Леко раздвижване

Прескочи до:

23.02.18
15:30

казано от Alexander Krastev на 23.02.18, 15:24:

Между другото, това с децата е доста голям мит - почти всички деца клякат с котешки гръб и това си е съвсем естествено; както и т.нар. 3rd world squat пак гръбнака е във флексия, включително и в лумбалната област. Да не говорим за пропорциите на торс/бедро/тибия при едно малко дете и при възрастен.

Да, мобилността е важна, ама няма много смисъл от нея, ако ти е самоцел 🙂 Виж гъвкавостта на мускулите е нещо, което е важно качество, дори и да е самоцел.

Да, това са стандартните оправдания за липсата на по-горните. Ти като имаш този диапазон на движения от теб зависи колко ще клекнеш за да придържаш правилна форма. Тук не става въпрос за самоцел, а за движение и позиции, които не са ти ограничени от скованост. За мен е ограничение това да клекна със собствено тегло и да не мога да съм  в позиция за почивка, а нещо да ме дърпа и натяга. Това имам предвид.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.02.18 15:31.

23.02.18
15:34

p.s. и силата хаха 😄

Чакай малко да се позаям 🙂. Много е важно да клекнеш 3 пъти по 200 кг и после цял ден да седиш на бюро, в кола или тн ... 🙂

Хайде сега и аз да се позаям 😄

Ами да, важно е, като работиш цял ден на бюро, шофираш и т.н. да имаш силни поясни и гръбни мускули, способни да удържат 200 кила клек, които в покой да държаш прешлените на гръбнака стабилни и да поемат натоварването в тази ужасно неестествена за тялото позиция, вместо това да го правят разни пасивни структури, като лигаменти и сухожилия 🙂

п.с. вуйчо ми беше професионален шофьор, после комбайнер - на 40 трябваше да му правят няколко операции на кръста, иначе беше почнал да се инвалидизира до степен да не може да ходи.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.02.18 15:40.

23.02.18
15:49

Между другото, това с децата е доста голям мит - почти всички деца клякат с котешки гръб и това си е съвсем естествено; както и т.нар. 3rd world squat пак гръбнака е във флексия, включително и в лумбалната област. Да не говорим за пропорциите на торс/бедро/тибия при едно малко дете и при възрастен.

Не си много прав, даже хич. Флексията при децата е обусловена от друго. А пропорциите не влияят значимо.

p.s.
Ама Калоян да не се утеша с това 😄 Пистолета е смърт за коляното.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.02.18 16:32.

23.02.18
20:26

казано от Alexander Krastev на 23.02.18, 15:37:

Хайде сега и аз да се позаям 😄

Ами да, важно е, като работиш цял ден на бюро, шофираш и т.н. да имаш силни поясни и гръбни мускули, способни да удържат 200 кила клек, които в покой да държаш прешлените на гръбнака стабилни и да поемат натоварването в тази ужасно неестествена за тялото позиция, вместо това да го правят разни пасивни структури, като лигаменти и сухожилия 🙂

п.с. вуйчо ми беше професионален шофьор, после комбайнер - на 40 трябваше да му правят няколко операции на кръста, иначе беше почнал да се инвалидизира до степен да не може да ходи.

Тази история я знам. Но клека с 200 кг, може да ти помогне много по малко отколкото други занимания 🙂 няма какво да си говорим. Силата е просто един компонент, но ако нямаш другите, то нямаш нищо. В никакъв случай не омаловажам щангите и тежкото, даже напротив. Но не са само те ..

23.02.18
20:32

казано от James Hinks на 23.02.18, 15:49:

Не си много прав, даже хич. Флексията при децата е обусловена от друго. А пропорциите не влияят значимо.

p.s.
Ама Калоян да не се утеша с това 😄 Пистолета е смърт за коляното.

Ами склонен съм да потърся повече информация по този въпрос. По натам като вляза в зала ще понаблегна на други упражнения, но засега искам да изчистя някои неща.

24.02.18
20:19

Днес покарах ски из централния Балкан, обаче времето е много динамично и хвана яка мъгла. Изчезвам утре рано към София, понеже следващите дни времето ще е лудо.

