За мишките и хората

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.02.18
20:28

казано от Bart Simpson на 26.02.18, 20:19:

За всичките години живот в Ирландия, за първи път виждам облаците да се движат по посока Атлантика, а не да идват от там.
Явно иде нещо зло.

Тук в Стафордшир също се случва подобно нещо !!!

Bart Simpson

26.02.18
20:29

Всички говорят за това и че е от Сибир.
Аз утре тр да прибирам бабата от летището, дано не захване дотогава.

26.02.18
20:33

Е, хайде сега, голямата драма. При вас по-студено от -10 няма да стане, а и снегът едва ли ще е повече от 30-тина см. 🙂
Тук шведите жулят с колелата и не им пука. 🙂 Къде карат, къде бутат, къде носят, но не се отказват.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.02.18 20:34.

Bart Simpson

26.02.18
20:36

Боби, писал съм много пъти, тук преди две недели нямаше работещо нищо на пет сантиметра сняг.
Просто са безпомощни.
Ходят в Лидъл с трактори и пазаруват за десет семейства.
А и студа не ме плаши, имам един тон нафта, но практически няма машина, която да разчисти снега.
А температурите се менят с минути, топи и замръзва.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.02.18 20:40.

Carbohydrate

26.02.18

казано от Bart Simpson на 26.02.18, 20:29:

Всички говорят за това и че е от Сибир.
Аз утре тр да прибирам бабата от летището, дано не захване дотогава.

Ми да, заплахата за завземането на света идва от Русия, що студа да не е от Сибир)). То само там е студено....А по принцип, ако смятяме, времето( “лошото”) идва винаги от Запад на Изток 🙂

26.02.18
21:26

казано от Bart Simpson на 26.02.18, 20:36:

Боби, писал съм много пъти, тук преди две недели нямаше работещо нищо на пет сантиметра сняг.
Просто са безпомощни.
Ходят в Лидъл с трактори и пазаруват за десет семейства.
А и студа не ме плаши, имам един тон нафта, но практически няма машина, която да разчисти снега.
А температурите се менят с минути, топи и замръзва.

А5-цата има ли куатро. За един преател питам...

Bart Simpson

26.02.18
21:48

Ти що мислиш, че се моля за снег,  да я отвържа малко, че на асфалт е скука яко.
След баба Цуцолана трудно може нещо да ме усмихне.
Едит:
А у,  някой ш ма светне ли к’ва е таа работа със-за един преател питам........
Всички го пишат и не го схващам.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.02.18 22:17.

26.02.18
22:49

казано от Bart Simpson на 26.02.18, 21:48:

Това е от типа на: “Как се лекувате от срамни въшки- за един преател питам”

ДЕ

26.02.18
22:57

Ти що мислиш, че се моля за снег,  да я отвържа малко, че на асфалт е скука яко.
След баба Цуцолана трудно може нещо да ме усмихне.
Едит:.

Хо, таз зима за първи път си останах с летните гуми. В другия ми апартамент при майка ми са и ме домързя да се разкарвам. Постоянно зацепено 4х4 съм и в “преспи” и в тия наслагвания дето се отлагат отстрани на улиците се завирам без ядове. Като цяло всичко е  ок. Даже се кефя, щото никой не смее да влезе там и остават бая места за паркиране пред блока. Обаче на заснежено и утъпкано или меко кишаво не е много добре. Става си отсекъде, ама трябва по-бавно и внимателно. Днес точно бая го усетих, щото в БГ в момента е “леко” непочистено 😄
Иначе в закона е голяма простотия: гуми за зимни условия ИЛИ такива (разбирай летни) с дълбочина на протектора минимум 4 мм. Което така както е написано излиза, че при зимни гуми дълбочина на протектор не се гледа......ами те може да са тотален галош на 10 години. Моите си отговарят,  иначе ще ме отупат като нищо, ако ме спрат.

Мнението беше редактирано от Деян на 26.02.18 23:06.

Bart Simpson

26.02.18
23:44

казано от Brown Bomber на 26.02.18, 22:49:

Това е от типа на: “Как се лекувате от срамни въшки- за един преател питам”

Мисля че го схванах,но тук за куатрото на колата ми каква е връзката?

