20.08.17
20:35
Както казах- и аз го използвам само ориентирочъчно и може би защото е удобен за употреба. Разбира се, права си, Наде, активността е далеч по-важна от някакви тракнати цифри.
Но съм объркана- именно защото използвам натурални неопаковани продукти, които нямат етикет с хранителна стойност.
Примерно правя си салата и вкарвам калориите за печени чушки- не че има значение - освен ако не изям 2-3 кг, но принципно ...
Оказва се има вкарани 5-6-7 различни калории за една проста чушка. За 100 гр.сурова се дават 20, 27 ккал или 32 ккал, ама пък за печена има 28 ккал, 31 ккал., 46 ккал, друг е вкарал порция 1 cup - 66 ккал... и пр.
Парадокс - избрах си средна стойност, вкарах си салата- бре дава ми че този продукт има много мазнини. Абе гледам, гледам, няма животински продукти, връщам се в менюто- някой мозък вкарал в макросите на чушката 17 гр, мазнини!!!!.
За наистина важните храни като месо и риба положението е още по фрапантно , защото разликите са с по 50 , 60 и нагоре калории за 100 гр. Някои продукти са вкарани като калории, но при изчисление на макросите не съвпадат, или изобщо са пропуснали някой макрос.
Извинявай за отклонението , Ади. 🙂
И ти развалих новата страничка.... Сори <3
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.08.17 20:35.
Да, и аз съм забелязвала подобни работи с МФП. Нищо фатално, ако човек си гледа какво въвежда, ама е досадно. 😄
Няма проблеми за страничката, пък и написаното е полезно за въпросите покрай броячите на колории и темата може да излезе, ако някой се рови в търсачката. 🙂 Не че някой я ползва...
Здравейте! 🙂
Движение: 7км. пеша; кик-бокс;
Храна:
-филийки с яйце и козе сирене, домат с магдноз и сусамово масло;
-червена леща с подправки и зеленчуци
-слънчогледов тахан с прасковка
-суши купа (ориз, пушена сьомга, броколи, краставички, чушки, авокадо, морков)
-домашен шоко трюфел (какао, кокосово масло, мед) и малко сладолед;
-домашна динянада
~1900cals
96protein
42fiber
Здравейте! 🙂
За вчера:
Почивен ден, 14км. пеша; почистване
Храна:
-овесена каша с чиа и орехи пекан, диня;
-пилешко бутче, печени тиквички, патладжани лук със зехтин, микс бобови;
-прасковка и малко кисело мляко;
-домашна сиренка (на баба, с бяло брашно и любов) с яйца и пушена сьомга, броколи;
-слънчогледов тахан и домашен шоко трюфел
~1830cal
114protein
35fiber
Тази седмица средните ми захари са 54г. (това включва абсолютно всякакъв вид прост въглехидрат), и това е с 12г. по-малко от по принцип. Не че обръщам кой знае колко внимание, ама пак.
Вчера реших да седна да уча HTML, за час превъртях основното ниво на HTML и почнах CSS… Може все пак да се ореантирам към уеб дизайн и да не се тормозя с тежко кодиране. Има време, няма време, к’вот’ стане.
23.08.17
10:21
Ади, тази програма какви захари ти брои? Защото MFP-то брои за “захар” тази в плодовете, ядките и млечните- захари, които далеч не могат да се сравняват с рафинираната.
Да, и тази в плодовете ми брои, и мед, и като цяло всички прости въглехидрати.
То иначе 54г. рафинирана захар (на ден) в моята храна 😄 няма откъде просто.
