Храната вчера, след около 16 часа фаст:
1. Свинско каре с картофи и сос бешамел, филия домашен хляб, банан.
2. Домашна пица, три купички домашен пудинг, чаша соево мляко.
Днес много ме болят краката и по-точно сухожилията около глезените. Сутринта разчистване на страри уреди. Най ме измъчи свалянето на бойлера от тавана. Добре, че бе удобен за хващане. Ще ми се следобед да направя отново едно изкачване, но пък не знам дали физически ще мога да го понесе. Ядат ми се някакви кифличли, та ще поръчам на жената да ми направи няколко вариянта.Общо взето е това.
Храната вчера, след около 18 часа фаст:
1. Голяма домашна кифла със сирене, кашквал, маслини и домати.
2. Домашни кифлички - една с лютеница, к. краставички, кашкавал и сирена, една с шоколад и кокос, една с боровинки, една с кашкавал и сирене.
Вчера се получи ден на кифлата, без изобщо да влагам метафора в думата. Днес се оправих доста рано с миенето на колата и честно казано остана време да тренирам. Мого повече обаче ми се ходеше по чукарите, затова вместо да отида до фитнеса направих два часа и половина планинско. Напоследък нещо фитнесът изобщо не ми носи удоволствие, за разлика от ходенето в планината. Така, че усилията ми се изместват в тази посока. Повече ходене в планината, по-малко фитнес.
Нещо много ми се е прияло грозде, та сега сядам пред ти ви то с една купа бяло грозде от нашето си. Това е !
Вчера вечерта бях на сватба и храната беше най -разнообразно и доста. На обяд пък ядох сладки макарони на фурна и съм на има няма едно 2-3 к. излишък.
Днес отново два часа и половина планинско ходене. Излезнаха ми неприятни мазоли по пръстите на краката. Утре ако не ме домързи може да отида до фитнеса. Не знам обаче дали да си правя кръговете, защото в тях има и клек и тяга, а краката ми са супер уморени. Нямам съмнения, че ще клекна без проблем, опасенията ми са относно ставането. За сметка на умората в краката, обаче дебитът на въздух ми се увеличи несъмнено.
Снимка след 6 седмица режим. То един режим - сигурно съм с 3-4 к. плюс преез изминалата седмица, което е без значение защото формата се подобрява и се радвам, че се поуформям лека -
полека, а режимът ми изобщо не е от най-стриктните.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.09.17 18:59.
Тренировката:
Двусет от:
1. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х 30кг.
2. Набирания надхват - 5,4,4,4
Втори двусет:
1. Тяга - 6,6,6,6 х 90кг.
2. Лег - 6,6,6,6 х 90 кг.
Много стегнато и кратко. Както винаги при мен дори и при много леки тежести, когато правя повече поворения, виждам зор. Поне от страна на въздуха нямах проблеми.
Храната вчера, след 18 часа фаст:
1. Купа леща, филия домашен хляб, бутилка( мисля, че 750 мл) сок от моркови, домат със сирене, две кексчета с ром.
2. Макарони на фурна със захар и сирене, един голям буркан ябълков мус, половин литър соево мляко.
Храната учудващо добре.
Вече втора седмица не съм мръднал по отношение на килограмите, а видимо съм се поизчистил, спрямо изминалите две седмици. Странно, но факт. Вечерите вече не са такава жега и взе лека-полека да ми се припийва. Предполагам, че скоро ще открия сезона. Нем че аз толкова пия - по едно малко и то не всяка вечер, но ми помага да заспивам по-лесно. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.09.17 09:06.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко.
2. Три яйца пръжени с масло, сирене и кашкавал, домашен хляб, 4 кифлички с мармалад.
3. Ориз с пуешко и кисело мляко, парче домашна торта., половин литър соево мляко
4. Слънчоглед, сандвич с пуешко и сирена, домашна торта, 100 грама бърбън и бутилка сок от моркови, литър прясно мляко с няколко бишкоти.
Имаше останало 100 грама бърбън в едната бутилка и като си сипах 50, останаха още 50, които изглеждаха нищожно в бутилката и си ги сипах и тях. С тортата вървяха екстра.
Вчера само един час ходене в планината, че вятърът и дъждът ми пречеха да осъществя по-дълга разходка. Трябва да си купя дъждобран и гумени ботуши, за да мога да ходя спокойно в дъжда.
Днес от рано сутринта бъркане на пясяк с цимент. Два часа и капнах. Как да е за днес приключих поне с този тип работа. Сега трябва да се оправям за кафе, че се разбрах с една приятелка и после малко по магазините.
Яде ми се и пица и калцоне и се чудя кое от двете , а може и двете. Може и кифлички с шоколад и кокос... имам поле за размисъл.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.09.17 10:57.