26.02.18
12:20

1. Загрявка
а. 60 планински катерача, 17 бърпита, 17 клека

б. Мобилност - 15 минути
+ hollow body hold, archer body hold, plank hold, side plank hold, reverse plank hold

2. Тренировка

1. Набирания 11,11,12
2. Кофички 11,9,8
3. archer Хоризонтални набирания (краката на земя) 12,12,14 (7-6 на ръка)
4. archer лицеви опори  7,7,8 на ръка
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 6,6,6
6. Reverse Hyper Alternative 8,8,8
7. Колелце прав 8,6,5 не до долу
8. Лсит ръцете наобратно 10,10,10 сек

3. Разтягане:
Упражнения за рамо и малко крака

Нещо на кофичките се получава регресия 🙂 и в главата 2 пъти.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.02.18 12:21.

28.02.18
10:15

Тренировката днес.

1. Загрявка
1. Планински катерач 60
2. Джак 60
3. Клек 20

Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания широко 6,6,8 10 кг
2. Лсит Кофички с ластик 5,5,5
3. Хоризонтални набирания една ръка 5,5,5 (на ръка)
4. лицеви опори една ръка от високо 5,5,5 (на ръка)
5. Пълен клек на един крак с дъмбел 4кг - 3,3,3 (на крак)
6.  straddle Reverse Hyper Alternative 6,6,6
7. Колелце прав (непълно) към стена - 3,3,3

Стреч:
Малко за раменния пояс

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.02.18 11:20.

28.02.18
22:45

Така току що получих на лично, следното съобщение

nervak
28.02.18
22:37

гъзояне...не ми пиши в дневника,че яко ме дразниш.

——————————————————
Така .. моето мнение в този дневник изчезна мистериозно, в момента в който го написах. Сега го преразказвам тук...
———————————————————————————-

“Има много изследвания в които е показана връзката между ясно изразената хомофобия и сексуалният тормоз в ранна детска възраст. Също така децата с различна ориентация израстнали в семейства заклеймявайки и осъждайки строго различните сексуалности, обикновено стават най-агресивни спрямо подобни хора, бидейки самите страдащи от подобни проблеми.”

02.03.18
13:46

1. Загрявка

б. Мобилност - 15 минути
+ hollow body hold, archer body hold

2. Тренировка

1. Набирания 12,12,9
2. Кофички 10,10,10
3. archer Хоризонтални набирания (краката на земя) 14,14,16 (7-8 на ръка)
4. archer лицеви опори  8,8,8 на ръка
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 6,6,8
6. straddle Reverse Hyper Alternative 8,8,8
7. Колелце прав 8,8,8 не до долу
8. Лсит ръцете наобратно

3. Разтягане:

Днес подходих грешно към набиранията.

02.03.18
21:57

Днес следобед вечерта пътувах към Северна българия. Като писах че времето ще е лудо, не очаквах точно това днес. От софия тръгнах на 4 градуса и лек валеж. След тунелите вече беше -4. Към Радомирци беше -3 със силен дъжд, такова нещо не съм виждал. Лошото е че някои шофиори подходиха лековато и се забиваха по мантинелите, добре че имаше сняг и господ ги пази че в този момент нямаше настещни коли, та се разминаха леко.
Общо взето утре сутринта до обяд по добре да не се излиза. А синоптиците освен смешки да пускат, да кажат как на -3 градуса вали силен дъжд. Но не се учудвам вчера казаха че е било -17 в софия, което е пълна лъжа, температурите паднаха до -11.

03.03.18
23:20

В четвъртък в 5,30 сутринта в Младост 4, беше -18.
А в Нови хан в СППХРАО  9 сутринта,беше -19.
Та познават синоптиците.

Мнението беше редактирано от nervak на 03.03.18 23:21.

05.03.18
17:52

Събота-неделя прехвърлях доста сняг, днес направих лека някаква тренировка.