Тук там имам лъжица сладолед, или ред шоколад, ама дотам. //изключение е онзи чийзкейк, ама той е друга история 😄
Здравейте! 🙂
Движение:
8км., кик-бокс, силова;
Силова:
1.Загрявка
2.Клек 12@35 2х8@40 5@45
3.Сумо Тяга 12@40 10@45
4.Конвенционална тяга 12@40 8@45
5.Изтегляне от вис 12@25 2х5@30 12@25
6.Тръстер 8@25 5@30 2х8@25
7.СС лицеви опори + американски подскоци +5кг. 3х10
8.3х15 коремни преси +10кг
9.Планк 2х30сек@10кг 30сек@15
Храна:
-домашен шоко трюфел, кафе;
-овесена каша с чиа, пъпеш;
-пилешко бутче, печени зеленчуци, 1/2 сладък картоф;
-слънчогледов тахан, диня;
-зряло сирене с боровинки, броколи, фрх;
-малко сладоледче Haagen Daaz и ред черен шоколад;
Здравейте!
Абе, мързи ме да вписвам ;ДД
Значи миналия ден имах кик бокс, вчера - почивен и днес - кръгова + доста колело.
Храната миналия ден и вчера -ок; Днес имах имен ден и направих торта (правеше ми се торта, търсех причина, обичам да готвя 😄Д) и опуках много торта, през деня пък не бях вкъщи и ядох нек’ви долнопробни крекери и вечерята ми и тя не беше сносна. Абе днес се нагрухках 🙂. Ама си направих много вкусно гуакамоле. :П
Кръгова: (ей не са ми тежали толкова тея килограми ‘начи)
1. Разгрявка
2. Три кръга:
-Клек 8,5,8@40,40,35
-Изтегляне от вис 8@30,25,25
-Тръстер 6@25
-Лицеви опори х10
-Гребане с дъмбел 10@12.5
-Американски подскоци х10;
3.Сумо тяга 12,10@40,45
4.Конвенционална тяга 12,8@40,45;
5.Скачане на въже доста.
Ходих на лекции по информатика към лятната лагер школа, която за късмет тази година е при нас. Значи, като кажеш, че си от езикова, и моментално те категоризират за по низшо създание. Не че не ходя на лекциите на по малките ‘щото моите не мога да им хвана грам, ама пак е гадно.
“Аз съм Ади от езиковата гимназия в град”... спират да те слушат и почват да те гледат с насмешка.. Ами не е яко.
Здравейте!
Мъчи ме някакво вирусче от вчера:
В неделя - 6,5К-40мин.
Храна: кафе с мед и мляко; протеинови палачинки с мед; пъстърва с брюкселско зеле; прасковка; къри леща със зеленчуци и козе сирене; слънчогледов тахан.
Вчера: /Дори не мръднах от вкъщи :((
-овесена каша, праскова; ръжен квасен хляб, сиренце, домат, малко пъстърва;
Здравейте!
Днес вече съм горе- долу по-добре.
Карам я на печени ябълки, филийки, картофи, сиренце, варени яйца, кисело мляко... такива неща.. а да, и банани.
Успях да се дотътря и до тренировка по кик-бокс, но го раздавах по-леко.
Дано утре съм наред.. Пропуснах си доброволческия лагер. :(
Здравейте!
Вчера: Храна:
пълнозърнест хляб с варени яйца, сирене и домат;
пилешки гърди и картофки с пармезан; цвекло, морков и магданоз със сусамово олио;
кисело мляко и резен пъпеш;
овесена каша с банан и ябълка;
слънчогледов тахан, парче фъдж;
Движение: 4км. пеша; 4км. колело;
Днес:
Движение: 7км. пеша; силова;
Силова;
-разгрявка
-хип-тръст 3х12@20
-клек 12@30 8@35 2х5@40
-сумо тяга 12@40 5@50
-конвенционална тяга 12@40 5@50
-изтегляне от вис 2х10@25 2х5@30
-”трибойска” лежанка 2х10@20 2х5@25
-СС лицеви+американски подскоци 3х10
-гребане с дъмбел 3х10@12.5 //установих, че това упражнение НЕ го правя дори близко до редното, така че няма да присъства докато не си намеря някого, който да ми го покаже.
