Движение:
- ресторативна йога, 75 минути, основно обърнати - около 60 минути от цялото време
- суингове с 16-ката
Храна и добавки:
- трифала х 2
- вит. Ц
- шейк от етиопско кафе, рейши, кокосово масло, мед, ванилов екстракт
- домашно цедено мляко с маки бери, пешън фрут на прах, малко мед
- сурови кокосови бисквитки и течен шоколад с гхи
- физалис от градината
- домашно бяло вино, домати, краставици, къри от червена леща и кокос, 2-3 кокосови вафли, солети от лимец с кокосова мазнина
Вода:
- към 1.7 л, малко с акт.въглен, малко с морска сол
Днес пътувахме към Трявна. Такъв кристален въздух досега не бях виждала. От магистрала Хемус се виждаше ясно Рила, а от пътя Севлиево-Габрово се виждаше Бузлуджа. Никога не е имало такава видимост.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.10.17 20:54.
Движение:
- бягане по моето си горско трасе, около 20 минути
- йога, 45 минути
- разходки
Храна и добавки:
- мед с домашно приготвена клеева тинктура
- черен чай с пешън фрут, китул джагери 😍
- шейк от какао, домашни тинктури чага и родиола, краве масло, мед
- домашно изцедено кисело мляко с пешън фрут, маки бери, физалис от двора
- бяло вино, малко суров карфиол, крем супа от припънки и подправки, басмати с лук, карфиол, къри; крекери с шипков мармалад, млечно кисел десерт, вафла с кокос
Вода:
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 28.10.17 20:19.
Днес денят май е почти идентичен с вчера, с изключение на целодневния дъжд вчера, днес времето беше значително по-приятно.
Движение:
- бягане, по моето трасе, 21 минути
- йога, извивки назад
- разходка
Храна и добавки:
- трифала х 2
- мед с домашна клеева тинктура
- черен чай с пешън фрут, джагери
- шейк от какао, микс от киноа, мака, ванилия, краве масло, мед, Кайен
- физалис, доста
- шейк като горния, но с доста тинктура от чага
- домашен тиквеник, с много кабела, джинджифил и звездовуден анасон
- вчерашната супа от припънки, вчерашния басмати, малко сирене, краставица, домашно цедено мляко с маки бери, пешън фрут, мед, малко течвн шоколад с гхи, малко лимецови солети с кокосово масло
Вода:
- 2 л, малко с морска сол
Имаме си ново поколение 😍 на по-малко от 20 часа. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 29.10.17 19:00.
Движение:
- нямах много време, затова само 40 минути ресторативни пози - всички,с изключение на 2-3 - обърнати
- 3-4 км ходене (което го имам почти всеки ден, но забравям да го отбележа
Храна:
- трифала х 2
- домашна клеева тинктура с мед
- шейк от амазонски фъстъци на прах с малко мед
- етиопско кафе с боливийска мака, мед от Тревненския Балкан, кокосово масло, ванилия от Шри Ланка и джинджифил отпреди 30+ години 😎😄
- крем супа от карфиол, кокос, подправки, краве масло; ръжен хляб с масло и малко козе сирене; 2 вафли хармоника, течен шоколад с гхи
- малко домашен тиквеник, камембер с ръжен хляб, лимецови бисквитки с течен шоколад с гхи - не съм лакома по принцип, обаче този шоколад почна ли да го ям, няма спиране 😋
Последното ядене беше късничко по моите критерии - 20.30-21. Нямах намерение да се храня по това време, но се върнах от работа прегладняла.
Вода:
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 31.10.17 15:55.
Движение:
- малко гоблет клекове с пудовката (16), ХСПУ и колелце от колене
- ресторативна йога - явно единственото време, в което мога да практикувам е между 5.30 и 7 сутринта. След това започва едно постоянно звънене на телефона.
- ходене - към 5 км
Реших да погладувам. Последното хранене вчера беше към 21 часа, за деня вероятно ще се съберат около и малко над 3 литра вода - около 300 мл от нея - с активен въглен, около литър и малко - с морска сол. 1 чаша с разтворен пробиотик. Вечерта се надявам да успея да си легна с един кефир, без да ям, утре ще доложа какво се е получило.
