16.08.17
15:08
Като цяло не си идеално зле. Дървено клякаш, което е разбираемо, но преодолимо с времето.
Първо и най-важно, не се увличай с бройката на тия клекове. Просто клекни максимално ниско, отпусни се долу и задръж.
Второ, махни ръцете от врата, нека си седят релаксирани до тялото или между краката.
Трето, на оня клип с брадатия козел не обръщай никакво внимание. Той учи някакви да клякак лоу бар, това е вариантът на клек, до който ти специално имаш една камара време. Отдлено като му гледам щангетките и колана...Ако му ги махна бая ще му намалее и клека и формата на изпъление.
16.08.17
16:27
За мен важно беше, което и се случи, да преодолея естественото повдигане на петите.
Мисля, че в момента ги чувствам стабилно прилепнали към пода.
Ръцета зад вратът не знам защо ги сложих, просто така ми се стори по близо до конфигурацията с лост.
17.08.17
11:00
Днес крака:
Предните дни карах леко, но днес на краката им дадох зор.
1.повдигане на прасци от стоеж
5#10+50кг
Сателит-abdominal-5#8-55кг
2.leg exention-5#8-65
Сателит-казанче-5#7-50кг
3.гоблет клек5#10+15кг
Сателит-повдигане на крака от вис-5#8
4.повдигане на прасци от стоеж-5#10+50кг
Сателит-навеждане в страни с диск-5#8-15кг на страна последователно
5.leg curl-5#10-50кг
Сателит-abdominal-5#8-55кг
6.гоблет клек-5#10+15кг
Сателит-побдигане на крака от вис-5#8.
Ми започнах с клека, както ще видите не ми върви с видеата.
Правя си аз клека и се поткам с един дъмбел -15кг и идва някаква мацка и хваща една двайска и започва до мен, направо се изчервих.
Но не сме на състезание, бавно към прогрес.
Предните дни бях немощен, но днес прелетях през тренировката.
Кантара показа 83 кг, стана ми гадно и увесих нос, но само за малко.
После даже ме стимулира този гадняр -кантара.
Клека много ми харесва и мисля, че ще действам усърдно за него.
Надявам се скоро да получа зелена светлина за щанга.
Благодаря още веднъж на всички и усмихнат ден ви пожелавам.
Б#х кЪв добряк съм станал, направо не мога да се позная.
Ето го и видеото(отново злощастно).
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.08.17 11:02.
17.08.17
11:44
Само аз ли не виждам видеото? :(
17.08.17
11:47
И аз не го, но реших че е заради слабия ми нет. Барт, погледни да не са ти го спрели. Най-често е заради музиката на фона (авторски права).
17.08.17
11:55
Виж да не си го сложил като “частно” или квото беше там другото и да не може да се гледа от други. Направи го публично.
17.08.17
11:58
Нищо различно от предните не съм правил.
Много ми е сложно да направя каквото и да е с компютърни неща.
На видеото в you tube пише, че има шест показвабия вече.
П.п.дам открих го-беше частен, направих го публичен.
Сега получава ли се?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.08.17 12:01.
На мен ми се вижда че бая ти потреперват краката навътре-навън и че накрая ниско долу много извиваш гърба, дори и от тази задна позиция се вижда много.
А, и също:
17.08.17
12:35
Някой ти ритна телефона ли? 🙂))
17.08.17
12:38
Не, бях го подпрял на раницата ми и просто падна.
Я, Димас, конкретизирай какво да оправя.
Да държа краката по-стационарни и да изправя гърбът ли?
17.08.17
12:44
Мен ме кефи как, мъж като скала (или поне с гръб за който мога само да завиждам), хваща с два пръста дъмбела все едно си взима бирата от масата и после прави клек с него... 🙂
17.08.17
12:56
Благодаря ти за хубавите думи.
Нали ти казвам, една мацка до мен хвана една двайска и направо ме заби в земята.
Но искам бавно да започна-страх-лозе пази.
казано от Bart Simpson на 17.08.17, 12:38:
Я, Димас, конкретизирай какво да оправя.
Да държа краката по-стационарни и да изправя гърбът ли?
Според мен щом ти мърдат така краката означава че не буташ достатъчно с краката, ами ставаш/клякаш от гъза/кръста. Ако си впрегнал мускулите на бедрата и прасците достатъчно ще са ти много по- стегнати и така да мърдат коленете навън-навътре няма да се получава, поне от такава малка тежест.
Иначе гърба май си ти е добре изправен докато клякаш, само накрая може би не можеш повече да си седнеш хубаво надолу, за да отиде тежестта в крайна долна точка свиваш гърба.
Не забравяй че клякането е упражнение за краката и се опитвай с тях да го правиш.
п.п. пак като го гледах, може и да не ти е перфектната стойка на краката, май си отворил прекалено пръстите на краката.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.08.17 14:25.