-коремни песи 20, 2х15@10кг
-планк 30сек@20кг
-вирене на крачка от стойка 3х12 😄
Maй трябва краката да са по-прибрани под пейката и дупето и то да е надигнато:
Храна:
-банан, парче шоколад;
-овесена каша с ябълки и канела;
-пилешки гърди с плънка от ръжени трохи, червен лук и чесън в масло; домати, чушка и магданоз със сусамово олио;
-пъпеш, кисело мляко;
-черна мряна в зехтин и лимон, червено цвкло и морков със сусамово масло, картофче;
-слънчогледов тахан и малко домашно смокиново сладко;
Мнението беше редактирано от Ади на 02.09.17 19:13.
02.09.17
19:18
Ако целта ти е да заучиш трибойския мост, има какво да се желае в постановката на тялото.
Можеш ли обаче първо да кажеш защо искаш да правиш така лежанката (извинявай, ако вече си споменавала)?
02.09.17
19:20
Ади, а защо правиш именно този вариант на изпълнение на лега? За мотивите на трибойците съм пределно наясно, но с какво помага при твоята подготовка?
п.п.
Писали сме с Рони едновременно 🙂
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.09.17 19:20.
Здравейте!
Ъм.. аз за лежанката такова.. някой, коментари?
Движение: 3км. пеша; крос 6.4К/38мин.
Храна:
-кафе, 1/2 меденка;
-овесена каша с какао и банан;
-гръцка питка със спанак, гъби, лук, домати и агнешка наденица;
-котидж и прасковка;
-пилешко бутче с плънка от ръжени трохи и червен лук в масло; домати и магданоз със сусамово олио;
-слънчогледов тахан;
2К калории;
04.09.17
07:10
[quote author=”Ади” date=“1504368681”
Maй трябва краката да са по-прибрани под пейката и дупето и то да е надигнато:
трябва да се разкрачиш и опреш здраво краката в пода. Опорните точки са:краката, дупето, горната част на гърба. Главата трябва да е притисната към пейката. Дупето да се докосва до пейката, но може да не се опираш на него и без да го отлепяш от пейката. Така, тежеста става само на краката и гърба....
04.09.17
08:34
И вади щангата в посока към краката, плъзгайки я (представи си го като straight-arm pulldown), без да буташ нагоре при ваденето, за да не изгубиш позицията на раменете и плешките. Разбира се, този начин на вадене на щангата зависи от всяка конкретна лежанка, която използваш. Не използваш краката. Не слушай кобрата за съвети, особено, за лежанка и подобни. Самата позиция на стъпалата е индивидуална, но като цяло стъпало спрямо коляно - или навътре към главата стъпалата, но не и навън след коленете.
Мнението беше редактирано от Иван на 04.09.17 08:53.
04.09.17
10:44
казано от Иван на 04.09.17, 08:34:
Не използваш краката. Не слушай кобрата за съвети, особено, за лежанка и подобни.
Брей, аз когато се занимавах с пауерлифтинг, ти прав под масата ходеше, льольо)....Ти трибоец ли си? Може би имаш голям лег? Някакъв опит? Знаеш правилата на пауерлифтинга? Ходи си тренирай бодифитнеса )))
Ти си един глупак! Ако си вдигне краката и не се опира във тях, щангата просто ще я преобърне и ще падне от пейката, което личи и в момента!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.09.17 10:50.
04.09.17
10:52
казано от Ади на 02.09.17, 19:23:
Като бях в София нея ми показаха.
Подозирам кой го е направил, но моля те - забрави точно тази част 🙂 Нямаш нужда и полза от подобна техника. Да допълня Иван - не слушай Въглехидратко (освен ако не искаш да работиш само с розовите дъмбели) 😄
04.09.17
11:00
Слушай - не слушай, не е ли по-детски да напишеш това. И двамата се обосновете, защо да не ме слуша...Тук пишем за пауерлиптинг (състезателен) лег, не за фитнесистки)....Целият съм в слух и чакам...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.09.17 11:01.
