QUEEN COBRA

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.12.17
14:34

08.12
Сън: 21,30.00 - 7.00

След трен за крака как се спи 🙂

Храна:
- 3в1
- пълнозърнест земел, 90 гр. тофу
- кафе от автомат
- кафяв ориз (ок. 50 гр. )  със зеленчуци и телешка кайма (ок 100 гр.), сладолед 120 гр. (имах резерви)
- помело 200 гр.
- салата домат, краставица, зехтин, маслини , пилешки сърчица 250 гр. сурово
-

Калории около 2400
Протеин 135 гр
Въгл. 222гр.
Мазнини 111 гр. 

Задните части и вътрешните бедра - мъкЪ!!!!
======================
Бая такива има 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.17 14:53.

08.12.17
20:00

Последният клек, втора работна серия .
Снимах под ъгъл и изотзад, защото имаше хора на масата, където слагам телефона  (те се и чуват де 🙂 ) и не исках да ги притеснявам.
===============
Тази торбеста фанела обаче скрива напълно позицията на тялото ... иначе е доста удобна 🙂.
Виждам, че 4 и 5 повторение ме наведоха напред, но не е фрапиращо

Клякам до дълбочина, докъдето съм сигурна, че  държа гърба неутрален и няма butt-wink.
Oбщо взето- толкова си мога.

Зад гърба ми един младеж се опитва да  изкърти скрипеца, а друг да отчекне- ръчките на машината за гребане. 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.12.17 20:08.

казано от Queen Cobra на 08.12.17, 20:00:

Последният клек, втора работна серия .
Снимах под ъгъл и изотзад, защото имаше хора на масата, където слагам телефона  (те се и чуват де  ) и не исках да ги притеснявам.
===============
Тази торбеста фанела обаче скрива напълно позицията на тялото ... иначе е доста удобна .
Виждам, че 4 и 5 повторение ме наведоха напред, но не е фрапиращо

Клякам до дълбочина, докъдето съм сигурна, че  държа гърба неутрален и няма butt-wink.
Oбщо взето- толкова си мога.

Зад гърба ми един младеж се опитва да  изкърти скрипеца, а друг да отчекне- ръчките на машината за гребане.

Вижда се , се че се стремиш да направиш пълна амплитуда , но изглежда сякаш нещо не ти позволява.Така със странично видео не се вижда позицията на разкрача ти , а и положението на пръстите също...би било хубаво ако следващия път успееш да направиш клип от друг ъгъл.Чела съм ,че нямаш добра мобилност в глезените , но това ме съмнява.Коментирам , не защото много разбирам , а просто клека ми е любим и искам да разбера защо при теб движението е по-различно отколкото при мен!Надявам се нямаш против 🙂

08.12.17
22:22

Не бих казала. че ми е любимо движение. , по-скоро ми е най-трудно и най-проблемно откъм техника, затова го снимам.  Последната година доста разнообразих тренировките си и видях, че съчетаването на различни видове клек и др. упражнения ми  влияе по-добре, отколкото да се концентрирам само върху базовото упражнение.
Движението е различно, защото имаме различни физиологични особености 🙂
Не се стремя да направя пълна амплитуда, не смятам, че имам нужда от нея, нито, че е подходяща и безопасна за моята биомеханика.  Целта ми е да клекна до паралел и на 1-2 см под него -тоест сгъвката на таза да е малко под горната част на коляното.

казано от Queen Cobra на 08.12.17, 22:22:

Не бих казала. че ми е любимо движение. , по-скоро ми е най-трудно и най-проблемно откъм техника, затова го снимам.  Последната година доста разнообразих тренировките си и видях, че съчетаването на различни видове клек и др. упражнения ми  влияе по-добре, отколкото да се концентрирам само върху базовото упражнение.
Движението е различно, защото имаме различни физиологични особености 
Не се стремя да направя пълна амплитуда, не смятам, че имам нужда от нея, нито, че е подходяща и безопасна за моята биомеханика.  Целта ми е да клекна до паралел и на 1-2 см под него -тоест сгъвката на таза да е малко под горната част на коляното.

Доста твърд отговор...ами добре явно знаеш какво правиш.Успех ти желая!