Използвах Екадашито днес като подходящ за гладуване ден. Руските учени се оказаха единодушни с хиндуисткия календар, че единадесетия ден след новолуние или пълнолуние е подходящ за пълно или частично гладуване. Остава стомахът ми да се съгласи с тях. 🙂
Засега няма драми, само главата малко ме боли, но може да е заради глада, може да е заради вятъра, през който вървях, може да и заради зъболекаркара, която ми пробва короната днес и се издевателства над долната ми челюст. Честно казано, доста ме смачка и изтощи мумифицирането на този зъб.
Движение:
- йога, 70 минути
- цял ден говорене, без да спра за 15 минути, днес го броя за активност
- ходене - 3 км
Храна, добавки и вода:
- водата общо към 3 л, чаша с въглен, литър с морска сол, чаша с разтворени две капсули ацидофилус
- шейк от етиопско кафе, рейши, гхи, малко мед, ванилов екстракт
- чага чай
- шейк от чага чай с какао, кокосово масло, малко мед, ванилов екстракт
- кефир
Сутринта не се чувствах гладна, затова си продължих фаста с малко по-свободна програма - с малко количество течна храна.
Установих за пореден път, че мозъкът е изключително пристрастяващ и основно той ни предава в ситуации, в които се изисква малко повече настойчивост - през цялото време се чувствам енергична и концентрирана, няма пристъпи на глад, обаче ми липсва навика на дъвчене на нещо.
Мисля че нямам промяна в теглото, което е супер, защото от това си тегло нямам много накъде да падам.
Движение:
- йога - час, основно пози от стоеж, обърнати
- по-късно още 20-тина минути ресторативни пози
Храна и добавки:
- разтворени във вода 2 капсули ацидофилус
- шейк от какао, мака, рейши, мед, кайен, ванилов екстракт, кокосово масло
захранването:
- кефир с годжи бери и корен от якон; 3 редчета домашен суров шоколад; лъжичка течен шоколад с гхи
- шейк от чага чай, какао, баобаб, мед, кокосово масло
- крем от банан, годжи бери, корен от якон, каму
- още редче от домашния шоколад
- салата от кейл, кокосов оцет, зехтин, авокадо; басмати с лук, листа къри, черен пипер, кимион, пресен джинджифил, домашно приготвено кокосово мляко от пресен кокос (откъснат миналата седмица 😄); течен шоколад с гхи, 2 лимецови бисквитки - не беше много като количество, но ми стана малко тежко. Иначе, гладуването приключи на 60-тия час. Не е много, но при положение че от години не съм гладувала по-продължително от 36-40 часа, мисля че е напълно задоволително. Без драми, без кризи, през цялото време, без дори особени мераци за храна - свежа и концентрирана, мислих да продължа, но реших да не се издевателствам. Следващия път повече. 🙂 Теглото ми се оказа че все пак се е понижило с 1 кг, при това още снощи. От 52.6 на 51.6, но не мисля че е голям кахър, предполагам до ден - два ще се нормализира.
Това, което забелязах е, че ми се доспиваше в 21 часа, лягах си и двата дена в 21.30, събуждах се рано и свежа, само дето ставах по два пъти вечер да пишкам, въпреки количествата солена вода. 🙂
- по 1-2 сурови крекера, за дегустация, че са готови от онзи ден, ама нямаше как да ги опитам, също и малко суров пестил от банан и годжи бери, по едно малко парченце козе и биволско сирене
- омега 3 от инчи сача (АЛА), вит. Д
Вода:
- малко над 2 л, 1 чаша с акт. въглен, половин литър с морска сол
Мнението беше редактирано от Margi на 02.11.17 21:47.
