Дневникът на Ина

Прескочи до:

Тая седмица голямо готвене падна 🙂
Прикачам снимки:
салата за вечеря
бонбони с орехи и моркови
овесени бисквити с орехи и тиква
мъфини с риба тон и маслини
броколи с млечен сос

Тренировката днес:
https://www.youtube.com/watch?v=E7dBNbr53HA
https://www.youtube.com/watch?v=hBlp6mcYfas&t=

-2 мъфина, чаша айрян, шоколадов бонбон - 400
-броколи, дробчета, 3 оризовки, едната с тахан и мед - 400
-крем супа от тиква със слънчогледови семки и магданоз, 2 овесени бисквити, 1 бонбон с моркови и орехи 400
-за вечеря - шарена салата, супа, броколи, овесени бисквити иии бомбичка шуменско, домашно Блъди Мери по рецептата на Бар Ботаник 🙂 - 600-700

Тотал: 1800-1900 някъде

Утре заминавам на тиймбилдинг и ще се постарая да не омазвам нещата там. Би трябвало да им тенис маса.
Сутринта ще направя кратка тренировка за корем 🙂

Приятен уикенд на всички!

Бях на тиймбилдинг и храната беше пълен провал... много калории, сирене, мляко, хляб, картофи, вафли, фъстъци... Нахраних бактериите добре. Исках да си измеря мерките и килограмите към 15то число, но не искам да знам как съм омазала нещата и ще изчакам до края на месеца с това.
Бележки: да не ходя никъде без да съм си направила домашен хляб и сладки
Иначе играх федербал, волейбол, футбол 🙂

Днес съм крива, манджите не ми се получават.
Направих пак ореховите сладки с тиква, но стана една огромна сладка във фурната...

събота сутринта си направих една тренка за корем

Днес 30 минути тренировка за цяло тяло

- бъркани яйца с бекон и 2 оризовки - 400
- оризовка с тахан и мед, 2 сливи - 200
- кайма с карфьол - нещо като мързелива мусака и салата - 500
за вечеря ще ям същото - 500

Общо калории - 1600

Днес бях на много приятен концерт в студио 5 - соу, джаз и други стилове кавъри на известни класики. После на барче - равносметката е чаша вино и водичка 🙂

Тренировката днес:

за крака и дупе

за ръце - два пъти. Вместо лицевите между упражненията си правих кардио - high knees и други.

-2 яйца с оризовка и две сладки -300
- мусака с карфиол + салата шопска без сирене + оризовка с фъстъчен тахан и мед - 500
- още сладки, бонбон, помело, слива - 300
- дюнер - среден без картофи и само половината питка - 500
- вино - 100
- краставица намазана със супена лъжица веган пастет - 200

Тотал - 1900 кал.

Този път веган пастетът е домашно приготвен от слънчогледови и тиквени семки, накиснати във вода, пасирани със зехтин, копър, лимонов сок, сол, скилидка чесън 🙂 не е много хомогенен, но е як. ще го осъвршенствам 🙂

Днес ще гледам новият български филм Възвишение 🙂

Иначе, ставане в 7 и 20, хомеопатия, кафе
- закуска 9 - 2 мъфина/хляб, пастет от семки, пуешка шунка и оризовка с тахан и мед - 400
- обяд - смути - орехи, авокадо, круша,спанак, мед, сусамов тахан + бъркани яйца с шунка, оризовка с тахан - 600
-следобедна - останалите яйца, айрян, плод - 300
-вечерята ще е - свинско с грах - 400-500

Тотал: 1600-700

Тренировката днес ще е в 16:00 - корем и кардио 🙂

Филмът беше хубав, но не е уау, и е малко дългичък и бавен на моменти.

Днешната тренка остава за утре 🙂

- свинско с грах и мъфин - 400 кал.
- супа от тиква и карфьол, 70гр пуешко филе, салатка, мъфин намазан с малко гуакамоле, оризовка със сусам и мед - 600 кал.
- малка круша, десерт - 200гр.цедено  мляко, 1с.л. чия, сок от половин грейпфрут, горски плодове - 300 кал.
- цяревично зрънчо и тъмна бира в чаша за вино 🙂 160 мл. - 200 кал.
- вечерята ще е тиквички с кисело мляко + пилешко филе - 300 кал.