Храната вчера, след около 21 часа фаст:
1. Две големи домашни калцонета, шест кифлички с шоколад и кокос, една кифла с ябълков мус, 750мл. сок от моркови.
Вчера два часа планинско ходене. Днес два часа и половина планинско ходене.
1. Мусака, чаша сок от моркови, банан.
2. Мусака, чаша сок от моркови, кифличка с шоколад, чай с мед и ром, чай с мед и бренди, слънчоглед.
Днес се прибрах доста по -късно от обичайното за мен и направих само час планинско, тъй като като поех към скалистите планини слънцето вече се спускаше към сивите им върхове и щях да си замръкна в гората, ако бях се замъкнал до обичайната цел. За сметка на това компенсирах с по -тежък маршрут. На места се налагаше да си помагам и с ръце с при изкачването. Наклонът бе серизоен и на моменти кръстът ме подсещаше, че не иска да го мъча с такъв тип натоварвания. Мисля, че за първи път ми се случва да имам повече мазоли на краката, от колкото на ръцете.
Утре ако се размърдам към 5-6 сутринта може да скоча да направя едни лостове, че искам около 7-8 да направя отново едно планинско, че през деня имам ангажименти. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.09.17 20:09.
Тренировка:
Първи двусет:
1. Полулег - 6,6 х 80 кг., 6х90кг.
2. Набирания подхват - 5,5,5
Втори двусет:
1. Лег с дъмбели у.д. - 6,6,6 х 30кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3 х 130кг.
Трети двусет:
1. Кофички - 6СТ, 6,6 х 15кг.
2. Мечка - 8,8,8х 60кг.
Днес не планувах тренировка, но като станах сутринта и видях мрачното време деликатно подсказващо за дъжд и неприятния вятър, реши да пропусна планинското днес. Така и така утре смятам да направя един по-сериозен преход. Обобщено казано изненадващо се озовах във фитнеса. На полулега на втората серия си викам” т`ва много леко за втора серия двусет” и като погледнах бил съм сложил 80, вместо 90. На трета врътка с 90 вече едвам направих 6-цата. Поизпотих се, но като цяло свежарска работа. Една от най-приятните ми тренировки напоследък. По -късно, ако времето се поизясни може би ще вмъкна една все пак кратка разходка.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Хот дог с кренвирш, апетитка и кашкавал, банан.
2. Фрикасе с пилешки гърди, няколко филии домашен хляб, чаша сок от моркови, две чаши розе, метакса, слънчоглед.
Днес изпих последната доза протеин и нямам намерени да взимам скоро друг. То аз хич не съм за добавки. Зад протеина имаше почти пълна кутия с креатин, която не знам от кога е купувана и я хвърлих. Мисля, че от как тренирам съм купувал около 3-4 пъти креатин и винаги съдбата му е била една и съща- на боклука без да е изпит. Омега 3 -то и то май ще отиде на боклука тъй като май е шишенцето вече е на година, а съм изпил има няма половината капсули. Изобщо забравям да ги пия тези добавки. Протеина не го забравям, ама сега като си ям сладкиши, не ми е нужен. Общо взето е това.
казано от Иван Марков на 09.09.17, 11:30:
Днес изпих последната доза протеин и нямам намерени да взимам скоро друг.
Имам в шкафа 5 кила протеин от бълка - някакъв натурален със стевия, вместо изкуствени подсладители. 🙂 Ще си мухляса така - не го докосвам. 🙂
казано от Boby_ на 09.09.17, 13:52:
казано от Иван Марков на 09.09.17, 11:30:
Днес изпих последната доза протеин и нямам намерени да взимам скоро друг.
Имам в шкафа 5 кила протеин от бълка - някакъв натурален със стевия, вместо изкуствени подсладители. Ще си мухляса така - не го докосвам.
Поне знаеш, че имаш 🙂 Аз в повечето случай забравям, че съм купувал някакви добавки и ги откривам постфактум.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко и банан.
2. Две големи банички с кайма и сирене( домашно разточени кори и изпечени на сач), чаша с бяло вино.
3. Сандвич( домашен хляб, кашкавал, кебабче и кетчуп), домашен бананов сладолед, слънчоглед, едно малко уиски.
Не знам защо, ама Конемарата въобще не го чувствам като ирландско уиски. Харесвам го, но по -скоро ми прилича на скоч.
Днес отново направих от моите си глупости и пак се изхвърлих. Направих седем часа преход, като изминах между 35-40 км. Естествено без почивки. Даже си върнах храната дето носих, щото не съм се спирал да ям. Почивки колкото да пия вода. На изкачване зор от големите наклони. На слизане зор от лъзгавите скали. Последния час слизане ми се ревеше. Само мислих как ще се прибера и ще напълня ваната със студена вода и и как ще и хвръля малко лед. С триста зора се прибрах. Полежах петнадесетина минути в ледена вода, ама ефект нулев. Краката ми пулсират яко. Ако краката ми можеха да говорят, гаранция щяха ме псуват поне седмица.
