Коментарна тема към Предизвикателство Плочки Лято 2018

Прескочи до:
Bart Simpson

02.01.18
16:42

ПЛОЧКИ-ЛЯТО 2018- какво ти говори?
Давай, Димас темата за вписване.
Установил си правилата, на който му харесва добре дошъл.
Това е като ресторант-харесва ти-посещаваш го, не ти харесва-друг.
Не променяш ресторанта, а си избираш къде да се храниш.
Аз веме съм в джаза, имах гости и им направих най-якото шоколадово суфле и не го пробвах, само калмари, октопод и телешко тупам.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 16:46.

02.01.18
17:01

Значи за още по - семпло развитие на нещата предлагам всеки да си направи 3d скенер на пресата преди и след, след това се минава през 3д принтер и се разпраща на евентуално жури от мацки от форума които да оценяват пипнешком крайния резултат. Така ми се струва най-реалистично и просто.

02.01.18
17:07

You had me at “пипнешком” 😄

Иначе, според мен Кобре, както цялото предизвикателство, така и журито ни ще е разнородно и непрофесионално (несериозно). Сигурен съм че някои ще гледат само плочките, някои цялостен атлетизъм, всеки ще отдава различна тежест, каквито и твърди и издялани в камък критерии да заложим.

Относно гласуването за миналия път, имаше цяла седмица и срока беше обявен преди 2 месеца, който е искал е можел да гласува.

02.01.18
17:11

казано от Queen Cobra на 02.01.18, 16:38:

Не виждам какво НЕсериозно може да има в един конкурс? Предишният беше пълна пародия, нямаше нито точно установени правила, нито ясни критерии.

Каква тежест би имало за участниците, макар и първенци, в такъв един конкурс? Ше си сложиш тиквения медал в рамка ли?
Нали за това наградния фонд в предишния конкурс беше бира, защото нищо не бива да е твърде сериозно.
Това е конкурс за мъже, които си мерят... Методиките и дами, които си търсят мотивация да влязат в залата след работа. Само така мога да обобщя контингента от записалите се с желание да участват досега. Плочки искат - плочки правят. Аз лично не искам плочки, ама ми липсва мотивация и затова изявявам желание. И абсолютно изначално не смятам да се състезавам никого, освен себе си.

Bart Simpson

02.01.18
17:16

Лайка ми за БПН не е достатъчен, затова ще го кажа-много точно казано, дори да се напъна няма да го река така найс.
Аз както казах съм вътре заради бърборкането и да ми е по -трудно да захапя хляба.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 17:16.

02.01.18
17:20

Ъхъм, и аз да кажа, че много хубаво си го казала Наде. Браво, мъжко момиче.

Bart Simpson

02.01.18
17:29

казано от Joe Musashi на 02.01.18, 17:01:

Значи за още по - семпло развитие на нещата предлагам всеки да си направи 3d скенер на пресата преди и след, след това се минава през 3д принтер и се разпраща на евентуално жури от мацки от форума които да оценяват пипнешком крайния резултат. Така ми се струва най-реалистично и просто.

Аз ш взема да отида до сестра ми, тя има 3Д скенер за уста, би трябвало да може да ми направи модел на ” плочките”.

02.01.18
19:29

казано от Queen Cobra на 02.01.18, 16:38:

Не виждам какво НЕсериозно може да има в един конкурс? Предишният беше пълна пародия, нямаше нито точно установени правила, нито ясни критерии. Половината хора дори не знаехме кога се гласува- особено по празниците не съм следила всичко във форума.
Изобщо само плочките ли се гледат или цялостната визия, баланс и атлетизъм, като на нормален конкурс?

Хахахаха, конкурс 😄
Ти вече имаш плочки, не виждам какъв е тоя зор да участваш. Не че не може, но е безсмислено. Или просто искаш да спечелиш нещо ?

02.01.18
20:35

Записвам се за участие,това ще е едно добро предизвикателство към мен самия и непостоянството ми в тренировките,а да не говорим,че шкембака ми придоби напоследък апокалиптични размери 😄
Предполагам,че скоро ще се доуточни начина на документиране,подкрепям предложението на Вероника  за някакви еталонни снимки правени в доколкото се може еднакви условия преди/след 🙂

02.01.18
20:47

казано от CottageCheese на 02.01.18, 19:29:

Ти вече имаш плочки, не виждам какъв е тоя зор да участваш. Не че не може, но е безсмислено. Или просто искаш да спечелиш нещо ?

Ами да спечеля допълнителна мотивация. Крайно далеч съм засега от истински добра форма.
А със сигурност нещо трябва да се спечели, ако ще да е тиквен медал, гравиран от Рони.
Смятам, че това  трябва да е съвсем сериозен  конкурс, както организират такъв други групи и сайтове (бодиконструктур например) .Не разбирам смисъла няколко човека да си правят забавлението ей така без напъване и съревнование.

02.01.18
20:51

Аз съм за оценяване на мъжки преси с опипване- и без това съм силно късогледа 🙂

И аз се включвам!
Ще започна да описвам храната и тренировките си отново 😊

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 02.01.18 21:56.