Тотал:1800 кал.

Супер много ми се яде, много мисля за храна 🙂 взела съм си моркови да гриза за всеки случай...

Базистния ми метаболизъм е 1670
Коефициентът с активността 1,375 - физическа активност 1-3ти седмично = 2300

В някои дни ям 1600, което, май 🙂, е прекалено малко
На 1800-900 се чувствам окей.
Меренето в края на месеца ще си покаже.

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 17.11.17 18:30.

Честит понеделник 🙂

Уикендът беше голямо омазване с храната... нещо като изляза от вкъщи нещата стават трудно контролируеми.
18.11
-яйца с оризовки, едната с мед и тахан - 400
- супа от тиква и карфьол, кисело мляко, чия, банан - 300
- крилца, сирене, вино - 1000
- сандвичета, уискии, шотове, торта - 1000

Тотал: 2700 кал.

Лягане в 4 през нощта. Ставане в 14:30 часа

19.11.17
-супа карфьол и тиква, ред шоколад - 200
-сушени мезета, кашкавал, парче солен тарт с извара и маслено тесто, зелена салата, млечна домашна салата, 2 ребърца, парче торта, 300мл. тъмна бира, 100мл. бяло вино - около 1400

Тотал: 1600 калории

Не съм доволна, защото ако се случва да има празници, излиза, че затривам дефицитът, който евентуално съм постигнала през седмицата. Такава лакомия, че си взимам калориите за деня на една вечеря.
Освен това, си поразвалих режима срещу бактерии, който е без млячни, алкохол, банани, шоколад.

Днес ще има свястно хранене и тренировка.

20.11.17
09:16

казано от Ина Илиева на 20.11.17, 08:55:

Освен това, си поразвалих режима срещу бактерии, който е без млячни, алкохол, банани, шоколад.

Какви бактерии? Хеликобактер пилори? При нея именно млечните с пробиотици подобряват състоянието.
п.п.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4588086/

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.11.17 11:28.

20.11.17
09:41

Да и в гастроентерологиите бият мътеница на рапортите. 😂

казано от Queen Cobra на 20.11.17, 09:16:

казано от Ина Илиева на 20.11.17, 08:55:

Какви бактерии? Хеликобактер пилори? При нея именно млечните с пробиотици подобряват състоянието.
п.п.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4588086/

Да, същата 🙂
В статията, която ми изпрати пише “fermented milk product”, които са киселото мляко и сиренето. Сиренето съм го изключила, но явно може да си позволявам отвреме навреме. Кашкавалът, синьото сирене и другите подобни, отпадат.
Чела съм, че ферментиралите храни са подхранват полезните бактерии.

Мисля да пия пробиотик. Препоръчали са ми Биогая.

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 20.11.17 12:56.

20.11.17
15:20

Препоръчвам ПроКомбо.
Самата технология на производство на таблетки, според мен, изключва варианта да има нещо живо в тях. Самата аз преди време търсих пробиотик и практически резултати от Биогая не видях. Освен чисто потребителските ми опасения какви суми хвърлят за маркетинг... От Биобаланс също не съм доволна.

казано от БПН на 20.11.17, 15:20:

Препоръчвам ПроКомбо.
Самата технология на производство на таблетки, според мен, изключва варианта да има нещо живо в тях. Самата аз преди време търсих пробиотик и практически резултати от Биогая не видях. Освен чисто потребителските ми опасения какви суми хвърлят за маркетинг... От Биобаланс също не съм доволна.

Благодаря 🙂
Ти от Хеликобактер ли си се лекувала или периодично пиеш пробиотици за засилване на чревния тракт?

- три яйца, крем супа, круша - 300
- оризовка с тахан и мед, смути - ябълка, спанак, тахан, мед - 300
- царевично зрънчо - 300
- вечерята ще е джуланче на фурна с картофи, салата краставици и магданоз, помело - 600-700

Тотал: 1600 кал.

