Тренировка

19.09.18
14:57

Здравейте, ако може някой да ми предложи програма за качване на маса. От 1 година тренирам горе-долу сериозно и не виждам никаква промяна в себе си на външен вид освен, че съм качил 10кг които са в корема и задника. Ръцете и гърдите са ми много смешни. За момента тренирам 4 дни подред, като правя първо гръб после гърди и задно рамо, 3ти ден са ми крака и предно рамо и на четвъртия ден правя ръцете, защото съм чел, че е хубаво да се правят след деня  за крака, защото имало по-голямо освобождаване на растежния хормон. След тези 4 дни почивам 1 ден и пак отначало. Старая се да се ям месо ориз картофи извара белтъци пия протеин. Сила си имам, но просто няма никаква промяна във външния ми вид. Тежа 100 кг и съм висок 2 метра на 20г.

Здрасти.

Не става ясно какви точно са тренировките. Това, което си описал, е просто разделение по мускулни групи.
Дай малко повече детайли.

А ако от значително време си спрял да качваш тегло, търси причина и в храненето.

19.09.18
21:41

казано от Ivailo Nikolov на 19.09.18, 14:57:

Здравейте, ако може някой да ми предложи програма за качване на маса. От 1 година тренирам горе-долу сериозно и не виждам никаква промяна в себе си на външен вид освен, че съм качил 10кг които са в корема и задника. Ръцете и гърдите са ми много смешни. За момента тренирам 4 дни подред, като правя първо гръб после гърди и задно рамо, 3ти ден са ми крака и предно рамо и на четвъртия ден правя ръцете, защото съм чел, че е хубаво да се правят след деня  за крака, защото имало по-голямо освобождаване на растежния хормон. След тези 4 дни почивам 1 ден и пак отначало. Старая се да се ям месо ориз картофи извара белтъци пия протеин. Сила си имам, но просто няма никаква промяна във външния ми вид. Тежа 100 кг и съм висок 2 метра на 20г.

Щом си качил в корема и задника значи ядеш повече от колкото трябва.А дали приемаш протеин колкото трябва за да качваш мускулна маса никой не знае.Трябва да си записваш какво ядеш за да знаеш какво ядеш и да знаеш къде грешиш.Натурално трениращите трябва да тренират мускулна група повече от веднъж седмично.Наблягай на базови многоставни упражнения/Варианти много бутащи/дърпащи.Горна/Долна част и крака ...

19.09.18
22:46

Аз не искам да качвам толкова бързо, защото е мазно повечето. За гърди правя лежанка после кофи,лежанка с дъмбели горна кабели горе и долу. За задно рамо с дъмбели и на една машина. За гръб набиранки широк хват и тесен,гребане,на скрипеца, и гребане с дъмбел. За краката клек след това тяга, екстензии, напади, и прасец. След това раменна преса и с дъмбели 2 упражнения. За ръце лежанка тесен хват, френско и кик бек за трицепс. За бицепс с прав или крив лост на една машина и чукове. Всичко по 4 серии.

По някога най-практичното и просто решение върши най-добра работа.
Вместо толкова много серии, пробвай по 2-3 тежки и стриктни на упражнение като избягваш набляне на толкова детайли, ъгли, перпендикулярни  и всякакви други глупости...

24.09.18
12:52

Тоест да правя само базови така ли?

25.09.18
22:53

Каквото съм писал тук, важи за всички начинаещи. Това не значи, че трябва да се правят само тези упражнения, но те (или някой техен вариант) са основните.
И само да уточня - начинаещ се определя от нивото на силово и мускулно развитие, а не от прекараното време в залата или от това, за колко напреднал се мисли човек.
Всеки, който не може да вдигне минимум 100 кг. от лег, да бутне 60 кг. стриктна военна преса, да клекне с поне 140 кг. и да дръпне 180 тяга, както и да направи минимум 10-15 стриктни и пълни набирания, е начинаещ, и не му трябват сложни програми и сплитове.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.09.18 22:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1