06.03.06
17:31
Значи днес забелязах нещо докато правех за гърди от хоризонтална лежанка с лост.
Направих две загряващи серийки и след това с 75 кг 8 пъти.На втората серия едвам направих със същата тежест 6,на третата 4,а на последната едвам 2.На какво се дължи това ? Да правя обратна пирамида освем.Почвам от 75 и свалям на 70,65,60 ? Или това е нормално и да не се рпитеснявам :? :shock:
06.03.06
18:08
ъмм как до отказ бе ?!? нали първия път си права 8 почти без проблеми и вече втората серия се опитвам да стигна до 8 но немога и на 5-тото 6-тото умирам.После па на 3-4 тото.Да намалям килата освем на 70 примерно ?
06.03.06
18:12
ъмм как до отказ бе ?!? нали първия път си права 8 почти без проблеми и вече втората серия се опитвам да стигна до 8 но немога и на 5-тото 6-тото умирам.После па на 3-4 тото.Да намалям килата освем на 70 примерно ?
Правиш ли достатъчно почивка между сериите?
06.03.06
18:14
Правиш ли достатъчно почивка между сериите?
Ми около 1 минута някъде :roll: :roll:
06.03.06
19:05
ако си на НВД е нормално.
06.03.06
19:10
Не съм на нвд,но мисля,че е заради почивките.Благодаря на всички ви за отзивите.
Ами до отказ правиш, ако не в първата, то от втората нататък.
Какво значи правиш 8 почти без проблем? Ако никой не те пази, и не ползваш чийтинг, че успееш ли да направиш 8 чисти с тази тежест и да си закачиш сам щангата?
Дори и да не стигаш до отказ във първата, то определено се изморяваш доста, а малките почивки не позволяват достатъчно възстановяване на АТФ в мускулите и съответно силата ти за следващите серии прогресивно пада (натрупване на умората се получава).
Не намалявай тежестите, а пробвай с 2 минутна почивка как ще бъде.
Или просто не прави 4 серии с една тежест - прави само 2, в третата намали малко и това е, минаваш на друго упражнение.
06.03.06
20:31
[quote author=”Петко К”]
Ами до отказ правиш, ако не в първата, то от втората нататък.
Какво значи правиш 8 почти без проблем? Ако никой не те пази, и не ползваш чийтинг, че успееш ли да направиш 8 чисти с тази тежест и да си закачиш сам щангата?
Дори и да не стигаш до отказ във първата, то определено се изморяваш доста, а малките почивки не позволяват достатъчно възстановяване на АТФ в мускулите и съответно силата ти за следващите серии прогресивно пада (натрупване на умората се получава).
Не намалявай тежестите, а пробвай с 2 минутна почивка как ще бъде.
Или просто не прави 4 серии с една тежест - прави само 2, в третата намали малко и това е, минаваш на друго упражнение.
Много благодаря.Попринцип права 8 почти чисти,защото на 7-8-мото правя малко мост.Ще послушам съвета ти и ще си почивам повече. ;)
06.03.06
22:32
А може просто да не си бил в кондиция този ден. На мен ми се е случвало да ми пада силата някой дни, ако съм изморен нещо или не съм заредил с въглехидрати достатъчно...
08.03.06
16:53
според мен трябва да правиш пирамида .. почваш с по малки и с всяка серия слагаш още килограми... не почиваи повече от 2 мин ... няма смисъл ... гледай да правиш упражненията колкото се може по бързо да за да се напомпва мускула повече и да има по голям ефект