Еахь яеапсъь ф,г яьпд хь вьяшсъс <- яко, ще го оставя - БДС подредба 🙂
Една седмица бях само на ластици, след което установих чувствителен спад на възможностите ми със собствено тегло, преодолени за 2 дена. Същото съм наблюдавал и след спортуване с тежести в зала, без собствено тегло, въпреки очевидния ми напредък в тежестите за кратко време. Единственото което мога да напиша е, че способностите със собствено тегло не могат да се развиват или подържат без да присъстват под някаква форма в тренировъчния план, независимо от останалите му аспекти.
В момента, от 3-4 тренировки, съчетавам ластиците с лостовете на принципа сходни движения, първо ластика, следван от лостовете. Например, изтегляне на ластика напред над главата, следван от тясно силово, изтегляне назад -> L to HS и т.н. Много съм доволен от усещането за тренировка и сила, запълвайки обема с ластика и правейки в същото време по-тежките движения на малка бройка. Лакътя ми също е доволен 🙂
Ново движение - задна кофа със стъпване върху рамената на успоредката в крайното, задно, положение.
И една стара снимка от преди седмица, на път към Враца
Я как станал здрав Джони Браво - с ластици 🙂
Много работа, много обикаляне. Например, само миналата седмица бях в Свищов, Габрово, Севлиево, Ловеч и Самоков. Храненето, на крак и на път, много зле. Тренировки не пропускам.
Голяма красота е тренировката в хубав сняг - на лостовете бяло, чисто, светло като ден през нощта, няма кал, отъпкваш си пътеки, буташ снега от лостове и катерушки, тежиш от много дрехи и обувки, приказка.
Споменавал съм го и преди, през зимата не прекъсвам спорта си на открито. Обличам се и обувам така, че да не ми е студено или мокро, и разреждам движенията до толкова, до колкото да няма задъхване. Удобството за движенията по време на тренировката, при обличането, е на заден план, след топлото и сухото.
Днес тренировката ми беше само с 8 силови, 2 L to HS, 2 L to planche, 2 ниския им вариант, 2 от моите кофи с преход през предна до planche, по 1 “невъзможно” и възможно на страна и 28 различни движения с ластика от 10 до 30 повторения всяко от тях ... голямо ръкомахане.
Конската пастърма на балкона ми е готова - вчера я опитах, а на зелето му трябва още малко 🙂
Днес вкарах повече набирания и кофи, като повече е относително към минали периоди и факта че бягам от подобни движения заради проблеми с десния лакът. Сигурно, за последния месец, едва ли имам повече от 10 набирания, а днес направих цели 30, на 5-ци, разредени с кофи и ластик, само с успоредни хватове ... бройката звучи почти забавно на фона на другите по-сложни неща които правя, но в момента сгъването и разгъването на ръката ми с цяло тегло все още е проблем, като внимание от моя страна. Иначе сила със собствено тегло бол, но знам какво ще стане, защото вече е ставало няколко пъти 🙂
Разликата между набиранията и силовите, както и между кофите и разните L to planche и т.н., е че, въпреки че са по-трудни, няма толкова пълно доближаване на юмрука до рамото, т.е. пълно сгъване на лакътната става, което в момента избягвам. Затова се радвам на прости набирания и кофи, ако са минали безпроблемно 🙂
Таман похвалих хубавата зима и Филип (циклона) ме лиши от два дена спорт и ми разкаля положението за днес ... с Татяна беше по-добре 🙂
Татяна и Филип обаче ми направиха пастърмата и зелето много яки и чувствам как няма да стигнат и до нова година, тъй като по “балконски” причини не мога да правя големи количества, а и гърлата са много. Правил съм пастърма и лятото със сушене в хладилника, но става по-суха и се губят ароматите на подправките. Иначе пак си е супер, на фона на продаваните в магазините. Тази, сега, съм я правил само с чубрица и червен пипер, и мисля от тук нататък нищо друго да не слагам. Зелето пък ми е само с морска сол и добавен корен от хрян след порозовяване на сока от единствената червена зелка. Мисля да му сложа на дъното още 4-5 зелки, че се освободи място.
