Последните мазнини- проблем

Прескочи до:
Carbohydrate

10.07.17
22:22

Разбира се, че можеш да смениш триците. Може с овесени ядки или всяка друга зърнена храна с високо съдържание на фибри и нисък гликемичен индекс.На мен най-много ми харесват овесените ядки и добсе се чувствам от тях......просто ги заливам със вода от крана))) и ям...що се касае до калориите, всичко е нагласа...аз отдавна спрях да броя....просто вече практически знам количеството, което ми е необходимо точно в този момент...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.07.17 22:24.

04.09.17
14:05

Здравейте, не съм писала от много време, но продължавам с борбата за изчистване на мазнините .Преди 1 седмица се прибрах от почивка и там намалих тренировките , с храната се стараех, но си имаше прегрешения. За 2 седмици тренирах  само 4 пъти и то малко тичане на плажа и вечер грички.Бях изумена като видях кантара 47.5 кг., а се бях притеснила , че ще се върна седмици назад и поне 3 кг. отгоре. Започнах отново програмата по която тренирам 45 мин тичане на пътека - и упражнения гири + скачане на въже , крака , планк и т.н.
Много ми е  странно , но  отново нямам сили , изпитвам вълчи глад и днес кантара показа  49 кг.Няма да се отказвам, но се ядосах , тамън бях намалила корема и се виждаха мускулите и пак борба с  мазнините.
Трудно ми е да задържа нисък процент мазнини, изчиствам ги, но не ги задържам дълго.

04.09.17
14:16

Има и нещо друго , които не мога да си обясня. Сметнах си седмичните  калории и на почивката съм ги превишила доста- 1800 на ден едната седмица, другата 1588 на ден, като преди това и сега съм на 1200 и въпреки това с повече калории и  по - малко упражнения съм намалила кг.и мазнини.Сега с 1200 калории и тренировки, вместо да свалям кантара показа 49 кг., умора , болки в мускулите и страхотна мускулна треска.От 2 дена не мога нощес да заспя , уж съм уморена , а заспиване няма.
Мисля си да сменя пътеката с тежести - фитнес или да я разредя ? Днес опитах да тичам , но не ми се получи , никаква сила нямам.

ДЕ

04.09.17
14:29

Нали знаеш, че дефицитът не следва да е повече от около 20 % от необходимите ти, сметнати разбира се, като е отчетена и активността. Защото когато калориите са доста под дефицита, първо, че метаболизмът се забавя и второ-организмът се запасява с мазнини. Да, може да звучи за някои абсурдно, но когато ядеш още по-малко, може да не отслабваш повече. Е, ако хептен не ядеш ще се стопиш, но тогава вече и здравето е застрашено.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.09.17 14:30.

04.09.17
14:34

Значи това , че съм ги увеличила е спомогнало на метаболизъма да се ускори и е довело до отслабване.
Значи  пак да увелича калориите? ☺или да намаля тренировките ?

ДЕ

04.09.17
14:38

казано от Вив на 04.09.17, 14:34:

Значи това , че съм ги увеличила е спомогнало на метаболизъма да се ускори и е довело до отслабване.
Значи  пак да увелича калориите? или да намаля тренировките ?

Не смея да давам акъл. Казвам само това, което е общоизвестно. Ако калориите са ти по-малко от предвидения дефицит от 20 %, например да кажем са 40 % дефицит, е много възможно да не отслабваш повече, от колкото ако са ти само 20 % дефицит. Това е така, защото като орежеш много калориите организмът вижда, че не му се доставя необходимото и забавя метаболизма, за да оцелее. Отделно от това, тъй като той има необходимост от мазнини, се запасява.
Дали да увеличиш калориите и с колко, не мога да кажа. Трябва прецизно да си сметнеш колко са ти необходими, като отчетеш активността си. Видно обаче от резултата, явно си била в повече дефицит от допустимия.
Има много други моменти и детайли..........по-добре прочети тази статия, в която има и различни формули за изчисляване на калориите https://www.bb-team.org/articles/5031_koya-e-nai-tochnata-formula-za-opredelyane-na-kaloriiniya-balans
Повечето хора споделят, че формулата на Мифин-Сейнт Жур дава най-близки резултати до реалните.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.09.17 15:16.