17.08.17
15:10
Съвсем нормално е да треперят крака които никога не са клякали. Това се оправя с времето без специални активизации на конкретни мускули. Маратониките ти са абсолютно неподходящи, а подметките ти са криви и ти изкривяват стойката. Гърбът ти е почти перфектен, само дето не си изпъчил гърдите, и се гъне като акордеон. Малко по- голяма тежест и ще кажеш: Аз ви казах, че не трябва да клякам защото имам проблеми с кръста, ето на заболя ме кръста.
Трябва ти треньор!
17.08.17
18:03
Кецовете ми са с абсолютно права подметка.
Можеш ли да ми пратиш снимка на обувки,които са подходящи, благодаря.
17.08.17
20:22
Барт, някъде бях чел, че най-добре се правило клек и тяга на бос крак.
Понеже искаш всичко да е перфектно с клека (от притесненията ти съдя), пробвай така.Не се бъзикам, даже бях мернал някъде видео на един от форума така по чорапи.
17.08.17
20:33
намери го без превод на руски, ако можеш, това ще ти отвори очите за някои неща)
18.08.17
11:53
На дядо ракията,май на родна земя понасяше по-добре, сигурно е заради доматите.
Днес с главобол-марш в залата.
Гърди.
Суперсерии.
1.лежанка-5#7-60кх
Сателит-казанче-5#7-50кг на всяка страна.
2.кофи-5#10+0кг
Сателит-навеждане с диск-5#8-15кг на страна
3.дърпане на скрипец зад врат 5#7-60кг
Сателит-повдигане на крака от вис-5#10
4.вдигане на дъмбели от полу-лег-5#7-20кг в ръка
Сателит-abdominal-5#7-55кг
5.флайс-5#7-17.5кг в ръка
Сателит-усукване с щанга5#5-15кг в двата края на щангата.
Мислех да клякам и днес, но само като опитах сутринта, още у дома да се поразтегна, разбрах че няма да се получи.
Боли ме гърбът, но е мускулна треска, не е ставна болка.
Та ще го оставя за утре.
Да живеят домашните домати и ракия.
А българина какъв човек е, е неопределена величина.
Огледайте се в този форум мислейки за това и ще намерите доста отговори.
Шарен народ сме.
Поне сме индивидуалисти, а не като “модерните общества”толкова измити и в матрица, че само като го видош знаеш от къде е и какво ще каже и как ще се държи.
Това ни е хубавото, индивидуалисти сме-8 000 000 различни мнения.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.08.17 11:59.
18.08.17
13:29
Димо, Димо...С тоя пост би Карбохидрата и постовете му за лега 😄
казано от Димо на 17.08.17, 14:21:
Според мен щом ти мърдат така краката означава че не буташ достатъчно с краката, ами ставаш/клякаш от гъза/кръста.
Клека се става от гъза, бедрата влизат в движението едва някъде на последната 1/3.
Ако си впрегнал мускулите на бедрата и прасците достатъчно ще са ти много по- стегнати и така да мърдат коленете навън-навътре няма да се получава, поне от такава малка тежест.
Тц, адукторите са му слаби, глутеусите също и не могат да стабилизират в тази позиция. Ако “впрегне” прасци и бедра ще стане през колене, от което рано или късно ще реве.
Иначе гърба май си ти е добре изправен докато клякаш, само накрая може би не можеш повече да си седнеш хубаво надолу, за да отиде тежестта в крайна долна точка свиваш гърба.
Боже опази, гърбът му точно е най-най-трагичното звено в случая. За това му и казах да кляка без тежест и с отпускане долу, без да държи ръцете зад врата, че да го бутат допълнително напред.
Не забравяй че клякането е упражнение за краката и се опитвай с тях да го правиш.
Не, не е. Основен мускул при правилно изпълнен клек, тоест когато клекнеш естествено, е глутеуса. Разгъваш се от таза, не от коленете.(както и при тягата). Клек с разгъване от коленете става на смит машина, много яко влиза в сухожилията...
п.п. пак като го гледах, може и да не ти е перфектната стойка на краката, май си отворил прекалено пръстите на краката.
Стойката е въпрос на удобство, ако събере краката няма да може да пусне таза между тях, а ще тръгне назад.
Клек без тежест, бавно надолу, прав колко можеш, умишлено търси екстензия в гърба и с изправянето да водят гърдите, не гърба. Изправянето максимално бързо, но с контрол 10-15-20 х10, свежи, не като тренироква, а като корективно упражнение всеки ден. За дъмбела има време.
p.s.
Сега чакам тирадата с теориите и разсъжденията.
p.p.s.
Бях казал, че няма да пиша, ама при опасни съвети няма как...
18.08.17
13:52
Благодаря за корективната дейност.
Днес малко съм мускулна треска, но утре продължавам.
