23.07.18
22:40
Дрън, дрън, та пляс! Не само е въпрос на мобилност, ами и до дължина на ставите, и изобщо структура на тялото, едно е някое джудже да кляка с тесен разкрач, съвсем друго е някой с дълъг торс и фемури!
Пазете добрия тон, моля.
Ххл, Рони коригира предния клек.
За задния не получих насоки, но се надявам на следващия клек да получа. И стига с обувките. Нито мога да клекна с равни, нито ми е в бюджета 200лв за щангети. Да не говорим, че те сами по себе си няма да ми оправят клека.
За момента се връщам на препоръките на Сашо - гърба максимално прав и коленете навън. За разкрач нямам ориентир. Клякам веднъж някак, и то си казва дали е достатъчно. Не знам какви ориентири мога да имам и за позицията на пръстите.
Мъжете в залата клякат със събрани крака, с мега разтворени пръсти, ама аз така не мога и без лост с прав гръб.
23.07.18
22:57
казано от БПН на 23.07.18, 22:42:
За момента се връщам на препоръките на Сашо - гърба максимално прав и коленете навън. За разкрач нямам ориентир. Клякам веднъж някак, и то си казва дали е достатъчно. Не знам какви ориентири мога да имам и за позицията на пръстите.
Позицията на пръстите може да е леко навън, никога успоредна.
казано от БПН на 23.07.18, 22:42:
Нито мога да клекна с равни, нито ми е в бюджета 200лв за щангети. Да не говорим, че те сами по себе си няма да ми оправят клека.
За момента се връщам на препоръките на Сашо - гърба максимално прав и коленете навън. За разкрач нямам ориентир...Не знам какви ориентири мога да имам и за позицията на пръстите.
...с мега разтворени пръсти, ама аз така не мога и без лост с прав гръб.
Обувките няма да оправят клека , но ще създадат такава възможност...специално за стабилността на стъпалото.Повярвай ми , не са ти нужни непременно щангети , ако не можеш да си ги позволиш...има решения далеч по-евтини.Незнам кой от двамата Сашовци ти е давал препоръки , но те са ключови и много важни , особенно за коленете навън!Попитай и за положение на пръсти и ширина на разкрача.Това с мегаразтворените пръсти е много грешно!!!
казано от XXL на 23.07.18, 22:57:
Повярвай ми , не са ти нужни непременно щангети , ако не можеш да си ги позволиш...има решения далеч по-евтини.Незнам кой от двамата Сашовци ти е давал препоръки , но те са ключови и много важни , особенно за коленете навън!Попитай и за положение на пръсти и разкрача
Питам.
24.07.18
11:43
Ебасимо дискусията и специалистите по клек 😄
Поне от категоричните изказвания да се бяхте въздържали...
Клек до 1х77.5 4х10х60
Плие 4х10х25
Лег до 2х50 3х10, 5х40
Румънска с дъмбели 4х10х 15
Повдигане на крака от вис 3х12
Висене със свити крака
И сигурно пропускам още нещо, ама се смазах. И без това бях недоспала, не очаквах че ще е такъв обем. Румънската иска корекции. Скапан съм. Не особено доволна.
24.07.18
22:00
Виждаш ми се на клиповете поолабила колана( отслабнала).
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.07.18 22:00.
За втора поредна година правя визуална разлика без да мръдна на кила. Нямам обяснение как точно става.
24.07.18
22:19
И аз не знам каква е точно причината, но е лесно да се отбележи визуално.
Лег с пауза до 1х50 4х5х40
Раменни преси 4х8х20
Рамо 3х 4х10х4
Рехаб и ротатори
Корем
Ще страдам с тази лежанка. Много ще страдам.
26.07.18
22:02
Според мен, стесни разкрача и отваряй коленете. Този разкрач не благоприятства тази идея /за коленете/. Работи над обхвата на тазобедрената става. Ако има ластик, пробвай поне на вработващите серии да го ползваш. Или ластика с гоблет клек. Заеби огледалото. Пропадането в “дупката” не зависи пряко от разкрача.
Мнението беше редактирано от Иван на 26.07.18 22:17.
