Тренировъчен дневник на Оля

Прескочи до:

Оля, ако позволиш, ще кажа нещичко. 🙂
Привилегия е Mr. Hinks да коментира темата ти, съветвайки или критикувайки те. Той знае и в тази връзка може да си го позволи. Можеш само да се учиш от него! 🙂
С пожелание за много сила занапред. 🙂

казано от Martina Simeonova на 04.01.18, 05:55:

Ако движението е Румънска тяга , какъв е смисъла да го наричаш римска?Несериозно е, знаела че е Румънска тяга ама й харесало повече римска.

Виждала съм го написано и по двата начина и по пътя на свободния избор си избрах да го наричам Римска тяга...може и да е несериозно , но би ли ми казала какво всъщност променя това в самото упражнение ?

П.П. Ей как всички сте скочили срещу мен само защото наричам румънска тяга с наименованието римска и това се оказва толкова сериозен проблем и чак някакви остри коментари...значи ако не ви послушам за нещо много ставате сърдити...сега сигурно ще се изпишат още десетки коментари за това , че Оля е твърдоглава и не приема...Благодаря!

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 04.01.18 08:19.

казано от Рени Николова на 04.01.18, 06:28:

Оля, ако позволиш, ще кажа нещичко.
Привилегия е Mr. Hinks да коментира темата ти, съветвайки или критикувайки те. Той знае и в тази връзка може да си го позволи. Можеш само да се учиш от него!
С пожелание за много сила занапред.

Разбирам напълно и уважавам твоята гледна точка по въпроса !

От сега нататък започвам да поствам упражнението , като Румънска тяга , защото не искам да се изписват още коментари за това  и да се обезмисля дневника ми.

04.01.18
09:33

Егати драмата хем си сгрешила ми и се дуеш. Наричай го както искаш мен ми е все тая, че си невежа 😄
А тва знам, че е Румънска тяга а не Римска, за мен говори просто, че си го знаеш като Римска тяга.
Записвай го ако щеш и като Арменска тяга само не св сопай на хората,които се опитват да те  научат на нещо
Спирам с темата и се извинявам за спама.

04.01.18
10:32

Мартина, а ти в ролята на каква постоянно раздаваш оценки и квалификации и то с такъв обиден тон? Почти във всяка тема, в която взимаш участие, се проявяваш като изключително арогантна и безпардонна. Езикът, който използваш, не само не те прави интересна, а напротив - ужасно отблъсква.

Общата тенденция е да се помага на съфорумците, а не напълно излишно да им се им се изпише нещо по страниците - ей така, да има. Когато им е даден съвет или насока, а те нямат желание да я приемат, е техен избор - абсолютно няма нужда някой да мине накрая и да им обясни колко са някакви си.

04.01.18
10:44

Къде съм обидила някой?
Предишният път пак й се направи забележка за името на упражнението.
Не мисля  , че тона ми е чак толкова груб. Както каза Марги в една тема всички станаха много обидчиви.
Не мисля че е ок едно упражнение да се учи с грешно име.А тона си ми е напълно нормален 🙂 ако реша мога да бъда далеч по груба.
Аз когато ми дават съвет поне се вслушвам в него 🙂

04.01.18
10:55

Фактът, че ти се вслушваш, не значи, че е вселенски закон и всички трябва да правят същото. А това, което явно е време да разбереш, е, че твоите постове нямат никаква цел - Сашо и останалите се включиха, за да й помогнат; ти се включваш, за да кажеш .. нищо конструктивно 🙂

И, моля ти се, всички можем да бъдем по-груби (да, не е привилегия, запазена само за теб 🙂 ). Само че някои избират да се проявят различно и не си позволяват подобно отношение спрямо себеподобни. Това е човек да е възрастен - да може интелигентно да си подбира думите и изказванията в зависимост от ситуацията.

Със здраве 🙂

Мнението беше редактирано от E D на 04.01.18 10:56.

Т. Тодорова

04.01.18
11:03

казано от Martina Simeonova на 04.01.18, 10:44:

Къде съм обидила някой?
Предишният път пак й се направи забележка за името на упражнението.
Не мисля  , че тона ми е чак толкова груб. Както каза Марги в една тема всички станаха много обидчиви.
Не мисля че е ок едно упражнение да се учи с грешно име.А тона си ми е напълно нормален  ако реша мога да бъда далеч по груба.
Аз когато ми дават съвет поне се вслушвам в него

От постовете ти човек може да си помисли, че си доста над адресата. И пак от тях - да заключи друго. 🙂

Казали са й веднъж, решила е, че няма да го приеме - правилно или грешно, изборът си е неин и не виждам защо трябва да става панаир от тая работа. Все едно на някой му дреме. Да не говорим, че Оля се опита да приключи темата, но нямаше как похлупакът да не е мнение, написано от теб.

