Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:
Barberian

10.01.18
08:54

Храната не е чак толкова малко като за 80 кг който иска да е изчистен. Има 400 грама месо и 200 грама ядки. Според мен проблема е, че той много го е страх от въглехидрати и повече от 1/3 от калориите му са от бира. Хем празни калории, хем му пречат за възстановяването.

10.01.18
09:21

С по-тежки тренировки идва и нуждата на тялото от повече калории и макронутриенти. В крайна сметка този мускул трябва да се изгражда от нещо, не става само с бира.
Гледай да ядеш достатъчно белтъчини. Малко въглехидрати също няма да ти навредят.
А както вече се спомена, алкохолът пречи на възстановяването и ти дава “празни” калории, от които нямаш нужда. Ако можеш да го намалиш, ще ти е от полза.

Bart Simpson

10.01.18
10:11

Тя тая бирка е като лимонада-2.3% алкохол и на всичкото отгоре не е 500 ml, а е 440ml.
А са толкова защото съм почивка и се мотам из вкъщи, все пак вторника ми е вашета неделя.

Bart Simpson

10.01.18
10:14

казано от Никой на 10.01.18, 08:54:

Храната не е чак толкова малко като за 80 кг който иска да е изчистен. Има 400 грама месо и 200 грама ядки. Според мен проблема е, че той много го е страх от въглехидрати и повече от 1/3 от калориите му са от бира. Хем празни калории, хем му пречат за възстановяването.

400 грама месо???? Грешно си прочел и слънчогледа не е ядка.
Много ме кефи как Никой се изказва, в моета тема, на мое питане, обяснява на останалите, какво правя аз. Като страничен наблюдател малко отстрани да, гледам и да се уча......хахахахайайа.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 10.01.18 10:22.

10.01.18
10:22

Като калории не са никак малко - правилно си сметнал 2700 Ккал и това е без бирата. Според мен  може да си гладен заради много независещи от теб причини (зима е, почивен ден си и си се моткаш из къщи), а може и да е защото като обем ти е малко храната. Аз ако не набия кило- две салата или супа да си напълня корема, трудно ще се почувствам сит. А и като пия бира ми пристъргва корема и ми се прияжда.

Barberian

10.01.18
10:33

казано от Bart Simpson на 10.01.18, 10:14:

казано от Никой на 10.01.18, 08:54:

400 грама месо???? Грешно си прочел и слънчогледа не е ядка.
Много ме кефи как Никой се изказва, в моета тема, на мое питане, обяснява на останалите, какво правя аз. Като страничен наблюдател малко отстрани да, гледам и да се уча......хахахахайайа.

Ти си прочел грешно. Отговорих на хората които смятат, че храната ти е малко, като подкрепям твоята теза, че не е малко. Да, сега видях че съм се подвел по 250 + 170 като съм помислил, че това са две различни меса. Така излиза, че храната ти е малко и минавам в другия отбор 😄
Ям промишлени количества слънчоглед и самата семка е ядка, която дава много добри мазнини и хранителни стойности.
Опитвам се да се държа съвсем човешки, но явно те дразня затова се оттеглям.

Bart Simpson

10.01.18
10:38

Недей така уа, машинка, как ш ме дразниш?
Слънчогледа не е ядка.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 10.01.18 10:45.

Bart Simpson

10.01.18
12:40

Бутащи- Б:
Супер серии.
1. Раменни преси с дъмбел-стоеж-1#8-22.5 кг в ръка
1.2. Преден клек1#8-60 кг
Тази по 3.
2. Лег тесен хват 1#8-55 кг
2.1. Бедрени екстензии1#8-80 кг.
Тязи по 3
3. Избутване дъмбели -полу лег1#8-25 кг в ръка.
3.1. Бедрени сгъвания 1#8-70 кг
Тази по 3.
4. Кофи1#12+15 кг
4.1. Въртене на диск пред тяло1#8-15 кг
И тази по 3.
5. Суинг до вертикала-1#15-15 кг
5.1. Планк 1#30 сек+20 кг
Тази по 5 на последните две без планк.
Бях решил, че днес съм на дърпащи -Б и не си взех жилетката, затова кофите с дъмбел в краката, много тегаво като не съм свикнал.
Иначе всичко нагоре- тесен хват лег, бедрени екстензии, сгъвания, раменните преси, бутане на дъмбели полу-лег.
Къде с пет къде с два и половина килограма.
Доволно и много спретнато.
Предния клек не знам как изглежда, но целия ми фокус е в коленете и ми се струва, че започват да стоят намясто.
Живи здрави и успешен ден.