08.12.17
22:43

казано от Hitolq на 08.12.17, 22:37:

Не разбрах какво имаш предвид под твърд отговор 🙂 Просто обясних накратко целите си, тъй като не си следила дневника ми преди.
Виждам, че клякаш с много добра форма, имаш много добра мобилност и това ти позволява пълен клек . Аз очевидно не мога да го изпълнявам по този начин, така че се стремя  да извлека каквото мога от това упражнение с настоящите си физиологични възможности. И не се насилвам за нещо, което не мога. 🙂

казано от Queen Cobra на 08.12.17, 22:43:

казано от Hitolq на 08.12.17, 22:37:

Не разбрах какво имаш предвид под твърд отговор  Просто обясних накратко целите си, тъй като не си следила дневника ми преди.
Виждам, че клякаш с много добра форма, имаш много добра мобилност и това ти позволява пълен клек . Аз очевидно не мога да го изпълнявам по този начин, така че се стремя  да извлека каквото мога от това упражнение с настоящите си физиологични възможности. И не се насилвам за нещо, което не мога.

Напротив...следя дневника ти и си ми фаворит тук,най-вече заради постоянството,което имаш!
Аз по начало винаги си подхождам с уважение към всички и гледам да не обидя някой поради някаква причина...Ами добре тогава,конкретно без заобикалки ти казвам какво мисля и виждам.Аз мисля че клека ти се получава така тегаво заради неправилна позиция на краката.дори отстрани погледнато се вижда че пръстите ти сочат извънредно навън,разкрача изглежда ти е доста тесен и налице е доста приближаване на коленете,което пък абсолютно няма как да ти позволи да слезеш до крайна точка.Пиша ти това,защото аз самата преминах през същия проблем.Искам съвсем приятелски да помогна,ако това е възможно...далеч съм от мисълта да те критикувам,напротив харесвам нещата които правиш!

08.12.17
23:20

Винаги съм смятала, че дори прекалявам с разкрача, той е дори малко извън раменния.
За позицията на стъпалата  сигурно си права.
Заучила съм този разкрач с пръстите навън вече почти 10 години. Не знам дали ще се отуча 🙂  Няма да навреди да се постарая да ги насоча на препоръчителните 30 градуса и да видя разликата.
За коленете - не знам. Не мисля, че ги събирам. Умишлено се старая да сочат леко навън - Макар че  наблюдавам абсолютното множество от хора, които клякат с коленете напред ?!
но на тежките серии -като тези на клипа- не успявам да го контролирам добре. В този ред на мисли Още преди 2-3 месеца се замислих да слагам лек ластик, за да се науча да избутвам коленете навън- и със сигурност ще започна.
==============
Обективно, аз съм с къси набити крака , тежък задник и дълъг слаб торс, тоест би трябвало да клякам доста по-сериозно и тежко, но .. явно не е само механика. 🙂
Благодаря за насоките.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.12.17 23:21.

09.12.17
00:07

казано от Hitolq на 08.12.17, 22:54:

мисля че клека ти се получава така тегаво заради неправилна позиция на краката.дори отстрани погледнато се вижда че пръстите ти сочат извънредно навън,разкрача изглежда ти е доста тесен и налице е доста приближаване на коленете,което пък абсолютно няма как да ти позволи да слезеш до крайна точка.

Грешно мислиш. Кобрата кляка криво по други причини. А и изброените от теб действат точно в обратната посока.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.12.17 00:20.

09.12.17
06:41

казано от James Hinks на 09.12.17, 00:07:

Грешно мислиш. Кобрата кляка криво по други причини. А и изброените от теб действат точно в обратната посока.

Хм, пръстите ми наистина сочат твърде навън според указанията за правилен клек. Обяснявам си останалото със слаба мобилност. Но е хубаво да ми кажеш повече.
Иначе както писах, клекът с щанга не е нещо, в което ще задобрея кой знае колко и със сигурност не си насилвам късмета там 🙂

Bart Simpson

09.12.17
08:04

Наистина ли клякаш от десет години?
Или разкрача е заучен от нещо друго?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.12.17 08:04.

09.12.17
08:24

казано от Bart Simpson на 09.12.17, 08:04:

Наистина ли клякаш от десет години?
Или разкрача е заучен от нещо друго?