казано от Иван на 26.07.18, 22:02:
Пропадането в “дупката” не зависи пряко от разкрача.
Това твърдение е невярно.
27.07.18
06:09
казано от XXL на 27.07.18, 05:07:
Важното е да си жив и здрав.
27.07.18
12:00
казано от XXL на 27.07.18, 05:07:
Ти няма ли да спреш да се включваш неадекватно? Вземи ни демонстрирай клек, явно много го разбираш на хартия.
Вчера бях на гости в чужда зала. Зора беше да се оправи клека и мисля, че има сериозни предпоставки да стане. За моя огромна изненада с качване на лоста на трапеца, видимо няма да загубя много кила. Ако се науча да клякам добре де. Лег и тяга с корекции също. Важното беше, и съм много благодарна за корективните движения. Пак си бях въобразила за някакъв период, че ще гоня постижения, но пак се счупи. Пак крачка назад, пък ще видим по-натам. За мое най-голямо съжаление, както се и опасявах, различното легло ме прееба, сутринта пак храсна гръбнака и май пак съм в бокса. Мачка и мажа със загряващо мазилки, малко се раздвижи -сутринта не можех да си движа главата на никъде. Още не мога да реша дали да мъча някаква изолирана за крака днес или да оставя празна седмицата. И без това съм отпуск. И без това ще се мъча да ходя ба на море и там вероятно ще почивам... Та ще видим, туй е отчета засега.
Вчера:
Сумо тяга 2х5х40 5х60,70,80 5х3х80
Скрипец хоризонтален, широк 5х10х25
Скрипец,вертикален 5х5х48
Ротатори 4х 4х10
Бицепс 4х6
Тягата има за корекции пак. Днес гърба е малко по-добре, само врата е дроб още. Днес май ще се бяга.
Не се бяга днес, мързеше ме.
Линда 70,30,25 17:35
Къртсита 4х10
Обръщания,изхвърляния, коригиращи за клека и корем.
Клек до 1х75 4х10х60
Лег до 2х1х50 с пауза 10,3х8х 42.5 без
Бг клек 4х10
Гоблет 4х8
Тяга на един крак 4х10
Флайс 4х10
Малко ротатори
Активно корем, малко Висене със свити крака
Клека?????
Единицата беше много лека, макар че 80 ме уплашиха и не ги тръгнах изобщо. Десетките са много байгън, вероятно трябва да ги преосмисля.
3км за някакво скандално дълго време
Досвидяха ми се пари и за зала, и за синя зона и прескочих. Срамота за една разменна да дам пари. Ротаторите ще ги направя вкъщи.
Ако някой знае зала в Приморско, в която познават парите, да препоръча.
казано от БПН на 01.08.18, 13:20:
Ако някой знае зала в Приморско, в която познават парите, да препоръча.
Знам една в Китен, в която може да се тренира, но не ми е ясно какво значи да познават парите в този контекст. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.18 13:48.
казано от БПН на 01.08.18, 13:51:
10-15лв за единично посещение ги намирам за скандални, това исках да кажа.
Е, тогава не знам подходяща зала в района. 🙂
Клек 1х70 4х5х60
Лег с пауза 2х50 5х4х45
Военна преса 10,6,8,6х20
Раменна с дъмбели 4х6х8кг
Разтвори за рамо 3х 3х10х4
Ротатори
Тягата май ще ‘артиса за другата седмица. Но пък ще направя всичко, което зависи от мен, да се мобилизирам и да потичям сутрин преди плажа.
Голям съм пендел. Много ми е трудно в непознати зали. И не, защото не знам кое какво е, а просто не ми е удобно за целите. Миналата седмица в Лаута гледах лежанката като теле, щото грифът беше тотално различен и с изключение на едно елейко, нямах идея къде ми е белязката. Днес лежанката беше супер висока и ми беше трудно да се огъна добре. Стъпвах на някакви дискове, ама пак беше лайф хазард, щото и куките бяха на тъпи места... Ше каже човек, че мога нещо, че толкова натягам на специфични неща. Ма без тях пък грам като не мога. ????????????
Мнението беше редактирано от БПН на 02.08.18 18:58.