27.02.18
08:11

В случая никаква. Съвсем паразитно го използвах.
В тази линия, това знаеш ли го?
“Quattro приветства настъпващия сезон и пожелава на Xdrive и 4Matic чисти и опесъчени пътища!”

Bart Simpson

27.02.18
10:01

Само Боби да не го прочете, че е чувствителен на тема БМВ.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 10:02.

27.02.18
10:28

казано от Владо на 27.02.18, 08:11:

“Quattro приветства настъпващия сезон и пожелава на Xdrive и 4Matic чисти и опесъчени пътища!”

Ми не знам за куатро, но XDrive-а се държи доста по-добре на сняг от системата на Тигуана, който по същество използва същата механична систма като Audi.
XDrive е по-модерната от двете системи и макар електрониката да е досадна понякога, е напред с материала в сравнение с куатро и проблемите от заключващите се диференциали в ситауции, в които няма никакво сцепление на някоя от осите (куатро никога не може да изключи напълно подаваната мощност например).
Още - тежката механична част на куатро прави предниците много тежки и това е голям проблем за колите с тази система - предизвиква силно недозавиване.
Ауди вече тръгнаха в посоката на XDrive в Ultra Quattro системата, която по същество е изкопирана от BMW. 🙂 Това би трябвало да говори достатъчно какво мисли самата компания за сравнението. 🙂

Bart Simpson

27.02.18
10:38

Та, за кой приятел питаше, Владо?
😉
На мен пък, никой друг автомобил не ми дава емоцията, която получавам от Ауди, обичам си ги, а и няма къде да карам с 300 за да знам дали пре- или - недозавива.
И всъщност, това с недозавиването чие мнение е?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 10:40.

27.02.18
10:41

казано от Bart Simpson на 27.02.18, 10:01:

Само Боби да не го прочете, че е чувствителен на тема БМВ.

Чувствителен не съм - отдавна не робувам на марки. 🙂 Само му се радвам. 🙂

27.02.18
10:58

казано от Bart Simpson на 27.02.18, 10:38:

И всъщност, това с недозавиването чие мнение е?

Ами... на Ауди, щом сменят Torsen системата с електронна? 😄

Също на собствениците на Ауди по форумите.

Пък и физиката така казва:

🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.18 10:59.

27.02.18
11:14

казано от Boby_ на 27.02.18, 10:28:

куатро и проблемите от заключващите се диференциали в ситауции, в които няма никакво сцепление на някоя от осите (куатро никога не може да изключи напълно подаваната мощност например).

Не че нещо, ама идеалния вариант за лек автомобил 4х4 са три торсен диференциала. Tе не се заключват твърдо като с блокаж, а спират да подават усилие при определени условия. То и името им го подсказва - TORque - SENsing.
Quatro на Audi и Symetrical AWD на Subaru са двете 4х4 системи за лек автормобил, които са правени от наистина грамотни инженери и за инженери. За това са и най-добри. Не виждам с какво може да ги превъзхожда наблъскания с електроника пакет Xdrive. Говоря за екстермно тестване с един и същ и свикнал с автомобила водач.

Bart Simpson

27.02.18
11:22

Бих искал да лайкна Джеймс, що съм пристрастен( имам предпочитания), ама не съм карал BMW- та грам.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 11:25.

27.02.18
11:45

Аз съм карал и Ауди и БМВ. Ама някак си никой не е искал да ми ги даде да ги тествам екстремно 😄 Бойко също се ослушва да ми даде да му изтествам Н6-цата 😄
Та чисто теоретично се изказвам. Практически всичките тия системи 4х4 много не ме касаят 😄

27.02.18
11:45

Пичове все пак този бъзик е някъде отпреди 3 поколения и за трите марки. ☺ Много неща се промениха. BMW се сетиха, че навремето са имали дизайнери без синдром на даун и се стегнаха. Мерцедес спряха да правят неща подобни на Крайслери рисувани от 5 годишен. Ауди се вдъхновиха от Порше и изобщо нямат дизайнери..просто правят А6-цата от 2008 в различни размери. И те така..

