Тренировъчен дневник на Оля

Прескочи до:
ДЕ

18.12.17
23:35

Аз пък не знам каква е тая мания, колеги да описват в дневниците си упражненията на английски. Някои казват, че не знаели как било съответното упражнение на бг език и затова 😄 Не, че е някакъв проблем, всеки да си пише както му е кеф, ама.........явно е по-модерно и вдъхващо респект.

Мнението беше редактирано от Деян на 18.12.17 23:36.

20.12.2017 Горна част

Лицеви опори:1.13 повторения;2. 9 повторения;3. 5 повторения

Гребане с щанга
1.10х30кг
2.10х40кг
3.  6х46кг
4.10х40кг
5.20х34кг

Военна преса
1.10х10кг
2.  8х14кг
3.  4х20кг

Сгъване с щанга за бицепс
1.10х20кг
2.  5х20кг
3.  4х20кг

Степер 10 минути

23.12.2017 Долна част

Клек
1.10х20кг
2.  5х40кг
3.  2х50кг
4.  1х60кг
5.  2х66кг
6.  1х66кг
7.  3х10х52кг

Римска тяга
1.10х40кг
2.  5х44кг
3.  5х50кг
4.  9х54кг
5.  6х54кг
6.  5х54кг

Глутеус мост: 3х15х30кг

Повдигане на пръсти за прасец:4х15х30кг

Степер 10 мин.

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 23.12.17 23:04.

25.12.2017 Горна част

Лицеви опори:1.13 повторения;2.11 повторения;3.10 повторения

Гребане с щанга
1.10х30кг
2.10х40кг
3.12х46кг
4.  6х50кг

Военна преса
1.10х10кг
2.  8х14кг
3.  6х20кг

Щанга от стоеж за бицепс
1.10х20кг
2.  7х20кг
3.  7х20кг

27.12.2017 Долна част

Липса на концентрация при днешната тренировка...просто не ми беше ден...никакъв прогрес на клека...за щастие прогрес на всички останали упражнения !

Клек
1.10х20кг
2.  5х40кг
3.  2х54кг
4.  7х62кг
5.  4х62кг
6.  3х60кг

Римска тяга
1.10х40кг
2.10х50кг
3.  12х54кг
4.10х50кг
5.10х50кг

Повдигане на пръсти за прасец
1.21х50кг
2.16х50кг
3.18х50кг

Глутеус Мост:
13х50кг;12х60кг

27.12.17
19:31

Oля, прогресът не е вечен. Защо се разочароваш? Нормално е да стигнеш някакво  ниво и да останеш там много дълго време. Засега вървиш много добре, мисля,че ще извадиш още 7-10 кила за работни серии в бъдеще.

казано от Queen Cobra на 27.12.17, 19:31:

Oля, прогресът не е вечен. Защо се разочароваш? Нормално е да стигнеш някакво  ниво и да останеш там много дълго време. Засега вървиш много добре, мисля,че ще извадиш още 7-10 кила за работни серии в бъдеще.

Абе то работата е друга...ти като жена би трябвало да се сетиш,иначе е малко неловко да го споделям тук...просто забелязвам , че всеки месец едни определени 4-5 дни съм в лоша форма силово...преди се чудех от храна ли , спане ли...но сега вече разбирам !!! Незнам при теб как е в този период от време...забелязвала ли си такава тенденция към отслабен тонус?
Само за пример...преди време бях достигнала 5х60кг на клека стабилни повторения и след това по време на този период , за който ти говоря 3х60кг и криви много...

27.12.17
20:08

Ахахах, ясно. Но  смятам, че тук сме културни и отворени хора. Ако си забелязала, ако не споделиш в коя фаза на цикъла си, как ти минава овулацията и пр. все едно не водиш дневник. 🙂
При мен в първия ден на МЦ се появява ефекта на супер силата. През останалото време не усещам разлики- запазвам си изпълненията на същите кг,защото не тренирам за покачване на сила и си градирам натоварването и обема така че да се натоваря оптимално според ситуацията и моментното настроение.

