04.10.17
23:45
Здравейте!
Ще го карам направо, имам проблем с качването. От известно време пробвам с разни режими, тренировки, но не ми се получава. Имам няколко въпроса, чиито отговори се надявам да ми помогнат :
1. Може ли маса да се качва само с тренировки, без да се спазва някакъв много специален режим и горе-долу около какви храни ще трябва да се въртя?
2. Хранителният режим задължителен ли е при качването?
Ще бъде много благодарен ако някой отговори и ако имате повече съвети моля давайте ги насам! 😄
05.10.17
09:13
По принцип да, може да се качва и само с тренировки, без начинът на хранене да оказва особено влияние, но има 2 основни фактора, за които се сещам на момента, според които ще зависи това. Това би се случило най-вече ако:
1. Си напълно начинаещ и тренираш от едва 1-2 месеца
2. Имаш висок процент излишни мазнини
Ти обаче пишеш, че опитваш известно време, което ми подсказва, че не си напълно начинаещ. Също така се бориш с качването, което ми подсказва, че нямаш висок процент излишни мазнини.
С две думи - ще трябва да обърнеш внимание на храненето.
Прегледай следните статии, препоръчително в същия ред:
1. Хранене за начинаещи
2. Калориен баланс и калориен оптимум
3. Не мога да кача килограми. Какво да правя?
Ако си начинаещ, по-добре наблегни на калорийния дефицит, а мускулната маса ще си я качваш с тренировките.
Мнението беше редактирано от Tumbac на 05.10.17 10:32.
05.10.17
10:34
казано от Валери Гочев на 05.10.17, 10:31:
Ако си начинаещ, по-добре наблегни на калорийния дефицит...
Сигурен ли си?
...или просто е техническа грешка?
Не е никаква грешка и се нарича телесна рекомпозиция
Съвсем спокойно може да си изчисти мазнините, докато качва newbie gains
Мнението беше редактирано от Tumbac на 05.10.17 10:47.
05.10.17
10:51
казано от Валери Гочев на 05.10.17, 10:46:
Не е никаква грешка и се нарича телесна рекомпозиция
Съвсем спокойно може да си изчисти мазнините, докато качва newbie gains
За какво качване говорим в условията на калориен дефицит?
Не виждам и къде става въпрос за намаляване на телесните мазнини.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.10.17 10:52.
Когато си начинаещ можеш да качваш мускулна маса и да гориш мазнини едновременно...
Прочети в интернет за body recomposition
05.10.17
10:56
казано от Валери Гочев на 05.10.17, 10:53:
Когато си начинаещ можеш да качваш мускулна маса и да гориш мазнини едновременно...
Прочети в интернет за body recomposition
Питам:
- как се установи, че човекът е начинаещ?
- как се установи, че има нужда от намаляване на телесните мазнини?
Ако погледнеш първия ми пост, ще видиш:
казано от Валери Гочев на 05.10.17, 10:31:
Ако си начинаещ, по-добре наблегни на калорийния дефицит, а мускулната маса ще си я качваш с тренировките.
казано от Панчо Панчов на 04.10.17, 23:45:
1. Може ли маса да се качва само с тренировки, без да се спазва някакъв много специален режим и горе-долу около какви храни ще трябва да се въртя?
2. Хранителният режим задължителен ли е при качването?
Ще бъде много благодарен ако някой отговори и ако имате повече съвети моля давайте ги насам!
За да качваш трябва да приемаш повече калории от колкото изразходваш. От избора на храни зависи каква маса ще качваш. Старай се да приемаш достатъчно белтъчини - 1,6-2 грама на кг. тегло, полезни мазнини и комплексни въглехидрати. Може да постигнеш целта си и без строг хранителен режим, но има по-голям риск от омазняване.