1. Тренировка

1. Широки набирания халки 6,6,6
2. Кофички халки 5,5,3
3. Хоризонтални набирания халки широко (краката високо) 6,6,8
4. лицеви опори халки 6,6,7
5. Клек на един крак 2,1,1
6. Лсит халки 3 х 20 секунди

07.03.18
11:13

1. Загрявка
а. 60 планински катерача, 11 бърпита

б. Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания 11,11,13
2. Кофички 10,10,12
3. Хоризонтални набирания (краката високо) 8,9,9
4. archer лицеви опори  8,8,10 на ръка
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 7,7,7
6. straddle Reverse Hyper Alternative 8,8,10
7. Колелце прав 8,8,10 не до долу
8. Лсит ръцете наобратно асистирано 3 х 20 на секунди

3. Разтягане:
без

Имам да оправям доста кривини по лсита.. Ама то май накрая само кривини ще оправям и нищо няма да тренирам.

08.03.18
11:05

Честит празник на всички дами! Да сте живи и здрави, да си тренирате и да не се ядосвате.

09.03.18
10:59

Тренировката днес.

1. Загрявка
1. Планински катерач 60
2. Бърпи 14
3. Клек 14

Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания широко 4,4,4 18 кг
2. Лсит Кофички с ластик 5,5,6
3. arch Хоризонтални набирания 5,5,5 (на ръка) краката високо
4. лицеви опори една ръка от високо 5,5,6 (на ръка)
5. Пълен клек на един крак с дъмбел 4кг - 3,2,2 без малко (на крак)
6.  Reverse Hyper Alternative (прави крака) 6,6,6
7. Колелце прав (непълно) към стена - 3,3,5

3. Разтягане
раменен пояс

Вчера бях на пълни изследвания и преди това бях дал кръв и тн.. Не бях правил от пет години и очаквах поне нещо дребно да излезе, на базата на това че нямам забранена храна или пък че пийвам. Общо взето холестероли и всичко останало е в норма. Ехографи, кардиограми, невролози и там нищо. 
Поне използвах да питам невроложката за една стара травма, дето ме бяха ударили в левия лакът, та той си прехлопва оттогава, но не ми пречи и все днес, утре така остана. Тя ми каза да мажа с волтарено подобни 1 месец сутрин и вечер и да нося тесен налакътник през деня и ще се оправи.  На мен ми стана много интересно че само от това ще се оправи, но мисля да пробвам. 🙂

Иначе днес пътувам към Русе за няколко дни, после една седмица ще изкарам на Пампорово да покарам ски пролетно че обичам. Тренировките ще са ограничени..

11.03.18
20:34

Днес се прибрах от Русе, утре заминавам на пампорово. Ще си взема халките, че като гледам ще се кара основно до обяд, после може по малко раздвижване.
Правих и малко силови и коремни на лоста, че не съм правил скоро. Силовото от лсит че е по лесно. Общо взето това се връзва добре с идеята ми да си изтегля набирането още по високо, че да стане малко по силово силовото. Също по натам ще си вкарам и експлозивни тренировки, но по натам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.03.18 20:35.

18.03.18
22:02

Здравейте, завърнах се от ските. Беше една хубава седмица. Общо взето съм в доста добра форма, не усетих умора. Халките така и не можах да ги закача, понеже нямаше къде, а и времето беше много шантаво следобед.
Намерих едни детски люлки с дебел лост и на него се мъчех, но общо взето доста по трудни са нещата, той беше и много грапав, та за малко да откъртя ръцете. Имаше време събота и неделя да свърша малко работа.
Доста пътуване, обиколих и половин България, минах през Калофер, Пловдив, Смолян, Севлиево, Габрово, Троян, Русе и още други предната седмица.
Качил съм 3 килограма твърдо и сега съм 74. Въобще не ги усещам, но знам че още от тази седмица като се завърна към ежедневните занимания, ще се върна на 70-те.
От утре започвам, мислех да сменя упражненията още малко, но май ще е по натам.

