Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

19.11.17
17:46

Сашо, изяж няколко пълни лъжици мед от буркана и сам ще си отговориш. И ако още не ти е запарило на гърлото и хранопровода, вероятно медът ти е вече разреден.
Той е силно киселинен, и ако не се смесва с храна или напитки, препоръките са да се разтваря в хладка вода, особено при по-висока киселинност на стомашните сокове.

19.11.17
17:59

казано от Margi на 19.11.17, 17:46:

Сашо, изяж няколко пълни лъжици мед от буркана и сам ще си отговориш. И ако още не ти е запарило на гърлото и хранопровода, вероятно медът ти е вече разреден.
Той е силно киселинен, и ако не се смесва с храна или напитки, препоръките са да се разтваря в хладка вода, особено при по-висока киселинност на стомашните сокове.

Няма да му запари на хранопровода от мед. Не е толкова киселинен. Повечето плодове са с pH под това на меда (който варира от 3,9 до 6,1), а не е никакъв проблем да се изядат килограм ябълки с pH 3,2-3,4 примерно.
Други са причините да не е желателно да се яде много мед.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.11.17 17:59.

19.11.17
18:00

Движение:
- йога, 75 минути
- разходка по ски пътя до към Бъндеришка поляна. Общо 9-10 км. Засичали сме време с бягане и с ходене, оказа се че разликата е нищожна, само зора е много повече с бягане. 😄
- топване в Глазне ривър 😉, 2 пъти, на 5 градуса вода...днес и до три не преброих преди да изляза. 😂 После топла вана с магнезий (за вчера същото важи)

Храна и добавки:
- лъжица въглен в зехтин, вече 4 месеца отлежава
- шейк от какао, мака, киноа, Чили, мед, кокосово мляко, гуарана
- крем от райски ябълки, чиа и кардамон
- лимонов сок с мед и тахан
- грог с добавка на какао, мака, киноа и тинктура от чага
- 3 кисели краставички, няколко корена куркума, 4 палачинки с кашкавал хармоника, малко домашно сирене, биволско кисело мляко с домашно сладко от боровинки, лимецови солети

Вода:
- към 2 л

Снощи станах да пия аспирин, тъй като се събудих от главоболие. По това че ме болят синусите, мога да потвърдя че е от строителния прах, който е другото нещо, което ги възпалява, освен цигарен дим и климатици. В този ред на мисли, вероятно млечната ми вечеря не беше много добра идея.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.11.17 21:44.

19.11.17
20:43

Боби, медът подкиселява стомашните сокове, а плодовете - не.
Никъде не съм писала че не е хубаво да се яде мед, напротив - това е една от най-хубавите храни, когато се консумира правилно и с мярка...и когато е чист от разни мизерии, което, за жалост е голяма рядкост вече.

20.11.17
14:36

казано от Margi на 19.11.17, 20:43:

Боби, медът подкиселява стомашните сокове, а плодовете - не.

Нищо подобно не прави медът. При различни обстоятелства може както да увеличи секрецията на стомашна киселина, така и да я намали. Директно влияние върху киселинноста няма - pH-то му е значително по-високо от нормалното pH на стомаха.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.11.17 14:36.

20.11.17
18:15

Нямам желание да споря за факти, които са ясни. Който както иска, нека така яде мед, ако иска дори един шот клеева тинктура може да си сипе за мое здраве, което ще е много по-добре от малка водка. 🙂
Така, денят започна снежно на Банско - хич не ми се тръгваше. Докато се приберем, вече имах няколко приятни новини - едната е, че най-после се вижда края на одисеята ми с банката по повод на откраднатата миналата Коледа кредитна карта и теглените от нея пари. Съдията е решил в моя полза, т.е. банката трябва да ги възстанови. Сега остава да чакаме дали ще обжалват и евентуално да се наканят да ги преведат.

Движение:
- йога, 40 минути, до към 5.40 се излежавах и толкова време остана
- малко чекнене в залата, бяха извикали фотограф, та ми замина следобеда там

Храна и добавки:
- лъжица въглен в зехтин
- мурсалски чай с ж.кантарион и мед
- 2 райски ябълки + 1 хапка останал от миналата седмица фъч
- шейк от чага чай, какао, мака, гуарана, чили, мед, кокосово масло
- морков, 1/4 авокадо, варени кестени с масло и подправки; кисело мляко смес с кокосов нектар

Вода:
- 1.5-2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.17 18:18.