Движение:
- йога, 70 минути - стоящи, обърнати, абдоминални пози
- пак около 5 часа непрестанно говорене - пак го включвам тук, защото ми черпи доста енергия
Храна и добавки:
- МСМ и вит Ц
- ацидофилус, 2 капс. разтворени във вода
- шейк от чай хвощ, какао, ашваганда, шилажит, мед, кокосово масло, екстракт от ванилия, омега 3 (ала) от инчи сача
- вит. Д
- домашен суров шоколад
- течен шоколад с инулин, гхи, с обилно канела (канела, не касия 🙂 )
- тахан с мед, лимонов сок, канела, печени какаови зърна, смлени
- крем супа от кокос, карфиол, джинджифил, доста подправки, гравиола на прах (която наскоро намерих, купували сме я - 2103 или 2014 година 😆 ); доядох вчерашния басмати с кокос и къри; цедено к.мляко с маки бери, пешън фрут и мед, малко сурови крекери и по квадратче от три вида “beauty chocolate”, който ми изпратиха като мостри - ако трябва да съм откровена, вкусът е почти “бляк”, а цената на едро е 5 паунда (идва от УК)...за 80 гр, не знам как да кажа на представителката на марката, че това, което предлага е смехотворно, без да я обидя (приемам идеи). Иначе, според нея, е “суров”, “феър трейд”, с етерични масла. Според опаковката, няма нито един сертификат, нито една био съставка, нито един печат на феър трейд, какаото не е сурово, а захарта е обикновена, няма особен вкус на етеричните масла...явно в Англия има кой да им го купува.
В последно време ми дойдоха в повече дегустациите на различни видове шоколади - сурови, течни, хрупкави, био, мио, с какво ли не...
- филия ръжен хляб с масло и козе сирене
Вода:
- малко над 2 л + една чаша с въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 03.11.17 19:22.
Шмекери евриуеър🙂
За сефте май срещаме такива евтини тарикати, за толкова много пари. Как твоите хора са попаднали на тях...остава мистерия🙂 В България има в пъти по-добри и качествени производители.
казано от slavko на 03.11.17, 21:59:
В България има в пъти по-добри и качествени производители.
Ми...те и тези са прозиведени в центъра на Сфия, но по някаква причина отиват първо до Англия и от там искат да ми ги носят обратно до тук. 🙂 Изключително неефективно. Ако трябва да се плаща транспорт, по-добре да е да дойде какото от Перу до тук, а не за панорамни обиколки на Европа.
Луда работа. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 03.11.17 22:22.
казано от Margi на 01.11.17, 20:56:
Установих за пореден път, че мозъкът е изключително пристрастяващ и основно той ни предава в ситуации, в които се изисква малко повече настойчивост
В много случаи мозъкът ни кара да действаме по определен начин... като защитна реакция.
Такъв пример е в екстремна/животозастрашаваща ситуация, мозъкът може да изпрати толкова силен импулс към скелетната мускулатура, чрез който се развива сила по - голяма от над 5 пъти от тази в нормални условия.
В много случаи да, но този определено не е такъв. 🙂
Говорим за съзнателно и доброволно взето решение за въздържание от храна, което не застрашава съществуването. Говорим и за наблюдение и самоанализ на усещанията, които не отключват реакциите на мозъка за които говориш.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.11.17 06:26.
Във връзка с това, че мозъкът е определящ. И в твоя случай пак е до нагласа, съзнание, настройване, нагласа и свикване, което е във връзка с ЦНС.
Иначе съм съгласен с по- горе казаното.
Движение:
- йога, 70 минути
Денят започна странно. Явно аз отдавна не съм била в позиция, в която да отговарям за хора на работа, и нещата...или хората, са се променили от тогава насам, но за мен е странно когато в почивен ден ми пишат във вайбър в 8.45, за да ме питат нещо си, което е въпрос на 10+ дни. Също и когато половин час по-късно ми се обадят хора да ме питат за обява за работа...Искам да се върнат стационарните телефони! ...или акъла на хората.
- както и да е, по-нататък денят беше по-добър - дълга разходка Бистрица - Железница - Бистрица, в приятна компания, към която в един момент се присъедини един пръч, и 3 кучета...😅
Храна и добавки:
- пробиотик разтворен във вода
- шейк от чага чай, какао, гуарана, мака, мед, кокосово масло, ванилов екстракт
- вит. Д
- малко от течния шоколад с инулин и гхи
- 3 фурми
- червено вино, крем супа от карфиол, кокос и подправки; макарони от червена леща с лилав лук, подправки, в гхи с кокосово масло (странна и не особено сполучлива комбинация, от която обаче се оказахме с големи наличности); малко козе сирене (колкото и да е странен апетита ми за него след срещата пръча, чиято миризма остана задълго в носовете ни); домашно изцедено мляко с кокосов нектар и малко стафиди и чиа; 2 вафли хармоника; 1 филия някакъв хляб с масло
Вода:
- 2 л + 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 04.11.17 19:07.