Тренировка - цяло тяло с акцент бедра и дупе 🙂

- три яйца, крем супа, круша - 300
- оризовка с тахан и мед, смути - ябълка, спанак, тахан, мед - 300
- царевично зрънчо - 300
- вечерята ще е свинско джоланче на фурна с картофи, салата краставици и магданоз, помело - 600-700

Тотал: 1600 кал.

Тренировка - цяло тяло с акцент бедра и дупе 🙂

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 20.11.17 19:09.

21.11.17
07:29

казано от Ина Илиева на 20.11.17, 17:44:

Ти от Хеликобактер ли си се лекувала или периодично пиеш пробиотици за засилване на чревния тракт?

Нямам диагностицирани проблеми със стомашно-чревния тракт. Вероятно само защото не съм ходила на гастроентеролог. 😄 Пих пробиотик за да си елиминирам потенциална дисбактериоза като причина за нередовен стомах. Откровено казано, не вярвам на продукти със статут на хранителни добавки.
По повод на ерадикацията на Хеликобактер, всички гайдлайни препоръчват антибиотици и на практика това се прави в клиниките.

казано от БПН на 21.11.17, 07:29:

казано от Ина Илиева на 20.11.17, 17:44:

Нямам диагностицирани проблеми със стомашно-чревния тракт. Вероятно само защото не съм ходила на гастроентеролог.  Пих пробиотик за да си елиминирам потенциална дисбактериоза като причина за нередовен стомах. Откровено казано, не вярвам на продукти със статут на хранителни добавки.
По повод на ерадикацията на Хеликобактер, всички гайдлайни препоръчват антибиотици и на практика това се прави в клиниките.

С антибиотиците им е най-лесно 🙂

21.11.17
11:26

казано от Ина Илиева на 21.11.17, 08:32:

С антибиотиците им е най-лесно

И най-ефективно, и най-дългосрочно.
Проблемът при про-биотиците не е в липсата на ефект, а в липсата на стандарт. Докато са хранителни добавки, на тях не може да се разчита да “работят” еднакво независимо от производителя, партидата и момента на закупуване, както и изобщо да имат терапевтичен ефект.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.11.17 11:27.

казано от Boby_ на 21.11.17, 11:26:

казано от Ина Илиева на 21.11.17, 08:32:

С антибиотиците им е най-лесно

И най-ефективно, и най-дългосрочно.
Проблемът при про-биотиците не е в липсата на ефект, а в липсата на стандарт. Докато са хранителни добавки, на тях не може да се разчита да “работят” еднакво независимо от производителя, партидата и момента на закупуване, както и изобщо да имат терапевтичен ефект.

Разбирам 🙂 Благодаря за съветите ви.
Нямам опит с тези неща и не знам дали работят. Може би в комбинация с режим помагат. Ако нямаш симптоми като подуване, дали въобще можеш да усетиш разлика.

За момента не съм се ришила да пия конкретен пробиотик.
Още ще чета, защото всички съдържат различни бактерии и в различни количества от тях. Предполагам, че да се ядат ферментирали храни може да е равносилно на пиене на пробиотици

Дублирах си поста, затова го трия 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=1OB3RmSYsOQ

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 22.11.17 21:44.

Вчера нямаше тренировка.
Ходих да работя от офиса. После си купих нов панталон за сноуборд 🙂 и с ъм в готовност да пада снегът!

21.11
-две яйца, оризовка с тахан и мед 300
- кафе със сметани, ръжено овесена бисквита, 4 мандаринки 200
- спаначена супа с кисело мляко и сирене, сирене по шопски 500
- домашен хумус, салата зеле и моркови, маслини, павлак, чаша червено вино 500
-някакво ново корни от овесени ядки, боровинки, тиквени семки - 300

Тотал: 1800

Днес работа от вкъщи, чистене, готвене, трениране, учене 🙂
-2 оризовки с мед и сусам - 200
-2 мъфина(ръжено брашно, овесени, ядки, спанак, семки и т.н.) 50 гр сирене,  ред черен шоколад - 500
-задушени броколи, 150 шунка - 250
-кексче, салата: домати, краставици, лук, чушки, магданоз, тиквички с кисело мляко и десерт, чаша вино - 700

Тотал: 1600-700

Опитах се да направя нещо като чийзкейк - долен блат - бадеми, кокосово масло и фурми; крем - цедено кисело мляко, пасирано с ябълка. Не беше лошо като вкус, но няма вид 🙂 няма какво да стегне цеденото мляко. Ще трябва да ъпгрейтна тази рецепта.