Иначе краката ми са като едновремешните модели на Найки с камери и възглавнички:
Мнението беше редактирано от I`M на 10.09.17 17:13.
Храната вчера, след около 20 часа фаст:
1. Домашна баничка с кайма и сирене, банан, половин литър сок от моркови.
2. Мусака, кисело мляко, сок от моркови, ябълков мус, бърбън, розе , шоколад.
Вчера освен ходенето и не ядох много, така че съм на доста стабилен дефицит. Днес ходенето много мъка. Краката не ми са уморени и нямам мускулна треска, но мазолите ме убиват направо. Няма да е добра идея в идните дни да се катеря по балканите. Така или иначе съм зает с поредния ремонт. Днес сменяха дограмата, сега следяа обръщане и изолация и замаска, после боядисване. Не, че аз правя нещо, но се навъртам около маисторите и съм ангажиран времево. Боядисването поне си го правя аз.
Формата след 7 седмица режим. Гърбът се оформя лека-полека, а ми бе доста по-мазен само до преди няколко седмици. Учудващо е, че продължавам да ям много въглехидрати и доста тестени изделия и продължавам да се оформям. Лошото е, че тази седмица качих едно кило -101 кг., но пък видимо изглеждам по-добре. Като си преглеждам снимките от началото на режима съм доволен, особено при това хранене.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.09.17 14:46.
1. Прясно зеле със свинско на фурна, чаша сок от моркови.
2. Извара с к. краставички и зехтин, един сандвич с д. хляб , кашкавал и кетчуп, чаша розе, банан, няколко малки вафлички ” Варна”
Днес почти никакво движение, като изключим 7-8 курса качване на стълбите на кооперацията носейки торби с лепило, пясък и други строителни материали.
Нещо ме боли главата от вчера и носа ми е запушен и като цяло съм леко отпаднал. Жуля чай с домашен боров мед и се излежам. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.09.17 14:49.
1. Свинско каре залято с розе, къри и соев сос, картофено пюре с масло и сирене. парче домашна шоколадова торта, с плънка от сметана и ягодово желе, чаша сок от моркови.
2. Грозде.
Вчера вечерта все пак направих час и полоина планинска разходка. Явно обаче доста съм настинал, защото още с тръгването ме изби студена пот и се задъхах от рано-рано, а това не ми се е случвал отдавна. Вечерта разтоварване и изсипване в бидони на гроздето за виното и ракията.
Днес отново един час планинско, но отново доста отпаднал и видях зор на моменти. Мислих да тренирам сутринта, но пък нямаше как, тъй като майстора идва и той рано за да не работи по жегите човека. Та не знам тези дни как ще е с тренирането, може да скоча само за един трисет от няколко серии тяга, лег и преса, тоест за 10 минути.
Тортата на вид не се получи много добре, но пък на вкус беше супер;
Мнението беше редактирано от I`M на 13.09.17 18:49.
1. Леща, домашен хляб с кашкавал, парче торта.
2. Домашшен хляб с кашкавал и кетчуп, чаша с розе, банан, грозде
Днес нямах много време и не тренирах. Време имах само за час планинска разходка. Общо взето е това.
Тренировка:
Кръгове от:
1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,10 х 28кг.
2. Тяга - 3,3,3,3 х 110кг.
3. Военна преса -3,3,3,3 х 50кг.
4. Преден клек - 3,3,3,3 х 50кг.
5. Лег - 5,5,5,5 х 100кг
6. Набирания - 5,4,3,4
Боли ме нещо кръстът тези дни и поради тази причина отидох до фитнеса - да направя една лечебна тяга.След първия кръг 20 сек. почивка, след втория 40 сек. и след третия две минути. Общо между 11 и 12 минути. Направих и два загряващи -един само с лостовете и един с по-леки от работните тежести.
Храната вчера, след около 20 часа фаст:
1. Пиле с ориз и кисело мляко, парче домашна торта.
2. Сандвич(домашен хляб, кашкавал, шпеков салам и кетчуп), грозде.
3. Литър прясно мляко.
Днес жената ми отне половината ден. Трябваше да сввърша някои неща, но като се заинати да идва с мен и се мотахме два пъти повече време, отколкото бях склонен да отделя. Иначе днес сме на торта с пасирани със сметана банани и домашни кори. Мисля, че е третата торта, която прави в период от има -няма десет дни. Вечерта ще имаме и гости -димек ядене и пиене, от което хич не се и оплаквам.