Движение:
- йога, 70 минути - основно пози от стоеж, разбира се - първа седмица
Храна и добавки:
- студена запарка на етиопско кафе с екстракт от ванилия и мед - в блендера
- пробиотик
- шейк от какао, тинктура чага, шилажит, мед, кокосово масло, канела
- 10-15 годжи берита
- лешниково макиато в балев
- червено вино, броколи на пара с кокосов оцет и зехтин; козе сирене, къри от жълт мунг дал и кокос; домашно изцедено кисело мляко с веган течен шоколад и канела
- чакам да стане супер-тиквеника с тиква от двора, кори хармоника, гхи и кокосово масло, индийско орехче, канела, джинджифил и кафява захар 😍
- добавям - от тиквеника изядох доста, а после си доядох с кози кашкавал 😶
Вода:
- 1 чаша с въглен и още 2 л
И в събота,и в неделя се събудих ужасно рано и после само се въртях. Днесбях будна в 4.45, добре че отидох да си изпия въглена и после успях малко да дремна до към 6.30. Иначе, легнах и двата дни към 22.00.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.11.17 21:22.
Движение:
- йога - 70 минути
- ходене - 3-4 км
Хранаи добавки:
- шейк от какао, хо шу у, шилажит, ванилия, мед, кокосово масло
- овесени ядки (всъщност те бяха най-малко като количество) с чиа, моринга, мескит, орехи, якон, маки бери, каму, пешън фрут...каквито прахове имаше, почти всичките влязоха в бъркоча + годжи берита
- шейк от какао, хо шу у, тинктура чага, рейши, кокосово масло, гхи, мед
- ръжен хляб с мус от авокадо, хлорела, моринга, лимонов сок, каму, зехтин, подправки; тиквеник
- още малко тиквеник, филийка ръжен хляб с кози кашкавал
Вода:
- 2 л
Днес не си пих въглена, ходих да ми вземат кръв, реших да е съвсем на гладно. Гледахме ТСХ и желязо. Второто, понеже никога не съм го гледала - оказа се 10.8 - в граници, вероятно е по-добре да е мааалко повече, но по-късно през деня ми дойде МЦ, така че може стойността да се е повлияла от това. Така или иначе е в граници, малко повече шилажит ще се пие. 🙂
ТСХ-то, което ми е по-важно и заради него ходих:
април 2017 - 3.2
юни 2017 - 2.88
ноември 2017 - 2.37
Спада - бавно, но явно може да му се влияе и без тирокисн. При това единственото, което се старая да правя, е да пия въглена ежедневно. Съвсем забравих да ям келп, бразилски орехи и т.н. Ще гледам до следващо изследване да поправя пропуска.
казано от Atom на 07.11.17, 16:05:
Това ТСХ е страхотно, особено наесен, когато жлезата обича да мързелува
Благодаря, и мен ме зарадва резултата. Доктора ми беше казал, че дори с тироксин, ще и трябват няколко месеца за да реагира и да започне да влиза в норми. Ясно ми е, че доста хора биха ме опровергали и биха се дори подиграли за това, че въглена и пиенето на повече вода имат нещо общо, но I don’t care, ТСХ-то ми е с цяла единица надолу, и това е което целях. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 16:26.
Движение:
- йога - 70 минути, като за 1-ви ден МЦ
Храна и добавки:
- шейк от какао, конопено-кокосово мяко, боливийска мака, мед, ванилия
- шейк от какао, тинктура чага, шилажит, ашваганда, коосово масло, мед, ванилия
- облизах блендера, където правих суров какаово-маков фъч
- на 2 пъти по половин шепа годжи берита
- комбуча (ужасно сладка и не много приятна)
- 2 моркова, много припънки в масло, чесън, кокос (много вкусни); филийка ръжен хляб с домашен хумус; домашен тиквеник, шоколадов суров фъч...прекалих доста с количествата на всичко 😯
Вода:
-2 л + чаша с въглен - full-on на въглена 🙂
Ходих до raw-to-go, което ми представлява професионален интерес, така да се каже. Значи, може би са много готини момчетата, обаче това, което купих за сурова лазаня, приличаше нa това, което съм споделяла и преди. Соса между доматите и краставиците не беше съвсем лош, но просто се губеше в зеленчуци. Вероятно беше някакъв вид изкуство, което не разбирам, но надали ще дам 7 лв за неясно количество домати отново. Гледам че са фенове на матте-то - имат си от специалните чашкиза запарка - мисля че е по-добре да се придържат към него. Мое мнение, може би за някого е много яко това, което “готвят”. 🙂 Here it is:
Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 20:17.