Тренировката беше високо интензивна 🙂

22.11.17
22:04

Просто следващия път ползвай желатин за крема 🙂

🙂 Днес ходих до едно изложение в експото и направих малко разходка.

Тренировката беше 20 минути упражнения за дупе и бедра и 10 минути корем

Храната
- 2 бъркани яйца, ръжено-овесено кексче, домат, оризовка с мед и тахан - 350
- 50гр сирене, кексче, домат, бонбон купешки, 1/4 от вчерашния десерт - 400
- протеинов бар, 3 моркова - 240
- за вечеря ще правя тиквена супан и някакво месо със салата + нещо за десерт/оризовка или ябълка - 700

Тотал: 1700 калории

Обмислям да ходя веднъж в седмицата на табата тренировка или на фитнес, за да тренирам с тежести за дупе и цяло тяло.

Някой може ли да препоръча хубав фитнес в Дружба 2 🙂

Днес имам чувството, че погълнах света...
- две крем супи тиква, морков, лук, чушка, половин наденица - 400
- 2 оризовки с мед и сусамов тахан - 200
- 100 гр цедено кисело, ябълка, чаена мед, 2 ореха - 300
- 200 гр. шунка, салата моркови и домати, 2 мъфина, яйце - 500
Тотал: 1400

После отивам на концерт/рожден ден и ще пийна вино, ще потанцувам 🙂

Супер много чистих. Нещо като есенно почистване 🙂 това ми беше кардиото
+15 минути цяло тяло и упражнения с гири
+ упражнения за дупе

Вчера вечерта изпих две чаши вино и малка бира + парче домашна сурова торта 🙂

Днес няма тренировка.

- крем супа - 200
- 5 домашни сладки - 300
- мързелива мусака с карфьол - 400
- после съм на семейна вечеря - сигурно кюфтета, салата, домашни сладки, чаша вино - около 700 ще гледам да са макс

Тотал: 1600

26.11
Бях на вилата и поработих малко, пописах курсова. Нямаше тренка
- 2 мекичета 🙂 с лъжица сладко и 50гр сирене - 600
- пържоли, кисели краставички, сирене - 500
- 2 сладки домашни, кайма с карфьол - 500

Тотал: 1600

27.11
Тренировка 40 минути 🙂 доволно, имах да наваксвам с програмата

- две оризовки с мед и тахан - 200
- 50 гр. тахан с лъжица мед и малко кокосови - 300
- 50 гр. сурови накиснати бадеми, парче пица - ям я без тестото 🙂 обирам кашкавал, саламчета, 50гр. уиски, 100 гр. греяно вино - 700
- морковена салата, малко кайма с карфьол - 300

Тотал: 1500

Днес си направих тренката - 30 минути - акцент дупе, кардио, стабилизиращи, с които никак не се справям добре 🙂

Това беше едната тренировка

- 4 с.л. овесени ядки, 50гр сирене, 5-10 гр маслко - 300 кал.
- 2 яйца, 50 гр. сирене, 2 оризовки, оризовка с фъстъчено масло и мед - 400 кал.
- кисело мляко 4% - 200 кал.
- наденица, филенца със сусам -3, сиренце панирано, салата с орехи, торта, чаша ч. вино - към 900 кал

Тотал 1800

На 12 декември съм на преглед, за да видя какво е положението с хеликобактер,
но мисля вече да включа в менюто сирене, вино и бира. Разбира се, не ежедневно и с мярка.

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 29.11.17 14:45.

Днес ден 29 от календара с тренировки на Руми. утре е последен ден и ще има нов календар. Ще си направя и измерването на обиколки, кг.

