08.07.18
17:35
Добър ден на всички.Бих искал да попитам за примерна тренировъчна програма за сваляне на тегло.185см. 107кг съм.Доста излишни мазнини.Взел съм си протеин и аминокиселини защото поврчето пъти ми липсва сила да си доизкарам упражненията до края.Бихте ли ми казали кога и по колко грама трябва да вземам и някаква примерна тренировъчна програма за сваляне на килограми,тоест мазнини и ако ноже да не се губи страшно много мускулна маса.Благодаря на отзовалите се предварително,че вече мбого взех да се отчайвам.
08.07.18
18:23
Тренирал ли си преди? Наблегни повече на базовите упражнения, за хранителен режим започни НВД потърси в сайта, има доста информация за трен.програми и хран.режим
08.07.18
18:57
тренирал съм ама много отдавна и работата ми е застояла.не се движа много
казано от Георги Петков на 08.07.18, 18:23:
Тренирал ли си преди? Наблегни повече на базовите упражнения, за хранителен режим започни НВД потърси в сайта, има доста информация за трен.програми и хран.режим
Защо да минава на НВД? Отрицателен калориен баланс е достатъчен за да сваля мазнини.
Комбинирай силови тренировки с малко повече движение в ежедневието си. Някоя друга разходка върши работа.
Храни се здравословно през повечето време, пий много вода и се наспивай. За начало това е достатъчно за да започнеш да сваляш.
Мнението беше редактирано от Petya на 08.07.18 21:29.
08.07.18
22:00
Здрасти!
Говориш само за тренировки и добавки, а не споменаваш нищо за храненето.
Много важно е да се съсредоточиш там, затова ти препоръчвам да прочетеш това ръководство.
09.07.18
07:17
Да.Забраеих да попитам и за храната.На работа съм от 0000 до 1200часа.Как бихте ме посъветвали да си правя тренировките.спане и ядене кскто и протеините и аминото.преди или след тренировка и при положение че работя в този часови диапазон кога да правя кардио и въобще да правя ли.Както и не съм наясно с повторенията при упражненията.суперсерии трябва ли да правя и всякаква такава информация която може да ми помогне.щесъм много благодарен понеже си нямам на представа от къде да почна да се обучавам за тези неща .Но ако може да е съобразено с режима ми на работа ще съм изключително благодарен.
09.07.18
07:20
Взех си аминокиселини защото след работа съм доста отпаднал и да имам нещо за възстаноевване а протеина защото като цяло с работата ми не закусвам.не че не е възможно но нямам навика.ако трябва ще започна и да закусвам иначе плодове и ядки мога да си вземам ако това може да замести закуската примерно.Благодаря ви пак за бързите отговори.
Най- вероятно си отпаднал си и нямаш сила, защото носиш 20-30 излишни килограма нон-стоп и защото нямаш мускулите и навика да тренираш. Оттам и здравословното състояние сигурно не ти е много добро - хормони, кръвно и т.н.
Недей пита за суперсерии и някакви такива техники, просто тренирай. Отивай в залата, гледай какво правят другите, намери си приятел, който да ти обяснява нещата и да те държи отговорен да тренирате заедно. Или питай пичовете в залата. Няма нужда от някакви суперспециални тренировки на твоето дередже. Просто гледай да не се потрошиш от неправилно изпълнени упражнения или несъобразени килограми, бъди там и прави нещо.
Пий си протеина 30 минути преди тренировка и аминокиселините в началото и по време на тренировката.
Закуската не е задължителна, дори по- добре без нея ако можеш.
Прави кардио, прави силови, просто прави нещо, опитвай различни неща, с времето ще видиш кое какво е и ще имаш повече сила и енергия за по- сериозни тренировки.
Сметни си калорийния баланс и почни да си смяташ храната да си в калориен дефицит. Това е начина да отслабваш, всичко друго е къде- къде по- маловажно или откровено алата- балата.
Недей се притеснява че ще загубиш мускули, колко ли много мускули имаш за начало че и да ги губиш. Яж месо и изобщо протеини и си тренирай - дори ще качваш мускули докато топиш мазнини известно време отначало само защото тренираш а досега не си го правил.
11.07.18
01:19
Ами нещо за програма някаква примерна че незнам по колко повторения и иомбинаций на мускулни групи да правя
Няма нужда даже да правиш специална бройка или комбинации от упражнения, прави “кръгови тренировки” 1-2-3 месеца - отиваш във фитнеса и почваш станциите и уредите един по един - правиш 8 повторения на едното упражнение и минаваш на следващото. Там правиш друго упражнение 8 повторения. И така ги извърташ всички уреди и места във фитнеса по 2 пъти и стига толкова за днес. Утре гледаш пак другите какво правят и опитваш да налучкаш тежестите си за 8 повторения. И така 1-2-3 месеца. Дотогава вече ще имаш някаква двигателна култура и ще си се ориентирал какво и как да тренираш или ще си събрал мнения.
11.07.18
05:06
на кораб съм.тренирам сам.няма кой да гледам или да ми помага и лежанка нямае само наклонена без голям лост никакъв.
11.07.18
06:21
долу горе деня ми се развива така: към 03:00 сутринта ям круша и банан.след това към 06:00 мога да закусвам пържени яйца.рядко варени има (понеже не си готвя сам а с корабен готвап сме) и домат с сирене или кашкавал.овесени ядки или нещо друго. 12:00 сеършвам работа и обикновено има 2 вида месо ,зелена салата,зеле салата,домат,кашкавал или сирене или варени зеленчуци или ориз.след това лягам да спя от към 13:00 до към 20:00 и ставам,пия си аминото и след 30мин отивам да тренирам.след тренировка веднага банан с мед и протеинов шейк и врчерям къ 23:00 и отивам на работа в 24:00-пия кафе.С подагра съм и знам за предпочитанието протеина дс е от млечни източници а не само от меса.Упражнения в фитнеса 3х10 повторения на всичко .гърди с бицепс.рамо трицепс и крака ми е трудно да правя.нямаме никакви уреди ама примерно напади и на гладиатора има за повдигане на краката от седеж мога.тях с рамо ще ги комбинирам.като цяло не съм фен на програма само 3пъти в седмицата ама понеже мисля през другите дни да правя кардио на пътека мисля че 3 пъти ще е достатъчно.незнам в свободните дни дали да си вземам протеините и аминото.ако може някой да даде съвет как по добре да си наредя режима и-или упражненията,отворен съм за съвети.благодаря