Интересно, преди време имах гости веган-суровоядци и им правих лазаня. Мисля че визуално изглеждаше доста по добре, даже бях направил и “бешамел” сос с ядково мляко, лимон и подправки. Ще издиря снимка и рецептата но съм сигурен че нямаше домати 🙂 Ценово обаче, никак не излизаше ...
казано от Splash на 07.11.17, 19:13:
Интересно, преди време имах гости веган-суровоядци и им правих лазаня. Мисля че визуално изглеждаше доста по добре, даже бях направил и “бешамел” сос с ядково мляко, лимон и подправки. Ще издиря снимка и рецептата но съм сигурен че нямаше домати Ценово обаче, никак не излизаше ...
Италианска му работа - тази беше много спешъл - с домати. 🙂
Сигурна съм че твоята е била доста по-приятна и за ядене и за гледане. Но да, хубавата храна не излиза много евтино. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 21:40.
Движение:
- МЦ йога - почти час и половина (понеже на друго място стана дума, ще уточня тук, ако на нпкой му е итересно - МЦ йогата не се прави с цел раздвижване, а позите са модифицирани по начин, по който да подпомагат естествените процеси, които протичат по това време в тялото. При различни аномалии с цикъла, има различни модификации и различен вид асани се практикуват. Има си и общи правила, разбира се, за общия случай. В работата си с момичета и със собствената си практика съм установила, че съобразяването на йога с цикъла, го прави редовен, лек и безболезнен.)
Храна и добавки:
- шейк от какао, хо шу у, рейши, ванилия, шилажит, мед, кокосово масло
- суров домашен шоколадов фъч (вероятно трябва да намаля малко какаото и мазното на закуска - тежко ми идва)
- кефир
- малко ръжен хляб с гхи и един морков; курабия с рожков
- сурови крекери с кейл, с хумус; веган течен шоколад, шоколадови бАмбони
Вода:
- ще се напъна да станат 2 л, 1 чаша с въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 08.11.17 21:03.
Движение:
- успах се с около час, което ми беше времето за йога. Успях за 20-тина минути да направя 3-4 пози, така че да не ми е криво цял ден. 🙂 И понеже първата половина от деня пропътувахме около 300 км, преди работа полежах в Дви Пада Випарита Дандасана с двата стола, да ми мине car-lag-ЪТ. 🙂
Храна и добавки:
- шейк от какао, мака, хо шу у, кокосово масло, мед, кайен
- пробиотик
- малко шоколад от фабриката, малко още топли, току що изпечени какаови зърна
- домашен супер-тиквеник с тиква от двора, гхи, кокосово масло, кафява захар, кори хармоника, канела, индийско орехче, джинджифил, много годжи бери, лимон...следващия път и мака ще добавя, но не знам как ще се справям с количеставата, и така едва се спирам
- солети с лимец и кокосово масло
- по една микро глътка от някакви шейкове със “суперхрани” на някаква дама, която беше организирала демонстрация по темата. Вкуса няма изобщо да коментирам, както и съмнителните вкусови комбинации, но съветите и бяха годжи берито да се слага по 2-3 плодчета, а маката по мааааксимум 1/4 (една четвърт) чаена лъжичка. Аз на бебе на 6 месеца бих дала повече мака...да беше предупредила че демострацията и ще бъде на тема хомеопатия...