Днес бях само на ластик и силови, защото калта ме допусна само до един от лостовете. Усещам много добри нива на силата и почти никакви ограничения от лакътя, но съм и редуцирал теглото с около 2 кг. до 88 кг. Ластика (или редуцирането) така ми е стегнал талията, задника и бедрата, че ще изкривя карфица ако тръгна да се бодя ... няма да пробвам 🙂
Да не забравя при първа възможност да посетя Мелник за 2-3 дена. Нямам спомен да съм бил там и считам това за пропуск.
Днешната тренировка - ластици, повдигания и спускания на краката от опора върху и вис под успоредката, силови, тюлени, (затруднени коремни с успореден хват напряко на хоризонтална стълба с хиперекстензия върху нея), L to HS, L to planche, ниския му вариант, клек-скокове под наклон на място и срещу наклон с отскок назад, възможни и невъзможни (вертикално повдигане на human flag пред и зад тяло). Използвах сравнително топлото време за по-обемни серии, че от утре го дават да застудява.
Пиша рядко и спортувам често. Готвя хубави гозби, когато съм си в София, за които изобщо не споменавам. Например, последната беше, предварително запържени телешки хапки с лук, задушени със сварен кафяв ориз до полуготовност в зелев сок, с чесън и гъби шийтаке, с добавен спанак 10-на минути преди края на термичната обработка. Присъстваха също червен и черен пипер, дафинов лист, бахар, доматено пюре и много сухи подправки. Предишната пък беше от моето кисело зеле със свинско, с варене и запичане в тава, защото има вариант и със запръжка и запичане. Днес съм на риба, предварително маринована със зехтин, лимон и чесън, и запечена на скара под фолио. Ако има проблем, той е че се храня добре само вечер, което ми е и основното, не рядко, единственото ядене. Въобще, храня се нередовно, през деня зле и рядко със закуска.
Нови неща в тренировките няма, освен разни хрумвания с ластика, свързани с ротации в раменните стави. Съчетавам ластика с по-трудните неща на успоредката и лоста, в една тренировка.
Гледам по етикетите, във всичко аскорбинова киселина, включително и в пълнозърнестия хляб. Та, реших да погледна, този, ужким антиоксидант, витамин С ли е или е друго. Според намереното, аскорбиновата киселина която се използва в продуктите убива бактериите и е изцяло синтетичен продукт, който се синтезира от царевичен сироп. В естествения витамин С има още две съставки, които ако не присъстват, тялото не може да абсорбира витаминния комплекс и се освобождава от аскорбиновата киселина чрез урината, без полза за организма. “Злите езици” свързват аскорбиновата киселина с ГМО царевицата и твърдят че покрай вредните заминават и полезните бактерии. Ще го преживея 🙂 Моят извод е - нищо притеснително.
В тренировките, при L to planche и ниския му вариант спусната кофа до нисък planche, започнах да разкрачвам краката над успоредката в planch положението - забавя и прецизира изпълнението.
Вчера ядох задушен домашен телешки суджук в масло, с малко вода и соев сос, на тиган, под капак, до запържване и задушени картофи в масло с копър и чесън. Днес съм на кисело зеле с кафяв ориз и свинско. Салатата е нещо задължително всяка вечер, като тази е домати, краставици, авокадо, сиврия, пресен лук и магданоз. Към салатата винаги има нещо като сирене, кашкавал, сухо мезе и някоя друга скилидка чесън. Зехтина ми е “първа цедка”, мътен даже, оцета от арония или ябълка, на цена по-голяма от на ракията ми 🙂, солта - хималайска. Това за мен са нормални неща, за които не пиша. Добавки не ползвам, даже и сусамовия тахан с мед не съм си забъркал, а си го купих преди седмица. Храненията са ми обилни, но само по едно на ден - вечер, поне последните 1-2 седмици. Резултата - кила надолу, съответно сила нагоре със собствено тегло и никакви грижи с болежките в лактите. Като върна лентата назад, стигам до извода, че болежките ми започнаха с набиранията на една ръка и се усложниха при покачването на теглото ми от 82-86 до 90 кг. Това се случи последните 2 години. Сега съм 88 кг. на 187 см. височина, чист, с по-концентрирана мускулна маса в гърба и раменете.