- 2 яйца с маслко и малко овесена каша със сирене, оризовка с фъстъчен тахан и мед - 400
-кисело мляко - 300
- бекон и салата, 150 гр. черен шоколад с бадеми - 700
Добро прасенце 🙂 не ми остават много калории за по-късно.
Ще си направя някаква голяма салата с боб, домати, спанак, лук магданоз, зехтин, лимонче - 300 кал

Тотал 1700

Взех си мерки и не съм мръднала нито на килограми, нито на обиколки.
Дали това е плато или колкото се старах, толкова и прекалявах на моменти?
Ще намаля калориите на 1600, защото явно 1700-800, не е нужният дефицид.
Ще пия повече вода и междинните хранения ще са плод, зеленчук, кисело мляко. Нещо леко

Вчера, вместо бобена салата, направих пица с блат от карфьол. Стана доста вкусна - доматено пюре, печена наденица, гъби, кисели краставички, кашкавал.

Тренировката днес е последната от календара на Руми и съм доволна от постоянството. Днес ще получа нова програма, която би трябвало да е по-тежка, за по-напреднали 🙂

30.11
- парче пица с блат карфьол, оризовка с фъстъчен тахан, шоколад - 400
- половин наденица, салата, кексче-хлебче, мандарина - 400
- 2 хлебчета, катък, 5 кексчета пътешественик на Инес - 700
- два коктейла с Еньова мастика, 3-4 шота - 500 примерно 🙂

Тотал: 2000

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 01.12.17 10:05.

30.11.17
10:54

Ина, мериш ли на кантарче храната и смяташ ли я с myfitnesspal ?В противен случай се получават доста сериозни разминавания между очаквания и реалност

казано от Queen Cobra на 30.11.17, 10:54:

Ина, мериш ли на кантарче храната и смяташ ли я с myfitnesspal ?В противен случай се получават доста сериозни разминавания между очаквания и реалност

🙂 Не я меря още на кантар, но повечето неща знам горе- долу какви количества колко калории са, уж.
Често ям навън и там е трудно да се изчислява. Гледам да закръглям нагоре, но не е гаранция колко съм точна.
Декември, задължително, си поръчвам везна. Гледах, че има една много продавана в olx:
https://www.olx.bg/ad/novo-dzhobna-elektronna-vezna-ID783Cz.html#5db5baa663
Ако имате препоръки за везна, споделете.
Много искам и кантар, който мери и мазнини, вода и други.

Тралалали, нека да вали 🙂

Вчерашната тренировка я направих днес, а днешната ще е утре 🙂
По-късно съм на троен празник и ще потанцувам

Храната днес:
-портокал, 1/3 коф. кисело мляко, ред шоколад - 250 кал.
-наденица, две хлебчета/кексчета, зелена салата - 500 кал.
-пържола, лъжица яйчена салата, зелена салата - 400 кал.
-няколко лъжици от на мама сладоледа - 100 кал.

На рдто ще пия една малка бира - 150 кал. и чаша-две вино - 200 кал. Ще има някакви сандвичета, но ще се опитам да стоя далеч от тях. Много ми е трудно 🙂 Ще наливам вода. Стискам си палци

Заветна цел - Тотал: 1600 кал.

01.12.17
20:15

Mисля, че ако искаш да следиш калориите на храната, трябва да смяташ акуратно. Разбира се, животът е  хубав и без това усилие, но ако държиш на точна цел на око не става. Това го казвам във връзка с извода ти, че трябва да свалиш калориите от 1700 на 1600. Такава малка разлика в дневните калории без мерене и myfitnesspal трудно се постига. 100 ккал  са няколко капки мазнина , кафе със сметана или няколко грама в повече сирене и месо.
Храненето навън за мен  е много неприятно, защото винаги съдържа излишна мазнина и добавена сол и по-малко протеини, което в никакъв случай не ме устройва.

