17.03.18
16:40
Йо. 🙂
Пак слабо със спането и без тренировка. Довечера двойна доза мелатонин мисля да взема, не съм пробвала.
Цял ден задачи, занимавка с Мяу-Мяу, който днес надигна глава <3, но все още е с крак и половина отатък... Докторът каза, че ако човек отнесе такъв удар в главата, ще умре на място.. После при бабини и после работа, работа, работа... Ще си поработя до към 22, но преди това ще се наплющя с манджа. 🙂
Налетях днес пак на веселото Веси, докато разхождах рошавото. Вече два пъти ме засича във вид, от който човек ще предположи, че току-що съм изпълзяла от канализацията. 😄 Е, днес поне се бях сресала на изпълзяване. 😄
Храната:
- изключително подозрителен сандвич
- глътка кока-кола
- 15г кокосов чипс с какао
- порция бобена яхния
- я пилешка супа, я пиле фрикасе за вечеря - каквото мама наготви (тук сме малко като във “Всички обичат Реймънд” 😄, но с по-симпатична майка, на която преди се ядосвах, че ми предлага разни неща, а сега намирам тази помощ за изключително полезна.. и приятна <3)
МЦ се мъчи да пристигне и рязко се почувствах много кофти физически. Още малко като ме позаболи и ще изпия някое хапче/прахче. И съм гладна, колкото и невероятно да ви звучи. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.18 18:40.
18.03.18
00:49
Отиде ми котенцето. Дано е вече на по-добро от това мизерно и жестоко място, и ако си спомня нещо - да е само вкусната коткоманджа, която омиташе като прахосмукачка.
Жал ми е, че не го приспахме веднага, а му удължихме мъките, колкото и грозно да звучи. Но се успокоявам, че му беше даден шанс. То какво да правя... Дано са действали до последно медикаментите и наистина не е разбрал нищо. Така обеща докторът.
Елена Миланова... ето това е тъжно. Дано почива в мир и спокойствие тази светла, позитивна душа. Днес за втори път четох дневника й, за съжаление по този тъжен повод - респект към момичето за борбеността и позитивността в поднесената й от живота ситуация.
И понеже пътят към лудницата е къс, пожелавам си да разбера, че има неща, които не можем да променим и ситуации, в които не можем да бъдем полезни... Да е светъл пътят на отпътувалите души и да са кратки мъките на живите. Не знам какво да кажа повече.
—————-
Не вечерях, пих малко вино.
Утре пак без тренировка, защото ще съм ангажирана цял ден (неделя, все пак 🙂), храната ще е ок - мамините манджи и вероятно пак малко вино.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.18 00:59.
18.03.18
01:22
В момента пирува във Валхала с уискас с хмел с другите котки биткаджии.
19.03.18
10:37
Нищо особено, без трениране и днес. Вчера омазах храната много здраво. Пусти настроения...
Днес се събудих болна и ядох някакви пурички с какаов крем.. за укрепване на имунитета, налЕ...
Ще мина да напазарувам нормална храна и започвам да унищожавам лимони, джинджифил, чесън и т.н., че не мога да си позволя да се окажа повалена.
Тренира ми се яко и ми се ходи на СПА. Каних се през Сашовата зала да мина, да се изложа пред мъжете 😂, ама явно няма да ме огрее скоро.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.03.18 10:39.
20.03.18
21:05
Добра вечер 🙂
Днес за пореден път се опитах да изям света. Накрая ще взема да успея сигурно. И даже не ми е тежко нещо.. Достатъчно e, но не и тежко. Страшна ламя.
Прибрах се на обяд, опитах да спя - пръснаха ми телефона, Борьо реши, че ще лае по всичко що се движи, Лара ми се катери по главата и ме гъделичка с мустаци... фейл. Накрая ми звънна някакъв нахалник от еди кой си маркет - интересувала ли съм се от търговия с пари онлайн. 😄 Изумен бил, защото за пъъърви път попадал на човек, който не иска да подобри финансовото си състояние. 😂 Шок.
