31.01.18
00:54
Здравейте хора,имам нужда от помощ.От малък съм слаб но напоследък нещата излязоха извън контрол.Преди 6 месеца бях 62 кг и мислех че съм много слаб но преди 4 месеца ме зарязаха и бях доста зле (не че сега съм по добре де)по 1 най много 2 пъти на ден хапвам.Сега съм 57 кг а съм висок 180 см.От 1 февруари ще пробвам да ям по колкото може повече на ден.Мога да отделя по 100 лева на седмица за храна,и до 50 лева за протеин със за повече калории на ден.Не съм ходил никога на фитнес но искам да стана 65 кг тогава да започна,очаквам началото на март да изпълня целта си.Може ли да ми съставите хранителен режим във който съдържа:овесени ядки,кашкавал,извара,бадеми, пилешко,картофи,телешко,яйца,банани,ябълки и каквото се сетите само и само да има ефект.Имам свободно време от 6 сутринта до 1 на обед.На работа съм от 2 до към 20:00.Какво мога да ям когато съм на работа?нямаме почивка и ядем на бързо на крак за да си ходим навреме.Кажете и какъв протеин или нещо друго да си взема за повече калории на ден.Целта ми е поне 3 хиляди калории на ден за да има ефект.Хора моля дайте подходящите съвети имам нужда да се променя за да имам по добро бъдеще. Със какво да започна от сутринта и какво да ям преди да заспя и още нещо колко часа трябва да спя за да може всичко да се получи?
31.01.18
21:26
Здравей!
Храната ти може да излиза и под 100 лв на седмица, но е хубаво, че имаш такъв бюджет.
Няма смисъл да отделяш за протеин на прах. С месо, риба, яйца, млечни - ще може да си набавиш нужното количество белтъчини.
За повече калории: добавяй полезни мазнини, те са по-калорични от протеина и въглехидратите. Краве масло, зехтин, ядки, пълномаслени изделия, ядкови масла...
Ето тук може да почерпиш идеи за определяне състава на порциите. Може да слагаш повече мазнини, в твоя случай.
Какво да ядеш на работа? Виж тази статия, въпреки че е насочена към учениците. И тя ще ти даде добри насоки.
02.02.18
01:12
Благодаря,все пак следващата седмица ще почна да ходя на фитнес и искам да знам какъв протеин да пия по време на тренировка,от кой сте най доволни?
02.02.18
09:38
Няма да извлечеш някаква полза от протеин, но си купи каквато и да е скъпа добавка и я пий. Това ще ти придаде чувство за ангажираност към тренировката и ще си мотивиран да блъскаш по-яко.
02.02.18
11:15
Явно ще ходиш рано на тренировка, което значи да закусиш обилно преди това. Ако отиваш към 10:00 гледай до 7:30, най-късно 8 да си се назакусвал. С тия времеви ограничения ти предлагам да хапваш по повече калории на едно хапване. При цел 3000 кал това са три хранение по 1000. Закуската ти е едното, преди работа второто и като се прибереш вечеряш.
03.02.18
01:44
Мисля да ставам в 7:00 за да закуся примерно 100 грама овесени ядки със кофичка кисело мляко и във 9:00 да отида в залата.Но хора кажете за мен кое ще е по добре гейнер или протеин?https://shop.bb-team.org/bsn-true-mass,https://shop.bb-team.org/pure-nutrition-lean-mass,https://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6.До 2 дена ще си купя за това искам да ми кажете кое е най добре, мога да отделям около 150 лева на месеца за протеин или гейнер.Знам че храната е по важна но освен храната имам нужда и от тази добавка.
03.02.18
10:41
Няма смисъл да си даваш парите за глупости, напълно достатъчно протеин ще си набавиш от храната.
Купи си и двете, друго и да не стане, поне ще си щастлив че си си купил добавки и вече шитготриъл.
03.02.18
13:05
Опитай за закуска да хапнеш нещо по-съществено. Яйца, бекон, сирене и пълнозърнест хляб. Със 150 лева на месец можеш да си позволиш доста добра храна. Примерно 4-5 яйца, 3-4 резени бекон (clean label, че другия е много зле) и 2 филийки пълнизърнест хляб.
