Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.09.17
01:47

казано от Димо на 17.09.17, 01:39:

Тоя моя приятел ни е набор някъде и заедно са тренирали с настоящия кмет на Тракия, мисля че са от една школа. Иначе с колкото повече хора които тренират се запознавам, толкова по- голям балък се чувствам, щото накрая ше излезе че аз съм единствения балък, който блъска натурално.

Станислав?
Той таекуондо кога е тренирал не се сещам, може покрай един негов друг колега така да е опитвал при Дино.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.09.17 01:48.

17.09.17
01:50

Гледай ти колко е малък Пловдив 🙂

(или аз наистина имам литературна дарба да описвам характерно 😄 )

Мнението беше редактирано от Димо на 17.09.17 01:52.

Bart Simpson

17.09.17
01:57

Димас, объркал си си професията,сигурно и да визуализираш си 6,ама Ханс пасти да яде пред теб.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.09.17 01:58.

17.09.17
02:27

казано от Димо на 17.09.17, 01:50:

Гледай ти колко е малък Пловдив

Малък е, не е Ню Йорк, Мексико Сити или Истанбул.

казано от Димо на 17.09.17, 01:50:

(или аз наистина имам литературна дарба да описвам характерно  )

Не е до описване, повече от две неща като съвпадат и дедуктивните способности са нормални всичко е ясно.

17.09.17
10:24

Иначе с колкото повече хора които тренират се запознавам, толкова по- голям балък се чувствам, щото накрая ше излезе че аз съм единствения балък, който блъска натурално.

Недей така, има много трениращи, които не взимат нищо и никога не са взимали 🙂

Carbohydrate

17.09.17
10:46

казано от Atom на 17.09.17, 10:24:

Иначе с колкото повече хора които тренират се запознавам, толкова по- голям балък се чувствам, щото накрая ше излезе че аз съм единствения балък, който блъска натурално.

Недей така, има много трениращи, които не взимат нищо и никога не са взимали

да, тези от детската градина)))

Bart Simpson

17.09.17
11:29

Карб, нали ти в един пост писа, че никога не си вземал нищо?
Или след детската градина се промениха нещата?
Ама ми се струва,че по скоро го писа това.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.09.17 11:31.

Carbohydrate

17.09.17
11:40

казано от Bart Simpson на 17.09.17, 11:29:

Карб, нали ти в един пост писа, че никога не си вземал нищо?
Или след детската градина се промениха нещата?
Ама ми се струва,че по скоро го писа това.

Разбира се, че никога не съм взимал! Базикам Димо)...Вземеш ли веднъж, то автоматически ставаш на последно място от тази група)))....Пък аз искам да съм пръв, може и на село....отколкото последен в града))

17.09.17
12:06

казано от Carbohydrate на 17.09.17, 11:40:

Вземеш ли веднъж, то автоматически ставаш на последно място от тази група)))....Пък аз искам да съм пръв, може и на село....отколкото последен в града))

Ей, Карбо, голяма приказка каза, човек. Браво, признах та.

Имаш две бири по желание от мен. Само да се засечем някакси, че глей - със Сашо трети път се разминаваме, а сме от един град.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.09.17 12:07.

Bart Simpson

17.09.17
12:15

Тук бирата май стана основна валута.

17.09.17
12:18

Еми сиромашка работа 🙂

Carbohydrate

17.09.17
12:20

Във Била има промоция на 10-12 г сингъл малц...с 10 лв надолу) - поне в бургаския в жк. Славейков))))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.09.17 12:22.

17.09.17
12:25

Има и друго - аз самия пия бира, нито уискита, нито ракии ме блазнят. Освен сиромашка и плебейска работа 😄

Bart Simpson

17.09.17
12:27

Аз с моета дилема за бирата започнах вечер след работа да боря стреса с една малка ракийка, ама тя без мезе не влиза и малко от трън та на глог.
Иначе започнах да си сътворявам менюто за 21/12 хахахах, започна да изглежда като запасяване за ураган.
На 22/12 ще ми е тежко, гаранция.
Днес ми пристигна маята за сирене,някой има ли метод или рецепта за дом. Сирене?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.09.17 12:29.

Carbohydrate

17.09.17
12:29

аматьориииии, 300 г 45 град ракия всяка вечер)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.09.17 12:30.