Два дни ходя по балкана в най-голямата жега с часовник с кожената каишка. Хич не се сетих, че тази каишка с радост попива всичката пот, която се лее около нея. Нищо. Сега като го измия със сапун и го “накисна” в една кана с вода и омекотител, за нула време ще се ароматизира приятно. Общо взето е това
Храната вчера:
1. Литър мляко , банан.
2. Две големи свински вратни на скрара, три филийки домашен хляб, лютеница.
3. Гъби с масло, кашкавал и сирене, пиле на фурна, зеленчуци с масло, картофи на фурна, три парчета домашна торта, литър кола, 100 грама уиски, две чаши розе.
4. Литър прясно мляко.
Над 2000кк излишък. Към 300 гр. протеин - горе долу колкото приемам за 4-5 дни общо. Принципно много рядко пия газирани безалкохолни напитки. Вчера обаче ми се препи кола. Лошото е, че като не пия и кафе от тази кола се въртях до два в леглото. Станах изпих един литър прясно мляко и фаста днес ми отиде. Днес от рано сутринта разчистване и малко боядисване.
Не съм много гладен и смятах да ям нещо по -леко от рода на плодове, но майка ми направи стар фасул на фурна и сега така ми се прияде с люта чушка, че определено планът за по-леко ядене отпадна. Вечерта може би ще направя едни два часа планинско. Общо взето е това.
17.09.17
17:01
Извинявай за въпроса, ако е вече зададен, но от кой град си - защото ми прави впечатление, че ходиш редовно по балкана - а питам това, защото и аз самия съм любител
Храната вчера:
1. Кисело мляко с овес и банан.
2. Фасул с люти чушки, две филийки домашен хляб.
3. Пиле с картофи на фурна, гъби с масло и кашкавал.
4. Грозде , слънчоглед, голяма кофичка йогурт с череша, две вафли морена.
Вчера ми се събра около три часа боядисване и съм забелязъл, че винаги когато осъщестевявам някаква форма на физически труд, много злоупотребявам с храната. Вафли не съм ял от 100 години. Дори не ми харесаха, а що изядох две - изобщо не знам.
Вчера направих и два часа планинско. Днес два часа и половина , последвано от два часа боядисване и разчистване. Реших да се възнаградя с една пица. Жената щеше да излиза с детето и ми каза “пицата ти е готова, трябва само да се изпече. В хладилника съм ти оставила кана с айрян. Пицата е сложена в фурната, нагласила съм ти градусите , трябва само да я включиш и след 15 минути да я извадиш. Да се връщам ли да ти я изпеча или ще се оправиш сам” Аз айляк викам ще се оправя. Приключих с боядисването. Пуснах фурната и влезнах да се къпя. Приключих с къпането. Пуснах си латопа и гледам минали точно 15 минути и си викам, абе 15 минути ми се виждат малко , нищо няма да и стане и отидох към кухнята към 20 минута. Пицатата вместо да жълтененее приятно на кашкавал, чернееше яко на въглен. Едвам я изкарах от тавата. Взех си айряна , сипах си чаша розе и я прокарах. Сега ще хапна и от на жената пицата, че ми се ядеше пица, а ядох някакви тестени въглища. Това ако не са майка ми и жена ми ще умра от глад. Хич ме няма в готвенето.
1. Кисело зеле с ориз и свинско, две филии хляб, един малък сладолед, две блокчета черен шоколад с боровинки.
2. Пица въгленка, чаша розе, литър айрян
3. Парче хубава пица, половин литър прясно мляко.
Днес час и половина планинско. Малко боядисване и малко хапване. Трябва да изхвърля малко вода, че задръжката е доста тези дни. Вчера ми бе много топло и хич не можах да спя. Към три часа не издържах. Станах , завих детето и пуснах климатика. За септември месец си е бая жега. Четох някъде, че мястото до което се катеря почти ежедневно е с 300 метра разлика в надморското развнище спрямо изходната точка и определено разликата в температурата горе е голяма. Освен работата по вкъщи, тези дни имам и повечко служебни ангажименти и общо взето нямам много свободно време. Утре ми се ще да направя един фитнес, но отново съм малко на кантар с времето сутринта и ще трябва да съм доста бърз с тренировката, ако отида да тренирам.
1. Три яйца, две филйики домашен хляб, сирене, кашкавал.
2. Слънчоглед, банан, купичка прясно мляко с овес и боров мед.
Добре, вчера около 1000 дефицит.
Днес нямах време за тренировка. Можеше някакси рано сутринта да направя една много бърза тренировка, но предпочетох да се протягам лениво в леглото, вместо да тичам за фитнеса. Утре може би ще е денят.
Формата след 8 седмица режим( то ме е срам да го нарека режим при храненето през изминалата седмица). Поради изключително многото излишък и намаления обем на ходенене в планината се омазах , а бях взел да се поизчиствам. Ако тази седмица походя повечко и не ям всеки ден по 300-400 грама шоколадови торти, ще съм по-добре другата. Иначе продължавам схемата 1-2 тренировки седмично и поне час дневно “hiking” както е модерно да се нарича.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.09.17 18:36.