02.01.18
23:16

ОК, понеже няма начин да се угоди на всички и в опит да угодим на максимално много желания, срок за заявяване на участие и постване на начални снимки и мерки от днес до седми януари полунощ.

Срок за постване на снимки за отчет на етап едно - 48 часа от пети до седми април 2018 24:00h софийско сървърно време. За Етап Едно ще си има гласуване в срок от 7 дни след след седми април и Вероника ще обяви резултатите за Етап Едно - временно класиране.

За постване на финални снимки за целия чалъндж (Етап две) срока е 48 часа от 0:00h на първи юни до 24:00h на втори юни 2018 софийско сървърно време. Пак седем дни за гласуване и Вероника ще обяви финалните резултати и победителите от предизвикателството Плочки Лято 2018.

Сега отивам да създам темата за заявяване на участие и за постване на отчети с междинни резултати (по възможност седмични).

02.01.18
23:36

Слагам от мен награда 1 час масаж при любимия ми масажист (ще сложа линк да го видите, студиото е в Пловдив до Панаира) за победителите и в двете категории за първи етап и студийна фотосесия (в студио в Пловдив) и на двамата победители за финала на чалънджа.

Ако има още спонсори, да си кажат какви награди предвиждат.

Bart Simpson

02.01.18
23:38

Аз ще отделя време когато съм в БГ да приготвя запомняща се вечеря за двама, като личен готвач в дома на победителя.
Заявявам го най-отговорно, само не мога да се ангажирам с дата, но речено -сторено.
Едит:
Само ако Марги се запише и победи се отказвам....... Такива неща не умея. 😁 😁 😁(ехей, с най-добри чувства, всеки си яде каквото му е на сърце).

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.18 00:21.

03.01.18
07:26

казано от Bart Simpson на 02.01.18, 23:38:

Едит:
Само ако Марги се запише и победи се отказвам....... Такива неща не умея.  (ехей, с най-добри чувства, всеки си яде каквото му е на сърце).

Значи, точно прочетох първото и се зарадвах, и мотивирах да участвам, и ти така да ме порежеш...пфу 😂😁😆

Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.18 07:28.

03.01.18
07:43

Кво ще рече пълна флексия на коремните мускули? Мога ли да ви гледам снимките от предния чалъндж за примерни?

Bart Simpson

03.01.18
08:20

Максимално стегнат корем.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.18 08:21.

03.01.18
09:17

казано от БПН на 03.01.18, 07:43:

Кво ще рече пълна флексия на коремните мускули? Мога ли да ви гледам снимките от предния чалъндж за примерни?

Идеята е да се види и в стегнато и в нормално състояние как е пресата за да се намали възможността от спекулация с отпусната “преди” снимка и стегната преса за “след”. Иначе то е нормално да представиш пресата си накрая в най- добра възможна светлина. Но както горчивия ми опит показа, реалното което има значение е добрата преса и никоя светлина или опит в снимането не могат да компенсират липсата ѝ 😄

03.01.18
09:56

казано от Димо на 03.01.18, 09:17:

Но както горчивия ми опит показа, реалното което има значение е добрата преса и никоя светлина или опит в снимането не могат да компенсират липсата ѝ

Да...и именно поради тази причина ,не е ли по-добре просто снимка със стегната преса сега  и накрая.Просто две снимки...това с храна и калориите ми се вижда излишно и затормозяващо-дреме му на някой ,кой колко сурово гуано е изял или литри бира изпил,ако пресата е врязана накрая.
Туй го поствам, щот съм мързелив,свенлив и тъп...ни се снимам много...а за сметките,то аз основно бирата не знам колко калории,та какво остава за другите неща.

03.01.18
10:08

Както казах, не е задължително да се смятат калории. Имаше няколко тези преди време, че ако тренировките ти са някакви суперски и структурирани, можеш да ядеш и пиеш на корем и пак ще си по зверските плочки. Ако ти ще защитаваш тази методика, можеш да го направиш спокойно. Пиши си тренировките подробно (както и правиш) и вместо да описваш всеки ден ядене и калории, опиши 2-3 типични дни какво горе- долу си ял. Все пак, освен че е нали да си мерим ... пресите... да си премерим и методиките както каза много добре го каза Надето. Не толкова за нас си, ами за някои странични наблюдатели или последващи попаднали на форума потребители на интернета, които търсят как да изкарат плочки за лятото.

Bart Simpson

03.01.18
11:01

Честито на първата дама в плочкуване-2018.

03.01.18
14:49

казано от Joe Musashi на 02.01.18, 11:24:

казано от Димо на 02.01.18, 11:17:

На теория е така че не се иска кой знае какво да се изкарат плочки за 6 месеца, а на практика се видя че не е чак толкова лесна тая работа.

Е каква е тая практика? неясно форумно състезание с 4-5 участника, единият от които отпадна по болест, и като цяло не изглеждаше някой да се напъва и да излиза от зона на комфорт кой знае колко. Това ли  ти е представителната извадка?

