16.03.18
09:33
доста натоварена програма последните дни на работа, нерви и недоспиване.
Може би пролетната умора започна да ме хваща (не знам), но съня никак не ми стига - лягам към 11 и ставам в 05:30 - 06:00
тренировките вървят по плана описан по-горе, но храненето....храненето някак си ми се изплъзва пак. Закусва, ходя на обяд всеки ден, но май се храня с не достатъчно засищаща храна, защото като ям на обяд в 12 часа и след 2 часа и половина вече ми стърже здраво. Опитвам да издържа да вечерята и тогава става ужасът - искам въглехидрат. Защото съм гладна.
Когато ям малко повече през деня, обаче много ми се доспивам и ставам супер ленива. А съм на работа. Как да го реша тоя проблем не знам.
Ако ям повече месо (протеин) се засищам, обаче имам проблем с бъбреците и от миналата седмица мн ме болят - не искам да ги товаря допълнително.
Някакви идеи или някой с подобен проблем?
20.03.18
09:41
19/03
контролен преглед от работа
холестерола ми е доста висок, над горната граница, но предполагам, защото ядох едни много мазнички свински ребра в неделя вечерта. Иначе останалите показатели са супер.
А само глюкозата ми е мн ниска, което обяснява пристъпите на глад, треперене и причерняване. Ще трябва да проверя как и с какво се вдига кръвната захар.
Коментирах с колежка от фитнеса проблема с умората - според нея е от не качествено възстановяване след тренировка. Има логика, като се има предвид, че тренирам 5 пъти подред в седмицата.
Та, храната в понеделник много добре, супер контрол и воля, тренировката беше лека
Надявам се да удържа волята тая седмица 🙂 и да няма прегрешения.
Глюкозата много лесно можеш да я вдигнеш с нещо сладко(прости захари) , че дори и с една лъжица захар...това много бързо ще облекчи състоянието ти(психическо и физическо) , но няма да реши проблема.Аз мисля , че липсват въглехидрати в храната ти , а драстичното им редуциране има само негативи.Продължаваш да мислиш прекалено много над това какво ядеш...виж какво ядат децата в детската градина и яж същото , тренирай си и си живей нормален живот , какво го мислиш толкова...Не прави грешката на мнозина да се фокусираш върху яденето повече от необходимото и не си мисли ,че ако намалиш подкожните мазнини , то ще постигнеш успех...трябва мръвка да изградиш.
П.П.Можеш да започнеш по-често да консумираш зрял фасул...съдържа прилично ниво на въглехидрат и е със забавено освобождаване , което ще ти помогне да се чувстваш сита за по-дълго време и енергична през целия ден.Освен това е шапмион в чистенето на лошия холестерол.
Мнението беше редактирано от XXL на 20.03.18 18:19.
20.03.18
19:40
не спиш, тренираш здраво, храниш се горе долу добре и т.н. Прочетох ти дневника от самото начало и всичко е закономерно при теб - следствие от начина ти на живот (тренировки, хранене, ежедневие)....качването на килограми, както и трансформация на тялото е закономерно....Не знам от какво се оплакваш)).....за глада, вкарай междинно хранене (ябълка, орехи, бадеми), яж повече фибри и вода. Тридневното хранене при теб води до качване на килограми))....
21.03.18
15:25
Благодаря за препоръките отново!
Абе опитвам се да си живея живота и да го карам по - полека. Обаче всичко около мен ме дърпа в някаква друга посока. Мъжа ми например забелязва всяко качено килограмче и всяка тлъстинка и веднага ме започва. Редовно чувам подмятания от типа на “Аз дебели жени не харесвам” - а под дебели не разбирайте търкалящи се от дебелост ами малко корем и по-дебели бедра и .... край!
На работа всичко колежки са полудели, особено сега с идването на пролетта - всичко диетува, отслабва, спортува - вече имам няколко който идват с мен, за да им показвам и обяснявам.
Сред приятелите темата е същата - понеже аз доста се трансформирах последните години и като се видим с някой неминуемо се стига до: “Оф, ти как си отслабнала. И как го направи, кво яде, кво пи? Ама тренираш ли?Ама аз овесени ядки не мога да ям, те са като за кокошки” и така натататък.
Въртя, суча - все тая брат!
запонах обаче да отпускам душата и като ми се дояде нещо - ям си го. Сякаш ми е по-добре, не знам как ще ми се отрази обаче на фигурата.
За протеина знам, че трябва повече да поемам, но много ми оттичат краката ако ям повече протеин - явно нещо не ми е както трябва.
От протеиновите шейкове обаче го няма този ефект, а само от месото. За това мисля да си купя пудра.
