14.06.18
16:04
Като човек аз съм ендоморф, бях напътстван да правя много тежък клек и тяга и диета и съм щял да изглеждам атлетично, правих това нещо около 2 години и ужасно много ми се развиха мускулите в областта на кръста и изглеждах смешно честно казано, от около 4 месеца правя само Клековете/набирания/Кофички във една тренировка, да си призная може да не съм мъжкар като не правя тяга ама тялото ми заприлича на атлет, което за мен е доволно, хорското мнение не ме интересува.
Тренировката е Понеделник/Четвъртък - Клек/Кофи/Набирания
Въпроса ми е какво толкова активира клека защото винаги след тежкия клек, правя много много набирания и кофички и следващите 2 дни се чувствам напомпан много здраво.
А ако правя например само набирания и кофички тялото ми се спарва и се чувствам уморен на другия ден, какво се случва в тоя клек?
казано от Hristo Biserov на 14.06.18, 16:04:
А ако правя например само набирания и кофички тялото ми се спарва и се чувствам уморен на другия ден, какво се случва в тоя клек?
Активира мозъчната дейност и доста други. Не си ли обърнал внимание че си станал по умен и помниш по добре ?
14.06.18
17:29
Аз мисля, че човекът пита сериозно, а вие.....😃
Към автора: клекът е тежко базово упражнение, ангажира много мускули по цялото тяло, кръвообращение и т.н., и нищо чудно да си по тонизиран и подготвен за останалите упражнения.
Има още много качества, които няма да изброяваме.
Е, някой сигурно ще каже, че ако си клякал наистина тежко, може да нямаш сили за нищо друго.