казано от Splash на 22.12.17, 20:32:
Предизвикваш ли ни момче🙂 Айде, да Ви си е получи хубавото нещо и с него натам, а нашето там ще го направим 🙂
Детето ми е по-важно от лисица, която се врязва в колата ми на магистрала, където трябва да има ограждения. Бръмбарчетата по пътя по-маловажни ли са от лисиците или ти се оглеждаш и за тях като шофираш. Не желая да пиша повече в лицемерния ти дневник.
Не се пали толкова, няма лицемери тук или не такива, каквито ти си представяш. Без да продължаваме дискусията, но като шофьор, те разбирам(като баща не мога, но и това ще стане). Ако изскочи животно и в колата си возиш семейството, е нормално при липса на друга възможност(и ако не си с прекалено висока скорост), да избереш да го удариш, абсолютно. Но затова сме водачи, да гледаме и преценяваме, дори и във форсмажорни обстановки. Работил съм в пътно управление 4 години, виждал съм такива мелета, дето и на филмите ги няма, и да...някои са със супер нелепи предпоставки - животни, телефони, крайпътни момичета и др. Сполай ти друже и по-споко.
Мнението беше редактирано от slavko на 03.01.18 20:38.
казано от slavko на 03.01.18, 20:32:
казано от Splash на 22.12.17, 20:32:
Предизвикваш ли ни момче Айде, да Ви си е получи хубавото нещо и с него натам, а нашето там ще го направим
На нас ни пуснаха нова муха, ама като се видим ще се обсъжда. 🙂
Движение:
- с прибиране в 22 часа снощи от работа и излизане днес в 7, 30 минути бяха най-доброто, което можах да дам от себе си днес - малко поздрави, малко стойки на ръце
- по някое време следобеда, малко повисях на въжетата с главата надолу, но за не повече от 5 минути,нямаше време
Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- шейк от чага чай, какао, ашваганда, шатавари, шилажит, мед, кокосово масло
- шепа сурови бадеми
- по няколко прихапвания от по една фурма
- сурово брауни
- бри с домашна питка, малко баклава, пак домашна...много сладко днес :(
Вода:
- малко - около 1.6 - 8 л
Движение:
- хай пулове, драконокови лицеви опори, суингове, 5 серии
- йога, 75 минути
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, мака, рейши, мед, кокосово масло, ванилия
- малко годжи бери, 1 фурма, 1 🙂 кашу
- цвекло, 3 варени яйца, 1 шоколад
- 1 бонбон с мака и годжи бери; 1 резенче шоко банан
- овче кисело мляко с маки бери, пешън фрут ( и двете на прах), сурова тръстикова захар
Вода:
- 1 чаша с активен въглен (все по-трудно се намира по аптеките на прах, изхитриха се и продават на таблетки, с картофено нишесте)
- към 1.8 л
04.01.18
22:20
Margi, можеш ли да ми препоръчаш качествен шампоан без фосфати? Омръзна ми вече от всичките боклуци с натриев лаурил сулфат (дори най- скъпите марки), пресушават и раздразват кожата и замазват косата. При сапуните си вземам натурални, но в търговската мрежа не намирам шампоан с по-полезен състав.
казано от Queen Cobra на 04.01.18, 22:20:
Margi, можеш ли да ми препоръчаш качествен шампоан без фосфати? Омръзна ми вече от всичките боклуци с натриев лаурил сулфат (дори най- скъпите марки), пресушават и раздразват кожата и замазват косата. При сапуните си вземам натурални, но в търговската мрежа не намирам шампоан с по-полезен състав.
Аз ползвам тези и съм доволна. Купувам ги от магазин Зоя, но предполагам че могат и да се поръчат.
04.01.18
22:45
Благодаря, ще разгледам къде и как се предлагат. 🙂
Активен въглен аз ползвам на капсули, предполагам съдържимото е само активен въглен? Казват се Detox, поне на опаковката е опоменато, че е чист продукт.
казано от Sanya на 05.01.18, 08:21:
Активен въглен аз ползвам на капсули, предполагам съдържимото е само активен въглен? Казват се Detox, поне на опаковката е опоменато, че е чист продукт.
В капсулите може би няма ищо освен въглен, но в таблетките има нишесте, и си го пише в съдържанието. Понеже нямам нужда от него, си вземам на прах, и го пия с вода, а понпкога с вода и лимонов сок, става вкусно.
