Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

30.03.18
14:49

казано от Brown Bomber на 30.03.18, 11:26:

Забавяш си метаболизма, ставаш мек, ленив и като спреш глада, връщаш всичко за нула време. По-добре да спреш тутманиците и баниците в офиса и да гледаш да дъвчеш повече мръвка, например телешко и много салати и зеленчуци, така ще свалиш мазното по-безболезнено.

Според изследванията, които съм чел, дори при силно занижен прием на калории - от порядъка на 800 Ккал/ден, забавянето на метаболизма е пренебрежително - от порядъка на 10 процента, което е нищо.

Относно връщането на килограмите има нещо такова, но то е не защото си гладувал рязко за сравнително кратко време, а защото си си изпразнил мастните клетки според мен независимо от скоростта, с която си го направил. Веднъж създадени науката предполага че мастните клетки никога не изчезват, само се изпразват от съдържание, но имайки едни “празни складове”, тялото се опитва всячески и винаги да си ги напълни обратно и от научна гледна точка в изследвания е доказано че е много по- трудно за някой, който е бил дебел да стане фит и да си остане такъв, отколкото за някой, който никога не е бил дебел да си стои фит. Тъжно, но миналото ни прецаква бъдещето.

Менюто ми когато се контролирам волево наистина включва основно точно това - месо и салати.

казано от Димо на 30.03.18, 14:49:

Веднъж създадени науката предполага че мастните клетки никога не изчезват, само се изпразват от съдържание, но имайки едни “празни складове”, тялото се опитва всячески и винаги да си ги напълни обратно и от научна гледна точка в изследвания е доказано че е много по- трудно за някой, който е бил дебел да стане фит и да си остане такъв, отколкото за някой, който никога не е бил дебел да си стои фит. Тъжно, но миналото ни прецаква бъдещето.

От еволюционна гледна точка съвсем не е прецакано бъдещето, този механизъм не напразно е “изобретен” от природата.

Това, че в днешно време суетата човешка е създала някакви погрешни представи за идеалното мъжко (и женско) тяло с 5% подкожни мазнини, фалшив слънчев загар и 8 реда плочки е отделен въпрос.

Тъжното тук е, че разни назобани, дехидратирани говеда с прецакана ендокринна система са модел за подражание на много млади хора, с фалшивите си усмивки и диспропорционални тела.

ДЕ

30.03.18
15:32

Значи какъв е извода: не изпадай в крайности с точни изчисления, та толкова протеин, та онолкова въглехидрати и мазнини /защото това не може да се поддържа вечно/, яж до колкото можеш хубава и съдържаща съответните вещества храна, както и когато ти се яде, избягвай отровите, като алкохол и цигари, ако можеш, тренирай си здраво и разумно.
Ей, открих топлата вода :-)

Bart Simpson

30.03.18
15:40

Защо пък да не може да се поддържа вечно?
Веднъж създадеш ли определени навици вече не е необходимо да се замисляш, просто става рутина и начин на живот.
Поне при мен е така, в общи линии ям каквото искам, просто искането се промени.

ДЕ

30.03.18
15:44

казано от Bart Simpson на 30.03.18, 15:40:

Защо пък да не може да се поддържа вечно?
Веднъж създадеш ли определени навици вече не е необходимо да се замисляш, просто става рутина и начин на живот.
Поне при мен е така, в общи линии ям каквото искам, просто искането се промени.

Защото се вижда, че години наред като го правиш и накрая вече се не издържа. Даже и много стриктни хора от тук го заявиха. Постоянно смятане, броене на калории и накрая осъзнават, че може да си докарат хранително разстройство. То гледай, че и най-яките тук натискат с храната, а и не само-здраво :-) E, за плочки е друго, но на хора които са по-пълни, поддържането дълго време на такава визия няма да е никак лесно.

Bart Simpson

30.03.18
15:53

Дидо, хиляда пъти съм го споменавал, аз бях 108.
Сега държа 82+/-.
Заобиколен съм от най- вкусната(за мен)  храна ежедневно.
Желанието за сила и добра визия когато е водещо никакви разтройства няма да те застигнат.
Ако го искаш истински и си спокоен и удоволетворен от постигнатото, няма грижи.
Аз прогресирам силово много бавно защото ям малко.
Случват се и двете неща едновременно, но просто по- бавно.
След още няколко години така, или по- малко ще си изчистя режима до оптимално ниво.
Човек, аз спрях бирата, съпругата ми още не вярва и мисли, че се крия.
Искаш ли го -става.