Вив, пак си намалила много калориите. Върни се на 1-ва страница от дневника си и прочети какво е писано в началото.

Също така хвърли око и на тази статия.

04.09.17
20:23

Здравей, на калкулатора за калории на ден ми дава 1353 калории на ден за да съм в режим на отслабване ако тренирам 5 пъти в седмицата. Вече съвсем се обърках. Факт , че като увелича калориите нямам проблеми и с цикъла , имам и сила, но как да задържа кг.и да не качвам ако ги увелича.Вече 😁  съвсем откачих .Днес  си направих тренировката и съм спаднала на 48.3 кг. И тука вече  запъвам сериозно. Хапвам ден , два , кг отиват на 49 , после пак така до 48 ., въртележка, въртя се в кръг.Иска ми  се  да  се изчисти корема и да няма мазнини .Главно качвам на корем .Може би трябва да развия малко задните части и  ще изглеждам с по - тънка талия. Мисля да  си  дам 1 седмица почивка от тренировки, но трябва  ли да намаля калориите или да ги оставя така.
Рони  знам , че  си права , но не знам как да  го направя.
Почвам пак да чета , благодаря.
Ето малко мерки от днес.
Талия - 57 см.
Бедро - 44 см.
Ханш - 73 см.
Има намаление и съм доволна , но  има и мазнини , особено в долната част на корема.Фитнес инструктор ми каза , че задържам вода и това било голяма част вода с мазнина , но трудно се маха

12.09.17
12:02

Здравей, увеличих калориите и тренировките , но се получиха повече от 1500 на ден, че  направих 2 дена лошо хранене. За 7 дни средно съм правила по 1750 на ден, което е много.
Днес кг. 48.800 , което за това хранене е много добре.
Хранене днес
Закуска  :
2 яйца белтък  на тиган без мазнини, смесени с овесени ядки - 1 лъжица
1 кафе
Обяд :
Пилешко филе на  скара + салата домати
1 кафе
Тренировка: пътека интервала бягане 35 мин.
Планк,
гребане с гири,- 3 пъти по 20 с 6кг.гири
Набиране на маса - 3 пъти по 20
Страничен преса - 3 пъти по 20
Коремни преси  - 3 пъти по 20
Планински катерач - 3 пъти по 20
Скачане на въже
Лицеви опори 3 пъти по 10

Колело 10 мин.

12.09.17
12:05

Сега започвам 1500 калории на ден и ще бъда по стриктно 😉

12.09.17
12:47

Здравей, Вив! Не знам на колко години си, но предполагам че е някъде около или под 20.
Не знам защо си решила , че трябва да сваляш.
50 кг е идеално тегло за теб (според BMI) , под това нещата не отиват на добре, а защо не и повече, ако е активно тегло. Каквото и да си решила, бих искала да се включа със съвет относно това, да увеличиш калориите до нормални стойности. Нормално е за това тегло и ръст да приемаш поне едни 1700.
Тренировките ти са доста леки и ненатоварващи, така че наистина не е нужно да прекаляваш с храната. И все пак имаш нужда от повече полезни мазнини - не виждам никакви досега. Изчислявала ли си си макроси, освен калории?

12.09.17
14:04

Здравей, благодаря за съвета.
Аз съм на 32 год. Макроси не съм изчислявала, изчислявах калории и калкулатора ми дава под 1400 , явно не са точни.
Но сега ще опитам на 1500
Не мога да схвана още с тези макроси нещата.
Искам още малко да изчистя корема- мазнините, но се оказа доста трудна задача.Относно мазнини  да прав си сега забелязах, че  хич ги няма.Благодаря
За тренировките - 😊 да ти кажа честно си мислех , че са тежки, правя ги 5 дни в седмицата 2 почивам. С фитнес ли да ги сменя , как да ги направя по - тежки и ефективни? Понякога имам чувството, че няма да издържа тренировката, но явно бъркам.
Това, което се чудя дали ако стане прекалено голям мускула , ще мога после да го оправя.
Основно на ръцете и рамото се увеличи доста, но  продължавам. След раждането имах проблем с рамото , направих към 15 пъти луксация на рамото.Искаха да ме оперират, но аз със упражнения го стабилизирах и вече 1 год. Няма проблеми. 😊