- още тиквеник, лимецови крекери с кози кашкавал, лютеница
Абсолютно всичко био/домашно, но хич не ме кефи като меню за деня. Нищо де, не е трагедия - все още може да мине за МЦ хранене. 🙂
Вода:
- към 2 л, 1 чаша с акт. въглен
Положителното от вечерта - съчетах ходенето на безсмисления “уъркшоп” с ходене да ми ремонтират ножовете на блендера, в който преди месец бях забравила лъжица. Оказа се, че съвсем не съм първия случай, наточиха ми ножовете и стана като нов. 🙂 Интересното в случая е, състоянието на лъжицата, чиято снимка прилагам, и това че ножовете не бяха изкривени, а имаха само няколко резки. На самата кана нямаше и драскотина от метала. И това ако не е реклама. 🙂 Не ми плащат, ама все пак - омнибленд е голяма работа. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 10.11.17 08:42.
Движение:
- МЦ йога, 80 минути
Храна и добавки:
- МСМ + вит. Ц
- шейк от конопено мляко, спирулина, баобаб, якон, каму, малко мед - това каму, не мога да му намеря добро приложение - вгорчава всичко към което го добавя
- домашен шоколадов фъч, малко веган течен шоколад
- шейк от какао, рейши, хо шу у, шилажит, кокосово масло, мед, ванилия
- 2 сурови крекера, за проба
- бяло вино, сурови крекери
- салата от кейл, зехтин, кашкавал, от вчерашния тиквеник, лимецови солети с кокосово масло, малко течен шоколад с гхи
Вода:
- 1 чаша а акт.въглен, + още ок. 1.8 л
От шестте кученца, имаме 4 останали. Такива бяха и прогнозите, но все пак е тъжно. :(
Движение:
- малко суингове с 24-ката
- 3 км бягане, моят маршрут, през гората
- йога, 50 мин, предимно от седеж, без обърнати
Храна и добавки:
- 1 с.л. зехтин с нкиснат в него въглен
- чай от бял равнец
- шейк от какао, мака, конопено-кокосово мляко с гхи, ванилия
- ябълка
- шейк от какао, кокосово гхи, тинктура от чага, тъмен ром, канала (която май беше касия - беше смляна, но вкуса не беше канелен)
- кокосово гхи с мед и джинджифил; малко тен шоколад с инулин и гхи, доста домашна баница, млечно кисел десерт
- физалис
- малко салата краставица с магданоз, овче кисело мляко с джинджифил и мед
Вода:
- към 2 л някъде
Мнението беше редактирано от Margi на 11.11.17 20:42.
Движение:
- суингове с 24-ката
- бягане - моето трасе
- йога, час - много вяла
- разходка
Храна и добавки:
- чай от бял равнец
- шейк с какао, конопено-кокосово мляко, гхи, ванилия, мака
- шейк с какао, мака, тинктура чага, кокосово гхи, ванилия, мед
- черен чай с пешън фрут, джагери
- шейк от какао, черен чай, кокосово гхи, ром, мед
- бяло вино
- кейл в кокосово мляйо; къри от червена леща в кокосово мляко, домашна баница с мармалад от сливи, вафла
- млечно кисел десерт
Много ядене този уикенд.
Вода:
- ок. 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 12.11.17 18:11.
Движение:
- суря намаскар и малко ширшасана, общо за 15-20 минути
- малко ресторативни обърнати и наклони напред от седеж - около 45 минути
Храна и добавки:
- пробиотик разтворен във вода
- почнахме от снощи фаст, още не е решено до кога 🙂 Последното ми хранене беше към 17.30, така че от около 21.00 го броя. Засега протича както предния път - не съм гладна, но ми се яде. 😄
Вода:
- около 2 л
- около 1.5 л с морска сол
Движение:
- йога,час - все едно бях пила олово...последните дни все е така
Храна и добавки:
- на два пъти до обед - пробиотик разбъркан във вода
- прекъснах фаста точно на 40-тия час - чувствах се съвсем неработоспособна този път - и физически, и психически. Не успях изобщо да си събера мислите, а ми се събра бая работа а вършене. Както си и знаех, дните преди фаста, яденето трябва да в леко, а аз бях супер гладна и изядох света последните три дена. Вземам си бележка за следващия път. Наруших гладуването с шейк от чага чай, какао, хо шу у, ашвагамда, шилажит, кокосово масло и мед. Половин час по-късно облизах блендера в който бъркаш шоколадовия фъч.