Супер нахални са тия и агресивни - като ония олигофрени от топ шоп. Ясно, че така ги обучават, ама грам уважение не проявяват. Поръчах си нож за булета и след два дни ме държаха 55!!! минути на телефона, защото реших да съм учтива и да проявя уважение към работата им, дрън-дрън-пляс... Много съм категорична в незаинтересоваността си от тогава. 😂
Сега си изпих третия фервекс, мелатонина и магнезия, и отпътувам към страната на сънищата. 💕
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.03.18 21:07.
казано от Т. Тодорова на 20.03.18, 21:05:
Поръчах си нож за булета и след два дни ме държаха 55!!! минути на телефона
А защо не отиде до магазина им за да си вземеш на място? Там обикновено не са никак приказливи, поне моят опит е такъв.
20.03.18
22:28
казано от Т. Тодорова на 20.03.18, 21:05:
Накрая ми звънна някакъв нахалник от еди кой си маркет - интересувала ли съм се от търговия с пари онлайн. 😄 Изумен бил, защото за пъъърви път попадал на човек, който не иска да подобри финансовото си състояние. 😂 Шок.
Хах, аз такива много бързо ги лекувам според това, като какви се представят. Но и баш подобни съм имал. В случая казвам: “Аз самият съм судружник в една от водещите фирми за инвестиционно посредничество. Развеселихте ме, но благодаря-успех”......и затварям😉
Мнението беше редактирано от Деян на 20.03.18 22:43.
21.03.18
08:28
Марго,
да - скоро купувах едни нефункциониращи неща от магазин и ме очароваха с отношение - мили и тихи. 😂
Но когато купувах ножа, изобщо не ми хрумна, че имат физически магазини. А и как да предположа, че съществуват такива откачалки? 🙂
Дидо,
хехе. 🙂
——————-
След като цял следобед се мъчих да спя вчера, през нощта постигнах 11 часа... без да се събудя нито веднъж. Кръстът ме боли от лежането, но главата ми е много, много доволна. 💕
21.03.18
14:09
Движение:
- 5-6к обикаляне, носене на голямо, страхливо куче + без сядане целия ден, освен сега за някоя минута
Храна:
- две кафета и половина
- две филии с домашен бабек и лютеница 😄
- няколко лъжици тахан с мед
- ако вечерям - лаваш с много зелено и варено яйце
————————————————————————————————————-
Рошавият трол си е наказал разрезите от кастрацията от близане и сега е ей така:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.18 14:09.
22.03.18
14:11
Днес пак без тренировка, егати. Започвам да нервнича. 🙂
МЦ го няма, само ме тормози, а сега си партнира с вирус, който чувам, че пак е натръшкал половината град. С друго не, но със сън се опитвам да им противодействам. 🙂 Снощи уж щях да работя, в 22 и малко ме стегна шапката, легнах си и спах до 7:00. И днес ще е така, харесва ми да си спя.
Храната днес:
- домашен дюнер от лаваш, задушени картофи, тиквички с млечен сос и мръвка
- цял шоколад
- ако вечерям: салата от цвекло, морков, орехи и каквато допълнителна флора намеря в хладилника
Кафе много пия, вода почти никаква. Сутринта се постреснах малко и ще нанасям корекции.
Движението:
- 4к с песО
———————————————————-
Жили, кокали и мускули нямам, собаки обаче - бол! 🐶 И всичките са символ на айляка.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.03.18 14:13.
23.03.18
23:21
Ден като всеки друг, “малко” повече неприятни емоции. Тая “Селена” продължавам да не разбирам защо е толкова велика болница. Ясно, че осъден некадърник тук няма да видим, дано поне знаят какво и как са/не са направили. Към този час и ден мога да кажа само: Пу!!! и да съм благодарна, че има други специалисти, на други места, без излъскани манти, но с опит, които може би (дано) успяха да спасят живота на едно младо, добро момиче. А можеше и да са два живота.