Днес, пак сняг в София, студ и чистота - разкош. Ластици, 11 силови, 11 тюлена, 2 L to HS, 5 L to HS, 5 L to planche, 5 ниския вариант с разкрачване, 5 от моите кофи ... що пък 11? Така дойдоха, 4 хвата Х2 + 3 раменни.
Днес правих само 6 кръгчета от: ластици на 30-ки -> по 1 “невъзможно” или “възможно” на страна - редувах ги -> L to HS и силово с раменен.
Равносметката за годината:
Февруари месец паднах лошо на лакът в Димитровград, на път за лостове - “прорязваше” ме като се облегна до преди месец.
Вкарах по-активно различни движения с камък.
Около средата на годината установих че съм минал 90 кг. лично тегло, при поддържани до преди това 84-88 кг. Стигнах до 93 кг. при височина 186-7 см.
Правих бира с nervak и се запознах с James Hinks 🙂
Дясната ми ръка се влоши до толкова, че зарязах повечето движения с пълно свиване на лакътната става, както и камъните.
Вкарах в тренировките си ластик със съпротивление 15 кг., скъсах го и си купих друг - 25 кг.
Синът измисли нов вариант на изпълнение на “тяга” от вис, под успоредката, с подпиране на стъпалата под раменете й и изпъване на краката за допълнително съпротивление.
В същия дух, срещу L to planche - предна везна до задна, пак под успоредката. Още не ми е добро изпълнението.
Нов вариант на изпълнение на flying ass със стъпване върху успоредката - през задна кофа.
С едно ядене на ден, глад и мизерия, редуцирах теглото си пак до 88 кг. Ръката почти не ме лимитира вече.
Честита коледа и весело посрещане на новата година 🙂
С топло време за сезона, за спорт на открито, започна тази година. Не зная дали това е хубаво, но на моята площадка виждам да спортуват все още хора, които го правят сезонно. В момента използвам безконечен ластик - кръг, с който работя повечето време с всяка ръка по отделно. Като “мобилен” уред е изключително удобен - не тежи при пренасяне, не заема място, лесно може да се закачи за каквото и да е, а моята площадка предлага всякакви височини, включително и вертикално, над главата, окачване. Комбинациите са доста и може да се имитира почти всяко движение, от който и да е спорт, разбира се, с единствено ограничение от съпротивлението на ластика. Например, суинг - ниско окачване на ластика, прекрачвам го с гръб към окачването и тесен надхват, и от приклекнало положение започвам да се изправям избутвайки таза. Ако ми е леко, мърдам по-напред.
Преди време изказах сравнително пренебрежително мнение за ластиците, като цяло. И в момента не мога да твърдя, че по някакъв начин развиват уменията ми със собствено тегло, на нивото, което съм. Това обаче е “заварено” положение - от много отдавна спортувам и ограниченията са ми от ставни проблеми или страх от такива. Ограниченията означават намален обем на тренировката, т.е. по-малко движение в една тренировка. С ластика обаче ограничения няма, мога да си допълвам упражненията със собствено тегло с добър обем от разнообразни движения с ластик и да го правя на открито, независимо от сезона, което за мен е много важен елемент от спорта ми.
В момента започвам всеки кръг, сет или поредица от движения, с ластик и я завършвам със собствено тегло. Ластика е първата част от кръга. След много експерименти установих че така ми е най-добре.
казано от Dymag на 11.01.18, 00:21:
, прекрачвам го с гръб към окачването и тесен надхват, и от приклекнало положение започвам да се изправям избутвайки таза. Ако ми е леко, мърдам по-напред.