казано от Gina Atanasova на 21.03.18, 15:25:
Мъжа ми например забелязва всяко качено килограмче и всяка тлъстинка и веднага ме започва. Редовно чувам подмятания от типа на “Аз дебели жени не харесвам” - а под дебели не разбирайте търкалящи се от дебелост ами малко корем и по-дебели бедра и .... край!
Въртя, суча - все тая брат!
Ти по-скоро клониш към кльощава , отколкото към дебела.И без значение каква си , не бива такива приказки...спри да му готвиш за седмица хахааа!
Последното изречение е скандално...разбиваш!!!
21.03.18
16:00
абе и да не му готвя - няма да го заболи
ама децата ще пострадат от тая работа
т.е. покрай тях и той намазва
по-скоро друго ще му спра ....🙂
между другото изобщо не съм кльощава - само ръцете са ми мършави. Иначе си имам от всичко, повярвай. С широк ханш съм и понеже съм висока изглеждам мощна.
21.03.18
16:19
Джина,мъжа ти трябва да те подкрепя в това,за което се трудиш и не трябва да бъде така критичен към физическите ти показатели.Аз получавам пълна подкрепа от моята половинка,зная че имам тук там някоя тлъстнка и не съм перфектна,но той си ме харесва и така.Относно храненето ти,аз ям каквото и когато ми се яде и не забелязвам да напълнявам,чуствам се спокойна и мотивирана,тренирам си и се забавлявам☺,даже се харесвам в огледалото....да не повярваш☺Вярвам ,че ще успееш,само го карай по- небрежно!
Еми кат си мощна , вземи го поступай , та да внимава какво говори !
Да , имаш широк ханш , което е добре.Като понатрупаш месце на бедрата , ще изглеждаш топ , точно заради тази особенност.Пък и талията ще изглежда по-малка , отколкото е.
21.03.18
17:00
бедрата са ми като клечки забити в торса 🙂
Абе уж ме подкрепя мъжа, ама пред хората. Даже ме и нарежда, че съм много слаба.
Както и да е - аз се харесвам. Смятам, че никога не съм изглеждала по-добре от сега. В своя защита ще посоча отново последователките от работа
23.03.18
16:05
последните дни добре с храната, включих междинно хранене следобяд.
Ами по-добре е наистина, залитам по-малко вечер. Ефекта от тая работа е -1кг и то само за няколко дни.
Наближава уикенда и сега ще си подложа на голямо изпитание волята, всички изкушения за хапване и вкуснотии. Ако тоя уикенд не кача сваления килограм - значи това е моя начин, посоката е тази.
Вера пропуснах тренировка за първи път от не знам колко време. Но бях много изморена, щях да заспя на работа, никакъв пауър просто. Реших, че ще епо-добре да си почина хубаво и днес да направя една хубава тренировка.
Довечера аеробика - взе да ми харесва тая аеробика, макар че е голямо подскачане.
Хубав уикенд на всички!
29.03.18
16:20
не съм писала почти цяла седмица, но нещата си вървят по старому
аеробиката замени фитнеса понед., сряда и петък и усещам как запова да ми пада силата и издръжливостта. Силовите тренировки са по-малко и по-кратки - само вторник и четвъртък по макс 1 час, което е недостатъчно.
Предстои ми пътуване в чужбина и като се върна спирам с аеробиката.
дайте някакви идеи за храна за из път.
Ще съм затвоерна в автобус поне 16 часа.
29.03.18
19:36
В такива условия моят личен избор би бил:
- сандвичи за в началото (хубав хляб, зеленчуци, месо)
- сурови ядки
- доза протеин на прах (сложена направо в шейкъра, само да се сипе вода)
- протеинови вафли
Бих си нарязала и моркови (на “пръчки”), както и бих мушнала 2-3 ябълки (да има). 😄
30.03.18
09:09
Благодаря за предложениятА!
Включила съм и извара, краставици (от късите), чудя се за буркан лешников тахан, но много го обичам и малко се увличам като започна да ям.
банани
днес мисля да няма тренировка, а да я направя утре след обяд - децата заминават при баба си и дядо си на обяд и после съм свободна, така че ще мога да направя една свястна тренировка - дълга и много изтощителна
30.03.18
21:30
Е, все пак ще си 16 часа в автобуса, не 160 🙂
13.04.18
08:19
завърнах се от тежкото пътуване. Поражения няма - бях задържала малко вода, защото в Чехия наблягат на месо и хляб, всико останало им е абсолютна гадост.
