Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:
Bart Simpson

17.12.17
02:31

Просто е разочароващо и ти търся оправдание.
Твърде си умен за да се водиш в омразата си от единичен случай, каква е истинската причина за ненавистта ти?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 02:32.

17.12.17
02:34

Няма омраза..статистиката е безмилостна.

Bart Simpson

17.12.17
02:38

Човек, говорим за чисти и непорочни хора от клипаа и обществата, които олицетворява той.
Казах ти,  не съм фен на черните със смъкнати гащи от Куинс, но не защото са черни,  а защото са лоши.
Върни лентата и виж как сме се отнасяли, ние белите с тях и ще разбереш.
За слоновете знаеш ли?
Миролюбиви, макар и териториялни животни,  всички слонове убийци са гледали как са убивали майките им.
Това, което се случва с черните е естествен процес и вината е на белите.

Bart Simpson

17.12.17
02:42

Спрем ли да се съмняваме и да излизаме от убежденията си...........еволюцията спира.

17.12.17
02:43

ИИИИбать..добре,че са  зелените.
Нищо не може да ме убеди....дръж си о тооя Лондон,...маймунарник.
Мога още днес да замина....със семейство,щот имам условия добри- 3,4,6 месеца..но никога няма да го направя..аз?!-за другите от семейството не гарантирам,може  и  да искат-но ако се двоумят ще подпомогна...никога не съм ги спирал да заминат

Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 02:57.

Bart Simpson

17.12.17
02:44

Кажи ми поне, че разбираш гледната ми точка, не я приемай.

17.12.17
02:54

казано от Bart Simpson на 17.12.17, 02:44:

Кажи ми поне, че разбираш гледната ми точка, не я приемай.

Нямаме обща(пресечна) точка със зелените.

Bart Simpson

17.12.17
02:57

„Често ми е хрумвало, че доброто възпитание е може би онзи външен заглушител, който не дава да се разбере, че ти се пръска сърцето.”
Стайнбек.........

17.12.17
03:00

Баси  колко литературно...от бял))
Не ми говори за възпитание...

Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 03:01.

Bart Simpson

17.12.17
03:04

Само казах, че моето не ми позволява да кажа как ме кара да се чувствам твоето тесногръдо отношение към една не малка.част от човечеството.
Знаеш ли, че има племена по поречието на Амазонка, които не са се сблъсквали с бели, тях мразиш ли ги, те не знаят, че твоят  и моят свят съществуват?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 03:05.

17.12.17
03:12

Дреме ми за Амазонка...както и за останалите маймунарници.

Bart Simpson

17.12.17
03:14

Разбрах го.
Сега видях едит на едно от мненията.
Объркал си ме.
Аз нямам нищо, ама нищо общо с Лондон.
Аз живея на село в Ирландия.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 03:21.

17.12.17
08:13

Много тъжно... Мислех, че съм се родила в 21век, ама  тц ...

17.12.17
09:04

Всеки път когато нервака се намеси, губя всякаква надежда в човечеството. Дори не разбирам расизма. Работила съм на място с 42 националности, и расизма беше забранен. За всяка проява на расова или религиозна непоносимост, връщаха хората там откъдето са дошли, да си проявяват омразата там.
Отказвам да живея в един свят с нервака, който има непносимост към красотата и разнообразието на нашата планета. Заради такива като него, планетата ни страда.
Ако имах тази власт, бих карала подобните на него да се трудят в мините в Конго. Няма извинение и оправдание за подобно отношение към хората.
Но понеже имам единствено властта над дневника си, всяко мнение на нервака след моето по тази тема ще бъде изтривано и ще се ореструвам че той и такива като него не съществуват.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.17 10:22.

И аз съм изненадан от това, което чета тук, и бих казал следното:
1. Всички крайности са нежелателни и би ми било много тъжно, ако някой е сериозно убеден в такива екстремни идеи. Ако е поне малко разумен, много е вероятно авторът на подобни изказвания в един момент сам да се отрече от изразените идеи, след като е осъзнал заблуждението си.
2. Омразата е крайно нездравословна и с това противоречи на целта на сайта. Затова би трябвало да присъства колкото е възможно по-рядко тук.
3. Може би е добре по-често да се прочиства форумът от от подобни постове, несвързани с темата на сайта и представящи го пред света в доста неблагоприятна светлина? Защо расизмът да се превръща във визитна картичка на нашия форум?

Мнението беше редактирано от Орлин Атанасов на 17.12.17 12:00.

Bart Simpson

17.12.17
12:42

казано от Queen Cobra на 17.12.17, 08:13:

Много тъжно... Мислех, че съм се родила в 21век, ама  тц ...

Кобре, на 17 ли си?
Мисля, че си родена във 20-ти век.