Няма да ти станат прекалено големи мускулите, не се притеснявай от това.
Не е никак лесна задача за една натурално тренираща жена. 🙂

13.09.17
13:47

Здравейте,
Рони благодаря , имам напредък  днес кантара показа 48.3 😉😊и то с повече храна.Супер
Храна
Закуска кисело мляко 2 %
Кафе 3в 1
Обяд 
Скумрия на скара + шопска салата
Кафе
Тренировка
Бягащата пътека  5 км
Упражнения домашни
Гири за ръцете
Планк
Коремни преси

20.09.17
12:22

Здравейте, калориите са вече 1500 на ден, но  го закъсаха с тренировката. Знам , че за повечето от вас тренировките са ми леки , но  явно за мене не е така.От 1 седмица тренирам с нежелание и трудно, вместо да увеличавам повторенията и да ми става по лесно аз едвам ги издържам. Дори като тичам на пътеката 5 км. След това ми се вие свят. Вечер се чувствам много изморена, но не мога да заспя до 3 , 4 през нощта.
Ако се напъна ще си направя тренировката, но няма напредък. Усещам, че нямам сила дори да ходя, краката са тежки и се чувствам подута.
Как е редно да постъпя, да направя ли 3 , 4 дни почивка и през това време да намаля калориите или да продължа с тренировката , въпреки преумората ? Тренирам от 1 година 5- 6 пъти в седмицата .
Пътека - 5 км. Домашни упражнения И гири .

20.09.17
13:35

Вив, опиши си тренировките по-конкретно за всеки ден.
Какво значи гири? Гирите могат да са от 1 до 50 кг примерно. Както и какви “упражнения”? Има балкан разлика между това да правиш 5-10 лицеви опори от колене или серии тяга на 90% от макса.
Не виждам защо е нужно да тичаш по 5 км всеки път, особено ако не ти е приятно.

20.09.17
14:41

Здравей

Понеделник : 5 км. пътека ( 12 скорост 1 мин. - 1 мин. 5 скорост - 5 пъти
6 мин. на 9 скорост и ходене на 5 скорост)
Тренировка :
1 : глутеус мост на 1 крак - 20 пъти < 3 серии
2: клек с гири ( имам 2 гири едмата е 3 кг. ) 6 кг. - 20 пъти - 3 серии
3: напади с гири - 20 пъти - 3 серии
4:Плие 6 кг. гири 10 пъти 3 серии
5: скок от клек - 10 пъти 3 серии
6: лицеви опори 10 бр, 3 серии

Вторник
Пътека 5 км.
Тренировка
1 :скачане на въже 50 пъти - 3 серии
2: гръбно обратно извиване - 3 серии по 10 пъти
3; Едностранно гребане с гири 6 кг. 20 пъти 3 серии
4: мъртва тяга с гири 6 кг. 3 серии 20 пъти
5: коремни преси 20 бр. 3 серии
6 коремни преси махало 10 пъти 3 серии
7:V преса 10 пъти 3 серии
8 : странична преса 20 -  3 серии

Сряда
Пътека 5 км.
Тренировка
1 : странична опора 20 пъти - 3 серии
2: планк
3 : планински катерач 20 - 3 серии
4:бедрено сгъване 20 - 3 серии
5 :скачане на въже 50пъти - 3 серии
6: Бърпи 3 серии по 20
колело - 300 калороии
Четвъртък
пътека 5 км.
тренировка
1: повдигане на ръце с гири по 3 кг. 20 пъти 3 серии
2 : набиране  на маса 20 пъти 3 серии
3:гири комбинирано упражнение над главата< страни< долу20 - 3 серии
4 :напади с гири 20 пъти 3 серии
5 :странични преси
6:коремни преси
7:планински катерач
Петък
пътека 5 км.
понеделник повтарям

20.09.17
14:53

лицеви опори нормални , не от колене .