ДЕ

30.03.18
15:57

Много ще изцапаме дневника на Димо, за което съжалявам. Аз не казвам, че не може. Ясно е, че става. Идеята ми е, да не е с цената на прекалени жертви-постоянно да си гладен, постоянно да смяташ, постоянно да гледаш какво и как ядеш. Ти си го постигнал с някои по-прости решения. Ето и аз като махна десерти, хляб, тестено, алкохол, ям си инак пак 3 пъти на ден, но отслабвам. Ама не е като да броя колко микро и макронутриенти съм консумирал, колко трябва да консумирам и т.н.

08.04.18
00:44

Малко на семейна почивка, но тренировките си вървят. Днес 5К бягане сутринта с доста изкачване и слизане, макар и по равна настилка алеи. Следобеда федербал и после на новата спортна площадка в парка във Вършец - набирания, дърпания, лицеви, корем, крака с голям речен камък (тук поне речни камъни да искаш).

Храната добре до момента в който седнах да правя козунаци и реших и курабийки да направя. Доста курабийки с прясно мляко от местната мандра унищожих, добре че поне козунаците са за утре и не се барат.

Иначе вечерята супер фитнес - половин скумрия на скара с половин зелка айсберг на салата с оцет и малко зехтин 😄

Bart Simpson

08.04.18
02:26

Машинооооо, направо ме засрами с тези козунаци уааааааааааа.
Браво, браво, цар.

08.04.18
22:37

Бяха и много вкусни даже.

Днес храната очаквано много- козунаци с прясно мляко, яйца, агнешко на фурна, пресни картофи задушени с мазнина, чесън и копър, бири, зелена салата...

Движението - сутринта 5К бягане в парка, следобед 2 часа в планината да разтъпчем агнешкото, вечерта вече по тъмно малко лостове с любимата. Викам ѝ: ай малко разходка и малко романтика - аз ще си се чекна, и ти ще повисиш малко да изпънеш гърбината и ще ми правиш компания. И тя се съгласи. Обачее.. Първо много студено ѝ се стори - съжали че тънкото яке вместо зимното облякла, после лостовете много високо - трябваше да скача за да се хване на най- ниския, после желязото много било студено, замръзнаха ѝ ръцете, после направи няколко опита да се набира и не ѝ хареса резултата и се пуска недоволна. Аз уж да я окуража ѝ викам: “супер, супер се справяш!” и протягам ръка за брофист да чукне, тя обаче в тъмното нещо не прецени, удари си много силно юмрука в моя и нещо си контузи ръката 😄 Иначе като е в планината и градчето малко, няма светлинно замърсяване и смог, и небето осеяно цялото с огромни ярки звезди.

10.04.18
23:20

Пак ми се лепна луд 😄 Права беше оная лудата на Бургаската гара, дето ми каза, че съм бил имал хубава аура и затова ми се лепят лудите като на мед.

Капитан Ники се подразни че затвориха темите където си показваше неакадемичния подход и предубедеността и от снощи ме бомбандира със стени от текст на лични съобщения. После явно го баннаха, но той не се оставя така да го дискриминират.

Информира ме как бил заплашил управата на сайта с легални действия и те милите подвили опашки и му възстановили членството. И той реши да си използва възобновените права за писане на сайта да продължи да ми пише да ми се обяснява и да ме заплашва, стигнахме до там да си мерим изследванията и да се дуелираме на 20 метра с кремъчни пистолети 😄

Според него това, че като редактира статията за хималайската сол и му изтрият глупостите след 5 минути и пак си стои вярната информация, че няма никакви доказателства относно полезността на пакистанската маркетирана като “хималайска” сол, било доказателство че всеки може да си пише каквото си иска в уикипедия. Ти сереш, хората бършат след теб, ако мога да перефразирам, технически вярно ли е че си насран гъз, защото има такъв момент преди да се избършеш с хартията и да отказвам да стоя до теб, щото си насран гъз и миришеш? Аз когато и да влезна в уикипедията все си пише правилната информация.