Движение:
- йога, 45 минути
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от какао, ашваганда, шатавари, шилажит, мед, кокосово масло, ванилия
- сурови крекери с авокадов мус с баобаб, два бонбона с годжи и мака; 2 шоколадови бонбона
- по няколко чашки зелен чай сенче и гьокуро
- овче мляко с маки бери, пешън, мед и чиа
- домашно вино, 3 филийки пълнозърнест хляб с масло и бри, малко шоколад
Вода:
- 1 чаша с акт. въглен
- ок. 1.8 л
Движение:
- МЦ йога, час
Храна и добавки:
- пробитик
- шейк от какао, родиола, ванилия, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед
- дегустация (доста) на непеченото брауни с етиопско кафе...❤ ...няма какво да скромнича - това е най-уникално вкусния десерт, който съм правила досега!
- бейби спанак със зехтин; басмати с подправки и листа къри; няколко шокоалдови бонбони за именни дни
- домашно вино, камембер
Вода:
- 1 чаша с въглен
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 06.01.18 22:14.
Движение:
- МЦ йога, час
- следобед Дви Пада Випарита Дандаана на два стола, около 5 минути, за почивка между задачите
Храна:
- шейк от какао, родиола, ванилия, кокосово масло, мед, бразилски орех на прах
- матча латте с мляко от кашу
- 1 квадратче брауни с кафе; 2-3 бонбона с бергамот и баобаб за дегустация
- малко бяло вино, няколко сурови крекера
- зелена салата с авокадо, елда с масло, нахут със зеленчуци и питка с лимец; 2-3 фурми
- три шоколадови бисквити с течен шокола - както обикновено - всичко през деня хубави и накрая някакава тъпня изям 😆
Вода:
- 1 чаша с въглен
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.18 07:42.
Движение:
- йога, 70 минути
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от какао, бразилски орех на прах, родиола, мед, ванилия, кокосово масло
- матча латте с бадемово мляко
- цвекло, две бъркани яйца от щастливи кокошки, маслини, течен шоколад
- овче кисело мляко със сурова захар, филия пълнозърнест хляб с едам, две редчета шоколад, малко късно - в 21 часа,но се прибрах от работа гладна
Вода:
- 1 чаша с въглен
- ок. 1.8 л
Движение:
- гоблет клекове с пудовката 16, колелце от колене
- на работа се опитах някаква йога да направя, но по едно време пристигна стока, после трябваше да отговор спешно на няколко съобщения
Храна:
- шейк от какао, родиола, бразилски орех на прах, коосово масло, ванилия, мед
- брауни с кафе, 2 бонбона с мака
- още няколко бонбона с мака
- 4 филии пълнозърнест хляб с крем от авокадо, баобаб, спирулина, подправки; крем от банан с чиа, маки бери, пешън фрут, сушени смокини
- малко кисело мляко към 21.30
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.18 22:08.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, родиола, ванилия, кокосово масло, мед
Не помня точно, защото днес съзнанието ми беше напълно замъглено от ядове на работа, но прихапвах през деня:
- сурови крекери с половим авокадо, сурово брауни
- суров чипс от сладки картофи с кокосово масло, Чили, м.сол
- моркови, бяло вино
- сурови бонбони с мака, сушени смокини
- кисело мляко
Вода:
- 1 чаша с въглен
- останалата беше малко - към 1.6 л.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.01.18 20:36.
Движение:
- суингове с една ръка с 16-ката; драконови лицеви опори
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, родиола, ванилия, мед, кокосово масло
- 25-30 гр черен шоколад Гайо
- проби от сурови бАМбони с матча и сурови крекери
- бяло вино, малко сурови крекери, половин авокадо
- ок. 150 гр кисело мляко, 2 бисквити с шоколад
- малко сирене
Вода:
- 1 чаша с въглен
- към 1.8 л
Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.18 21:08.
Писах, писах, и всичко изчезна с интернета на Теленор.
Значи, за вчера:
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк с родиола като предните дни
- японски зелен чай с бонбони от матча и дегустация на брауни с кафе
- омлет в масло с малко сирене, две фпх с бри, още брауни
Вода:
- 1 чаша с въглен
- около 1.6-7 л
Пътувахме снощи към Банско и още със слизането от колата ме втресе и започна да ме боли глава. Днес до 14.30 не се измъкнах от леглото - адско главоболие и болки във всички мускули. В повече ми дойде явно ставането в 5, 14 часа работа и лягането в 23-00. Трябва да мина на по-лек режим.