Bart Simpson

11.01.18
12:49

Дърпащи(мазолещи)-Б:
1. Високо изтегляне от земя1#8-60 кг
1.1. Придърпване на горен скрипец1#8-60 кг
Тази по 3
2. Обръщане от вис1#8,6,8-55 кг
2.1. Придърпване на долен скрипец1#8-60 кг
3. Чуково сгъване1#8-22.5 кг в ръка
3.1. Планк1#30 сек+20 кг
И тази по 3
4. Суинг до вертикала5#15-15 кг
На обръщането предния път не ми се получи на 60 кг и свалих на 50, днес захванах с 55, отказ на втората серия на шесто повторение, на третата серия- “We will rock you” и безпроблемно до осмо повторение.
Разкошна тренировка, много изтощителна и в същото време тонизираща.
Храната вчера около 1900 калории предимно от сирене, телешко, броколи, ябълки и круша, също и три бирки.
Съпругата ми и нейните мацки започнаха да ходят на някакъв шест седмичен тренировъчен....... Нещо си.
След две посещения вчера не можеше да ходи, явно ги натискат доста, интересното е обаче, че залата има много съвпадащо с моите тренировки обурудване и може да се прехвърля там, ще го мисля.
Живо, здраво до утре, когато ресторанта ще е затворен за подмяна на аспирацията.......ииииииху.

Bart Simpson

11.01.18
13:08

Ей сега писах в на Кръстев дневника и се замислих, че от ината ми имам само ползи, ако само някой от вас знае колко работни места, колко любов и колко пари съм загубил от инат ще ми прасне един шамар(направо виждам на Херцога усмивката за шамара ама уви).
Обаче в крайна сметка ползите в дългосрочен план са повече.
Ако не ми бяхте сипвали яко и да понеса всички възможни негативи нямаше да се ядосам толкова и да искам, зверски да искам, да правя нещата правилно и да стана машина в крайна сметка, което ще се случи по един или друг начин.
Едит:
Напускал съм работа защото един главен ми каза,  че bourblanc сос с естрагон не кореспондира добре със stonebass хахахахаах.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.01.18 14:40.

Bart Simpson

12.01.18
12:10

Бутащи-А:
1. Клек1#4-80 кг
2. Хоризонтален лег1#4-85 кг
3. Раменна преса-стоеж1#4-55 кг
Всичко четири кръга.
Клека, вече започна да ме дразни, защото не става и това е, свалих с десет кг и пак се клатя като в една песен-тополите дето се редят.
Лег-а, машина, много аванс има още.
Раменната преса-много лошо ми влиза в кръста, но ще я бутаме.
И в духа на бутащите днес, така щях да бутна една патрулка, че им изпрайх косите.
Да заобиколя един светофар, който светна пред мен, отсякох през една бензиностанция, ама влязох със скорост, изкочи патрулката птед мен, натегнах спирачките, излезе момчето и вика- проверявал съм те над десет пъти и още не разбирам как с тази кола нямаш нито един фиш.
Усмихнах се и обещах и за в бъдеще да е така.
Хубав ден ви желая, аз днес съм почивка и с дребния на басейн.

12.01.18
12:16

Понатиска те напред щангата - гърби те. Струва ми се, че виждам и малко “бът уинк”.
За първото трябва по-здраво ядро и мисъл за стегнат корем и опънат гръб през цялото движение без никакво отпускане. За второто на първо време да работиш за подвижност на глезените.
И за двете трябва време - не става за седмица, че и за месец дори. 🙂

Bart Simpson

12.01.18
12:20

Е аз съм относително търпелив що става дума за неща, които ме интересуват.
Дейви ми показа за глезените-
Стъпвам на десет сантиметра от стената и опирам коляното в нея, след това отстъпвам сантиметър и пак.
Това как звучи за мобилизиране на глезена?
Едит:
А в същото време не ми тежи скапаната щанга.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 12:22.

Нещо, което е важно и доста хора подценяват е позицията на ръцете - виж как са ти огънати китките. Хвани лоста с такъв хват, който ще ти позволи да държиш китките горе-долу неутрални. Веднага ще усетиш разлика в стягането на гърба по време на движението.

Ще станат нещата, както каза Боби иска време и постоянство 🙂

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.01.18 12:25.

12.01.18
12:24

Относно влизането в кръста от военната преса, някъде бях писал че може да пробваш с единия крак напред, а другия леко назад за стабилност. Джеймса тогава каза че не било идеално това поради някакви други съображения, но за мен работи поне в това отношение.