20.09.17
14:54

тичам всеки път , защото искам да свалям мазнини и  видях добър ефект, но сега нещо запънах .

20.09.17
14:55

Не виждам нищо в програмата. което да те доведе до претрениране или умора. Имаш малко упражнения за корем, напади със собствено тегло и лицеви опори и не повече от 2 “силови” упражнения  с по 6 кг - тоест по-малко 15% от тежестта на тялото ти.Смятам, че причината за умората едва ли е  в тренировките, по-скоро помисли дали кардиото не те изтощава при толкова ниски калории.

20.09.17
16:13

Да намаля кардиото ли ще е добре в моя случай?
Това няма ли да доведе до качване на кг или да го заменя с фитнес?

21.09.17
10:21

казано от Вив на 20.09.17, 16:13:

Да намаля кардиото ли ще е добре в моя случай?
Това няма ли да доведе до качване на кг или да го заменя с фитнес?

Щом не се чувстваш добре в продължение на дни, значи нещо не е наред. Може би не просто калориите трябва да прегледаш, а и макросите и микроелементите в храната.

Теоретично, ако нямаш друго движение през деня 5 км или 30 тина минути на пътеката не са нищо особено.
Тренировките не би трябвало да те изморяват - за това телесно тегло и упоритостта, с която тренираш, би трябвало да имаш доста повече сила. Може би активното ти тегло е малко или изобщо не влагаш усилие в упражненията. 3 кг гира е символична тежест. Ако ми позволиш един анализ:
От 8 упражнения във вторник 5 са за корем, а от 6 в четвъртък - 4. Да, важно е да се тренира пояса, но при теб той е единствената мускулна група, която получава някакво натоварване.
В така разписаната програма достатъчно упражнения които да активират големите мускулни групи - бедра, гръб, гърди.
3 серии клек , напади и плие с 2х3 кг един път седмично са съвсем недостатъчни за силни и оформени бедра. Дали ще правиш клек и напади само с теглото си или + 6 кг няма особено  значение за мускулите ти, нито за метаболизма.Предполагам може да правиш поне по  50 повторения с тях но просто спираш на 20.

Липсват упражнения за една огромна група като гърба- 3 серии гребане с 2х3 кг не може да натовари широкият гръбен мускул, нито 3 серии лицеви опори веднъж седмично да оформят горната част на тялото.
Ако имаш възможност да ходиш на фитнес, или да ползваш по-големи тежести вкъщи, може да опиташ да вдигнеш интензивността на натоварването- по-тежко с по-малко повторения до 8-10 като наистина се затрудняваш на последните 2 повторения. Така ще има несъмнено по-добри резултати върху преоформянето на тялото ти.
Както и да преработиш програмата си така, че да натоварваш всяка мускулна група - бедра, гръб, гърди -  през ден , за да има видим ефект.

21.09.17
13:44

Разбрах те, благодаря от днес ще започна с по - голяма тежест.Ще се опитам да включвам и по - голяма част от мускулите.

Мнението беше редактирано от Вив на 21.09.17 13:46.

21.09.17
20:04

Тренировка:
Клякане с 20 кг.- 3 серии по 20
Повдигане на краката от вис- 3 серии по 10
Гребане с гири 6 кг.- 3 по 35
Раменна преса пред гърди - 3 кг. 3 серии по 20
Набиране на маса 3 по 30
Лицеви опори 3 по 20
Повдигане на коляно към лакти 3 серии по 80.
Пътека  - 6 км.
Кобра, много си права, благодаря ти, исках още малко упражнения, но толкова ме боляха ръцете, че не успях повече, утре пак.Ще взема и по тежки гири 😊 да ми е по-добре трудно.
Малко завиших калориите трябва да не са повече от 1500, но  днес 1562.

