24.07.18
15:05
Накратко. Забременях, родих и ми останаха едни 7 кг. вповече. Занимах се с тях чак 1 година след раждането. С НВД, фитнес и канго джъмпс поне 4 пъти седмично свалих тия килограми за около 2 месеца. Но сега продължавам да слабея, а вече захранвам с въглехидрати и дори 2 седмици не съм спортувала толкова активно. Не желая да губя мускулна маса и каквато и да е маса повече, за това да попитам дали и други са отслабвали драстично след раждане. Дали не се дължи на някакви хормони?
25.07.18
06:19
Мускула се храни с протеинови храни не с въглехидрати ...
25.07.18
19:01
казано от Stefan Raychev на 25.07.18, 06:19:
Мускула се храни с протеинови храни не с въглехидрати ...
дали?
25.07.18
20:55
..и какво значи - “се храни”
26.07.18
14:12
В отрицателен калориен баланс нуждите от белтък при трениращи се увеличават, за да запазят мускулната маса в състояние на енергиен недостиг. В случая преднамерено се приема повече протеин, за да се включи в енергийния метаболизъм, а не само за да покрие структурните нужди на тялото.
Вместо да остроумничите как съм се изказал да бяхте дали отговор на жената.Моя съвет е да приема повече протеин за да не губи мускулна маса.Аз отслабвам с по кило на седмица и не губя сила а напротив.За целта ям храни с белтъци на всяко ядене.
29.08.18
20:26
Да. Наясно съм, че протеинът спомага за изграждането на мускулната тъкан, обаче искам хем да стопирам отслабването, хем да не губя натрупания релеф. А ако продължа да се храня предимно с протеини, продължавам да свалям и излишните мазнини, а те вече такива почти не останаха. И в момента клоня към релефен скелет. Но предполагам с идването на зимата, ще се нормализират нещата. Просто се паникьосах дали организмът ми сам не се чисти от натрупаната маса през бременността и дали не съм го “предобрила” с режими и прекомерен спорт.