Та, днес няма храна, само билков чай с мед, лимон с клеева тинктура, гуарана, джинджифил и мед. Водата до тук е около 1.8. По-късно ще има вероятно елда със сирене и зеленчуци + 1 фпх с домашно сладко от малини.
ПП: Добавям три бисквити с шоколад.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.01.18 20:32.
Движение:
- йога, 40 минути
- кратка лежерна разходка, дори това ми беше пряко сили
- още малко разтягане следобед
Храна и добавки:
- лимон с мед, клеева тинктура, джинджифил, гуарана
- билков чай с мед
- салата от цвекло, целина, дом.оцет, зехтин; козе сирене - ок. 30-40 гр, една чашка крем супа от горски гъби; домашно цедено кисело мляко с домашно сладко от малини, една бисквита с шоколад
Стомахът ми и днес отказва да приеме храна.
Вода:
- ще станат 2 л до довечера
Потресена съм от селянията, която е превзела Банско. Не само че не им трябва втора кабинка, ами и тази която имат трябва да се махне. С всяка година става по-зле. На това място му трябва спокойствие, не тълпи.
Още малко мрънкане - на път съм да се откажа да преподавам йога, защото през последните месеци се сблъсках отблизо с това, в което се е превърнала. Преди, в моето студио бях изолирана за всичко, което се случва извън това, което аз изучавам. Реалността е шокираща! 😣
Не искам да бъда асоциирана с този цирк. Може да звучи високомерно, йога която аз изучавам ме учи да бъда дискриминативна, за да мога да отлича истинското от цирка и необразовността.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.18 17:52.
Движение:
0
Цяла нощне спах, чак към 6 часа успях да се унеса. Неравна битка водих с някаква идиотска температура, по усещане - над 39.5. Сутринта заспах и така, салдко сладко, докъм 10 часа.
Тръгнахме от Банско, а такъв пухкав сняг валеше, толкова тихо и чисто - това е Банско което обичам. ❤
Отидох с два часа по-късно на работа, пъхнах се в солната стая и там заспах за около час. 🤗
Храна:
- лимон с клеева тинктура, мед, гуарана, джинджифил
- билков чай с мед
- 2 пробиотика
- дом.кисело мляко с дом.сладко от малини
- лимон с клеева тинктура, мед, гуарана, джинджифил
- вероятно още кисело мляко, нямам никакво желание за храна
Вода:
- надявам се да успя до 2 л да я докарам
казано от Margi на 15.01.18, 16:43:
... Тръгнахме от Банско, а такъв пухкав сняг валеше, толкова тихо и чисто - това е Банско което обичам.
Разкошно е като вали, как ни се иска да се измъкнем поне за един уикенд до там 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 15.01.18 17:15.
казано от Splash на 15.01.18, 17:15:
казано от Margi на 15.01.18, 16:43:
... Тръгнахме от Банско, а такъв пухкав сняг валеше, толкова тихо и чисто - това е Банско което обичам.
Разкошно е като вали, как ни се иска да се измъкнем поне за един уикенд до там
Хайде де!
То и ние вече трудно се измъкваме, но тази седмица се получи, макар да проспах голяма част от уикенда. По-добре да лежа болна в Банско, отколкото в София. 🙂
Добавям за днес:
Още лимон с джинджифил;
1000 мг вит Ц ампули с лимонов сок, каму и мед
Сирене
По една бисквитка за проба
Всички на работа са болни. От НГ насам има няколко човека, които идват на занимания болни и ми кашлят насреща, отделно повечето посетители на студиото са подсмърчащи и кашлящи...еми няма как да останем здрави...никой не съобразява да си остане вкъщи да се лекува. Сега и аз не водя класове, и така...
Изобщо, последните три дена или съм в безсъзнание, или всичко ми е криво. 😣
Мнението беше редактирано от Margi на 15.01.18 21:21.