Тренировка:
Кръгове
1. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х 28кг.
2. Тяга - 3,3,3,3 х120кг.
3. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6,6 х 9кг.
4. Преден клек - 3,3,3,3 х 60кг.
5. Лег с дъмбели - 8,8,8,6 х 30кг.
Умишлено премахнах военната преса, че нещо изпитвам болка при изпълнението й. Изпитвам болка и при обикновено вдигане на ръцете. Необичайно много пот хвърлих при тази тренировка, чак ми стана некомфортно.
1. Топъл домашен хляб със сирене, кашкавал и лютеница.
2. Пъстърва на фурна, филия домашен хляб, картофено пюре.
3. Слънчоглед, 700 грама ябълков мус, 3-4 мини вафлички.
Вчера доста ходене и работа по вкъщи, така че би трябвало да съм в дефицит.
Днес - днес ми беше ебаси каръшкия ден. Сутринта след като излезнах от фитнеса мокър все едно съм се къпал, ама не съм, с нетърпение очаквах да се прибера и да се мушна под душа. Да , ама не. Водата беше спряла. Приготвих лехена и канчето и макар и дискомфортно се изкъпах. Имах намерение да разчиствам и да боядисвам цял ден. Отпадна с оглед лиспата на вода. Засилих се към офиса - и там греда. Нямаше нет. Обадих се на техниците. Дойдоха относително бързо - след около два часа. Оказа се обаче, че проблемът е доста сериозен. Проследяваха кабели, трансмитери и ала-бала и накрая, когато установиха какво точно е ...спря тока. Остана за утре. Междувременно водата е дошла. Само, че докато се прибера станала втора авария и като се прибрах отново нямаше вода. Айде пак кофата, бързовара и канчето. Не знам как се стърпях да не изям всичката захар дет има у нас. Та такова весело ми беше днес.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.09.17 21:56.
казано от Иван Марков на 20.09.17, 21:53:
Днес - днес ми беше ебаси каръшкия ден. Сутринта след като излезнах от фитнеса мокър все едно съм се къпал, ама не съм, с нетърпение очаквах да се прибера и да се мушна под душа. Да , ама не. Водата беше спряла. Приготвих лехена и канчето и макар и дискомфортно се изкъпах. Имах намерение да разчиствам и да боядисвам цял ден. Отпадна с оглед лиспата на вода. Засилих се към офиса - и там греда. Нямаше нет. Обадих се на техниците. Дойдоха относително бързо - след около два часа. Оказа се обаче, че проблемът е доста сериозен. Проследяваха кабели, трансмитери и ала-бала и накрая, когато установиха какво точно е ...спря тока. Остана за утре. Междувременно водата е дошла. Само, че докато се прибера станала втора авария и като се прибрах отново нямаше вода. Айде пак кофата, бързовара и канчето. Не знам как се стърпях да не изям всичката захар дет има у нас. Та такова весело ми беше днес.
Погледни нещата откъм веселата им страна. Това звучи като сценарий за епизод на комедиен сериал. 🙂
казано от Rumen Illiev на 21.09.17, 01:00:
Смяташ ли колко белтици и въглехидрати да консумираш през ден?
Не, не целя прием на определени количества белтъци, въглехидрати и мазнини. Следя единствено калориите и се стремя да съм в дефицит, другото както дойде. Видно от храната, която описвам е, че като съотношение явен превес имат въглехидратите.
казано от Boby_ на 21.09.17, 09:24:
Погледни нещата откъм веселата им страна. Това звучи като сценарий за епизод на комедиен сериал.
И аз обичам хубавите комедийни сериали, но само в ролята на зрител 🙂
Храната вчера:
1. Шейк от литър мляко и два банана.
2. Три пържени яйца, филия домашен хляб, 5 банички с мармалад, малко баница с картофи и сирене.
3. Пържено кюфте с една филия типов хляб и лютеница.
4. Ябълков мус, половин литър прясно мляко.ю
Храненията като брой са много, но като калории не са нищо особено. Жена ми не знам от къде и хрумна, но направи банички с мармалад. Бяха супер вкусни. Не ги теглих, но като размер бяха като парче нормална баклава - на око между 30-40 грама. Уж второто хранене щеше да ми е последно, но майка ми като взе да пържи едни кюфтета с много лук...
Днес малко над час планинско. Изпотих се по нагорнищата, а пък духаше доста студен вятър и се наложи да се прибера по-рано от плануваното. За толкова години трениране не помня да съм късал мазол, а сега за 3-4 дни боядисване ми се образува от страни на палеца голям мазол, който вече се и спука. Днес работа по вкъщи. Майсторът трябва да дойде по някое време, да налепи плочките под прозореца, а аз да боядисам терасата, като утихне малко вятърът. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.09.17 13:48.
