Ох, Кала 😀😀😀
Така е, супер яки добичета нямат “видима” преса, но все пак не бих генерализирала,че са всички... Може пък да има някой нацепен 😊
Както и много смешници с преса и лош поглед изпод вежда са популярни, но вероятно пълни нещастници откъм знания (тренировъчни) и умения. Но пак не бих генерализирала.
Ма не знам изобщо защо намесваме тия категории. Нито съм яко добиче😂🐮, нито имам претенции да съм новото фитнес гуру онлайн треньор супер звезда 😀😀😀😀😀
Остави ме да се радвам на няколкото кв.см,които в щастливи дни изглеждат спортно 😂 Въпреки усилията ми да ги удавя в бира и бекон 🐷
Днес погледнах лостовете в парка и ги подминах, вкъщи същото и с пудовките, нещо разпльокано ми беше. И на външен вид цял ден като полустопено восъчно чучело 😂
Странно как не видях 800 познати, обикновено в най-смачканите моменти е голям панаир.
3 пъти повече ходене от обикновено, значи много ☺
Да кажа и за тиганите ☺ Влюбена съм и в двата... Правих палачинки, нищо не залепна. А свинските вратни в грила станаха като на дървени въглища на открито 😍
Малко пипкавата процедура по миене, сушене и мазане ми е приятна... Но не знам как ще я приемат нервните бабки, щото и на тях ще взимам и налагам употреба.
Днес
Клек @11+кг - 4х15
Бг клек - 4х10 на крак
Повдигане на прави крака на уред - 4х8
Лицеви на ниска пейка - 4х7
Кофички на пейка - 4х10
Добре беше, много трениращи младежи, на които се пречкахме, но бяха усмихнати и Рачо Капитана хиляда пъти не ги изнерви...май.
Днес
Военна преса с щанга - 4@20
Лежанка с раменен хват - 5@20, 4@25, 3@25, 5@20
Гребане с щанга - 4х10 @20
Изхвърляне от клек @2х3 - 4х6
Колене към гърди от вис на халки - 4х5
Доста зле.
И пак твърде скоро след храна. Шанс.
~~~
Тоя мутант Стефи Коен била само 58кг 😨😑😱 В шок съм, егати машината!!
И сега да уточня, че ме кефи, но не в смисъла на кое е женствено, какво искат мъжете, как не трябва и как трябва да се тренира и да се изглежда. И не, не искам да съм като нея 😀😀😀
...
Хиляда уточнения за една кратка бележка под линия 😀
казано от Atom на 04.08.18, 18:10:
Тоя мутант Стефи Коен била само 58кг 😨😑😱 В шок съм, егати машината!!
И сега да уточня, че ме кефи, но не в смисъла на кое е женствено, какво искат мъжете, как не трябва и как трябва да се тренира и да се изглежда. И не, не искам да съм като нея 😀😀😀
...
Хиляда уточнения за една кратка бележка под линия 😀
За да е 58 кила, предполагам, ръстта и е към 1.55 максимум. Съгласна съм че е мутант. Иначе кой как трябва да тренира, си е въпрос на негов избор, като гледам, не е като да тренира в обедните си почивки от работа пред компютъра, за да изглежда добре. 🙂
казано от Margi на 04.08.18, 20:34:
За да е 58 кила, предполагам, ръстта и е към 1.55 максимум.
По-нисичка е...)))
Тиганите,коя марка са,че и аз си падам по хубава посуда?...макар тефлона изобщо да не ме бърка.
Мнението беше редактирано от nervak на 05.08.18 00:24.
Не се бях замисляла, че при тия кила, с които работи, може да е толкова лека😊 Даже пише, че варира между 52 и 56 кг на някои места 😶
Днес
Клек х10 + 10 скачащи напада - 3 пъти
30 сек почивка
Същото 2пъти
20 сек почивка
Същото 1 път
Ритник назад права двоен ластик - 5-6 серии по 10 на крак
Сгъване за задна верига 4-5 серии по 10 на крак
Раменни ротации, трицепс, разпъвания разни все с ластика
В някакъв промеждутк между другите неща.. Ама тая кондиция много ме изцежда. Ритникът назад що не съм го правила редовно, супер е.