С Маргарита не бързай да се сравняваш - поне я настигни по грамотност и тогава я цитирай. Ето ти съвет, дай сега пример как се вслушваш, та да се научи и простолюдието. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.18 11:05.

04.01.18
11:10

Не се сръвнявам с нея, просто ми направи впечатление, че всеки се сърди за нещо.
Още предишният път Кобрата й каза за упражнението тя пак нещо написа едва ли не засегнато, че някой иска да й даде съвет , забележка.
Както и да е авторката е тази която не възприема какво й се казва ама ме нападнахте мен.И ми скочихте 🙂
Лек ден.

Т. Тодорова

04.01.18
11:16

Значи е повече от очевидно, че не иска да бъде поправяна.

И аз мислих, че е римска тягата преди години - не бях срещала наименованието на английски, в тубата имаше резултати за римска тяга с обяснения как се прави. Ако бях решила да не приема забележката, никой нищо нямаше да го заболи, както е и в случая.

Никой не ти скача, но поведението ти прави впечатление от всяка тема, в която се включваш и по някое време някой решава да направи забележка и на теб. 🙂

казано от Martina Simeonova на 04.01.18, 09:33:

Егати драмата хем си сгрешила ми и се дуеш. Наричай го както искаш мен ми е все тая, че си невежа
А тва знам, че е Румънска тяга а не Римска, за мен говори просто, че си го знаеш като Римска тяга.
Записвай го ако щеш и като Арменска тяга само не св сопай на хората,които се опитват да те  научат на нещо
Спирам с темата и се извинявам за спама.

Не си спомням да съм ти се сопала...съвсем цивилизовано комуникирах с теб , както и след това съвсем ясно написах , че вече ще наричам упражнението румънска тяга , за да се спре със спама , за който ти се извиняваш , но така или иначе продължаваш да правиш.Може би просто имаш нужда да си излееш нервите и аз съм ти под ръка...както и да е няма проблем.

казано от E D на 04.01.18, 10:55:

Фактът, че ти се вслушваш, не значи, че е вселенски закон и всички трябва да правят същото. А това, което явно е време да разбереш, е, че твоите постове нямат никаква цел - Сашо и останалите се включиха, за да й помогнат; ти се включваш, за да кажеш .. нищо конструктивно 

И, моля ти се, всички можем да бъдем по-груби (да, не е привилегия, запазена само за теб  ). Само че някои избират да се проявят различно и не си позволяват подобно отношение спрямо себеподобни. Това е човек да е възрастен - да може интелигентно да си подбира думите и изказванията в зависимост от ситуацията.

Със здраве

По двата ти поста тук разбирам , че си възпитана дама ! Но моля те няма нужда да я порицаваш Мартина Симеонова , тя едва ли ще погледне сериозно на забележката ти.Хората са си такива каквито са , а и мен не ме смущава обръщението и...така решила , така написала...здраве да е .

казано от Т. Тодорова на 04.01.18, 11:16:

Значи е повече от очевидно, че не иска да бъде поправяна.

И аз мислих, че е римска тягата преди години - не бях срещала наименованието на английски, в тубата имаше резултати за римска тяга с обяснения как се прави. Ако бях решила да не приема забележката, никой нищо нямаше да го заболи, както е и в случая.

Никой не ти скача, но поведението ти прави впечатление от всяка тема, в която се включваш и по някое време някой решава да направи забележка и на теб.

Днес си направих труда да проуча прословутата тяга и на повечето места в превод излиза румънска.Забележката към мен е била правилна дефакто , но просто ме засегна начина , по който колегата ми я направи...с червена маркировка и допълнена с ироничен намек за несходството между румънски и италиански.Хубаво..може и да е добре запознат с бодибилдинга , но му куца общуването...не може да се държи така сякаш съм в тях на гости , като някакъв разпоредител...това е обществен форум и общуването с непознати хора трябва да е премерено...иначе вероятно не е лош човек.
И за финал на този пост искам да ти благодаря , че си либерална към хората...поздрави!

GG

04.01.18
21:33

казано от Hitolq на 04.01.18, 08:36:

От сега нататък започвам да поствам упражнението , като Румънска тяга , защото не искам да се изписват още коментари за това  и да се обезмисля дневника ми.

Според мен, не трябва да се влияеш от това, какво говорят хората, че да ти дават наклон на наименованията. Аз й викам циганска тяга. И ко праим ся...

Що се отнася до спама в дневника, той си е твой и щом те дразни, можеш да изискаш от модератор да бъдат изтрити мнения с конкретни номера, по своя преценка и без обосновка.

Успех с ромската тяга. : Д Дано ти се отразява, като клека. Като спомена снимане на упражненията... : ДД

Т. Тодорова

04.01.18
21:46

Оля, здрасти.
Забележката сама по себе си си е на място, да, но пък си е твоя воля/проблем/решение/удоволствие дали ще я приемеш.