- до края на вечерта - кефир, и вероятно японски зелен чай, нищо солидно, най-много малко от готовия фъч.
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 1 литър солена
- почти литър нормална
Мнението беше редактирано от Margi на 14.11.17 18:18.
Актуализирам хапването за вечерта - освен фъча, хапнах няколко сурови крекера с гуакамоле с мака...нямах намерение, ама ми донесоха още един пакет мака от Перу...😍❤❤
Ситуацията с маката е същата както с подправките - докато стигнат до България вече са доста стари и аромата и вкуса са съвсем различни. 😏 Затова винаги зареждам големи количества подправки като ходим на място където растат, за да намаля до минимум закупуването им от тук. Освен всичко друго, хората обикновено ги пакетират в такива опаковки, че запечатани, съхраняват аромата си с години. Все още имам малко останала канела от Шри Ланка 2015, която си е като нова...не знам колко време им отнема да стигнат до тук...
ПП: Правописът ми е станал като на Котаракът Румен когато пиша от телефона. Моля да бъда извинена за което.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.11.17 22:29.
Движение:
- рано сутринта - суря намаскар, 15-20 минути
- малко по-късно сутринта - йога - 80 минути, изививки назад
- почти цял ден в движение
Храна и добавки:
- МСМ + Ц
- шейк от какао, чага чай, рейши, хо шу у, шилажит, мед, кокосово масло
- шейк от етиопско кафе, канела, ванилов екстракт, карамфил, баобаб, кокосово масло, мед
- домашен шокоалдов фъч
- пробиотик - всъщност имах намерение да пия витамин Д, но обърках опаковките 🙂
- морков, авокадов мус с мака, сурови крекери, домашно изцедено мляко с кокосов нектар и карадмон, шоколад (милка 😒 )
- кефир с цвекло, 2 моркова, още малко от фъча и още няколко крекера
- витамин Д
Вода:
- 1 чаша с въглен
- ок. 2 л
15.11.17
22:07
Абе като четох по-назад едно мнение, че си облизала блендера дето си приготвяла фъча, си казах, че бая вкусно ще да е това. Влизам в нета за рецепти и ми се стори доста привлекателен десерт, но когато видях, че се слага мноого захар и бяло брашно, си казах, че Марги от ББ тийма със сигурност приготвя някакъв друг фъч......не е тоя дето аз съм видял 😅
Та разкажи малко повече. Само не знам, ако присъстват разни съставки, като рейши, хо шу у или шилажит, де ще ги диря 😄
Мнението беше редактирано от Деян на 15.11.17 22:08.
Аз смесвам в равни количества какаова паста, какаово масло (разтапям ги на водна баня), морска сол, мед и мака, но може и без мака ( но е по-хубаво с мака 🙂 ). Бъркам го в блендера докато е още течно и се размеси добре, изливам в силиконови формички и оставям в хладилника. Когато стегне, може и на стайна температура дасе държи, поне в този сезон. Разбира се, облизвам блендера, за да не се похабява материал. 🙂
За който не може да намери съставките или го мързи, много скоро ще има място където да опита фъча и други неща. 🙂
ПП: Поправка - само какаовата паста, маслото и меда са в равни количества. 🙂 Меда може и да е по-малко, но нали все пак е фъч, трябва да е сладък. 🙂 Морската сол е една щипка, а маката - 1 чаена до супена лъжица, зависи от вида на маката и наситеността на аромата и.
Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.17 23:17.