Аз залагам оная бира от Димо, че и тая година ще стане така 😄

03.01.18
15:03

Аа, не, при облозите с бирите не може така. Не може да се прехвърлят дългове. Дори и аз да дължа на теб 10, и после ти да дължиш на мен 10, бирите се изплащат и изпиват - аз 10 и ти 10.

03.01.18
15:05

Не ве, аз я преотстъпвам само, щот ставам въздържател.

04.01.18
10:27

Ш, Ванка, по оная флотската формула ли си мериш мазнините? Бая е далече от истината според мен. Определено си по- малко от 20% БФ така като те гледам.

За проверка въведох моите данни. По калипер аз съм на 20 %БФ а тази формула ме изкарва 25%

04.01.18
10:28

Да, по нея. Все тая, важното е всеки път да е еднакво грешна.
Имам и калипер, ама не ми се занимава 😄

04.01.18
10:47

Хаха, ти си луд майна. Дай щи дам линк където лесно се въвеждат замерванията и има обяснено как се мери да видим какво ще покаже по калипер.

Тая формула иначе е супер подвеждаща със само 2 замервания - врат и корем.

04.01.18
11:49

казано от Ivan на 04.01.18, 10:28:

не ми се занимава

😄

Здравейте!

Без да искам да предизвикам спам, без да искам засегнатото лице да се чувства обидено, както и без да искам реакции от типа “тази пък много сериозно се взе”, съм длъжна да реагирам. Нека продължим със забавното настроение. 🙂

Получих сигнали със съмнение, че снимката на Димо, където е стъпил върху везната, е манипулирана и по-конкретно - че стъпалата му стоят странно върху повърхността на кантара, сякаш са слагани после (layer върху layer).

Димо, ще се радвам на коментар от твоя страна. Лесно може да се приключи въпросът: имаш ли още кадри от тази серия? Ако не, имаш ли възможност да направиш нови? 🙂

04.01.18
17:22

Вероника, абсолютно си длъжна да се отнесеш сериозно към оплакването.

За да разсея съмненията мога да направя много неща - мога да се снимам на кантара пак, мога да снимам с другия телефон клипче как отварям галерията на тоя телефон и показвам екзиф данните на снимката да се види че си е направена с телефона на датата или каквото и да е друго, което би било достатъчно за да разсея съмнението в почтителността си.

Мнението беше редактирано от Димо на 04.01.18 22:40.

04.01.18
17:41

Чак видео не направих, че не ми се качва в ютуб, пък да слагам линкове и т.н., но ето няколко снимки на уви единствената ми снимка от серията. Довечера или утре сутрин ще се и снимам пак на кантара и ще гледам да не е толкова грозно че чак да изглежда нереално 😄 .

Мнението беше редактирано от Димо на 04.01.18 22:41.

ДЕ

04.01.18
17:49

Съмнението може би е дошло от там, че макар и бос, кантарът не може да ти събере стъпалата, без да излизат навън, т.е. на някого явно му се е видял нехарактерно малък за кантар.

04.01.18
18:00

И перспективата е супер крива, и светкавицата отблизо е светнала, и краката са ми големи, и кантара е на 10 години за 10 лв купуван, много са странностите. А краката ми са настрани, щото трябва да остане място за дисплея да се види колко показва.

ДЕ

04.01.18
18:22

Да де, аз лично не се бях вглъбил толкова. Просто разсъждавам, какво може да е породило съмненията. Даже като се замислим, килограмите нямат съществено значение. Важното е-изкарани ли са плочки и колко или не........ защото това е надпреварата. А обстоятелствата, дали си свалил кг., много ли си свалил и какво е свалено, стоят настрани. Е, ако кг. почти не мърдат,  а плочките излизат, като някои обеми се задържат, а дори и се увеличават, ще значи, че мазнините падат, а мм расте. Или поне не мърда надолу. Де ти такъв кеф-ама е малко по-сложен пилотаж ☺

Мнението беше редактирано от Деян на 04.01.18 18:23.

Bart Simpson

04.01.18
18:25

И защо по дяволите ще изрязва крака с неправилни( сложни) контури като би могъл да изреже само циферблата на кантара.
Бъбрек, майка, бъбрек.
Dimo, u r fOckin right they r wachin…

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.18 18:36.

05.01.18
09:58

Снимах и нови снимки от днес от няколко ъгъла, вярвам че ще са достатъчни за да разсеят съмненията че има фотошоп.

05.01.18
10:13

Като я чета тая тема се сещам за оня виц:
Един дебел човек го осъдили на смърт чрез електрически стол, а той не влиза в него... Сложили го на диета - качил десет килограма. Почнали да му дават само хляб и вода - качил още десет. Оставили го само на вода - плюс още 10 килограма. Не издържали:
- Човеко, как така не отслабваш?
- Ами нямам мотивация!

05.01.18
10:19

Да се подвайсеторя, но да - за намиране на мотивация е цялата работа 😄

05.01.18
10:21

Това са откачени хора, нямам думи! Какви фотошопи на крака, какви глупости!
Димо, замислял ли си се за премахване на тази бенка на палеца, изглежда притеснително.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1