04.09.17
11:09
Защото, конкретно и специално за лежанката, в една предишна тема доказа, че съветите ти са откровено опасни и травматични и нямаш грам представа относно анатомията на раменната става и как тя работи при бутане от лег. Не желая да започвам темата - и аз, и Сашо ти го написахме тогава, но едва ли си осмислил и приел аргументацията, така че е безсмислено да разводняваме този дневник със същата тема.
Плюс това Ади няма нужда от трибойски лег. Както й написах - подозирам кой е пробвал да я учи и тя няма нужда от тази техника - доколкото лежанката й е нужна, точно трибойската техника няма да й донесе каквито й да е ползи съотнесено към целите й .
04.09.17
11:10
казано от Херцог Трън на 04.09.17, 11:09:
Защото, конкретно и специално за лежанката, в една предишна тема доказа, че съветите ти са откровено опасни и травматични и нямаш грам представа относно анатомията на раменната става и как тя работи при бутане от лег. Не желая да започвам темата - и аз, и Сашо ти го написахме тогава, но едва ли си осмислил и приел аргументацията, така че е безсмислено да разводняваме този дневник със същата тема.
Плюс това Ади няма нужда от трибойски лег. Както й написах - подозирам кой е пробвал да я учи и тя няма нужда от тази техника - доколкото лежанката й е нужна, точно трибойската техника няма да й донесе каквито й да е ползи съотнесено към целите й .
ок, разбрах те...нямаш какво да кажеш...и това ми стига
04.09.17
12:21
казано от Carbohydrate на 04.09.17, 10:44:
Не използваш краката. Не слушай кобрата за съвети, особено, за лежанка и подобни.
Брей, аз когато се занимавах с пауерлифтинг, ти прав под масата ходеше, льольо)....Ти трибоец ли си? Може би имаш голям лег? Някакъв опит? Знаеш правилата на пауерлифтинга? Ходи си тренирай бодифитнеса )))
Ти си един глупак! Ако си вдигне краката и не се опира във тях, щангата просто ще я преобърне и ще падне от пейката, което личи и в момента!
Къде казвам да НЕ ползва краката? Напротив - отбелязвам, че от видеото е видно, че не ги ползва.
Коментирам по видеото, как да са на първо място безопасни нещата. Дали това е нейният начин за лег - не е моя работа и не ме вълнува.
И да те разочаровам - за разлика от други потребители тук, имам ясна самооценка за себе си и тя не се влияе от това, дали ти или който и да е друг, ще ме нарече Еди-си-как. Така че продължавай, да пикаеш срещу вятъра.
Мнението беше редактирано от Иван на 04.09.17 12:33.
04.09.17
12:30
казано от Иван на 04.09.17, 12:21:
казано от Carbohydrate на 04.09.17, 10:44:
Ти си един глупак! Ако си вдигне краката и не се опира във тях, щангата просто ще я преобърне и ще падне от пейката, което личи и в момента!Къде казвам да НЕ ползва краката? Напротив - отбелязвам, че от видеото е видно, че не ги ползва.
значи, първо си се съгласил с мен и после си написал да не ме слуша....)) Чух и теб....Обосновавай се, когато пишеш да не ме слуша или който и да е друг. Щом пишеш, значи имаш мнение, щом имаш - сподели го. Иначе, е заяждане просто. Аз така го разбирам. Да не ме слуша, защо? Слушам те!
04.09.17
12:35
Писах, да не слуша кобрата - твоето мнение дори не съм го прочел и като цяло не ти чета мненията, защото нямам време за глупости.
04.09.17
15:02
казано от Иван на 04.09.17, 12:35:
Писах, да не слуша кобрата - твоето мнение дори не съм го прочел и като цяло не ти чета мненията, защото нямам време за глупости.
аз пък чета всички мнения, дори твоето....иначе как ще знам, че нищо не знаеш) и само се надуваш пред жените, като пуяк))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.09.17 15:04.
04.09.17
15:15
Според отношението му към някои жени не знам как успява да се надява да има ефект надуването му.