Обвини ме че аз съм го бил баннал от сайта, обаче той се справил. Бил постнал сайта някъде си в интернета и вече щяли да разпердушинят сайта, щото щели да видят хората колко невярна информация се дава на тоя сайт и колко нетолерантни сме с инакомислещите и т.н. и т.н. 😄

10.04.18
23:42

Аз понеже наистина не съм толерантен съм взел решение на всяка глупост на капитан салам, която прочета да изяждам по една пържола 🙂

11.04.18
11:12

Недей, ще станеш 200 кила и ще фалираш само от това да си купваш пържоли...За рака на дебелото черво предполагам, че ти е ясно 😄

11.04.18
11:24

казано от James Hinks на 11.04.18, 11:12:

Недей, ще станеш 200 кила и ще фалираш само от това да си купваш пържоли...За рака на дебелото черво предполагам, че ти е ясно 😄

Аз в момента пека във фурната четири парченца телешко контрафиле по рецептата на Васко за бавно печене. Мисля довечера да си удавя мъката от липсата на веги-активиста с чаша португалско вино и тези нещица отстрани. После ще напиша собствено проучване на тема дали подходът “червено вино-червено месо” работи срещу стрес и лошо настроение или е моментално канцерогенен и ще споделя резултата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.04.18 11:24.

Боби, пускам сълза за теб .....и ще се включа с 3 телешки стекчета на тиган със салатка довечеера и аз. Вино нямам, но може да пийна една бира 😄

11.04.18
11:34

казано от Херцог Трън на 11.04.18, 11:33:

Боби, пускам сълза за теб .....и ще се включа с 3 телешки стекчета на тиган със салатка довечеера и аз. Вино нямам, но може да пийна една бира 😄

Науката иска жертви, Ники...

казано от Boby_ на 11.04.18, 11:34:

казано от Херцог Трън на 11.04.18, 11:33:

Науката иска жертви, Ники...

Ами, капитана е с мантрата “Салат Акбар”, а ние с “Пържол акбар” .... Джихад му удряме ... 😄

Bart Simpson

11.04.18
12:04

С този паржоло-обмен ми оправихте деня.

Т. Тодорова

11.04.18
12:48

Тъпото е, че заради такива изцепки, всички попадат под един знаменател, а светът познава съвсем не лоши вегани и вегетарианци 🙂

Bart Simpson

11.04.18
13:10

Не смятам, че един подобен персонаж може да промени мнението да здраво мислещ човек.
Аз също, както съм споменавал, имам приятел веган, но той е супер мил човек и никога не е занимавал някого с избора си.
Дори когато някой любопитства е кратък и прескача темата.

Димо, твоят приятел се върна в темата за кръвната захар, GO GO GO 😄

11.04.18
13:38

Вие явно имате доста свободно време за губене, след като нищо от изброените дискусии не представлява никаква тежест, тъй като никой няма да го прочете 🙂 заради безмислените нападки и тн ...

18.04.18
10:17

Не броя калории в последните 2-3 месеца и резултата е плачевен. И даже не пия алкохол и не ям някакви вафли или нещо такова. И не е като да не тренирам. Почти всеки ден комбинация от бягане, колело, лостове и фитнес. Вчера имах wake-up call като се качих на кантара и показа 99. По Коледа бях 92. Качил съм 7 килограма за 4 месеца, 13 килограма общо качени за 9 месеца от миналото лято. Да кажем че част от това е мръвка, защото не съм спирал да тренирам и наистина си вдигнах някои силови постижения, но голяма част си е мазничко на баджаците и на пояса. Уф, като знам колко трудно се сваля, с какъв акъл съм се отпуснал да стигна пак да стана 100 кила, направо не знам. Примерих се и с метъра и с калипера, трагедия.

Както и да е, почвам пак да броя калории.