21.11.17
16:51

Движение:
- йога, 70 минути

Храна и добавки:
- шейк от чага чай, какао, шилажит, рейши, хо шу у, кокосово масло, мед
- шейк от физалис и годжи бери
- тахан с мед и цейлонска канела
- кокосово мляко с канела
- малиново вино, гуаламоле, хляб, всичко в слънце и луна
- меден трюфел и фъч от Аби, и двете бяха по една хапка 😊
- няколко кестена от снощните, няколко кокосови сладки

Вода:
- 1 чаша с въглен
- към 1.8

Предстои ми да водя клас до 21.20…изобщо не знам как ще се случи това...това време на денонощието не е за йога.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.17 22:14.

22.11.17
19:03

Движение:
- йога 70 минути

Храна и добавки:
- МСМ + Ц
- омега 3 от амазонски фъстъци
- вит. Д
- шейк от какао, чага чай, хо шу у, шилажит, рейши, мед, кокосово масло
- кефир
- червено вино, басмати с подправки и кейл, кисело мляко с мед, веган сладки, фурми, няколко сурови крекера

Вода:
- 1 чаша с въглен
- дано до към 2 л да ги докарам
- преди лягане - още една чаша с въглен

Цял ден днес в помещение където текат ремонти - майстори, режат паркети и др...бая се надишах с прах, дробовете ми натежаха 😒

23.11.17
16:15

Марги, от какъв материал са ти формичките за домашните шоколадови бонбони? Аз досега използвах пластамасова кутия, в която слагах хартия за печене; така след изстиване шоколадът ми се отделяше лесно. Мисля да пробвам със силиконови формички.

23.11.17
17:30

казано от TheVikk на 23.11.17, 16:15:

Марги, от какъв материал са ти формичките за домашните шоколадови бонбони? Аз досега използвах пластамасова кутия, в която слагах хартия за печене; така след изстиване шоколадът ми се отделяше лесно. Мисля да пробвам със силиконови формички.

Силикон са моите.

23.11.17
18:31

Движение:
- йога, 80 минути, и това беше единственото спокойно време от деня

Храна и добавки:
- шейк от етиопско кафе, мака, кокосово масло, мед, ванилия
- шейк от какао, ашваганда, шилажит, ванилия, кокосово масло, мед
- малко тахан с мед
- червено вино, басмати с кейл и подправки, маслинови сурови крекери, малко кашкавал, фурми, сникърс

Вода:
- 1 чаша с въглен
- към 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 23.11.17 18:33.

24.11.17
19:47

Движение:
- ресторативна йога, 70 минути
- много бягане в първата половина на деня
- вечерта малко суингове с 24-ката

Храна и добавки
- МСМ + Ц
- шейк от какао, шилажит, хо шу у, рейши, ванилия, кокосово масло, мед
- тахан с мед и смлени печени какаови зърна
- кефир с цвекло
- сурови крекери, различни видове, кашкавал, маслини, останалите две лъжички от вчерашния басмати с кейл, млечен шоколад
- още малко кашкавал

Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 л

25.11.17
17:17

Движение:
- бягане - 3 км
- йога, час
- разходка

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- домашна клеева тинктура с мед
- липов чай с мед
- малко лешниково-фъстъчен тахан с мед, ванилия
- шейк от какао, конопено мляко, краве масло, мед, мака, ванилия
- червено вино, салата от цвекло, моркови, зехтин, я.оцет; 3 бъркани яйца в масло, сирене, солети, доста сладки

Вода:
- 3 л

Цял следобед се чуват изстрели и ловджийски кучета. Да пукнат дано, нещастници.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.11.17 07:14.

26.11.17
12:25

казано от Margi на 25.11.17, 17:17:

Да са бракониерите - да, ама ловците - не, те са съвсем друга работа. Подхранват, разселват, заселват, подбират.

26.11.17
16:42

Движение:
- суингове с 24-ката
- йога, 70 минути
- разходка из гората и къпините

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- домашна клеева тинктура с мед и ванилия
- липов чай с мед
- шейк от киноа, мака, каму каму, какао, конопено мляко, краве масло, мед
- черен чай с пешън фрут; китул джагери
- грог
- цвекло със зехтин, няколко сварени кестена, дом.млечна баница със сладко от ябълки, малко солети, малко кашкавал

Вода:
- 2 л

Денят започна ужасно тъжно - едното от кученцата (това на снимката горе) беше умряло. То беше видимо по-слабо от другите две. Така че ходихме да го погребваме преди още да си измием зъбите. 😪 Октомври е много лошо време да се родят дворни кученца.

26.11.17
20:37

Лятото също не е много подходящо време - още по-висок инфекциозен фон. И в средата на зимата могат да се отгледат безпроблемно дворни кучила, но все пак се искат елементарни битови условия - сухо, завет и изолация от студа, както и добра майка.