17.12.17
16:07

Движение:
- 20-тина минути йога и разтяжки, останалото време - мързел, лежане и топла вана

Храна и добавки:
- шейк от какао, мака, муира пуама, гуарана, киноа, конопено мляко, мед
- тахан с мед
- коктейл от какао, мака и другите неща от сутринта + тинктура от чага
- малко краставица, мариновани камбички, домашно козе сирене, елда, домашно уасаби; доста крекери (несурови); 2 вафли хармоника
- кисело мляко с райска ябълка и кардамон

Вода:
- още не знам, но днес не ми се пие много. Досега към 1.5 л съм изпила, надявам се до към два да станат

Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.17 18:02.

17.12.17
21:03

Аз също не го разбирам нервака, но има доста такива хора особено в България. Това по принцип е подсъдимо, но тук няма кой да ги гони расистите за насаждане на омраза 🙂

17.12.17
21:21

Расизма е проява на страх. Сред черните и жълтите има по-големи расисти от белите.

ДЕ

17.12.17
21:33

Всеки чувства нещата по различен начин и това е. То отвътре ти идва. Иначе, колкото вреди са нанесли белите на човечеството и що народ ей така си е отишъл, равни нямат. Също така, едно е да мразиш, друго е да мислиш, че определена раса е по-долу от теб, да кажем в интелектуално ниво, каквито примери се дадоха, но да нямаш лоши чувства към нея. За мен водещото е, да си добър и стойностен човек, какъвто и черен да си, а не някой лъснат, парфюмиран бял подмолен и лицемерен интересчия, дето ще те лизне във всеки момент.
Апропо страшно много харесвам азиатки 😛

17.12.17
22:17

казано от Deyan на 17.12.17, 21:33:

Иначе, колкото вреди са нанесли белите на човечеството и що народ ей така си е отишъл, равни нямат.

Белите са затрили много по-развити от тях цивилизации. Колкото и да сме в ерата на техническия прогрес, всъщност цялата човешка раса е в упадък през последните 1500-2000 години и това е видно когато се огледаме какво се случва.

казано от Deyan на 17.12.17, 21:33:

Апропо страшно много харесвам азиатки

Азиатки са жените от Инонезия, Филипини, Пакистан, Монголия, Япония, Корея, Папуа Нова Гвинея, Шри Ланка...изглеждат коренно различно, как успя да ги сложиш под общ знаменател? 😄

Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.17 22:21.

ДЕ

17.12.17
22:27

Добре де, Марги, кефят ме нЕкои китайки и тайландките. Хем дръпната, хем с леко матова кожа 😄 Жената ще ме пребие, ама нея си я обичам най-много де.
Като каза упадък, няма как да не упоменем Кали Йуга. Сигурен съм, че си попфехвърлила най-малко ведите 😉

17.12.17
23:44

казано от Margi на 17.12.17, 22:17:

Белите са затрили много по-развити от тях цивилизации. Колкото и да сме в ерата на техническия прогрес, всъщност цялата човешка раса е в упадък през последните 1500-2000 години и това е видно когато се огледаме какво се случва.

Ти не си ли бяла или жълтите и кафявите не са алчни, кръвожадни и жестоки? Тези развити цивилизации като Атлантида ли са били или по-развити? Доброто и лошото винаги вървят ръка за ръка и да се говори, че сме в упадък... при условие, че хората летят в космоса, придвижват се до всяка точка на света за часове, говорят и сърфират от телефоните си, лекуват болести от които едно време са умирали като бълхи, а средната продължителност на живота се е увеличила в пъти, водата идва от мивката, светлината и топлината от копчето, а храната от хладилника. Никой не те спира да живееш в дървена колиба в Шри Ланка, но .....

Bart Simpson

17.12.17
23:48

Пакистанките сморед мен не са от Азиятския етнос, ако не се взема географското разположение на страната.
Защото половината туркини също са азиятки.

Bart Simpson

17.12.17
23:50

казано от Brown Bomber на 17.12.17, 23:44:

казано от Margi на 17.12.17, 22:17:

Ти не си ли бяла или жълтите и кафявите не са алчни, кръвожадни и жестоки? Тези развити цивилизации като Атлантида ли са били или по-развити? Доброто и лошото винаги вървят ръка за ръка и да се говори, че сме в упадък... при условие, че хората летят в космоса, придвижват се до всяка точка на света за часове, говорят и сърфират от телефоните си, лекуват болести от които едно време са умирали като бълхи, а средната продължителност на живота се е увеличила в пъти, водата идва от мивката, светлината и топлината от копчето, а храната от хладилника. Никой не те спира да живееш в дървена колиба в Шри Ланка, но .....