Пак се пребих! Коляно и лакът. Пак ще ходя синя, май по-малко от предния път. Но ме боли, особено коляното.
В парка
4х20 клека
4х10 на крак бг клек
4х10 повдигания за корем от вис със свити крака
4х10 на крак ритник назад двоен ластик
Глутеус мост и коригиращи (вкъщи)
Много лоша цялостна организация тези дни, стигнах до правене на списъци и отбелязване кое е свършено. А не са 1000 неща, неадекватна съм просто. Дано влезна в час, че не се трая 😪😤🍷
Вчера
4х15 клека @11+ кг
4х10 на крак бг клек
И толкова, нещо нямах енергия.
Днес
След 4 часа разкарване по задачи
50 тръстъра @2х12 (10х5)
Ще си правя сега коригиращите, повечко вакуумки и глутеус мост. Друго не ми се прави.
Как е женският вариант на бро сайънс? .. Има някакви теми за чайове и целулит, дето... 🙄🙄🙄
казано от Atom на 10.08.18, 13:36:
Как е женският вариант на бро сайънс? .. 🙄🙄
Сутринта
10 клека + 10 скачащи напада 3 пъги
30 сек почивка
Същото два пъти
20 сек почивка
Същото един път
4х7 лицеви на много ниска пейка
4х 10 кофички на пейка
6+ часа ходене
Коригиращите привечер на гладно (на една маргарита всъщност 🍸)
Днес само ходене пак, около 6+ часа, половината бързо и в жегата, много добре ми действа и даже се изморих.
Коригиращите също правих на гладно и жадно 😀
Втори ден съм на “режим” 🙄🙄🙄 Не съм смятала калории, но изкарах месец - два на вероятни 3к дневно, много вкусни и без джънк. Просто вкусна домашна храна 😍
Не съм качила нито грам, но си имам за чистене отпреди.
И реших, че му дойде моментът.
Има вероятност да си остана и с тези два дни, та поне да ги напиша 😁 Ако примерно ме поканят на чеверме в планината и бирата се изстудява в някоя река... Горните режимни глупости отпадат 😀
Сутринта кондицията с клекове.
Следобед
Преден клек. - 10@20, 10@25, 5@30, 3x5@35, 5@30
Военна преса - 4x7@20
Скрипец - 7@32, 7@39, 5@39, 5@39
Аддуктор 10@35, 3x7@40
Абдуктор 10@40, 3x10@45
Повдигане на прави крака за корем на уред 4x10
Бях на зала, малко като в небрано лозе отвсякъде... Принципно бих приключила след военната преса, но реших да поправя и някакви други неща на единствените машини, които горе-долу знам.как се ползват.
Имам болки в кръста около опашката от неудобен матрак и май от многото ходене с неудобна чанта. Дано минат като си спя пак на удобно (което ще е след известно време).
Вчера кондицията с клекове и напади сутринта, съкратих почивките с 3-4 секунди, че нещо взех да се адаптирам 😊
Ходене около 5+ часа, ужасно схващане + тъпа постоянна болка в опашката/кръста 😶 Като кихнах по едно време пък супер много ме заболя. Постоях седнала, поразтегнах и мина без следа... Не знам какво става, но е от ходенето.
Днес нищо.
Ден 6 режим
Гладна съм 😢😢😢🙄
А никой не забелязва, че гладувам. Явно като порцион всичко им изглежда добре, нещастници ...
Все още не съм изчистила достатъчно?! 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Пия повече кафе и станах още по-зла, а си мислих, че съм си достигнала лимита. Като се прибера в София, дали ще ме приемат вкъщи ...? 😶
Това е общо взето, безконечно лутане между глада и емоцията 😥, между инсулиновите пикове и хипогликемията, между нормалното и трансцедентното...