26.11.17
21:38

Еми, майка им тъкмо спря да кърми и пак забременя. Предишните бяха много здрави и супер жизнени. Тези останаха две от шест. Засега изглеждат охранени, а и много мляко остана за тях. Стискаме палци да оцелеят. Ако живеехме постоянно тук, щях да ги взема вкъщи докато закрепнат. 🙂
Майка им ги роди в едно много закътано място, но стопанина им ги измести там, където бяха предишните, лятото. Макар да са предпазени от дъжд и сняг, според мен сбърка с местенето.

Т. Тодорова

26.11.17
21:50

Кастрация на майката не е ли възможна..?

27.11.17
05:55

казано от Т. Тодорова на 26.11.17, 21:50:

Кастрация на майката не е ли възможна..?

Не. Първо е малко възрастна вече, второ - ще се осакати най-якото и умно куче, което сме познавали.

Т. Тодорова

27.11.17
08:18

Няма да затъпее от кастрацията 🙂, особено пък след като е вече съвсем завършен индивид. По-скоро ще я осакати раждането на всяко разгонване, затова и в развъдниците има правила, които изключват толкова чести бременности, а след четвърто-пето раждане кучетата се ‘пенсионират’. Уж, де, някои си ги експлоатират до смърт, естествено.

Жалко за малкото иначе. 😞

27.11.17
08:52

Не зависят от нас тези неща. Предполагам че има начини да се контролира без да се осакатява, но си имат стопанин, който гледа кучета през последните 40-50 години. Ние само ги храним и им се радваме когато сме там...и те на нас.
Това и е трето раждане. Надявам се сега, когато останаха две, да не я изтощят както лятото. Иначе, никой не я експлоатира, с бащата живеят в един двор (въпреки че тя само документално живее в двора, иначе никога не е била връзвана, из съседните села всички я познават, а кучетата я уважават 🙂 ). Тя не беше раждала 6-7 години, за последните две (т.е. откакто доведоха него) роди три пъти.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.11.17 09:03.

Т. Тодорова

27.11.17
09:03

Ясно ми беше, че си има друг стопанин - само изкоментирах върху конкретния отговор, който получих, защото ме учуди с осакатяването. 3 пъти за две години иначе хич не е малко.

Как да е, да е жива и здрава животината, бебоците също 💜

Край на спама. 🙂

27.11.17
09:12

Не е спам, тя е важна част от семейстовто ни, въпреки че не сме и стопани.
Не съм запозната в детайли с кучешкото кастриране в детайли, за да мога да коментирам адекватно, а и както писах - не съм в позиция да вземам отношение.

27.11.17
14:01

казано от James Hinks на 26.11.17, 12:25:

казано от Margi на 25.11.17, 17:17:

Да са бракониерите - да, ама ловците - не, те са съвсем друга работа. Подхранват, разселват, заселват, подбират.

Така е батко, има и кадърни ловци, които си познават хабитата и гърмят избирателно. Не го разбирам лова, не го харесвам, но и всеки си знае. Просто трябва да има ред в това.
Тия са си прости селяци, неуметни бракониери...разни местни самозабравили се тревненски велможи🙂 Питал съм и хора от околията. Един такъв застреля на комшията кученцето.

27.11.17
20:18

Движение:
- суря намаскар, колкото да се събудя в 5.30 сутринта и да мога да гледам
- пътуване през виелицата на магистралата, където, разбира се, вече имаше катастрофа и чакахме половин час в задръстване, добре че голяма част от работата ми днес беше за по телефона, та отметнах малко задачки 🙂
- след пъруването - малко Дви Пада Випарита Дандасана на столове и стойка на ръце за да се свестя от пътуването
- вечерта - малко ХСПУ-та

Храна и добавки:
- липов чай
- вит. Д
- тахан с мед и печени какаови зърна
- домашна млечна баница и няколко кокосови сладки (от магазина)
- червено вино, морков, още млечна баница с малко кашкавал, шоколад, 2 бисквитки с крем
Храната е под всякаква критика днес, ама нямах грам време да направя нещо вкъщи. Следващите дни се очертава още по-голяма лудницата. Май ще е по-добре да не ям изобщо ако ще е така.

Вода:
- 2 л

28.11.17
19:38

Марги, според теб добра вкусова комбинация ли е домашен шоколад със зрънца нар?

28.11.17
20:55

казано от TheVikk на 28.11.17, 19:38:

Зависи от вкусовите предпочитания на човека.
Както казват хората: ” По вкус и цвет, товарищи нет.” 🙂
Аз лично не бих сложила пресен плод в шоколад, не заради вкуса, а заради водата в плода.