Bart Simpson

17.09.17
12:31

казано от Carbohydrate на 17.09.17, 12:29:

Ти май от руско си обрал всичко хубаво.

Carbohydrate

17.09.17
12:32

казано от Bart Simpson на 17.09.17, 12:31:

Ти май от руско си обрал всичко хубаво.

емиии, това ми е динственният въглехидрат), който употребявам

Bart Simpson

17.09.17
12:34

Жив и здрав да си-щом ти е сладко.

Bart Simpson

17.09.17
12:47

Остави пиенето, някой има ли опит в правенето на дом. Сирене с мая?

Bart Simpson

18.09.17
01:11

Изтупах половин пиле и две ракии утре отивам на КФ и на връщане козе мляко за сирене, имам си мая само трябва да изчистя неяснотите по правенето на сирене с мая.
Цял ден чета,че и приятели ми писаха технологии ама да видим.
Купих си и една блуза за фитнес, че в началото на тренировката страшен студ в това хале.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.09.17 01:12.

ДЕ

18.09.17
09:43

Това наистина или майтап да става.

Bart Simpson

18.09.17
10:19

Не знам при Боби как е, но тук си е#а майката,зимааааа.

Bart Simpson

18.09.17
12:21

Обобщение:
Снощи преди заспиване не си намерих нищо за четене и си изчетох дневника(почти целия).Лошото е че не ми хареса особенно, хубавото е че се видях от страни.
Хубавото е по-хубаво, отколкото  лошото-лошо.
Съответно ще си променя мнението(непривично за мен)- цитирам”.....аз бях до тук.....”.
В крайна сметка дневника е полезно нещо.
Пропуснатите две седмици вписване на тренировки доведоха до следното:
Лег от 5#5-70кг-сега 5#5-80кг без много зор,другата тренировка за гърди качване.
Казанчето вече не е с 50кг, а 57.5 може и още но лакета ме боли и не го пришпорвам.
Набирания чисти-17.
Флайс се качи от 17.5-на 20кг.
Чуково згъване от 20-на 22.5кг.
Железния кръст от 30-на 35кг.
В общи линии съм качил всичко.
Сила чувствам много, не знам дали има такъв момент в тренирането, но се чувствам все едно нещо се отключи и ми дойде сила.
Килограмите са ми странни, не съм променил храната вообще, ставам малко по малко по-релефен, а килограмите се качват.
Страх ме е да си помисля, че качвам мускулна маса защото е твърде хубаво за да е истина.
КФ-вече три тренировки, мисля че ще спомогне за целите ми, притесненията за кръста ми все още си ги има защото явно КФ без щанги няма, ще следя внимателно как реагира тялото ми.
Но главното,  което получавам от КФ е увеличаване на издръжливостта, което за работата ми е много полезно.
Доста от нещата,  които правя на КФ пренесох във фитнеса и попромених статуквото на трениране.
Ами това е обобщението от липсата ми през тези седмици.
Напред към плочки и красиво тяло.
Успешна седмица на всички.
П.п.а да, и бижепса не изглежда много изпържен, връща се, не знам как така се появява и изчезва.Преди няколко седмици като го видях 36см бях много разколебан, а сега....... Почти чисти 38.Студен.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.09.17 12:27.

ДЕ

18.09.17
12:26

казано от Bart Simpson на 18.09.17, 12:21:

Килограмите са ми странни, не съм променил храната вообще, ставам малко по малко по-релефен, а килограмите се качват.
Страх ме е да си помисля, че качвам мускулна маса защото е твърде хубаво за да е истина.

Ами при положение, че килата се качват, същевременно обаче ставаш някъде по-релефен, а и например бицагата от 37 см. е станала на 38 см., очевидно качваш мускул :-) Сигурно и на други места е така с обемите, но явно не се мериш-бедра, прасец, гръдна, раменна. Талията със сигурност я мериш обаче....или;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 18.09.17 12:26.

Bart Simpson

18.09.17
12:30

Гърдите са 116.
Талията само я гледам, но ще започна да вписвам мерки.
Прасеца е странен, един път е 37,друг път 39,може би не го стягам по един и същи начин.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.09.17 12:31.