Из дневника на един hungry mugger
Напрегнати няколко дни, без тренировки (с изключение на малко разходки из балкана).
Днес разходката с ЕД и Точката беше чудесна ❤ Много хубави хора пишат в тоя ббтийм 😊 Но пък с тях двете се “знаем” от доста преди да пишем тук и това още повече подсили хубавите енергии 😁😁😁
Ще отчета тренировка като има такава...
Пътека под наклон 13мин тичане
Тръстър с гирички 10@2х5, 10@2х7, 3х7@2х9
Пр. клек 10@20, 5@25, 5@30, 3@35, 1@40, 1@42.5, 1@45, 5@30
Военна преса 7@20, 3х5@20,
Аддуктор 4х5@40,
Абдуктор 5@45 , 3х5@50,
Повдигане прави крака на уред 2х10
Пътеката и тръстърите докато чакам да се освободи стойката за клек.
След предния клек на 45кг ми се.появоха звездички 😁 Предвид факта, че ми беше тежко всичко днес (и че уредите не се регулират и са по-подходящи за по-високи хора, тия за аб/аддуктор имам предвид), доволна съм!
Вчера и днес почивни, като вчера се мотах на площадката, повисях с цел да ми се “декомпресират” прешлените и докато си мисля как вися като чувал с картофи, реших да пробвам да се набера, то взе,че стана 😌 Голяма еуфория и радост, 7х1 подхват направих. Направо не вярвам...!
Днес 5х1 набирания подхват
4х10 кофички на пейка
3х10 на крак напади без почивка (много приятно)
Нещо ми се прецака качеството на клипчето.
Мнението беше редактирано от Atom на 23.08.18 10:17.
След вече не знам колко време глад и мъка (преувеличавам малко), съм свалила само 1 кг, но пък май си личи.
Странно ми е, защото определено имам дни с много глад (къде целенасочен, къде обстоятелствен), освен това за целия август ми се събират едва 4-5 бири и 5 глътки друг алкохол. С други думи, очаквах да сваля повече.
Това с алкохолът не е нарочно, изобщо не ми се пие и не ми е вкусно. Надявам се всичко ми е наред 😁
Предполагам, че калориите са около 1600-1800, но напосоки това, не съм смятала.
Иначе всичко е очаквано, по-отпаднало ми е и ми се яде сладко (компенсаторно), но не ям, защото не купувам и не правя. Не е голям зор.
Подариха ми протеин на Орифлейм 😁, но още не съм го провала. Вероятно и той ще иде в коша, където отидоха и останалите, които съм пробвала - ужасен вкус, става само за хора без кулинарно самоуважение 😁
Тренировките по-нататък ще опиша накуп (малко са).
Понеделник и вторник
Ротации с ластика, пек дек, избутване за гърди
Коректнивни
Стречинг
Сряда
Набиране подхват непълен вис (160 градуса примерно) 3, 2, 1
Клек @11+ - 4х15,
Бг клек 4х15 на крак
Ритник назад двоен ластик - 4х10на крак
Ходещи напади 100бр общо
Корем от вис 2х10
Страхотна сутрин, въпреки някои коментари с неприятен тон, които дочух ☺
Все тая, добре потренирах и имаше и няколко спринта, за да спася портмонето и телефона от изхвърляне в боклука и заравяне в пясък...
Набиранив от пълен вис засега няма да правя, кофти е усещането в корема 😔
Абдуктор с двоен ластик от тилен лег + много къса коремна преса (когато е опънат и задържан ластика)
Това ми се отразява супер на диастазата, споделям за да е от евентуална полза за някого ☺
Сгъване за задно бедро двоен ластик
Ритник назад права двоен ластик
Отпади
Привечер още корективни
Мнението беше редактирано от Atom на 30.08.18 18:59.
Петък
Клек @2х12 - 5х5
Напади
Сгъване за задно бедро
Кофички на пейка
Събота
Малко монотонно кардио а.к.а физически труд
1.2к тичане Все едно имах слон на раменете
Общо взето сборно за двата дни вързвам половин тренировка.
