19.09.18
14:57
Здравейте, ако може някой да ми предложи програма за качване на маса. От 1 година тренирам горе-долу сериозно и не виждам никаква промяна в себе си на външен вид освен, че съм качил 10кг които са в корема и задника. Ръцете и гърдите са ми много смешни. За момента тренирам 4 дни подред, като правя първо гръб после гърди и задно рамо, 3ти ден са ми крака и предно рамо и на четвъртия ден правя ръцете, защото съм чел, че е хубаво да се правят след деня за крака, защото имало по-голямо освобождаване на растежния хормон. След тези 4 дни почивам 1 ден и пак отначало. Старая се да се ям месо ориз картофи извара белтъци пия протеин. Сила си имам, но просто няма никаква промяна във външния ми вид. Тежа 100 кг и съм висок 2 метра на 20г.
19.09.18
20:51
Здрасти.
Не става ясно какви точно са тренировките. Това, което си описал, е просто разделение по мускулни групи.
Дай малко повече детайли.
А ако от значително време си спрял да качваш тегло, търси причина и в храненето.
19.09.18
21:41
казано от Ivailo Nikolov на 19.09.18, 14:57:
Здравейте, ако може някой да ми предложи програма за качване на маса. От 1 година тренирам горе-долу сериозно и не виждам никаква промяна в себе си на външен вид освен, че съм качил 10кг които са в корема и задника. Ръцете и гърдите са ми много смешни. За момента тренирам 4 дни подред, като правя първо гръб после гърди и задно рамо, 3ти ден са ми крака и предно рамо и на четвъртия ден правя ръцете, защото съм чел, че е хубаво да се правят след деня за крака, защото имало по-голямо освобождаване на растежния хормон. След тези 4 дни почивам 1 ден и пак отначало. Старая се да се ям месо ориз картофи извара белтъци пия протеин. Сила си имам, но просто няма никаква промяна във външния ми вид. Тежа 100 кг и съм висок 2 метра на 20г.
Щом си качил в корема и задника значи ядеш повече от колкото трябва.А дали приемаш протеин колкото трябва за да качваш мускулна маса никой не знае.Трябва да си записваш какво ядеш за да знаеш какво ядеш и да знаеш къде грешиш.Натурално трениращите трябва да тренират мускулна група повече от веднъж седмично.Наблягай на базови многоставни упражнения/Варианти много бутащи/дърпащи.Горна/Долна част и крака ...
19.09.18
22:46
Аз не искам да качвам толкова бързо, защото е мазно повечето. За гърди правя лежанка после кофи,лежанка с дъмбели горна кабели горе и долу. За задно рамо с дъмбели и на една машина. За гръб набиранки широк хват и тесен,гребане,на скрипеца, и гребане с дъмбел. За краката клек след това тяга, екстензии, напади, и прасец. След това раменна преса и с дъмбели 2 упражнения. За ръце лежанка тесен хват, френско и кик бек за трицепс. За бицепс с прав или крив лост на една машина и чукове. Всичко по 4 серии.
23.09.18
09:33
По някога най-практичното и просто решение върши най-добра работа.
Вместо толкова много серии, пробвай по 2-3 тежки и стриктни на упражнение като избягваш набляне на толкова детайли, ъгли, перпендикулярни и всякакви други глупости...
24.09.18
12:52
Тоест да правя само базови така ли?
Каквото съм писал тук, важи за всички начинаещи. Това не значи, че трябва да се правят само тези упражнения, но те (или някой техен вариант) са основните.
И само да уточня - начинаещ се определя от нивото на силово и мускулно развитие, а не от прекараното време в залата или от това, за колко напреднал се мисли човек.
Всеки, който не може да вдигне минимум 100 кг. от лег, да бутне 60 кг. стриктна военна преса, да клекне с поне 140 кг. и да дръпне 180 тяга, както и да направи минимум 10-15 стриктни и пълни набирания, е начинаещ, и не му трябват сложни програми и сплитове.
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.09.18 22:54.