Разгледай също тоя линк, има някои интересни теми за размисъл:

https://www.t-nation.com/training/truth-about-overhead-pressing

Bart Simpson

12.01.18
12:26

казано от Alexander Krastev на 12.01.18, 12:24:

Нещо, което е важно и доста хора подценяват е позицията на ръцете - виж как са ти огънати китките. Хвани лоста с такъв хват, който ще ти позволи да държиш китките горе-долу неутрални. Веднага ще усетиш разлика в стягането на гърба по време на движението.

Ще станат нещата, както каза Боби иска време и постоянство

За първи път си виждам китките и започвам да се чудя как не съм прецакал някоя досега, благодаря.

Кръста му влиза на военната и на клека щото още му е слаб, най-вероятно. Аз като бутам раменна преса на леките кила съм прав като струна, ама като сложа по-тежко и си се огъвам назад.

Ето затова тряя се тренира с базови многоставни упражнения - всичко заяква едновременно 🙂

Bart Simpson

12.01.18
12:28

казано от Димо на 12.01.18, 12:24:

Относно влизането в кръста от военната преса, някъде бях писал че може да пробваш с единия крак напред, а другия леко назад за стабилност. Джеймса тогава каза че не било идеално това поради някакви други съображения, но за мен работи поне в това отношение.

Разгледай също тоя линк, има някои интересни теми за размисъл:

https://www.t-nation.com/training/truth-about-overhead-pressing

Джеимса тогава каза, че не е ок, но аз го правя така както каза ти тогава и малко по-малко гази кръста, но продължава да ми е най-неприятното упражнение.

12.01.18
13:28

Щото са ви слаби поясите, за това ви влиза в кръста. Ама сте и дървени философи, та правете я с разкрач, някой ден ще разберете по трудния начин защо съм ви казал обратното.

12.01.18
13:31

А, философи, няма философия тук. Или чакаш да ти заздравее пояса преди да правиш военна преса с подходящи килограми, или намираш някакъв компромис.

Е, то ако го чакаш да заякне преди да почнеш военна преса, клек, тяга, може и да си почакаш доста 😄 Той няма магически да заякне от само себе си.

Двете вървят ръка за ръка, въпроса е да не стигаш до крайности и да се намираш в някакъв приемлив толеранс, така че едновременно да заякваш, ама и да не се контузваш 🙂

Bart Simpson

12.01.18
13:37

Абе раменната преса не ми е болка(душевна) щом, не ме нахрани Джеимс за клека(сега сигурно ще изригне) значи малко по-спокойно ще спя.
Ш, много ме дразни тоя клек, самолет карам, с парапланер летя, сноуборд карам, катеря, с парашут скачам, кухня пълна с характери ръководя в стресова среда,  скапания клек ми се опря и не мърда, не съм свикнал на такива неуспехи.

12.01.18
13:37

С чакане нищо не се получава. Да не говорим, че това “да ти заздравее пояса” не е нещо кой знае колко сложно и времеемко.
Съвсем друг въпрос е как я правиш тая раменна преса, може и със здрав пояс да не успяваш...

ДЕ

12.01.18
13:39

Някъде четох мнения, че ако трябва да избираш само едното от двете-клек или тяга, определено следва да правиш тяга. Аргумента бе, че при клека като започнеш да прогресираш с килограмите, кръстът и гърбът няма да са ти готови. Докато ако правиш само тяга, краката и тялото нагоре заякват общо взето паралелно. Нещо такова!

12.01.18
13:41

Ех, за думата “чакаш” се хванахте. И с работа по даден въпрос пак се чака да се получи желания резултат.

Бе аз за себе си съм установил, че като заяква клека, заяква и тягата, даже и да я правя рядко ( примерно веднъж седмично ), докато обратното не важи.

казано от Deyan на 12.01.18, 13:39:

Някъде четох мнения, че ако трябва да избираш само едното от двете-клек или тяга, определено следва да правиш тяга. Аргумента бе, че при клека като започнеш да прогресираш с килограмите, кръстът и гърбът няма да са ти готови. Докато ако правиш само тяга, краката и тялото нагоре заякват общо взето паралелно. Нещо такова!

Да се смея ли, да плача ли ... 😄

12.01.18
13:42

казано от Bart Simpson на 12.01.18, 13:37:

Абе раменната преса не ми е болка(душевна) щом, не ме нахрани Джеимс за клека(сега сигурно ще изригне) значи малко по-спокойно ще спя.

Няма за какво да те нахраня. Дишай спокойно, ще стане и перфектен, време си иска.

казано от Bart Simpson на 12.01.18, 13:37:

Ш, много ме дразни тоя клек, самолет карам, с парапланер летя, сноуборд карам, катеря, с парашут скачам, кухня пълна с характери ръководя в стресова среда,  скапания клек ми се опря и не мърда, не съм свикнал на такива неуспехи.