Не съм пробвала тортите на Ванилката, но вчера ми направи впечатление, че декорацията на едната подозрително прилича на живa дифенбахия 🙄😳😳😳 Която е отровна, и аз поне не съм много ентусиазирана от торта, в която е било забучено нещо такова.
Писах им да проверят какво точно са ползвали, може и да бъркам...
Аз не съм ентусиазирана по принцип към хора, работещи с храна и нямащи конкретно отношение към нея, нито ясна концепция за произвежданото от тях. Бяха крайни вегани, после се отнасяха с насмешка към веганите, отнасят се така с десертите, сякаш те с измислили сладкрството...добре щеше да е ако поне в един от хранителните им експерименти, десертите им бяха вкусни.
И други хора са ми казвали, че някои от нещата стават за.ядене,други са ужас... Сигурно затова не съм пробвала още, пък и ми по-лесно да си направя ☺
Но пък има някои “правила”, които не са задължителни, но на мен ми правят добро впечатление - декорацията да е съобразена със съдържимото например ако има бадеми в тортата, по-приятната декорация включва бадем, а не сладко от зелени доматчета. Също - всяка декорация би трябвало да е ядлива, има прекрасни ядливи цветя (но са скъпи, и то много, затова да набучим дифенбахия...).
Разни сладкарски гурута могат и нарушават тези правила, но създават шедьоври.. А тук дали е така или е от невежество, не се знае.
Ще се радвам да споделиш с кой тип ластици работиш и евентуално ако си срещала полезно видео. Една част са доста изчанчени и не мога да намеря “моите” ластични...
Ластикът ми е от Декатлон, купуван е много отдавна от Франция, но сега погледнах в бг сайта и още се предлага - форма геврек, но има 8 отделения и е удобен за застопоряване по крака и ръце 🙂 В сайта тук се води ластик за стречинг, моят е син. Видях, че има и по-стегнат, оранжев, и мисля да си взема 💗
Не мога да дам полезно видео, защото имам малко проблеми с вниманието и не мога да изтрайвам видеа с гимнастики в.ютуб 😀😀😀 Общо взето в момента правя три-четири вида ритници, правих преди време две клипчета, ще ти ги пусна на лично, да не ги натрапвам пак 🙄
А преди ходех на гимнастика с треньор близо година и ни разцепваше с тия ластици за горна част, но нямам клипове. Пък и вече предпочитам със сигурност пудовки ☺
Вчера имах 15-20 мин... Сравнително скоро след обилен обяд, но това е вече правило през уикендите 🙄
Набиране на халки от непълен вис - 3х1
Тръстъри 2х5@20, 2х3@25
Военна преса 4х1@25
Привечер изникна нещо непланирано и имам 2 часа ходене с бясна скорост, такова кардио си направих...
Благодаря за идеите и клипчетата, ще си крадна нещичко от теб 🙂
И аз съм фен на Декатлон, има някои качествени неща на най-добрите цени.
Вчера на припек
Бг клек 4х10 на крак
Ходещи напади 40бр
Глут ритник права двоен ластик 4х10 на крак без почивка
Ходещи напади 40бр
Корем на уред с прави крака 4х10 с 15-20 сек почивка
Днес дойдох рано и времето е супер, но местният луд с логореята се мята из площадката... Затова пропуснах и си взех кафенце и малко добре подбран джънк и 🚣♂️????♂️????♀️ айляк на пейка.
Някой знае ли дали ако започва прием на родила, мога да повлияя на изследвания на щитовидната в бъдеще?
казано от Atom на 05.09.18, 10:15:
Някой знае ли дали ако започва прием на родила, мога да повлияя на изследвания на щитовидната в бъдеще?
Малко свободно съчинение по темата, нали родиолата е адаптоген, т.е. приема се с идеята да промени реакцията на организма към определен вид стрес, и при все че е билка, нейното действие е с натрупване във времето и се приема за да окаже дългосрочни промени, а не само по време на приема.