17.12.17
13:13

Здравейте, не съм писала - имах доста проблеми, но сега започвам с пълна сила. Не съм спирала да тренирам, но за съжаление съм качила 3 кг.Не знам защо така се получава , но не мога да се оправя с тези мазнини по корема.Ужас , толкова се старая, а те се увеличават.Дали ще успея да се отърва от тях ,вече се съмнявам. Измерих с метър краката не са мръднали, обиколката на корема + 2 см.
Чудя се какво да правя, много трудно се оказа да задържа кг.От 10 дни не мърдат и това е.

Мнението беше редактирано от Вив на 17.12.17 13:14.

02.02.18
14:06

Здравейте, вчера успях да си направя плана за тренировките и храненето.Днес хранене:
Закуска- кисело мляко 2%
Кафе - 3 в 1
Обяд - 2 белтък на тиган тиган без мазнини + 30 гр.кашкавал
3в 1
Вечеря- пилешко месо на скара 150гр.+ домати- 200гр.
Тренировка:
Тичане - 3 км.
Гири - 12 кг. 3 пъти по 10
Коремни преси- 3 пъти по 10
Скачане на въже- 3 пъти по 50
Клек - с гири 15 кг- 3 пъти по 10

казано от Вив на 02.02.18, 14:06:

Здравейте, вчера успях да си направя плана за тренировките и храненето.Днес хранене:
Закуска- кисело мляко 2%
Кафе - 3 в 1
Обяд - 2 белтък на тиган тиган без мазнини + 30 гр.кашкавал
3в 1
Вечеря- пилешко месо на скара 150гр.+ домати- 200гр.
Тренировка:
Тичане - 3 км.
Гири - 12 кг. 3 пъти по 10
Коремни преси- 3 пъти по 10
Скачане на въже- 3 пъти по 50
Клек - с гири 15 кг- 3 пъти по 10

Здравей, Вив 🙂
От това, което си описала като храна, виждам, че си изяла 500-600 калории само за деня. Не са ли ти малко?

04.02.18
23:19

Здравей, аз ги сметнах 1200 калории. Не знам дали са ми малко, но като увеличава калориите и кг.се увеличиха😊.Може би са ми малко , но какво да права сега като ги увеличава още ще кача.Най лошото е , че издържам 14, 15 дни и провалям всичко- зверски глад. Това е може би и причината за провала ми и кафето 3 в 1.Отчайвам се и не знам откъде да започна.

05.02.18
01:30

казано от Вив на 04.02.18, 23:19:

Здравей, аз ги сметнах 1200 калории. Не знам дали са ми малко, но като увеличава калориите и кг.се увеличиха😊.Може би са ми малко , но какво да права сега като ги увеличава още ще кача.Най лошото е , че издържам 14, 15 дни и провалям всичко- зверски глад. Това е може би и причината за провала ми и кафето 3 в 1.Отчайвам се и не знам откъде да започна.

Тялото ти се е адаптирало на 1200 калории и в момента толкова ти е поддръжката вероятно. Обаче нормално, тези калории са ниски и ти умираш от глад.
Започни да ги увеличаваш бавно - с по 100 на 10 дни, примерно. Докато не стигнеш една нормална цифра, 1800-1900 за поддържане.
Ако разбираш английски, бих ти препоръчала това видео

05.02.18
02:18

казано от Petya на 05.02.18, 01:30:

казано от Вив на 04.02.18, 23:19:

Тялото ти се е адаптирало на 1200 калории и в момента толкова ти е поддръжката вероятно. Обаче нормално, тези калории са ниски и ти умираш от глад.
Започни да ги увеличаваш бавно - с по 100 на 10 дни, примерно. Докато не стигнеш една нормална цифра, 1800-1900 за поддържане.
Ако разбираш английски, бих ти препоръчала това видео

Благодаря ти, ако ги качвам бавно това ще доведе ли до покачване на теглото?