03.02.18
15:15
Добре де хора вярно ли е че наистина е вредно да ядеш цели яйца?примерно всеки ден по 3 цели и още един въпрос искам всеки ден да ям риба тон от консерва,четох че е опасно да се ядат чести такива консервирани храни имало някви химикали или нещо такова и мога ли да ям по 100 грама сурови бадеми всеки ден,ще има ли ефект или няма смисъл от толкова много на ден?
03.02.18
16:24
Ако си сигурен в здравето на яйцата може да ядеш и по 40 на ден. За повече нямам наблюдения и не мога да кажа.
Ма кво ги слушаш - рибата тон вредна, ядките опасни... Какво ще ти стане според тези любители на конспирациите ако изядеш 150 грама бадеми? И ако ти е някакъв критерий Арнолд Шварценегер е ял по 20 консерви риба тон на ден.
03.02.18
18:18
Благодаря момчета,от понеделник ще почна и се надявам до края на месеца да кача поне 3 кг,ще ви послушам да не си купувам протейн или гейнер.Ще гледам да приемам най малко по 3 хиляди калории на ден,то само от бадемите на 100 грама са почти 600 така че мисля че ще успея.
03.02.18
20:05
Аз ям всеки ден по 4-5 яйца и съм още жив и без вреден холестерол. Избирай риба тон в собствен сос или в зехтин и кисни бадемите по 18 часа в подсолена вода преди да хи хапваш (това не е задължително, но пък ги прави по-полезни). Както казах - стреми се към повече качествени калории, без да разчиташ на гейнери и протеини. 100 грама овес с кисело мляко не е закуска за качване на кила.
03.02.18
21:26
Веско,това със бадемите как се прави?примерно на 100 грама сурови бадеми колко вода и сол се слага?понеже винаги съм си взимал солени бадеми,да не станат много солени после да не мога да се ядат понеже аз много солено не ям.А кога да ям овесените ядки със киселото мляко?Ако сутринта закусва яйца и бекон със пълнозърнест хляб.
03.02.18
21:35
Грешка е да ядеш печени осолени бадеми. Намери си сурови и ги сложи в купа, сложи хладка вода (да ги покрие плюс два пръста) и сложи щипка морска или каменна сол и ги покрии с нещо. След 18-24 часа ги изцеди изплакни и яж.
Овесените ядки с кисело мляко не са задължителни, а и няма много да спечелиш от тях.
06.02.18
10:02
казано от Веселин Блажев на 03.02.18, 13:05:
Опитай за закуска да хапнеш нещо по-съществено. Яйца, бекон, сирене и пълнозърнест хляб. Със 150 лева на месец можеш да си позволиш доста добра храна. Примерно 4-5 яйца, 3-4 резени бекон (clean label, че другия е много зле) и 2 филийки пълнизърнест хляб.
Съгласен съм с написаното. Освен това опитвай да разнообразяваш, защото ще ти втръсне едно и също. Аз примерно си правя и палачинки - лимецово брашно (двузърнест лимец избирам, може и друго пълнозърнесто брашно), белтъци, мляко, зехтин (с някакви замразени горски плодове, но може и друг пълнеж). Също така сандвичи с пълнозърнест хляб, намазани с фъстъчено масло и в средата кръгчета банан, леко запечени сандвичите на тиган (става страшно вкусно). Но не се отказвам и от овесените ядки, само че с прясно мляко + 4-5 белтъка с един жълтък. Или омлет с извара и пълнозърнест хляб. Имаш толкова много варианти за закуска, че с кеф да ядеш. Успех ти желая и не бързай !
Мнението беше редактирано от Милен Урков на 06.02.18 10:09.
24.02.18
11:28
Здравейте, 68кг съм и съм висок 179см искам да кача килограми и да направя хубаво тяло с добра маса но наистина не знам как да започна и от къде. Фитнес с режим на хранене ли, да взема добавки, помагайте. Четох тук из форума за добри добавки, но наистина не знам на къде да се ориентирам
24.02.18
11:48
С читав режим на хранене ще качиш желаните килограми. Вместо да си купиш, която и да е добавка може да инвестираш паричките за изготвяне на хранителен режим от професионалист и ще си осигуриш възможност за добри резултати в доста дългосрочен план.
24.02.18
12:42
Приблизително колко време ще отнеме само с хранителен режим