28.11.17
21:42

казано от Margi на 28.11.17, 20:55:

казано от TheVikk на 28.11.17, 19:38:

Зависи от вкусовите предпочитания на човека.
Както казват хората: ” По вкус и цвет, товарищи нет.”
Аз лично не бих сложила пресен плод в шоколад, не заради вкуса, а заради водата в плода.

Да, и аз не бих заради водното съдържание на плода. Но при внимателно обелване на нара и отделяне на зрънцата, мисля, че ще се получи. Проверих в интернет - има хора, които са го правили.
ПП: Благодаря за отговора. 🙂
ПП2: Не разбирам руски.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 28.11.17 21:42.

28.11.17
22:00

Дори и като отделиш семенцата, водата остава, ще ти влоши консистенцията и качествата на шоколада. Много хора правят много неща. Ти попита мен и аз споделих мнението си. 🙂

Днес е от дните, в които още от сутринта искам да се разрева и да си остана в леглото, но не би.
Станах си както всеки ден в 5.30 и ядовете започнаха.

Движение:
- йога, 80 минути - не усетих как минаха, обаче трябваше да приключвам за да тръгвам по задачи
- една камара хамалска работа

Храна и добавки:
- МСМ + Ц
- шейк от какао, чага чай, рейши, хо шу у, мед, кокосово масло
- кенийско кафе
- комбуча
- шейк какао, мака, Чили, кокосово масло, мед
- малко вино, салатки и пърленка на детски РД

Вода:
- ок. 1.5 л вероятно
Свърши ми въглена, а софийските аптеки само таблетки зареждат...

Мнението беше редактирано от Margi на 29.11.17 09:21.

29.11.17
21:35

Движение:
- йога, 70 минути - ресторативни, повечето обърнати
- днес пак цял ден задачи, но малко по-спокойно

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- МСМ + Ц
- вит, Д
- ацидофилус
- шейк от чага чай, какао, рейши, мака, мед, кокосово масло, чили
- през целия ден - 250 мл кефир и 2 сурови бАмбона
- 2 печени пиперки, сурови крекери, камембер, кашкавал, домашна млечна баница с мед

Вода:
- 1.8 някъде

01.12.17
00:06

Движение:
- йога, 80 минути
...и после почна лудницата 🙂 ...до 23 часа

Храна и добавки:
- цял ден шейкове със суперхрани (в по-късните часове с добавка тъмен ром), няколко сурови крекера, малко авокадов мус и 2-3 сурови бонбона

Вода:
- нямам идея, но не е по-малко от литър и половина

Имахме малко събитие с малко над 200 човека. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 01.12.17 00:07.

01.12.17
10:42

казано от Margi на 29.11.17, 21:35:

- въглен в зехтин

Това пък защо и как?  🙂

ДЕ

01.12.17
12:04

Този не беше ли някакъв певец?

01.12.17
12:36

казано от Deyan на 01.12.17, 12:04:

Певец с една песен отпреди 20-тина години. 🙂

ДЕ

01.12.17
12:39

казано от Boby_ на 01.12.17, 12:36:

казано от Deyan на 01.12.17, 12:04:

Певец с една песен отпреди 20-тина години.

Дует Авеню, сетих се.............и аз я помня песента, която си бе хит тогава де.

01.12.17
14:21

Заки от дует “Авеню” явно е по известен отколкото си мислех, тък като всики го познават 🙂 супер !

Иван

01.12.17
14:50

Известен с това, че е известен.

01.12.17
15:35

Haters gonna hate…
Нали не гледам телевизия, докато не ми казаха кой е, не знаех. По-важно е, че той заедно със собственика на един от ресторантите с най-добра кухня в София, (+ има няма 200 човека още) изпиха дузина шота с какао, мака и ром вчера + точеха лиги по суровите крекери и бонбони, които бях приготвила. 🙂

01.12.17
18:36

казано от Queen Cobra на 01.12.17, 10:42:

казано от Margi на 29.11.17, 21:35:

- въглен в зехтин

Това пък защо и как?

Защото въглена който си остъргахме от удареното от мълния дърво през лятото има мастноразтворима субстанция, а зехтина е добра среда. Не знам в какви концентрации е, но по-добре малко отколкото нищо.
Кисна го там вече няколко месеца и го пия по лъжица сутрин, но се е случвало и салатата да си полея с него.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.12.17 18:38.

01.12.17
18:45

Движение:
- успях някак да се събера за 45 минути Суря намаскар и обърнати пози

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- шейк от чага чай, какао, рейши, хо шу у, шилажит, мед, кокосово масло
- сурови крекери с авокадо
- шоколад Гайо, авокадо с лимон и баобаб

Вода:
- 2 л

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1