Мен ме подразни необоснованият присмех на Мартина, която се изказва от позицията на Божеството на тягата и терминологията, но реално не сме я видяли нито да дърпа някаква тежест, нито да демонстрира някакви езикови умения.

Приключвам аз тук, няма да спамя повече по темата. 🙂

04.01.2018 Долна част

Клек
1.10х20кг
2.  5х30кг
3.  3х40кг
4.  2х50кг
5.  1х60кг
6.  7х66кг
7.  3х66кг

Румънка тяга
1.10х40кг
2.  5х50кг
3.  7х60кг
4.  4х60кг

Хип екстензия:3х10х60кг

Повдигане на пръсти за прсци:3х20х50кг

Този път повечко кривене на колената навътре , затова и спрях след седмо повторение , а имах сила за около 2+ отгоре...тежички ги чувствах килата  и сигурно затова колената излизат от стабилност , но това ще се отработва в следващите тренировки.

05.01.18
16:21

казано от Hitolq на 04.01.18, 21:10:

.Хубаво..може и да е добре запознат с бодибилдинга , но му куца общуването...не може да се държи така сякаш съм в тях на гости , като някакъв разпоредител...това е обществен форум и общуването с непознати хора трябва да е премерено...иначе вероятно не е лош човек.

В тоя Форум все едно си у нас на гости 😄 Иначе съм си и лош човек де, много хора го нзаят това от първо лице.
Айде, успех с тренировките!

06.01.2018 Горна част

Лицеви опори:16,12,9

Гребане с щанга
1.10х30кг
2.  5х40кг
3.10х50кг
4.  6х50кг

Военна преса
1.5х10кг
2.5х14кг
3.6х20кг

Бицепс с щанга от стоеж
1.10х20кг
2.10х20кг
3.  7х20кг

Пропуснах упражнение за дупе , поради продължаваща мускулна треска там от последната тренировка.

казано от Queen Cobra на 03.01.18, 15:07:

Би ли снимала упражненията за горна част?

Тези дни се дискутираше Римската ми тяга оооооопсссс Румънска исках да кажа, та пускам клипче да не би да се окаже , че наистина практикувам някакъв непознат досега вид Мъртва тяга...това в кръга на шегата.Поздрави!

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 06.01.18 18:27.

06.01.18
19:21

Лицевите опори са идеални. На гребането обаче си толкова изправена, че според мен се губи всякакво натоварване в гърба, при придърпване нагоре  се повдигаш още повече. По-добре намали тежестта, но наведи торса.
Няма причина да правиш тягата със смесен хват. В дългосрочен план води до мускулни дисбаланси. Хващай си я нормално, с надхват, няма да я изпуснеш.
========
п.п Вписа ли се в “Плочкуване 2018? ? 🙂

казано от Queen Cobra на 06.01.18, 19:21:

Лицевите опори са идеални. На гребането обаче си толкова изправена, че според мен се губи всякакво натоварване в гърба, при придърпване нагоре  се повдигаш още повече. По-добре намали тежестта, но наведи торса.
Няма причина да правиш тягата със смесен хват. В дългосрочен план води до мускулни дисбаланси. Хващай си я нормално, с надхват, няма да я изпуснеш.
========
п.п Вписа ли се в “Плочкуване 2018? ?

Ами усещам го натоварването в гърба , но може и да си права и така да оптимизирам натоварването...мога да пробвам по-ниско нищо не пречи.Просто преди време търсих информация за упражнението  и прочетох , че може да се използват различни градуси на наклона , в зависимост на коя област от гърба искаш да акцентираш , пробвах няколко позиции и тази , която виждаш я почуствах най-комфортно , затова и се придържам към нея , иначе може и да греша.За тягата засега ще ползвам тоя хват , че предмишниците ми са слаби още и постепенно ще премина в надхват , като позаякнат.
  Относно предизвикателството , не мисля да участвам...не си падам по подобни неща , а и в момента имам определени цели и евентуално чистене на мазнини би ме възпрепядствало.

ДЕ

06.01.18
20:41

При тежести за малко повторения няма как да си кой знае колко по-наведен. Та дори и за повече повторения, при които отказът да ти идва на 8-9, пак кръста бая се напряга докато ги изпълниш. Да, може малко надолу, но до там-поне при мен е така.

06.01.18
20:53

Не просто може,а трябва да се наведе повече. Именно сега си товари кръста излишно без особен успех да натовари латисимусите. Най-ефективно е гребането от земя и с торс, хоризонтален на пода. То е и показател за сила. Другото са клатушкания нагоре-надолу.
Ето едно читаво четиво
https://stronglifts.com/barbell-row/

При лично тегло 54,5кг , тежест 50кг за гребане е около 90%  от моите кила и няма как да  не  позаклатя малко при идърпването.Например при 30кг съм напълно статична , но го няма трудното и съответно няма да получа каквото искам.

