб, суджук, кашкавал), голям домат;
- Близо килограм сладолед, част от който под формата на сандвичи (хрупкава вафлена бисквитка намазана с фъстъчено масло и отгоре сладолееееед 😋 )

Много хубаво време случихме! Чудесна разходка се получи, добре си потрамбовахме и се насладихме на прекрасните гледки, които ни предложи Рила. Да похваля колежката ми и приятеля и, които се държаха много мъжки и бяха чудесна компания, въпреки, че им беше трудно!
Лек дискомфорт имах в коленете като се прибрахме, иначе нищо друго негативно - само зареждане на батериите 🌞

20.08.2017
Сън: 6:50 ч.

Храна:
- 250г извара, 1/2 шепа тиквени семки;
- 200г котидж;
- Лефер на скара, краставица;
- Голяма вита баница (купешка), кофичка биволско мляко;
- Лефер на скара, домат, “вино”;
- 1/2 някакакъв хляб с маслини, кофичка салата снежанка, суджук, 1 кутия “Нирвана”

Дани замина за Канада за 8 дни 😢😢😢
Шетах из къщи цял ден...

21.08.2017
Сън: 4:07ч.

Тренировка: Тц!

Храна:
- Печен сандвич (протеинов хляб с 60г полумаслен кашкавал);
- 180г (изпечено т.) пуешки бут, салата с маслини;
- 250г обезмаслена извара, 2 круши, 2 шепи бели сливи;
- 150г калмари, домат, краставица.
- Опитванки от сместа за нуга сладоледа, който правих... 100% имаше и още неща, ама ги забравих, че стана посреднощ и бях на автопилот.

Не знам кога ще успея да стигна до залата, като съм сама с хлапето и кучето 😟
То по-скоро проблема е с кучо, че ако отида и на тренировка, и изляза в 8 - 8:30 от вкъщи,
и както се прибирам вечер към 21:00, горкото ще стои само 12 часа...
Ще го мисля няка си, но със сигурност до сряда няма как да се случи.

Детегледачката продължава да ме притеснява леко и да не съм спокойна. Не мога да го обясня точно, на пръв поглед, а и за всички останали е съвсем наред, но аз от началото не мога да я усетя да е наред, а не е първият човек, с който работим. Много дребни на вид нещица ми правят впечатление. Някакви номера и приказки от селски вечеринки, като накрая въпроса винаги опира до парите...
Както и да е, то ще си покаже.

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.08.17 19:24.

21.08.17
20:59

Светле, чудя се защо предпочиташ гледачки, пред занималня? Може и да си споделяла, извинявай за въпроса 🙂 Аз съм много доволна от занималнята и зелените училища. Сред деца е, имат си възпитатели, занимания, интелектуални игри и подобни. И мисля, че излиза и по изгодно от финансова гледна точка. Сега от 01/09 даже ми искат и тетрадки, ще пишат,смятат и четат децата.

Мнението беше редактирано от Vess на 21.08.17 21:00.

23.08.17
12:55

Веси, тя занималнята си е знималня - и в момента ходи, и в училище ще си ходи, но трябва някой да го прибира оттам, да го води на спорт и да покрива неучебните дни и ваканциите.
Ние и двамата с Дани, сме с леко изместено работно време заради часови разлики - той се прибира към 8 без нещо, а аз около 9 вечерта.
Моите родители го взимаха следобед докато нямахме човек, но там имаме проблем с храната, непрестанното гледане на екрани и пълната липса на дисциплина. А понеже знаят, че ще се карам за тези неща, го научиха да крие от нас и да лъже, че не е ял боклуци, гледал таблет и т.н.
Разговорите (и спокойните, и не толкова спокойните) не помагат 😟

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.08.17 15:50.

23.08.17
19:46

22.08.2017
Сън: 4:06ч.

Тренировка: Ниенте

Манджа:
- Доза и половина протеин, 250г домашен нуга сладолед (трябваше да го пробвам, за да знам какво давам на гостите);
- Около 180 - 200г (изпечено) пуешко бутче, салата;
- Мазало от много, много видове сирена, колбаси, “Филаделфия”, препечени филийки, плодове, фенси салатка, нуга сладолед, Просеко и разкошно южноафриканско вино...

Нашите взеха дребния за два дни.
С приятелките ми си създадохме традиция, когато половинката на някоя липсва, да го отбелязваме подобаващо до среднощ 🙂 Супер си изкарахме, както винаги!!! Подариха ми супер яки чаши за шампанизирано вино и Просеко

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.08.17 20:14.

23.08.17
21:42

Страхотен дневник 🙂

25.08.17
14:18

Благодаря Зизу 😊

23 & 24.08.2017
Сън: 4:00 (как пък съм го заковала!) и 5:56 ч.

Тренировки: Абсолютно никакви!
Както казах, няма да ми се получи тази седмица 🙁

Храна (едно и също и двата дни):
- Доза и половина протеин;
- Около 200г (изпечено т.) пуешки бут, салата;
- 250г обезмаслена извара, плодове (круши и сливи);
- Доза и половина протеин;
- Каквото ми видят очите: дояждане на сирена и мезета (че останаха доста), мноооого сандвичи на грил-тостер, намазани филии и овесени бисквити с Филаделфия, допиване на вино, промишлени количества сладолед, разни други бисквитки, ядки и т.н.

Нещо много се натопорчи тази седмица...
В работата, освен, че по принцип е натоварено в този период на месеца, излязоха и допълнителни неща, оправяне на чужди бакии и разправии с некомпетентни и нагли хора...
И двете вечери работих вкъщи до към 2 - 2:30, защото имах да начислявам и  засичам разни неща, а в офиса непрекъснато ме разконцентрират.
И така, бачках си и си хапвах по нощите... Не мога да му хавана края...

27.08.17
21:22

Сън:
25.08.2017 - 4:22ч.;
26.08.2017 - 6:25ч.;
27.08.2017 - 6:54ч.

Тренировки: Няма

Храна:
Почти успях да изям света. 8-10K калории ги бухах на ден в петък и събота.
Днес ще съм по-скромна, надявам се...

Доста натоварени ми бяха изминалите три дни. Къде служебно, къде не...
Днес съм станала в 7:30 и сега, в 21:00 сядам...
Не ми е много бистра мисълта и леко не си усещам ръцете, краката ми са безумно отекли, а сърцето ми хлопа от 6-те кафета...
Ей сега ще си бия два шамара, да се освестя, че Дани си идва след 30-40 минути  ❤️️  ❤️️  ❤️️ 

Мнението беше редактирано от Светлето на 27.08.17 21:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1