1. Кисело мляко с овес и боров мед, малък сандвич(домашен хляб, кашкавал, чедър, сирене , кетчуп)
2. Свински котлети на фурна със сладък сос,три филийки домашен хляб. домашно сметаново руло с банани.
3. Слънчоглед, половин литър мляко.
Днес малко планинско. Щеше ми се повече, но при този силен вятър нямаше как. Работа по вкъщи и така общо взето.
Сметановото ми руло:
Тренировка:
Двусет от :
1. Широка тяга - 3,3,3,3 х 110кг.
2. Лег от обратен наклон - 5,5,5,5 х 110кг.
Двусет от:
1. Бутане на т- лост над глава - 8,8,8 х 30кг.
2. Набирания подхват с по-широк хват - ,5,5,5
Двусет от:
1. Лег на машина - 8,8,12
2. Пуловър на скрипец с много широк хват - 8,8,8
За финал наколко серии обръщане от земя.
Честно казано хареса ми тренировката и добре усетих движенията. Единствено легът с обратен наклон не го усетих толкова в гърдите, колкото в лактите и рамената. Това може би се дължи на неподходящо избрана тежест и/или на отдавнашното изпълнение на движението.
1. Свинска кавърма с гъби, 4-5 филийки пълнозърнест хляб, домашен ябълков пай.
2. Голяма кофичка йогурт, голяма кофичка пудинг, много слънчоглед, литър прясно мляко.
Вчера много неща забравих, но основно забраих да спра, след като започнах да ям. Сигурно само от ябълковия пай имам едно 1500 кк. Освен карамелизиранта захар, тестото е омесено с 250 грама масло. С много калории или с малко е без значение, защото ми е един от любимите сладкиши. Общо взето е това.
Любимият ми ябълков пай:
Мнението беше редактирано от I`M на 23.09.17 13:26.
1. Три яйца с масло и сирене, домашен хляб, банан.
2. Тортелини с моцарела и домат.
3. Слънчоглед, две чаши мляко с какао, две блокчета шоколад.
Вчера много късно заспах. Даже към 1 се чудих дали да не се хвана да боядисвам , че не ми се спеше и ми беше скучно. Сетих, че може да шумя на съседите, които за разлика от мен най-вероятно спяха и се отказах. Зяпах телевизия докато ми писна. Към 2-3 потънах в мислите и от тях по някое време вече се пренасох в дългоочаквания сън.
Днес ден за пасивна и активна почивка. Сутринта боядисване. Следобед сън и разходка в планината.Утре планувани работни ангажименти до обяд и после- после каквото дойде. Това е !
1. Две домашни банички със сирене, една с шипков мармалад, една с боровинки и две с шоколад.
2. Два сандвича с домашен хляб няколко вида сирена и домашн лютеница, слънчоглед.
Днес за част от работите не се получиха нещата както ги исках. Въпреки, че причините са независещи от мен, определено няма да ми хареса резултатът. Другите неща минаха екстра.
Прави ми впечатление, че хората ходещи активно в планината са в много добра форма. Често срещам жени и мъже около петдесетте и нагоре , които видимо нямат признаци на затластяване и изглеждат добре за годините си. Движението е много важно за добрия вид и здраве.
Утре мисля да тренирам, но напоследък нямам един ден , в който да съм планувал да тренирам и впоследствие да съм тренирал.
Баниките не бяха от най -големите:
1. Три телешки наденички, три филийки домашен хляб с домашна лютеница, чай с боров мед.
2. Три принцеси с кашкавал, слънчоглед, две чаши мляко с какао, 50 грама бърбън.
Вчера учудващо малко храна.
Днес, както и предполагах тренировката отпадна. Цяла нощ валя. Като станах сутринта валеше силно,а не исках да ходя с колата и го оставих тренирането за друг път. Въведох си една лична политика. Ако не е наложително и разстоянието е до няколко километра - да ходя пеша. То в момента е и отвратилно да караш в това скапано движение и разкопани улици.
Даже не отидох и на работа. Останах си да работя от вкъщи и в интерес на истината свърших доста работа и дори ще поработя до ранната вечер. Прецакаха ме яко и несправедливо с една друга работа и ми развалиха настроението от сутринта, ама няма как винаги да си отгоре.
Продължава да вали. Едни реки от кал и чакъл се стичат от балкана и не знам дори и утре дали ще е подходящо за катерене в тази кал. Това е.
Тези дни не съм попълвал дневника, че нямах възможност да тренирам и не спазвах изобщо режим. Качих отново две кила за една седмица с оглед на много увеличените калории. Нямах възможност да ходя и в планината заради времето и поради липса на такова. Живот и здраве тази седмица смятам да се вкарам малко в релси.Макар, че и днес не ми остана време за разходка.