Ще препрочета няколко пъти написаното за да го усмисля.
Трудно ще стане от разстояние, но да видим какво ще излезе от цялата работа.
Пак се заБръкахв некакви спорове.
Ако намека на Вероника за заключването на дневници е препратка към заключването на моя дневник искам да и кажа:
Отказвам да се чувствам като ученик пред класната, която ми размахва пръст.
Ако присъствието и писането ми са смята от някого за неуместно, нямам проблем да не пиша и чета.
19.08.17
12:50
Днес отидох до залата за ръце, но уви, някаква авария остави вретите затворени и се прибрах у дома.
Тъй като бях сложил кецове за клек само сложих рънърите и направих 6 км крос и 5#10 клека без тежести на фитнес площадката близо до домът ми.
На 23-ти ми свършва абонамента за тази зала. След това реших да се запиша в другата зала близо до домът ми където видях, че имат въжета и халки и други кросфитърски неща.
Надявям се да имат някакви групови занимания, с които да се заема в близко бъдеще.
На клековете днес пъчих яко гърдите, но нямаше как да снимам защото ръмеше дъждец.
Усетих различната стойка и различно разпределение на теглото и различно натоварване.
Дано съм успял да напипам по-вярно изпълнение.Ако не ще помоля момчетата, които притежават другата зала да ме научат.
Приятен уикенд.
19.08.17
12:56
Тялото ще напипа изпълнението, само малко волеви контрол докато се върне това умение и търпение да се случат нещата. Така и така не си клякал досега, не бързай, има време.
19.08.17
13:03
Така го чувствам и аз.
Като калъп, в който трябва да се наместиш.
Не съм нетърпелив, няма да слакам вола пред каруцата.
Имам мерак да се науча.
След първите ми опити разбрах колко полезно упражнение е. Веднага успях да си докарам мускулна треска.
В другата зала досега ми беше притеснено да ходя защото там ходят предимно буците от града, но сега вече не се притеснявам, защото се чувствам малко по-самоуверен.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.08.17 13:06.
казано от James Hinks на 18.08.17, 13:29:
p.p.s.
Бях казал, че няма да пиша, ама при опасни съвети няма как...
Пиши, моля ти се, че някой ще се пречука.
19.08.17
21:41
Не, намекът ми не е бил за теб.
Очевидно дневникът ти е придобил друг вид (сравнявам спрямо началото). Напоследък си предприел ново начинание, което е похвално и си личи, че имаш желание да пребориш страхове и да го научиш този клек.
Вслушай се внимателно в съветите на Сашо и действай по тях.
Успех! 🙂
19.08.17
22:56
Изядох ги.хахахахаха,якиииии ягодкиии.
Благодаря, Вероника, имаш една кутия ягоди от мен.....
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.08.17 23:02.
20.08.17
02:04
20.08.17
03:16
Dizzy си деактивира акаунта..........за мен това е един много гаден ден във форума........За мен си е загуба на ПРИЯТЕЛ.
Надявам се поне някой да се чувства добре от това.
Като активни потребители на предлаганата услуга,моля, запитайте се-това ли искаме?
Тя е дала съвети на много начинаещи-мен включително.
Би могла да помогне и на други., но уви-явно липсата на мъдрост и култура на общуване изгони един потребител с капацитет и познания.
Според мен форума загуби днес.
Ще ви помоля от позицията на периферен компонент от този форум-не допускайте когато някой има мнение да се настървявате и мачкате.
Ние сме лоши.
добри.
знаещи.
самоуверени.
нагли.тъпи.
умни.
столичани
.гастербайтери
.бедни.
меринджеи.
щангисти.
слабаци.
ХОРА.
Je suis Dizzy.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.08.17 11:50.
20.08.17
07:29
Охоо, колко хора си тръгнаха от форума. И знаеш ли колко им пука на съфорумниците?! Не им пука! На нея също не й пукаше)) и тя също се отнасяше така, както сега са се отнесли с нея)).....
Лично ти също стоиш на страна и където духне вятъра, натам заставаш 🙂, както и целият форум))), като изключение, има още хора, които нямат дневници тук, но се противопоставят на агитката))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.08.17 07:34.
20.08.17
11:04
Моляяяяя,заставам където духне вятъра??????!!!
Аз, който съм усмиван, подиграван и заплашван съд съд?
И ми казеаш, че заставам накъдето духне вятъра.
Пф, ти наистина се обърка.
20.08.17
11:28
Ше пОсна сАлза. Не се коркай. Ще се върне. Тия театрота с деактивирането на акаунта ги играе минимум за 2ри, а може би и за 3ти път. Форумът не е загубил особено много от липсата й.
П.П. А това с “Je suis….” е върхът на криворазбраната, натруфена и “дайте да ме видят” съпричастност. Тъпизъм във висша форма.