Разбира се, тренирам  от 2007, по сериозно, т.е. силово от 2009-2010. Е, тогава кляках с 15- 20 кг. Не ти разбрах въпроса. Така съм го заучила и то става навик.

Bart Simpson

09.12.17
11:07

Да,да, разбирам, браво.

казано от Queen Cobra на 08.12.17, 23:20:

Винаги съм смятала, че дори прекалявам с разкрача, той е дори малко извън раменния.
За позицията на стъпалата  сигурно си права.
Заучила съм този разкрач с пръстите навън вече почти 10 години. Не знам дали ще се отуча  Няма да навреди да се постарая да ги насоча на препоръчителните 30 градуса и да видя разликата.
За коленете - не знам. Не мисля, че ги събирам. Умишлено се старая да сочат леко навън - Макар че  наблюдавам абсолютното множество от хора, които клякат с коленете напред ?!
но на тежките серии -като тези на клипа- не успявам да го контролирам добре. В този ред на мисли Още преди 2-3 месеца се замислих да слагам лек ластик, за да се науча да избутвам коленете навън- и със сигурност ще започна.
==============
Обективно, аз съм с къси набити крака , тежък задник и дълъг слаб торс, тоест би трябвало да клякам доста по-сериозно и тежко, но .. явно не е само механика. 
Благодаря за насоките.

Аз съм начинаеща и едва ли бих могла да ти бъда особенно полезна!За градуси на пръстите и разни стандарти не бих могла да говоря...мога само от скромен личен опит каквото аз съм разбрала практически.Мисълта ми е защо не пробваш просто ей така да клекнеш без никакви тежести и да мърдаш позицията на стъпалата в различни варианти(като се запазва пълна стъпка на пода без никакво отлепяне където и да е по стъпалото),докато успееш да заемеш позиция на пълен клек...няма как да не се получи,това е анатомично обусловено и напълно натурално за всеки здрав човек...не ми изглежда да имаш някаква нарушена мобилност където и да е, а още повече,че тренираш от толкова дълго време!Физически изглеждаш доста силна,така че проблема няма как да е в липса на сила.Мисли го,пробвай и като стане работата си добави някаква тежест и така...аз лично съм сигурна,че ще ти се получат нещата !!!

09.12.17
13:34

казано от Hitolq на 09.12.17, 12:59:

Физически изглеждаш доста силна,така че проблема няма как да е в липса на сила.

Aхаха, ами явно навсякъде другаде, освен в краката. Лежанката без никаква техника и подготовка ми е по-силна от клека. Какво да правиш, съдбЪ 🙂
Пробването е ясно, мерси  🙂
================
08.12 (13)
Без тренировка.
Движение за деня 5 км.
Чистене, пране и др. битовизми.

Вчера задникът и бедрата просто ме скъсаха.
Натежала съм. Охранена и щастлива 🙂
Поне вените още се виждат. 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.17 18:22.

Bart Simpson

09.12.17
13:37

Какво значи-”......ще ти се получат нещата....”?
Те са и се получили.

09.12.17
15:29

Проблема е, че в долна позиция се навеждаш напред, коленете ти излизат пред пръстите.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.12.17 15:29.

09.12.17
15:57

Клек не клек, тва е положението 🙂

09.12.17
17:51

09.12
Сън: 01.00-6.30

Снощи ми беше нервно, разсъних се , пуснах си филм и стана днес.
Много напрегната работна седмица- не заради самата работа- тя е приятно еднообразна. Ръководството създава напрежение, смут, интриги,  разтакаване, бойкотиране ... Сега явно е активен период ...

Храна:
- 3в1
- 3 фил. вита протеинов, 150 гр. саздърма, 1 блокче с мака домашно
- помело 250 гр.
- салата домат, краставица,. зехтин, варени зеленчуци 200 гр. маслини, пушена скумрия 150 гр.
- пърленка 130 гр., шопско сирене 60 гр.
- парче шоколад 20 гр.

Калории около 2300
Протеин 117 гр.
Въгл. 212 гр.
Мазнини 114 гр
.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.17 14:52.