на 11/04 тренировка горна част
на 12/04 30 мин бързо ходене на пътека
храната ми е под контрол - проетеинова закуска, обяд салата с месо/риба, вечеря - мазнини, междинните са по шепа ядки микс сурови или 1 плод.
Доволно!
казано от Gina Atanasova на 13.04.18, 08:19:
Поражения няма - бях задържала малко вода, защото в Чехия наблягат на месо и хляб, всико останало им е абсолютна гадост.
Изобщо не е вярно това! 😄
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.04.18 08:54.
13.04.18
12:25
Е, добре де и на бирата 🙂
Аз не съм любител, но опитах няколко вида - хареса ми бирата в Пилзен от завода им (Уркел нещо си), нефилтрирана и тъмен Козел 🙂
..и бира пих 🙂
04.05.18
15:55
не съм писала от 20 дни!
Много натоварен април - сред пътуването до Чехия, обратно на работа и мноого нерви, ама много, много задачи. Направо съм като изсмукана, нямам сила за нищо, постоянно ми се спи и явно от преумората - постоянно съм гладна.
Тренировките са си същите - от 3 до 5 пъти седмично, поне 1 е аеробика, другите горна, долна, една с акцент глутеус.
Храната - къде добре, къде зле.
Закуската и обяда супер, но вечерята...като седнат домашните и като ги видя как ядат не издържам.
Вчера например пържих картофи, правих шопска салата със сирене - ами как се издържа!
Пих и бира, ядох и картофи..
Сигурно съм със слаба/никаква воля.
Заковала съм на 57кг
Положително - за 1 месец имам -5см от корем/паласки - мерено през пъпа (78 см).
Моля ви дайте съвет как да сваля 1 см от талията
10.05.18
13:21
и пак за талията 🙂
има ли някакъв ефект от тия колани, които се слагат - термо колани?
виждам доста момичета във фитнеса носят такива.
.
храната ми е ок - малко прекалявам вечер с количеството, но пък свястна храна
тренировките - намалям долна част, защото имам нарастване в обиколката на краката с 2 см. Страх ме е, че ако продължа в същия дух ще има още. Верно - глутеуса се повдигна, заобли и т.н., но краката ми ще станат твърде корави за моите разбирания за красиво.
10.05.18
13:35
Ако говорим за термо колани предназначени да увиеш дадена част от тялото си с цел да стопи локално мазнини е може би най–голямата глупост измисляна някога. Виждам хора увити в найлони и прочее, просто е абсурдно.
Смисъла е да се тренира и да си упорит. Нито един уред, не може да ти реши проблема с тренирането, освен ако не си инвалид и нямаш друг избор.
10.05.18
14:38
казано от Gina Atanasova на 10.05.18, 13:21:
виждам доста момичета във фитнеса носят такива.
Дамите ги носят, защото им стяга талията, прави я доста по-тясна и изглеждат по-добре, докато тренират. Не могат да доближат ефекта, който имат трибойските колани и служат само за по-добра визия.
10.05.18
16:41
казано от Стойко Колев на 10.05.18, 14:38:
виждам доста момичета във фитнеса носят такива.Дамите ги носят, защото им стяга талията, прави я доста по-тясна и изглеждат по-добре, докато тренират. Не могат да доближат ефекта, който имат трибойските колани и служат само за по-добра визия.
Ти сериозен ли си с това мнение? : )
казано от Херцог Трън на 10.05.18, 16:41:
казано от Стойко Колев на 10.05.18, 14:38:
виждам доста момичета във фитнеса носят такива.Дамите ги носят, защото им стяга талията, прави я доста по-тясна и изглеждат по-добре, докато тренират. Не могат да доближат ефекта, който имат трибойските колани и служат само за по-добра визия.
Аз от известно време се чудя дали Стойчо не е много изтънчен трол. Вероятността е малка, но си струва да се разгледа. 🙂
казано от Az Sym на 10.05.18, 13:35:
Ако говорим за термо колани предназначени да увиеш дадена част от тялото си с цел да стопи локално мазнини е може би най–голямата глупост измисляна някога. Виждам хора увити в найлони и прочее, просто е абсурдно.
Всъщност не е чак толкова абсурдно. Една статия в tnation обясняваше, че загрятата мастна тъкан е по-склонна да освобождава липиди в кръвообращението от студената. Разликата не е голяма, но я има. Дали си заслужава риска да си увредиш бъбреците поради прегряване - по-скоро не.
10.05.18
17:14
във фитнеса, където ходя има 2 мацки - едната е от глава до пети в кухненско фолио, а другата е в стреч фолио по краката.
за тях ясно, че са смехотворни
.
но термо коланите ги носят само някакви доста корави каки.
това с увреждането на бъбреците не се бях сетила.