19.03.18
07:17

Е- 74 не са чак толкова зле то зависи и си колко си висок все пак ? ;д

19.03.18
07:24

казано от James 25 на 19.03.18, 07:17:

🙂 175, имах предвид че не ми тежат понеже са мускули хахах 🙂

19.03.18
07:24

казано от James 25 на 19.03.18, 07:17:

🙂 175, имах предвид че не ми тежат понеже са мускули хахах 🙂

19.03.18
11:55

Тренировката днес.

1. Загрявка
а. 60 планински катерача, 15 бърпита, 15 клека

б. Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Л Набирания на лост 7,7,7
2. Кофички 11,10,9
3. Хоризонтални набирания (краката високо) 9,9,9
4. archer лицеви опори  9,9,9 на ръка
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 7,7,8
6. Reverse Hyper Alternative 8,8,8
7. Колелце прав 9,9,9 не до долу
8. Лсит ръцете наобратно асистирано 3 х

3. Разтягане:
упражнения за рамо и мобилност.

Нещата след почивка са добре. Л набиранията са ми много добри, въпреки че не съм ги правил скоро, обаче имам проблем с кофичките. Не мога да прогресирам с тях ...
Другите неща са си в нормата.
Довечера мисля да направя малко стойки на ръце и предна везна прогресии, ако има време.

Понеже си разглеждам изследванията, ако някой прочети и ми отговори, ще съм благодарен. Боби знам че ти си експерта по холестерола.

Общо взето имам HDL Холестерол 1.69 ммол/л при референтни стойности 1.04-1.56 и това автоматично е маркирано като високо, но никой нищо не ми е казал. Това може ли да е проблем и ако има по високи стойности то какво ?
Иначе триглицеридите са 0.46 при реф < 2.3 а общия холестерол е 4,38 при референтни стойности 2.5-5.5

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.03.18 11:55.

19.03.18
12:02

казано от kaloyan на 19.03.18, 11:55:

Общо взето имам HDL Холестерол 1.69 ммол/л при референтни стойности 1.04-1.56 и това автоматично е маркирано като високо, но никой нищо не ми е казал. Това може ли да е проблем и ако има по високи стойности то какво ?
Иначе триглицеридите са 0.46 при реф < 2.3 а общия холестерол е 4,38 при референтни стойности 2.5-5.5

Идеален си. HDL-ът е на принципа на мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Горната референтна стойност е излишна и показва по-скоро, че стойности над 1,56 не подобряват повече положението. Смята се, че над 1,00 ммол/л е добре.

20.03.18
11:34

Попаднах на едно интересно видео, не знаех че има и българска лицева опора 🙂 иначе знам за доста други които са bulgarian но не знаех и че на тази опора на халки така и казват 🙂 Общо взето имаме доста упражнения, на които им казват bulgarian

https://www.youtube.com/watch?v=rUGZwSa9WUc

на 2:59.

20.03.18
23:58

Днес деня беше пълно КУ-КУУУУ. Имам 3 часа високо интензивен спорт. Станал съм преди седем, прибрах се в 23.00 и вечерях тогава. На работата също пълна лудница, отделно тичах между залите, че беше някаква лудница и в движението, не знам какво беше. Отделно на това си шибнах коляното и ме боли и още нещо ме боли, но знам че ще е до утре.
Премерих си кръвното преди малко и е 120/80 и това ми харесва понеже натоварването и физическото и психическото не съм ги усетил за този ден, за което съм благодарен. Сега ще почивам и утре рано отначало ...... с удоволствие 🙂

П.С Намерих време да ударя и една ракия, но е супер силна и се разхълцах яко. Хълцането не знам защо дойде, но може да е свързано и с натоварването ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.18 00:00.

21.03.18
11:09

Тренировката днес я претупах, че не ми остана и време, а и нещо ми е малко замаяно, не се възтанових напълно от вчера.