—————————-
Храната -кофти, тренировка - без. Мисля, че ще изключа брашното от менюто си. И купешките сладкотии. Днес за пореден път установих какво всъщност ми причиняват и дори да изключим момента със здравето, толкова ми бутат ефективността и тонуса, че си струват по-малко и от две бири с пет цигари. Няколко кифлички от бутер тесто, които майка ми беше направила следобед и в 16:30 се чувствах като все едно не съм спала една седмица.
——————-
И нещо забавно. Откакто Бари е с яка, една досадница всеки ден ме спира и ме пита защо това хубаво кученце има такова лошо нещо на врата. Аз обяснявам търпеливо, че е кастриран и има сериозен проблем в последствие, заради който не трябва да се хапе и ближе, и днес за 183746482 път получих същия въпрос, от същата персона, и както не бях в настроение - ей тоя разговор:
Тя: Аууу, колко е хубавввв! Ама защо има това нещо на вратаааа...?
Аз, супер сериозна: Абе, напоследък чете едни мотивационни статии и научил, че може да е каквото поиска, та много иска да е лампион...
Как се опули тая жена, хаха. 😂 Подминах я с poker face, щото наистина не бях в настроение, но на съседната улица умрях от смях - сама, в тъмното. 😂
Уф, едитвам, че като ми се спи, пиша с дясното копито (щот’ съм левичарка.. дясното..)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.03.18 08:46.
27.03.18
13:52
Здравейте, птичове и птички 😄
Минавам да запиша, че храната е окей, само дето изкъртвам тахана с мед (и вече ми личи), болна съм от няколко дни, а от днес и на Клацид и Бромхексин. Изключително неприятен бронхит, все едно ме е блъснала кола в гърба и дробовете ми са на пихтия. Ще оцелея, де.
Изкарах два дни в кревата, гледайки The Mentalist - уж приятно, ама ми писна да лежа. 🙂 Днес се опитвам да си изрина гардероба и каквото ненужно има из вкъщи, но се изморявам на всеки две минути и май ще заспя скоро... за пореден път. То с тая постоянна температура все около 38 градуса (през повечето време над тях, вече 3 дни) само ми се спи. И да съм кукуряк, като се отпусна, заспивам си. 🙂
Тед,ако планираш да изхвърляш дрехи може да ги дариш на БЧК - имат мисля контейнери до Кауфланд 🙂
Бързо оздравяване ☀
Мнението беше редактирано от Веси на 27.03.18 15:09.
Т. оправяй се бързо!
Това май не е първият респираторен проблем този сезон? Ако джипито е в час, какво му е мнението?
Или просто си в таитянско настроение целогодишно, и ходиш по венец и усмивка цяла зима? 🍍💗
27.03.18
15:48
Веси,
винаги там ги давам. Тези, които са в добър вид, де, към другите нямам жал. 🙂 Преди известно време и на нашите на работничките давах, но после установих, че циганите рядко ценят нещо, тъй като знаят, че свърши ли им, получават ново... по право. Сега само на контейнерите на БЧК и на хора в истинска нужда, ако попадна на такива.
Силве,
такива настроения ме обземаха като ученичка. На тия години си нося вълнените чорапи и ушанката, и хич не ми дреме... здравето е най-важно. 😄
Говорих иначе с джипито - масово боледуват хората, повтаря ги и ги потретва. Такова било тая година - упорити вируси и бързоидващи усложнения, чести хоспитализации...
Щом К., който за 11 години съм виждала болен (и то не сериозно) 2 пъти и който никога, ама никога не мрънка за такива неща (думичка не казва, сериозно), беше в безпомощно състояние цяла седмица по Коледа и мислеше, че няма да го преживее - смятай. Събуди ме в 6:30 и каза да направя нещо, щото май умирал. 😄 Ужасно.
А аз наистина поддавам по-лесно от преди. Измори ме много тази въртележка напоследък и дава отражение върху всичко. Ще мине и тоя зор. 🙂)
Благодарско и на двенките 💕🐶
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.18 17:00.