Доста време(днес време ще е ключовата дума май) вече съм на кръгове и двусети. Щеше ми се да мина на един четиридневен сплит. Мисля, че ще ми се отрази по-добре от кръговете. Както се очертава обаче няма да имам време за четири тренировки седмично. Няма да имам и време за едночасови тренировки, така че за сега ще си продължа с кръговите и двусети/трисети.
За протокола храната вчера;
1. Три домашни калцонета, литър кола, две домашни кифли с шоколад.
2. Три купички домашен крем карамел, две кифли сшоколад.
3. Пет принцеси с кашкавал, литър кола, слънчоглед.
4. Няколко купички крем карамел, д. кифла с шипков мармалад.
Май имаше и още нещо , но в момента не се сещам. Тези дни малко по-сериозно. Надявам се.
Тренировка:
Двусет от:
1. Лег - 5,5,5 х110кг.
2. Широка тяга - 3,3,3 х110кг.
Двусет от:
1. Полулег - 6,8,8 х 60кг.
2. Набирания подхват -5,5,5
Двусет от:
1. Кофички - 10,10,10
2. Скрипец широк надхват -8,8,8
Първия двусет много набързо. Втория с леки почивки, че ме удари лявото рамо. Затова и на полулега само с 60. Трябваше да мина на дъмбели, ама бях почна вече с лоста . На кофичките супер яко усетих цялото напрежение само в гърдите. Мисля, че за първи път ми се случва при кофички, да не усещам рамена, трицепси, че и гръб. Направих и един скрипец и аз не знам за кво, колкото да имаше някакво упражнение за компания на кофичките в двусета.
Храната вчера:
1. Пържола от пилешки бут, две филийки домашен хляб, четири кюфтета от картофи и сирене, йогурт с горски плодове, три блокчета шокалад.
Скоро не съм ял толкова малко. Даже съм и в дефицит.
Днес малко се позамотах. Смятах да свърша една работа сутринта, но мога да я свърша и следобед или вечерта. Поне монтирахме сутринта корниза и и останалите первази. Между другото доста магазини обиколих докато си намеря хубав обикновен дървен корниз. Не знам защо, но днес няколко пъти вече се бъркам, че е понеделни. Малко ми се обърка представата за време тези дни, щото всичко ми се сля в една голяма работна седмица. Общо взето е това.
1. Пилешка пържола с една филия домашен хляб, малко ябълков мус.
2. Отхапване от тостер и хот дог
3. Тортелини с пълнеж от кайма и сирене обилно заляти с кетчуп.
4.. Две препечени филйки с масло и чаша чай с бъз, лимон и боров мед, слънчоглед, чаша мляко с какао.
Храната беше добре за моите стандарти. Жената си купи един голям тостер и един хотдог и няколко пъти ми каза опитай ги, много са вксуни. Пък моето опитване си е вечерята на някой нормален човек, та си ги пиша като второ хранене. Иначе доста ходене по града и лека разходка в балкана. Общо взето имах пешеходни моменти вчера. Не беше без хич.
Вечерта ме трясна яко хрема, последвана от силно главоболие. Днес също е зле положението. Ща не ща, май ще трябва да започна да ходя до фитнеса с колата. Чисто от там настивам. Като приключа тренировката съм целия мокър. Сменям си тениската с друга и слагам качулка, но докато се прибера определено усещам неприятно вятъра и като цяло изстивам.
Днес имах неотложни агажименти и не можах да си остана вкъщи. Прибрах се преди малко. Сега смятам да си направя няколко инхалации с лайка, една гореща вана и чайове с мед. Надявам се да се отравя днеска-утре. Остана ми да боядисам всекидневната, която вече 2-3 години все оставям за другата година, а както гледам и тази се очертава така.
Храната вчера:
1. Купа леща, две филии домашен хляб, три блокчета шоколад.
2. Купа леща, две филии домашен хляб с домашна лютеница.
3. Слъчоглед, две чаш мляко с какао и 4-5 слепени бисквити.
Принципно първото хранене за деня ми бе на едно 18 часа след последното от предишния ден , но цял ден смуча олипси и пия чай с мед, та практически няма фаст:
И днес като вчера съм с яка хрема. Жалко, щеше ми се да се възползвам от хубавото време, но ще кротувам с идеята да се оправя по-бързо.
През нощта и сутринта при нас вече е 5-6 градуса, та тази нощ към 3-4 ставах да затварям прозореца. Вече не е за спане само с чаршаф. Сложих си даже и тениска, но като затворих прозореца ми стана топло. Общо взето е това.
Храната вчера :
1. Наденички/кюфтенца с бекон и кашкавал на фурна, три филии домашен хляб с лютеница, три блокчета шоколад.