05.02.18
15:45

Няма как да знам как и до колко ще се повлияе теглото ти. Но така или иначе нямаш голям избор, де.
Другия вариант е да стоиш на 1200 калории, да преяждаш все по-често и тогава качването ще е неизбежно...и ще е сигурно 90% мазно.

Мнението беше редактирано от Petya на 05.02.18 15:46.

Carbohydrate

05.02.18
19:20

последните мазнини, както пишеш, се свалят със стриктно спазване на режим! Това не е за начинаещи, а за професионалисти. Пиша това, не за друго, а да подчертая колко е сложно и трудно. Това е висш пилотаж.....Не се обесърчавай, за това. Във моята преведена книга, тук на форума, има екселска таблица. Във нея има схема на чистене. Има 3 професионални статии за чистене, може да ги преведа някой път), но в таблицата е основата..Чистенето е по два начина, бързо и бавно. Много е трудно, защото наистина ти трябва много воля. Нормално е това, което пишеш....
П.П. имай предвид, че на този малък процент мазнини е вредно за здравето да се стои. Това се прави преди състезание или снимки. Като добавим обезводняването към това, става още по лоша картината...Та, внимавай.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.02.18 19:20.

07.02.18
17:33

казано от Carbohydrate на 05.02.18, 19:20:

последните мазнини, както пишеш, се свалят със стриктно спазване на режим! Това не е за начинаещи, а за професионалисти. Пиша това, не за друго, а да подчертая колко е сложно и трудно. Това е висш пилотаж.....Не се обесърчавай, за това. Във моята преведена книга, тук на форума, има екселска таблица. Във нея има схема на чистене. Има 3 професионални статии за чистене, може да ги преведа някой път), но в таблицата е основата..Чистенето е по два начина, бързо и бавно. Много е трудно, защото наистина ти трябва много воля. Нормално е това, което пишеш....
П.П. имай предвид, че на този малък процент мазнини е вредно за здравето да се стои. Това се прави преди състезание или снимки. Като добавим обезводняването към това, става още по лоша картината...Та, внимавай.

Аз я търсих таблицата, но не мога да я отваря. Ако е удобно може ли да ми я пратиш.

Мнението беше редактирано от Вив на 07.02.18 17:34.

07.02.18
17:46

Днес много смятах, четох, търсих и разбрах , че имам много грешки .Тези , които Вие ми посочихте, за което Благодаря и още една огромна грешка. Аз не приемам 1200 калории на ден, а доста повече.Сварила съм програма my fitness pal, но в нея не съм смятала олиото в салатата, което е 90 калории- 1 суп.лъжица.Еми примерно 3 салати са 290 калории отгоре.Пилешкото бутче програмата ми го изчислява 160 калории, а то е било 300 калории. Приемам, че никога не съм приемала 1200 калории., но при това положение , защо пак провалях режима с лудо преяждане. Може би грешката ми е в тренировките + хранене. Мисля да намаля тичането , вместо 5 км.на ден ще го правя по 2 км.и ще увелича грите и упражненията,  така ще успея да намаля и храната и ще сваля мазнината.😀Лятото на морето намалих тренировките и свалих 2 кг.без да се напрягам и тормозя.Ще пробвам тази схема да видиме дали ще ми се отрази положително.

07.02.18
17:52

Днес тренировки😄домашни упражнения:
Гири
Напъни
Набиране на маса
Подскоци
Планк 3 пъти по 1 мин.
Страничен планк
Тичане на пътека - 2 км.бавно тичане
Ходене на пътека - 2 км.
Хранене
Закуска: 3в1 ( знам, че е грешка)
Кисело мляко 2 %
Обяд
3в 1-  1 кафе
Пилешко бутче 1 бр.+ домати - 220 гр.+ сирене - 40 гр.
Вечеря- яйца белтък 2 бр.+ кашкавал 30 гр.на тиган без мазнини. Салата домати 150 гр.+ сирене- 31 гр.
1 кафе

Мнението беше редактирано от Вив на 07.02.18 18:23.

07.02.18
21:16

За днес добавям още 1 кисело мляко 2 %

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1