28.03.18
22:49
28/03/2018 (01)
Храна:
- направих си принцески с шунка и кашкавал, и останах много доволна
- пилешка супа
Сутринта се събудих с мисълта, че може би ще мра и е добре да се приведа в приличен вид, да не ми се смеят по болниците. 😄
Много зле. Закъснелият ми цикъл, разбира се, реши днес да се появи и да ме досъсипе. Климатик на 29 градуса, термо бельо (клин и блуза), с което за гз ми беше пролет при минус десет градуса, ватирано горнище, пижама, две одеала - умрЕх от студ, просто цялата бях лед. Все съм боледувала, бронхити, пневмонии - карала съм като малка, ама такова чудо наистина не помня. Много се надявам утре вече да усетя действието на антибиотика, щото ако няма такова, доброволно ще отида в болница.
———————-
The Mentalist една серия и заспивкам. Много готин тоя Simon Baker. 👹
Бързо и пълно оздравяване ти пожелавам!
Антибиотикът е за бактериалните усложнения. Срещу вируса на този етап нямаш кой знае какви варианти, освен да чакаш имунната ти система да се пребори.
28.03.18
23:04
Благодаря, Боби 🍺
Прав си напълно, но много бързо нещата преминават от едното в другото... явно. С остър бронхит (модерен някакъв) съм и без антибиотик няма да го бъде, сериозна е работата.
Който се тутка по една седмица и се прави на герой.. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.18 23:06.
29.03.18
18:10
29/03/2018 (02)
- малка порция мусака
- 5 оризовки, 2 яйца, песто
- тахан с мед
- имам подозрения за шоколад после, но ще го обмисля 🙂
Днес по-добре. (whew)
31.03.18
09:19
30/03/2018 (03)
- два портокала
- 10!!! сусамови бисквити (много тънки, с диаметър около 8-10см 😁)
Вечерта не издържах и се разревах, щот’ ми писна да ми е лошо и да не мога нищо. Тая сутрин кашлям, но съм пушка. 😎 Ако знаех, че ще проработи, щях да зацивря по-рано. 😂 Искам вече да тренирам, но не виждам как ще стане в близките дни - добре се чувствам, но като се кача до първия етаж, нямам ни крака, ни въздух. Когато, тогава.
————————-
Весела събота ☀
01.04.18
12:28
Честит празник! 😍 🍀 😍
Много обичам Цветница!
31.03 - 01.04 (04 - 05)
Добре. Бухам като бухал 🙂, нооооооо съм скок-подскок отвсякъде! 🦄
Утре ще се пробвам с пудовките, а днес ще правя пица на К., че го лъготя от един месец вече.
Тренира ми се многоооо... и навън! Пекна слънце и социалното чудовище се събуди. 😂 Залата не знам дали няма да се наложи да я прекратим, че много пари гълта, особено за броя посещения, които правим. Лошото е, че няма кьорава зала в махалата - само една читава и тя е толкова малка, че е невъзможно да тренираш за 30 минути и да бягаш. Най-яко би било да успеем да си направим къщата и да опънем щангите в двора. Тогава съвсем ще ни намразят комшиите - и сега разправят, че сме богаташи и “голямата работа”, щото сме прибрали кучето... 😂
———————————-
ю ар он май майнд лайк ъ сонг дат ай кент ескеееееееййпппп, ай донт ноу хау мени да-ра-рамс ай кен теееейккк ... туп-цъ-туп-цъ-туп-цъ-туп-цъ 💃🏻😂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.04.18 15:14.
02.04.18
21:46
02/04/2018 (06)
- жито, мед
- жито, ябълка
- оризовки с авокадо и магданоз
- литър шипков чай, който беше причината (предполагам) за аферата Драйфус одеве
———-
Неуспешен опит с пудовките.