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 06.01.18 21:02.

ДЕ

06.01.18
21:03

Ей го как Кас Мартин 😍 гребе с щанга.....от почти 5-тата мин. (4.57-58) натам. Преди това е с дъмбел и след това е с щангата. Всъщност го има на няколко места, включая и мечката. То клипа е само пример, масово гребат така. Явно е въпрос на изпълнение, а не, че едното е супер грешно.

Мнението беше редактирано от Деян на 06.01.18 21:20.

06.01.18
23:37

Тая Мартин ако беше тук от форума щяха да я разчекнат за поне половината упражнения че ги прави супер зле 😄

07.01.18
00:28

казано от Оля Петрова на 06.01.18, 20:55:

При лично тегло 54,5кг , тежест 50кг за гребане е около 90%  от моите кила и няма как да  не  позаклатя малко при идърпването.Например при 30кг съм напълно статична , но го няма трудното и съответно няма да получа каквото искам.

Мисля, че гребането и клатенето ти са добре, но може да си една идея по-приведена. Много хора отричат гребането с щанга изпълнено по този начин, но много други го практикуват и постигат резултати, така че въпроса е как го усещаш. При гребането на скрипец или с дъмбел е същата работа, малка промяна в техниката дава огромна разлика в натоварването.

07.01.18
00:57

Ако се сменят ръцете в подхват и надхват на всяка серия пак ли ще доведе до мускулни дисбаланси?

08.01.2018 Долна част

Клек
1.10х20кг
2.  5х30кг
3.  3х40кг
4.  2х50кг
5.  1х60кг
6.  8х64кг
7.  5х64кг
8.  3х64кг

Румънска тяга
1.10х40кг
2.  5х50кг
3.  7х60кг
4.  7х60кг

Зерчер клек
1.10х30кг
2.  7х40кг
3.  6х44кг

Хип екстензия
1.15х60кг
2.10х60кг
3.10х60кг

Повдигане на пръсти за прасец:3х20х50кг

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 08.01.18 22:26.

08.01.18
22:45

Kлековете ти са просто перфектни <3 <3
п.п. Много ми харесва този спортен панталон, бих си взела такъв.

казано от Queen Cobra на 08.01.18, 22:45:

Kлековете ти са просто перфектни <3 <3
п.п. Много ми харесва този спортен панталон, бих си взела такъв.

Благодаря ти за комплимента , но аз съм си критична към себе си и виждам дребни неща за доизчистване...
  Панталона не е марков , не бих могла да те ориентирам в случай че  те интересува, просто го ползвам при тренировки , щото ми е удобен.Заради горния комплимент съм склонна да ти го подаря хихи !

08.01.18
23:32

На зарчер клека пробвай да държиш гърба изправен.

09.01.18
09:48

казано от Brown Bomber на 08.01.18, 23:32:

На зарчер клека пробвай да държиш гърба изправен.

Не е до пробване. Ако не го държи изправен, изобщо няма смисъл от зерчер клек - просто не е това упражнение. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.18 09:49.

09.01.18
09:48

По този начин зерчера е лесен и не съм убеден че изпълнява функцията си.Ти още с хващането на лоста си извита в раменете,а с  тръгването се навеждаш.
Така кляках с по 120…докато Сашо  не ми оряза крилата, и не го почнах от 60кг.
Изпъчи гърдите,раменете  да са по отворени и слизай надолу с пенпердикулярен на пода гръб контролирано, и така ставай.
....
Писали сме едновременно с Боби.

Мнението беше редактирано от nervak на 09.01.18 09:53.

09.01.18
16:25

казано от Brown Bomber на 07.01.18, 00:28:

[Много хора отричат гребането с щанга изпълнено по този начин, но много други го практикуват и постигат резултат.

И кои са тия много хора? Дай да ги видим. И ако може резултата да е само от гребането, без препарат и различен от проблеми с дисковете.

казано от Димо на 07.01.18, 00:57:

Ако се сменят ръцете в подхват и надхват на всяка серия пак ли ще доведе до мускулни дисбаланси?

Да, те идват от други неща. Например неестествено и несиметрично натрпване на умората.

Зерчера е мъка, намаляй килограмите до там, където тялото ще е абсолютно вертикално през цялото движение.

Благодаря на всички за съветите ! За пръв път опитвам този клек , и е нормално да не е топ...ще намаля тежеста и ще го доработвам...може по-лекото да ми позволи да изправя повече гърба.

10.01.18
15:11

Ето ти перфектно изпълнен зерчер:
Габи

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.01.18 15:11.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1