И ако се скъса ластика)))))))))-скротума със съдържимото излита ,като изстрелян от прашка )))))))))))))))))))))))))))))))))
То си е сериозна прашка. Новия ми ластик е с дебелина 4 мм. и ширина 20 мм., само гума, без текстилно покритие ... сигурно ще го метне поне на 50 метра 🙂 Това обаче няма как да стане. Окачвам ластика като на прикачената снимка, за метална тръба и го опъвам, както е, двоен, с една или с две ръце в клуба на другия край. Ако се скъса някоя страна, специално при суинга с ластик, тя ще тръгне сама и ще ме шибне през вътрешната част на бедрото, което, ако съм по шорти, би било интересен начин за обезкосмяване.
От отдавна не съм публикувал “лично творчество”. Намерих си нещо много старо, писано от мен, от време, когато някои форумни участници не са били родени, нямаше биг брадър, това което правех не знаех че се нарича “стрийт фитнес”, чалгата едвам прохождаше, а Лора къртеше с Рая ... много ни бяха яки парчетата по онова време
Хм, сега бих го написал много по-различно, но това е автентичния текст от 2002 г. ... ба’си, на колко години съм?
ПРИКАЗКА ЗА ЧОВЕКА
Имало едно време едно животно, наречено човек. Човека бил един от безбройните биологични видове, които била сътворила природата. С развит мозък, даващ му въображение и физика, позволяваща му да се приспособява и да използва сръчно заобикалящата го среда, човека се превърнал в доминиращ вид. Благодарение на това, постигнал научно-технически прогрес, който му позволил да пренебрегва природните закони и даже да променя самата природа и не му било нужно да бъде физически здрав и силен за да оцелее и да се множи. Заобиколен от удобни предмети и машини, с почти вълшебна медицина - нещо, за което другите животни не били и чували, човека, посветен на интелектуална дейност, загубил основния за еволюцията естествен подбор, и се превърнал в едно умно, но физически и генетически нездраво същество, предразположено към безброй заболявания, включително и на прогресиращия му мозък. За това допринесли и безвъзвратно унищожените животински и растителни видове, отровените почви и води, мръсния въздух - всичките, последица и жертва на прогреса му. И чак тогава природата разбрала, какво е това наднормено тегло, сенна хрема (т.е. алергия към самата нея!?!), склонност към самоубийство, наследствена предразположеност към “екзотични” заболявания и как тези неща могат да се предават от поколение на поколение. Но тъй като това не стигало на човека, той измислил още много начини да вреди на прогресивно деградиращата си физика, като пропушил, пропил, започнал да използва наркотици и какво ли не още. А ненужната за съществуването му физическа активност превърнал в шоу, което нарекъл спорт и което съзерцавал по телевизора си с бира в ръка, подвиквайки за любимия отбор или спортист. По-запалените любители на спорта викали повече. Дори и разликите между мъжете и жените постепенно се заличили, защото размножаването ставало чрез гения на научнотехническата му мисъл и не било необходимо да полага физически усилия или да отделя “ценно” време за това, за сметка на интелектуалната си кариера. Накрая се превърнал в безполово, бледо, тънкоръко и крехко същество с огромна глава, която да побира невероятния му интелект, което на другите планети, до които достигнало след като съсипало своята, нарекли “извънземно”, защото на нищо земно не приличало. А съвършеното творение на природата, с уникална физика, даваща му безпрецедентна сръчност и пригодено да прекарва 90% от съзнателния си живот в активна физическа дейност за осигуряване на прехрана, с познания и спомени за всяка част от природата, предавани и допълвани от поколение на поколение благодарение на разума му, съвършения хищник - физика и хитрост в едно, минал на диета и изчезнал като вид. Защото когато трябвало да запали огън се оказало че му е свършила газта в запалката. И закономерната му плячка го хванала и изяла, ей така - между другото. И три деня не яла, не пила и не се веселила, защото се натровила от токсичното, слаботелесно нещо. И аз бях там, и аз не ядох.
17.01.18
13:07
Ааааааааааааа, хахахахахахаах, бахти якото.
Като малък бях голям фен на тая мацка. Не съм слушал нищо друго нейно и не знам дали има други песни, но припева ме кефеше много.
Има, само дето го има в Дъблин - цялата група (бургазлии) се мести там през 2007 г. и от тогава са идвали за концерти в БГ два пъти, последния януари на 2017 г. А, да, вече се водят Аморик и са англоезична група.