17-04-2018
храна 2400 Ккал
общо дефицит 900

Движението 5К бягане сутринта, 15-тина КМ велосипед из града през деня и фитнес вечерта. Във фитнеса набързо, но много доволен, мисля че и на тяга и на лежанка си поставих своеобразни рекорди. Тяга 5х5@130 с много много запас и много стегнато, лег 5х5@100 като само последните повторения на последните 3 серии спотъра сложи по един пръст. Флайс на кабели в сс с 50 набирания СТ и си бих камшика. Срещнах един френд във фоайето и каза че отивал да пробва новата екстра в спа-то - ледена яма или нещо такова, редувала се сауна и ледена терапия.

Снимах се за протокола, който има слаби нерви да не отваря тъмбнейла :(

ДЕ

18.04.18
10:24

Обиколката през пъпа как е измерена - отпуснат или стегнат, но без да хлътваш корема навътре. Т.е. все едно се стягаш за тяга или клек.

18.04.18
10:34

Издишал, но отпуснат корем, не съм се стягал, нито съм се надувал. Всъщност на снимките корема не изглежда толкова зле, колкото ми се вижда в огледалото, но това излезе, това качвам. Снимано е с 50мм обектив от около 2 метра, доста по- правилна перспектива, отколкото ако се снимам с широкия обектив на телефона от 50 см.

ДЕ

18.04.18
10:41

казано от Димо на 18.04.18, 10:34:

Всъщност на снимките корема не изглежда толкова зле, колкото ми се вижда в огледалото, но това излезе, това качвам.

Въобще не изглежда зле даже. Понапълнял си малко-това е :-) В никакъв случай не се класираш в шкембелиите. Питам те, защото моята обиколка през пъпа е по-малка, измерена по твоя начин, а аз иначе съм по-дебел от теб. А когато се стегна като за тяга или клек, ми е 103 см. Макар и малко по-висок, съм 106-107 кг. Корема ми изскача малко повече напред от твоя, но пък аз отстрани почти нямам паласки.
Като оправиш и храненето, бързо ще влезеш във форма с твоята активност.

18.04.18
10:52

Хмм, че то за тяга не се ли стяга с напълнен с въздух корем и да надуеш да уплътни максимално?

Иначе благодаря за милите думи, но по- скоро имам нужда от стряскане 😄

ДЕ

18.04.18
10:56

казано от Димо на 18.04.18, 10:52:

Хмм, че то за тяга не се ли стяга с напълнен с въздух корем и да надуеш да уплътни максимално?
😄

Пълниш да, имах предвид начина, по който се стягаш. Иначе при дихателна пауза и стегнат, това е по-точно казано относно меренето.

18.04.18
11:11

Гледам във фейсбука една мацка, дето бягаме с нея, че е бягала сутринта на гребната без мен и пиша в общия чат: “Защо бягаш ти без мен бе дарлинг?” и тя пред всички: “Ами исках да свърша по- бързо, че после имах друга работа” 😄

Вчера пък един съфорумник се видяхме по центъра и ме обвини че съм бил зобил щом такива крака съм бил отпрал и също и съм се бил изпъпил, знчи 100% съм бил бръкнал в кацата. Хой да обясняваш че си надебелял, а пъпките са от това, че си дообрал с лъжицата на децата буркана с нутела...

18.04.18
11:18

А бе да ти кажа, че оня ден с колелото ми се видя даже отслабнал, а ти твърдиш, че си по-тежък от предишния път...

18.04.18
11:26

казано от Димо на 18.04.18, 11:11:

Гледам във фейсбука една мацка, дето бягаме с нея, че е бягала сутринта на гребната без мен и пиша в общия чат: “Защо бягаш ти без мен бе дарлинг?” и тя пред всички: “Ами исках да свърша по- бързо, че после имах друга работа” 😄

И мен не ме искат на Панчака. Сберат ли се двацата, които мин
се навиват на акъла за бягане там, си бягат цяла обиколка заедно, а мен юе пускат да тичам срещу тях и кат са срещнем - след тях. 😅😅😅

18.04.18
12:16

казано от James Hinks на 18.04.18, 11:18:

А бе да ти кажа, че оня ден с колелото ми се видя даже отслабнал, а ти твърдиш, че си по-тежък от предишния път...