В този смисъл, би изменила някои показатели в организма, но не мисля че може да се говори са саботиране на резултати, а по-скоро за подобрени жизнени показатели.
По принцип, можеш да я приемаш, и когато решиш да се изследваш, просто спри приема и за 10-тина дена. Аз така постъпих с Б12 (което не е много съпоставимо, но все пак), само че се разсеях и го прекратих за 3-4 седмици. 🙂
ПП: От любопитство, как подбираш джънка? 🙂
Мерси, Марги ☺ Позачетох малко статии, но нямам особено време да разуча в дълбочина.
Ще започна родиола скоро (чакам доставка) заради връщането в офиса ☺ Щитовидната по-нататък ще я видя. Тъкмо да имам време да прочета как влияят билките, ако изобщо има нужда. Доколко видях, родиолата може да повлияе добре.
^^^^^^^^^^^^^^^^^
Днес пуснах глюкоза и инсулин на гладно от чисто любопитство, а и да ползвам едно намаление 😄
Глюкоза 5.53 (2.8 - 6.1)
Инсулин 6.8 (2.6 - 24.9)
Нома индекс 1.67
Първо се шокирах от глюкозата. Никога не ми е била толкова висока, винаги около 4 (все пак тва е нещо, което дори касата поема и се изследва.достатъчно често, та извадката ми е голяма).
Но пък после видях, че май Нома индексът е доста добре и инсулиновата чувствителност е добра? Някой ако разбира повече?
Няколко дни не вкъщи. Без тренировки, но се изтощих физически (и психически, но това е друга тема).
Вместо обичайните около 2 литра, тези дни пиех по 2 чаши вода на ден (сгърч).
Ще наваксам.
Минус още едно кило. Много се харесвам честно казано 😁 Начи - глад, търчане, жажда и стрес! Струва си, кво 😀😀😀
П. П. Забравих да отговоря за джънка😃 Ами предпочитам захар пред глюкозо-фруктозен сироп, и масло пред палмова мазнина, маргарини и подобни ☺
А сега направих страхотно вкусна бисквитена торта с шоколадов крем и по средата - бял крем от заквасена сметана, кисело мляко, мед и ванилия. Малко натрошен шоколад с ядки за страчатела ефект.. Изобщо много вкусна стана ☺ Бисквитите са с масло и захар, в крема също има. Тоест далеч е от сухарски билдърски режим, но е мега добра и едното парче, което ще изям, не ми бърка режима.
Мнението беше редактирано от Atom на 09.09.18 13:19.
Нумерологията е сила ☺😀😀😀 Ден и половина преди да родя миналата година, паднах в един подлез на глезена си, поду се много и боля. Вчера, ден и половина преди да се върна на работа, пак паднах на стълби на същия глезен със същия резултат... Спъната работа.
Та така, айлякът свърши ☺ Беше прекрасно, спокойно, свободно, много свободно, наспано, лесно и хубаво ❤
Ако не бяхме започнали и други неща, свързани със заетост и задачи, щеше да е направо божествено. Но и така беше чудесно, с много време за книги.
От утре пак корпоративни тъпотийки 💞
Стартирам ги в чудесна форма, тези дни се чувствам някакси много добре в тялото си
Тегло 50.0кг
Талия 62см
През пъпа 68 см
Ханш 91
Бедро 47 - 55
Бицепс отпуснат 23 🙄
Не знам точно как ще измисля тренировките, но то всичко зависи от психическото ми състояние - ако се ре-адаптирам бързо и лесно, няма да има драма, а редовни раздвижвания 💪 Целта е точно това - да съм редовна и да правя каквото ми се прави. Собствено тегло - ок. Тежести - ок. С каквото настроение се събудя.
Реално няма какво толкова да се промени, ще правя каквото и сега, само че и по 10+ часа ще съм на работа 😀 Няма да съм първата.
И да, дано не стана мрънкало, пу пу 🍀🍀🍀😂
Мнението беше редактирано от Atom на 16.09.18 12:57.