17.01.18
20:46
Като гледам не им се отразява зле 😄 На кой да пеят в България ? Такава музика се слуша една шепа хора в страната...
Ще се опитам да опиша днешната тренировка, включително и движенията, които изпълнявах с ластик. Днес височината на окачването на ластика ми беше една - малко под рамената, правостоящ.
1.
Странично към ластика, с почти права ръка, редуване на флайс-подобно издърпване над главата, пред тялото ниско и зад тялото ниско, навътре. Горе-пред-задХ6 на ръка.
2 силови с тесен надхват
1 “тюлен” на 6-ца (затруднено коремно с много широк, успореден, хват)
Странично към ластика, с почти права ръка, но този път по-далечната, редуване на издърпване над главата и пред тялото ниско, навън. Горе-предХ6 на ръка.
Същото, навън, но зад тялотоХ6 на ръка.
2 L to HS
2.
С гръб към ластика, с почти права ръка, редуване на флайс-подобно издърпване напред, над главата, на височината на раменете и покрай тялото ниско. Горе-страни-долуХ6 на ръка.
2 силови с раменен
1 “тюлен” на 5-ца
С лице към ластика, с почти права ръка, редуване издърпване назад, над главата, на височината на раменете и покрай тялото ниско. Горе-страни-долуХ6 на ръка.
3 вис под успоредката до “свещ” върху нея с опрени рамене.
3.
С гръб към ластика, с двете ръце в него, разпъване на частта между ръцете над главата горе, отпускане, сваляне долу и разпъване долу. Горе-долуХ6 на ръка.
2 силови с широк
1 “тюлен” на 4-ка
С лице към ластика, с двете ръце в него, издърпване на ластика назад, едновременно с разпъване и завъртане на раменете, докато дойде ниско за тялото. Х6
4 L to planche.
4.
С гръб към ластика, в гард, със задна ръка, подобно на “боксиране” движение с активно участие на тялото, над рамото с високо изнасяне на лакътя и ниско с лакът покрай тялото. Горе-долуХ6 на ръка.
2 силови с похват, с прехвърляне отпред
1 “тюлен” на 3-ка (това вече е раменна ширина)
С лице към ластика, пак обратното движение, придърпване високо и ниско покрай тялото. Горе-долуХ6.
4 спусната кофа to straddle planche.
5.
С гръб към ластика, в гард, с двете ръце, почти прави, издърпване на ластика над главата, спускане ниско и прибиране обратно отдолу, с активно усукване на тялото, все едно бия с чук, само дето тежи назад, а не надолу. Х6
Същото, но с придърпване отдолу и прибиране отгоре. Х6
После и с другата ръка 6 от горе и 6 от долу.
1 силово с тесен-смесен хват, на ръка
1 “тюлен” на 2-ка (тесен)
С лице към ластика, с две почти прави ръце, издърпване на ластика над главата назад и в страни с усукване на тялото, спускане ниско и прибиране обратно отдолу. Х6
Същото, но с издърпване отдолу и прибиране отгоре. Х6
После и с другата ръка 6 от горе и 6 от долу.
2 L to HS
Принципно възнамерявах да направя още един кръг с активност само в лактите за ластика, с повтаряне на всички ширини на “тюлените” и моите кофи - предна->flying ass->planche и пак, но мина един приятел и го пропуснах 🙂 Тренировките ми, включително като движения с ластика, височини на окачване и повторения, винаги са ми с някаква разлика.
Приятел, който спортува с мен и опъва също ластика, ми каза, че нищо не би разбрал от тези описания на упражненията с ластик.
Вчера ластика беше с вертикално окачване, над главата и с ниско долу. Опъвах го на 20-ки на ръка и го изредувах с 6 силови, 6 тюлена, 6 повдигане на торса с J набиране на широк хват, 6 J набиране без отпускане на торса с раменен, 6 flying ass със стъпване върху успоредката, 6 L to planche, 6 ниския вариант - спусната кофа до straddle planche и 6 от моите - предна кофа->flying ass->планче и пак. В това число имах и суинг с ластик.