казано от Queen Cobra на 01.12.17, 20:15:

Mисля, че ако искаш да следиш калориите на храната, трябва да смяташ акуратно. Разбира се, животът е  хубав и без това усилие, но ако държиш на точна цел на око не става. Това го казвам във връзка с извода ти, че трябва да свалиш калориите от 1700 на 1600. Такава малка разлика в дневните калории без мерене и myfitnesspal трудно се постига. 100 ккал  са няколко капки мазнина , кафе със сметана или няколко грама в повече сирене и месо.
Храненето навън за мен  е много неприятно, защото винаги съдържа излишна мазнина и добавена сол и по-малко протеини, което в никакъв случай не ме устройва.

Благодаря 🙂 свалих си това приложение и ще го разцъкам. Според него калориите трябва да са 1300, ако искам да свалям 0,500 на седмица, без упражненията. Иска ми колко калории изразходвам на тренировка, което няма как да знам 🙂

Иначе, да, напълно наясно съм, че 100 +- калории трудно се засичат и е невъзможно да го направя с хранене навън в неконтролируема среда.
У дома си слагам зехтина на салатата с лъжица, но след малко като отида в баба, тя сипва олио на око 😄

Днес тренирах 20 минути с акцент дупе и 5 минути изометрична тренировка

Храната:
-айце и краставица
-детски рожден ден- капрезе салата, едно панирано кашкавалче, 2 сиренца, 3-4 пилешки филенца със сусам, малко пилешка пържола и бейби моркови, няколко хапки тирамису и сурова торта, 50 гр. уиски - това за 4 часа по обяд
-на гости на баба - кюфте и зелена салата, шкембе

Май, пак ги докарах към 1800-2000 калории 🙂

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 02.12.17 21:40.

Трети ден в Германия.
Онзи ден и вчера не съм тренирала. Днес, обаче, ще се разхождаме доста и мисля за един HIIT, примерно или друга тренировка без уреди.

3.12
2 яйца, краставица, кексче, шоколад 72% - 300
25гр фъстъци - 200
славянски гювеч с джолан, салата извара с яйца, гуакамоле, хлебче, малка бира, орехи - 1200
Тотал: 1700

4.12
наденица, зелена салата, гуакамоле, плод - 400
тексаски бургер с бекон, шоколадов мус 30гр. - 800
пържола, зелена салата, 3 сухара, крема сирене с подправки, яйчена - 700

Тотал: 2000

Вчера направих една импровизирана тренировка за 20 минути, цяло тяло с кардио елементи

Храната
- сухари с крема сирене, пъстърма, чер домати, черен шоколад - 400
- гофрета с Нутела на един коледен базар - разделихме си половин - 400, примерно. После ми беше неприятно на корема
- пържола, салата, 2 сухара, хумус - 700
1500

След час ще направя една ХИИТ тренировка 🙂

6.12
Направих си една HIIT тренировка

-2 круши - 200
-2 сухара с филета и крема сирене и салата - 400
-пържола и салата 400
-риба пържена едно парче, риба на фурна, 2 сухара, младо сирене - 700

Тотал 1700

7.12
2 сухара с крема сирене и филета
1 наденица, мандарина
червено вино 200 мл, шунка
2 яйца, л. майонеза, туршия, череши с тъмен шоколад

около 1400

8.12

Поръчах си везна за мерене на храната 🙂 утре пристига
Мисля да направя някакъв гайд кои храни, с какви грамажи колко обем имат, защото тези, които откривам не ми вършат работа напълно.

Сутринта направих тренировка за ръце с гирички. Предимно ползвах 3 килограмовите ми 🙂
За раменни преси ползвам 2 кг и пак ми е трудно с тях.

Оказа се, че съм си сбъркала тренировката от календара и съм направила тази за ноември, но важното е да се тренира. След час-два ще направя втора - HIIT 11 минути и корем.

Много ми липсва движение и затова мисля да увелича кардиото.
Нямам търпение да навали сняг и да отворят пистите, защото това ми е зимното кардио.

Вчера си купих един пакет череши с тъмен шоколад и не мирясах докато не го изядох днес.