Bart Simpson

27.02.18
11:54

Бутащи-А:
1. Клек 8#90 кг
2. Хор. лег 5#90 кг
3. Раменна преса 6# 60 кг
4 кръга.
Обичам да е клека след ден, в който не съм бил на работа.
Снощната пица и кола яко са заредили батериите.
Тръгнах с нагласа за максимум тежък клек, но си измлях коляното в масичката пред вратата и едва докуцуках до залата.
Клека мисля, че придобива приятна форма.

Bart Simpson

27.02.18
11:59

казано от Владо на 27.02.18, 11:45:

Пичове все пак този бъзик е някъде отпреди 3 поколения и за трите марки. ☺ Много неща се промениха. BMW се сетиха, че навремето са имали дизайнери без синдром на даун и се стегнаха. Мерцедес спряха да правят неща подобни на Крайслери рисувани от 5 годишен. Ауди се вдъхновиха от Порше и изобщо нямат дизайнери..просто правят А6-цата от 2008 в различни размери. И те така..

Няма драма в тази дискусия.
Аз технически съм босичък и мога само от емоцията да коментирам. Има нещо в Ауди, което другите нямат, някак усещам връзка с колата, стегната е, някак другите са ми като електронни игри, някак хвърковати и.......... Не мога много да си пресъздам мисълта, но ако тр да дам пример от моета сфера-Ауди е като барбекю на дървени въглища, а другите са ми като индукционен котлон 😉.
А А6-2008,2009,2010 са адски депресиращи коли, заради криза ли,  заради какво,  не знам, но са страшно кастрирани, особенно в купетата.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 12:00.

27.02.18
12:53

Изобщо нямах намерение да влизам в спор по темата. 🙂 Quattro е доказана от времето и много състезания система, която си има множество плюсове и по-малко минуси.
XDrive от потребителска гледна точка е изключително удобна. Най-екстремното нещо, което съм правил с колата, е да я надупя на макс на прав участък на магистрала в Германия (но тук 4х4 няма кой знае какво отношение) и да тръгна рязко от световар в завой върху дебел сняг. 🙂 Да си имаш 4х4, но да запазиш 60% на задната ос си има своите предимства и е гъдел, особено на мокро с висока скорост. 🙂
Така че гроздето не е кисело, просто са различни неща за различни клиенти.

27.02.18
13:09

Така е, Боби. Те за това се блсъкат хиляди датчици, отделни платки за двигател, системи за задвижване и СК - за да са удобни за каране, а не че драстично им подобрява проходимостта или пътното поведение. Това със завоя става и с трите торсен-а или с каквото и да било със самоблокиращ или заключен централен диф, или с РК между предния и задния.
Но в крайна сметка падат 30+ см сняг и всички тия си остават по паркингите... 😄

Bart Simpson

27.02.18
13:23

Имам адски силно де жа вю.
Само ме е яд, че дадох бабчето с чисто нови пътъци.
Относно оставането по паркингите със субару форестър-2010 съм правил партина за да мине един УАЗ където не успя.
Знам, че не е мерило, защото не знам кой го караше, беше на х. Гоце Делчев, но тогава много се изкефих на субаруто.
Едит:
Или 2009, не мога да си спомня.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 13:32.

27.02.18
13:37

УАЗ без включен преден мост, а той се включва принудително и то не само отвътре от раздатката, няма никаква проходимост в сняг, като Жигула е.

27.02.18
13:54

казано от James Hinks на 27.02.18, 13:09:

Но в крайна сметка падат 30+ см сняг и всички тия си остават по паркингите... 😄

Карах едно време един Хюндай Галопер къса база - от най-ранните копия на Паджерото. Форма като на тухла четворка, клирънс като на трактор Беларус, вратите се затваряха със звук като от удар с камък върху празен варел, ама като включех на “бавните” предавки, нищо не можеше да го спре това грозно нещо - ни метър сняг, ни 50 сантиметра кал. 🙂 Така че да, база за сравнение с лек автомобил или “паркетно” SUV с 4х4 просто няма.

П. П. Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш после за трактор. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.18 14:02.

27.02.18
15:24

Точно. И затова от десетина години го карам изцяло на паркетни СУВ...с блокаж на диференциалите и бавни скорости. ☺

Bart Simpson

27.02.18
15:30

Аз пък,  като има много сняг паля Чесната-над облаците не вали.

27.02.18
15:49

казано от Bart Simpson на 27.02.18, 15:30:

Аз пък,  като има много сняг паля Чесната-над облаците не вали.