Днешната имаше повече активност в лакътя, дет’ му се вика “бицепс-трицепс” 🙂, както и повдигания на краката от опора на успоредката и спускания от вис под нея, на 10-ки, набирания “обратна кофа” и кофи. Много хубав сняг.
В София пак вали сняг, така и трябва - зима е. Като споменах зима, втората ми конска пастърма за тази зима стана по-хубава от предишната. По-сухото и студено време при сушенето си оказват влияние - суша я на остъклена тераса, която не е с особено читава дограма.
Днешната тренировка беше и с 3-те крайни височини на окачване на ластика - над главата, ниско и в средата. Комбинирах го с общ обем, 9 силови ... толкова дойдоха - повторих подхвата на силовите и 6-цата на тюлена, че нещо не ми бяха добри на 1-ва серия, 9 тюлена, 6 L to HS, 4 L to planche, 4 ниския вариант, 4 от моите - разсъждавам за тях като съчетание между двете и по 1 повдигане на вертикален флаг пред и зад тяло (възможно и невъзможно). Не в този ред.
Ластици, лостове, т-рекс колани, бира, приятели и всички могат всичко, защото са излезли от рамката “кофи и набирания” и “това за кой мускул е?”. Обаче, ако трябва да спортуват сами се дънят, отлагат за “утре”, натрупват обездвижване и немощ, и съответно се демотивират от тях като решат да се върнат. И лесното става трудно, мъчително и нежелано, само по една причина - липса на постоянство. Всякакви “оптимизирани” системи тук са безпомощни. Защото спорта е хигиена на тялото - като къпането и миенето на зъбите. Не поддържаш добра хигиена, носиш си последствията. А как изглеждаш, дали си слаб или дебел, красив или грозен, е без значение когато говорим за хигиена.
Ето една добра статия: https://www.bb-team.org/articles/3773_dvizhenieto-izvor-na-zdrave-sila-i-dobro-nastroenie ... ”четиво за 12 минути” ... ами ако чета бавно 🙂 bb-team има много интересна база данни, общо взето за почти всичко тематично. Не виждам нужда да цитирам външни източници.
Натрупал съм много интересни движения с ластик, които не намирам никъде в интернет пространството. Живот и здраве (и хигиена), ще пусна напролет някое друго клипче, защото наистина са трудни за описване с думи.
Хора, просто си спортувайте редовно, без оглед на мускули, кила, визия и настроение - няма да ходим на състезания по хигиена ... поне аз де 🙂
Дядо Добре е съселянин на баба ми - той е от Байлово, тя е от съседното село Белопопци, родното село на писателя Елин Пелин. Развълнувах се от новината и отбелязах кончината на този рядко чист човек спонтанно, не на място, в спортен дневник.
Аз си спортувам. Миналата седмица бях в Стара Загора - хубав град за спорт. На спортната площадка ми напомниха, че съм спортувал там есента на миналата година и се учудиха че не съм местен.
Днес направих нов експеримент с ластика - сложих го през челото с окачване зад мен и правих напади, а после през тила с окачване пред мен и отпади. Главата ми доста олекна след сериите 🙂 Ще го вкарвам за сега в тренировките да видя какво ще стане. И друг път съм търсел натоварване за врата, но не съм разполагал с ластик
15.02.18
06:48
Голям пропуск е да не натоварваш врата, с ластик става ,но има толкова разнообразни упражнения със собствено тегло..Поздрави
Тези, да висиш на врата си, не ги харесвам. Като цяло, винаги съм бил ориентиран към борческите мостове, като предпочитания, не като действия 🙂 Нападите с ластик през главата определено са забавни, особено при кално време, когато се пързаля. А днес, като ми беше през тила на отпадите и гледах срещу мен как се разпъва, си мислех за коментара на nervak за скъсания ластик и скротума 🙂
16.02.18
02:45
Добри са си висовете ,за врата изометрията във всякакви варианти е много полезна..
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 16.02.18 02:49.