09.12.17
18:08

09.12 (14) бутащи
повечето в супер серии
1. клек (20,40,50кг) 3х8х60кг 2х10х50кг
2. лег (20,40,50кг) 3х8х60кг 2хх10х50кг
3. гоблет клек с дъмбел 3х12х25кг
4. затваряне за гърди на пек-дек 3х10х50кг
5. повдигане на прави крака от лег с лост 20кг в изпънати ръце 3х15
6. хип тръст 10х60кг 10-10х65кг
7. раменна преса (20,30кг) 3х8х35кг
8. глутеус ритници на долна макара 3х15х25кг за всеки крак
9. повдигане на прави крака от стенд 3х15
10. раменна преса с дъмбели 3х10х(2х12,5кг)
11. разгъване за предни бедра 3х10х30кг

Кардио на велоергометър 20мин при пулс средно 125.
Движение навън няма.
Домакинство, готвене, бла, бла

3 последователни тренировки за бедра. Ами чувствам се страхотно 🙂 Не си усещам задника днес направо. 🙂
====================
To можело значи ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.17 18:23.

10.12.17
07:30

И аз да се включа с едно наблюдение (лично мое) - забелязала съм, че жени с много тънка талия - като теб - и цялостно фина костна структура (за това вече не знам) не дърпат бързо с килограмите на клека, и като цяло не им е силно движение.

П.П. За техниката не знам (нямам компетенции), но смятам че работиш с много добри килограми, да не си помислиш, че ти наричам клека “слаб” 🙂)

10.12.17
09:04

казано от Queen Cobra на 08.12.17, 23:20:

При тази позиция на лоста е допустимо коленете да излизат пред пръстите. В случая целта трябва да е торса да е максимално изправен, а на мен ми се струва, че тръгваш с дупето назад, като за трибойски клек.

10.12.17
09:49

Има леко тръгване с дупето назад и пропадане на торса напред. На втория клип се вижда, как кръста го отнася, в опит да се държиш изправена. Може би това ще се коригира с повече практика и по-силен low back. Ако не ти носи негативни усещания, не бих го мислил.
Харесва ми, че щангата е в общо взето вертикално положение, право нагоре от ходилатата. По моите разбирания клекът си е екстра. 🙂

10.12.17
09:51

казано от Atom на 10.12.17, 07:30:

И аз да се включа с едно наблюдение (лично мое) - забелязала съм, че жени с много тънка талия - като теб - и цялостно фина костна структура (за това вече не знам) не дърпат бързо с килограмите на клека, и като цяло не им е силно движение.

П.П. За техниката не знам (нямам компетенции), но смятам че работиш с много добри килограми, да не си помислиш, че ти наричам клека “слаб” )

Аз няма да се включа към жените с много тънка талия, но пък съм с доста фина костна структура, тънки стави и издължени кости, и да - клекът с лост ми премазва кръста и никога не съм клякала с някакви забележими килограми. Веднъж правих протокола Смолов (съкратения) - килограмите не се покачиха забележимо, единствения ефект беше, че обиколката на краката ми намаля с по 1-2 см. 🙂 Разбира се, не съм клякала от години, по много причини, но тъй като клякаш боса и работата на ходилата ти е горе-долу видна, ще си позволя да дам акъл да натискаш с подбедриците назад и да притискаш външните страни на ходилата към пода. Това са универсални неща,независимо дали клякаш или се занимаваш с йога, които помагат на таза да остане стабилен.

10.12.17
10:14

“даай машинооо, най-чистия клиек дет гу виждаммм...”

Преди трибойски и петобойски клек, не е зле да заучи правилната форма, защото със сегашната при покачване на килограмите ще възникне проблем, а коленете са за цял живот, не за 3 серии клек седмично.