Това беше удар под кръста. 😄

27.02.18
16:29

И аз мислех нещо 4х4, обаче за 2 седмици сняг, ми се отщя. А там където другите ходят с джипове, аз ходя пеша 🙂

27.02.18
20:18

казано от Boby_ на 27.02.18, 10:28:

казано от Владо на 27.02.18, 08:11:

Ми не знам за куатро, но XDrive-а се държи доста по-добре на сняг от системата на Тигуана, който по същество използва същата механична систма като Audi.
XDrive е по-модерната от двете системи...
Още - тежката механична част на куатро прави предниците много тежки и това е голям проблем за колите с тази система - предизвиква силно недозавиване.

X-DRIVE не можеш да сравняваш с 4MOTION , какъвто е мисля тигуана и е различен от куатрото на ауди , независимо че народната кола е родител на аудито.Така...именно тежката предница се явява определяща при проходимост и то не само на 4х4 задвижване...доказано практически много отдавна и многократно.
  Още с Ауди 200 започна всичко некога кога ги потрепа свите каруци от врц раздела и до днеска остава на върха.За последните модели на куатро няма да се изказвам , но дори първата А6 Олроуд ще удари Сегашния X-DRIVE , като мачка от дирек , без дори да е стандартен SUV…ако не вярваш то намери някой с такава бангия а ти зими неква бима всъдеход и се пробай да го последваш в 50 см преспи...тогава е истинско огорчението...там нема приказки ... само псуванйе и недоумение...куатро няма да бъде надминато и всеки който е сядал зад волана на такова го е разбрал...Иначе бимите са много интересни , но в друга дисциплина!

ДЕ

27.02.18
20:24

Току що по новините по БТВ давАха, как некво Алди не първа младост /май А6/ вади от преспите два закъсали тира.....заеби 😃 Не съм фен на марката, ама това ми хареса.https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Audi-tegli-zakusal-TIR-v-prespite-I-tova-e-vuzmozhno-po-rodnite-putishta-777462

Мнението беше редактирано от Деян на 27.02.18 20:37.

27.02.18

Bart Simpson

27.02.18
20:39

Карал съм Ауди олроуд и зет ми кара такова.
Аз докато го имах не е спирало пред нищо.
Дидо, мерси, много се радвам да си го имам този линк в дневника.
И на XXL-a.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.18 20:48.

Bart Simpson

27.02.18
20:57

Само да ви кажа, че тук още не е паднала снежинка, а на магистралата видях четири камиона да ръсят.....с каквото си ръсят там.
За 60 км в едната посока видях три мобилни медицински пункта с патрулки и ремаркета с АТВ-та.
Еб#х не знам какво чакат, чак са упритесних.

27.02.18
21:01

Мене днеска ме вале снег 20 пъти ама ветъро го носи и за 15 минути слънце и те така цел ден...ма само да ти каам че тоа същио ветър го дуа на каде тебе.
  Ем се прекръшиаме от работа днеска ем ми напълни капата със снег и ми замръзна цифката...

Мнението беше редактирано от XXL на 27.02.18 21:01.

27.02.18
21:21

казано от XXL на 27.02.18, 20:36:

Ми те и тия правят повече от 50 см в слалом между колчетата, значи за нищо не стават. 😄

П. П. Това е шега, а не заяждане - да поясня.

27.02.18
21:27

Всеки почитател на дадена марка ще намери клипове с тестове, където неговата разбива останалите. Зимата са важни гумите и водача най-вече. Иначе БМВ, Мерцедес и Ауди от един клас и едно поколение не се различават особено в нито едно отношение.

27.02.18
21:32

казано от Стойко Колев на 27.02.18, 21:27:

Всеки почитател на дадена марка ще намери клипове с тестове, където неговата разбива останалите. Зимата са важни гумите и водача най-вече. Иначе БМВ, Мерцедес и Ауди от един клас и едно поколение не се различават особено в нито едно отношение.

...нищо не каза....говориш се едно си ги виждал само на картинки от дъвки TURBO…незнам дали ги помниш...нищо лично.ПоЗдрави!

...и Летящия Ирландец да ме извини за спама в дневника...

Мнението беше редактирано от XXL на 27.02.18 21:35.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1