казано от doni dimitrov на 16.02.18, 02:45:
Добри са си висовете ,за врата изометрията във всякакви варианти е много полезна..
Би ли дал нещо примерно за врата...и по -леко ,като за бройлери )))
Не ми допада да увисна на желязна тръба, подпрян на тилната част на черепа или на адамовата ябълка. Пробвал съм - не е трудно, но убива и души прекалено.Визирам това клипче:
“Батките” тренирали само горна част, според клипа от предишното ми мнение и не можели да клякат 🙂 Аз няколко години значи съм бил “батка”, ако не се брои тичането. Колко критики съм отнесъл за спорта си само на лостове и крака без тежести, не е истина.
За врата, на времето, се бях ориентирал към мостове - тилни, челни, странични на стена, с и без възглавници, мина и замина. Нападите и отпадите с ластик през главата ги усещам добре, а и е забавно. Утре ще пробвам и странични напади с ластик през главата ... докато е студено и нося шапка ... трябва ми каска
17.02.18
07:28
Сега ако беше тренирал боен спорт особено борба, самбо, джудо щеше да мислиш друго яче.
Все за врата те хващат и стискат и мачкат адамови ябълки и убива и душат разни горили.
Но да оставим това настрана и да погледнем от чисто естетична гледна точка,широки рамена мускулесто тяло ръце да речем и крака ,ама тънко вратле...ше ме извиняваш.
Да разните мостирания са добри ,но както казах предпочитам изометрия ,не преси
Пресите от челна стойка не ги препоръчвам .
С тежест е добре. Колега, окачваш си диск или пудовка с някакъв колан на главата, навеждаш се леко, ръцете отзад на кръста и кеф ти клек, кеф ти изометрия, кеф ти преси примерно.. естествено с подходящи кг.
И кофички по този начин с колана през главата..Поздрави
Нападите и отпадите с ластик бих ги сложил преди висове на врат, като предпочитание. По-добри са, защото са по-удобни, по-достъпни, според опъна на ластика и защото, макар и пак да говорим за изометрия, напрежението е променливо. Освен това си правя и напади/отпади, което си е “колкото повече, толкова повече” 🙂 Горилите не са ми стимул за спорт, но естетиката е важна. Принципа на ластика е същия като на колана с тежест през главата - тежест ли е, опън ли е, дърпа те в някаква посока, а мускулите на врата се съпротивляват на напрежението в другата. Ако е малко, добавяш тежест или ако е с ластика, пристъпваш по-далече. Само че, ластика се носи по-лесно, отколкото колани и тежести, ако човек спортува като мен, навън, затова считам че е добро попадение напад с ластик през челото с окачване отзад и отпад с ластик през тила с окачване отпред. Мисля си и за странични напади по равнина, перпендикулярна на окачването, с окачване отпред и отзад, но все още не съм ги пробвал.
Мнението беше редактирано от Dymag на 18.02.18 02:21.
Днешната тренировка ми беше, най-общо казано, кръгове от: ластик - дърпане/бутане, собствено тегло - дърпане/бутане, клек и камък.
Във връзка с предишното ми мнение, само нападите и отпадите с хоризонталното напрежение в обратната посока от ластика са добри. Други не са удачни.
Бях в Стара Загора, хубав град за спорт, а понеделник пътувам за Велико Търново - баш в снега. Трябва да си предвидя екип за спорт на открито при сериозни минусови температури.
Мнението беше редактирано от Dymag на 24.02.18 22:30.
26.02.18
05:52
По тази логика прави само ластици и за всичко останало,още по лесно е никакви уреди не ти трябват.
Препоръчах ти висовете именно защото знам ,че си много консервативен в тренировките си и това е единственото което можеш да правиш на лост.Аз лично рядко ги използвам или по точно съм ги използвал, понеже сега не мога да кажа че тренирам нещо ...Поздрави
казано от doni dimitrov на 17.02.18, 07:28:
Пресите от челна стойка не ги препоръчвам .
Защо не ги препоръчваш и какво точно имаш предвид под “преси от челна стойка”
А ти Dymag как точно ще стигнеш до търново не ми е много ясно 🙂 Успех де.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.02.18 08:16.