Една лекичка , но практична статия по въпроса.
http://biolifecoach.com/месечен-цикъл-тренировки-хранене-х-2/

ДЕ

27.12.17
20:32

Е как да няма значение-при някои се губи много кръв, което няма как да не рефлектира на тонуса. Дори само този факт, без другите неразположения, играе роля. Някои в този период са като парцали.

казано от Deyan на 27.12.17, 20:32:

Някои в този период са като парцали.

Това с пълна сила важи за мен !

27.12.17
20:57

казано от Deyan на 27.12.17, 20:32:

Е как да няма значение-при някои се губи много кръв, което няма как да не рефлектира на тонуса. Дори само този факт, без другите неразположения, играе роля. Някои в този период са като парцали.

Това е естествен физиологичен процес, който не  трябва да създава проблеми и драми. Най- малкото, че основното съдържание на менструацията изобщо не е кръв, камо ли в обилни количества, а епителни клетки, слуз и пр. Кръвозагубата” е средно 35 мл,  т. е 2-3 лъжици за целия цикъл, така че няма как да даде каквото и да е отражение.
Ако някоя дама има подобни проблеми, като дисменорея, болки, кръвоизливи, то трябва да ги лекува своевременно!
За здрава жена е неразположение, но нищо повече. От чисто санитарна гледна точка е по-неприятно като правиш упражнения от лег и навеждания. По време на първите дни цикъл силата е в пикова фаза. Умора и спад би трябвало да има преди цикъл, в края на лутеарната фаза. Но всичко е много много индивидуално заради уникалния хормонален фон на всяка жена. Преди години  и аз усещах спад в силата, сега не- явно фактори като хранене, възстановяване и психическа настройка оказват по-сериозно влияние.

казано от Queen Cobra на 27.12.17, 20:08:

Ахахах, ясно. Но  смятам, че тук сме културни и отворени хора. Ако си забелязала, ако не споделиш в коя фаза на цикъла си, как ти минава овулацията и пр. все едно не водиш дневник. 
При мен в първия ден на МЦ се появява ефекта на супер силата. През останалото време не усещам разлики- запазвам си изпълненията на същите кг,защото не тренирам за покачване на сила и си градирам натоварването и обема така че да се натоваря оптимално според ситуацията и моментното настроение.

Една лекичка , но практична статия по въпроса.
http://biolifecoach.com/месечен-цикъл-тренировки-хранене-х-2/

Мерси за инфото , ще погледна.

Явно всички сме различни...аз специално няколко дни преди цикъл се чувствам да не кажа безсилна , но определено не във форма.
  Относно посоката на тренировките аз лично имам малко по-различни цели.Винаги се стремя да покачвам тежести или повторения (естествено внимателно без безрасъдни опити разбира се )...просто иначе не виждам смисъл...така подържам стимул и чувствам че постигам нещо...иначе да стоя на едни кила дълго време имам чуството , че ще изгубя отправна точка...винаги започвам тренировка с идеята за подобрение на постиженията.И скам да изглеждам добре , а и също да съм силна физически , което вярвам ще промени качеството на живота ми във всяко отношение малко или много.Освен това вярвам , че няма как мускулатурата да расте без да я подлагаш на изпитание...тялото е практично и се променя само ако се налага...а ако не достигам предел на възможностите защо му е да ми увеличава мускулатурата само да ми тежи
  Въпреки това след време ще спра да покачвам кила в упражненията за горна част и то ще е когато реша че съм постигнала желаната кондиция , докато за долна част ще се стремя към прогрес доста по-дълго време...и когато постигна формата и силата , които желая там също ще циментирам на определени тежести...

27.12.17
22:37

казано от Queen Cobra на 27.12.17, 19:31:

Oля, прогресът не е вечен. Защо се разочароваш? Нормално е да стигнеш някакво  ниво и да останеш там много дълго време.