Заиграх се с кучето вечерта - една минута и яко пот и задух. Ще пия 10 дни антибиотик, вместо 7, то няма оправяне. А заради тоя Клацид спокойно мога да се нарека лицегъз. 😂
Затова и орязвам храната така, току-виж се позачистя малко.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.04.18 21:48.
03.04.18
08:07
Яко! Живот и здраве, там съм. 😎
03.04.18
17:09
03/04/2018 (07)
- една оризовка преди антибиотика
- домат, краставица, лук, магданоз, един изпечен без нищо картоф - ей сега, докато пиша
- портокали за вечеря (откачих с тия портокали, никога не съм имала такъв мерак за тях... даже си ги беля сама 😄)
От вчера следобед до днес следобед бях като отровена, може и да не е било от чая, не знам вече. Днес много странно се олюлявах цял ден, позиви за повръщане, едно гюле правеше търкул-търкул из главата ми и на една среща ми предложиха кафе - изпих го и ми мина всичко, даже навъртях няколко к, вършейки работа пеш. Възможно ли е така да ми рухва кръвното чак? Що да не е...
И понеже няма как без куче... 😍
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.04.18 17:10.
04.04.18
14:28
04/04/2018 (08)
Още съм си болна. Задъхвам се и кашлям ужасно.
- 50г кашкавал, 3 камбички, пълнени със сирене - от ония маринованите, една голяма салата, неовкусена
- вода, чай, прополис, витамини
- портокал, грейпфрут
Движение - стандартното.
————————————————————————————-
Всички приятни залички са на майната си - една в Смирненски сега гледах, суперска, но далече. Искам зала с няколко щанги, няколко чифта пудовки и въздух, толкоз ли никой не търси да му е уютно и готино, че никой не предлага уютно и готино? Ако имаше с кого да си партнирам, щях аз да направя една зала в центъра, ako ще да ми вади колкото да си плаща наема. Тюх.
————————————————————————————-
Спирам с отчитането, че нещо ме изнервя всеки ден да докладвам как съм болна, не ям и не тренирам. Днес и кучешка снимка нямам. 😂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.04.18 14:34.
04.04.18
15:46
Неври Спорт. Точно такава бих искала да имам наблизо.
07.04.18
15:09
05/04/2018 (09) - 07/04/2018 (11)
Как сте, зайчета. 😂
Аз съжалявам много, но не мога да ви лиша от суууупер полезната информация, че... съм болна и не тренирам 😄... новото е, че започнах да ям (рязко) и не знам дали е добре или зле тая работа. 😄 Ако продължавам така, ще ми донабухне опашльокът... Великден ще го отърва, ама на Гергьовден може и да ме положат в легло от картофки. 😄
Започнах чистак нов антибиотик... не ми било то бронхит, пневмонийка станало и джипка ми изписа празнична рецепта с инструкцията да я изпълня, ако случайно вдигна температура, въпреки че вече съвсем не съм ходещ труп.
Програмата ми е все същата, като сега трябва да търся хора да изпразнят двора. Къде да ги намеря? Не искам да пускам мангали там... да ми заглеждат от къде и как се влиза и къде какво има, особено като не живея там.
Вече наистина много ми се тренира. Искам да издърпам и избутам, и измятам всичко възможно. 😄 Демек, една тяга с дръжка от метла, една раменна със същата и половин суинг с празно пвц 😄
Изпатквам. 🐽
—————————-
💕 Весели ви празници! Да сте здрави и добри 💕, както винаги пожелавам. Нищо по-важно няма.
И по-малко да се лаете за глупости, особено по незначителни за истинския живот поводи... иф ю ноу уот ай мийн. 🌈 С непознати и по форуми, демек.. за който не е разбрал.
И кучешка снимка имам. Без това не може. 🐶
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.18 15:45.
07.04.18
15:11
Ами точно магнали за тая работа мога да ти намеря, но съвестни и работливи. Ако решиш, след празниците мога да съдействам.
07.04.18
15:19
Саше, благодаря. Вероятно ще се възползвам от помощта ти - не се намират лесно съвестни хора. Ще звънна другата седмица.