ДЕ

18.09.17
13:02

Ясно, но не питам за мерките в момента. Хайде, за прасеца-ясно. Въпросът е, освен кантара, мериш ли редовно обеми, освен на бицагите. Аз например се меря всеки ден, по два пъти. Сутрин кантар и след работа кантар. Ръцете, талията, гръдната ги меря всяка сутрин. Другите неща по-рядко ;-) Т.е. най-често меря това, което ме вълнува. И да, супер е, когато виждаш, че тръгва релеф, а обемите са същите, а даже и по-големи :-) Дай Боже! И се меря толкова често не от суета, а с цел същевременно да коригирам това, което не ми харесва. При мен идеята е да не не качвам килограми, а да свалям колкото се може повече. Та и да отиде някой обем с малко, не е проблем! Но при тази сланина, няма как да не отиде, особено на гръдната!

Мнението беше редактирано от Деян на 18.09.17 13:05.

Bart Simpson

18.09.17
13:10

Нямам идея как се движат отделните мерки защото взех за отправна точка само бицепса.

Dizzy

18.09.17
14:15

Дидо, няма особен смисъл меренето по-често от веднъж седмично, защото стомашно съдържимото - вода (3л.?), храна (2кг?), дава големи отклонения... освен ако не си природно лабав : )) Чисто губене на време е според мен да го правиш два пъти дневно. Дори да е с цел някакъв контрол над апетита пак не е ок, защото може да си се справил отлично през деня пък да не го видиш веднага на кантара и по мерките и тогава какво? Променяш ли тактиката? А има ли нужда?

Барт, не е чудно ако си качил мускулна маса. Напълно възможно е да качиш такава докато си в калориен дефицит. Дори на мен ми се е случвало без да съм го имала за цел. А при мъжете даже е по-лесно.

Bart Simpson

18.09.17
14:25

Направо ме е страх да се зарадвам.
Ако съм напипал вярната методика ще съм много щастлив.
Дори и късмета на начинаещия да е дано да е факт.

ДЕ

18.09.17
14:29

Знам, Диззи, знам :-) Ама явно не си наясно, какво може да ми се случи само за седмица, ако му отпусна колая :-) То така и тръгнах-един ден 99 кг., после 101, 102, 103 и си казвам: “Е, аз 3-4 килограма мога да си ги сваля за седмица, ако се напъна и пак да си дойда под 100. Какво пък, и тази сутрин ще си закуся с хубава топла баничка с айрян, после довечера ще си хапна обилно.....колко пък да кача”. Обаче не се усетих, когато станах близо 112 кг. То това е познато на всеки с наднормено тегло, няма какво да разправям. Та един ден ако мръдна, на другия глад-това е решението. Т.е. да си спадна на нивото на постигнатото, а след това вече отново си продължавам с постепенното. Демек на рязкото качване на 1-2 кг се прилагат веднага резки мерки, няма кой да ги чака :-)

Bart Simpson

18.09.17
23:11

Кросфита тази вечер май беше с програма от Карбо.Пуснах си пулсомера на workout да ми измери цялата тренировка-156макс.
Беше интересна,но по мое му разхвърляна защото уреда от снимката е само един и беше кръг с десет различни упражнения.
Странно е че само аз стигнах до горе.
Трупам точки.
Иначе топки и други занимавки.
“Тихата му гордост леко намирисваше”.
От коя книга е този цитат отнасящ се до мен в момента?
Относно сиренето.......в момента се отцежда и от суроватката,  която остана ще си направя саламура,след няколко часа когато напълно се отцеди ще го осоля и ще го оставя в хладилника за 12-15 часа, след това в суроватка и ще докладвам за резултата.
Някакви идеи за по-полезен начин на употреба на суроватката?
Чета,  че много се тачи суроватъчния протеин.
Със сигурност няма да лоча, като на село прасетата, ама ей така да питам.

Bart Simpson

19.09.17
00:13

Заслужен край на деня:
Салатка,ракийка(б#х, свършва на дядото кайсиевата, настъпва лека паника у дома хахахаах)и люти чушки.
3700калории-изгорени
1800-изтупани.
Доволно.