За визия не знам, но за абсолютна сила не мисля, че е така. Много напредналите силови атлети го знам като факт, че правят силов прогрес много, много трудно, но за средностатистическия трениращ < 1-2г не мисля, че има чак такъв силов застой. Много нагледно може да се види силовия прогрес при програмите на Рипетоу - 1во при Starting Strength(продължава обикновенно 3-6 месеца, т.е можеш да издържиш на +2.5 кила на всяка тренировка), т.е големия силов прогрес при всяка тренировка и после при Тексаския метод(пак колкото издържиш 😄) прогреса на седмична основа, които показват доста добре как се развива абсолютната сила при едни тренировки 3 пъти седмично с тежести 85+% от 1RM-а от като почне човек да тренира до 1г, примерно.
С две думи, според мен Оля има още доста потенциал да развие до пълен силов застой 🙂

п.п Kaто чета последните тренировки с клек на Оля, се сетих за феномена при жените как могат да правят повече повторения с по-висок процент от 1RМ-а си. Знаех го преди като факт, но тука доста добре се вижда със 7х62кг и 2х66 🙂

Мнението беше редактирано от Боян на 27.12.17 23:39.

29.12.2017 Горна част +малко екстра упражнение за глутеусите !

Лицеви опори:1.15 повторения;2.10 повторения;3.8 повторения

Гребане с щанга(надхват)
1.10х30кг
2.  5х40кг
3.  8х50кг
4.  7х50кг

Военна Преса
1.  5х10кг
2.  5х14кг
3.  6х20кг

Щанга от стоеж за бицепс
1.10х20кг
2.  8х20кг
3.  7х20кг

Обратна хипер-екстензия от наклонена лежанка
2х15 повторения с 2-3 секунди пауза в максимална контракция

Леко увеличение на силата в опорите и гребането...даже с гребането чувствам че мога още едно две повторения на максималните работни килограми , но хвата нещо не ми издържа и изпускам...ама то как няма да иде сила , като съм качила за нула време 1.5 кг лично тегло и вече съм 54.5 кг.Незнам дали е измамно усещането , но изобщо не се чуствам наднормена !

П.П.От тук нататък съм решила в края на всяка тренировка да включвам по едно или две упражнения изолирано за дупе , за да внеса малко повече акцент , понеже не усещам особенно натоварване в тази област с базовите клек и тяга.

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 29.12.17 20:02.

29.12.17
19:58

Oля, много сериозни тежести стигна само за 2-3 седмици. Започна от 30 кг, а вече гребеш със тежест, равна на собственото ти тегло. Тази разлика от 20 кг е много впечатляваща. Успяваш ли да гребеш от хоризонтална позиция на тялото с тази тежест?

казано от Queen Cobra на 29.12.17, 19:58:

Oля, много сериозни тежести стигна само за 2-3 седмици. Започна от 30 кг, а вече гребеш със тежест, равна на собственото ти тегло. Тази разлика от 20 кг е много впечатляваща. Успяваш ли да гребеш от хоризонтална позиция на тялото с тази тежест?

Здрасти , Готина !
Всъщност вече месец и половина я тегля тази щанга и знам ли...явно просто ми се получава.Упражнението го изпълнявам стандартно мисля , от стоеж със наклон напред умерен , прав гръб и с надхват.А на въпроса ти за хоризонтално...това си го представям на някаква лежанка хоризонтална...ама там ми се струва , че ще работи гърба във високата част около лопатките май и едва ли бих могла да работя с такава тежест.Незнам що така ми се качва силата... то е пълно с химия в тези храни , които купуваме хахахааа...Поздрави !

...малко бицепсиии...

31.12.2017 Долна част

Клек
1.10х20кг
2.  5х30кг
3.  5х40кг
4.  2х52кг
5.14х62кг
6.  7х62кг
7.  6х62кг

Римска тяга
1.10х40кг
2.10х50кг
3.13х54кг
4.10х50кг
5.10х50кг

Повдигане на пръсти за прасец
1.24х50кг
2.20х50кг
3.15х50кг

Планираните упражнения за дупе ги оставих за следващата година , защото просто не ми останаха никакви сили...получих леко гадене след клека и даже се чудех дали да не прекратя тренировката до тук !
  Пълна изненада за мен самата на клека с 62 кила , даже след серията  погледнах отново тежестите , но си бяха толкова.Хм трябваше да се самонакажа заради предишната ми кекава 7-мица . Независимо че ми се гадеше след изпълнението,все повече започвам да харесвам  това упражнение !!!
Пожелавам на всички съфорумци весело изкарване на НОВАТА ГОДИНА ...здраве и успехи!