10.12.17
14:20

Всъщност наистина събрах малко пръстите навътре и се старах да държа торса изправен. Получи се невероятно голяма разлика в клека от вторник - не знам дали заради физически или психологически фактори или по-скоро комбинация от двете.
Като цяло дали ще клекна до или под паралела, не ме касае особено, защото получавам еднакъв ефект върху бедрата. Но вчера се получи  един доста дълбок за възможностите ми и изправен клек и смея да кажа, че съм съвсем доволна.
Атомче,
Много мило, благодаря. Нищо не са тези килограми за жена с моето лично тегло, напълно наясно съм с какви би трябвало да работя, но явно съм пример за мускулен дисбаланс 🙂
===================
Наде,
да, излизат пръстите, но това не е особено “нарушение” - примерно тази статия https://trustmephysiotherapy.com/myth-knees-never-past-your-toes/
Не ми създава проблеми, нито усещам каквото и да е натоварване или болка или дискомфорт в коленете. Последният път, в който ме е боляло нещо, освен мускулна треска, беше като паднах на едни камъни в Гърция и то добре, че задникът ми пое основно удара 🙂 Разбира се, не пречи по някое време догодина да мина на изследване на ставите, но все пак съм само на 30 год. и не смятам , че ще имам повод за притеснение поне още толкова.
====================
Шести,
благодаря за подкрепата 🙂 Така си ми е движението с гъза нагоре, ако ще да клякам без тежест. Едва ли ще се изкорени това.
Както казах- не съм имала каквито и да е оплаквания след клек - освен ужасяващи мускулни трески. Тежестта е скромна и лесно се балансира, така че не усещам да ми натоварва кръста.
Не знам дали достатъчно тренирам долната част на гърба , със сигурност не ми е особено силна. Спряла съм да правя конвенционална тяга отдавна, а румънската  тяга и хиперекстензиите ми “влизат” само в глутеусите и бедрата. Усетих миналата седмица мускулна треска на еректорите  от “добро утро” но дори него се старя да го изпълнявам с акцент задни бедра.
На мен също много ми хареса , че успявам да поддържам вертикалното движение на лоста. Ако видиш дневника преди 2 страници- точно от това се оплаквах.
Очевидно се нуждая от още по-сериозно съсредоточаване върху отделните елементи , за да поддържам нормална форма на изпълнение.

=========================

казано от Margi на 10.12.17, 09:51:

но тъй като клякаш боса и работата на ходилата ти е горе-долу видна, ще си позволя да дам акъл да натискаш с подбедриците назад и да притискаш външните страни на ходилата към пода. Това са универсални неща,независимо дали клякаш или се занимаваш с йога, които помагат на таза да остане стабилен.

Благодаря, Марги, това е много полезен съвет. Странното е, че наистина трябва да се старая да притискам външната част на стъпалата, защото усещам че “искат” да влязат навътре. Няма плоскостъпие, дори имам доста изразен свод - ако има значение.
Това е един от моментите, върху който съзнателно се концентрирам- да държа ходилата плътно на земята и клякането боса неимоверно ми помогна за това да бъда по-стабилна. Дори равни тънки подметки ми пречат и ме разбалансират.
=========================
Бомбър, смешно е озвучаването, знам. Това си е “инструктора” на залата, не ми е треньор или нещо подобно, така че не ме интересува много какво подвиква.  Да ти кажа,  верно по-чист клек няма да видиш при нас-  представи си какво виждам всеки ден там 😄
Не мисля, че ще покача работни кила на клека- не е ми това цел, нека първо да мога да клякам поне 12 бройки на тези кила. За момента нямам такава сила.
Най-много слагам още 5 кг. Е, разбира се  след някоя година да мога да клекна с още 10 кг. над тези, ще е супер.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.17 14:25.

10.12.17
14:39

Не заради свода се получава така, а заради формата на таза. Женския таз се отличава от мъжкия в структурата си и това кара коленете ни да вървят навътре и тежестта към вътрешните ходила при редица движения. Това от своя страна води до дестабилизиране на бедрените кости спрямо ставата си.

10.12.17
15:00

10.12
Сън: 21.30-6.30

Храна:
- 3в1
- пърленка 60гр., прошуто, 100 гр.,парче кекс с елда (елда, протеин, краве масло)
- 1/2 доза протеин с оризова вода
- варени зеленчуци 200 гр. с лъжица зехтин, пушена скумрия 300 гр., шопско сирене 60 гр., бисквитки хогаренас 100 гр. (нема хляб, де’а 🙂 )
- черен шоколад 25 гр.

Калории около 2580
Протеин 156 gr.
Въгл.195 gr.
Мазнини 133 gr.
.

Ами така е ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.12.17 10:24.

10.12.17
18:31

Стига празни разсъждения, да преминем към важното 
Днес честно -помързя ме да излизам до залата, знам, че там не ми мърдат 2 часа, освен къпането и обличането. Затова раздвижих у нас, колкото да не е без хич за 40 мин. . Като цяло - по-скоро почивка.