02.08.18
20:11
По един юмрук извън раменния хват и си там. 🙂
Аз преди години се втелясвах за такива глупости, чак съм се разревавала, че не мога да си наместя упражнения. Всичко е в главата. Сега си съчетавам всичко, импровизирам, дали ще е супер лукс или мазе, дали има уреди или не- няма значение. Мисля, че и ти ще се справиш, ако си промениш гледната точка.
Какво ми е на гледната точка?
Ако искам прогрес в определени движения, не се сещам как ще стане без да ги правя. Просто за енергоразход мога винаги да тичам.
Мнението беше редактирано от БПН на 02.08.18 22:03.
03.08.18
07:16
Не мога да повярвам, но съм съгласен с държавната чиновничка. Няколко тренировки в “чужда” зала, в дългосрочен план, нямат никакво отношение към спиране на прогреса ти. Има толкова неща, които имаш да оправяш в “домашната” зала, че най-малкия проблем ти е “чуждата”....
Благодарна съм за критиките към движенията, ама мрънкането няма как да ми се спре.
3,07 за 17:17
Оказахме се отседнали във вилна зона и когато сутринта установих, че съм забравила пастата за зъби и то тичането само си стана
Едит: още едни 3км за почти същото време.
Мнението беше редактирано от БПН на 03.08.18 18:19.
5км за29:28
Не е най-доброто време, ама е движение. Днеска много се и мятках в морето и краката ми са офлайн в момента. Лошото е, че съм изяла и един билюк боклука от сутринта, наканила съм се и на шкембе за вечеря и вероятно ще трябва пак да по тичам.
Клек до 3х70 4х5х62.5
Лег до 2х50 4х5х45
Преден клек 4х5х45
Румънска тяга с вдигнати пръсти 4х10х 2х15
Бг клек 4х10х10
Римско столче 2х отказ х10кг
Повдигане на таза от лег 2х отказ
На клека много орязах почивки те и последните повторения от серия ги виках за да си ги стана. Съответно и коленете посъбирах. Толко’ си мога... Ама пък 70-те ще им взема страха скоро. Само да се науча къде точно да седи лоста...
На лега се размазах точно на тежката серия. Такива ми ти работи
Някой може ли да ми обясни как се прави захранване? От няколко дни, заради вирус, съм на хапчета, и по няколко стириопорки на ден. Искам да стане постепенно, защото съм избухала толкова лоперамиди, че не знам дали ще имам перисталтика някога отново. Освен това, не искам да е драматично за организъма, а нямам и апетит никакъв. Ще съм благодарна на всякакви насоки.
Лег с пауза до 3х45 0х50 1х45 0х50 4х42.5 4х5х40
Раменна преса 4х8х20
Раменна с дъмбели 4х8х 7.5
Разтваряне в посоки 4х 3х10х4
Фейспул 4х10
Ротатори
Няма как да ям за 4 дни, колкото ми е нормално един обяд, да не спя и да чакам да стане друго освен затискане.
Причерня ми на последната серия лег. Нахапах един протеинови бар и довърших. Сега съм като газена от тир. Ама поне и стомаха ме заболя, да не е празно.
Отдавна не бях забивала чак такава греда, че и насилствено да не мога да си накарам тялото да ми прави ендорфини. Няма да мрънкам. От другата седмица съм на работа и ще е още по-зле.
Конв. тяга до 1х92.5 4х8х70
Горен Скрипец, р. подхв. 4х5х45
Долен Скрипец, широк хват 4х10х25
Силово гребане 4х8х15
Мечка 4х5х +20
Пак ми стана замаяно. вЕрно ще излезе да е кръвно,щото и ушите ми глъхнат много. Един протеинови шейк и подкарах скрипците. Станало - не е болка за умиране. Просто е интересно защо пак сега. От години тренирам на гладно и никога не съм имала проблеми...
Тягата пак си я насичах в началото. Самото движение го разделям на две части - до коленете и над коленете. Ако някой се сеща за спомагателно за този проблем, да казва.
От кръвно при рязко физическо натоварване, заболява кратуната отчетливо...замайване по-скоро идва от ниско такова.