Bart Simpson

19.09.17
11:27

Днешната тренировка-крака:
1.Повдигане на прасци от стоеж5#10+60кг
Сатрлит-abdominal5#7-65кг.
2.leg extention5#7-70кг
Сателит-навеждане в страни с диск5#8-15кг на страна последователно.
3.Заден клек5#8-50,50,60,60,60кг
Сателит-казанче-5#7-57.5кг(лакета държи).
4.Повдигане на прасци-5#10+60кг
Сателит-повдигане на крака от вис5#10+0кг
5.leg curl-5#7-70кг.
Сателит-планк-5#45 секунди.
6.Подскоци на един крак5#30 секунди редуване на всеки крак.
7.вакуумки-8минути.
Общо време-57минути.
Макс пулс-143.
AVG пулс 119.
Калории-370.
Добре ми се получи,харесва ми да имам клек в тренировките, макар да е лек.Няма никакво отражение върху кръста, определено остава в листата с упражнения.
Килограми-шок.......82.8.
Нищо не ям, къркори ми корема и качвам, не знам какво става.
Сиренето беше първото, което проверих сутринта, май ще стане.
Успешен ден.

19.09.17
11:28

Я снимай един клек с щанга.

Bart Simpson

19.09.17
11:34

И днес мислех да снимам, но бях хванал инерция,утре ще го снимам.
Или още довечера, защото се чувствам доста силен, може да направя второ посещение.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.09.17 11:37.

Bart Simpson

19.09.17
11:56

Някой има ли идея защо не ям нищо различно от времето когато свалих до 80.6кг, тренирам с по-тежко, обиколките не са мръднали драматично нагоре(мускулните имам предвид), тренирам и харча повече,  а качвам килограми.Яко ме е яд.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.09.17 11:57.

Carbohydrate

19.09.17
12:21

казано от Bart Simpson на 19.09.17, 11:56:

Някой има ли идея защо не ям нищо различно от времето когато свалих до 80.6кг, тренирам с по-тежко, обиколките не са мръднали драматично нагоре(мускулните имам предвид), тренирам и харча повече,  а качвам килограми.Яко ме е яд.

изчакай малко и всичко ще се промени)))

19.09.17
12:23

Тялото е адаптивна система. Орязваш храната, то си продължава без промяна на метаболизма отначало и сваляш. В един момент обаче стремежът на организма към хомеостаза включва механизми, с които енергоразходът намалява и спираш да сваляш.
Това е безобразно опростено описание. Важно е не само колко, а и какво, както и колко пъти ядеш. Важно е как тренираш, как се възстановяваш, как спиш. Важно е на колко стрес си подложен.
Като намесим инсулин и кортизол, става доста сложно да се каже каква е причината.
Съветът ми е да не чакаш бързи резултати, а да си намериш режим с лек калориен дефицит, в който се чувстваш добре, тренираш добре, възстановяваш се добре и да му дадеш време да “работи”.

То не са 1 или 2 възможните причини, но...
1. Ако е еднократно отчитане на по-високо тегло:
- може да си задържал вода поради стрес (физически и психически) или ако си ял повече сол.
- може да не си си свършил добре работата в тоалетната
- може да си складирал допълнително гликоген

2. Ако покачването е отчетено на няколко пъти, поне през 5-6 дни:
- може да си складирал допълнително гликоген (типичните кросфит тренировки изцеждат гликогена доста добре, което може да доведе до суперкоменсация)
- може да трупаш мускулна тъкан, нищо че не можеш да я измериш с метър. При един и същ обем, мускулната тъкан е малко по-тежка от мастната. Но зависи и за какво покачване говорим и за какъв период. В общия случай, за човек минал фазата “напълно начинаещ”, повече от 200-300 г мускулна тъкан на седмица е максимумът. Съответно ако си качил повече от това, надали е само мускул, а вероятно е комбинация от мускул, мазнини, вода, гликоген.
- може само да си мислиш, че ядеш същото като преди 🙂

Bart Simpson

19.09.17
12:33

Благодаря за пояснението на това, което ме тормози.
В моментното ежедневие се чувствам изключително комфортно.
Разбира се има стрес, но е среден.
Спя добре, възстановявам се много екстремно, в смисъл КФ ме натоварва здраво и на другия ден съм яре.
Имам сила много, но тренировките ми в залата не я отключват, затова и включих клека.Излизайки от залата след час мога да се върна и да повторя, от гледна точка на сила.
В хранително отношение също се чувствам много добре, глад усещам много рядко.
Просто последните четири или пет(в поредни дни) мерения на кантар с по200-300 грама нагоре и ми се стори неприятна тенденция и днес когато се върнах на един килограм под началото на предизвикателството се изнервих.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1