10.12 (15) дърпащи
в супер серии
1. набиране надхват 3х8
2. суинг с пудовка 3х15х25кг
3. набиране подхват 3х8
4. суинг с пудовка 3х15х25кг
5. набиране надхват 4х5
6. суинг с пудовка 4х15х25кг
7. хеликоптер с щанга 3х10х25кг
8. крънчове 3х15
9. набиране подхват 3х6
10. суинг с пудовка 3х15х25кг + 5х25кг (да станат 200 🙂 )

Движение навън- няма.
Чистене, миене, пране, готвене, както си му е ред в неделя..

<3 <3

ДЕ

10.12.17
19:05

Далеч ли е залата от жилището ти. Аз си се къпя вкъщи, в съблекалнята само се преобличам. Залата ми е на около 500-700 метра, до която даже ходя и с колата. Ако трябва 30 мин. да ми отидат там и в къпане, барабар после с мелето от хора в съблекалнята, не става. А и сега зимата, освен някоя вадичка по челото, почти не се изпотявам. Има май две клетки за къпане, но масово не се ползват. Ако някъде после имаш директно ходене-ок, ама ако си наблизо и директно се прибираш, да си се изкъпеш вкъщи си е най-гот.

10.12.17
19:38

Хахах, не, оттатък улицата е.
Но си е ангажимент- да се облека, малко спирала на очите ( да не плашат хората) да се среша, бла, бла 🙂 Там тренировка, кардио, приказки... У нас докато си тренирам, нещо се готви във фурната или прибирам пране- такива неща.  Пести се време. Но напоследък ми е по-удобно в зала и разбира се, треновете са по-пълноценни. Вкъщи все нещо трябва да се импровизира.
==============
Нямам предпочитание да се къпя вкъщи, така и така плащам предостатъчно за залата, трябва да се използва всичко.  Има си баня, сешоар, топло е. Един сапун и шампоан не заемат много място.
Няма начин да не се изкъпя, то няма такава лепкава и остра пот като след тренировка- дори на студено- физиология :( А и за мен е просто  непоносимо да си облека мръсните дрехи обратно дори да е за 200 метра до вкъщи.

ДЕ

10.12.17
19:49

Е не мръсни-аз лично си нося чиста блуза за преобличане, която също после отлита за пране. Но пък при мен е друго-много от тренировките ми в сряда и петък съвпадат с англ. ез. на децата, т.е. докато те са там за 1.30 ч. аз съм в залата-преобличане, загряване, тренировка, пак обличане и отивам да ги взимам за да си ги прибирам. Ако трябва и време за къпане, то следва да орежа половината тренировка. Освен пон., сряда, петък и уикенда, вторника и четвъртъка са ми супер неудобни поради други ангажета с децата.
Абе каквото и както и да е, къпя си се вкъщи-така си ми е не само най-гот, а и най-удобно.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.12.17 19:50.

10.12.17
19:54

Още по-зле- да си облека чисти дрехи на мръсно. Неее 😄 😄
Аз мога да тренирам само след работа към 18 часа-  няма за къде да бързам, мога да си седя в залата цяла вечер- е, не мога, защото след тренировка умирам от глад 😄

10.12.17
20:49

казано от Deyan на 10.12.17, 19:05:

Далеч ли е залата от жилището ти. Аз си се къпя вкъщи, в съблекалнята само се преобличам. Залата ми е на около 500-700 метра, до която даже ходя и с колата. Ако трябва 30 мин. да ми отидат там и в къпане, барабар после с мелето от хора в съблекалнята, не става. А и сега зимата, освен някоя вадичка по челото, почти не се изпотявам. Има май две клетки за къпане, но масово не се ползват. Ако някъде после имаш директно ходене-ок, ама ако си наблизо и директно се прибираш, да си се изкъпеш вкъщи си е най-гот.

Същата работа. Никога не съм се къпал в зала. Едно, че ме е гнус от обществени бани. Друго, че отнема много време. И аз сменям тениската/блузата. За няколко минути съм си вкъщи, ако съм пеша или директно в колата. То си е въпрос препочитание е де.
Сори за спама.

10.12.17
21:06

Да и като се прибереш пак трябва да си смениш дрехите след душа, защото вече са вмирисани. Не се ли изкъпя в залата, абсурд да се преобличам и сега някой ще каже, че не се бил потил изобщо...