🍺
п.с. само да отбележа, че “мангали” не използвам за съвестни и работливи хора, но нямам опит с такъв тип роми, за съжаление.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.18 15:31.
09.04.18
15:45
09/04/2018 (13)
Пролет пукна, аз - не! Оцелях и вече съм си супер. Ще си довърша хаповете, все пак и се надявам в следващите години да не пия антибиотик по никакъв повод.
Днес много обикаляне, малко мъкнене на разни неща и леко раздвижване в нас с - клекове със СТ и пулоувъри с 12-ката. Висях и на един лост в двора - гръбнакът прави ККККРРРРРРРРРРР 🙂
Утре в джима. 💃🏻
Днес минах покрай стадиона с влажен поглед - група хора си тренираха и изглеждаше много приятно. Никаква зала не може да се мери с комбинацията от въздух, слънце и зеленина. 😍
Храна:
- 2 кафета с течна сметана
- 1/2 пилешка пържола с новия хап - “левокса”
- 1 безалкохолен радлер
- вечеря - дроб сарма, пролетна салатка, козунак, грух
——————————————————————————-
Поръчах си разни домашни меса в различни вариации, малко масло, яйца... чакам си ги с нетърпение, че хич не ми харесват магазинските и следващата стъпка ще е да си купим фризер, за да можем да се зареждаме с прилични продукти за по-дълго.
Отивам на терасата да се изпъна на слънце със споменатия радлер. 😎
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.04.18 15:47.
10.04.18
17:34
10/04/2018 (14)
Движение:
Стандартното с малко екстри + отпади, клекове, тяга на един крак, раменни преси - всичко със СТ и розовите гири първите 2 кръга, вторите два с 12-ката. Не я докарах до залата, щото реших да не си насилвам късмета, ама добре ми дойде и мисля, че съм готова за 20кг лост поне 😂
Храна:
- кафе и 3 бисквити
- малко прасе с ориз
- 1 бира на припек
- пролетна салата с всички екстри, гърди на фурна... сладолед 🐽
————————
Да не мажа в дневника на Барт и без да захващам дискусия - много се радвам, че има хора, които искат да се върнат в България. Вярно е, че почти нищо тук не работи за хората, но на тази страна са й нужни граждани, които да настояват за нещо по-добро и да възпитават бъдещето. 🍺
11.04.18
18:52
11/04/2018 (15)
Днес без упражнения, стандартното движение. Спах един час следобед, сега ще готвя и ще творя бизнес. 😂
Храна:
- кафе, върху което шибнах един антибиотик и горчиво съжалих...
- закуска от прославската баничарница, че щях да съжаля още по-горчиво, ако не бях вкарала нещо
- 2-3 глътки бира... с цигара
- за вечеря ще направя едни картофки на фурна + копър и чесън, пролетна салата, която си включва и варено яйце, иии... ако “някой” се надъха да направи таратор, ще е прекрасно 🙂
———————————————
Никога не съм правила агнешко, но утре мисля да се пробвам. Има ли нещо специфично или ти го печеш, то си става..?
казано от Т. Тодорова на 11.04.18, 18:52:
———————————————
Никога не съм правила агнешко, но утре мисля да се пробвам. Има ли нещо специфично или ти го печеш, то си става..?
Зависи много от “агнешкото” - от колко възрастно животно е, от коя част, колко време е било замразено, колко е мазно...
казано от Т. Тодорова на 11.04.18, 18:52:
———————————————
Зависи много от “агнешкото” - от колко възрастно животно е, от коя част, колко време е било замразено, колко е мазно...
11.04.18
20:43
Примерно плешка, прясна, от младо агне.
🙂
11.04.18
20:47
За това месо - печеш го и то си става 😄
11.04.18
20:52
Ще го видим утре. Аз принципно всичките меса ги пека бавно и методично 😄, но съм хранила псите с предвидено за мен телешко и пуешко, та трябваше да се допитам 🙂