Да, Браун, прав си, но Марги имаше друго предвид, факт е че техническия прогрес е в геометрична прогресия, но колкото повече напредва, някак и морала спада обратнопропорционално с него.
И в крайна сметка какво като има лечение за определен щам, след като човечестяото се е изродило достатъчно,  че да създава и заразява населението с вируси и после да им взема парите за да ги излекува.
Аз няма да си защитавам тезата, просто през моята призма са така нещата.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 23:52.

17.12.17
23:54

Морала не е колективна или национална черта.
Лицемерието също.

Bart Simpson

17.12.17
23:58

Разбирам, че не е, но това, което смятам е че всичките тези технологии позволяват съсреодоточаването на много сила в един човек.
На всякакво ниво, от местен управник, до Путин.
И аз, честно не смятам, че еволюционното стъпало,  на което се намираме позволява на едно човешко същество да оперира обективно с подобна сила и нещата се извращават и макрая всички плащат цената за това.
Само на мен ли ми се струва, че света става малко клаустрофобичен?
Естествения потбор/отбор не е нарушен само защото застрелваме елена с най-големите рога, а защото жените се женят не за най-здравия и красив и умен мъж, а за най-богатия и после след като ги зареже отглеждат носител на не здрави гени в не здрава семейна среда.
Едит:
Както,  разбира се и ние мъжете не се женим за жените с най-широк таз за да сме сигурни, че ще са в състояние да родят много деца.
Просто светът е пластмасов и неестествен.
Ако го гледаш отсрани е тъжен и макар облян от светлини е тъмен и изкривен.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 02:08.

18.12.17
08:36

Колко да сме напреднали всъщност? Да не би случайно някой от напредналите технически нобелови лауреати да е в състояние да обясни как са построени пирамидите, а да не би да може да построи нови по сходен начин, който да ги запази през следващите няколко хилядолетия? Някой може ли да построи нов Мачу Пикчу или да възпроизведе цивилизацията на ацтеките с техните плаващи градини, която не само не е разрушила природата, а я е оставила в по-добро състояние от преди заселването им.
А някой от технически напредналите може ли да обясни защо в древните епоси от противоположни краища на света се говори едновременно за ядрени войни и пътуване в космоса? Някой знае ли със сигурност колко точно ние сме по-назад от тези цивилизации? Защо обезателно живота в дървени колиби е по-изостанал от този в херметизирани пространства с изкуствен въздух, и защо си мислите че преди хилядолетия хората са живели мизерно? И защо си мислите че в Шри Ланка всички хора живеят в колиби и давате постоянно нея за някакъв пример? Всичко това показва единствено и само незнание и неразбиране на нещата.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.17 08:37.

18.12.17
09:30

казано от Margi на 18.12.17, 08:36:

К Да не би случайно някой от напредналите технически нобелови лауреати да е в състояние да обясни как са построени пирамидите, а да не би да може да построи нови по сходен начин, който да ги запази през следващите няколко хилядолетия?

Продължаваш да омесваш понятията и да не разбираш как работи науката и каква е разликата между наука, псевднаука и колекция от ненаучни знания. 🙂

За другото си права. Много хора мерят напредъка на сегашната ни цивилизация и на другите преди нея по критериите на същата тази цивилизация, което не е коректно.  Бих бих отишъл и по-натам - дори в рамките на сравнително хомогенното западно общество няма съгласие какви точно са тези критерии - технически напредък, някакви криворазбрани  и пречупени през призмата на християнството ценности, качество и продължителност на живот, индивидуално благосъстояние или нещо по-неуловимо, каквото търсят всичките там ню ейдж течения.
Там е работата, че грешен отговор няма. Обществото вече не е западно и източно, северно или южно, а глобално. В него трябва или да се адаптираш, или да станеш  част от историята. Това важи с еднаква сила както за романтиците, вярващи в кармата и прераждането, така и за расистите.

Bart Simpson

18.12.17
09:39

Защо да не разбира как работи науката???
Аз ще ти кажа какво е науката за мен.
Тя е единствения рационален начин да се обяснят неща, които не разбираме, а останалота част, която
разбираме е просто описание на света ни.
Защото силата на гравитацията е измерима, но кой ще обясни какво е гравитацията?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 09:40.

18.12.17
09:51

Нервак, както казах, всяко твое мнение по тази тема ще бъде изтривано. Съгласна съм само с последното ти изречение: Когато човек не се храни добре, и мозъкът не функцуонира добре.
Боби, не съм споменавала извънземни. 🙂 За останалото, съм по-скоро съгласна.
Барт, и с теб съм съгласна, с уговорката, че съвременната наука е много несъвършена и едностранчива и не може да обясни елементарни неща, на които отговорите са хилядолетия назад.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.17 09:56.