Движение:
- ресторативна йога, час - без обърнати, не се чувствах като за с главата надолу още
Храна:
- черна лимонада
- пробиотик
- ампули вит. Ц с лимон, каму, мед
- лимон с мед, джинджифил
- още лимон с мед, джинджифил с още ампули Ц
- не цяла кофичка кисело мляко, която ядох на три пъти през деня
- половин шоколад
- 50-тина грама сирене
Вода:
- около 1.7, не ми се напъваше, нито ми се яде, нито ми се пие
Днес съм с една идея по-добре, температурата спадна (не съм я мерила де, но по усещане). Но пък възникна друг проблем - когато стоя 30 секунди права, започва да ми се вие свят и да ми омекват коленете...сигурно температурата ме е омаломощила.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.01.18 21:44.
Движение:
- около час някакви опити за йога - тези от стоеж - с опора; другите - лежащи и наклони напред с опора под главата. Без обърнато, без дори АМШ, заради това че главата ми се налива с олово като се обърна, само във Випарита Карани успях да седя спокойно.
Храна:
- 1/2 овче мляко с домашно сладко от малини
- 1/2 овче мляко с маки бери и пешън с малко мед
- 2 ябълки
- 1 портокал
- 3 меденки (не особено големи) с шоколад
- 3 филии квасен хляб с ементал и горчица - рязко ми се завърна апетита и не ми се ядеше нищо друго 😄
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 17.01.18 22:19.
Движение:
- йога, час - основно пози от седеж + Сарвангасана цикъл
Храна и добавки:
- черна лимонада
- пробиотик
- портокал
- ябълка
- 1/2 овче мляко
- 1/2 овче мляко с маки бери, пешън, сурова захар
- квасен хляб с ементал - 2 и 1/2 филии; бял шоколад Гайо
- грейпфрут
- препечена филия с бри
Вода:
- около 1.8 вероятно
Движение:
- йога, малко над час
Храна:
Продължава да си компенсирам храненето с пълна сила.
- черна лимонада
- лимонов сок с мед, пчелен прашец и джинджифил
- шейк от чага чай с какао, родиола, ванилия, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед
- басмати с подправки и къри; половин кисело мляко с маки бери, пешък, мед
- на рожден ден - салата с някакво свежо сирене; брускети, 2 парчета пица; торта с черен шоколад
Вода:
- не много, пак не ми се наливаше - около 1.6-7 л
казано от Margi на 14.01.18, 17:49:
Още малко мрънкане - на път съм да се откажа да преподавам йога, защото през последните месеци се сблъсках отблизо с това, в което се е превърнала. Преди, в моето студио бях изолирана за всичко, което се случва извън това, което аз изучавам. Реалността е шокираща!
Не искам да бъда асоциирана с този цирк. Може да звучи високомерно, йога която аз изучавам ме учи да бъда дискриминативна, за да мога да отлича истинското от цирка и необразовността.
Не се отказвай, а напротив - учи хората на това, което действително представлява йога. Иначе ще останат само циркаджиите.
ПП: Дано съм разбрала правилно: ти визираш масово разпространените студия, където се преподава “йога” по нелогични методики от хора със съмнителни правомощия???
казано от TheVikk на 20.01.18, 14:57:
ПП: Дано съм разбрала правилно: ти визираш масово разпространените студия, където се преподава “йога” по нелогични методики от хора със съмнителни правомощия???
Визирам превъзнасянето и приемането на инструкторите прекалено насериозно. И понеже не знаят на какво друго да научат хората - учат ги да медитират и им говорят за енергии, пурпурни пламъци и други подобни.
Здравей 🙂 Удобно ли е да дадеш източници, от които да разберем повече за йогата? Би ли казала какво е тя за теб и какво ти дава, как я разбираш?
Движение:
- успах се и вместо в 6.30, станах в 8.20, успях да направя малко Суря Намаскар и няколко стойки на ръце; после като отидох на работа, довърших още 40-тина минути - малко пози от стоеж и извивки назад
Храна и добавки:
- шейк от чага чай, какао, бразилски орех на прах, шатавари, мед, кокосово масло
- малко сурови лешници, стафиди
- 4 вида японски чай + малко ядки помежду - прекарах следобеда на мероприятие с традиционно сервиране на чай в японски стил
- басмати с лилав кейл
- 1 филийка с бри, шоколад, шоколадови бисквити
Вода:
- пак няма да стигна два литра, но пък доста чай изочих 🙂
казано от Mishel на 20.01.18, 20:20:
Здравей Удобно ли е да дадеш източници, от които да разберем повече за йогата? Би ли казала какво е тя за теб и какво ти дава, как я разбираш?