Сряда
Румънска тяга @2х12 - 4х10
Тръстър @2х12 - 2х5
Гребане @2х12 - 2х10
Напади 3х10 на крак без почивка
КОфички на пейка - 2х20
Четвъртък
Занесох ластика в офиса
Гл ритник права двоен ластик - 5-6 пъти по 10 на крак
Сгъване за предно бедро двоен - 4-5 пъти по 10
Днес
Румънска тяга х10 + гребане х10 - без пускане на двете дванайски, 4 кръга
Koфички на пейка - 4х20
Планкове
Днес пробвам да работя от вкъщи сама с малкия Тарзан.
Експериментално, докато обемът на работа е незначителен.
Някакъв ужас, няма шансове тая постановка. Не знам кой чете и няма да кажа в колко часа си сипах първата бира..................................
Иначе някакви минимални раздвижвания през седмицата, настройвам се, денят не ми стига особено, но ще се наредят нещата 🙂
Работа от вкъщи с едногодишно дете е почти мисия невъзможна. Аз лично работех сутрин малко преди да стане, през деня до колкото мога и ако поспи добре, и вечер след като си легне. Ако пък е болно детето изобщо не се получаваше, защото искаше само мама да гушка. Сега е почти на две и онзи ден ми се наложи да работя от вкъщи. Да, не беше лесно, но някак ме разбра малката мишка и не настояваше непрекъснато да съм с нея. Нещата ще се наредят и ще свикнеш с новото ежедневие! Отначало винаги е хаос 🙂
Респект, Роси 🙂
И аз ги мисля такива, работа вечер (нощем всъщност), но имам огромни съмнения дали ще се справя. Почнах родиолата, така че няма страшно де 😄😄😄
Иначе, макар да избягвам да пиша такива оффтопик неща, не мога да не кажа, че съм в тотален културен шок и нокаут и тн. Някакви колеги (не от моя екип, от съседни) се държат смешно надуто и дори грубо - набор след 95, забити в една от хилядите фирми за корпоративни бройлери, обаче все едно хванали Господ за шлифера. Припадам.
Друго - поради липса на социален и всякакъв живот, много хора се изпожениха, фамозно и кичозно, за колеги. От една страна, мега турбо отврат - според мен - да се гледат по цял ден, да идват и да си тръгват заедно и всичко останало.
Но се оказва, това го разбирам след като се върнах - че огромна част от тези с деца на по 3 години вече имат нови бебета от... други колеги 😄 Абсолютен турски сериал, потрес и поп фолк. Сега се гледат по цял ден с всички баджанаци 😄😄😄
Край на офтопика...
21.09.18
18:34
Ох, Силве, бе 😁
За пореден път си описала нещата страхотно. И забавно. И на място. 🌈😁🍺
Не знам, Теди, сега като го чета ми звучи хейтърско 😀 Не, че отричам същността си, де 😁😁
Ако трябва да съм сериозна, много ми е мъчно за децата и начина, по който растат. Напоследък съм особено чувствителна по темата 🙄
Днес
Румънска тяга @2х12 - 4х10
Гребане @2х12 - 4х10
Гоблет@12 - 4х10
Доста време коригиращите - от тилен лег няколко вида, глутеус мост, разтягане.
Вчера правих печен чийзкейк нюйоркски стил, добре стана. Огромен обаче, добре че има на кой да раздадем 😀
Другият път без лимон, с повече ванилия и малко повече печене 🍴🍴🍴
Мнението беше редактирано от Atom на 23.09.18 11:45.
казано от Atom на 23.09.18, 11:44:
Вчера правих печен чийзкейк нюйоркски стил, добре стана. Огромен обаче, добре че има на кой да раздадем 😀
Визуално изглежда по-добре от нюйоркския, който аз съм опитвал 🙂 Atom’s Spacial Cheesecake
казано от Atom на 23.09.18, 11:44:
Откъде вземаш ванилия и на каква цена, че последните година-две, цената и е колкото на златото. 🙄