Bart Simpson

18.12.17
09:58

Няма да ти спамя повече, за да оняснявам.
Отговор на NASA:
https://starchild.gsfc.nasa.gov/docs/StarChild/questions/question30.html
Сега, ако някой знае и аз го подценявам, да им отвори очите на хората от NASA.
Edit:
То пишело “Барт и с теб съм съгласна.....”, а аз чета ” и с теб НЕ съм съгласна”.
Веселба, иначе наистина е странно,  че не знаем какво всъщност е гравитацията.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 10:16.

18.12.17
10:18

Относно единственото оцеляло от 7-те чудеса на света и запазено до днес, бил съм там два пъти и след като го видях с очите си осъзнах, че всичко е толкова измислено и преувеличено. Някои от великите загубени или изтребени цивилизации са убивали ритуално заловените пленници, а други са ги изяждали, колко хуманно и напреднало. Човечеството не е станало нито по-лошо, нито по-добро. Факт е, че вървим напред и не е изключено някой ден да колонизираме друга планета, да “оползотворим” ресурсите и, а цикъла да се повтаря и повтаря, а който иска да живее в отворено пространство или колиба, да вярва в религии, и измислени божества, може да го направи и в България, никой не го е спрял.

Bart Simpson

18.12.17
10:29

Ритуано жертвоприношение на един или няколко човека съпоставено с атомна бомба или ядрена авария......хм???????
Ритуалните жертвоприношения ги има и днес в напредналия ви свят...........Викат: Алах акбар и натискат копчето.
Разликата е,  че преди заедно с жертвания не са заминавали и десетки и стотици невинни.

18.12.17
10:33

казано от Brown Bomber на 18.12.17, 10:18:

...

Честно, от целия пост разбрах само че си ходил в Египет, не ти е харесало и незнайно защо, си отишъл пак. 🙂
Като са толкова елементарни, вземи ги построй. 🙂
Нищо не знаем за историята си, ама съвсем нищо. Никой никога няма да разбере вероятно какво има по пясъците на необятна Сахара (на средата на която, междувпрочем, има скелети на китове), или в джунглите на Мезоамерика. Така че, всичко тук си остават празни приказки.

18.12.17
10:37

Човечеството не е станало нито по-лошо, нито по-добро.

Не са използвали атомни бомби, защото не са имали капацитета да ги създадат, но може да си сигурен, че “развивите цивилизации в миналото” са нямали задръжки да използват каквото и да е друго оръжие срещу враговете си.

п.с. книгата “Проекта Манхатън” доказва в какво развито общество живеем и колко са “глупави” американците.

Bart Simpson

18.12.17
10:40

Хора, щом ви е удобно да си живеете в този свят-моля.
Просто не е обходимо да се присмивате на хора с друга гледна точка.
И кой и от къде знае кой колко е клал??????!
Още не могат да им разчетат писмото, па са нареди и ти с учените, знаеш ми г#за.ми знаеш,Нервак.
Стайнбек ма опущи, ай точи си ножовете и не се напрягай с мисъл.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 10:42.

18.12.17
10:44

казано от Margi на 18.12.17, 10:33:

...

Честно, от целия пост разбрах само че си ходил в Египет, не ти е харесало и незнайно защо, си отишъл пак. 
Като са толкова елементарни, вземи ги построй. 
Нищо не знаем за историята си, ама съвсем нищо. Никой никога няма да разбере вероятно какво има по пясъците на необятна Сахара (на средата на която, междувпрочем, има скелети на китове), или в джунглите на Мезоамерика. Така че, всичко тук си остават празни приказки.

Нищо не си разбрала, защото затваряш съзнанието си за истината и искаш да живееш в свят пълен с митове и легенди.

Не е вярно, че не ми е харесало, не съм казал подобно нещо. Бил съм в Египет няколко пъти по работа и сигурно пак ще отида.

18.12.17
11:10

Половината хора идеализират миналото, защото е било по-морално, а другата половина- защото е било по-маскулинно. Обаче със сигурност знаем, че е било по-добре от сега. 😄

18.12.17
11:27

...а всичко започна от едно видео на Кот д’Ивоарските заули изпълнители и моето искрено възхищение от уменията им...в този форум всичко ескалира и се деформира с притеснителна скорост... 😆 обсъдихме расизма, развитието на човечеството, изгубените цивилизации, и още повече развалих мнението си за нервака, ако това изобщо е възможно...😄 всъщност, цялата дискусия от него тръгна, и аз все не мога да си обясня защо, след като аз не съм съгласна с неговите виждания, не чета дневника му, и отбягвам темите, в които е замесен, той не прави същото с мен...
Обичам да водя дискусии, но когато насреща са адекватни хора и аргументи, които не са заслепени от омраза.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.17 12:07.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1