20.08.17
11:35
Херцог,пред теб развявам бяло знаме.
Не искам повеке конфронтации.
Аз го преживях това няколко пъти и може би заради това съм съпричастен също.
Не е натруфено и не търся внимание.
Ни най-малко -давам ти думата си.
От тук нататък искам само да се уча да тренирам, да победя в плочкуването и да се наслаждавам на дебати с умни и културни хора.
Както каза веднъж Карбона-това е като една своеобразна държава, която има правила и закони.Както забелязваш започнах да ги следвам и да се съобразявам с тях.
20.08.17
11:36
Аз говорех за же суито като цяло (не конкретно твоето) - всеки път, когато го използват.
А за Диззи - не се притеснявай, ще се върне 🙂 Както ти казах - този филм ни го е прожектирала вече, краят е скучен 🙂
20.08.17
11:50
казано от Херцог Трън на 20.08.17, 11:28:
Ше пОсна сАлза. Не се коркай. Ще се върне. Тия театрота с деактивирането на акаунта ги играе минимум за 2ри, а може би и за 3ти път. Форумът не е загубил особено много от липсата й.
За 3-ти път и е 😄
И винаги е по това време на годината.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.08.17 12:11.
21.08.17
11:21
Днес наваксах изпуснатата тренировка от събота.
Ръце:
1.вдигане на дъмбели за рамо от десет до едно-7.5кг в ръка.
2.набирания-1#14.
3.кофи-5#10+0кг
Сателит-abdominal-5#7-60кг
4.чуково згъване-5#7-17.5кг
Сателит-навеждане с диск в страни-5#8-15кг на всяка страна.
5.набирания1#11
6.зотман за предмишници-5#7-15кг в ръка
Сателит-повдигане на крака от вис-5#10
7.трицепсово згъване на скрипец-5#7-50кг
Сателит-казанче-5#7-50кг на всяка страна.
8.вдигане на дъмбел за рамо с коляно на лежанката(не знам как се казва)5#7-27.5кг
Сателит-гоблет клек-5#10-15кг
Мисля, че след почивката съм вече в час.
Усетих го на кофите, предния път ми трепереха ръцете, днес-като крикове.
Клека не знам дали съм го подобрил, ако някой иска да каже ще се радеам да чуя как е отстрани.Според мен до девет и десет кляках много плитко, 9 и 10 ми се струват добри.
По-късно днес имам среща с кросфит треньор, ще пиша как е минала.
81.8 кг днес кантара-доволен съм много.
Днес не съм на работа и ще прегреша е един качамак с пръжки, нали сланинка си донесох.
само да добавя, че смених кецовете, изрових един converse нямам други с по-равна подметка.Не усетих някаква разлика.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.08.17 11:33.
21.08.17
11:44
Казаха ми, че клипа е личен, сега би трябвало да върви.
21.08.17
12:24
не “клека” дали си подобрил, а предния клек....защото задния клек се подобрява с тежест на гърба 🙂, а не с тежест пред гърди (центъра на тежеста се измества и тялото промена ставните ъгли).
Щтангата (тежестта й), трябва да е по-близко до центъра на лоста, който извършва “въртене” (относително който се извършва). Така, тежеста трябва да е по близо до колянната става (която в случая стои (тежи) върху средата на стъпалото при относително вертикален глезен) или “върху нея” в случая. Когато тежеста е пред теб, тялото (торса) заема по вертикална позиция т.к. центъра на тежеста се измества.....и т.н. При клек със щанга на гърба, ниминуемо торса се накланя напред ( центъра на тежестта се пада вертикално под колянната става)...това е принципа на повдигача(крика). Таза се отдръпва назад (относително вертикалната ос, която преминава през коленете) при спускане и напред, при изправяне. Така, силата, която се прилага е най-минимално необходима, за да се извършва клякане и изправяне....
Надявам се, да съм ти бил полезен)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.08.17 12:28.
21.08.17
12:35
Винаги.
21.08.17
12:42
и допълване)): краката леко се разкрачват, за да “влезе” таза между краката, така още по-близо до вертикалната ос ще е ставният ъгъл и съответно по-малка сила ще е необходима. Ако краката са събрани и стъпалата гледат напред, то това е най-далечното положение на ставата спрямо оста (през която преминава центъра на тежестта) и следователно се изисква много сила за повдигането. Такова натоварване просто ще ти сгъне гърба на две)) и ще се прекатурнеш през глава....Ако си забелязал къде трибойците си слагат щангата на гърба, ще ти стане още по ясно...не на трапеца, а по-надолу...така още скъсяват рамената, относително които се извършва действието...
21.08.17
13:20
Да, такава форма е съвсем приемлива за изпълнение с дъмбела. Сега търси още дълбочина и се стреми да запазиш същия начин на изпълнение.