Тва е моя парадокс, за който много пъти съм писал. С дрехи не ми личи колко съм дебел. Гого като ме видя за пръв път наживо и по тениска вика: “майна, ти кво ги лъжеш с тея снимки по кореми във форума, ти вече си изкарал плочките като те гледам и само правиш чалънджи да ги спечелиш накрая.” И като си вдигнах тениската си промени мнението коренно 😄

Същата работа и Надето - виждаме се в един фитнес и ми вика: “ма супер си изглеждаш бе, кво ги лъжеш с тея снимки във форума...” На нея ѝ спестих епизода с вдигнатата тениска, че психолозите даже и в бедна България са по 50 лева на час 😄

А жестоката реалност е че съм качил половин-един см пласт мазнина на корема и на баджаците. Дънките и панталоните не ми стават, ризите дето си изхвърлих всички дебелашки ризи и си занесох на шивачка да ми стесни които по- ми ставаха и си накупил М-ки и трикотажни С-ки, сега не ми стават. Днес ще ходя да свидетелствам в съда, адвокатката щото миналия път отидох да се срещна с нея по велосипедно екипче и специално ми се обади сутринта да ме предупреди да се облека официално и да не се появя в съда по къси гащи и маратонки, ся ще видя в какво изобщо мога да се набутам...

Зле е работата, не си измислям да търся съчувствие. 😄

18.04.18
12:30

При мен е същото. В определени дрехи дори изглеждам добре, а иначе в гърба съм като пясъчен часовник.

18.04.18
12:31

казано от satisfaction на 18.04.18, 12:30:

При мен е същото. В определени дрехи дори изглеждам добре, а иначе в гърба съм като пясъчен часовник.

Здрастииии! 😅😅😅

18.04.18
13:08

Димо, като е прибера в България и изчезваш от форума. После като ме няма пак почваш да пишеш 😄
Пиша ти още една бира на сметката....

18.04.18
13:15

С-ки и М- ки. Щастливец .
Най- малкия номер, в който се побирам е ХЛ. И говоря за европейско/ английска номерация. Имам едно китайско яке 4или 5 хикса има преди Л- то да попадне в кръгозора. Така, че не се оплаквай 🙂

18.04.18
15:10

казано от Димо на 18.04.18, 10:17:

Не броя калории в последните 2-3 месеца и резултата е плачевен. И даже не пия алкохол и не ям някакви вафли или нещо такова. И не е като да не тренирам. Почти всеки ден комбинация от бягане, колело, лостове и фитнес. Вчера имах wake-up call като се качих на кантара и показа 99. По Коледа бях 92. Качил съм 7 килограма за 4 месеца, 13 килограма общо качени за 9 месеца от миналото лято. Да кажем че част от това е мръвка, защото не съм спирал да тренирам и наистина си вдигнах някои силови постижения, но голяма част си е мазничко на баджаците и на пояса. Уф, като знам колко трудно се сваля, с какъв акъл съм се отпуснал да стигна пак да стана 100 кила, направо не знам. Примерих се и с метъра и с калипера, трагедия.

Както и да е, почвам пак да броя калории.

17-04-2018
храна 2400 Ккал
общо дефицит 900

Движението 5К бягане сутринта, 15-тина КМ велосипед из града през деня и фитнес вечерта. Във фитнеса набързо, но много доволен, мисля че и на тяга и на лежанка си поставих своеобразни рекорди. Тяга 5х5@130 с много много запас и много стегнато, лег 5х5@100 като само последните повторения на последните 3 серии спотъра сложи по един пръст. Флайс на кабели в сс с 50 набирания СТ и си бих камшика. Срещнах един френд във фоайето и каза че отивал да пробва новата екстра в спа-то - ледена яма или нещо такова, редувала се сауна и ледена терапия.

Снимах се за протокола, който има слаби нерви да не отваря тъмбнейла :(

Ебаси какви ги вършиш ,оклал си се яко.
Прекръсти си дневника...Димо не вади плочки😀

Димо, и ти кат мен - тръгнахме да правим плочки, завършихме с 5 кила отгоре 😄

ДЕ

18.04.18
15:48

казано от Alexander Krastev на 18.04.18, 15:36:

То като гледам, темата с плочките за лято 2018 г. хептен отиде назад. Май не сте само ти и Димо, а и много от останалите :-)

Bart Simpson

18.04.18
15:49

казано от Alexander Krastev на 18.04.18, 15:36:

5?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1