Аз вече съм в Търново. Освен път и работен ден имам вече и една тренировка, на която установих, че на старата спортна площадка се е появила още една комбинирана катерушка от лостове и успоредки ... доста странна. Прикачвам снимки.
Тренировката ми беше кръгове от бутане с ластик, силови, дърпане с ластик, по-тежките повдигания на успоредка и накрая напади и отпади с ластик през главата.
Ластика го вкарах заради лакътната става, макар че движенията които правя с него са с повече динамика в раменете и/или усуквания на торса и много рядко в лакътя. Използвам загряващия му ефект, преди тежките многоставни движения със собствено тегло, затова го изнасям в началото на кръга. Увеличавам обема на тренировката с него, запазвайки самите тежки многоставни със собствено тегло - визирам силови, затруднените коремни (тюлени), L to HS, L to планче и подобни, вертикалните повдигания на human flag пред и за тяло. Аз чиста изометрия нямам - не правя флагове, а вертикални повдигания пред и зад тяло (”възможни” и “невъзможни”), не държа за време L, HS или планче, а правя L to HS или L to планче.
doni, висенето на брада или на тил, ако си ги пробвал, знаеш че са лесни и “убиващи”, както и че са чиста изометрия. Аз съм любител, а в любителския спорт не трябва да има “убиващи” неща. С ластика търся движения, в които участва всичко между хвата (ръцете) и опората (петите). Правя си обема на тренировката с него и правя собственото тегло с намален обем, в нива 1-5 повторения, което, на теория, ми държи силата, облекчава лакътната става, в сравнение с това всичко да ми е със собствено тегло и го използвам за загрявка/разпъване на проблемното ми сухожилие - все препоръчителни неща. Съответно, така и така ластика е тук, търся оптималното му приложение.
Снимки от пътя, старата катерушка и новата в Търново ... че това сняг ли е - аз съм дърт, виждал съм и сняг и студ 🙂
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.02.18 00:23.
Тренирах на сняг, на “леден дъжд” - отгоре вали дъжд и както капне замръзва, а днес, в София, от вода не можеше да се стигне до хоризонталната стълба, на която правя тюлени и успоредни хватове. Ластика издържа добре климатичните промени - видимо няма промяна.
От 7-ми съм при “батките” в Бургас 🙂 Вече където и да отида се чувствам като на “домашна” площадка - всичко си знам
Имам вече четири тренировки в Бургас, на уредите в ... Михаил Лъкатник мисля че се казва училището, в Славейков. Не ми е особено близо и всяка тренировка е съпроводена и от един час ходене - половин натам и половин на обратно. Има по някой друг спортуващ на открито, но не е като през лятото.
Нещо ми се струва позанемарен града, като чистота и с раздути цени, за извън сезон.
”Терминът „дефекация“ може да се дефинира като процес, чрез който се елиминира крайния продукт от храносмилането. По време на този процес, чревната нервна система и парасимпатиковата система позволяват няколко действия ... Последното позволява ректално изравняване, за да се създаде интраабдоминално налягане, като по този начин се изхвърлят отпадъците” Аз това мога да го кажа с една дума - срань ... добре де, с три - изхождане по голяма нужда.
В днешната тренировка плъзгах актиновите си нишки между миозиновите, с надеждата че калциевите ми йони ще преминат от саркоплазмения ретикулум в саркоплазмата и ще се свържат с тропонина, оголвайки активните центрове на актина, за да се свържат с миозиновите глави и voilà - актомиозин ... по познат като “трупно вцепенение” 🙂
Много интересно - хората са или нечетящи и незнаещи, или говорят непознат и неприложим за предаване на информация език, като и в двата случая е все тая какво са казали ... да се чуди човек как едно време са спортували и сра ... ходили до тоалетната. Чудя се още, дали това е информация, демонстрация или деформация?
Днес отидох да спортувам по-рано и в училището имаше 7-8, отделно един от друг, спортуващи хора, на всякакви възрасти. Бургас спортува активно 🙂