Има ли смисъл без хранителен режим?

11.12.17
03:39

Здравейте на всички! Аз съм момче на 16 години, 170 см висок, 75кг. Решил съм да тренирам, та за лятото в Бедрум да съм готов... 🙂 Програмата ми е 4 пъти в седмицата тежка тренировка, 1 час, 1 час и 15 минути макс. Въпросът ми е, ще има ли резултат при условие, че не спазвам много стриктен хранителен режим? Приемам около 2000-2500 калории на ден сега, но смятам да ги увелича с около 600-700. Също така преди тренировка вземам протеиново барче ( има ли смисъл въобще от това?)... Общо взето, за 7 месеца ще има ли резултати с доста  усърдна работа? Предварително благодаря за отговорите! 🙂

Да, резултати ще има.

Не е ясно обаче какви ще са при положение, че не си споделил какви по-точно ще са тренировките. Не е ясно също дали ще са достатъчни, за да задоволят очакванията ти също. Не си и написал какви са те и какви са целите ти.

Препоръчвам ти статията Искам бързи резултати!

11.12.17
13:10

Искам да стегна корема, да направя гръб и мускули на ръцете ( основно). Относно тренировките - мислех си за гири и машините. На гири вдигам 6-7 кила, а на машините средно около 20-25.

казано от Alex Vasilev на 11.12.17, 13:10:

Искам да стегна корема, да направя гръб и мускули на ръцетени ( основно). Относно тренировките - мислех си за гири и машините. На гири вдигам 6-7 кила, а на машините средно около 20-25.

Значи по-скоро няма смисъл...

11.12.17
14:17

Глей ся, браат, то смисъл някакъв винаги има да правиш нещо сравнено с да не правиш нищо, но ако искаш да правиш гръб, корема да прибираш и като цяло да изглеждаш атлетично поне в дрехи, ще е необходимо повечко зор да си дадеш и да надскочиш розовите дъмбелчета по 5 кг и скрипците по 25 кг. Имам син на твоите години ръст и килограми, през деня навън яде обикновено някви боклуци (банички и фафли или хляб с лютеница от лидъл че най- евтино калория/лев 😄 ), изглежда му широк гърба и ръцете добре, но той виси по лостовете и ходи и на фитнес. Не го знам с кви килограми вдига, но може да се набира 30 пъти в серия например.

Трябва да си поставиш по- високи цели и да си предефинираш “тежка тренировка”.

11.12.17
14:19

Разбирам... А някакви съвети ще ми дадете ли, всмисъл какво имате впредвид под ,,тежка ” тренировка.. Как да правя нещата, че да се получи нещо???

11.12.17
14:31

Няма да се сравняваш с другите. Кой колко вдига и каква тренировка си е негова работа. Тука веднага ще ти кажат да правиш тежки клекове, тяги и легове, ще пробваш 1-2 пъти и или ще се контузиш или ще ти се види много зор и че не е за теб тая работа.

Моя съвет е все пак да си вземеш карта за фитнеса и да почнеш с каквото му се вика “кръгова тренировка” - отиваш и почваш всички уреди по ред на номерата правиш с килограми за 8-10 повторения по една серия. Ще си ги налучкаш килограмите с времето. После лежанките и стойките - гледаш какво правят другите и пробваш и ти разбира се с леки килограми, може и само с лоста, поне докато не налучкаш твоите си килограми. И така всеки ден - гледаш, пробваш, питаш, още по- добре да си намериш някой френд дето е малко по- наясно с фитнеса да ти показва кое как. След 2 месеца като си придобил някаква двигателна култура и навик да спортуваш ще се огледаш за някаква програма. С времето хем ще позаякнеш, хем ще ти дойде апетита за тренировки. Можеш да питаш и тук, все ще има кой да ти даде акъл.

А ако имаш да отслабваш (75кг на 170 см нетрениран младеж), това вече е съвсем друга тема свързана основно с храната.

11.12.17
15:12

Аз съм тренирал 3 години фитнес. Имам представа за какво става въпрос. Относно килограми не искам да свалям, за да не изглеждам прекалено слаб. Ще увелича вдигането на тежести и се надявам поне нещо да стане 😃 Много благодаря на всички за отговорите, хубава и успешна седмица от мен😃

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1