Източници - бол. Зависи какво търси човек.
Какво и дава и как я разбирам, обяснвала съм на десетки места, включително и на страниците на Йога за всички.
Неделя - Движение:
- йога, 70 минути
- разходка
- събудих се в 10!!! часа. След йогата и разходката, отново легнах да спя. Като цяло, в последно време си проспивам всичкото свободно време.
Храна и добавки:
- ябълка
- шейк от чага чай, какао, мака, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед, ванилия
- по малко от два вида торти от Роули
- портокал
- ябълка
- малко вино; лилав кейл с басмати и кисело мляко; течен шоколад с няколко бисквити РК
- портокал
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- около 1.8 л
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.18 22:08.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- черна лимонада
- ябълка
- шейк от чага чай, какао, мака, карамфил, бразилски орех на прах, кокосово мляко, мед, канела
- тахан с мед, лимонов сок,пчелен прашец
- портокал
- салата от лилав кейл със зехтин; черна леща с подправки и лилав лук; течен шоколад на филийка квасен хляб
- 2 филийки квасен хляб с масло и горчица, малко шоколад
- трифала
Вода:
- 1.8 някъде
Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.18 06:17.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- мултувитамини
- шейк от чага чай, какао, родиола, канела, карамфил, ванилия, мед, кокосово масло
- тахан с мед, лимон, пчелен прашец
- сурови крекери с авокадов мус с баобаб и куркума, няколко фурми в домашен течен шоколад
- пълноз.солети, шоколад
- малко накиснати лешници
- 100-150 гр кисело мляко
- 1 крайче от типов хляб с лютеница
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- около 1.8 л
Мнението беше редактирано от Margi на 24.01.18 05:17.
Движение:
- йога, час - хубава практика, въпреки че станах пак посред нощ, за пръв път от седмици практиката ми е удовлетворителна 🙂
Храна и добавки:
- пробиотик
- мултивитамин
- шейк от чага чай, какао, родиола, ванилия, канела, карамфил, кокосово масло
- таханово бъркало с пчелен прашец
- шейк от какао, рейши, ашваганда, шилажит, кокосово масло, мед
- бяло вино, черен хляб с домашен хумус; шоколад
- дегустация на сирене от кашу
- ябълка
- сурово брауни с кафе; малко печени фъстъци и още малко сирене от кашу намазано на филийкачерен хляб
- трифала
Вода:
- 1 чаша с въглен
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 24.01.18 22:00.
Движение:
- йога, 70 минути
Храна и добавки:
- шейк от чага чай, какао, мака, етерично масло от портокал, екстракт от ванилия, мед, кокосово масло
- таханово бъркало
- малко бяло вино; черен хляб и хумус; цвекло; 1 шоколад
- филийка типов хляб с ферментирано сирене от кашу
- още филия с лютеница
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.18 21:36.
Петък
Движение:
- йога - в 7.20 трябваше да съм излязла, така че 45-50 минути йога като компромисен вариант да имам още 10 минути сън и да не си пропусна практиката
Храна и добавки:
- шейк от чага чай, какао, шатавари, кокосово масло, мед, портокалово масло, ванилия
- таханово бъркало
- сурови крекери и делишу (сирене от кашу с пълна ферментация)
- вино, туршия, солети, някакви ултра джънк тирамису и чийзкейк...бях ужасно гладна и само това имаше
- няколко хапки кашкавал и няколко хапки лимецов хляб
Вода:
- черна лимонада
- ок. 2 л
Движение:
- йога, основно обърнати - 30 мин
- разходка по ски пътя - 11 км общо в двете посоки. Навреме пристигнахме за финала на купата по сноуборд. 🙂
- малко сауна
Храна:
- малко чай от мащерка, кантарион, равнец и мед
- шейк с конопено-кокосово мляко, чага чай, какао, мака, мед, кокосово масло
- таханово бъркало с мака
- още малко от чая
- портокал
- шейк като сутрешния, само че с тинктура от чага
- дом.вино, малко туршия, крем супа от горски гъби, лимецови гризини с хумус от черна леща, сухари с нутела
- малко салати
- малко тирамису
Вода:
- 9 чаши
Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.18 23:08.