Движение:
- йога, 70 инути
- цял ден обикаляне и срещи, някои много полезни, някои много приятни се оказаха, малко нядове, за баланс 🙂
Храна и добавки:
- МСМ + Ц
- шейк от какао, чага чай, мака, гуарама, мед, кокосово масло, кайен
- малко шоколадов фъч с мака
- овесени ядки с годжи бери, баобаб и чиа, накиснати в чага чай, с кокосов нектар
- няколко овесено-рожкови бонбона
- 3 моркова, сурови крекери, мус от авокадо с мака, кайен и др.; смокинов кекс, бадемово кисело мляко с кокосов нектар (взех киселото мляко от магазинчето до нас от любопитство...не е нещо впечатляващо вкусно, а и не мисля че като пробиотични качества с нещо превъзхожда кравто кисело мляко), още малко фъч
Вода:
- 1 чаша с въглен
- около 2 л
Имам подарък, 30 годишен шилажит (всъщност, предвид формирането му - много по-стар 🙂 но преди 30 години “набран” и пречистен)...само за ценители. Заедно с 30 годишния джинджифил, направо сърце не ми дава да ги употребявам. Като отлежи още няколко години тинктурата ми от чага, ще станем най-здравите. 🙂 Освен това имаме за четене доста материал за сухото гладуане, такаче нещата ще станат много сериозни. 😄
Мнението беше редактирано от Margi на 16.11.17 21:21.
17.11.17
15:13
Тва същото мумийо ми беше писнало да го ям(по-точно пия) като дете, постоянно ни тъпчеха с него.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.11.17 15:28.
казано от James Hinks на 17.11.17, 15:13:
Тва същото мумийо ми беше писнало да го ям(по-точно пия) като дете, постоянно ни тъпчеха с него.
Затова си здрав сега. 🙂
Движение:
- йога, 75 мин Пози от стоеж и извивки назад. Вчера вървяха чудесно извивките, днес бях като дъска за гладене. 😆
Храна и добавки:
- МСМ + Ц
- шейк от какао, рейши, чага чай, шилажит, хо шу у, мед, кокосово масло
- матча латте с лешниково мляко
- дегустация на два сурови шоколада - единия полски и вкусен, втория Христов, и...по-вкусни сме яли
- овесени ядки с годжи бери, чиа, баобаб, сусам в чага чай
- ябълково вино с тинктура от чага
- кейл сготвен в кокосово мляко, лук и подправки, 3 кисели краставички, саждивки в кокосово мляко, лук и подправки, кисело мляко с мармалад от шипки, сусамови бонбони
Вода:
- 1 чаша с въглен
- малко над 1.5 л
Мнението беше редактирано от Margi на 17.11.17 19:11.
Движение:
- йога, час
- разходка от Байкушева мура до х. Вихрен и обратно
- още 40 минути йога
- къпане в ледена вода, р. Глазне, три топвания. Бях забравила колко студена става реката като падне сняг горе. Вим Хоф казва, че идеалното време за престой в ледена вода било 15 минути...ние дори не можем да преброим до 15 😆
Храна и добавки:
- шейк от какао, мака, киноа, коксово масло, мед, Чили
- японски зелен чай
- 3 мини райски ябълки, смлени с чиа
- вит. Ц
- клеева тинктура с мед, гуарана, джинджифил...адско главоболие днес, надявах се от гуараната да мине, но само ме отпусна за малко и после пак ме заболя. Вчера прекарах около три часа в помещение където се боядисва, режат плочки...може би заради това е
- шейк като сутрешния, но с добавка тинктура от чага
- лимонов сок с мед, тинктура чага
- 2 кисели краставички, домашни пълнозърнести палачинки с авокадов мус с куркума, прясна куркума, + няколко палачинки с шипков мармалад; малко крема сирене на хармоника, сусамови бонбони, лимецови солети
Вода:
- между 1.5 и 2 литра
19.11.17
00:10
Привет от мен отново.
Марги въпрос за клеевата тинктура, да се взима ли преди всякаква храна, или не е от значение.
🍀
казано от Кейти на 19.11.17, 00:10:
Привет от мен отново.
Марги въпрос за клеевата тинктура, да се взима ли преди всякаква храна, или не е от значение.
По принцип, когато вземаш билки/добавки/субстанции, от които очакваш някакво въздействие, ги приемаш на гладно. Колкото повече примеси, толкова по-слабо действие.
Това е и причината поради която има хора, на които билки не им действат - прекалено замърсена среда.
Друг е въпроса, че понеже е на спиртна основа, клеевата тинктура трябва да бъде разредена с нещо...също както не ядеш мед с лъжицата, ами го “разреждаш” в нещо, тъй като е агресивен към стомаха...
Мнението беше редактирано от Margi на 19.11.17 08:05.
E кое му е агресивното на меда ? И с какво е добре да се разрежда, за да не е ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 19.11.17 14:25.