-2 яйца, туршия, 25гр череши - 300
-оризовка със с.л. майонеза, шпек, кашкавал, 50 гр череши - 550
-оризовка и малка пържола - 300
-200гр кисело мляко, портокал, половин сурово барче, парче шоколад - 300
+втора тренировка

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 08.12.17 18:02.

Вчера отидох на гости и пак съм в калориен излишък - малки пържени кюфтенца, сирене, 100мл. вино, салата, мъфин, меденка, целувка - пълна програма

Извод 🙂 ако ще излизам вечер, през деня да ям някакви по-ниско калорийни неща

Свалих си приложение за следене на изпитата вода, защото не пия достатъчно. Вие ползвате ли такива и ако, да кое 🙂

Преди малко ми пристигна везната и правя първата торта с точни мерси 🙂
Има разни несъответствия. Например, пише 45гр. кокосово масло/3 супени лъжици, но три супени лъжици са към 30гр.

Днес ще правя кардио и корем.

-палачинка от яйце, сл ленено семе, 2 л. оризово мляко; 30гр салам, 40 гр. кашкавал, парче шоколад - 400
-пържола, краставица - 300
-малък банан, мандарина, 20гр. тахан и 10г. мед - 300
-50гр. пилешка пържола, салата, мандарина - 350
-парче пица малко - 300
п.с. малко уиский+парче торта - 400
Тотал: към 2000 кал.

След 23:00 съм на рожден ден и ще пия малко алкохол 🙂 + тортата за рожденичката

Мнението беше редактирано от Ина Илиева на 10.12.17 19:31.

09.12.17
14:12

казано от Ина Илиева на 09.12.17, 14:04:

Свалих си приложение за следене на изпитата вода, защото не пия достатъчно. Вие ползвате ли такива и ако, да кое 

В MyFitnessPal наред с калориите и тренировките, има лесен начин да си следиш и водата (разделена на чаши, които ти можеш да казваш колко ти е голяма чашата, копчета да добавяш по една, по две чаши наведнъж и т.н.), макар че аз не я ползвам тази функция точно по предназначение.

ДЕ

09.12.17
14:26

Винаги съм се чудил, като се препоръчват не знам си колко литра вода на ден. Не е ли организмът този, който поне за водата най-добре си ти подсказва кога и по колко да пиеш. Имам дни, в които от сутринта, та чак до ранния следобяд грам не ми се пие. Само едно две кафета и толкоз. Но пийна 0.5 литра в рамките на 3-4 часа, защото уж трябвало по поне 2 л. на ден. То сигурно ги събирам за деня, защото особено вечер пия повече, ама.......
Пиеш колкото ти се пие-аз си следвам този принцип.

Мнението беше редактирано от Деян на 09.12.17 14:27.

казано от Deyan на 09.12.17, 14:26:

Винаги съм се чудил, като се препоръчват не знам си колко литра вода на ден. Не е ли организмът този, който поне за водата най-добре си ти подсказва кога и по колко да пиеш. Имам дни, в които от сутринта, та чак до ранния следобяд грам не ми се пие. Само едно две кафета и толкоз. Но пийна 0.5 литра в рамките на 3-4 часа, защото уж трябвало по поне 2 л. на ден. То сигурно ги събирам за деня, защото особено вечер пия повече, ама.......
Пиеш колкото ти се пие-аз си следвам този принцип.

Мисля си, че просто свикваме да не пием вода и си мислим, че сме добре, но организмът ни си има нужда, за да изхвърля всички продукти на обмяната.
Чела съм, че се бърка чувството за глад и за жажда, понякога, а аз постоянно съм гладна 🙂
Иначе, пия около литър вода на ден, което ми се струва малко. Реших да вдигна приема и да видя ефекта.

ДЕ

09.12.17
15:59

Е, литър наистина може би идва малко. От една страна, понякога си мислим, че пием малко, а е повече. Но ако си я следиш, може да вдигнеш още.
Аз си мислих, че едва ли не гониш някакви литри на ден, които да са повече-3,4 и т.н. Защото някои пият по толкова, че и повече......за вода говоря-другите течности, като бира-не се броят 😅

Мнението беше редактирано от Деян на 09.12.17 16:02.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1