1. Загрявка
1. Планински катерач 40
2. Скачащ джак 40
3. Клек 14

Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания широко 4,4,5 18 кг
2. Лсит Кофички краката високо на стол 5,6,6
3. Хоризонтални набирания с една ръка 5,5,5 (на ръка) краката ниско
4. лицеви опори една ръка от високо 6,6,6 (на ръка)
5. Пълен клек на един крак с дъмбел 4кг - 2,2

3. Разтягане
без

Това беше довечера ще потренирам още нещо, според това как се чувствам че имам и други занимания. Модифицирах малко лсит кофичките и сега ползвам помощ от стол, май ще е по добре за прогресия, но ми трябва още добра мобилност откъм кръста и хипфлексорите за да мога да държа краката горе в права линия.
На хоризонталните набирания с една ръка пробвах първо краката високо, ама не можах да отлепя и минах на по лесна версия.

Как ми се спи обаче ...

23.03.18
11:57

Тренировката днес.

1. Загрявка

б. Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Л Набирания на лост 7,7,7
2. Л-сит Кофички (краката на стол) 8,8,9
3. archer лицеви опори  9,9,9 на ръка
4. Хоризонтални набирания (краката високо) 10,10,10
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 7,7,9
6. Reverse Hyper Alternative 8,8,10
7. Колелце прав 9,9,11 не до долу
8. Лсит ръцете наобратно с един вдигнат крак 3 х

3. Разтягане:
без

Днес ми е шантаво на главата и ми се спи, не знам дали е от промяната на времето + натрупана уморе през седмицата, но не ми се правеше тренировката. Натиснах колкото можах и гледах да си я довърша.

На хоризонталните набирания не проверих лоста и той се откачи, та паднах на гръб, добре че е здрав, а и успях да се стегна. Ако го бях проверил нямаше да стане това.

Довечера отивам до покарам ски, че събота и неделя сигурно няма да успея, а сезона ще приключи до 2 седмици

24.03.18
01:07

Направих много хубаво вечерно каране днес. Горе беше истинска зима, а пък и в София. Общо взето не знам защо хората масово се надценяват и не поглеждат обективно на възможностите си, винаги съм се чудил. На вечерното имаше инциденти, ахмашко засилване надолу без добър контрол и удари между хората и търкаляне по пистите. После на връщане беше засипало пътя със сняг и както винаги имаше по няколко коли смляни и тн. Кому е нужно това, вместо като мен да си пиеш ракийката и да чакаш мача на Гришо, ти стоиш на пътя в студа и чакаш пътна помощ. А утре ще кажат че им е виновен арменския поп и не е почистем 10-на сантиметровия сняг на момента на асфалт.
Иначе да ви кажа карам първи сезон зимен с Нокиан и е страхотна гума, по добра е от Мишелин и така нататък, препоръчвам ви я, не мърдам от пътя с нея.

Исках да направя някоя снимка от айфона, но от 47 процента падна на -1 и се чудех дали да не го изхвърля. Поне стана една ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.03.18 01:09.

25.03.18
12:23

Снощи падна голямо трениране, голям съм спортист направо ... Бях си взел една бутилка Кортенска ракия и си я изпих, че даже после пих и уиски. То не е лошото това, а че нищо ми няма 🙂. Пийнах и 4-5 литра вода. От купешките ракии само Кортен става горе долу, препоръчвам ви я. Уискито беше скапано, само ми развали хубавата ракийка, но добре че бяха продължителните танци,.

Днес сигурно ще раздвижа, но ще е към вечерта сега малко незаслужена почивка.

27.03.18
11:24

Общо взето вчера сутринта не си направих тренировката и я правих вечерта. Обаче вечерта не ми стигна времето, понеже отидох на друго занимание.
Днес сутринта правих мобилност и стойки на ръце.

1. Загрявка
1. Скачащ джак 60
2. Бърпи 18
3. Клек 18

Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания широко 5,5,6 18 кг
2. Кофички 45 градуса х,2,2 х
3. Хоризонтални набирания с една ръка 5,5,7 (на ръка) краката ниско
4. лицеви опори една ръка от високо 6,6,6 (на ръка)

Тези кофички са много трудни, йок, от следващият път ще сменя тези набирания с високи към корема или с коремно възлизане.