ДЕ

10.12.17
21:22

Бомбър, нали това казах лично аз и по-горе. Чистата блуза, която съм я облякъл на тръгване, после също се хвърля.  За някави 10-ина, 15 мин., хайде 20 да са, които имам след залата, не виждам какъв е проблема да си се къпя след това вкъщи. А и аз като Иван не се кефя много на обществени бани.  Ще излизам там гол после, пълно народ от ляво и дясно, да се подсушаваш ли, да се обличаш ли. На някои места просто в определен часови диапазон е супер неудобно. Ако обаче не се прибираш вкъщи, а ще ходиш някъде, е друго.
Апропо, в тази зала дето ходя, рядко виждам някой да ползва банята. То и повечето хора са си с колите. Излизат, палят и газ към вкъщи. Едва ли им е друга посоката, имайки предвид, че са повечето по анцузи.....даже има и по къси гащи, нищо, че вечер е около нулата, та и надолу.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.12.17 21:28.

10.12.17
21:26

казано от Brown Bomber на 10.12.17, 21:06:

Да и като се прибереш пак трябва да си смениш дрехите след душа, защото вече са вмирисани. Не се ли изкъпя в залата, абсурд да се преобличам и сега някой ще каже, че не се бил потил изобщо...

На мен ми е по-приятно да си сваля блузата, да избърша потта и да сложа чиста блуза, а и вероятността от настиване така е по-малка според мен. Като се прибера всичко заминава в коша за пране.

Т. Тодорова

10.12.17
23:33

Аз преди време открих магията на мокрите кърпички покрай един съфорумник. 🙂 Потиш, бършеш, обличаш нетренировъчните дрехи, ако трябва ходиш някъде, стига да не е нещо формално, защото водата все пак нищо не може да я замени, и после мяташ всичко за пране.

Когато само си тренирах и си позволявах да работя 10 часа седмично, се къпех в залата, сега не мога да отделя време и да мъкна хавлии и козметики, а и твърде много голи хора ми създават дискомфорт. 😂 Особено като не се съобразяват с нищо и никого. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.12.17 23:42.

11.12.17
01:44

И аз слагам суха тениска след фитнеса и се прибирам. Кофти са обществените бани по чисто хигиенни причини, иначе проблем с голотата нямам (бил съм в кашишки полк и сме се къпали десетки в една баня, даже имам един бой в банята - чисто голи размятахме юмруци, а пишките и джапанките летяха напред- назад 😄). По изключение се къпя на място ако реша да ползвам сауна и парна баня след фитнеса.

казано от Т. Тодорова на 10.12.17, 23:33:

Аз преди време открих магията на мокрите кърпички покрай един съфорумник.

А аз покрай всекидневното ходене до работа с колелото открих и магията на течния антибактериален санитайзър (не знам как е на български) за ръце. До фирмата стигам с чисто мокра тениска. Мокри кърпи, сухи, санитайзър, сух стик, парфюм, ризата и съм готов за цял ден напред- назад по офисите. Толкова е ефикасно, че жена ми като се прибера ми вика: “Как успяваш да миришеш толкова хубаво като си минал целия град по диагонал 2 пъти с колелото?” Дали не си мисли че идвам от някоя любовница хаха... Иначе баните на фитнесите са удобни ако не искаш да се прибираш вкъщи миришещ на нещо, на което не искаш да миришеш 🙂

11.12.17
07:22

Добре, мили мои, разбрах ви хигиенните предпочитания, но ми отиде тренировката в спама 🙂 🙂 Да не хабим повече място 🙂
=================
11.12
Сън: 21.00 - 7.00

Храна:
- 3в1
- пърленка 60 гр. сирене 60 гр., хапка кекс от елда
- кафяв ориз (ок. 50 гр. )  със зеленчуци и телешка кайма (ок 100 гр.)
- kaфе от автомат
- варени зеленчуци 250-300 гр.с лъжица зехин, 2 фпх с 150 гр. прошуто
- 2 Хамерикански палачинки 100 гр. + 70 гр. тахан

Калории около 2770
Протеин 133 гр.
Въгл. 222 гр.
Мазнини. 150 гр.

====================
По въпроса с хигиената 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.12.17 09:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1