02.01.2018 Горна част + глутеуси

Лицеви опори:16 повторения;2.11 повторения;3.9 повторения

Гребане с щанга
1.10х30кг
2.  5х40кг
3.10х50кг
4.  8х50кг

Военна преса
1.5х10кг
2.5х14кг
3.6х20кг

Щанга от стоеж за бицепс
1.10х20кг
2.  9х20кг
3.  8х20кг

Сгъване на бедра на топка: 3х8 повторения

Целта на лицевите опори е да достигна обем 3х20 повторения , на гребането 3+ серии на 50кг за 10 повторения и това ще го задържа така през цялата година , което мисля ще ми е достатъчно за горната част на тялото без да ставам обемна , което не желая да се случва.А рамото и бицепса има още много работа там...тегаво вървят нещата и ще се набляга още на силов прогрес.

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 02.01.18 18:50.

03.01.18
15:03

казано от Hitolq на 31.12.17, 16:03:

Римска тяга

Румънска. С Рим има общо колкото румънския с италианския.

03.01.18
15:05

казано от James Hinks на 03.01.18, 15:03:

Римска тяга

С Рим има общо колкото румънския с италианския.

Всъщност имат доста общо - поне колкото българския и сръбския, ако не и повече. 🙂

03.01.18
15:07

Би ли снимала упражненията за горна част?

03.01.18
15:14

казано от Boby_ на 03.01.18, 15:05:

Римска тяга

С Рим има общо колкото румънския с италианския.

Всъщност имат доста общо - поне колкото българския и сръбския, ако не и повече.

Всъщност не нито толкова, а за повече и да не говорим...

03.01.18
15:22

За да не спорите :

ДЕ

03.01.18
15:28

Хаха, ама Ma как са го залепили до Bul. Ник,ва дистанция нЕма 😄 И кой го е правил това......защото бг и сръбския ги  дават по-близки до руския от колкото украинския и беларуския до руския 😐 Може пък да има причина в граматиката.
Иначе езиковите групи са така!

Мнението беше редактирано от Деян на 03.01.18 15:33.

03.01.18
15:30

казано от Deyan на 03.01.18, 15:28:

Хаха, ама Ma как са го залепили до Bul. Ник,ва дистанция нЕма

На диаграмата не разстоянието е определащо, а типът на връзката - нашата със сръбския е малко по-близка от тази на румънския с италианския (26 до 35 лексикално “разстояние” срещу 36 до 35, каквото и да значи това). 🙂

03.01.18
15:36

Моите румънски приятели ми казваха, че от романските езици най- добре разбират португалски, макар и да им звучи най- гнусно.

И така и така се обадих, унгарски приятел ми е казвал че макар и според учените унгарския да е близък до някои балтийски, според него не може да им разбере нито дума.

Иначе да, няма друг такъв език залепен за друг език като български и “македонски”.

ДЕ

03.01.18
15:42

Ти махни, Димо, че е залепен, но той е единствения май, който не е свързан с чертички, с който и да било друг. Свързан е с другите очевидно чрез нашия 😉

Боби, нямам предвид разстоянието -”чертичките” липсват.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.01.18 15:49.

Bart Simpson

03.01.18
15:50

Фино-унгарска езикова група не съществува.

03.01.18
15:55

казано от Bart Simpson на 03.01.18, 15:50:

Фино-унгарска езикова група не съществува.

Ами не съществува, затова не се казва фино-унгарска, а угро-финска. Бахти колко празни постове изсипахте, с два клика в гугъл щяха всичките ви въпроси да се отговорят. Ама дайте да си мислим на глас в чуждите дневници 😄

03.01.18
16:12

Aми да, finno-ugric е , а не finno-hungaric? На български finno-ugric се превежда угро-финска, за благозвучие.
Да ти дам хедс-ъп, филолог съм.

Деяне, автор на диаграматa е украински професор, май това отговаря на въпроса ти 😄

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 03.01.18 16:13.

Bart Simpson

03.01.18
16:47

Благозвучието на Българския език не ми е силна страна определено.

казано от Queen Cobra на 03.01.18, 15:07:

Би ли снимала упражненията за горна част?