04.09.17
15:19
казано от Bart Simpson на 04.09.17, 15:15:
Според отношението му към някои жени не знам как успява да се надява да има ефект надуването му.
явно такива са жените, той ги плюе, те му слагат лайк)))) - лика прилика, какво да се прави))
04.09.17
15:20
Откъде тръгна, къде стигна...Ебахти и страстите.
04.09.17
15:23
казано от James Hinks на 04.09.17, 15:20:
Откъде тръгна, къде стигна...Ебахти и страстите.
аз като прочетох, че тук на форума може хората точно така да си общуват и че е нормално това, почнах като другите да пиша....включвай се
04.09.17
15:41
казано от Иван на 04.09.17, 12:35:
явно е станала голяма грешка, упс....от половин метър прочетох карбо)), то било кобра......и сега ти се извинявам....Извинявай! Явно ми трябват очила вече)).....
знам, че не става с едно Извинявай....ако се срещнем в Бургас ще те черпя едно)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.09.17 15:43.
04.09.17
18:25
Ади, и аз съм на мнение, че не ти е необходимо да заучаваш този начин, освен ако не планираш да ходиш на състезания по трибой. Затова и те попитах защо искаш да я правиш. 🙂
Доообре...
За сега което разбрах, е че не трябва да правя този тип лег, че краката ми трябва да са здраво стъпили на земята и гърбът ми да е стегнат и опрян на скамейката и че на Карбо му
трябват очила, защото иначе става спам.
Следващия път като пробвам пак ще снимам.
Днес;
Движение:8км. пеша; кик-бокс;
Храна:
-oвесена каша с рикота, протеин и какао; половин прасковка;
-гръцка питка със спанак, лук, домат, гъби и агнешка наденичка;
-малка ябълка и котдж;
-пъстърва, цвекло с шарлан, царевичен хляб с лук;
-слънчогледов тахан с мед;
За овесената каша:
Правя я по 2 различни начина, в зависимост от наличните продукти. Тази от снимката:
1. Загрявам вода в съотношение 3:2 с овесените ядки (ползвам фини)
2. В купичка смесвам овесени ядки, какао, нарязани банани и канела.
3. Заливам ги с толкова мляко, колкото са овесените ядки и слагам малко кокосово масло (1-2грама) и стевия;
4.Сипвам сместа при водата и бъркам до текстура, която ми допада.
05.09.17
03:49
казано от Carbohydrate на 04.09.17, 15:41:
ако се срещнем в Бургас ще те черпя едно)
Ако искаш, едно кафе може да изпием, ако си наличен до края на седмицата. Оставям телефон на лично и се разбираме.
Мнението беше редактирано от Иван на 05.09.17 04:00.
05.09.17
16:49
казано от Bart Simpson на 04.09.17, 15:15:
Нормално е да не знаеш. На надежда не разчитам. И не че е твоя работа, но в живота не деля отношението си спрямо полова принадлежност. Аз съм такъв какъвто съм, не се стремя, да се харесам - правилните хора го оценяват. Да живее гръцката ми мусака, нали така.
Мнението беше редактирано от Иван на 05.09.17 17:11.
Да живее к’ва да е мусака!
Движение:ходене - 6км. ; крос - 6,2К-38мин
Храна:
-кафе, парче шоколад;
-овесена каша с какао; прасковка;
-скумрия, печени тиквички;
-рикота, диня;
-кюфтенца от риба тон; червен боб, царевица, домати, червен лук със сок от лайм;
-слънчогледов тахан с мед;
Движение:ходене - 8км.; кик-бокс
Храна:
-гръцка питка с фета, яйца и домат;
-скумрия, печени тиквички, царевичен хляб;
-овесени ядки с рикота, малини и бял шоколад;
-пилешко с червен боб, царевица и зеленчуци;
-хапка шоколадова торта (25г)
Движение:ходене - 6км.; кик-бокс
Храна:
-овесени мъфини с малини;
-пилешки кюфтенца, печени зеленчуци;