казано от Gina Atanasova на 10.05.18, 17:14:
във фитнеса, където ходя има 2 мацки - едната е от глава до пети в кухненско фолио, а другата е в стреч фолио по краката.
за тях ясно, че са смехотворни
. но термо коланите ги носят само някакви доста корави каки.
това с увреждането на бъбреците не се бях сетила.
Я си го купи този термоколан, щом яките каки го носят, слагай и ти.
От снимките, които си споделяла, оставам с впечатление, че си супер стройна, висока и стегната мацка. С тия 1-2см тук и там се вкарваш в излишен филм 😊
10.05.18
23:58
Абсолютно сериозен съм. Термоколанът не помага по никакъв начин да вадят преси дамите, носят го просто, защото виждат, че Биляна Йотовска го носи и изглежда добре. Не мисля, че някой тук вярва в рекламите на термоколаните. Ако работеха всички културисти натурални/ненатурални щаха да ги ползват.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 11.05.18 00:00.
11.05.18
08:20
не ме е еня за яките каки, но си мислех, че може би има някакъв ефект
висока съм и слаба. Няма накъде да отслабвам повече. Концентрирала съм се върху чисто и здравословно хранене, поддържане на кг и фигурата с регулярен спорт. Във филми не искам да се вкарвам.
ще продължа да се мъча без колан 🙂 пък да видим
ето колко съм стройна и слаба 🙂))
първата е от вчера, а втората от април
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 11.05.18 08:43.
казано от Стойко Колев на 10.05.18, 23:58:
Абсолютно сериозен съм. Термоколанът не помага по никакъв начин да вадят преси дамите, носят го просто, защото виждат, че Биляна Йотовска го носи и изглежда добре. Не мисля, че някой тук вярва в рекламите на термоколаните. Ако работеха всички културисти натурални/ненатурални щаха да ги ползват.
Това което Биляна Йотовска рекламира и носи е корсет, а не термо колан. От стягането пресата изглежда оформена след свалянето, което при нисък % мазнини е нормално. Ако увиеш около ръката или крака си нещо, което те стяга се отбелязва нали? Ама за колко време ще стой очертанието? Не си заслужава малкия визуален резултат,носенето и стягане на корема с корсет е вредно.
Здравейте, пия протеин след тренировка. Искам и да пия нещо за изгаряне на мазнините, тъй като имам целулит на дупето и малко в горната част на бедрата. Четох за йохимбре, синефрин и л-карнитин. По отделно ли да ги взема или има качествени бърнъри, които съдържат тези? Упражненията, които правя са за крака, дупе и плочки на корема. Правя си ги вкъщи, не мога да ходя на фитнес. Прилагам снимка на резултата за месец и половина. Целя по-изчистен корем и премахване на целулита. Очаквам вашите коментари. До скоро
Мнението беше редактирано от Ка55 на 11.05.18 12:07.
11.05.18
13:28
трябва да ми кажеш какво правиш Ка55, защото изглеждаш доста добре
това с шлема за глава не го разбрах Kaloyan
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 11.05.18 13:29.
Тези приложения съм си свалила на телефона и по тях правя упражниния. На 27години съм, 163см, 48кг
Мнението беше редактирано от Ка55 на 11.05.18 13:48.
15.05.18
09:48
започва любимият ми сезон - този на ягодите и черешите. Голямо ядене пада на ягоди.
Забелязвам, че доста съм се подула, предполагам от неправилно/нередовно хранене и прекаляване с въглехидратите напоследък. Но ще се коригира.
Ще се опитам да не ям месо тази седмица - искам да видя как ще се чувствам. Към момента забелязвам, че ми оттиат краката.
Тренировките ще са;
понеделник - аеробика - изпълнено
вторник - горна част
сряда - аеробика
четвъртък - горна част
петък - аеробика
.
освен месото ще опитам да намаля и консумацията на млечни, най-вече прясно мляко
чувствам се като бременна - с един остър и подът, оводнен и омазнен корем
17.05.18
12:05
храненето ми е много балансирано тази седмица. Доволна съм.
не съм пушила от миналата събота, не мога да повярвам.
не мисля, че ще успея да ги спра,обаче, защото от време на време ми се пуши. Ако успея да ги намаля ще си е пак постижение
вчера правих крака, днес ще бягам за избистряне на мозъка - мъжа ми мноооого ме изнервя и дразни с поведението и коментарите си. Чувствам се изтощена да се занимавам с неговите истории.
друг позитив тази седмица - започнах регулярно да си пия по 2л вода на ден (минимум) без да се насилвам като преди, просто тялото ми си ги търси.
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 17.05.18 12:05.