Щом желаеш, ще се постарая в скоро време да заснема клип.Но би ли конкретизирала дали искаш да видиш определено упражнение или искаш всичките ,които правя да ти направя видеа? Предполагам искаш да видиш дали наистина тренирам с горенаписаните килограми и дали спазвам правилна техника , което не е проблем...в следващите няколко дни ще направя вклипове.Поздрави!

03.01.18
20:31

Не се съмнявам, че тренираш с тези килограми- ти си доста здрава млада жена. Имаш силен клек с чудесна техника.
Интересно ми е за техниката , конкретно на гребането и евентуално на лицевите опори. Самата аз доста години правих тези упражнения  по неправилен и травмиращ начин - за щастие без вредни последствия, но все пак ефектът от грешни техники не беше пълноценен.
Виждам, че се стараеш да прогресираш и ще се радвам да се уверя, че при теб са ефективни и безопасни.

Римска тяга

Чак пък и с червено си го написал...като някакъв УЧИТЕЛ си...явно много знаеш не само на тема бодибилдинг ами изглежда си вещ по всички въпроси.Като съм написала РИМСКА ТЯГА , ти веднага си се сетил , че определено става въпрос за РУМЪНСКА ТЯГА , така че не съм успяла да те заблудя...нали?
Виждам , че се изявяваш в този форум , като по-специален(опитен) , затова искам учтиво да те помоля да ми позволиш да наричам румънската тяга  с името римска , понеже е видно , че така или иначе разбираш какво упражнение поствам.
А Румъния и Италия имат повече общо отколкото предполагаш ,особенно в исторически план...по-надолу Joe Musashi е написал жокер , а именно гугъл...В крайна сметка не желая да споря...просто харесвам това име на упражнението , дори и да съм го виждала написано и по двата начина.

казано от Queen Cobra на 03.01.18, 20:31:

Не се съмнявам, че тренираш с тези килограми- ти си доста здрава млада жена. Имаш силен клек с чудесна техника.
Интересно ми е за техниката , конкретно на гребането и евентуално на лицевите опори. Самата аз доста години правих тези упражнения  по неправилен и травмиращ начин - за щастие без вредни последствия, но все пак ефектът от грешни техники не беше пълноценен.
Виждам, че се стараеш да прогресираш и ще се радвам да се уверя, че при теб са ефективни и безопасни.

Абе чак пък млада...е вярно така се чувствам ама...
Имаш ги клиповете , но  ще е след събота , че тогава ми е на ред горна част.

03.01.18
21:45

казано от Hitolq на 03.01.18, 20:45:

Римска тяга

Чак пък и с червено си го написал...като някакъв УЧИТЕЛ си...явно много знаеш не само на тема бодибилдинг ами изглежда си вещ по всички въпроси.Като съм написала РИМСКА ТЯГА , ти веднага си се сетил , че определено става въпрос за РУМЪНСКА ТЯГА , така че не съм успяла да те заблудя...нали?
Виждам , че се изявяваш в този форум , като по-специален(опитен) , затова искам учтиво да те помоля да ми позволиш да наричам румънската тяга  с името римска , понеже е видно , че така или иначе разбираш какво упражнение поствам.
А Румъния и Италия имат повече общо отколкото предполагаш ,особенно в исторически план...по-надолу Joe Musashi е написал жокер , а именно гугъл...В крайна сметка не желая да споря...просто харесвам това име на упражнението , дори и да съм го виждала написано и по двата начина.

Ммм, да, И учител съм.
Наричай си я както искаш. Тя е наречена “румънска” заради точно определено нещо, а именно, че румънци са я вкарали като помощно упражнение, а неграмотниците в България са я прочели и превели като римска незнайно защо. Та щом искаш да си от тях, то бъди, не ми пречи.

Bart Simpson

03.01.18
21:50

Romanian не= roman.

03.01.18
23:47

Преди време опитах да ти обясня най-учтиво каква е връзката между Румъния и тягата, но ти се нахвърли по същия начин. Тренираш от вчера, но всичко ти е ясно и не приемаш чуждо мнение.

04.01.18
05:55

Ако движението е Румънска тяга , какъв е смисъла да го наричаш римска?Несериозно е, знаела че е Румънска тяга ама й харесало повече римска😄.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1