2. Слънчоглед, купа леща, чаша мляко с какао, две филии домашен хляб намазани с течен шоколад.
Днес денят ми се разпокъса изцяло с някакви дребни работи и то от сорта на почна едно, прескоча на друго и свърша трето. Не чувствам носа си така запушен, но пък сериозно се разтече и даде разход - едно пакетче кърпички на час. Единственото положително от целия ден е, че забравих да ям и хапнах чак преди минити и откарах едно 20 часа фаст.
Отново взех да придобивам формата на плюшена играчка. За сега само на мекота, но ако не се обръсна скоро и на плюш. По дрехи обаче си изглеждам много добре, а зимате не ходя гол. Поне през повечето време.
Не съм писал вече над месец поради простата причина, че поради работни и лични ангажименти не съм имал възможност да тренирам. Дори форумът съм преглеждал много рядко. В момента съм около 105-6 кг., като не съм загубил изобщо мускулна маса и дори изглеждам по -едър от преди, но значително съм омазнил. Иначе ми се тренира. В редките случаи , в които бях тръгнал да тренирам съм се връщал от вратата на фитнеса поради възникнали ангажименти. Реших да започна да действам по идеята да тренирам вкъщи. Едно, че ще ми спести доста време, което мога да дам на семейството. Друго, че напоследък хич не ми харесва хигиената във фитнеса и изобщо ми се иска да си тренирам сам без да се съобразявам с никого. Имам вече направена лежанка и лост( отново правен ). Искам лека-полека да започвам да купувам дискове. Нямам възможност да купя всичко наведнъж ( тоест имам, но ще е за сметка на други работи) и идеята ми е да си купувам постепенно тежести. Прегледах магазините по интернет и нещо не ми харесаха цените. Масово цената на единчка 20-ка е между 70-90 лева, което не ми допада на джоба. Ако някои знае в Пловдив и околията да се продават тежести на единични цени и да са по -сносни нека пише тук или на лично. Може и в София - като ходя по работа може да мина да видя някакви складове/магазини и там, но Пловдив ми е за предпочитане. Нямам претенции за гумирани, чугунени, нови и т.н. Идеята ми е да си взема две 20-ки, после още две и т.н. Ако не намеря по-евтини ще взимам от тези дето гледах. Така или иначе не бързам толкова , а и не искам да давам пари на куп за да купя всичко, което искам наведнъж. Основното го имам - лежанка и лост. Така или иначе тренирам основно лег, тяга и набирания, та общо взето като накупя дисковете ще мога да си тренирам спокойно. Ще изкарам още няколко месеца без тренировки . Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.11.17 10:44.
23.11.17
10:45
Ванка, в OLX има много обяви, където се продават складово тежести за по 2лв/кг 🙂 Има избор между Ф28/Ф30/Ф50 на повечето. Гумирани са и не са особено качество, но ти явно нямаш претенции по въпроса 🙂 За София иде реч, доколкото съм виждал 🙂
казано от Херцог Трън на 23.11.17, 10:45:
Ванка, в OLX има много обяви, където се продават складово тежести за по 2лв/кг Има избор между Ф28/Ф30/Ф50 на повечето. Гумирани са и не са особено качество, но ти явно нямаш претенции по въпроса За София иде реч, доколкото съм виждал
Бях ги гледал в OLX и нищо не ми допадна, а и като цяло бяха много малко на брой обявите, но като ги гледам има много в София по 2 лева/кг, което за мен е добра цена. Сега като се замисля може да съм разглеждал с ограничение - Пловдив. За качеството - ще си ги ползвам само аз 2-3 пъти седмично. Нямам намерение да ги хвърлям и пускам от високо, така че не би следвало да ми се разпаднат в ръцете, колкото и китайски да са 🙂 Ако не изникне нещо по Пловдив, при следващото идване в София, ще гледам да мина да взема някоя и друга 20-ка. Мерси!
Мнението беше редактирано от I`M на 23.11.17 10:56.
23.11.17
12:39
Ванка, виж в Атакан фитнес, градски са ти и преди време имаха доста неща.
казано от James Hinks на 23.11.17, 12:39:
Ванка, виж в Атакан фитнес, градски са ти и преди време имаха доста неща.
Учуди ме. За първи път чувам, че има такъв фитнес( то май реално не е и фитнес, а склад за продажба на уреди и тежести) и след като каза ги гогълнах и видях, че наистина са градски. Ще отскоча да видя какво има тези дни , като ми остане малко повече време. Може и да се окаже, че ” под носа” ми е имало изгодни тежести и не съм знаел. Мерси!
23.11.17
14:14
Не е фитнес, склад е.
Ако ти се разходжда - виж и в ония складове в Червен, там също може да намериш нещо.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.11.17 14:14.