Е тия всичките неща да не са се получили от раз? Време, упражняване и някой да те учи и ще стане и клека.

ДЕ

12.01.18
13:49

казано от Херцог Трън на 12.01.18, 13:42:

Да се смея ли, да плача ли

Казвам какво съм чел, не твърдя вярно ли е не е ли. Но ето вие като по разбиращи, ви се плаче или смее, т.е. твърдението не е вярно;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 12.01.18 14:00.

Bart Simpson

12.01.18
14:07

Благодаря ви за страхотните съвети и приятна дикусия.
За мен проблема е, че подцених ужасно много сложността на нещата, в общи линии смятах, че са ядене, блъскане и заякване нещата.
Да,  ама не, далеч по-сложни са и както и изброените ми предходни занимания, това също изисква отдаденост, целеустременост, желание и група професионалисти, които да ме гайдват, още веднъж благодаря.
Ето, Боби, една емблема на БМВ.

Bart Simpson

12.01.18
14:13

Тази е от личния архив, сега като се размислих нямам търпение да открият летателния сезон и да ви се похваля със свидетелство за правоуправление.

Bart Simpson

12.01.18
18:01

Не мога да се удържа да не ви похваля дребния.........направо ме разби днес, няма още пет и избута цяла дължина на басейна(25 метра).
Някакво плицикане, но я изкара цялата без мен до него дори.
И след малко отиваме на танцова школа, преди няколко дни ми каза, че иска да танцува.......ха.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 18:02.

Bart Simpson

12.01.18
20:50

А ве, някой нема ли да пита за конско, че ми е скучно нещо?
😁 😁 😁

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 20:50.

Bart Simpson

13.01.18
11:50

Приключвам тренировъчната седмица с дърпащи-А:
1. Тяга 1#4-110 кг
2. Набирания1#4+15 кг
3. Гребане от земя1#4-37.5 кг на страна.
Всичко четири кръга.
Цялата тренировка с +15 кг освен първата тяга,  от където е и видеото.
Вчера храната под 1700 калории, пилешка супа със спанак, гъби и пресечено яйце, мляко, сирене, сушени домати и няколко бири.
Танците на дребния са по-скоро гимнастика, но се весели много.
Приятен и ползотворен ден на всички.

И тягата:

Чорапите са брутални.

13.01.18
11:55

Барт, прощавай, но си ужасно ужасно изгърбен и на двете  упражнения. Ясно е до какво води това.
С каква цел правиш тренировката с жилетка? Особено тяга, гребане...

Bart Simpson

13.01.18
11:57

Няма нужда от извинявай, аз за критики ги качвам за да чистим техниката.
Просто набиранията с тежест са ми между двете и няма как сваляй,  качвай и така, цялата я въртя с жилетка.
Преди да започна плочкуването 2017 бях килата, които съм сега с жилетка(почти), така че все едно съм си с тогавашното тегло.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 11:58.

13.01.18
11:59

казано от Bart Simpson на 13.01.18, 11:57:

Преди да започна плочкуването 2017 бях килата, които съм сега с жилетка(почти), така че все едно съм си с тогавашното тегло.

Хубаво си свалил излишната мас, но продължаваш да товариш сухожилията и ставите си с допълнително тегло през цялата тренировка...

Bart Simpson

13.01.18
12:15

Но си абсолютно права, че съм изгърбен.
Следващите две седмици ще сваля почти наполовина килограмите, ще оставя жилетката и ще работя за подобряване на техниката.
Общо взето напъни без техника са ненужни.
Все пак последните десет години,  като изключим плуването и около 7 месеца диелетантски фитнес, съм ползвал ставите само за ежедневни натоварвания.
Мога да издържам на много продължително натоварване, но явно е, че не мога да мобилизирам тялото в точково(моментно) такова.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 12:19.

Bart Simpson

13.01.18
13:00

А гребането как е, не го виждам чак толкова изгърбено, ако успея да изправя гърба това ли е правилното изпълнение?
На тягата, както каза един френд не ми тежи грам, мога още доста да кача до горе, но кръста ще изпращи в някакъв момент, не далечен.

Не сваляй килата на тягата, а оправи стартовата позиция - тия кила са ти леки, но просто ги дърпаш с много крива техника. На старта изпъчи хубаво гърдите, дай плешките леко назад, стегни корема, гръбнака да е в неутрална позиция, натисни хубаво с краката в началото и заключи с гъза. Не трябва формата на гръбнака да се променя по време на движението.

Ако свалиш килата, няма да усетиш движението, достатъчно леко е това 🙂

п.с. гребането е некъф ужас, ама то и моето гребане не е еталон, та там акъли няма да давам 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.01.18 13:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1