Също така си смених телефона, поколебах  се един ден. Чудех се дали да си взема iphone X, iphone 8 ili Samsung Galaxy S9, поразгледах ги после видях че са с големи дисплеи и размери, отделно не ми се даваха куп пари за нещо което ми е напълно излишно. Отделно като правя клипчета тоя телефон постоянно пада и се търкаля.
Затова че си смених моя 5s с друг който е подобен iphone SE 32 гб, който теленор ми го дават за 469 лева.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.03.18 11:32.

27.03.18
11:46

И аз гледах да сменя телефона тези дни.
Ще се радвам да споделиш отзиви от апарата,който си купил,че го мисля от известно време същия 🙂

27.03.18
12:23

Изчакай да пуснат се2, ако не бързаш.

27.03.18
12:47

Ами за СЕ2 няма да дам пари поради същата причина поради горните доводи. Той ще е на базата на iphone X сигурно и ще е по скъп, по чуплив и тн.

Веси, ще ти пиша но то като цяло няма изненади, същият би трябвало да е като 5s само че с малко по добра батерия и по силен хардуер, демек ще е по бърз.

28.03.18
09:48

Днес ми е отпаднало, вчера легнах много късно и днес станах с идеята че ще правя тренировка, много се мотах, тръгнах загрях и реших да я отложа за довечера. Не си струва да се пъна като ми е отпаднало.
Другото нещо е понеже вчера минах на масаж, боли отзад по лопатката и то го усетих по време на масажа, аз си ходя профилактично по веднъж седмично. Това според мен е m. infraspinatus и е хем мускулно, хем и сухожилно към залавянето за коста към гърба а не към рамото, прилагам снимка от учебника.

Причините са ясни, това са широките набирания с тежест. В понеделник вечерта, натиснах последната серия до отказ но технически. Въпреки че и при по тесния и при по широкия хват латисимусите влизат еднакво, то при този по широкия и както аз го правя с голям диапазон, натоварва определено ротаторите. Не ми е любим широкия хват, но все поради споменатите причини е добре да се прави, но явно е по добре за без тежести за бройки. Товаренето с тежко за малко повторения, може и да не най-доброто нещо. Не знам дали тези разсъждения са правилни, но поне при мен широкия хват ми е главоболие.

28.03.18
09:52

казано от kaloyan на 28.03.18, 09:48:

Не ми е любим широкия хват, но все поради споменатите причини е добре да се прави

Няма никаква смислена причина да се прави. От всички възможни варианти за набиране този е най-непродуктивния във всяко едно отношение.

28.03.18
10:06

казано от James Hinks на 28.03.18, 09:52:

казано от kaloyan на 28.03.18, 09:48:

Не ми е любим широкия хват, но все поради споменатите причини е добре да се прави

Няма никаква смислена причина да се прави. От всички възможни варианти за набиране този е най-непродуктивния във всяко едно отношение.

Ако натоварва повече infraspinatus което пък може да е от лошо изпълнение в моя случай, нямам ли да подпомогне повече заякването на тези мускули от стандартния грип? Не съм чел нищо по въпроса да си призная.

казано от kaloyan на 28.03.18, 10:06:

Ако натоварва повече infraspinatus което пък може да е от лошо изпълнение в моя случай, нямам ли да подпомогне повече заякването на тези мускули от стандартния грип? Не съм чел нищо по въпроса да си призная.

Я пак погледни картинката, дето си сложил и залавните места на инфраспинатуса и участието му в набирането с широк хват.

После погледни и терес мажора 🙂

28.03.18
10:21

казано от Alexander Krastev на 28.03.18, 10:13:

Я пак погледни картинката, дето си сложил и залавните места на инфраспинатуса и участието му в набирането с широк хват.

После погледни и терес мажора 🙂

Ами залавя се от едната страна за коста на рамото а от другата за ръба на скапулата. Аз мисля че от там е болката, но довечера ако я има още ще си я снимам да видя къде точно е мястото

28.03.18
10:34

Ако натоварва повече infraspinatus което пък може да е от лошо изпълнение в моя случай, нямам ли да подпомогне повече заякването на тези мускули от стандартния грип?

И как точно да стане тая работа??? Въобще наясно ли си какво прави инфраспинатуса?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1