Ново начало:)

Здравейте,абсолютен дебютант съм и от 1 месец мисля какво да правя с мойто наднормено тегло.Така,накратко за мен.На 41 години съм,до 30 годишна възраст бях 76-79 кг и се чуствах перфектно и никога не съм се съобразявал какво ,как и кога го ям .И така последните 10 години лека, по-лека аз станах 99 кг  и съм висок 176 см.От тези кг  като постоя малко прав и започват да ме болят краката ,корема ми пречи маратонките да си завържа🙂 и като цяло се чувствам дискомфортно и така реших за НОВО НАЧАЛО на мойта фигура.Вчера си купих кантар за теглене http://www.istyle.eu/bg/kantar-nokia-cardio.html?color=86.Понеже да нямам извинения зимата като не мога да бягам по улиците ,паркове или стадион си взех евтина (спрямо марковите)бягаща пътека https://www.olx.bg/ad/promotsiya-byagascha-pateka-muhler-camino-2-god-garantsiya-ID6Yyp7.html ,но я купих от метро магазин и си взех маратонки за бягане.За бягане на пътеката съм взел таблица от форума ,ще ви постна снимка🙂Целия проблем за сега за мен е как да си организирам хранителния режим  или каква програма да следвам с наименования на храните и грамаж,дали има някой такава направена.За да не стане така ,че хем бягам ,хем пълнея🙂

21.10.17
21:25

В раздел “Хранене” можеш да прочетеш за всякакви диети за отслабване и да си избереш тази, която ще пасва най-много на вкуса ти и начина ти на живот.
Поздравления за направеното усилие да си купиш пътека!
Бих те посъветвала да вмъкнеш и тренировки с тежести в програмата си, за да не губиш мускул при отслабването, също. 🙂

Здравей!

Прочете ли това? Мисля, че е добър ориентир, който да ползваш при организацията на храненето ти.

Благодаря на всички които се отзоваха и прочетох допълнителната тема която ми препоръчаха.Все пак се допитвам до вас ,да ми дадат правилните насоки.От два дена съм страшно амбициран и се надявам да ми стане навик всичко това което го правя и за напред.
Това ми беше менюто за двата дена

понеделник
==================================================
1.Салата зеле с моркови +3 варени яйца
2.Пилешко месо на скара със салата краставици
3.Супа със спанак
4.Сурови орехи и лешници с кисело мляко
вторник

1.Салата зеле с моркови+3 варении яйца
2.Салата печени чушки и краставици+телешко месо на скара
3.Манджа на тиган(лук+телешко месо+домати)+супа спанак
4.Орехи с кисело мляко
Преди малко си говорихме със жена ми за утре какво ще е менюто и се зачудих дали може да си направим ориз със спанак на фурна,ще се приготви със малко зехтин .Какво ви е мнението?Притеснява ме да не наруша някакъв баланс калори,въглехидрати и т.н.

Вече и два дена бягам ,поне се старая де.Тренировките на пътеката са ми :

10 мин вървя с 4 км
10 мин бягам с 8 км
10 мин вървя с 4 км
10 мин бягам с 8 км
10 мин вървя с 4 км
10 мин бягам с 8 км
10 мин вървя с 4 км
10 мин бягам с 10 км
5 мин вървя с 3 км

Общо 1 час и 25 мин ,наболяват ме краката малко ,но ще се оправя с повече тренировки🙂
Тук според вас как съм?

24.10.17
21:25

Няма никакво значение колко минути с колко км/ч си бягал, важно е колко калории си изгорил общо. Също така няма почти никакво значение дали си изгорил 500 ккал с кардио или си изял 500 ккал по-малко, особено ако имаш и силове тренировки.

Мнението беше редактирано от Станимир на 24.10.17 21:31.

Това е снимка от днес преди да сляза от пътеката.

Мисълта ми е дали задвижвам мойто НОВО НАЧАЛО  правилно?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1